![]() |
Spodziewam się w tym meczu odkrycia Lecha i ciekawych kontr z naszej strony . Nie ulega wątpliwości że Lech ten meczu musi wygrać jeśli chce grać w pucharach w przyszłym sezonie . Wisła powinna wygrać , ale teoretycznie w lidze gdzie nikt jej nie goni , nawet remis w takim spotkaniu może być cenny . Jednak liczy się tylko zwycięstwo !
Skład powinien wyjść taki sam jak w meczu z Lechią , chociaz sie obawiam o zdrowie naszych graczy , bo w trakcie dzisiejszego spotkania mniejsze lub większe urazy mieli Chavez ( kolano ) , Melikson , Pareiko , Genkov ( udo ) , po kontuzji jest Cikosz . Pokusze się o małe porównanie poszczególnych pozycji : Bramka : Pareiko > Kotorowski ( tutaj może nie ma wielkich rozbieżnosci , jednak Pareiko jest od miesiaca w super formie , gdzie nawet uefa to doceniła ) Obrona Cikosz < Wojtkowiak ( w ofensywie lepszy jest Cikosz , jednak w defensywie lepszy Wojtkowiak więc stawiam na niego ) Jaliens = Bosacki ( obaj są w słabej formie ) Chavez > Arboleda/ Wołąkiewicz ( Chavez jest najlepszym defensorem tej rundy ) Paljic = Henriquez ( obaj zawodnicy chaotyczni w obronie , lepsi w ataku . Remis ze wskazaniem na Paljicia ) Pomoc : Sobolewski > Đurđević ( minimalna przewaga Sobola , większe doświadczenie i większa osobowość ) Wilk = Injac/Murawski ( Indywiudalnie lepszymi zawodnikami jest Injac czy Murawski, poza tym mają większe doświadczenie , jednak Wilk nadrabia ambicją ) Kirm < Kriviets ( Kirm raz że jest bez formy , a dwa że Kriviets to jedyna obok Stillica jasna postać w Poznaniu ) Melikson > Stillic ( przewaga Meliksona , z racji tego że Stillic nie istnieje fizycznie poza tym nie ma takiej dynamiki , co nie znaczy że nie będziemy z nim mieli problemów ) Małecki > Wilk ( bez porównania ) Atak : Genkov = Rudnevs (zawodnicy o podobnych warunkach , Genkov jest silniejszy fizycznie , Łotysz jest lepszy technicznie , na remis ) Ocena całościowa : Wisła>Lech |
Cytat:
Pamiętajcie że w zeszłym roku też mieliśmy świętować mistrza na Cracovii. Tyle logicznego bełkotu w sercu czuję że będzie 2-1 dla nas po świetnym meczu:) |
Cytat:
Pareiko > Kotorowski (brak pyrań) Wojtkowiak > Cikos (Cikos popelnia troche bledów) Chavez > Arboleda (Chavez pewny punkt, Arboleda bez formy) Jaliens > Wołąkiewicz Paljic = Henriquez (Serb w ofensywie lepszy, w defensywie Henriquez) Sobolewski > Djurdevic Wilk < Injac Melikson > Stilic Małecki > Kiełb, Wilk Kirm > Kriwets Genkov < Rudnevs |
Jaliens się nie odnalazł w naszej ekstraklasie. Gra dziadostwo, a pokazujecie że niby lepszy jest od innych...
|
W momencie gdy mieliśmy 8 pkt przewagi nad Jagą niektórzy już mrozili szampany.... ja uważam że jak 11 maja wygramy to możemy wkładać szampany do lodówki... a moim marzeniem jest zdobyć MP i dobić parchów w jednym meczu... może się spełni
|
Cytat:
|
Cytat:
Andraz - 8 bramek 3 asysty (Liga) Siarhiej, czy Siergiej Kriwiec - 3 bramki 3 asysty (Liga) Nie znam statystyk z pucharów, ale wydaje mi się, ze i tak jego statystyki wypadają lepiej.Andraz nie raz ratował nam skórę i nawet jak nie idzie (mecz wczorajszy) to potrafił strzelić bramkę. Ale oczywiście jest to moja subiektywna ocena, zgadzać sie nie musicie. Pewnie kibic Lecha dałby w drugą stronę |
Cytat:
Rok temu zostaliśmy przez nich upokorzeni, mam nadzieje, że teraz karta się odwróci i z cracovią z trudem ale wygramy.O Amikę jestem jakoś spokojny, że pykniemy luźno ich kopacze pykną. |
Cytat:
Myślę, że należy również przyjąć, że Patryk jest pomocnikiem i też zbliża się do '10' |
Panowanie trzeba pamiętć że lech miał więcej czasu na odpoczynek,
kolejna kwestia jak zagramy w środku? ja bym jeszcze nie stawiał że jesteśmy murowanym kandydatem do zwycięstwa w środę, najważniejsze żeby nasi kopacze wiedzieli że trzeba zapierdalać aby wygrać najbliższe dwa mecze,(żeby nie wkradł się komfort psychiczny) |
Moim zdaniem , ten mecz pokaże nam , czy z tym składem mamy co marzyć o grze w europejskich pucharach , lech zagra na 100% bo jesli chce grać w pucharach ,musi wszystko do końca wygrywać.Moim zdaniem wygramy ale minimalnie
|
Pareiko > Kotorowski
Wojtkowiak > Cikos Chavez = Arboleda Jaliens =Wołąkiewicz/Bosacki Paljic = Henriquez Sobolewski = Djurdevic Wilk < Injac Melikson > Stilic Małecki > Kiełb, Wilk Kirm < Kriwets Genkov < Rudnevs Nie będe komentował dlaczego ,kto lepszy w ofensywie,kto defensywie |
Wedlg mnie najtrudniejsze mecze moga okazac z tych latwych , a dlaczego ? Amica gra piach , wystraczy wylaczyc z gry Kriwetsa (czy jak mu tam jest) Rudnevsa i Stilicia , W 1 jedynastce powinni zagrac Wilk s Sobol , zeby zdominowac srodek , Jirsak sie nie nadaje , odstawia noge i czasem sie rusza jak mucha w gownie , natomiast Wilk zapierdala i to on powinien miec miejsce w pierwszej 11.
Na pewno trzeba bedzie uwazac na stale fragmenty gry i na placzka Arbolede. |
Cytat:
|
mi sie marzy zemsta za jesienna bo to byl dramat.lech generalnie gra piach ale glownie dzieki stilicowi maja przeblyski i w miare skutecznego rudnevsa na jego akcji wykonczenie.krivets to mnie nie przekonuje wcale.arbolode zgnoic jak dolhe kiedys trza.3 0 dla wisly biore w ciemno:d
|
Czyli podstawowa jedenastka powinna wybiec taka sama jak z Lechią czyli z Wilkiem i Sobolem na środku.
Tu mnie zastanawia tylko to jak sobie poradzimy grając co 3 dni tym samym składem. Zwłaszcza czy Melikson wytrzyma przynajmniej do meczu z Legią. |
Cytat:
Cytat:
|
Jedynie pytanie co do składu to czy zagramy na dwóch def pomocników czy nie, w 1 wariancie zagra Wilk, w 2 (pewnie) Sivakov, ja bym postawił na taki sam skład (i taktyke) jak we wczorajszym meczu. Żeby tylko każdy był zdrowy, wczoraj włożyli mnóstwo serca i wysiłku w mecz, a przerwy mają tyle co nic, dziś wolne, jutro jakiś lekki trening i pojutrze mecz... będzie dobrze, musi być! trzeba wkońcu pokazać Amice gdzie ich miejsce (środek tabeli)
Edit: Obstawiam że wygramy 1-0 (Genkov) po słabym meczu z obu stron. |
Pareiko > Kotorowski
Cikos < Wojtkowiak Chavez = Arboleda (obydwaj grają właściwie podobnie) Jaliens =Wołąkiewicz/Bosacki Paljic < Henriquez (remis w ofensywie , ale w defensywie lepszy zawodnik Lecha) Sobolewski = Djurdevic Wilk < Injac/Murawski Melikson > Stilic Małecki > Kiełb, Wilk Kirm < Kriwets Genkov < Rudnevs |
Mała sugestia, dajcie sobie spokój z robieniem jakich równań typu: nazwiskoX >= NazwiskoY. Jak pokazały poprzednie mecze, można mieć nawet X>>>>Y i przegrać. Piłka nożna to nie gra 22 zawodników, ale gra dwóch zespołów !
|
Jak już się tak bawimy to:
Pareiko > Kotorowski - chyba jasna sprawa Wojtkowiak = Cikos Chavez > Arboleda - Osman to obecnie najlepszy stoper ligi,twardy jak skała, robiący kapitalne wślizgi. Mógłby tylko troszke lepiej grać głową, no ale i tak w destrukcji na pewno jest lepszy od Kolumbijczyka. Jaliens < Wołąkiewicz/Bosacki - jeśli zagra Wołąkiewicz to może być to mały plusik na korzyść Lecha - Jaliens nie zachwyca, podobnie jak Bosacki. Paljic < Henriquez Sobolewski = Djurdevic Wilk = Injac - Czarek po raz kolejny wczoraj pokazać się z dobrej strony, myśle, że można postawić między nimi znać równości - choć przewagą Injaca są kapitalne strzały z dystansu. Melikson > Stilic - Małecki > Kiełb, Wilk Kirm = Kriwets - w stosunku do obydwu oczekiwania są większe niż to co teraz prezentują, obaj jednak potrafią błysnąć. Genkov = Rudnevs - Łotysza można oceniać wyżej, jeśli spojrzy się na jego występy w pucharach - w lidze obaj grają podobnie czyli tak samo dobrze i są w niej chyba najlepszymi napastnikami. Ale przede wszystkim Maaskant>Bakero i atmosfera w Wiśle > atmosfera w Poznaniu. Dlatego jak teraz nie pokonamy majtrów to chyba prędko tego nie uczynimy. |
Jestemy silniejsi , bardziej zgrani , niz ostatnio w pyrlandi , Jesli nasza obrona czegos nie od.......i to bedzie dobrze.
Nie chce juz kalkulowac , chce ino zeby nasi wygrali te dwa mecze w tym tygodniu , i sprawa MP byla pozamiatana. MP daje nam szanse kase i konkretne transfery , Stan juz na pewno ma kogos na oku. Tylko zwyciestwo !! |
Cytat:
Dokladnie! nie ma co srac w gacie ze strachu, bo niby przed kim? przed ostatnią druzyna w tabeli ktora nie umie wygrac na wyjezdzie? przed druzyna ze srodka tabeli która nawet jesli zagra dobrze (final PP) to i tak przegra? To MY jestesmy liderem! to NAS maja sie bac!To My mamy gramy u siebie! To my bedziemy MP! |
Na papierze wg mnie wygląda to tak
Bramkarze Pereiko > Kotorowski Obrona LP Paljic < Henriquez PP Cikos < Wojtkowiak ŚP Chavez = Arboleda ŚP Jaliens = Bosacki LP Kirm > Wilk PP Małecki > Kiełb ŚP Sobolewski = Murawski ŚP Wilk=Injac OŚP Melikson > Stilic N Genkov < Rudnevs Ławka Wisły > Ławka Lecha Trener Wisły > Trener Lecha Na papierze Wisła - Lech 6:3 |
Cytat:
Więc po co rozkminiać "na papierze" ? |
Nasi wiedzą jak ważny to mecz dla Nas zresztą większość piłkarzy pamięta pierwszy mecz i zapewne chcą rewanżu więc będzie im się bardziej chciało niz amice bo amica zapewne skupi się aby tego meczu nie przegrać.Rudnevs poobija się o Osmana a Czarka przykleić do Stilicia i amica traci swoje atuty i będzie dobrze.Ja przewiduję ,że wygramy 2-0
|
Z kącika statystyka...
O ile nie machnąłem się w obliczeniach, a 90minut.pl podaje prawidłowe dane, środowy mecz z Lechem będzie 180 ligowym spotkaniem Wisły przy R22 w erze Tele-Foniki*. Co więcej, jeśli wygramy, będzie to nasze 140 zwycięstwo przy Reymonta pod rządami Cupiała. Na razie odnieśliśmy ich 139, przy 30 remisach i 10 porażkach. Bilans bramkowy to 440 - 106.** *za początek tejże ery przyjąłem pierwszy domowy mecz rundy wiosennej sezonu 1997/1998 (wygrana z GKS Katowice 2:0) **powyższe statystyki nie obejmują meczów rozgrywanych "u siebie" w Sosnowcu i na Suchych Stawach |
Djurdjević nie zagra.
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...-wisla,1635451 |
W przyszłą niedzielę ma szansę się spełnić moje marzenie: zwycięstwo w derbach przypieczętuje nasze mistrzostwo i jednocześnie spadek Cracovii. Mam nadzieję, że piłkarze tego nie spieprzą, bo drugi taki szczęśliwy układ gier może się przydarzyć za następne 100 lat. Żeby tak było potrzebne są wyniki innych drużyn:
Bytom - Cracovia 1 Polonia W. - Jagiellonia 1 Górnik - Legia 1X Bytom - Górnik 1 Wtedy 2 zwycięstwa Wisły dadzą nam upragniony tytuł i zdegradują Cracovię! Także wszystko zależy przede wszystkim od nas, bo podane wyniki mają sporą rację bytu. Pasy i Jagiellonia grają kiepsko an wyjazdach, Legia gra w kratkę i wystarczy remis w Zabrzu, oraz trzeba liczyć na śląską solidarność w meczu Bytom-Górnik ;) To byłby piekny rewanż na pasach za zeszły rok. |
No to sciągniemy do siebie Henriqueza i Rudnevsa i mamy Lige Mistrzow ; d a no i na ławke Stilica : >
|
Cytat:
|
Ja mam do powiedzenia tylko krótko: w środę remis biorę w ciemno. Nasze zwycięstwo spowoduje że umrę z radości.
|
Cytat:
Piekna statystyka. |
Cytat:
Na luziku :) |
Bardzo ciekawa sytuacja - Robert Małek sedziował nasz mecz z Lechia a teraz poprowadzi mecz z Lechem. Jezeli bedzie sedziował tak dobrze jak z Lechia to przynajmniej jednego nie bedziemy sie musieli obawiac.
|
raz na rok to i miotła od kija strzeli
|
Ja tylko chce rewanzu za to 4;1 na Kuchennym stadionie.
Maja walczyc,gryzsc,kopac ,niewazne jak ,wazne jest zwyciestwo i rewanz za tamten mecz. |
Jak zagrają tak samo skoncentrowani i zdeterminowani jak z Lechią to myślę, że z naszym wsparciem 3 punkty powinny zostać pod Wawelem ; )
Grunt żeby wyszli takimi samym ustawieniem jak w Gdańsku, Czarek jest bardzo potrzebny i co najważniejsze jest w dobrej formie ;] Ave Wisła. |
Cytat:
Oni mają coś w tym meczu do udowodnienia i myślę, że jeśli Robert odpowiedni wpoi im mentalność bezlitosnych bestii, to możemy być spokojni o wynik. Jedyne, czego się obawiam, to możliwość wyskoczenia z nową " super " taktyką lub dziwnymi przetasowaniami w składzie. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:21. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl