Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Górnik Zabrze - Wisła Kraków 17 października niedziela godz. 17:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7651)

Marcinnno 04.10.2010 12:45

No tak nie jest złym trenerem, a ja pamiętam jak były takie okresy jak prowadził Wisłę to dramatycznie to wyglądało. Widać nieco się podciągnął skoro tak chwalony był. W Zabrzu tez buduje dobry zespół i nie wydając przy tym dużych pieniędzy. Do tej pory Górnik prezentuje się bardzo dobrze, ale nie zapominajmy, że za nami dopiero 8 kolejek i Wisła, Lech, Legia nie grają tego co grały zawsze. W Górniku sporo byłych Wiślaków: Nawałka, Bogdan Zając, Mariusz Magiera, Damian Gorawski, Paweł Strąk, Leszczak. Oczywiście nie wszyscy łapią się do składu ale jednak sporo tych byłych naszych piłkarzy jest tam w lepszej lub gorszej formie :P

P.S: Zapomniałem o najważniejszym Mariusz Jop :D

szprotson 04.10.2010 12:46

Adaś nam odpuści :)

kitu91 04.10.2010 12:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez farben (Post 991062)
Żurawski: Jestem zdruzgotany grą Wisły

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...isly,id,t.html

Duży wywiad z Żurawiem. Wynika z niego, że na poprawę w meczu z Górnikiem nie ma co liczyć, bo wszystko - cytuję: prowadzi na razie donikąd.

Bryndza, panowie, bryndza.

ciekawie to On się wypowiadał wczoraj w ,,cafe football" zachęcam do obejrzenia....

Feniks1983 04.10.2010 14:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kitu91 (Post 991069)
ciekawie to On się wypowiadał wczoraj w ,,cafe football" zachęcam do obejrzenia....

Zuraw poki co odkad wrocil to tylko sie wypowiada w mediach a na boisku gra piach. Skoro sam uwaza ze nie jest w formie to niech ma odwage cywilna powiedziec to Maaskantowi zeby go poki co posadzil na lawie. Ale pewnie wtedy wejsciowe by obciely sporo pensje.....

bonawentura 04.10.2010 14:11

Pytanie tylko, czy ktoś zamiast niego byłby lepszy na tym boisku - wcale nie jestem taki pewien. Ale fakt faktem - za dużo mówi do mediów, bo on co mecz to narzeka.

Oldpara 04.10.2010 17:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinnno (Post 991063)
W Górniku sporo byłych Wiślaków: Nawałka, Bogdan Zając, Mariusz Magiera, Damian Gorawski, Paweł Strąk, Leszczak. Oczywiście nie wszyscy łapią się do składu ale jednak sporo tych byłych naszych piłkarzy jest tam w lepszej lub gorszej formie :P

P.S: Zapomniałem o najważniejszym Mariusz Jop :D

Jest jeszcze Kwiek. I tylko on z Jopem i Magierą mają miejsce w 1-szym składzie. Ciekawe jak potoczą się losy Leszczaka w Górniku - jak nie zaistnieje u Nawałki - trenera słynnego ze stawiania na młodzież, to chyba oznacza, że sobie karierę przetrącił na dobre.

KOMINEK 07.10.2010 11:16

Piotr Brożek wydaje się największym zwycięzcą minizgrupowania. W wewnętrznym sparingu zajął miejsce Drana Paljicia, a Serb został przesunięty do pomocy. Kłopoty ma Maciej Żurawski, który przez całe spotkanie grał w zespole słabszych (zastąpił go Rafał Boguski). http://www.sport.pl/sport/1,78980,84...d_Tatrami.html
Chyba trener poszedł po rozum do głowy. Wydaje się Mały dalej ława bo chyba nie wygryzł Riosa ??

Semper Fidelis 1985 07.10.2010 11:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 991821)
Piotr Brożek wydaje się największym zwycięzcą minizgrupowania. W wewnętrznym sparingu zajął miejsce Drana Paljicia, a Serb został przesunięty do pomocy. Kłopoty ma Maciej Żurawski, który przez całe spotkanie grał w zespole słabszych (zastąpił go Rafał Boguski). http://www.sport.pl/sport/1,78980,84...d_Tatrami.html
Chyba trener poszedł po rozum do głowy. Wydaje się Mały dalej ława bo chyba nie wygryzł Riosa ??

To też jest dobre:

"Gdy Tomas Jirsak blokował wykonanie rzutu wolnego, Serge Branco dwa razy go odepchnął. Trenerzy nie interweniowali, tylko kazali się uspokoić"

Wojtas 11.10.2010 22:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez farben (Post 991062)
Żurawski: Jestem zdruzgotany grą Wisły

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...isly,id,t.html

Duży wywiad z Żurawiem. Wynika z niego, że na poprawę w meczu z Górnikiem nie ma co liczyć, bo wszystko - cytuję: prowadzi na razie donikąd.

Bryndza, panowie, bryndza.

Ehh Maciek pamieta ze "tamtejsza" Wisla ogrywala kazdego jak chciala,jak rywal strzelił to nic sie nie stało zaraz oni strzelali im 5 bramek ...

dzis to inna Wisla i po Macku widac duza flustracje bo on pamieta inna Wisłe,inne podejscie ,inne myslenie.
Dzis kazdy juz z nami walczy ,chece wygrac itd.

ciezko w przypadku Zurawia zetknac sie z nowa ,gorszą rzeczywistoscia jaka jest teraz a jaka byla nim Zuraw wyjechal na zachod.

KOMINEK 12.10.2010 08:12

Ale to przecież stary wywiad z 3 października

Semper Fidelis 1985 12.10.2010 11:26

Widze że wzieli się do roboty, wczoraj dwa treningi dziś dwa :-) Wie ktoś czy Andy zagra w Zabrzu?

AS82 12.10.2010 11:41

Trzeba jakimś sposobem w końcu wygrać i zdobyć 3 punkty ,żeby Nam ta "czołówka" nie odjechała za bardzo z Jagiellonia na czele

SZYMEK_TSW 12.10.2010 11:45

No i Boguś kontuzja :/
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...at_boguskiego/

Semper Fidelis 1985 12.10.2010 11:46

Rafała mamy z głowy, Patryk go załatwił

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...at_boguskiego/

Titto 12.10.2010 12:15

Ciekawe czy chociaż trochę w tym zagraniu było złośliwości ze strony Małego.
Liczyłem na niego w kontekście spotkania z Górnikiem.
Ostatnio było widać, że jego gra uległa poprawie.

aNouc 12.10.2010 12:19

Było, zależało mu żeby wylądował na wózku.
Maskaant sam mówił że "koniec z miłym panem" , cięzkie treningi i twarda walka

Cytat:

Boguski: Dawno nie miałem takich treningów. Ciężka praca też jest potrzebna, ale entuzjastą aż takich długich i ciężkich zajęć na pewno nie jestem. Jednak jak trener każe, to się robi wszystko.
wypowiedz na dobę przed kontuzją, a wszyscy wiemy że Boguski nie tylko z wyglądu jest taki delikatny, wystarczyło podkręcić trening a'la Petrescu i się zaczęło

rabi86 12.10.2010 12:40

Ale zadaniem trenera jest też dobieranie obciążeń treningowych dla każdego zawodnika.
Nie sztuką jest ciężko trenować, żeby kibice na forum byli zadowoleni, że "gwiazdy" się nie opieprzają.
Przecież nie da się wytrenować piłkarza tak, że jednego dnia nic nie robi, a drugiego zasuwa jak nigdy w życiu. Wiadomo do czego to będzie prowadzić. Jak widać w drużynie mamy różnych zawodników. Jednym takie treningi nie przeszkadzają, bo gdzieś tam kiedyś tak już trenowali. Ale nie można jednych zajechać i liczyć na super efekty. Oby Boguski to nie był początek.

SZYMEK_TSW 12.10.2010 12:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 993207)

ogarnij się!

AS82 12.10.2010 12:57

Maaskant ma jaja ? To niech wezmie za Boguskiego kogos z ME: Ligienze, Papieza albo Jelenia..

Titto 12.10.2010 13:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SZYMEK_TSW (Post 993226)
ogarnij się!

Nie raz takie sytuacje były, że jeden grajek potrafi drugiego, swojego konkurenta o miejsce w składzie "wykluczyć z gry".

dj_ibutti 12.10.2010 13:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 993235)
Nie raz takie sytuacje były, że jeden grajek potrafi drugiego, swojego konkurenta o miejsce w składzie "wykluczyć z gry".

Po pierwsze, to Boguski się nadział na Małego... Po drugie więzadła od samego uderzenia nie puszczają, musiał źle stanać albo coś.

kolarz90 12.10.2010 13:25

Jaki Mały jest to jest, ale o takie świństwo bym go nie posądzał. Czasem zdarzają się takie sytuacje, to czysty przypadek. Może jakąś pozytywną iskierką tej sytuacji jest to, że piłkarze walczą na treningach, dają z siebie wszystko i nie odstawiają nogi, ale to i tak marne pocieszenie

Semper Fidelis 1985 12.10.2010 13:46

Clebi tez kontuzja...

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...tez_ma_cleber/

Kowal , Cleber kontuzje Chavez zawieszony... grubo :-/

Chociaz to tylko podobno drobny uraz ;]

Titto 12.10.2010 13:52

Górnik to teoretycznie najsłabszy zespół z jakim się mierzyliśmy. Dotąd mierzyli się z samymi słabeuszami, a jak przyszedł mecz z taką Lechią, która i tak potęgą nie jest była wysoka porażka, 5:1.

Jedynym zawodnikiem, który gra na wysokim poziomie, ma spore umiejętności to Bonin na niego trzeba uważać.
Zahorski moim zdaniem nieporozumienie sytuacje przez niego zmarnowane - ręce opadają.
Jedna z słabszych drużyn obecnie.

Ja widziałbym taki skład na to spotkanie

Pawełek - Branco, Bunoza, Cleber, Pi. Brożek - Paljić, Wilk, Sobolewski, Boukhari - Paweł Brożek, Rios.

WISŁAZWE 12.10.2010 14:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 993251)
Górnik to teoretycznie najsłabszy zespół z jakim się mierzyliśmy. Dotąd mierzyli się z samymi słabeuszami, a jak przyszedł mecz z taką Lechią, która i tak potęgą nie jest była wysoka porażka, 5:1.

Jedynym zawodnikiem, który gra na wysokim poziomie, ma spore umiejętności to Bonin na niego trzeba uważać.
Zahorski moim zdaniem nieporozumienie sytuacje przez niego zmarnowane - ręce opadają.
Jedna z słabszych drużyn obecnie.

Ja widziałbym taki skład na to spotkanie

Pawełek - Branco, Bunoza, Cleber, Pi. Brożek - Paljić, Wilk, Sobolewski, Boukhari - Paweł Brożek, Rios.

A ja powiem tak, już nie raz się zdarzało, że na przekór wszystkim z forum, którzy uważali, że zawodnik X jest tak słaby że nawet nie trzeba go kryć strzelał potem nam bramkę za bramką, nie chce być złym prorokiem ale żeby tak samo nie było z krytykowanym tu Zahorskim, znający życie on strzeli bramkę a Stachowiak rozegra mecz życia... Oby nie.

Czarne scenariusze.

Remis 1-1 lub nasze wymęczone 1-0, choć przyznam szczerze nie wiem jak zaprezentujemy się po krótkiej przerwie, i jak ona wpłynęła na nasz zespół i zespół z Zabrza :)

JrQ- 12.10.2010 15:23

Jak Cleber wypadnie, to ciekawe kto w srodku zagra, nie ma Chaveza i Kowalskiego.

fialo 12.10.2010 15:59

Titto powiedz czy masz chociaż najmniejsze pojęcie o urazach kolana?? A w szczególności o urazach więzadęł? Wydaję mi się, że nie. Ja sam w swoim krótkim życiu zrywałem więzadła dwa razy, także wiem, że niemożliwe jest coś takiego, że ktoś, komuś zerwie więzadła krzyżowe. Nie ma takiej opcji. Powodem zerwania więzadęł jest najczęściej ich ogólne osłabienie, połączone z niefortunnym kontaktem z podłożem(złym stanięciem itd.). W wyniku bezpośredniego wejścia jest to niemożliwe, oczywiście nie jest wykluczone że Mały naciskał jakoś Bogusia, ale jak wielkim imbecylem trzeba być, żeby uważać, że Patryk specjalnie zerwał więzadła swojemu koledze z drużyny? Rozumiem nienawiść niektórych do Patryka, ale ludzie bez przesady!!

Titto - zbastuj trochę naprawdę, wszędzie Cię pełno, sprawiasz wrażenie, że znasz się na wszystkim, tak naprwdę nie znasz się na niczym, każdy Twój post to bełkot. Odpocznij trochę, nie siedź cały dzień na forum, spotkaj się z dziewczyną, a jak wrócisz wieczorem to napisz coś z sensem i konstruktywnego, ok ?

T-michal-S 12.10.2010 16:35

fialo - skończ rozważania na tamat kontuzji i nie wal głupot bo aż słabo.
"W wyniku bezpośredniego wejścia jest to niemożliwe"
Więcej pokory i pozwalaj się każdemu wypowiadać a nie siej zgrozy.
Bez odbioru.

Maciejj 12.10.2010 16:50

Panowie - bezpośrednie pogaduchy urządzajcie sobie na pw

fialo 12.10.2010 17:28

Źle się wyraziłem nie chodziło mi o starcie dwóch piłkarzy bo w ferworze walki oczywiście więzadło moze być zerwane, sam tak miałem dwa razy na boisku, walczyłem z przeciwnikiem, nagle słysze trach i po więzadle. Ale nigdy nie słyszałem, żeby ktoś komuś specjalnie (np w wyniku wejścia w nogę wślizgiem) zerwał więzadła krzyżowe tak jak to insynuował Titto, że Mały zerwał Boguskiemu więzadła, co jest dla mnie kompletną bzdurą.

Jeżeli taki przypadek jest możliwy - sorry mój błąd, ale ja o takim nie słyszałem. Mówienie że Mały zrobił to specjalnie jest nie fair, nikogo z nas tam nie było, żeby tak mówić.

wolfy 12.10.2010 21:30

Cytat:

Jesteś żałosny.

Swego czasu Małecki, po świetnym meczu z Górnikiem złamał nogę na treningu po zderzeniu z bodajże Pawełkiem ( albo Juszczykiem - nie pamiętam). Pech. Trzeba mieć nieźle narąbane żeby takie chore i obraźliwe teorie tworzyć.
Zresztą, gdyby to było takie proste - raz sfaulować i po zawodniku, to by większość gwiazd schodziła po pięciu minutach z boiska. Tu liczy się zwykle jak zawodnik stanie po zderzeniu, jak upadnie etc. Czyli od przypadku.

EDIT: Co ten Patryk niektórym zrobił, ze oskarżają go o takie rzeczy?

Titto 12.10.2010 21:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 993416)
Jesteś żałosny.

Swego czasu Małecki, po świetnym meczu z Górnikiem złamał nogę na treningu po zderzeniu z bodajże Pawełkiem ( albo Juszczykiem - nie pamiętam). Pech. Trzeba mieć nieźle narąbane żeby takie chore i obraźliwe teorie tworzyć.
Zresztą, gdyby to było takie proste - raz sfaulować i po zawodniku, to by większość gwiazd schodziła po pięciu minutach z boiska. Tu liczy się zwykle jak zawodnik stanie po zderzeniu, jak upadnie etc. Czyli od przypadku.

EDIT: Co ten Patryk niektórym zrobił, ze oskarżają go o takie rzeczy?

Ja go o to nie oskarżałem i szczerze mówiąc nie mam nic do Patryka. Nie widziałem dokładnie faulu i że tak powiem chciałem się dopytać jak wyglądała ta cała akcja.

fialo 12.10.2010 21:59

Cytat:

Czyli tego zdania nie uważasz za oskarżenie ?

Titto 12.10.2010 22:13

Nie miałem na myśli to, że moje pytanie nie jest znikąd.

KamAr 13.10.2010 08:24

~Titto, chyba żartujesz. Zawodnicy z jednego klubu, którzy walczą o jak najlepsze wyniki, których na obecną chwilę niestety nie widać mieliby się nawzajem wykluczać z gry?
Co do samego meczu, to bardzo liczę na zwycięstwo. Jeżeli nie będziemy zdobywać 3 punktów z takimi ekipami jak Górnik, to raczej nie będziemy mogli pomarzyć o czymś więcej, niż tylko środek tabeli. Bo Jagiellonia ucieka. A nie jest to ekipa, która jest jakimś niespodziewanym liderem. Gdyby nie to, że w poprzednim sezonie miała -10 pkt kto wie, czy również nie liczyłaby się w walce o "majstra".

mlynek 13.10.2010 11:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 993207)
Liczyłem na niego w kontekście spotkania z Górnikiem.
Ostatnio było widać, że jego gra uległa poprawie.

Napiszę krótko i na temat :

PROSZĘ CIĘ - PROSZĘ CIĘ - PROSZĘ CIĘ - PROSZĘ CIĘ - Z...... SIĘ

pcpc 13.10.2010 12:37

Mały daje z siebie dużo ale az takim prostakiem nie jest by sfaulowac kolege

qkrzysiekq 13.10.2010 13:08

Wg mnie jedyny możliwy skład...

Pawełek - Cikos Cleber Bunoza Pi.Brożek - Rios Wilk Palijić - Małecki - Pa.Brożek

Ew. zmiany;
-Kirm za Riosa lub Paljićia
-Boukhari za Małeckiego
-Rado za Małeckiego

Awe 13.10.2010 13:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qkrzysiekq (Post 993575)
Wg mnie jedyny możliwy skład...

Pawełek - Cikos Cleber Bunoza Pi.Brożek - Rios Wilk Palijić - Małecki - Pa.Brożek

Ew. zmiany;
-Kirm za Riosa lub Paljićia
-Boukhari za Małeckiego
-Rado za Małeckiego

Czerwona kartka już przed meczem?

lysy9055 13.10.2010 14:54

UP: Pewnie zapomniał wpisać Sobola :D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:16.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl