Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [28 kolejka] Legia Warszawa - Wisła Kraków (21 maja, godz. 15:45) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8089)

kamilo584 16.05.2011 11:11

Mój proponowany skład na mecz z legią
--------------------------- Jovanić------------------------------
Cikos--------------- Chávez-------------Kowalski -------------------- Paljić

Małecki------------Sobolewski----------------Melikson---------------Kirm

--------------------------Garguła------------------------------------

------------------------Ríos-------------------------------------------

bridgeburner 16.05.2011 11:26

Nijak nie wiem co by tam miał robic Kowalski
Powszechnie wiadomo, że on to nie tyle nie jest na poziom Wisły, co w ogóle nie bardzo sie do Ekstraklasy nadaje
a dodam tylko, że już ma na karku 25 wiosen

Manager89 16.05.2011 11:49

Pareiko- Cikos, Jaliens, Chavez, Paljić-Małecki, Sobolewski, Garguła, Melikson, Kirm-Genkov pod koniec moża wpuścić młode wilczki Nalepę, Czekaja i Chrapka. Nourdin, Serge, Andy i Sivakov niech siedzą na trybunach bo raczej nie na nich w przyszłości będzie opierać się Wisełka

WIELKI_CZŁOWIEK 16.05.2011 12:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Manager89 (Post 1094383)
Pareiko- Cikos, Jaliens, Chavez, Paljić-Małecki, Sobolewski, Garguła, Melikson, Kirm-Genkov pod koniec moża wpuścić młode wilczki Nalepę, Czekaja i Chrapka. Nourdin, Serge, Andy i Sivakov niech siedzą na trybunach bo raczej nie na nich w przyszłości będzie opierać się Wisełka

eeee.. słaby z ciebie manager ;) Sivakov i Rios powinni wyjść w podstawowym składzie, trzeba ich do końca porządnie sprawdzić. Wilk w miejsce Sobola, czas przekazać dowództwo nowemu liderowi Wisły. Garguła, oczywiście też przydałoby się żeby coś w końcu pokazał, więc musi dostać przynajmniej jeden z trzech ostatnich meczów w pełnym wymiarze. Obrony ruszać nie powinni bo chłopaki monolitu jeszcze nie tworzą, patrz nieporozumienie Jaliensa i Cikosa w niedziele. I tu masz racje, pod koniec wpuszczać zawodników z ME.

Kon®ado 16.05.2011 12:27

licze na zwyciestwo nie ma co odpuszczac tylko gromadzic punkty by juz inni nie mieli narzekac oto np ze mamy tak malo pkt :P chlopaki dadza rade :)

Manager89 16.05.2011 12:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WIELKI_CZŁOWIEK (Post 1094402)
eeee.. słaby z ciebie manager ;) Sivakov i Rios powinni wyjść w podstawowym składzie, trzeba ich do końca porządnie sprawdzić. Wilk w miejsce Sobola, czas przekazać dowództwo nowemu liderowi Wisły. Garguła, oczywiście też przydałoby się żeby coś w końcu pokazał, więc musi dostać przynajmniej jeden z trzech ostatnich meczów w pełnym wymiarze. Obrony ruszać nie powinni bo chłopaki monolitu jeszcze nie tworzą, patrz nieporozumienie Jaliensa i Cikosa w niedziele. I tu masz racje, pod koniec wpuszczać zawodników z ME.

Wilk pauzuje za kartki, Sivakov traktuje Wisłę jako okres przejściowy w umowie wypożyczenia nie ma z tego co mi wiadomo klauzuli wykupienia. Riosa też raczej nie wykupimy (powód: 1 000 000 $)

PlacekTSW 16.05.2011 12:47

Mi się wydaje, że na ten mecz Wisła wyjdzie w normalnym składzie, bo z Legią trzeba wygrać. A dopiero na Zagłębie i Polonie da szanse młodszym.

Tenzen 16.05.2011 12:51

Biorąc pod uwagę, że następny mecz gramy właśnie z Legią bardzo prawdopodobne jest, że Komisja (L)igi wykluczy na ten mecz Małeckiego za pyskówkę do Ntibazonkizy.

W ciężkich sytuacjach zawsze przychodzili Legii z pomocą i wątpię by w tej sytuacji było inaczej. W takim wypadku pewnie zagrałby Rios.

Ja chętnie sprawdziłbym Paljića na swojej normalnej pozycji czyl na obecnej pozycji Kirma. A na tej pozycji na obronie sprawdzić kogoś nowego.
Chciałbym wiedzieć czy Paljić może walczyć o miejsce w składzie na dwóch pozycjach jesli pozyskamy nowego skrajnego obrońcę na jego obecną pozycję.

--------------------------- Pareiko------------------------------
Cikos------------ Chávez-----------Kowalski (?) --------- Jaliens(?)
------------------------------------------------------------------------
-----i------------Sobolewski----------------Garguła--------------
----------------------------Melikson------------------------------------
Rios-------------------------------------------------------------Paljić
-----------------------Genkov-------------------------------------------

Lysy 16.05.2011 13:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PlacekTSW (Post 1094421)
Mi się wydaje, że na ten mecz Wisła wyjdzie w normalnym składzie, bo z Legią trzeba wygrać. A dopiero na Zagłębie i Polonie da szanse młodszym.

A z Polonią to nie trzeba wygrać? Chcesz oglądać koronacje w cieniu porażki z czarnymi koszulami? Jak dla mnie to jedyny istotny meczyk to właśnie spotkanie z Polonią W.

Tenzen 16.05.2011 13:24

Granie jednym i tym samym składem to nie od razu zwycięstwo. Warto czymś małym rywala zaskoczyć. Albo się sprawdzi, albo zawsze można zrobić zmianę.

Np. w tym moim ustawieniu można wprowadzić Kirma za Kowalskiego i wszyscy trzej wracają na swoje standardowe pozycje (Jaliens, Paljić, Kirm).

Marszałek 16.05.2011 13:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tenzen (Post 1094426)
Biorąc pod uwagę, że następny mecz gramy właśnie z Legią bardzo prawdopodobne jest, że Komisja (L)igi wykluczy na ten mecz (...)

W ciężkich sytuacjach zawsze przychodzili Legii z pomocą i wątpię by w tej sytuacji było inaczej. ---

Ale, w którym aspekcie Legia ma ciężko?Kopanie w czoło w Europie ma zagwarantowane. Więc o co chodzi?

Mecz jak każdy inny,niemniej..... Łatwiej będzie Bossa namówić na rzucenie większą gotówką, gdy wszyscy zostaną konkretnie zostawieni w tyle. Pokonany Poznań,Cracovia, duża przewaga w lidze, ładna gra do oka, trafione transfery. Gdybyśmy jeszcze pokonali Legię, to Stan podejrzewam miałby bardzo duże środki na budowę jeszcze silniejszej ekipy. Niby mecz o nic,bo tak naprawdę kogo to rusza, ale.....

WIELKI_CZŁOWIEK 16.05.2011 13:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Manager89 (Post 1094417)
Wilk pauzuje za kartki, Sivakov traktuje Wisłę jako okres przejściowy w umowie wypożyczenia nie ma z tego co mi wiadomo klauzuli wykupienia. Riosa też raczej nie wykupimy (powód: 1 000 000 $)

A faktycznie, zapomniałem o Wilku. Nie znam szczegółowo kontraktów Riosa i Sivakov to też warto ich jeszcz troche posprawdzać... przynajmniej jedno pełne 90 minut powinni zagrać

Lysy 16.05.2011 14:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1094463)
Mecz jak każdy inny,niemniej..... Łatwiej będzie Bossa namówić na rzucenie większą gotówką, gdy wszyscy zostaną konkretnie zostawieni w tyle. Pokonany Poznań,Cracovia, duża przewaga w lidze, ładna gra do oka, trafione transfery. Gdybyśmy jeszcze pokonali Legię, to Stan podejrzewam miałby bardzo duże środki na budowę jeszcze silniejszej ekipy. Niby mecz o nic,bo tak naprawdę kogo to rusza, ale.....

Ja wręcz przeciwnie, uważam, że ładna gra i spora przewaga w lidze utwierdzą Cupiała , że wszystko jest w porządku i wzmocnień nie trzeba. Do tej pory największe zakupy bywały zwykle po spektakularnych klęskach typu 8 miejsce w lidze, czy przegrany finish za Kasperczaka. Gdy graliśmy ładnie zwykle dochodziło 1-2 zawodników.

mitmichael 16.05.2011 14:12

Jest jeszcze o co grac - o lepsza ilosc punktow na zakonczenie sezonu. Moze troche mniej beda wypominac, ze dzisiejszy Mistrz Polski jest najsłabszym Mistrzem Polski i druzyna nie ma sie z czego cieszyc. Tak wiec Wisła zawsze gra o zwyciestwo, nawet jak ma juz zapewnione 1 miejsce do konca sezonu.

murray 16.05.2011 14:26

Mecz z Legią, to nie jest mecz na eksperymenty, kunktatorstwo i minimalizm.
Jedziemy do Warszawy, stolicy Polski i mamy pokazać, kto jest Mistrzem Polski. Piłkarze mają pokazać walkę przez 90 minut, żeby udowodnić, kto jest najlepszy.
Możemy przegrać, spoko, ale nie wyobrażam sobie porażki po beznadziejnym meczu, kiedy każdy zawodnik będzie się zastanawiał, czy wziąć sobie nawigację do nowego Audi.
Eksperymentować będzie sobie można w Lubinie i w meczu z Polonią. Niech wtedy grają Chrapek, Brud i reszta ekipy z ME. W szczególności na mecz/fetę będą zmotywowani.
Kowalski i Rios w składzie? Po co mają grać zawodnicy, którzy w przyszłym sezonie w Krakowie grać nie będą?

andys 16.05.2011 14:47

A moja opinia jest taka: wszystkie mecze do końca trzeba wygrać-będziemy mieć wtedy 62 punkty , a to już w miarę przyzwoity wynik i nikt nie będzie p.....ł jaki to słaby mistrz w tym roku.Eksperymenty można robić w sparingach przed sezonem.

Edson 16.05.2011 14:53

Lepiej, żeby mistrz był słaby, a później go wzmocnić przed LM niż odwrotnie: mistrz w pięknym stylu i potem rozsprzedać najlepszych zawodników. A co do Legii to myślę, że na bank żadna z drużyn nie wygra handicapem, a o ewentualnym zwycięstwie zadecydują detale.

luczyk 16.05.2011 16:50

legia

osobiście postawiłem na minimalne zwycięstwo drużyny z Warszawy, niestety zgodnie z regułą choć chciałbym oczywiście, żeby było inaczej :) podzielam zdanie, że rozprężenie będzie widoczne ale zgadzam się też z tym, że nie po to chcemy tworzyć profesjonalny klub więc zawodnicy do końca powinni być profesjonalni. Chciałbym też zobaczyć cały mecz w wykonaniu Riosa

szprotson 16.05.2011 16:53

imho wystawianie Maora w ataku, ( skoro gramy 4-3-3) jest mało efektywne. To chłopak który lubi mieć dużo wolnego pola, zresztą bodajże Mały czy Czarek mówili ze Maor ustawiany jest jako wolny elektron czyli inaczej taktycznie podchodzi do spotkanie niż reszta. Gdy będzie grał w ataku od razu będzie plastrowany przez obrońce przeciwnika w związku z czym nie będzie mógl wozić piłki z głębi pola jak lubi i wykorzystywać swoje przejebane przyśpieszenie.

przykład na derbach, mógł ściągnąc Kiro, przesunąc Maora i wpuścic Sziwakowa a tak nie zrobił.To jest oczywiscie moja opinia ,mozecie sie nie zgadzać.

Legia będzie bez środka, ciekawe co Maaskant wymyśli
E; wynik 1-0. Mecz z Lechem wygrała para Czarek-Genkov, Pasy Małecki-Melikson pozostaje para Sobol-Kirm

Marcelo97 16.05.2011 17:15

Mały i Melix 2 : 0 na Ległej... na Zagłębie damy pograć rezerwie i ME by pierwszy jedenastka odsapnęła i na koniec tak z 4 : 0 z Polonią i Feta jak po fecie ;D

bonawentura 16.05.2011 17:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kamilo584 (Post 1094342)
Mój proponowany skład na mecz z legią
--------------------------- Jovanić------------------------------
Cikos--------------- Chávez-------------Kowalski -------------------- Paljić

Małecki------------Sobolewski----------------Melikson---------------Kirm

--------------------------Garguła------------------------------------

------------------------Ríos-------------------------------------------

Zamiast Kowalskiego, to już prędzej widziałbym z boku Chaveza Czekaja na środku obrony. Z boku może być Cikos, a w drugiej połowie wprowadzić Bruda do środka pomocy i git. No i dawać szanse Gargule, bo sezon się kończy, niech się chłopak rozegra.

Marcelo97 16.05.2011 18:40

Mistrz mistrzem, ale jednak mecz z Legią to mecz z Legią. Wolę przegrać z Zagłębiem. Marzy mi się powtórka z przed roku gdzie Brozio hat-tricka na Łazienkowskiej ustrzelił ;)

Pareiko
Cikos Jaliens Chavez Paljic
Sobol Sivakow
Mały Guła Melikson
Genkov

CH. 16.05.2011 18:46

Komisja Ligi pewnie da odpocząć Małemu na kilka meczów tym bardziej że mamy jeszcze mecz z Legią

wątpie, poszła już fama do mediów co niby powiedział choć nie mają 100% pewności bo rownie dobrze mogl powiedziec "szczochu" a nie "czarn...", nie odpuszczą a za domysły też potrafią ukarać, coś czuje że na więcej niż 3 mecze i w nowym sezonie nie zagra od początku, dosyć śmieszna sytuacja by była

SWEET_83 16.05.2011 19:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez CH. (Post 1094711)
Komisja Ligi pewnie da odpocząć Małemu na kilka meczów tym bardziej że mamy jeszcze mecz z Legią

Może tak byc ale nie musi... Mam nadzieje ze Mały zagra z Legią...:>

63.5 Kg 16.05.2011 19:36

Czyktos z chlopakow z Warszawy jest w stanie podac przypuszczalny Wasz sklad??

nicolas 16.05.2011 19:38

Czy kibice nie organizują wzorem innych drużyn wycieczki krajoznawczej do Warszawy? Zwiedzanie Łazienek albo muzeum Fryderyka Chopina?

AS82 16.05.2011 19:50

Pewnie zawiesza Maleckiego na ten mecz ,bo Grzesiu Lato chce byc Europejczykiem ,pewnie mu naświetlali reklamy "Uefa against racism" itd :-/

Karherop 16.05.2011 19:57

Od początku powinien zagrać Jovanic kosztem Pareiki , Sivakow za Wilka ( co naturalne ) oraz Jirsak za Kirma lub Małego ( jeśli będzie pauzował , wtedy Melikson na skrzydło ). Mamy koniec sezonu więc trzeba zrobic pewne wietrzenie składu na kogo możemy liczyc w el LM . Pareiko powinien sobie odpocząc do końca bo wiadomo na co go stać . Co innego Jovanic który jest wielką niewiadomą , a w przyszłym sezonie nawet w rezerwie powinniśmy mieć pewnego bramkarza .

Enrico2000 16.05.2011 20:11

Generalnie Legia jest słabsza w tym sezonie, można by powiedzieć, że jest wyjątkowo słaba jak na Legie. I z jednej strony dobra okazja aby wygrać z nimi na ich terenie, lecz historia dobitnie pokazuje, że nie ma co liczyć na zbyt wiele. Jak Wisła przyjeżdżała na Łazienkowską jako mistrz dostawała w dupę, jak mistrzem była już Legia przegrywała. Niestety, ale boję się, że jeszcze nasi grajkowie nie mają mentalności profsjonalisty, który w każdym meczu bez względu na wszystko powinien walczyć na pełnych obrotach.

Sobota niedługo, to się okaże. Było by to piękne wygrać z Legią w Wawie.

Wiślak-1990 16.05.2011 20:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1094756)
Pewnie zawiesza Maleckiego na ten mecz ,bo Grzesiu Lato chce byc Europejczykiem ,pewnie mu naświetlali reklamy "Uefa against racism" itd :-/

Lato ma mało do tego, ale masz racje pewnie Go zawieszą i w sumie słusznie, nie powinien się tak odzywać, z drugiej strony to były wyjątkowy mecz dla Niego i się zagotował, no ale za błędy każdy płaci.

63.5 Kg 16.05.2011 20:34

Tylko zastanowy sie czy slowo "czarnuch" to oznaka rasizmu??

WIELKI_CZŁOWIEK 16.05.2011 20:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1094813)
Tylko zastanowy sie czy slowo "czarnuch" to oznaka rasizmu??

Mały się przyznał, więc po co to dalej ciągniesz?

Nergal 16.05.2011 20:45

Ja obstawiam wtopę jak tradycja nakazuje, zwycięstwo byłoby bardzo miłą niespodzianką. No chyba, że mamy do czynienia z nową Wisłą, jak jebną Legie zacznę wierzyć w LM :D Rzecz jasna, nie żeby to był jakikolwiek wyznacznik sportowy, a wyłącznie oznaka, że nastąpiło jakieś mentalne przełamanie, zerwanie z naszą tradycją hie hie.

Dawno na takim luzie nie oglądałem meczu z Legią jak to się szykuje w sobote. Zawsze ciśnienie, tym razem pełen spokój, sobota popołudnie, słoneczko, grill, browar i żaden wynik nie spieprzy mi humoru. Trzeba zachować trochę włosów w naturalnym kolorze, coby siwizna jej przyprószyła dopiero jak będą el. do LM.

coni 17.05.2011 08:49

Warszawa, cabrón saluda al Campeón!!!!!

i tyle w temacie.

Drozd 17.05.2011 09:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WIELKI_CZŁOWIEK (Post 1094817)
Mały się przyznał, więc po co to dalej ciągniesz?

Przyznał sie ze jest rasistą? Gdyby mnie murzyn? czarnoskóry? mieszkaniec czarnego lądu? afrykańczyk? nazwał białasem jakoś bym się nie przejął. Przypuszczam że Ntiba też to olał o czym świadczył jego promienny uśmiech. Tylko wiecznie dyskryminowane wymioty robią aferę ze zwykłej pyskówki. Błasik też "zrugał" Protasiuka bo szmatławiec sie tego dopatrzył na nagraniach.

Simao1 17.05.2011 09:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1094956)
Przyznał sie ze jest rasistą? Gdyby mnie murzyn? czarnoskóry? mieszkaniec czarnego lądu? afrykańczyk? nazwał białasem jakoś bym się nie przejął. Przypuszczam że Ntiba też to olał o czym świadczył jego promienny uśmiech. Tylko wiecznie dyskryminowane wymioty robią aferę ze zwykłej pyskówki. Błasik też "zrugał" Protasiuka bo szmatławiec sie tego dopatrzył na nagraniach.

Po pierwsze, on nie użył żadnych rasistowskich odzywek, a po drugie robicie offtop ludzie.

prezes85 17.05.2011 11:00

Mamy niezgraną drużyne a wy chcecie rezerwowych do składu na siłe wpychać. Brawo kibice.

riv 17.05.2011 11:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prezes85 (Post 1095001)
Mamy niezgraną drużyne a wy chcecie rezerwowych do składu na siłe wpychać. Brawo kibice.

No jasne. MESA jest przecież tylko po to, żeby nam licencje dali. A potem będziemy kupować młodych zawodników za ciężką kasę (Bunoza), bo 'mamy niezgraną drużynę' i nie będziemy sprawdzać rezerwowych w meczu o pietruchę. Nawet z Legią.

funkykoval 17.05.2011 11:34

Całe szczęście, że nie zagra ten drwal Borysiuk - Boguskiego jak wyciął to chłopak do dzisiaj do siebie nie doszedł, a formy pewnie już nigdy takiej nie odnajdzie. Bałbym się o Meliksona, ale na szczęście Borysiuk sam się wyeliminował.
Z Legią na pewno Maaskant puści I skład czyli jedyne zmiany to zmiany z musu - Sivakov za Wilka, i ktoś za małego - ja optowałbym za Gargułą - spokojnie możnaby sprawdzić czy mógłby grać z Meliksonem w przodzie, a poza tym jest również lewonożny, więc mógłby z Meleksem wymieniać się pozycjami. Kirm wówczas na prawe skrzydło.
Obawiam się jednak, że trener postawi na Jirsaka, a Meliksona przesunie na lewo.
Tradycją jest, że gdy zdobywamy mistrzostwo, to na Legii nie mamy czego za bardzo szukać - za Kasperczaka 2 konkretne porażki (1:4 i 1:5), za Skorży dwa razy po 1:2 w 2008r. była to pierwsza porażka w sezonie.
Ostatni raz w mistrzowskim sezonie na legii wygralismy prawie 10 lat temu. Biorąc pod uwagę formę obu drużyn i brak w Legii - Vrdoljaka i Borysiuka - możemy liczyć na wygraną, może nie tak wysoką jak rok temu, ale przyjmę każde zwycięstwo ;-)

sayek89 17.05.2011 11:47

Żadnymi rezerwami, na Legię tylko pierwszy skład. To że mamy już mistrza nie znaczy że możemy sobie pozwolić na odpuszczenie reszty meczy. Trzeba pokazać klasę do końca.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:37.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl