Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [10. Kolejka] Wisła Kraków - Lechia Gdańsk 23 października sobota godz. 18:15 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7667)

Robek 19.10.2010 14:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arturo Qr2nów (Post 995932)
Przeczytaj na spokojnie 10 razy (w tym 5 na głos) fragment, który pogrubiłeś ;)

sorky chodzilo mi o Ł.G

Feniks1983 19.10.2010 14:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 995935)
Co Ty masz do Clebera?Zawinił coś w ostatnim meczu, czy może jego winą jest że goli nie strzelamy?

Z Gornikiem nie ale wczesniej..... Pozatym w Lechi maja szybkich zawodnikow ofensywnych a Clebi przy calej mojej sympati do niego jest coraz wolniejszy i nie nadaza za akcjami. Ja bym odwaznie postawil na Bunoze z Chavezem w obronie. I tak nie ma co do stracenia a mozna tylko zyskac wszak faworytem nie jestesmy.

Sam mecz bedzie bardzo ciezki. Lechia moze Nas zabiegac co przy "checiach" Naszych grajkow moze faktycznie skonczyc sie nie za wesolo. Chcialbym powiedziec ze licze na dobra gre i punkty ale prawda jest taka ze remis biore w ciemno.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wazonik1906 (Post 995944)
Ale niestety remis bedzie oznaczał zę odpadamy z walki o MP. A kiedy jak nie teraz nasi grajkowie się mają przełamać. Mecz przyjaźni fantastyczna atmosfera, oni tylko muszą się poziomem dostosować do kibiców jakich mają i o wynik możemy być spokojni:-p

A to My jeszcze walczymy o mistrzostwo?? Mi sie wydaje ze o MP mozemy zapomniec spokojnie w obecniej sytuacji i moze za rok znow o nim pomyslec.

63.5 Kg 19.10.2010 15:00

Ale panowie po co My w ogole liczymy i mowimy o jakims mistrzostwie czy cos??

Wisła musialaby wygrac na pozostalych 21 kolejek az 17 meczow...

Wtedy mamy 63 pkt. co moze dac mistzra.
Wiec wrocmy na ziemie ,czyli mamy kolejny mecz do rozegrania w tym przegranym sezonie.

Typuje 0-1 dla Lechii...

KamAr 19.10.2010 15:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 995956)
Ale panowie po co My w ogole liczymy i mowimy o jakims mistrzostwie czy cos??

Ten sezon jest tak dziwny, że osobiście uważam, że jeszcze nic straconego. Z całym szacunkiem dla Lechii, ale nie wydaje mi się, aby zawodnicy z Gdańska do końca sezonu grali tak dobrze jak teraz. Z Koroną podobnie. Jagiellonia pewnie też zgubi jakieś punkty, więc jak dla mnie dalej mistrzostwo jest realne.
Oczywiście z każdym kolejnym meczem w którym tracimy ważne punkty szansa na majstra drastycznie maleje...Więc z Lechią zwycięstwo musi być.

wazonik1906 19.10.2010 15:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KamAr (Post 995963)
Ten sezon jest tak dziwny, że osobiście uważam, że jeszcze nic straconego. Z całym szacunkiem dla Lechii, ale nie wydaje mi się, aby zawodnicy z Gdańska do końca sezonu grali tak dobrze jak teraz. Z Koroną podobnie. Jagiellonia pewnie też zgubi jakieś punkty, więc jak dla mnie dalej mistrzostwo jest realne.
Oczywiście z każdym kolejnym meczem w którym tracimy ważne punkty szansa na majstra drastycznie maleje...Więc z Lechią zwycięstwo musi być.

Zgadzam sią w 100 % z KamAr. Drużyny które obecnie przewodzą tabeli wg mnie nie są jeszcze gotowe aby wywalczyć MP. Z każda kolejką presja bedzie u nich wzrastać i raczej nie wytrzymają tempa z początku sezonu.
co do składu: Jovanić- Pi. Brożek, Cleber, Chavez, Branco - Małecki Sobolewski Jirsak Garguła Kirm - Pa Brożek

arti 19.10.2010 16:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KamAr (Post 995963)

Ale jeśli chodzi o nas to mamy 10pkt do Jagiellonii. Jak mielibyśmy je odrobić przy takiej grze i zawodnikach o takim potencjale - nie mam pojęcia. Przypominam, że wiosną sklepaliśmy tą Lechię i to w Hucie bodaj 3-0 (co prawda 3 dni później też "u siebie" dostaliśmy 3-1 w PP...).
Jeśli jednak mamy jeszcze chociaż marzenia o miejscu na pudle na koniec sezonu to trzeba wreszcie zacząć wygrywać.

sandbender 19.10.2010 16:51

Cytat:

Mecz przyjaźni fantastyczna atmosfera, oni tylko muszą się poziomem dostosować do kibiców jakich mają i o wynik możemy być spokojni:-p

Śmiem wątpić czy mecz zgodowy to jest akurat mecz na przełamanie. Dla kibiców święto.
Ale piłkarze przez pół meczu będa słyszeć "Lechia" również w momentach kiedy Lechia będzie ich cisnąć.

AYALA 19.10.2010 17:10

skoro chłopakom z MESY idzie tak dobrze to licze że Maaskant wykaze sie odwagą i wprowadzi 2-3 młodych zawodników z tej drużyny a nie będzie stawiał na zawodników majacych swoje najlepsze lata daaaaawno za sobą

Robek 19.10.2010 17:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 996029)
skoro chłopakom z MESY idzie tak dobrze to licze że Maaskant wykaze sie odwagą i wprowadzi 2-3 młodych zawodników z tej drużyny a nie będzie stawiał na zawodników majacych swoje najlepsze lata daaaaawno za sobą

Ja śmiem wątpić czy sie zdecyduje na ten krok
skoro Maaskant ma wygrywac tu i teraz a nie eksperymentoać a szkoda
bo z tej mąki to chleba pewnie nie będzie:evil:

KamAr 19.10.2010 17:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 995993)
Ale jeśli chodzi o nas to mamy 10pkt do Jagiellonii. Jak mielibyśmy je odrobić przy takiej grze i zawodnikach o takim potencjale - nie mam pojęcia. Przypominam, że wiosną sklepaliśmy tą Lechię i to w Hucie bodaj 3-0 (co prawda 3 dni później też "u siebie" dostaliśmy 3-1 w PP...).
Jeśli jednak mamy jeszcze chociaż marzenia o miejscu na pudle na koniec sezonu to trzeba wreszcie zacząć wygrywać.

Potencjał mamy. Nie mamy formy. I w tym jest problem. No oczywiście, że podstawa to pewne trzy punkty w najbliższych meczach.

PhantomRanger 19.10.2010 17:36

Cytat:

Ale niestety remis bedzie oznaczał zę odpadamy z walki o MP. A kiedy jak nie teraz nasi grajkowie się mają przełamać. Mecz przyjaźni fantastyczna atmosfera, oni tylko muszą się poziomem dostosować do kibiców jakich mają i o wynik możemy być spokojni:-p

My już od połowy września o nie przestaliśmy grać. Teraz liczy się, aby nie spaść poniżej 10 miejsca.

63.5 Kg 19.10.2010 18:28

Cytat:

To boje sie ze bedzie cala nowa 11-stka :foch:

Arturo Qr2nów 19.10.2010 20:20

Cytat:

Jesteś bratem, ojcem lub kumplem kogoś z MESY, a może w ogóle jej zawodnikiem? To tak pół żartem - bez napinki. Ktoś z MESY na pewno jest wart wypróbowania gry w pierwszym składzie, ale nie 2-3 zawodników naraz. Młodym dobrze idzie, nie przeczę, ale poziom MESY nie odbiega od poziomu rozgrywek w IV lidze.

mIcHaL666 19.10.2010 21:04

Mam do odstąpienia karnet na mecz z Lechią, gdyż nie dam rady być. Piszcie na PW, koło północy sprawdzę, odbiór jutro w okolicach Kapelanki o każdej porze przed 13. Warunkiem jest zostawienie mi dowodu, który oddam w przyszłym tygodniu w zamian za zwrot karnetu :].

dj_ibutti 19.10.2010 21:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arturo Qr2nów (Post 996120)
Jesteś bratem, ojcem lub kumplem kogoś z MESY, a może w ogóle jej zawodnikiem? To tak pół żartem - bez napinki. Ktoś z MESY na pewno jest wart wypróbowania gry w pierwszym składzie, ale nie 2-3 zawodników naraz. Młodym dobrze idzie, nie przeczę, ale poziom MESY nie odbiega od poziomu rozgrywek w IV lidze.

Akurat często bywam i na jednym i na drugim. Czytaj: MESIE i IV lidze, i pozwolę sie z Tobą nie zgodzić. Poziom rozgrywek ma g... do rzeczy, bo albo umiesz dokładnie dośrodkować, albo nie umiesz. A śmiem twierdzić, że chłopaki z MESY dośrodkowują lepiej od naszych skrzydłowych.

KamAr 19.10.2010 21:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 996152)
Akurat często bywam i na jednym i na drugim. Czytaj: MESIE i IV lidze, i pozwolę sie z Tobą nie zgodzić. Poziom rozgrywek ma g... do rzeczy, bo albo umiesz dokładnie dośrodkować, albo nie umiesz. A śmiem twierdzić, że chłopaki z MESY dośrodkowują lepiej od naszych skrzydłowych.

Ale nie mają obycia i odpowiedniego doświadczenia w Ekstraklasie. Oczywiście, jestem jak najbardziej za tym, żeby powoli wprowadzać młodych (bo ktoś gdzieś kiedyś powiedział pewna prawdę, że w Polsce zawodnik 25 letni jest uwazany za juniora i przyszły talent na miarę reprezentacji, a na zachodzie taki piłkarz już reprezentuje swój najlepszy poziom), ale jak mówił kolega wcześniej - powoli. Zresztą ja wciąż wierze ,że niektórzy nasi grajkowie jeszcze wiele pokażą w tym sezonie...

Arturo Qr2nów 19.10.2010 21:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 996152)

Ale co innego dośrodkowanie mając wokół siebie 10m. przestrzeni z truchtu, a co innego wrzucenie w biegu w asyście rywala. Abstrahując, to i w Ekstraklasie takie coś jest rzadkością jednak poziom oraz napięcie mają tu wiele do rzeczy. Jak mówiłem można pozwolić zagrać wyróżniającemu się chłopakowi np. przez miesiąc Chrapek jest wiodącą postacią w MESIE, to w nagrodę wchodzi w meczu w podstawowej "11" i można tak co miesiąc. Jeśli się sprawdzi zostaje z pierwszą drużyną. Chłopaki oczywiście muszą widzieć sens trenowania i rozwijania się, muszą mieć także jasno nakreślone wymagania oraz system nagradzania i karania. Mimo wszystko jak coś spieprzą w pierwszej drużynie, to dobrze by było żeby za takim chłopakiem stał np Sobol, a nie Rado.

KOMINEK 19.10.2010 22:11

Jeśli Lechia przyjedzie wygrać za wszelką cenę to mamy szansę wygrać po jakiejś kontrze.

Jeśli przyjadą po remis z myślą żę może uda się wbić jakąś bramkę to mecz będzie dla nas bardzo trudny . Opcja remisowa jest bardziej prawdopodobna. Wtedy my prowadziwy atakpozycyjny który pewnie będzie się załamywał przy ich polu karnym.

Lechię będą niosły zwycięstwa i świdomośc że jeśli nawet przegra to nic się nie stanie.

My musimy wygrać a nieść to nas już dawno nie ma co.

Wojtas 19.10.2010 23:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 996165)
Jeśli Lechia przyjedzie wygrać za wszelką cenę to mamy szansę wygrać po jakiejś kontrze.

Jeśli przyjadą po remis z myślą żę może uda się wbić jakąś bramkę to mecz będzie dla nas bardzo trudny . Opcja remisowa jest bardziej prawdopodobna. Wtedy my prowadziwy atakpozycyjny który pewnie będzie się załamywał przy ich polu karnym.

Lechię będą niosły zwycięstwa i świdomośc że jeśli nawet przegra to nic się nie stanie.

My musimy wygrać a nieść to nas już dawno nie ma co.

no wlasnie,teraz to my nastawiamy sie na kontry i niec sie rywale martwią :D

nie myslalem ze tak bedzie,zeby na R22 liczyc na kontry itd ,do czego to doszlo panowie

ale jest jak jest ,wynik wg mnie jest sprawa otwartą ,choc Lechia jest faworytem.

Arturo Qr2nów 19.10.2010 23:48

Wątpię żeby Lechia zagrała bardzo otwartą piłkę umożliwiając nam kontry. Jeśli zatem my też nastawimy się na obronę, to jak? Piłka sobie będzie leżała na środku boiska, czy pobawimy się w strzelanie z połowy? Niech grają piłką, tylko przy tym więcej biegają, będą ruchliwi i niech więcej zawodników angażuje się w akcje ofensywne, niech więcej ich wchodzi w pole karne na wrzutki, a nie sam Brożek wśród 5 obrońców.

Filippo123321 20.10.2010 08:57

Korona jakos zagrala z nami otwartą pilke i remis (choc powinni wygrac) wywalczyla. Podobnie moze byc z Lechia.

wazonik1906 20.10.2010 09:11

Nie wiem czy otawarta gra byłaby taka zła. Mamy problem z atakiem pozycyjnym, więc gra w otwartą piłkę może nam pomóc i pozwoli wywalczyć korzystny rezultat. Jak typuję 2-0 dla Wisełki

tofik 20.10.2010 09:13

Remis byłby ok.
Mam nadzieje, że z meczu na mecz bedziemy grac lepiej taktycznie szczegolnie mam tu na mysli Branco czy Sobolewskiego. Z Górnikiem było dużo okazji, żeby pograc piłką przenieść ciężar gry, a oni kopali byle gdzie, byle do przodu. Więcej myślenia i spokoju by się przydało.

Marcinkxkx 20.10.2010 10:09

Skład: Według mnie tak powinien wyglądać
----------Pawełek---------
Cikosz- Chavez- Bunoza- Palijic
-----------Wilk---------------
Rios-Gargula-Bukhardi-Kirm
-------------Brozek-------------

Ajax 20.10.2010 11:20

IMHO skład na Lechię powinien wyglądać
-Jovanic-
Cikosz-Chavez-Bunoza-Brozek
-Sobolewski-
Krim-Garguła-Bukhari-Palic
-Rios-

Potem wpuścić Małeckiego na zmęczonego przeciwnika, na razie jedynym zawodnikiem potrafiącym przyjąć i strzelić jest Rios, dla Brożka nie widzę miejsca w składzie, gra w piłkę nożną wymaga machania nogami a nie rękami:)

Przy aktualnej dyspozycji remis będzie dobrym wynikiem.

AYALA 20.10.2010 11:37

nie sądze że Maaskant wystawi Cikosa bo Branco chyba jednak pewniejszy od niego.

kolarz90 20.10.2010 11:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Feniks1983 (Post 996304)
Ja bym jednak Brozka zostawil. Rios jest za wolny jak na atakujacego na szpicy. Ja ustawilbym tak zespol:

--------Pawełek----------

Branco-Chavez-Bunoza-Pi.Brozek

-----------Wilk------------

Kirm-Garguła-

Od teraz gramy w ośmiu?:)

Semper Fidelis 1985 20.10.2010 11:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Feniks1983 (Post 996304)
Ja bym jednak Brozka zostawil. Rios jest za wolny jak na atakujacego na szpicy. Ja ustawilbym tak zespol:

Kirm-Garguła-

w 8miu chyba nie damy rady :-/ chociaż może może...
Kirm Guła w napadzie, szatański pomysł.

P.S. Jedno jest pewne , tego BKS sie na pewno nie spodziewa :rotfl:

Feniks1983 20.10.2010 11:47

Kirm-Garguła-Paljic

----------Rios------------

----------Brozek---------

Tu mozna by wykorzystac technike Riosa, gdzie trojka srodkowa Kirm,Garguła i Paljic mogala by z Nim klepe grac a i sam Rios moglby posylac protopadle pilki do Brozka lub skrzydlowych.

Feniks1983 20.10.2010 11:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kolarz90 (Post 996305)
Od teraz gramy w ośmiu?:)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Semper Fidelis 1985 (Post 996307)
w 8miu chyba nie damy rady :-/ chociaż może może...
Kirm Guła w napadzie, szatański pomysł.

P.S. Jedno jest pewne , tego BKS sie na pewno nie spodziewa :rotfl:

Panowie bez zartow, komp w robocie robi mi dziisaj psikusa, powyzej to co chcialem napisac w pelni :D

wazonik1906 20.10.2010 11:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Feniks1983 (Post 996309)

Kirm-Garguła-Paljic

----------Rios------------

----------Brozek---------

Tu mozna by wykorzystac technike Riosa, gdzie trojka srodkowa Kirm,Garguła i Paljic mogala by z Nim klepe grac a i sam Rios moglby posylac protopadle pilki do Brozka lub skrzydlowych.

Wszystko fajnie tylko w tym ustawieniu nie mamy defensywnego pomocnika który zabezpieczałby tyły, a że Lechia potrafi strzelać bramki (5 z Górnikiem, 3 z Legią) nie trzeba nikogo przekonywać. Sobolewski albo Wilk muszą grać bo ktoś o tyły musi dbać

Feniks1983 20.10.2010 11:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wazonik1906 (Post 996312)
Wszystko fajnie tylko w tym ustawieniu nie mamy defensywnego pomocnika który zabezpieczałby tyły, a że Lechia potrafi strzelać bramki (5 z Górnikiem, 3 z Legią) nie trzeba nikogo przekonywać. Sobolewski albo Wilk muszą grać bo ktoś o tyły musi dbać

Przeca Wilk jest w tym moim ustawieniu :shock:

wazonik1906 20.10.2010 11:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Feniks1983 (Post 996316)
Przeca Wilk jest w tym moim ustawieniu :shock:

Mój błąd. Nie zauważyłem:-/

Semper Fidelis 1985 20.10.2010 11:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Feniks1983 (Post 996310)
Panowie bez zartow, komp w robocie robi mi dziisaj psikusa, powyzej to co chcialem napisac w pelni :D

pośmiać sie też trzeba :-p

Ogólnie raczej RM nie posadzi Sobola,mówił że to najważniejszy grajek w drużynie, poza tym Wilk grał def. pom zawsze razem z Sobolem, nie wiadomo jak by jego gra wygądała gdyby w środku zagrał sam

Feniks1983 20.10.2010 12:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Semper Fidelis 1985 (Post 996321)
pośmiać sie też trzeba :-p

Ogólnie raczej RM nie posadzi Sobola,mówił że to najważniejszy grajek w drużynie, poza tym Wilk grał def. pom zawsze razem z Sobolem, nie wiadomo jak by jego gra wygądała gdyby w środku zagrał sam

Jak najbardziej smiech to dobra rzecz. Zreszta sam sie usmialem jak zobaczylem co mi za post zatwierdzilo :lol:

Wracajac do Wilka, Ja bym sprobowal no bo co Nam szkodzi sprawdzic go samego na defensywnym pomocniku, a noz widelec odpali i bedzie gitara. Tyle ze tak jak piszesz obawiam sie ze faktycznie Robert z Sobola nie zrezygnuje :-/

Semper Fidelis 1985 20.10.2010 12:31

Sposób Wisły na Lechie? Łobo!

http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...?kategoria=664

fanfan 20.10.2010 12:38

Moje ustawienie na ten mecz przedstawia się następująco :
--------------------Pawełek -----------------
Branco-----Chavez-----Bunoza-----Pi. Brożek
-----------------------Wilk--------------------
------------Garguła---------Rios------------
Kirm--------------------------------------Paljic
--------------------Małecki-------------------
Wystawiłbym Małego na szpicy ponieważ tam trzeba pracować, walczyć , być w ciągłym ruchu , Mały nie ma wzrostu ale jest silny i szybki więc mógłby sprawić obrońcom rywala sporo problemów . Na skrzydłach przede wszystkim szybkość, ofensywni Garguła i Rios powinni stwarzać nam przewagę ,sytuacje podbramkowe i oni mają do tego predyspozycje . Jako defensywny pomocnik ustawiłbym Wilka ale jeśli Sobol zagra to tez nic się nie stanie ponieważ obaj walczą i z pewnością podołają zadaniu, Na obronie jedyna większa zmiana to Cleber na ławeczkę , myślę że duet Chavez - Bunoza może wypalić.
Też wahałem się co do środka pomocy czy nie lepiej zagrać dwójką defensywnych ponieważ Lechia środek ma mocny, Surma , Bajić , Nowak odwalają kawał dobrej roboty i żeby ich zneutralizować przydałoby się więcej zawodników do czarnej roboty.

szprotson 20.10.2010 13:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Feniks1983 (Post 996336)
Jak najbardziej smiech to dobra rzecz. Zreszta sam sie usmialem jak zobaczylem co mi za post zatwierdzilo :lol:

Wracajac do Wilka, Ja bym sprobowal no bo co Nam szkodzi sprawdzic go samego na defensywnym pomocniku, a noz widelec odpali i bedzie gitara. Tyle ze tak jak piszesz obawiam sie ze faktycznie Roert z Sobola nie zrezygnuje :-/

Mam wrażenie że dalej wszyscy uważają Wilka jako młodego chłopaka który dopiero co zaczyna grać, a on niedługo będzie miał 100 meczy rozegranych!
Ostatnio Sobol i tak nie grał źle, bo miał słabsze mecze, ale ja również bym wystawił Czarka, bo to chłopak który zapierdala non stop, ma złe podania niesety to jego minus, ale tak jak on walczy nie walczy nikt.

jak pokazuje przykład Nasz i Legii opcja zagraniczna, w tym sezonie sie nie sprawdziła.
aha, no u mnie Małecki by sie nie załapał, bo on dalej gra swoje a nie to co trener mówi
E:Lechia dla mnie osobiście, gra najładniej od kiedy pamietam

JrQ- 20.10.2010 13:51

Scenariusz tego meczu nie trudno przewidzieć.
Lechia ustawi podwójne zasieki nastawiając się na kontrę, jeśli nasi nie sforsują ich w miarę szybko, do ~60 minuty, to albo bedzie 0-0, albo pojdzie jakas kontra.

Zreszta, taki scenariusz chyba mial miejsce w kazdym meczu naszym w tym sezonie.

Osiu 20.10.2010 16:01

Nie mogę patrzeć na te wasze posty tupu będzie remis to będzie dobrze albo że przegramy 0:1 to i tak będzie dobrze. Na każdy mecz idę z myślą że to będzie ten w którym nasza WISŁA wreszcie ruszy, że wygramy i że ten mecz zostanie w pamięci bo będzie się coś działo!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:31.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl