![]() |
największy budżet ma w 1 lidze Pogoń-12 mln zł.Drugi jest Piast -9 mln zł,trzecia Arka -8 mln zł.
trzech Hiszpanów z 2 i 3 ligi zatrudnił Piast Gliwice. fajnie jakby Termalica weszła.To byłoby coś,takie nasze Hoffenheim |
Pod względem wyjazdowym i kibicowskim oczywiście Pogoń. Na drugim miejscu Piast/Arka, biorę pod uwagę nowe stadiony. Stadion Zawiszy według mnie jest brzydki, niezbyt mi się podoba. Negatywnie zaskoczyło mnie GKS Katowice, przed sezonem miało walczyć o awans. Niedługo zaczynają nowy stadion budować.
A jak przewidujecie dzisiejsze mecze? Według mnie wygra Flota, Wisła Płock, Sandecja, a remisy Arki i Termalici, GKS Katowice i Ruchu oraz Pogoni i Piasta. Najciekawiej dla tabeli będzie w Szczecinie, zobaczymy czy Piast włączy się do walki o Ekstraklasę. Ciekawie, ale dla dołu tabeli będzie również w Płocku, Wisła ma tyle samo punktów co znajdujący się w strefie spadkowej Dolcan. |
Cytat:
|
Pogoń i Zawisza niech awansują. Arka niech gnije w tej pierwszej lidze a nawet niech spadną do II ligi jak nie w tym to w następnym sezonie.
|
Jakaś stacja przeprowadza transmisje z meczy I ligi?
|
Cytat:
Dzisiejsze wyniki ( na godzinę 19) GKS Bogdanka - Flota Świnoujście 5:2 Wisła Płock - Olimpia Elbląg 1:1 Arka Gdynia - Termalica 1:0 Dziwi mnie rozmiar zwycięstwa Bogdanki, przed meczem raczej stawiałem na Flotę. Olimpia Elbląg niby chce walczyć o to utrzymanie, ale jeden punkt w meczu z walczącą również Wisłą to niewiele. I na koniec szczęśliwe zwycięstwo Arki. |
I kolejne wyniki z soboty:
GKS Katowice - Ruch Radzionków 1:2 Polonia Bytom - Sandecja 2:1 Pogoń Szczecin - Piast 2:1 Pogoń wymęczyła to zwycięstwo i widać, że bardo chce awansować. Zaskakuje również zwycięstwo Bytomia z Sandecją, mimo wszystko goście powinni to wygrać. |
Stawiam, że awansują Pogoń i Piast. Pogoń ma zdecydowanie najlepszych piłkarzy, pod względem indywidualnych umiejętności, typu Hernani, Budka, Radler, Hricko, Sotirovic, ciekawi w dalszym ciągu stosunkowo młodzi Franczak, Szałek i Djossue. Piast ma przed sobą dwanaście meczów na własnym, nowym, bardzo przyzwoitym stadionie i wyjazd do Łęcznej i stratę zaledwie dwóch punktów do drugiego miejsca, mimo rozegranych 16 spotkań wyjazdowych w poprzedniej rundzie, co muszą po prostu wykorzystać.
Czarnym koniem może być Górnik Łęczna, który ma dosyć ciekawy skład i jest również kasa w tym klubie, natomiast minimalnie za granicą awansu znajdą się Arka i Zawisza. Chociaż generalnie nie miałbym nic przeciwko tym klubom w Ekstraklasie, mają ładne, nowe stadiony, niezłe frekwencje, tradycje i dobry doping. Fajnie by było ich zobaczyć w miejsce takiego Bełchatowa. |
Górnik Łęczna występuje w lubelskiej B klasie :) Ja mam tylko nadziej ę że nie wejdzie Nieciecza,chciałbym żeby weszły Pogoń i Zawisza,zakładając jakie zawirowania były w tych klubach kiedyś i że dzięki kibicom te kluby stanęły na nogi.
|
Pogoń i Zawisza lub Piast wejdą moim zdaniem.
Piast do końca rozgrywek zagra bodajże już tylko jeden mecz wyjazdowy - więc tj. spory atut. Termalica nie wiem po co by miała wejść. Pewnie przegrają kilka meczów z bardziej zdeterminowanymi drużynami. Za 4-5 miejsce na koniec nikt im głowy nie urwie. |
Awansują ( przyp. Termalica ), zrobią fuzję z drużyną profesora i tym samym znów nie spadną "sąsiady".
|
Oglądałem wczoraj mecz między Pogonią a Piastem i donoszę wrażenie, że oba zespoły dajły czytelny sygnał, że w następnym sezonie chcą grać w ekstraklasie.
|
Cytat:
|
Mam nadzieję, że nie będzie fuzji Niecieczy z Unią. Jak awansować to w normalny sposób. A Unia ma szanse na awans. Dzisiejsze wyniki:
Warta Poznań - KS Polkowice 1:0 Kolejarz Stróże - Dolcan Ząbki 2:0 Zawisza - Olimpia Grudziądz 4:3 Tabela po 21 kolejce: 1. Pogoń Szczecin 44 pkt 2. Zawisza Bydgoszcz 40 pkt 3. Termalica Bruk - Bet Nieciecza 37 pkt 4. Kolejarz Stróże 36 pkt 5. Piast Gliwice 35 pkt 6. GKS Bogdanka 33 pkt 7. Arka Gdynia 32 pkt 8. Flota Świnoujście 31 pkt 9. Ruch Radzionków 29 pkt 10.Warta Poznań 28 pkt 11. Sandecja Nowy Sącz 24 pkt 12. GKS Katowice 23 pkt 13. Olimpia Grudziądz 23 pkt 14. Wisła Płock 22 pkt 15. Dolcan Ząbki 21 pkt 16. KS Polkowice 20 pkt 17. Polonia Bytom 19 pkt 18. Olimpia Elbląg 14 pkt Awans Zawiszy na drugie miejsce, widać że Bydgoszcz mierzy w Ekstraklase. Piast Gliwice traci już 9 pkt do Pogoni, ciężko będzie z awansem. Na dole podniosła się delikatnie Polonia Bytom, walka powinna być zacięta. Zwycięstwo Warty, ale w tym sezonie już niczego wielkiego nie zwojują. W Kolejarzu cały mecz rozegrał nasz Chrapek, zaliczył asystę przy drugim golu. |
Kolejne mecze w 1 lidze, 22 kolejka:
Piast Gliwice - Warta Poznań 3:0 Dolcan - Bogdanka 0:0 Olimpia Elbląg - Arka 1:4 Olimpia Grudziądz - Wisła Płock 3:3 Ruch Radzionków - Zawisza 4:1 Flota - GKS Katowice 0:0 KS Polkowice - Kolejarz 1:0 Sandecja - Pogoń 1:0 Zaskakują porażki faworytów, zwłaszcza w meczu Zawiszy z Ruchem. W Nowym Sączu Pogoń przegrała z Sandecją. Arka podbudowana awansem do półfinału PP włącza się do walki o awans, do 2 miejsca traci już tylko 5 punktów. Broni nie składa Piast, który ma świetny terminarz ( prawie wszystkie mecze w rundzie rewanżowej gra u siebie). Grali nasi wypożyczeni: Chrapek do 83', a Michał Nalepa cały mecz (wg mnie zagrał lepiej niż dobrze, wynik zresztą robi wrażenie). Niedziela, godzina 12 Termalica gra z Polonią Bytom. Na ławce Termalici Skołorzyński i Kowalski. Z ciekawostek, w Polonii w pierwszym składzie Paulista oraz znany i lubiany Marcin Cabaj. Wynik 1:0 dla Termalici. Mateusz Kowalski wszedł w 86 minucie. Klub z Niecieczy wice liderem 1 ligi, Polonia Bytom na przedostatnim miejscu. |
Odświeżam temat o rozgrywkach na szczeblu I ligi, do końca pozostało 2 kolejki. Liderem na tą chwilę są zawodnicy Piasta Gliwice, którzy mają 58 punktów i o 2 wyprzedzają drużynę Zawiszy Bydgoszcz (56), z awansu nie rezygnują także piłkarze Termaliki Nieciecza, którzy z 55 punktami zajmują pozycję 3, tyle samo punktów ma Pogoń Szczecin, która również ma jeszcze szansę na awans do Ekstraklasy.
Teoretycznie awansować może też Kolejarz Stroże, zajmujący 5 pozycję z dorobkiem 53 punktów. Znamy już dwóch spadkowiczów z I ligi, jest to KS ( Górnik) Polkowice oraz Olimpia Elbląg. W strefie spadkowej znajduje się jeszcze Wisła Płock, Polonia Bytom. Płocka Wisła traci do bezpiecznego miejsca 4 punkty. Znamy 4 drużyny które wywalczyły awans do I ligi i tak z II ligi gr. zachodniej awans uzyskały - Miedź Legnica oraz GKS Tychy, a z gr. wschodniej - Okocimski Brzesko i Stomil Olsztyn. Przypomnę, że spadkowiczami z Ekstraklasy są ŁKS Łódź i Cracovia ( w końcu :) ) Skupmy się jednak na dwóch ostatnich kolejkach I ligi, 33 kolejka zostanie rozegrana dziś o 17:00 o to jak wygląda zestaw pary: Ruch Radzionków - KS Polkowice Olimpia Grudziądz - Flota Świnoujście Olimpia Elbląg - Dolcan Ząbki Termalica Bruk-Bet Nieciecza - Kolejarz Stróże Sandecja Nowy Sącz - Bogdanka Łęczna Piast Gliwice - GKS Katowice Warta Poznań - Zawisza Bydgoszcz Pogoń Szczecin - Wisła Płock Polonia Bytom - Arka Gdynia Na czarno zespoły walczące o awans, na czerwono mające jeszcze szansę na utrzymanie w I lidze. |
Zawisza jak najbardziej na tak może wprowadzi jakąś świeżość w ekstraklasę. Inna rzecz z pogonią i piastem-niech się biją o awans ale wolałbym Piast.
Tylko nie termalica albo stróże!!! |
Termalica nie wjedzie mają dwa mecze do końca ze Stróżami może remis z Łęczną przegrają.Ja widzę Pias i Pogoń lub Zawisza raczej wolał bym Zawiszę
|
Termalica mogłaby wygrać oba te mecze bo obaj przeciwnicy tak naprawdę grają o nic.
Ale skoro mieli prostą drogę do awansu i 3 porażki rzędu na ostatniej prostej to pewnie dziś czy/i w ostatniej kolejce też zechcą posiać punkty. Nie dogadali się z Filipiakiem i właściciel postawił szlaban na awans bo po co on im? Stawiam na Piast i Zawiszę (magiczny Szatałow). |
Ja bym chciał zobaczyc jakies nowe druzyny jak Termalica i Kolejarz ale niestety obie graja razem
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
zajęli miejsce premiowane awansem? to awansują i na nic forumowe żale. Dla ludzi z takich miejscowości możliwość gry czy spotkania się w ogóle z Wisłą czy innymi klubami tej rangi to naprawdę coś niesamowitego. ps. A dzisiaj Termalica wygra |
Cytat:
Ech.. gdybyż ta wygrana była pewna to.. przydałoby się parę złotych od wujka buka..:D Oczywiście - szacunek dla nich jeśli wejdą - tylko akurat mnie się to niezbyt trzyma kupy. Drużyna ze wsi 800 osób z niebogatego regionu w ekstraklasie. Grać u siebie i tak nie będą, a po co właściciel miałby co roku wywalać dobre parę baniek na utrzymanie tego i poprawę infrastruktury w Tarnowie czy gdzie tam... Nie ma we wsi ważniejszych spraw na które trzeba kasy? No ale ja P. Witkowskim nie jestem i to nie moja sprawa. Jako, że są powiedzmy z regionu to życzę im awansu, byleby potem nie sprzedali licencji pejsom. |
Cytat:
|
Termalica póki co 0:2 do przerwy w derbach wsi :lol:
Zapowiada nam sie Piast i Pogoń w ekstraklasie w przyszlym sezonie :) |
to bylo do przewidzenia ze termalica odpusci ekstraklase.. kadrowo spokojnie by sobie poradzila ale infrastruktury nie posiadaja wiec licencji by nie dostali:( lepiej wygrywac w 1 lidze niz dostawac w dupe w ekstraklasie.
Cytat:
|
Znamy już 4 spadkowiczów z I ligi do wcześniej zdegradowanych już Polkowic i Elbląga dołączyła Płocka Wisła ( beniaminek) oraz spadkowicz z Ekstraklasy Polonia Bytom.
Przed ostatnią kolejką nie znamy nadal drużyn, które w następnym sezonie zagrają w Ekstraklasie, swoje mecze wygrali główni kandydaci do awansu: Piast Gliwice - GKS Katowice 3-0 Pogoń Szczecin- Wisła Płock 3-0 Warta Poznań - Zawisza Bydgoszcz 0-1 Do walki włączył się jeszcze teoretycznie Kolejarz Stróże, który ograł także pretendenta do awansu Bruk Bet 2-1. Czołówka tabeli: 1. Piast Gliwice 61 54-40 2. Pogoń Szczecin 59 47-36 3. Zawisza Bydgoszcz 58 52-30 4. Kolejarz Stróże 56 38-32 Program ostatniej kolejki 27.05.2012 mecze o 17: Piast Gliwice - Zawisza Bydgoszcz Sandecja Nowy Sącz - GKS Katowice KS Polkowice - Polonia Bytom Arka Gdynia - Pogoń Szczecin Wisła Płock - Warta Poznań bez udziału publiczności Bogdanka Łęczna - Termalica Bruk-Bet Nieciecza Kolejarz Stróże - Olimpia Elbląg Dolcan Ząbki - Olimpia Grudziądz Flota Świnoujście - Ruch Radzionków Na czarno zespoły walczące o awans. |
Cytat:
|
To Zawisza ma 59pkt, a Pogoń 58pkt.
|
WISŁAZWE - mała pomyłka, Zawisza jest drugi a Pogoń trzecia ;)
I bardzo ciekawy mecz za tydzien w Gliwicach, gdzie Zawisza będzie musiał wygrac, a Piastowi wystarczy remis :) - oczywiscie gdyby POgon wygrała. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Nazwa pochodzi od nazwy Zawisza Czarny więc raczej ten Zawisza a nie ta Zawisza. Zgadza się ewidentnie moja pomyłka. 1. Piast Gliwice 61 54-40 2. Zawisza Bydgoszcz 59 47-36 3. Pogoń Szczecin 58 52-30 4. Kolejarz Stróże 56 38-32 |
Cytat:
|
Cytat:
W Gliwicach będzie na noże, a Arka? Ciężko mi sobie wyobrazić żeby grali na maksa z Pogonią. |
Czyli zapowiada się nam emocjonująca ostatnia kolejka, bo w przypadku porażki Zawiszy a remisu Pogoni w Gdyni oba kluby mają po 59 punktów i bilans bezpośrednich spotkań na korzyść Portowców.
Zawisza - Pogoń 2-1 Pogoń - Zawisza 1-0 Najbliżej awansu jest Piast Gliwice, jemu w spotkaniu z Zawiszą potrzebny jest tylko punkt do awansu, ale wątpię aby podopieczni Marcina Brosza grali w tym spotkaniu na remis. |
Zawsze jeszcze może być baraż Pogoni z Piastem. W sumie ciekawie by było.
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:40. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl