Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Siatkówka (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8165)

Ikki 09.07.2011 12:57

Nasza reprezentacja choć kadrowo wygląda mizernie walczy i to chyba mówi wszystko. Mimo wszystko cieszę się, że nie trafiliśmy na Brazylię tylko zagramy z Rosją. Bo kompleks Brazylii to mamy, a Rosji już nie;)
Dzisiaj może się zdarzyć wszystko. Gruszka i Bąkiewicz (co on robi w kadrze nikt nie wie:P) z Rosją grać potrafią.

Boję się żeby Kurka nie spotkało to samo co Bartmana. Chłopak jest zajeżdżany w każdym meczu, lecz trzeba przyznać, że jest liderem tej grupy.

Eternit 09.07.2011 18:56

Jest mecz z Rosją w otwartym Polsacie? "Bo w programie tv jest miłość szmaragd i krokodyl"...

skejton 09.07.2011 19:02

Jest jest nie ma w programie bo chyba nie przypuszczali ze nasi awansują :P

krakus76 09.07.2011 19:07

Przynajmniej na siatkówce debile nie wyklaskują hymnu rywali tak jak to jest na piłce nożnej ...

mitmichael 09.07.2011 19:29

Dobrze, ze tutaj nie gra Japonia bo by znowu denerwowały te odgłosy koni z trybun :rotfl: iha iha a do tego te przebiezki po zdobyciu punktu przez ich siatkarzy. Co do dzisiejszego meczu jak przegramy 1 seta to Rosja sie rozkreci i bedzie 3-0.

Kamson 09.07.2011 20:21

Flaga Polski krąży po hali w formie sektorówki. Toż to nielegalne! Donald zamykaj wszystkie hale!

eryk_cartman 09.07.2011 20:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sessegnon (Post 1123592)
Jak na ten skład personalny wynik bardzo dobry.Przecież brakuje Zagumnego, Wlazłego, Winiarskiego, Plińskiego, a więc czołówki na swoich pozycjach na świecie.
Jutro pewnie porażka z Ruskimi, ale nie ma co narzekać :) Osiągnęli więcej niż można by oczekiwać.

Siatkówke oglądam żadko, można wiedziec dlaczego ich nie ma? I jakby ktos ogarniety mogl napisac co sie dzieje z Michalem Winiarskim?

dynek.pl 09.07.2011 21:54

coś przynajmniej powalczyli z tą Rosją - nie był to jednostronny pojedynek

mitmichael 09.07.2011 22:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1123911)
coś przynajmniej powalczyli z tą Rosją - nie był to jednostronny pojedynek

I bardzo dobrze patrzac, ze Brazylia z Rosja nie ugrala ani seta. Final bedzie emocjonujacy, mecz o 3 miejsce takze - 2 powtorki z rozrywki

wislacki 10.07.2011 15:18

Znajdę gdzieś video z meczu Polska - Bułgaria (3:2) z 06.07?
Zależy mi i bardzo proszę o pomoc

Kociewiak 10.07.2011 15:19

Na Ipla poszukaj

mitmichael 10.07.2011 17:47

Piekny mecz w Naszym wykonaniu - 3 miejsce to juz spory sukces.

Teqcontroller 10.07.2011 18:04

Nie spodziewałem się , że tak gładko pójdzie :D Brawo !

Titto 10.07.2011 18:20

Anastazi przywrócił świetność polskiej reprezentacji w siatkówce - jego zatrudnienie to świetna decyzja PZPS-u.

Wielkie podziękowania za tę edycje Ligi Światowej dla Krzysia Ignaczaka, który na tych mistrzostwach obok Kurka był najlepszym graczem drużyny.
Dla mnie libero turnieju...

Ikki 10.07.2011 19:00

Mniej więcej było tak:

"Nie mamy bloku Rosjan,
nie mamy ataku Bułgarów,
nie mamy zagrywki Włochów,
nie mamy techniki Brazylijczyków..., lecz mamy SERCE do walki"

Słowa Ignaczaka mówią wszystko o tej drużynie:)

mitmichael 10.07.2011 19:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ikki (Post 1124180)
Mniej więcej było tak:

"Nie mamy bloku Rosjan,
nie mamy ataku Bułgarów,
nie mamy zagrywki Włochów,
nie mamy techniki Brazylijczyków..., lecz mamy SERCE do walki"

Słowa Ignaczaka mówią wszystko o tej drużynie:)

Niesamowite jak szybko Anastasi poukładal druzyne - jeszcze troche popracuje i bedzie lepiej

mieczuu 10.07.2011 19:19

Hurra optymiści - nie zapominajcie, że gdybyśmy nie byli organizatorem, nie byłoby nas w turnieju finałowym...
Dopiero Mistrzostwa i optymalny skład zweryfikują pracę trenera.

CH. 10.07.2011 19:27

Skąd to możesz wiedzieć skoro Polska mając pewny awans wiadomym jest że nie grała na maksimum, a mecze traktowali jako trening bardziej i się oszczędzali na decydujące mecze..
W 60% skład rezerwowy więc tym większy sukces.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eryk_cartman (Post 1123897)
Siatkówke oglądam żadko, można wiedziec dlaczego ich nie ma? I jakby ktos ogarniety mogl napisac co sie dzieje z Michalem Winiarskim?

Oficjalnie odpoczynek, jakieś urazy.
Ale w rzeczywistości po prostu olewają ligę światową i to nie po raz pierwszy.
Skupiają się na Igrzyskach i Mistrzostwach Świata/ europy.

jaro1985r 10.07.2011 19:27

jeśli ktoś chce oglądnąć finał a ma cyfre+ to na kanale 238 Rai Sport 1

mieczuu 10.07.2011 20:00

Cytat:

Skąd to możesz wiedzieć skoro Polska mając pewny awans wiadomym jest że nie grała na maksimum, a mecze traktowali jako trening bardziej i się oszczędzali na decydujące mecze..
Stąd, że nawet gdybyśmy wygrali 3-4 (wygraliśmy 2) mecze z USA i powtórzyli rezultaty w meczach z Portoryko, musielibyśmy wygrać 1 lub 2 spośród 4 meczy z Brazylią. Pamiętasz kiedy z nimi wygraliśmy ? Seta ?

Cytat:

To fakt.

eryk_cartman 10.07.2011 20:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CH. (Post 1124194)

Oficjalnie odpoczynek, jakieś urazy.
Ale w rzeczywistości po prostu olewają ligę światową i to nie po raz pierwszy.
Skupiają się na Igrzyskach i Mistrzostwach Świata/ europy.

Mi tak cos wlasnie w głowie świtało, że zawsze jak graliśmy ligę światową to nie graliśmy najmocniejszym składem. Fajnie, że udało nam sie ugrać to trzecie miejsce. Gratulacje dla chłopaków za serce do walki. Szkoda mi Bartmana, może nasz atak nie wyglądałby tak jak wygladał gdyby rozegrał wszystkie mecze. Moje rozczarowanie to Możdżonek, spodziewałem sie lepszej gry z jego strony.

Fuks 10.07.2011 22:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eryk_cartman (Post 1124210)
Mi tak cos wlasnie w głowie świtało, że zawsze jak graliśmy ligę światową to nie graliśmy najmocniejszym składem. Fajnie, że udało nam sie ugrać to trzecie miejsce. Gratulacje dla chłopaków za serce do walki. Szkoda mi Bartmana, może nasz atak nie wyglądałby tak jak wygladał gdyby rozegrał wszystkie mecze. Moje rozczarowanie to Możdżonek, spodziewałem sie lepszej gry z jego strony.

wlasnie dzieki takiemu graniu rezerwami zdobylismy Mistrzostwo Europy. Przeciez potem w finałach zabrakło Wlazłego i Winiarskiego - a te młode chłopaki miały juz doswiadczenie z ligi swiatowej, i gralismy fenomenalnie

pablo92TSW 10.07.2011 23:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mieczuu (Post 1124204)
Stąd, że nawet gdybyśmy wygrali 3-4 (wygraliśmy 2) mecze z USA i powtórzyli rezultaty w meczach z Portoryko, musielibyśmy wygrać 1 lub 2 spośród 4 meczy z Brazylią. Pamiętasz kiedy z nimi wygraliśmy ? Seta ?

Seta z nimi ugraliśmy 29 czerwca 2011 roku :D jeśli chodzi o zwycięstwo to trzeba chyba wrócić do roku 2002:D

kamanwislak 11.09.2011 09:16

Wczoraj w swoim pierwszym meczu na ME Polscy siatkarze pokonali Niemców 3-1.

Polska bardzo dobrze rozpoczęła mecz już na początku wyrobiliśmy sobie przewagę , w drugim secie było podobnie lecz pod koniec Niemcy dosyć mocno próbowali nas doścignąć lecz nie udało im się. Powinniśmy wygrać do zera lecz niestety trzeci set padł łupem naszych sąsiadów , na szczęście nie wybiło to naszych z rytmu , wygrali czwartego seta , całe spotkanie 3-1 .

Dziś o 18 zagrają swój drugi mecz tym razem z Bułgarią.

sessegnon 11.09.2011 09:30

Imponowała przede wszystkim gra z kontry i gra blokiem.I przypomniał mi się mecz z przed kilku lat w Lidze Światowej kiedy zniszczyliśmy wręcz Bułgarów blokiem(z tego co pamiętam mieliśmy ich 25 w 4-setowym spotkaniu).

Mam nadzieję, że ten mecz z Niemcami nie był tylko pojedynczym wyskokiem i dziś Polacy potwierdzą dobrą formę i zbliżą się do bezpośredniego awansu do ćwierćfinału :)

mitmichael 11.09.2011 10:34

Ciekawe jak zagramy z Bułgarami - to bedzie najwazniejszy sprawdzian.

ciacho 12.09.2011 16:54

Wytworzyła się ciekawa sytuacja. Przegrana dzisiaj ze Słowacją daje nam prawdopodobnie stosunkowo łatwą drogę do półfinału... ciekawe co nasz trener wymyśli. Moim zdaniem nie ma co mieć skrupułów i unosić się honorem tylko najzwyczajniej w świecie przegrać ten mecz. Nie takie drużyny jak nasza kombinowały. A tak swoją drogą chory ten system.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl