Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [15 kolejka] Polonia Warszawa - Wisła Kraków 2010-11-28 niedziela godz. 14:45 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7750)

Karherop 23.11.2010 22:15

Wyłącznie z gry Mierzejewskiego również uważam za kluczowe . Myślę że Wilk byłby w tej roli idealny . Ogólnie defensywa w Polonii kuleje , jeszcze bardziej niż u nas , brak Jodłowca jeszcze to pogorszy .

Mam przeczucie że wygramy , zreszta mamy patent na ten zespół . 2 bramki Brożka standardowo z Polonią i dziękuję .
Janas nie dotrwa do wiosny na stołku trenera Polonii .

KOMINEK 23.11.2010 22:43

Jirsak - jeden mecz na 10 mu wyjdzie. I niestety tle w temacie. Wolę Wilka przynajmniej walczy ma jakieś odbiory.

Szyman423 23.11.2010 23:15

Polonia raczej nie zagra defensywnie ,a Wisła powinna ich wtedy rozjechać . Drużyny które z Wisłą grają otwartą piłkę od razu dostają parę sztuk w plecy .
moim zdaniem powinien zagrać Wilk który faktycznie może wyłączyć z gry Mierzejewskiego ,ale gra też przeciwko byłemu klubowi napewno chciałby coś udowodnić ;)
Jeśli Małecki znów strzela fochy że go Maaskant ściąga może nie zagrać od 1 minuty z Dyskobolią .
Wtedy może Rios się pokaże ...

Oldpara 23.11.2010 23:24

Z Lechem zagraliśmy z Sobolem i Wilkiem jako dwoch defensywnych pomocników i jak to wyglądało każdy widział.
Oczywiście wierzę, że Wilk jest lepszym piłkarzem niż Jirsak, a tamten mecz to wypadek przy pracy i słabsza postawa całej drużyny, ale może coś w tym jest, że bronić się nie umiemy, bo sam pomysł uważałem za rozsądny.
Cóż, Maskaant na pewno coś wymyśli.

Kandzior 23.11.2010 23:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Syn Kangura z 1984 (Post 1015709)
Wygramy bo... wygramy wszystko do końca roku. I koniec.

O i to jest argument.

To na pewno mecz łatwy nie będzie. Gdyby Nasi strzelili pierwsi bramkę ładnie by to wyglądało pod warunkiem, że wynik ten co najmniej by utrzymali. W Polonii jest kilku zawodników których trzeba pilnować bez ustanku i to nie tylko przy tych akcjach 'podwyższonego ryzyka' pod naszą bramką. Wątpię, żebyśmy tam wygrali wysokim wynikiem, acz przy dobrym początku może by nawet tak było, chociaż jak tak patrząc po skuteczności naszych strzałów to jest naprawdę różnie, dlatego ja wolę 2-3 konkretne, mocne, celne strzały, niż masę przypadkowych.

PANDEM0NIUM 24.11.2010 08:46

W Poloni kuleje obrona za to mają mocny atak, u nas obrona zaczęła jako tako funkcjonować (w 3 ostatnich meczach straciliśmy 0 bramek!) i atak też mamy ok.

Typuje dużo bramek i wynik na styk 3:2 dla nas.

Reiro 24.11.2010 10:14

Oglądam wszystkie mecze Wisły i Polonii i gdybym miał szukać rozwiązania dla Wisły to radziłbym naszemu trenerowi żeby Wisła zagrała bardzo szybko i agresywnie bo Polonia ma zawodników dobrych bądź niezłych technicznie, tyle że bardzo wolnych i przy szybkiej grze pod presingiem ze strony rywal łatwo się gubią. Natomiast Polonii radziłbym robić to co robią najlepiej, czyli grać krótkimi podaniami po ziemi, stopniowo rozklepując niezgranych Wiślaków.
Mówiąc szczerze czekam na pojedynki Chaveza z Gołębiewskim, bo coś czuję że krew się poleje i to nie raz :D

24.11.2010 10:25

Proponuję nie nadużywać słowa "rozjedziemy". Bo ewentualne zderzenie z rzeczywistością bywa bardzo bolesne. A rzeczywistość niestety jest taka, że nie jesteśmy w najlepszej formie i winniśmy się bardzo mocno skoncentrować. Polonia jest w stanie (ma kim) strzelić nam dwie szybkie bramki i potem- nawet z nie najlepszą formacją obronną będą w stanie dowieź korzystny wynik do końca.

nicramus 24.11.2010 10:38

Także byłbym ostrożny co do ocen naszych szans w starciu z Polonią, ale myślę, że mecz jest jak najbardziej do wygrania. Co prawda Polonia ostatnio pokazała, że nawet z 2:0 potrafi wyjść i doprowadzić do remisu, swoją drogą, że Jodłowiec zagrał bezmyślnie i dzięki temu stracili punkt w Bełchatowie.

Jednakowoż ten mecz jest dla mnie zagadką bo tak naprawdę wszystko jest możliwe. Zgodzę się, że mimo ostatnich wyników, to nie jesteśmy w formie, a Polonii punkty są potrzebne, bo na pewno prezes JW ma większe aspiracje niż to co aktualnie prezentują jego zawodnicy. Na pewno się postara żeby odpowiednio "zmotywować" zawodników do lepszej gry. Zawsze zostaje nadzieja, że Przyrowski pamięta ostatni mecz i można po cichu liczyć na prezent od niego, jak już naprawdę nie będzie szło :D

BRTS39 24.11.2010 10:56

Nie liczcie że ich rozjedziemy, najważniejsze są 3 punkty tak jak z Zagłębiem. I oby ruch wygrał albo zremisował.

Feniks1983 24.11.2010 11:02

Obojetnie jak zagrac byle punkty byly. Na pewno nie wolno pozwolic zeby rozbujali sie Bruno, Sobiech i Mierzejewski a i na Smolarka jakby gral trzeba uwazac bo On potrafic strzelic bramke z pol sytuacji. Granie dwoma DM tez nie wydaje mi sie byc dobrym pomyslem poniewaz musimy strzelic bramke a potem dopiero mozna myslec o defensywie. Dobrze by bylo tez wyjsc na nich presingie wysokim bo z tym malo kto w Naszej lidze sobie radzi.

KOMINEK 24.11.2010 12:16

Komisja ligi w czwartek ??

bonawentura 24.11.2010 12:36

W meczu z Polonią musimy zagrać odważnie. Jak postawimy wszystko na jedną kartę, i zagramy składem z dwoma ofensywnymi - albo Boukhari i Garguła albo Garguła i Jirsak, to możemy wywieźć z tego spotkania 3 punkty. Równie dobrze możemy być 3 pkty w plecy, ale warto zaryzykować.

Ogryzek 24.11.2010 12:47

Jadąc do Poznania tez wielu myślało kategoriami - co tam remis Tylko Zwycięstwo (po meczu z Lechią który zamazał obraz naszego zespołu) - skończyło się dużą kompromitacją. Trochę pokory Panowie.

Polonia będzie przyparta do muru - jak przegra to nie tylko Jagiellonia im odskoczy, ale i grupa pościgowa. Ponadto dla Janasa będzie to może i nawet koniec trenerki w Polonii. Motywacji im nie zabraknie, a słabsi od nas nie są. Nie popełnijmy błędu Legii z nami, którzy też naiwnie myśleli ze nas zdominują na naszym stadionie a dostali pięknie w dupę za przeproszeniem.

Uważam że trzeba grać bardziej defensywnie i nastawić się na kontry. Boisko na Konwiktorskiej to kartoflisko - ciężko się tam gra piłką. Lepiej zagrać 2 defensywnymi pomocnikami niż próbować samemu zdominować środek narażając się na kontry Polonii.

My nie jesteśmy aż tak silni jak wskazuje miejsce w lidze. A głupotą uważam stawianie wszystkiego na 1 kartę. Owszem przy remisie, czy też innym niekorzystnym wyniku w 60 minucie można się bardziej otworzyć, ale nie na początku meczu.

Tak czy owak - ważne nie przegrać - a jak się uda wygrać będzie świetnie:)

PANDEM0NIUM 24.11.2010 12:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1016599)
Jadąc do Poznania tez wielu myślało kategoriami - co tam remis Tylko Zwycięstwo (po meczu z Lechią który zamazał obraz naszego zespołu) - skończyło się dużą kompromitacją. Trochę pokory Panowie.

Polonia będzie przyparta do muru - jak przegra to nie tylko Jagiellonia im odskoczy, ale i grupa pościgowa. Ponadto dla Janasa będzie to może i nawet koniec trenerki w Polonii. Motywacji im nie zabraknie, a słabsi od nas nie są. Nie popełnijmy błędu Legii z nami, którzy też naiwnie myśleli ze nas zdominują na naszym stadionie a dostali pięknie w dupę za przeproszeniem.

Uważam że trzeba grać bardziej defensywnie i nastawić się na kontry. Boisko na Konwiktorskiej to kartoflisko - ciężko się tam gra piłką. Lepiej zagrać 2 defensywnymi pomocnikami niż próbować samemu zdominować środek narażając się na kontry Polonii.

My nie jesteśmy aż tak silni jak wskazuje miejsce w lidze. A głupotą uważam stawianie wszystkiego na 1 kartę. Owszem przy remisie, czy też innym niekorzystnym wyniku w 60 minucie można się bardziej otworzyć, ale nie na początku meczu.

Tak czy owak - ważne nie przegrać - a jak się uda wygrać będzie świetnie:)

Ja porażke w Poznaniu nazwałbym raczej PECHEM. Nie lubię gdybać ale o mało co a nie wyjechalibyśmy z conajmniej remisem.

Nie porównuj Legii do nas. Tam są podziały w szatni, a u nas możemy zaobserwować że powoli tworzy się drużyna, jeden za wszystkich, wszyscy za jednego. Takie sytuacje jak z Widzewem czy gole w ostatnich minutach z Zagłebiem czy Cracovią tylko cementują ta drużynę. Po strzeleniu bramki cieszy się cała drużyna CAŁA. Spójrz kto strzela bramki dla Wisły. Brożek, Kirm, Pajlic, Boukhari,Małecki,Wilk,Sobolewski... to o czymś świadczy. Zwróć uwagę jak że cieszą się wszyscy zawodnicy po odniesionych zwycięstwach czy strzelonych bramkach. Jedyne odludki to Piotr Brożek i Małecki kórzy myślą że sa ponad innymi...

Ogryzek 24.11.2010 13:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 1016601)
Ja porażke w Poznaniu nazwałbym raczej PECHEM. Nie lubię gdybać ale o mało co a nie wyjechalibyśmy z conajmniej remisem.

Nie porównuj Legii do nas. Tam są podziały w szatni, a u nas możemy zaobserwować że powoli tworzy się drużyna, jeden za wszystkich, wszyscy za jednego. Takie sytuacje jak z Widzewem czy gole w ostatnich minutach z Zagłebiem czy Cracovią tylko cementują ta drużynę. Po strzeleniu bramki cieszy się cała drużyna CAŁA. Spójrz kto strzela bramki dla Wisły. Brożek, Kirm, Pajlic, Boukhari,Małecki,Wilk,Sobolewski... to o czymś świadczy. Zwróć uwagę jak że cieszą się wszyscy zawodnicy po odniesionych zwycięstwach czy strzelonych bramkach. Jedyne odludki to Piotr Brożek i Małecki kórzy myślą że sa ponad innymi...

Tak samo PECHEM mogą nazwać swoją porażkę w Krakowie kibice Legii:)

Dla mnie kompromitująca jest porażka 3 i więcej golami. My mamy na koncie taką jedną porażkę w Poznaniu - Legia zaliczył takie kompromitacje aż 3 - z Polonią W, Lechią i nami.... i zawsze mieli PECHA!

Nie tłumaczmy wszystkiego pechem, bo to już jest (bez urazy) schizofreniczne trochę. Byliśmy gorsi i to wyraźnie. A Polonia Warszawa słabsza wiele od Lecha nie jest (remis w Poznaniu 2-2 i gdyby nie skandaliczna skuteczność wygraliby tam mecz co dla Nas było nieosiągalne). Mnie też cieszy seria 3 wygranych ale trochę rozsądku trzeba mieć.

PANDEM0NIUM 24.11.2010 13:36

Faktycznie może sie trochę zagolopowałem ale cały czas mam w pamięci ten fantastyczny strzał wyrównujący Injaca... cały czas mam to przed oczami i zadaje sobie pytanie co by było gdyby...

Reiro 24.11.2010 14:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 1016612)
Faktycznie może sie trochę zagolopowałem ale cały czas mam w pamięci ten fantastyczny strzał wyrównujący Injaca... cały czas mam to przed oczami i zadaje sobie pytanie co by było gdyby...

Tyle, że takie strały się zdarzają, a w Polonii jest zawodnik, który strzelił w tym sezonie dwie bramki w tym stylu.
Tak więc to co jedni nazywają pechem ja nazywam wynikiem umiejętności indywidualnych, które Injac pokazał.
Ogólnie rzecz biorąc jestem totalnie zaskoczony drugim miejscem Wisełki, bo musicie przyznać, że w tym sezonie praktycznie nic nam nie idzie. To musi świadczyć o słabości Polkiej ligi. Wiele osób twierdzi, że nasza liga się rozwija bo oprócz Wisły i Legii jest jeszcze kilka dobrych drużyn, ja natomiast uważam, że jest to spowodowane jedyniem obniżeniem poziomu Wisły i Legii, które grają teraz tak jak cała reszta, co zresztą widać w meczach pucharowych gdzie od kilku lat leją nas coraz to słabsze drużyny.

HEDu 24.11.2010 16:16

Hmm no ja widziałem więcej podań Jirsaka (2 połowa) niż Garguły (do przodu ofc). Jeśli od piłkarzy wymaga się systematyczności, to niby Małecki, Brożek itd prezentuja systematycznosc? Zrozumcie. Cała druzyna grała słabo, więc i Jirsak grał tak jak oni. Czemu? Bo to nie człowiek który ciągnie drużyne, tylko dopasowuje siędo jej poziomu. Gralismy dobrze z Legią i on grał to samo co wszyscy. Za duże oczekiwania są. A oczekiwania to powinny byc w stosunku do Garguły, Sobola, Brożka, Małeckiego i Kirma. To są byli lub obecni reprezentanci. Na nich ma opierać się cała gra. Na Jirsaku nie. On jest od innej roboty. Jeśli zagramy dobrze z Polonią (cała drużyna) to zapewniam, że Jirsak wywiąże sie z zadania wyśmienicie. Pamiętam, zawsze to on jest winny porażek. Kiedyś zagraliśmy padake z Polonią Bytom lub Piastem (nie pamiętam), zszedł po 45 minutach i więcej nie pojawił się na boisku przez dobre kilka kolejek. A gralismy nadal piach. Jak graliśmy z Beitarem, nawet Barcą, Tottenhamem i wielu innych meczach naszej ligi, to Jirsak nigdy nie odbiegał poziomem, ale za to dlatego że prowadziliśmy ładną grę, stwarzał innym okazje, grał z klepki (bo miał z kim) i częściej strzelał na bramke.

Jeśli Jirsak nie zagra w następnym meczu a zagramy piach, to ciekawe kto będzie winny i kogo będziecie chcieli odsunąć. A ja wam powiem, nikogo. Małecki będzie miał poparcie (SKWK), Brożek, Sobol i Kirm sa niezastopieni. Garguła przecież dochodzi po kontuzji i dojść nie może (bo nadal się rozbiera, ale jemu szanse trzeba dawać). O obronie nie mowie, bo nie jest odpowiedzialna za styl i system gry.

Winny będzie Maaskant.

s1mone 24.11.2010 16:18

Ogryzek : ja bym powiedział, że z Lechem w trakcie gdy piłkarze wisły byli na boisku, przegraliśmy 3 : 1. I Każdy wie, gdzie przy czwartym golu byli nasi piłkarze - z Cleberem, w karetce. Raczej nie ma co porównywać do meczu z Legią imo, ale jak ktoś chce to może się nie zgodzić, ale ja tak to widzę.

grzybek69 25.11.2010 10:30

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Mynar na pewno nie zagra!

lordes 25.11.2010 15:36

liczę na remis w tym spotkaniu niestety ale w tym momencie przy takim stylu gry nie stać nas na nic więcej

masterlag 25.11.2010 15:49

A ja liczę na zwycięstwo! Owszem, my nie gramy świetnie, tym bardziej na wyjeździe, ale... Polonia ma Gliwę (bądź Przyrosia, który nam załatwił ostatnie zwycięstwo na Konwiktorskiej), Polonia ostatnio cienko przędzie, Polonia nie ma dopingu :) Coś tam krzyczą ichni kibice, ale to nie może wpłynąć na nasz zespół, no chyba, że usypiająco.
Mimo tego, na Polonię nasi się łatwiej powinni zmobilizować, nie mogą znów zagrać tak beznadziejnie. No i Paweł Brożek nie może znowu zje*** tak dogodnych okazji jak miał ostatniej niedzieli na początku spotkania.

Fajnie by było zobaczyć Piotrka Brożka na lewej obronie (ew. pomocy), ale nie wiadomo czy trener RM zrozumiał ostatnio nasz apel ;) .
Liczę też na bardzo dobry występ Pawełka- niech przekonuje zarząd, że warto go zostawić.

Tylko zwycięstwo! Wisełko tylko zwycięstwo!
Niech nasi kopacze biorą przykład z KOSZYKAREK! :D

KoTu1906 25.11.2010 22:35

Móglby byc w sobotę mecz,do Warszafki niedaleko. Tak czy inaczej,tylko zwyciestwo!

it 26.11.2010 09:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masterlag (Post 1017167)

Fajnie by było zobaczyć Piotrka Brożka na lewej obronie (ew. pomocy), ale nie wiadomo czy trener RM zrozumiał ostatnio nasz apel ;) .

Mam nadzieję, że nawet jeśli zrozumiał, to nie będzie to miało żadnego wpływu na decyzję.
Jeszcze tego brakowało, by skład ustalały trybuny ( a właściwie ich mniejsza część).
Niestety Piotrek Brożek - mimo kilku szans dawanych mu w tym sezonie - nie prezentuje niczego, co dawałoby mu miejsce w pierwszych składzie.
Poczynając od meczu z Karabachem, skończywszy na Lechu.

Jak dla mnie to pewny i jeden z pierwszych kandydatów do wytransferowania w przerwie zimowej.

KOMINEK 26.11.2010 09:38

Ciekawie jak przy takiej pogodzie będzie wyglądała ,,murawa" na Polonii.

pawelwislak 26.11.2010 09:52

Obecnie nie ma szans na wystep na skrzydle, przy takiej dyspozycji Kirma, chyba ze za Malego co w sumie pewno nie wiele zmieni w grze. Osobiscie nie widze obecnie miejsca dla Pi Brozka w skladzie. Przegral wszystkie szanse w tym sezonie i tyle, moze po przepracowaniu zimy zacznie cos grac ale poki co to jest dramat.

moce 26.11.2010 13:01

ja jestem ciekawy jak Janas ustawi polonie przeciwko nam zagraja ofensywnie czy tez nastawia sie na gre z kontry
dla niego na pewno licza sie tak jak dla nas tylko trzy punkty styl bedzie nie wazny a gra z kontry z takimi zawodnikami jakich ma polonia bedzie dla naszej obrony katorga

Feniks1983 26.11.2010 14:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez moce (Post 1017496)
ja jestem ciekawy jak Janas ustawi polonie przeciwko nam zagraja ofensywnie czy tez nastawia sie na gre z kontry
dla niego na pewno licza sie tak jak dla nas tylko trzy punkty styl bedzie nie wazny a gra z kontry z takimi zawodnikami jakich ma polonia bedzie dla naszej obrony katorga

Masz racje, tyle ze graja u siebie wiec raczej nie powinni zagrac defensywnie. Zreszta kibice i sam JW beda zadac grania do przodu i atakow na Nasza bramke i tu moze otworzyc sie szansa grania z kontry dla Nas :>

saklak1906 26.11.2010 14:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masterlag (Post 1017167)

Grac ma lepszy a nie ten kogo wola kibice.

To Maskant jest trenerem i On wie kto sie nadaje a kto nie. Bylby debilem gdyby sklad ustalal po apelech kibicow, to nie Polonia Warszawa.

spinna 26.11.2010 15:46

przedmeczowa konferencja prasowa, a w niej m.in. Maaskant żartuje sobie ze stadionu polonii:
http://kiks.tv/2010/11/maaskant-to-p...usi-zwyciezyc/

nh79 26.11.2010 16:14

Troszke pocisnal, ale szybko sie zreflektowal :) .Tylko, zeby po tfu, tfu ewentualnej przegranej Janas mu sie nie odgryzl.

moce 26.11.2010 16:50

co sadzicie o wypowiedzi na temat pieniedzy " i nie musimy wydawc duzo wiecej aby osiagnac sukces"
wydaje sie ze Maaskant widzi pewne rzeczy zupelnie w innym swietle niz wiekszosc forumowiczow

moce 26.11.2010 16:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Feniks1983 (Post 1017564)
Masz racje, tyle ze graja u siebie wiec raczej nie powinni zagrac defensywnie. Zreszta kibice i sam JW beda zadac grania do przodu i atakow na Nasza bramke i tu moze otworzyc sie szansa grania z kontry dla Nas :>

oby tak bylo tylko czy Janas ugnie sie pod presja czy raczej zrobi tak jak bedzie chcial

AS82 26.11.2010 17:04

Wszystkie te niby łatwiejsze mecze ,bo nie gra Smolarek czy ktos inny ,na ogol sie okazuja 2 razy trudniejsze ,wiec ostroznie z tym optymizmem , szczegolnie ze to wyjazd..

bonawentura 26.11.2010 17:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez moce (Post 1017653)
co sadzicie o wypowiedzi na temat pieniedzy " i nie musimy wydawc duzo wiecej aby osiagnac sukces"
wydaje sie ze Maaskant widzi pewne rzeczy zupelnie w innym swietle niz wiekszosc forumowiczow

Gdzie tak niby Maaskant powiedział? Bo nie mogę się doszukać?

moce 26.11.2010 17:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1017668)
Gdzie tak niby Maaskant powiedział? Bo nie mogę się doszukać?

jego ostatnia wypowiedz w na konferencji chyba ze mial na mysli duzo wiecej od poloni no to wtedy zwracam honor

tomasz_19 26.11.2010 17:41

Brożek

Kirm Garguła Małecki

Sobolewski Wilk

Paljic Chavez Bunoza Cikos

Pawełek

... i pozamiatane.

Reiro 26.11.2010 19:22

tomasz_19, a niby z jakich względów ma być pozamiatane...? Czy obecny poziom formy zawodników, których wymieniłeś gwarantuje wygraną choćby z Cracovią...? Czy Wisła w chwili obecnej może być pewna wygranej z jakąkolwiek drużyną...?

Oczywiście są to pytania retoryczne zawierające nutkę ironii ;)
W niedzielę wszystko będzie jasne, a w chwili obecnej nie ma sensu dzielić skóry na niedźwiedziu.

kreseq 26.11.2010 23:08

Bardzo prosze zaorac Konwiktorska albo przynajmniej zremisowac :D

Powodzenia ;) !!!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:56.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl