![]() |
Pamiętacie kiedykolwiek taki śnieg? Ja sobie nie mogę przypomnieć, tz inaczej, dwa lata temu było podobnie bo pamiętam powrót z Włoch z desek, na autostradzie nie było pasów, wszędzie biało. W mieście było podobnie tylko że w takim stanie jak jest teraz przestało padać, a tu ma padać całą noc...
Autostrady dla mikołajów :D |
Z Warszawy, przez Radom, Kielce i do Krakowa 12 godzin. Z czego 2 godziny jazdy od Batowic do Podgórza.
|
Kumpel - wyjazd z okolic Wrocławskiej 15,15 - Królowej Jadwigi (na wysokości Przegorzał) udało się osiągnąć ok 17,30, stamtąd do starej części Huty dojechał na 21,15. Czyli czas operacyjny 6 godzin.
Oczekuje na gratulacje. |
Cytat:
|
1 godzina w tramwaju numer 9 na odcinku od przystanku Starowiślna do przystanku Pl. Bohaterów Getta ;)
|
powiedźcie mi czy jest sens jutro jechać na 9:15 na AWF z Ruczaju o godzinie 8:15? Zdążę w godzinę.. autobusem, a potem tramwajami?
Czy sobie już odpuścić? |
Cytat:
|
Odpuść sobie...z Ruczaju to w normalną pogodę ciężko wyjechać w godzinę, a co dopiero w taką anomalię..
|
Z pl. Bohaterów Getta na Piaski Nowe- 50 minut.Wyszedłem se z pracy o 17 i czekałem na tramwaj jakieś pół godziny, a jak już przyjechały pierwsze dwa,to nawet kartka papieru by do nich nie weszła:)
|
Pytanie do tych co się poruszali tramwajami dziś. Wszystkie tramwaje jeździły? Były jakieś przerwy ?
|
1,5h z Kawiorów na Prądnik Czerwony, przy czym na Nowy Kleparz 15 minut.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
nazwa tematu strasznie głupia - co mają drogowcy do powiedzenia gdy opady śniegu są tak intensywne? gdy samochodów jest tyle, że nie ma jak, gdzie odśnieżać?
tak w ogóle, korki dramat! |
Nie narzekajcie :)
Chyba pierwszy raz odkąd mam auto tak zasypało Kraków - właśnie wróciłem z godzinnego szaleństwa po pustych drogach - nie trzeba na pas startowy jechać żeby technikę poćwiczyć :-p Tylko jak widzę wskaźnik poziomu paliwa to chyba pierwszy przekroczę magiczną linię 10 / 100 :-/ |
Mi auto od 3 dni nie pali, wlasnie ide teraz odsniezyc , czekam na odwilz ,bo mam jeszcze letnie opony zalozone :-/
|
Cytat:
Wczoraj pewnie wszystko co sie dało pojechało w miasto ale ugrzęzło w korkach, SM pilotowała pługi i co duzo pomogło. Dzisiaj za to elegancko, odsniezona nawet boczne drogi (nie licze osiedlowych bo nie sa w ich gestii). Nie przesadzajacie z tym "zaskoczeniem" bo poza ewidentnymi zaniedbaniami to nie da się utrzymac czarnych dróg w trakcie mocnych opadów. Sam nie pracuję tamże ale współczuje kolesiom co jezdza od kilkunastu godzin w płygopiaskarce i słyszącym takie teksty jak WISŁAZWE. |
Cytat:
Za to dziś jest u nas pięknie... a Warszawa i Łódź walczą z tym z czym wczoraj Kraków |
Cytat:
Rozumiem,że MPK jeździ za darmo i z własnych środków opłaca tego dnia kierowców, kupuje paliwo itd. Czy jazdę za darmo należy rozumieć jako brak obowiązku kasowania biletów a miasto za ten dzień dopłaci MPK. Jak to jest? |
MPK w takich warunkach to jeszcze gorszy wybór jak auto. Nigdzie nie dojedziecie dlatego taka decyzja Majchra.
|
Pan płaci, Pani płaci, Państwo płacą ;)
Z tego co wiem to MPK dostanie zwrot kosztów za ten 1 dzień - jakaś uśredniona kwota na podstawie całorocznych wydatków - zwrot od miasta czyli od każdego z nas :) |
Przecież MPK nie ma płacone od biletów.
W Krakowie jeździi nie tylko , jest też Mobilis. Teraz miasto kupuje od przewoźników tak zwane wozokilometry- i za to miasto płaci. Więc dzień darmowej komunikacji tak czy tak kosztuje miasto. Tak naprawde to "tylko" za bilety jednorazowe nie ma wpływu. Zdecydowana większość mieszkańców na co dzień korzystających z komunikacji ma jednak bilety okresowe, a za to miasto im nie zwróci. |
Jakaś pomyłka to jest to że od godziny 16( jak sie cała zadyma zaczeła) do 22 ( jak już np na alejach nei było korku) mineło te 6h a o tej 22 na alejach (w ogole wszędzie na większych ulicach nić nie było zrobione) dalej było z 10 cm śniegu na ulicy! Kto to ....a odśnieża? Rozumiem że przez pierwsze 3h trudno pługom było przejechać ale ....a później już korków takich nie było tylko każdy jechał 20/h bo mu dupę rzucało ciągle na tym śniegu.
Inteligencja polskich służb - sypanie soli na stertę śniegu zamiast go ....a zgarnąć i dopiero posypać. |
Cytat:
Na autostradzie w Austrii jak jadą pługami to przynajmniej dwoma, ale po prostu pewnych rzeczy nie przeskoczą. Inną sprawą jest to że Kraków nie umie jeździć w śniegu, to już w ogóle, a po deszczu co się dzieje to masakra. Każdy się boi i 10km/h |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Link: http://maps.google.com/maps?f=d&sour...83026&t=h&z=10 |
Po dzisiejszym dniu zdecydowanie..... ZIMO WYPIERDALAJ !
|
Oj tam oj tam.
Przekonałem się że nawet w moim wieku można zrobić szpagat bez żadnego treningu .... |
e tam fajnie jest ! jak nie trzeba wychodzić z domu ;)
|
Cytat:
Nie wychodząc z samochodu... |
Cytat:
|
Albo 1,5h z Dębnik na Zabłocie....
|
Najbardziej mnie rozwaliło jak dzisiaj rano tramwaj przy samym dworcu zamarzł ...
Nie jestem ekspertem ale chyba na drutach trochę lodu się zebrało i motorniczy idealnie zatrzymał wagony że stracił zasilanie i nawet nie mógł drzwi otworzyć :D |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:50. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl