![]() |
W porównaniu do tego, jak rozpoczynała się runda - jak wyglądała Wisła w pucharach na tle pastuchów - miejsce na końcu rundy jest niespodzianką. Bardzo miłą, choć niezbyt zasłużoną niespodzianką :)
Dla mnie plusy : +++ opcja holenderska - nieśmiała zapowiedź koniecznej rewolucji w sposobie zarządzania klubem ++ osobny plus dla Maaskanta (drugii na kredyt), ale gość ma pojęcie o nowoczesnym 4-3-3, choć wykonawców nieco mu brakuje ++ za miejsce w tabeli + za transfer Wilka + za transfer Paljica + za nowe porządki w szatni - wygląda na to, że w drużynie znowu rządzi trener, a nie Grupa Trzymająca Władzę + za Legię + za Cracovię + mały plusik dla Małego - widzę zalążki procesu "ogarniania się" :lol: minusy : --- za puchary - ogólnie za transfery (tylko jeden minus, bo stoję na stanowisku, że nagła wymiana stoperów to zjawisko z kategorii "siła wyższa") - minus osobny za transfer Boukhariego i Branco - sprowadzani w trybie "emergency" - gołym okiem widać, że nie nadają się do gry bez okresu przygotowawczego (mam nadzieję, że przynajmniej ten pierwszy zamieni wiosną minusa w duży plus) - dla Garguły i Jirsaka - żaden z nich, obawiam się nie jest w stanie zrealizować zadań w taktyce Maaskanta - za Lecha (a w szczególności za pierwszą, fatalną, najgorszą w rundzie połowę) - za nieprzejrzyste, pasywne stanowisko władz Klubu wobec problemu stadionu Gwoli uzupełnienia: + taki pucharowy plusik - Levadia NIE została mistrzem kraju :-p (Karabach i Dinamo Tbilisi też cienko, więc mamy szeroką aleję do fazy grupowej, he, he) |
Transfery wg mnie na dziś na minus to Milan (spora kwota - mam nadzieje że nie wywalona w błoto) i Branco (ponoć jeden z lepszych imprezowiczów - co chyba przeniosło się na jego miejsce w wyjściowym składzie). Co do reszty wzmocnień - każdy miał lepsze i gorsze mecze. Rios miał dobry początek, ale z czasem coraz gorzej (na Widzewie czy w Białymstoku najlepszy piłkarz u nas). Zobaczymy co będzie, jak strzeli wreszcie bramkę, bo to chyba w tym momencie najwiekszy jego problem a umiejętności napewno ma. Chavez znów odwrotnie. Pierwszy mecz mu nie wyszedł (z Bełchatowem wg. mnie to On bramkę zawalił), ale czym dalej w las tym lepiej. Podobnie z Bunozą i Erikiem. Boukhari - początek obiecujący ale widać że z czasem coś się zacięło. Czarek Wilk - wg. mnie najlepszy transfer, co cieszy dodatkowo, bo ma kto wreszcie przejąś schedę po Radku. Nie rozumiem co poniektórzy chcą od Żurawia. Wygrał mecz z Widzewem w PP. Stara sie, a i sytuacja w szatni nie była mu obojętna. Paljić na dobrym poziomie całą rundę, ale nie wiem czy to wystarczy w dalszej perspektywie na puchary etc. Maaskant - widać potrzebował trochę czasu żeby poznać drużynę. Martwi mnie trochę jego nos do transferów (Branco i Boukhari jakoś nie powalają), ale cieszy znów to, że jest elastyczny i nie upiera się przy swoim - daje szanse innym. Cieszy wysoka forma Pawełka i wreszcie Kirm pokazuje na co go stać. Co do Małego. Widać, że złapał też formę pod koniec sezonu. Denerwuje mnie natomiast u Niego to ciągłe cholowanie piłki (a że umie grać klepę pokazał nie raz vide mecz w Lubinie w tamtym roku) i to jak sie odnosi do starszych kolegów z drużyny. U radka widać już, że nie ma 20 lat, ale nadrabia z nawiązką wszystko ambicją i wolą waki. Na koniec bardzo cieszy powrót do gry Garguły. Niewielu to zauważyło, ale nareszcie mamy gracza, który potrafi rozegrać piłkę w środku pola.
|
Mamy kogos kto umie rozgrywac w srodku pola a nasz styl gry wcale nie rozni się od tego jakim gramy bez tego swietnego rozgrywajacego Garguły, zawsze jest to samo.
|
W takim razie ten ktoś nie umie rozgrywać :)
|
drugie miejsce to dla mnie szok!! Nasz wielki sukces. Po amice marzyłem o stracie 8-10 pkt do lidera a tu taka niespodzianka. Trzeba to szczęście wykorzystać i pójść za ciosem!!! Zazwyczaj przebudowa zespołu wiąże się degrengoladą sportową ale u Nas to przebiega bardzo płynnie i znowu możemy się cieszyć obecnością prawie na samej szpicy tabeli.Mimo, że do Naszego trenera nie jestem zbyt przekonany widać jąkąś myśl w jego poczynaniach trzymajmy kciuki!!!!!!
|
Cytat:
|
To może i ja podzielę się swoimi spostrzeżeniami na temat minionej rundy.
Najpierw minusy: - na pewno jest nim początek sezonu - słabe przygotowanie dzięki "zasługom" Kasperczaka - Łobodziński, ale to chyba żadna nowość - Boukhari , co prawda miał miesiąc w plecy z przygotowaniami i nie grał dobrze to jednak z Cracovią znalazł się w odpowiedni miejscu w odpowiednim czasie i dał nam 3 pkt. - Tutaj dałby jeszcze dwa mecze: Karabach-Wisła [3:2] oraz Ruch-Wisła [2:0] Teraz plusy: - pomimo totalnej destrukcji linii obrony można by rzec, że nadspodziewanie szybko się to skrystalizowało. Ja sądziłem, że co najmniej rok to zajmie - miejsce w tabeli, graliśmy kichę, ale inni zadanie nam ułatwiali. Przyznam, że więcej niż miejsca 4-6 na zakończenie rundy po prezentowanej grze uznałbym za sukces. - widać, że trener powoli dociera do zawodników[ jednak z jego końcową oceną trzeba do czerwca poczekać ] - Mecz z Legią, takiej walki od bardzo dawna nie widziałem u zawodników Wisły - Wilk chyba nasz najlepszy transfer w lecie - Chavez godny zastępca Clebera i Bunoza, który może stać się drugim Głowacki, ale musi jeszcze dużo potrenować - Pajlić jak na gościa, który nigdy tam nie grał radził siebie w miarę dobrze - Pawełek i to głównie za ostatnie 2 miesiące Można z optymizmem patrzeć w przyszłość, ale transfery 2-3 dobrych zawodników to minimum |
To może ja dam swoje minusy:
- Zdzisław Kapka, którego skautnigu dyplomatycznie rzecz biorąc nie pojmuje - brak piłkarzy przed sezonem i sprowadzanie na szybko dużej ilości nowych - Łobodziński - początek sezonu - np. mecz z Ruchem Plusy: - Robert Maaskant i profesjonalizacja zawodu piłkarza w Wiśle - Nourdin Boukhari, bo buduje atmosferę w drużynie - nasza gra - jest zupełnie inna niż przed Maciejem Skorżą - naprawdę nie jest to aż taka kicha jak niektórzy sobie myślą, w niektórych meczach potrafiliśmy wymienić na połowie rywali często nawet do 10-12 podań, a nie 3-4 i strzał - Chavez - Bunoza - dla mnie ten gość jest niezły, podoba mi się jego przerywanie akcji na połowie rywala - jest odważny i to się ceni - Cikos - co niektórzy spisywali go na straty, a on jednak ciężko pracuje i zaczyna dawać efekty - jeszcze poprawi się w obronie i będzie super prawym obrońcą - Kirm za jego odrodzenie się, bo w krótkim okresie strzelił tyle bramek i tyle asyst co pewnie przez cały poprzedni rok No i ja czekam na 2-3 solidne transfery, ale dla mnie to optimum a wręcz maksimum - niech budują drużynę z głową, a nie sprowadzają mnóstwo niepotrzebnych piłkarzy. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:48. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl