Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [17 kolejka] Wisła Kraków - Ruch Chorzów 4 marca piątek godz. 20:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7939)

Proud 27.02.2011 22:03

westersyl

Tylko mi nie chodzi o porównanie Iwan <=> Mielcarski. Tylko o pewien syndrom na forum.

Za Iwana i Mielcarskiego wstaw sobie dowolne nazwiska.

Dzimi 27.02.2011 22:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acapelo (Post 1056339)
Bunoza raczej na ławce.

Zdecydowanie Cikos na ławce, mam już dość parodii i anty futbolu w jego wykonaniu. To obok Kowalskiego najsłabszy piłkarz w Wiśle, kiepski zarówno technicznie jak i taktycznie. Jako obrońca jest ogrywany jak dziecko, nie stanowi żadnej bariery. Trzeba by mu pokazać mecze Wisły z Baszczyńskim, żeby zobaczył jak należy się zachowywać w obronie przy linii bocznej - a nie tak jak on to robi biegać schylony w pół wolnym truchtem z dłońmi 20cm nad murawą w odległości 10 metrów od przeciwnika pozwalając mu jednocześnie na wszystko.

Najmocniejsza obecnie linia obrony (od lewej do prawej, left to right): Palic, Bunoza, Jaliens, Chavez lub (or) Palic, Bunoza, Chavez, Jaliens.

Titto 27.02.2011 22:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzimi (Post 1057253)
Zdecydowanie Cikos na ławce, mam już dość parodii i anty futbolu w jego wykonaniu. To obok Kowalskiego najsłabszy piłkarz w Wiśle, kiepski zarówno technicznie jak i taktycznie. Jako obrońca jest ogrywany jak dziecko, nie stanowi żadnej bariery. Trzeba by mu pokazać mecze Wisły z Baszczyńskim, żeby zobaczył jak należy się zachowywać w obronie przy linii bocznej - a nie tak jak on to robi biegać schylony w pół wolnym truchtem z dłońmi 20cm nad murawą w odległości 10 metrów od przeciwnika pozwalając mu jednocześnie na wszystko.

Faktycznie w niektórych sytuacjach nie najlepiej się ustawiał, ale takie jechanie po nim i mówienie, że obok Kowalskiego jest najsłabszy w zespole to duża przesada. Gość jest bardzo dobry w ofensywie, ma bardzo dobry drybling i całkiem niezłe dośrodkowanie co pokazał w meczu z Legią i przynajmniej po boisku zapie*ala bardzo się stara, dużo biega. Ja myślę, że jak będzie dalej trzymał taką formę z końcówki rundy jesiennej lub przynajmniej taką jak w meczu z Arką to można go wykupić z tego słowackiego klubu.

anthony09 27.02.2011 23:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 1057280)
Gość jest bardzo dobry w ofensywie, ma bardzo dobry drybling i całkiem niezłe dośrodkowanie co pokazał w meczu z Legią i przynajmniej po boisku zapie*ala bardzo się stara, dużo biega. Ja myślę, że jak będzie dalej trzymał taką formę z końcówki rundy jesiennej lub przynajmniej taką jak w meczu z Arką to można go wykupić z tego słowackiego klubu.

Jak ten chłopak ma bardzo dobry drybling to Majchrowski jest fantastycznym, idealnym człowiekiem ;]
Bez przesady... chłopak właśnie jest słaby w dryblingu, technice jedyne czym nadrabia to tym, że biega i tyle, biega jak czołg i innej pozycji jak rezerwa dla niego w przyszłości nie widzę. W porównaniu do Alvareza, Baszczyńskiego to on jest niczym płotka przy Sandaczach, to nie ten rozmiar, to nie te umiejętności.

Marszałek 28.02.2011 14:55

Nie wiem za bardzo czym lub kim miałby nas postraszyć Ruch. Remis będzie naszą porażką a skromne zwycięstwo czymś co ciężko będzie racjonalnie wytłumaczyć.

Dean 28.02.2011 14:58

No Ruch patałachy. Tam tylko Zieniu kumaty. Trzeba szybko strzelić pierwszą bramkę żeby się nie męczyć niepotrzebnie.

tofik 28.02.2011 16:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anthony09 (Post 1057293)
Jak ten chłopak ma bardzo dobry drybling to Majchrowski jest fantastycznym, idealnym człowiekiem ;]
Bez przesady... chłopak właśnie jest słaby w dryblingu, technice jedyne czym nadrabia to tym, że biega i tyle, biega jak czołg i innej pozycji jak rezerwa dla niego w przyszłości nie widzę. W porównaniu do Alvareza, Baszczyńskiego to on jest niczym płotka przy Sandaczach, to nie ten rozmiar, to nie te umiejętności.

Tacy zawodnicy nie prezentują docelowego poziomu, ale od czegoś trzeba zacząć. Na pewno w planach są kolejne wzmocnienia o ile strategia obrana przez klub będzie kontynuowana. A na razie gramy tym co mamy.

Charlie 28.02.2011 17:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 1057304)
Alvarez niby biegał, coś tam kiwał, ale nie potrafił wrzucić. On w ogóle miał jakieś asysty?

Tak, w drugiej kolejce z Zagłębiem przy samobóju na 3-0.

A skoro już mowa o 3-0 to właśnie na taki wynik liczę w piątek, Ruch to zespół na poziomie Arki, z tym, że mają słabszą obronę i może nieco mocniejszy atak, który jednak nie powinien zagrozić naszej defensywie. U siebie musimy wygrywać wszystko, więc brak zwycięstwa będzie olbrzymim rozczarowaniem.

Wojtas 01.03.2011 00:50

Ruch co okienko wyprzedaje 1-2 zawodnkow wiec ta maszyna jedzie coraz wolniej.

Wogole Fornalik łata dziury czym sie da ,ale to sie chyba powoli konczy ,bo na dluzsza mete nie da sie tak prowadzic klubu.
Oni na dzis sa chyba slabsi od Arki ,ale to tylko na papierze.
Reszta czyli to co najwaznjsze bedzie na murawie-walka i ambicja.

kristos 01.03.2011 11:28

Rzeczywiście Ruch nie specjalnie wypadł w ostatnim meczu z Lechią ,ale na R22 pewnie będzie chciał się pokazać .
Jeśli zawodnicy słyszeli coś o "aferze" z Piechniczkiem ,to napewno będą chcieli pokazać panu z PZPN-u swoją wartość.
Liczę na zdecydowane zwycięstwo co najmniej dwoma bramkami.

ŁukaszTS 01.03.2011 11:50

Ruch kupił Pawła Abbota z Championship, choć nie wiem czy już zagra z nami wiecie jak to z papierkową robotą.

Galonek 01.03.2011 13:32

Nie uważam, żeby Ruch był tak słaby, jak to pokazuje jego miejsce w tabeli. Zważywszy jednak na to, że ta drużyna Wiśle "leży", zwłaszcza w meczach, w których Biała Gwiazda jest gospodarzem, myślę, że w piątek zgarniemy pełną pulę. Od sezonu 2006/2007, w którym Ruch wywalczył awans do ekstraklasy, Wisła wygrała z "Niebieskimi" wszystkie mecze w roli gospodarza. Żeby było ciekawiej, wszystkie zakończyły się takim samym rezultatem, tj. 2:0 dla Wisełki! Czy tradycji stanie się zadość ? ;)

_ukoL 01.03.2011 14:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ŁukaszTS (Post 1057960)
Ruch kupił Pawła Abbota z Championship, choć nie wiem czy już zagra z nami wiecie jak to z papierkową robotą.

Nie sądzę by było to jakiekolwiek wzmocnienie na Ekstraklasę i tym bardziej Wisłę Kraków.
Liczę, po tym co widziałem w meczu z Arką, że Wisła zaaplikuje Ruchowi gładko dwie lub trzy bramki.
Każdy inny wynik niż zwycięstwo Wisły będzie olbrzymią sensacją.

zielak14 01.03.2011 14:34

uważam, że Sobol powinien zagrać z Wilkiem a Sivakov na ławce... tyle że Siva daje daje coś z siebie w ofensywie. Wilk moim zdaniem nie jest gorszy od Sobola... wiadomo, że Radek będzie grał bo ma swoją renomę w Wiśle... na mecz z Ruchem wybieram się mimo ponad 400km odległości dlatego liczę na super zabawę na trybunch i 3-0 na boisku... nie zapomnijmy o powitaniu MARKA ZIEŃCZUKA !!!

tomasz_19 02.03.2011 08:27

skład na Ruch - 4-3-3

Pareiko

Cikos-Chavez-Bunoza-Paljic

Melikson-Wilk-Shivakov

Małecki-Genkov-Kirm

------------------------------------------------

Pareiko - pewny punkt Wisły Kraków, co pokazał w dwóch ostatnich meczach... nie mam żadnych zastrzeżeń

Cikos - jedyny na dzień dzisiejszy prawy obrońca, który gwarantuje jakąś tam jakość, nie widzę nikogo kto mógłby zająć jego miejsce.

Chavez - ostatnio pokazuje, że grzechem by było na niego nie postawić... bardzo pewny punkt Wiślackiej defensywy.

Bunoza - Bośniak w przeciwieństwie do Jaliensa wygląda solidnie.... myślę, żę po wpadce z Podbeskidziem czar Holendra prysł i musimy wrócić do rzeczywistości, a ta wygląda tak, że Bunoza na dzień dzisiejszy jest w pierwszej 11... poza tym z meczu na mecz Bunoza prezentuje się coraz lepiej i ustrzegł się głupich kiksów...

Paljic - to samo co w przypadku Słowaka, brak alternatywy zmusza go do gry na LO, choć to zawodnik stricte ofensywny.... jednakże nie zmienia to faktu, że gość spisuje się w miarę dobrze na obecnej pozycji....

Melikson - klasa sama w sobie... wydaje mi się, że bez niego ofensywne poczynania Wiślaków są przytłumione, co było widoczne w meczu pucharowym... jak wszedł na boisko gra Wiślaków nabrała rumieńców, szkoda, że trener nie postawił na niego od początku... świetnie znajduje się w sytuacji jeden na jeden...

Wilk - jak już wcześniej pisałem, jedyny obok Patryka i Sobola sensowny polski piłkarz w składzie Wisły... wydaje mi się, że na dzień dzisiejszy prezentuje się jednak nieco lepiej od Kapitana i powinien wyjść w pierwszym składzie na Ruch... nie będę się rozpisywał na temat jego walorów... wszyscy wiedzą, że to piłkarz waleczny i ruchliwy w środku pola, z Wielkim serduchem do gry, on musi grać!

Shivakov - dobry zawodnik w środku pola... potrafi rozegrać piłkę, a także o nią powalczyć... zawodnik łączący obronę z atakiem, widać, że z każdym meczem zawodnik ten czuje się coraz lepiej i w niedalekiej przyszłości będzie stanowił o sile naszego zespołu.

Małecki - wydaje się, że gdyby czasem zagrał bardziej zespołowo (z głową) to to przyniosłoby większe profity zespołowi... zawodnik, który swoimi rajdami na prawej bądź lewej flance robi różnice w ofensywnych poczynaniach zespołu, ale... no właśnie często gra pod siebie, wdając się w głupie niepotrzebne dryblingi które kończą się stratą...

Genkov - typowy środkowy napastnik, potrafiący walczyć o piłkę w powietrzu, umiejący się zastawić... do tego silny z nie najgorszą koordynacją, zważywszy na wzrost... do tego bramkostrzelny... myślę, że Wisła będzie z niego miała dużo pożytku.

Kirm - szybki, dobry technicznie skrzydłowy, posiadający dobry strzał z dystansu... i to tyle jeżeli chodzi o jego dobre strony... jego głównym mankamentem jest skuteczność, a raczej jej brak i to, że jego forma wygląda jak sinusoida, tzn słabe mecze przeplata dobrymi... podejmuje często niezrozumiałe decyzje w polu karnym, często spowalnia grę zagrywając piłkę do tyłu... trudno oczekiwać u niego równej systematycznej formy... ale jak mówią z braku laku...

Feniks1983 02.03.2011 10:22

Ja mam tylko nadzieje ze po wczorajszym meczu kilku z forumowiczow troche ostudzi swoj zapal i upusci powietrza z napompowanego balonu. Wierze ze jednak w Piatek Nasi beda chcieli sie zrechabilitowac i wygrac ale uwazam ze znowu bedzie walka do samego konca mimo iz Ruch moze wydawac sie slaby. A wiec z wiara w zwysciestwo i z odpowiednim szacunkiem do Ruchu bo powtorzy sie Podbeskidzie.

rozarian 02.03.2011 10:23

Zobaczymy,czy dla Maaskanta bardziej liczy się aktualna forma,czy raczej stawia na hierarchię w zespole.Oczywiście mam na myśli Wilka i Sobolewskiego.Mimo całej wczorajszej mizerii,gra Siwakowa była niezła.Mając za plecami Wilka będzie bardzo pożyteczny.Mam nadzieję nie oglądać więcej Żurawskiego na desancie(może w ogóle się już nie pokazywać).

Titto 02.03.2011 10:31

Jakiś czas temu mówiłem, że Sobol ma niekwestionowane miejsce w zespole i Wilk ma małe szansę, żeby go wygryźć ze składu, ale Sobolewski w meczu z Podbeskidziem na tle Wilka z Arką wypadł mizernie.

Jazon 02.03.2011 10:33

No cóż, mecz trzeba wygrać i myślę, że Wisła tego dokona. Wyjdą spięci, by zrehabilitować się za Podbeskidzie, wyjdą w lepszym składzie. Mam nadzieję na jednostronne widowisko, w którym zdecydowaną przewagę będzie mieć Wisła, i na zwycięstwo (przynajmniej) dwoma bramkami.

Titto 02.03.2011 10:42

Chciałbym jeszcze dodać, że w pierwszym składzie zdecydowanie bardziej wolę środek obrony Chavez, Jaliens, niż Bunoza, Chavez czy Bunoza, Jaliens.
Bunoza wydaje mi się jest najniepewniejszym stoperem w naszym zespole(nie licząc Kowalskiego). Pewnie zauważyliście co on robi jak dostanie piłkę. Zazwyczaj jest to wypier*alanie piłki byle gdzie, byle daleko.

Skład na ten moment moim zdaniem powinien wyglądać tak
Pareiko - Paljic, Chavez, Jaliens, Cikos - Kirm, Wilk, Sivakov, Melikson, Małecki - Genkov.

murray 02.03.2011 10:46

Mecz z Podbeskidziem pokazał, że środek Sobol-Sivakov-Garguła jest za słaby, by kreować grę. Nie ma odpowiedniej asekuracji, a przede wszystkim nie ma kreatywności i poszanowania piłki, a te dwie rzeczy są niezbędne przy ustawieniu 4-2-3-1. Nie jestem trenerem, by powiedzieć, jak ustawić zawodników w środku, ale pewne jest to, że przy obecnej formie, taka postać najważniejszej formacji nie przyniesie rezultatów.

Antystenes 02.03.2011 11:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 1058603)
Chciałbym jeszcze dodać, że w pierwszym składzie zdecydowanie bardziej wolę środek obrony Chavez, Jaliens, niż Bunoza, Chavez czy Bunoza, Jaliens.
Bunoza wydaje mi się jest najniepewniejszym stoperem w naszym zespole(nie licząc Kowalskiego). Pewnie zauważyliście co on robi jak dostanie piłkę. Zazwyczaj jest to wypier*alanie piłki byle gdzie, byle daleko.

Te wybicia piłek są zwiazane z tym, że zupełnie nikt z pomocy nie pokazuje się, żeby zagrać mu piłkę. Pochowają się za plecami przeciwnika i co ma taki Bunoza zrobić? Tylko dzidy..

wojteqs80 02.03.2011 11:12

Moja 11 na Ruch wygląda tak:
Pareiko - pewny punkt , w zasadzie żadnych zastrzeżeń ani wątpliwości
Cikos - zdecydowanie lepiej wypadł niż Jaliens w meczu z Podbeskidziem , jeszcze jak trochę poprawi grę do przodu będzie na prawde oki
Bunoza i Chavez jako środkowi obrońcy wypadają w miarę poprawnie , na pewno lepiej niż któryś z nich w parze z Jaliensem , który popełnia za dużo błędów.
Paljić - gość super się odnalazł jako obrońca jak na razie najlepszy zawodnik tej rundy
Wilk - nie sądziłem , że kiedyś to powiem ale w tej chwili wygląda lepiej od Sobola więc powinien grać!!
Sivakov- widac w jego grze duży potencjał może to być bardzo ciekawy zawodnik
Melikson - tutaj w zasadzie nie ma wyboru Garguła pokazał na co go tej chwili stać i nie jest to obraz za ciekawy, Maor udowadnia ,że jest klasowym graczem ale czas na jakieś konkrety w postaci asyst lub goli
Kirm - na razie rozczarowuje i jak tak dalej będzie będzie musiał usiąść na ławie , ostatni mecz na kredyt , jeśli zagra tak jak ostatnio pierwszy do zmiany , tylko na kogo ? Wychodzi na Łobo :) dał dobrą zmianę w meczu PP
Małecki - bez dyskusji postać w tej chwili niepodważalna dla Wisły
Genkov - nie mamy innego napastnika a on daje cień szans na bramki

Titto 02.03.2011 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Antystenes (Post 1058617)
Te wybicia piłek są zwiazane z tym, że zupełnie nikt z pomocy nie pokazuje się, żeby zagrać mu piłkę. Pochowają się za plecami przeciwnika i co ma taki Bunoza zrobić? Tylko dzidy..

Zawsze może oddać piłkę bramkarzowi lub wymienić kilka podań w defensywie...

alberto 02.03.2011 12:56

szczerze się obawiam meczu z ruchem po tym co wczoraj widziałem z podbeskidziem. Jedyny o kogo jestem spokojny to Pereiko

Titto 02.03.2011 13:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez alberto (Post 1058664)
szczerze się obawiam meczu z Ruchem po tym co wczoraj widziałem z Podbeskidziem. Jedyny o kogo jestem spokojny to Pereiko

Myślę, że jeśli na środku zamiast Garguły wystąpi Melikson i zamiast Żurawskiego Genkov to będzie dużo lepiej... A jeszcze lepiej mogłoby być gdyby zamiast Sobola w pierwszym składzie wyszedł Wilk (nie spodziewałem się, że to powiem).

alberto 02.03.2011 13:30

Tito a co ty polonista jesteś? Odnośnie składu to wczoraj Jaliens pokazał się z fatalnej strony i jak dla mnie przynajmniej on sie do gry nie nadaje

KOMINEK 02.03.2011 13:31

Dla mnie bardzo ważną będzie obecnośc Czikosa. Jego brak był bardzo widoczny

tofik 02.03.2011 13:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 1058672)
Myślę, że jeśli na środku zamiast Garguły wystąpi Melikson i zamiast Żurawskiego Genkov to będzie dużo lepiej... A jeszcze lepiej mogłoby być gdyby zamiast Sobola w pierwszym składzie wyszedł Wilk (nie spodziewałem się, że to powiem).

No dokładnie, skład powinien grać te 15 meczów w niezmienionym składzie i się zgrywać. Na szczęście teraz już tak będzie, bo Maaskant nie może sobie olać rewanżu z PBB, a tym bardziej ligi.
Wiecie co taka myśl mi chodzi po głowie widząc Kirma pieprzącego wszystko co się da - gdzie jest Boukhari ? :D

FraMat 02.03.2011 14:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez alberto (Post 1058683)
Tito a co ty polonista jesteś? Odnośnie składu to wczoraj Jaliens pokazał się z fatalnej strony i jak dla mnie przynajmniej on sie do gry nie nadaje

Do jego dodam jeszcze Pareiko. Nikt nie wymaga zawsze bezbłędnej pisowni, ale warto pamiętać o pkt 5 Regulaminu forum.
Co do Jaliensa... to zagrał on chyba z konieczności na boku obrony, a nie jako stoper?

airborne4009 02.03.2011 14:07

Wszyscy cieszyli się, że mamy szeroką i wyrównaną kadrę, a okazuję się na tą chwile 12-13 zawodników w miarę dobrej formie. O reszcie nawet nie chce mi się pisać, bo krew mnie zalewa....

AmaDeo_Krk_ 02.03.2011 14:30

Pareiko
Cikos Chavez Jaliens Paljic
Sobolewski Wilk Melikson
Małecki Genkov Garguła

Birsa 02.03.2011 14:50

Ja też mam nadzieję, że od pierwszych minut zagrają z Wilkiem i Sivakovem. W Gdyni prezentowali się bardzo dobrze, Sobol musi odpuszczać powoli. Wielki szacunek dla niego co zrobił przez te kilka lat w Wiśle, ale wydaje mi się, że w meczu z takim przeciwnikiem jak Ruch potrzebujemy więcej kreatywnych graczy w środku pola. Wilk nam to na pewno zagwarantuje. TYLKO ZWYCIĘSTWO!!

rozarian 02.03.2011 14:52

Nie zauważyłem,kto był na rezerwie,ale jeśli nawet przeciw pierwszoligowcowi nie jest godzien grać Burliga zamiast Czikosza,to w takim razie po jasną cholerę przeszedł cały cykl przygotowań?Po co inwestować w gościa,który nie nadaje się do niczego?

filemon 02.03.2011 15:27

W tym momencie na pierwszą jedenastkę moim zdaniem zasługują: Melikson, Małecki, Pareiko, Paljić, Cikoś, Genkov i Wilk.
Pareiko
Cikoś Jaliens Chavez Paljić
Sivakov Sobolewski Melikson
Małecki Genkov Kirm
Taka jedenastka wybiegnie najpewniej przeciw Ruchowi.
Naszym problemem dziś jest nasz odwieczny atut. Sobolewski. Może było to jedno spotkanie (Podbeskidzie), gdy zagrał nie źle, ale słabo. Jedyne co może się zmienić to Sivakov na Wilka, i tak by było, moim zdaniem, lepiej.

Edit: Chociaż z drugiej strony.. Zamiana Sivakova na Wilka to zmniejszenie potencjału ofensywnego drużyny. Najlepiej by było w środku mieć trio Sivakov Wilk Melikson. Ech, pomarzyć można.

WISŁAZWE 02.03.2011 15:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 1058754)
W tym momencie na pierwszą jedenastkę moim zdaniem zasługują: Melikson, Małecki, Pareiko, Paljić, Cikoś, Genkov i Wilk.
Pareiko
Cikoś Jaliens Chavez Paljić
Sivakov Sobolewski Melikson
Małecki Genkov Kirm
Taka jedenastka wybiegnie najpewniej przeciw Ruchowi.
Naszym problemem dziś jest nasz odwieczny atut. Sobolewski. Może było to jedno spotkanie (Podbeskidzie), gdy zagrał nie źle, ale słabo. Jedyne co może się zmienić to Sivakov na Wilka, i tak by było, moim zdaniem, lepiej.

Moim zdaniem natomiast zamienić Polaka na Polaka czy Wilk za Sobolewskiego, ja rozumiem kapitan Sobol, walczak, czarna robota i w ogóle, ale wg mnie bez formy i od pierwszym minut powinien zagrać Cezary Wilk, bardzo dobrze zagrał z Arką. Żałuję, że nie zagrał wczoraj od pierwszej minuty.
Czy Maaskant to dostrzeże?

Dalej..
Melikson za Gargułę - zdecydowanie tak! Nie sprawdza się Guła jako ofensywny pomocnik, Melikson jak to wczoraj usłyszałem na mecz szybciej wczoraj biegał niż jego partnerzy myśleli na boisku, trudno się nie zgodzić z takim stwierdzeniem, pokazywał się do gry, tylko mało przez niego graliśmy.

Genkov za Żurawskiego - tak i jeszcze raz tak. Z cały szacunkiem dla Żurawia ale najlepsze lata ma już za sobą, dziękuję za wszystkie bramki dla Wisły ale on już się wypalił po prostu. Jedynie czego nie rozumiem dlaczego nie zagrał od pierwszego gwizdka Rios, co się dzieje z tym chłopakiem.
Genkov cała w nim nadzieja, wiadomo że potrzebuje jeszcze zgrania z drużyną ale powinien wnieść nie co więcej ruchu w formację ofensywną niż Żurawski i oby lepiej przyjmował piłkę i nie spowalniał akcji.

edit. post pisany przed edycją filemona :)

tofik 02.03.2011 15:47

Maaskant odkąd przyszedl kadził Sobolewskiemu przy każdej okazji więc wątpie, by zmienił zdanie.
Sobol musiałby notorycznie grać piach. Kapitan ma pewne miejsce i tyle.

WISŁAZWE 02.03.2011 15:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1058770)
Maaskant odkąd przyszedl kadził Sobolewskiemu przy każdej okazji więc wątpie, by zmienił zdanie.
Sobol musiałby notorycznie grać piach. Kapitan ma pewne miejsce i tyle.

Zgadza się właśnie i tego się obawiam, że do tej zmiany może nie dojść, ale żeby podnieść poziom czysto sportowy dla dobra drużyny trzeba to zrobić zamieniając Sobola na Wilka.
Poczekamy do piątku i sprawa się wyjaśni, czy rzeczywiście Sobol jest bez formy czy dostosował się grą do Garguły, który grał piach.

snikersik 02.03.2011 16:12

Jazdaaaaaa

Panowie w piątek wieczorem powinniśmy poniśc naszych piłkarzyków do zwycięstwa. Niech poczują (najbardziej Ci nowi), jaka atmosfera panuje na R22 i słysząc ten doping będą uskrzydleni i zaczną grac na miarę oczekiwań. Tak że pełna MOBILIZACJA!!!!

gypsy 02.03.2011 16:20

Też mi się czasem wydaje, ze więcej pożytku mielibyśmy z Wilka, ale Sobol ma charyzmę i też jest niezłym grajkiem, tylko ma już swoje lata. W sumie to dobrze, że mamy dwóch solidnych defensywnych pomocników, których Maaskant może "stosować" zamiennie. Wilk jest bardziej perspektywicznym graczem, ale nie wyobrażam sobie, by nasz kapitan mógłby regularnie zasiadać na ławce...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:38.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl