Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [30 kolejka] Wisła Kraków - Polonia Warszawa (29 maja, godz. 17:00) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8110)

rafalek 27.05.2011 12:30

Na Canal+ będzie całą feta, nawet ta na rynku - tak mówili w ostatniej multilidze...

Karherop 27.05.2011 12:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1100945)
Nie wiem czy dobrze uslyszałem ale cos chyba ma byc na Orange Sport Info ale reki sobie nie dam uciac.

W Orange Sport Info cały dzień jest pod tytułem "Wisła Kraków Mistrz Polski " praktycznie cały dzien będa gadac tylko o Wiśle , relacje z fety , rynku tylko u nich w takim obszernym wymiarze .

MiroPL 27.05.2011 13:56

Tak to prawda, na Orange Sport Info będzie cały dzień poświęcony Wiśle..

Kryniu 27.05.2011 14:39

Mam prośbę do tych którzy nie będą na fecie a mają Canal +(ewentualnie orange) aby nagrali transmisję. Stawiam duże Piwo

wachu87 27.05.2011 18:15

Szukam osoby , która jest z okolic i wybiera sie na mecz i fete do krakowa autem i ma 1 wolne miejsce ( bo niestety moje auto jest u mechanika) i mógłbym sie z nim z powrotem zabrac . Oczywiscie sie dorzuce na brene ;)

wachu87 27.05.2011 18:20

kurde zapomniałem dodac ze z katowic ;P

Markus 27.05.2011 19:20

Liczę na dobry mecz i gorący "mistrzowski" doping naszej drużyny. Byłoby źle, gdyby trybuny w milczeniu fetowały wielki sukces obecnego zespołu w imię niepoważnego sposobu "protestowania" wymyślonego przez grupkę niezwiązanych z naszym klubem osób.

faraway 27.05.2011 20:30

Mam pytanie trochę nie w temacie;) Czy na mecz można zabrać aparat ?

South 27.05.2011 20:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1101333)
Liczę na dobry mecz i gorący "mistrzowski" doping naszej drużyny. Byłoby źle, gdyby trybuny w milczeniu fetowały wielki sukces obecnego zespołu w imię niepoważnego sposobu "protestowania" wymyślonego przez grupkę niezwiązanych z naszym klubem osób.

w każdym temacie musisz wtrącać swoje 3 te same grosze na temat protestu ?

Smok 27.05.2011 21:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSWojtas (Post 1100751)
a ja mam nadzieje że takie pajace jak Ty szybko pożegnają sie z Wisłą

i vice versa

anthony09 27.05.2011 21:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez faraway (Post 1101392)
Mam pytanie trochę nie w temacie;) Czy na mecz można zabrać aparat ?

Tak można zwykłą lustrzankę, zabronione są aparaty profesjonalne, które wykonują fotografie komercyjne i na to potrzebna jest akredytacja ;)

visa 27.05.2011 21:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anthony09 (Post 1101419)
Tak można zwykłą lustrzankę, zabronione są aparaty profesjonalne, które wykonują fotografie komercyjne i na to potrzebna jest akredytacja ;)

sorry, ale to co piszesz nie ma sensu.

Akredytowani fotoreporterzy też mają lustrzanki i robią zdjęcia komercyjne. Ba ! mają nawet zwykłe cyfrówki z serii ' super zoom '.
Ciężko wymagać od ochroniarza znajomości na sprzęcie foto. i oceny czy możesz wnieść ten aparat, a ten nie. No chyba że kierujemy się gabarytami ;-)

Popularne ' małpki ' i nieco większe aparaty można bez problemu wnosić. Bez znacznia czy to analogowy , cyfrowy czy lustrzana.

toster_ 27.05.2011 22:12

Bardzo chciałbym usłyszec na koniec sezonu ta wersje:

http://www.youtube.com/watch?v=C_zpY...eature=related

az sie chce spiewac !

faraway 28.05.2011 09:02

Dzięki za info :)

Wislak2221 28.05.2011 09:13

Bedzie doping na G??

whistar 28.05.2011 09:20

To chyba zalezy min. od Ciebie

GrzechuTSW1906 28.05.2011 10:07

Ma ktos do sprzedania race ?!

buters87 28.05.2011 11:14

Info dla kibiców przyjeżdżających własnym samochodem, myślę, że dosyć istotne dla wielu osób w obliczu dotychczasowego kompletu wyprzedanych wejściówek a i nowo otwartej trybunie C.

Uważajcie gdzie i jak parkujecie. Podczas meczu derbowego na ulicy Olimpijskiej jakiś dobroduszny obywatel (nie wiem, może to był sam Premier :> ) zrobił zdjęcia wszystkich samochodów tam zaparkowanych i wysłał zgłoszenie na policje, w efekcie 90 osób dostało wezwania oraz mandaty (w moim przypadku 100 zł i 1 pkt karny) za nie zostawienie 1,5 m wolnej przestrzeni na chodniku. :shock:

Wiem, że nie zastosowałem się do przepisów, tak zrobiłem to z premedytacją tylko, od zarania dziejów myślałem, że w miejscu w którym spotyka się ~18 tys ludzi z częstotliwością raz na dwa tygodnie na około 3 godziny, przy kompletnym braku infrastruktury parkingowej nikt nie będzie robił takiej szopki ale jednak myliłem się jak i co najmniej 90 innych kierowców. Sytuacja może się powtórzyć więc jak wspominałem bądźcie świadomi kolejnych ABSURDÓW w naszym państwie.

Pozdrawiam wszystkich, derbowych "kryminalistów" z ulicy Olimpijskiej.:-p

Kryniu 28.05.2011 12:27

No to mamy 3 trybuny na fetę. To może być najlepsza feta w naszej historii. Ponad 20 tyś kibiców( max ok 24 tyś) robi wrażenie

sayek89 28.05.2011 12:40

Doping musi być, rzecz jasna i dla każdego oczywista, ten protest bezpośrednio nas nie tyczy. Nie wyobrażam sobie 24 tys. kibiców którzy siedzą cicho.

dżeja 28.05.2011 12:51

Cytat:

Wiem, że nie zastosowałem się do przepisów, tak zrobiłem to z premedytacją tylko, od zarania dziejów myślałem, że w miejscu w którym spotyka się ~18 tys ludzi z częstotliwością raz na dwa tygodnie na około 3 godziny, przy kompletnym braku infrastruktury parkingowej nikt nie będzie robił takiej szopki ale jednak myliłem się jak i co najmniej 90 innych kierowców. Sytuacja może się powtórzyć więc jak wspominałem bądźcie świadomi kolejnych ABSURDÓW w naszym państwie.
Jak wiesz, że złamałeś przepisy to czemu płaczesz? Na miłość boską - wiadomo, że będzie kłopot z parkowaniem? Wiadomo. To po cholerę przyjeżdżać samochodem pod sam stadion? Nie da się zostawić gdzieś dalej? Gdzieś, gdzie nie będzie problemu? To że dużo nas przychodzi na mecz nie znaczy, że musimy innym utrudniać życie.

Wierzcie lub nie, ale da się dotrzeć pod stadion inaczej jak czterema kółkami:)

Donki 28.05.2011 12:53

W radio podawali, że jutro parking od stony ul. Reymonta bedzie zamkniety.
Jesli to prawda to bedzie masakra.

KaRaSTSW 28.05.2011 13:00

Bedzie możliowsc kupienia jutro szalika "MISTRZ POLSKI 13" jak myslicie ? Wiem ze koszulka juz jest a czy szalik ?

Kamil 28.05.2011 13:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez buters87 (Post 1101716)
Info dla kibiców przyjeżdżających własnym samochodem, myślę, że dosyć istotne dla wielu osób w obliczu dotychczasowego kompletu wyprzedanych wejściówek a i nowo otwartej trybunie C.

Uważajcie gdzie i jak parkujecie. Podczas meczu derbowego na ulicy Olimpijskiej jakiś dobroduszny obywatel (nie wiem, może to był sam Premier :> ) zrobił zdjęcia wszystkich samochodów tam zaparkowanych i wysłał zgłoszenie na policje, w efekcie 90 osób dostało wezwania oraz mandaty (w moim przypadku 100 zł i 1 pkt karny) za nie zostawienie 1,5 m wolnej przestrzeni na chodniku. :shock:

Pozdrawiam wszystkich, derbowych "kryminalistów" z ulicy Olimpijskiej.:-p

nie tylko za to, ale także za parkowanie na trawniku

buters87 28.05.2011 13:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dżeja (Post 1101800)
Jak wiesz, że złamałeś przepisy to czemu płaczesz? Na miłość boską - wiadomo, że będzie kłopot z parkowaniem? Wiadomo. To po cholerę przyjeżdżać samochodem pod sam stadion? Nie da się zostawić gdzieś dalej? Gdzieś, gdzie nie będzie problemu? To że dużo nas przychodzi na mecz nie znaczy, że musimy innym utrudniać życie.

Wierzcie lub nie, ale da się dotrzeć pod stadion inaczej jak czterema kółkami:)

Ehhh takich "ostatnich sprawiedliwych" jak ty to ze świecą szukać. Również odpowiem "boską miłością", tak wiadome, że z parkowaniem jest problem ale czy to wina kibiców? Po pierwsze nie każdy jest z Krk i połączenie komunikacji publicznej w dniu meczu nie zawsze jest przynajmniej akceptowalne. Kolejna sprawa to czy aby nie zostawienie 1,5 m przestrzeni na chodniku osiedlowej ulicy, na której ruch jest wręcz śladowy, przez 3 godziny raz na dwa tygodnie naprawdę uważasz za utrudnianie życia innym? Zostawić gdzieś indziej?! Gdzie, zwłaszcza jak w niedalekiej przyszłości przy obecnej infrastrukturze przyjedzie 30 tys ludzi? A właśnie to, że przychodzi nas na mecz tyle, jest jasne, że efektem będzie paraliż w mniejszym bądź większym stopniu w ruchu lądowym w okolicach stadionu i nie tylko tam! A na koniec NIE PŁACZĘ, próbuje OSTRZEC tych, którzy przez X lat nie mieli takich przykrych sytuacji pod stadionem z nieswojej winy. Jakoś przez ostatnie lata ci uciemiężeni okoliczni mieszkańcy, jak i policja czy SM rozumieli zaistniały problem, ale jak widzę nawet wśród "swoich" znajdzie się zawsze ktoś z popularnymi ostatnio poglądami POprawnymi POlitycznie, praworządnymi do "bulu". A na koniec wyłącznie dziele się informacją, która może uchronić kibica Wisły przed głupią stratą pieniędzy, tak Cię bardzo to dziwi?

Zadałem kilka pytań, ale raczej w formie retoryki. Dyskusja jest jałowa, uznajmy, że do żadnego konsensusu nie dojdziemy, nie ma co dalej tej sprawy roztrząsać. Spełniłem swój obowiązek wobec Wiślaków, mam nadzieje, że takich sytuacji już pod naszym stadionem nie będzie.

Galonek 28.05.2011 14:44

Jest już do kupienia szalik "Mistrz Polski nr 13".

plomien23 28.05.2011 14:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Galonek (Post 1101871)
Jest już do kupienia szalik "Mistrz Polski nr 13".

To pytanie czy odpowiedz :D?

Smok 28.05.2011 15:06

Obok tematu. Przepraszam, ale nie trawie kołków.

Cytat:

ale jak widzę nawet wśród "swoich" znajdzie się zawsze ktoś z popularnymi ostatnio poglądami POprawnymi POlitycznie, praworządnymi do "bulu".
1. To, że uliczka jest niedaleko stadionu, nie oznacza, że to "swoi".
2. To jest dyskusja sportowa, a nie polityczna, więc swoje poglądy polityczne wsadź sobie w tym temacie w swoją ... znaczy na swoje miejsce.
3. Ja mam problem z parkowaniem kolo swojego miejsca zamieszkania i mimo, że moja rodzina była jedną z pierwszych w tym rewirze, to i tak teraz jakaś "przyjazna dusza' wezwie na mnie harcerzyków majchrowskiego, jak nieprawidłowo zapakuję.
4. pisze sie bólu, a nie bulu.

Reasumując:
Jest dupokracja. Mozna wiele, ale jak "siadasz" na kogos innego, to najpierw siądź na siebie. A ludzie maja prawo do jakiejkolwiek prywatności i jak mu ktos pod bramką zaparkuje, zastawi wjazd do garażu to się ma prawo wkurzyć i wtedy jedzie po wszystkich, nawet tych mniej winnych.

sebanop 28.05.2011 15:09

Jest bo dziś kupiłem jak stałem po bilet :P

Kobold 28.05.2011 15:18

Duża kolejka po bilety dziś jest?

CH. 28.05.2011 15:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez plomien23 (Post 1101874)

http://www.sklep.wisla.krakow.pl/pl/mistrz_polski_2011/

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kobold (Post 1101900)
Duża kolejka po bilety dziś jest?

normalna, 15 min stania, idzcie już dzisiaj bo wiadomo że wiele osób kupuje bilety dla znajomych

buters87 28.05.2011 15:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smok (Post 1101885)
Obok tematu. Przepraszam, ale nie trawie kołków.

1. To, że uliczka jest niedaleko stadionu, nie oznacza, że to "swoi".
2. To jest dyskusja sportowa, a nie polityczna, więc swoje poglądy polityczne wsadź sobie w tym temacie w swoją ... znaczy na swoje miejsce.
3. Ja mam problem z parkowaniem kolo swojego miejsca zamieszkania i mimo, że moja rodzina była jedną z pierwszych w tym rewirze, to i tak teraz jakaś "przyjazna dusza' wezwie na mnie harcerzyków majchrowskiego, jak nieprawidłowo zapakuję.
4. pisze sie bólu, a nie bulu.

Reasumując:
Jest dupokracja. Mozna wiele, ale jak "siadasz" na kogos innego, to najpierw siądź na siebie. A ludzie maja prawo do jakiejkolwiek prywatności i jak mu ktos pod bramką zaparkuje, zastawi wjazd do garażu to się ma prawo wkurzyć i wtedy jedzie po wszystkich, nawet tych mniej winnych.

1. Miałem namyśli użytkownika, którego cytowałem.
2. Masz racje, ok, ale to była najmniej ważna część wypowiedzi.
3. Sprawa nie dotyczy parkowania gdziekolwiek i kiedykolwiek a pod stadionem w czasie meczu, kołkiem nie jesteś wiec wychwyć różnicę. Ja nie ganie prawo o swobodnym przejściu chodzikiem dla pieszych a możliwości jakie mamy do parkowania w pobliżu ba w dalszej okolicy naszego stadionu.
4. "bulu" nawiązanie do tego całego bagna politycznego i pana Prezydenta, posilałem się cudzysłowem, żeby było łatwiej innym to zauważyć.

5. Widzisz różnicę miedzy zaparkowaniem i zostawieniem dajmy na to kilkudziesięciu cm na swobodne przejście na 3h PODCZAS MECZU a zastawieniem komuś wjazdu, wejścia, garażu itp. Bo ja jednak ogromną!

Galonek 28.05.2011 16:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez plomien23 (Post 1101874)

Przy pytaniu stawia się znak zapytania mądralo ;) Ktoś wcześniej o to pytał.

Karherop 28.05.2011 18:43

Dzisiaj w ME grał Chrapek i Brud więc zapewne jutro nie dostaną szansy gry . Nie grał zaś Nalepa więc moze jutro on dostanie szanse ligowego debiutu .

martin_6 28.05.2011 18:48

Nalepa jest bodaj na zgrupowaniu młodzieżówki i też nie zagra.

wujekWojtek 28.05.2011 19:11

Zgrupowanie kończy się jutro. W ogóle co to za pomysł z tymi zgrupowaniami. Taki Nalepa by se zagrał (sic)

CH. 28.05.2011 19:33

Jutro jeszcze kupicie
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._2500_biletow/
nastawiać budziki na 9 rano i na Reymonta po bilet!

WISŁAZWE 29.05.2011 12:18

Temat piłkarski a nie o biletach na Legii czy na Lechu, oraz o ich cenach.
Trzymajcie się tematu.

MiroPL 29.05.2011 13:54

Do której godz. planowana jest zabawa z piłkarzami na fecie w rynku??

Teqcontroller 29.05.2011 15:06

http://bp.wisla.krakow.pl/files/rower2.jpg

http://bp.wisla.krakow.pl/files/rower1.jpg

:D

ma ktoś linka do transmisji ?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:23.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl