Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków-Zagłębie Lubin godz. 14.45,21.XI (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7724)

Pepsaj 15.11.2010 13:57

No oby 3 pkt, oby. Mam nadzieję, ze mecz z Legią nie okaże się być tylko jednorazowym wyskokiem. Fajnie, że teraz też gramy u siebie. Będzie łatwiej zagrać dobry mecz, a po dwóch zwycięstwach w dobrym stylu (w tym jednym z Legią) będzie łatwiej na wyjazdach. Jeśli wygrają z Zagłębiem to będzie mocna fala wznosząca. Trzebą będzie "tylko" nie pozwolić sobie z niej spaść w dwóch kolejnych meczach.

Ten mecz będzie papierkiem lakmusowym formy, tak myślę. Na Legie się spieli, nawet obcokrajowcy. Coś jak Lech na MC :P Jak taką zadziorność utrzymają na Zaglębia i inne szaraki to bedzie super.

Pozdrawiam!

arti 15.11.2010 14:01

Oby 3 pkt oby w dobrym stylu:)
Jeśli będą skoncentrowani jak na Legię, a nie rozklejeni ostatnim sukcesem to powinno być dobrze

El'kabat 15.11.2010 14:05

Jeżeli mamy sie liczyc w walce o mistrza to takie mecze jak Zagłebie u siebie to musza byc pewne 3 pkt.
Potem ciezki terminarz,wiec punkty pewnie jakies nam uciekna..

Jesli chłopaki wygraja pewnie,kilkoma bramkami to morale bedzie odpowiednio wysoko,zeby pomyslec nad dobrym wynikiem w Warszawie,bo Polonia cudow nie gra a bledow w obronie popelnia tez nie malo.
Licze bardzo na Gargułe,ktory z meczu na mecz zaczyna lapac forme,Brożka oraz Wilka ;)
Na oko 3-1.

Trener2008 15.11.2010 14:16

Mój skład 123
http://this11.com/boards/128982692741486.jpg

Titto 15.11.2010 14:25

Piłkarze są podbudowani wysoką wygraną z Legią i powinni to spotkanie wygrać. Innego rezultatu niż wygrana Wisły nie przyjmuje. Wydaje mi się, że w tych 3 ostatnich meczach roku 7 punktów jest bardzo prawdopodobne. Wygramy z Lubinem i w którymś meczu Polonia lub Arka zremisujemy.

PANDEM0NIUM 15.11.2010 14:50

Ja widze taki skład

Pawełek Cikos Bunoza Chavez Pajlic, Kirm, Sobol, Wilk, Guła, Małecki, Brożek.

Moim zdaniem mimo udanego występu przeciw Legii lepszym piłkarzem od Jirsaka jest Wilk i to od niego trener powinien zacząć ustalanie składu. Jirsaka wpuścić w razie niekorzystnego wyniku (odpukać)

Titto 15.11.2010 16:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 1011766)
Ja widze taki skład

Pawełek Cikos Bunoza Chavez Pajlic, Kirm, Sobol, Wilk, Guła, Małecki, Brożek.

Moim zdaniem mimo udanego występu przeciw Legii lepszym piłkarzem od Jirsaka jest Wilk i to od niego trener powinien zacząć ustalanie składu. Jirsaka wpuścić w razie niekorzystnego wyniku (odpukać)

Po co nam dwóch defensywnych pomocników w meczu z Zagłębiem??

daniello1987 15.11.2010 16:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1011576)
Koniecznie trzeba wygrać, bo później 2 ciężkie spotkania wyjazdowe z Polonią i Arką, która u siebie nie przegrała.

Optymalnie 7 pkt.
Realnie 5 pkt

tu sie nie zgodze.
Optymalnie 9
Realnie 7

strate 2 punktów wliczam jedynie w meczu z Polonią. z Zagłębiem i Arką 6 punktów.a licze ze Wisle uda sie zdobyc 9 pkt w tych 3 meczach.tylko nasz trener nie moze dopuscic piłkarzy do mysli ze mecz z Zagłebiem bedzie lekki i latwy.napewno taki nie bedzie.chyba ze strzelą 2 bramki w I polowie to wtedy tak.Wislacy nie mogą popasc w zachwyt po meczu z Legią i nie powinni nawet troche zlekcewazyc przeciwnika bo to sie moze skonczyc zle.

daniello1987 15.11.2010 16:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 1011809)

dokładnie. jesli z Legią wypaliła gra z jednym defensywnym pomocnikiem powinnismy dalej tego probowac.Mysle jednak ze moze do tego ofensywnego składu wcisnąc gdzies Riosa? za Jirsaka(pomijając ze zagrał poprawny mecz z Legią) badz Gułe(który z meczu na mecz wygląda lepiej,ale jeszcze mu troche brakuje)? warto wykorzystac Riosa bo chłopak ma duze mozliwosci.tym bardziej ze jest on wypozyczony i im dłuzej bedzie grał tym lepiej bedzie mozna go ocenic pod wzgledem przyszłosci.

Robek 15.11.2010 17:13

Musi byc wygrana
Oby tylko chlopaki nie popadli w samozachwyt ze juz sa Mistrzami polski

Dean 15.11.2010 17:25

Zwycięskiego składu się nie zmienia i już.

PANDEM0NIUM 15.11.2010 18:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 1011809)

Ponieważ Wilk jest lepszym piłkarzem od Jirsaka.Wilk ma lepszy odbiór od Czecha i na pewno nie jest gorszy od niego w rozegraniu. To od Cezarego trener powinien zacząc ustalanie składu. Dziwie się że jest tylko rezerwowym.

Pozatym Jirsak nie jest ofensywnym pomocnikiem...

AYALA 15.11.2010 18:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 1011918)

Pozatym Jirsak nie jest ofensywnym pomocnikiem...

defensywnym też nie jest ale raz na jakiś czas potrafi wyłożyc piłke Brożkowi.Mam nadzieje że już zawsze będziemy oglądac tak grającego Jirsaka jak z Legią.Oby

Kris Dee 15.11.2010 18:57

Nie kombinujmy. Zwycięskiego składu się nie zmienia.

iiYama 15.11.2010 19:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Trener2008 (Post 1011747)

Czemu tak schematycznie, tu masz inspiracje http://www.mobwiki.com/fifa-world-cu...et-strategies/

:-p

biziu25 15.11.2010 19:56

powinniśmy wygrać nie tylko dla nas ale także dla Śląska, oni potrzebują tych pkt!

Mamba 15.11.2010 20:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Trener2008 (Post 1011747)

Czemu Bunoza i Chavez mają stać jak kołki? :/ Brożek też bez ruchu? Cały czas na spalonym będzie :P

bonawentura 15.11.2010 20:21

Z dwoma defensywnymi pomocnikami nie zagramy dobrego spotkania. Należy postawić na taki sam skład jak w meczu z Legią. Ewentualnie zastanowić się nad Boukharim, ale niekoniecznie.

PANDEM0NIUM 15.11.2010 21:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1011978)
Z dwoma defensywnymi pomocnikami nie zagramy dobrego spotkania. Należy postawić na taki sam skład jak w meczu z Legią. Ewentualnie zastanowić się nad Boukharim, ale niekoniecznie.

Dlaczego?

Wilk jest naszym najlepszym pomocnikiem. Idealnie łączy role obronne i ofensywne. Wcale nie jest typowym DMC który ma klapki na oczach i biega bez ładu i składu patrząc tylko aby kogoś wykosic. Potrafi ładnie rozegrac piłke, ma dobry strzał no i umie znaleźc się w polu karnym. Zwróccie uwagę w jaki sposób zdobył te dwie bramki. Po dobitkach będąc idelanie ustawionym w polu karnym. I to na tyle spędzonych minut na boisku. Dla mnie ten chłopak to przyszłośc Wisły.

Titto 15.11.2010 22:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 1012030)
Dlaczego?

Wilk jest naszym najlepszym pomocnikiem. Idealnie łączy role obronne i ofensywne. Wcale nie jest typowym DMC który ma klapki na oczach i biega bez ładu i składu patrząc tylko aby kogoś wykosic. Potrafi ładnie rozegrac piłke, ma dobry strzał no i umie znaleźc się w polu karnym. Zwróccie uwagę w jaki sposób zdobył te dwie bramki. Po dobitkach będąc idelanie ustawionym w polu karnym. I to na tyle spędzonych minut na boisku. Dla mnie ten chłopak to przyszłośc Wisły.

Wilk w spotkaniu z Koroną pamiętał miał też obowiązki gry do przodu i to mu słabo wychodziło tzn. miał dużo strat poza tym potrzebujemy zawodnika który potrafi zagrać prostopadłą piłkę do napastnika Wilk tej umiejętności nie posiada.
Oceniam jego umiejętności bardzo wysoko ma naprawdę spory potencjał i duże ambicje w przyszłości będzie z niego najlepszy defensywny pomocnik ligi.

PANDEM0NIUM 15.11.2010 22:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 1012053)
Wilk w spotkaniu z Koroną pamiętał miał też obowiązki gry do przodu i to mu słabo wychodziło tzn. miał dużo strat poza tym potrzebujemy zawodnika który potrafi zagrać prostopadłą piłkę do napastnika Wilk tej umiejętności nie posiada.
Oceniam jego umiejętności bardzo wysoko ma naprawdę spory potencjał i duże ambicje w przyszłości będzie z niego najlepszy defensywny pomocnik ligi.

Podczas gry w Koronie był chwalony wielokrotnie między innymi za grę do przodu. Może rzeczywiście nie jest wirtuozem jeśli chodzi o rozdzielanie piłek do napastników, z tym się zgodzę ale posiada dalekie celne podanie co pokazał w Koronie oraz namiastkę tego w Wisełce. Przed chwilą czytałem jego bografie na wiki i tam jest napisane że rzekomo w wieku juniorskim często grał z rocznikami starszymi co nie pozostało bez wpływu na jego dalsze ukształtowanie jako zawodnika. To by tłumaczyło jego twardą grę w odbiorze. Tym mi zaimponował. Nie oszczędza się, pomimo tego że wygląda podobnie jak Justin Bieber jednak na boisku gra jak młody Sobolewskii. Zresztą Sobol ostatnio powiedział że jak był w jego wieku to nie był taki dobry jak Cezary aktualnie. Ja będe z zainteresowaniem śledził jego występy, licze na niego jak na mało którego zawodnika Wisły. Moim zdaniem powinien znacznie częściej przebywac na boisku. Przecież on ma już 24 lata. To już jest w pełni ukształtowany zawodnik.

Titto 15.11.2010 23:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 1012067)
Podczas gry w Koronie był chwalony wielokrotnie między innymi za grę do przodu. Może rzeczywiście nie jest wirtuozem jeśli chodzi o rozdzielanie piłek do napastników, z tym się zgodzę ale posiada dalekie celne podanie co pokazał w Koronie oraz namiastkę tego w Wisełce. Przed chwilą czytałem jego bografie na wiki i tam jest napisane że rzekomo w wieku juniorskim często grał z rocznikami starszymi co nie pozostało bez wpływu na jego dalsze ukształtowanie jako zawodnika. To by tłumaczyło jego twardą grę w odbiorze. Tym mi zaimponował. Nie oszczędza się, pomimo tego że wygląda podobnie jak Justin Bieber jednak na boisku gra jak młody Sobolewskii. Zresztą Sobol ostatnio powiedział że jak był w jego wieku to nie był taki dobry jak Cezary aktualnie. Ja będe z zainteresowaniem śledził jego występy, licze na niego jak na mało którego zawodnika Wisły. Moim zdaniem powinien znacznie częściej przebywac na boisku. Przecież on ma już 24 lata. To już jest w pełni ukształtowany zawodnik.

Jirsak zagrał z Legią dobry mecz w ofensywie zaliczył asystę. Wilk dał dobrą zmianę wszedł aby wzmocnić naszą defensywę. Na boisku powinni się pojawić dwaj nominalni rozgrywający czyli Garguła i Jirsak. Na to, że Sobola wygryzie ze składu nie ma szans, bo sam Maaskant mówi że to właśnie od Radka zaczyna ustalenie składu potrafi zmotywować ew. opier*olić kolegów z drużyny ma tak zwane "zdolności przywódcze" których nie ma Wilk.

wwf 15.11.2010 23:38

Jestem przekonany że z Zagłębiem wygramy.

Nie przewiduje powtórki z Legła ,legła Warszawa, ale jakieś skromne 1-0 biorę w ciemno. Byle tylko wygrać i zapisać 3 pkt.

1q2 15.11.2010 23:47

1-0 nie będzie.2 mecze bez straty gola to więcej szczęścia niż umiejętności więc pewnie coś w końcu stracimy
To będzie ciężki ale też bardzo ciekawy mecz.Serce podpowiada że pójdziemy za ciosem, logika że będzie to droga przez mękę.

Generalnie to ten mecz coś wyjaśni.Czy nasi mają rezerwy, które po Legii zostaną odblokowane i mając ten psychologiczny luz - zagramy dobry mecz, czy też mamy jedynie przebłyski a realna wartość zespołu na dziś jest nadal kiepska

Wojtas 16.11.2010 00:34

Jak dla mnie mecz pokaze czy poklady ambicjii i determniacjii zostaly juz wyczerpne czy jednak ten zespol interesuje walka w tym roku o Puchary ,ew MP

niby zwykly mecz a cos pokaze i to waznego :)

Syn Kangura z 1984 16.11.2010 00:37

Ja jestem pewny że z przodu coś wpadnie, a jak wpadnie jedno to wpadnie i drugie. Byle tylko z tyłu na zero ;)

canarinhos 16.11.2010 00:44

Mi w tej chwili przypomniał się mecz, kiedy Wisła pokonała Zagłebie 2-1 , a bramkę bodajże w 93 minucie po podaniu Kosy z rzutu wolnego strzelił Marek Zieńczuk. Horror był. Ja mam nadzieję, że będą trzy punkty i tym razem :)

Christofor 16.11.2010 00:45

A ja jestem ciekaw jak się zaprezentują trybuny - ostatni mecz w roku, niedziela, pasuje by znowu przyszedł komplet publiczności, bo inaczej to będzie słąby prognostyk na wiosne...

WIELKI_CZŁOWIEK 16.11.2010 05:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kris Dee (Post 1011924)
Nie kombinujmy. Zwycięskiego składu się nie zmienia.

oooo wlasnie. Wyjscie innym skladem niz w meczu z Legia to bedzie co najmniej jakies dziwactwo.

A z Wilkiem nie przesadzajmy, to jest pilkarski klon Radka Sobolewskiego, waleczny, silny, bardzo utalentowany DEFENSYWNY pomocnik, lepszy na dzien dzisiejszy chocby w celnosci wslizgow (nie chodzi mi o mecz z Lechem :P, to wyjatek), slabszy jezeli chodzi o cechy przwodcze, byc moze ze wzgledu na wiek. Poza tym zawodnicy rownorzedni i slabsi w rozgrywaniu niz Tomek czy Nourdin.

zet 16.11.2010 12:04

mam nadzieje, ze psychicznie Wislacy sa na fali i podejrzewam, ze gdyby runda byla dluzsza rozjechaliby reszte do konca.
OBY.

christof20 16.11.2010 12:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Syn Kangura z 1984 (Post 1012157)
Ja jestem pewny że z przodu coś wpadnie, a jak wpadnie jedno to wpadnie i drugie. Byle tylko z tyłu na zero ;)

Jeśli tylko Bartczakowi nie wyjdzie znowu "strzał życia", to powinno być dobrze:) W tym sezonie to jest ich najskuteczniejszy zawodnik.

saklak1906 16.11.2010 12:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WIELKI_CZŁOWIEK (Post 1012180)
oooo wlasnie. Wyjscie innym skladem niz w meczu z Legia to bedzie co najmniej jakies dziwactwo.

Ta a moze np jak Gargula nie bedzie cie dobrze czul tego dnia tez go wystawisz. Trener ma zestawic najsilniejszy sklad tego dnia a nie z zeszlego tygodnia.

Jirsak jest tego dobrym przykladem, nie miescil sie nawet na lawke rezerwowych w jednym meczu a w drugim zalicza b.dobry mecz i asystuje.

lucas1906 16.11.2010 12:30

Jeżeli na mecz z Legią wyszliśmy z jednym defensywnym pomocnikiem to jaki jest sens wychodzić dwoma w meczu z Zagłębiem.
Stare przysłowie mówi, że zwycięskiego składu się nie zmienia i ja bym nie wprowadzał większych roszad.
Chyba, że ktoś naprawdę błyśnie na treningach i będzie sie wyróżniał. :)

Na marginesie trzeba pamiętać, że Bunoza I Sobol są zagrożeni kartkami. Przynajmniej do meczu z Polonią pasowałoby, żeby obydwaj mogli zagrać.

wieczor 16.11.2010 21:51

Takie pytanie z innej beczki ... orientuje się ktoś ile zostało wejściówek ?

h3po4 16.11.2010 21:57

jak kupowałem dziś to mówili że jeszcze dużo ;)

rafil 16.11.2010 22:06

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...y_na_sektor_g/

WIELKI_CZŁOWIEK 17.11.2010 04:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 1012255)
Ta a moze np jak Gargula nie bedzie cie dobrze czul tego dnia tez go wystawisz. Trener ma zestawic najsilniejszy sklad tego dnia a nie z zeszlego tygodnia.

Jirsak jest tego dobrym przykladem, nie miescil sie nawet na lawke rezerwowych w jednym meczu a w drugim zalicza b.dobry mecz i asystuje.

Tiaaaa, dokladnie o to mi chodzilo, jak Gargula spadnie z drabiny podczas domowych remontow to G. mnie to obchodzi ze bedzie caly polamany, ma wyjsc w meczu z Zaglebiem poniewaz dobrze zagral z Legia, jak bedzie mial biegunke lub atak serca ''i don,t care''. Pomysl prosze zanim odpiszesz w niezupelnie madry sposob. Maaskant powiedzial, ze nie jest trenerem ktory lubi roszady w skladzie ale caly czas szuka optymalnego zestawienia. Po cudach z Piotrkiem Brozkiem w srodku, mysle ze ten wlasnie sklad jest optymalny, z reszta chyba nie tylko ja tak mysle. Co do wyjscia z dwoma defensywnymi mecz z Lechem byl swietnym przykladem jak to dziala. *1)

Objasniena:
*) Zastrzega sie iz w przypadku kontuzji lub czasowej niedyspozycji gracza, zaleca sie trenerowi nie wystawianie go, nawet w przypadku efektownego zwyciestwa nad Legia.

SĘDZIA ZGRED 17.11.2010 06:31

Z Zagłebiem wygramy spokojnie, ono nie jest w jakiejś wielkiej formie żeby się ich bać, no chyba że będą się murowali cały mecz to może być lipa , ale jeśli tylko będą chcieli coś ugrać to myśle że dostaną lanie . Wyrównany mecz będzie tylko do pierwszej bramki dla Wisły.

dawiss 17.11.2010 07:08

Nie chce zle wrozyc, ale Gornik, Lech czy Slask tez nie byli w formie... a punkty tracilismy.

mobik88 17.11.2010 09:12

Wiecie czy stronę Wisły można uruchamiać w komórce? Czy ma odpowiednik wap ?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:38.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl