![]() |
Jagiellonia gra bardzo ładnie, dla mnie nawet lepiej od Poloni Warszawa. Trudno bedzie z nimi wygrac na ich terenie ale jestem dobrej mysli. Nie bedzie zle jak osiagniemy wynik remisowy chociaz z Widzewem tez miało byc zle a udało sie wygrac to dlaczego z Jagiellonia nie mozemy.
|
Dobra informacja to taka że Grosicki odejdzie z Jagi i z Nami nie zagra . Ale troche szkoda dla naszej ligi. Tak czy inaczej to bedzie jeden z wazniejszych meczow w sezonie .
|
Cytat:
|
Oglądając wczorajsze spotkanie Jaga-Amika,zaobserwowałem jedną z tych rzeczy dzięki której Wisła może pokusić się o korzystny rezultat.Biorąc oczywiście poprawkę na formę wykonawców tego planu.
Ofensywna gra Jagiellonii opiera się de facto na Franku i Grosiku.Grosicki bazuje na szybkości,Franek na boiskowym sprycie.Ważną rolę,to widać gołym okiem odgrywa w tym zespole Kupisz,jednakże gra bardzo chaotycznie. Biorąc pod uwagę że w meczu z nami nie zagra Grosik,zadanie wydaje się ułatwione.Plaster na Frankowskiego i zagęszczenie środka pola na dwóch defensywnych pomocników,przy wysokim % odbioru piłki.Gra piłką na 1,2 kontakty...DOŁEM,z szybkim dograniem do napastników. W obronie Jagi widzę dwóch zamordystów których prowokowanie do bardzo ostrej gry wykluczyć może z boiska. Kascelan i Thiago.Wierze że przez te 2 tygodnie trener Maaskant poukłada zespół tak,że w Białym będzie OK. |
Szykuje się ciekawy pojedynek Franek kontra Żuraw.
Mamy dwa tygodnie i trochę się pewnie wyjaśni na co nas stać w tym sezonie. |
Moj sklad na ten mecz proponowalbym taki... Pawełek- Czikosz, Bunoza, Cleber, Pi. Brozek- Mały, Wilk, Sobol, Palic- Rios, Brozek... Brozki chyba juz dosc odpoczeli i teraz beda sie napewno starac bardziej
|
Do meczu prawie 2 tygodnie, z naszych "reprezentantów" powołania do kadry dostało niewielu z naszego klubu, więc jest chwila czasu na "szlifowanie" diamentów. Mówiąc szczerze chodzi mi tutaj o grę naszych graczy ofensywnych - braci Brożków, Boguskiego, Żurawia, Małego czy Guły.
Z powołanych na miejsce w składzie powinien liczyc tylko Bunoza - Kirm czy Cikos - niestety chyba pora na ławkę. Moim skromnym zdaniem skład powinien wyglądać mniej więcej tak: Bramka - tutaj mimo wszystko Pawełek - Jovanović praktycznie nie wychodzi do dośrodkowań. Jest to element gry, którego nie ma - podobnie jak w przypadku Mario - gra nogami. Jaga ma dosyć mocne skrzydła, więć te dośrodkowania będą groźne. Obrona - jedyna zmiana to kwestia prawej obrony - jeżeli Singlar nie jest gotowy na cały mecz, to może jednak spróbować tam Chaveza ??? No chyba, że Chavez olśni Maaskanta i zagra w środku do spółki z Cleberem... Pomoc - do przemodelowania w całości!!! Na środku postawilbym na Wilka i Sobolewskiego - natomiast na lewej pomocy - Garguła, ewentualnie Piotr Brożek lub Paljić, na prawej pomocy - Kirm. Atak - Rios jako cofnięty, Małecki z przodu. Osiemnastka meczowa wg mnie: Pawłek(Jovanić) - Singlar-Bunoza- Cleber-Diaz (Chavez) - Garguła, Wilk, Sobolewski, Kirm (Piotr Brożek, Paljić, Jirsak) - Małecki, Rios (Paweł Brożek, Żurawski) |
Chyba żartujecie żaden trener nie robi tylu zmian po zwycięskim meczu. Wg mnie w pierwszym składzie zagra Wilk i to by było na tyle jeśli chodzi o rewolucję. Tutaj zmienianie graczy nic nie da. Drużyna musi grać lepiej jako kolektyw. Bo na razie mamy indywidualne popisy słabych piłkarzy. Ale jakby tak zrobić z nich drużynę, to już może wyglądać całkiem nieźle.
|
Cytat:
Cytat:
|
myśle że ten mecz z Jagą, będzie taki sam jak w tamtym sezonie.
|
Super mamy sporo problemów z obroną, to jeszcze osłabiajmy się Pawełkiem, który niczego nam nie gwarantuje... Ja naprawdę nie wiem co się musi stać aby ten kaleka w końcu przestał bronić w Wiśle. Przecież to jest kompletny idiotyzm. Jovanić nie zawalił żadnej bramki w tym sezonie ale od meczu z Azerami stracił miejsce. Najlepiej zrzucić wszystko na barki bramkarza, że nie obronił i gitara. Chore. Pawełek nawet z Bytomiem robił jaja. Raz nie złapał prostej piłki i cudem została mu między nogami. Zastanówmy się czy my mamy na tyle silną ofensywę, że jesteśmy w stanie odpowiadać na bramki Jagi??
Niestety ale musimy znaleźć sposób na zatrzymanie Franka i Grosika. W tamtym sezonie wystarczyło, że stanął przy jednym z nich Głowa albo Marcelo i sobie chłopaki w ogóle nie pograli. |
Cytat:
|
Jovanic zawalił 2 bramki z Azerami, jakby się ruszył z lini do dośrodkowania to by spokojnie złapał/wybił
w meczu ligowym też się minął z piłką, ale na szczeście nie straciliśmy bramki .. co nie zmienia faktu, że chciałbym jego ujrzeć zamiast Pawełka.. dla mnie skład Jovanic Cikos Bunoza Cleber Diaz Kirm Sobolewski Wilk Paljic Rios Małecki zmieniłbym Cikosa, ale niestety nie ma kim, a po wyczynach Chaveza w ME już wole Bunoze, nie wiem w jakiej on formie musi być, skoro go zawodnicy z rezerw ogrywają |
Smiac mi sie hce jak sie pisze ze Gargula jest bez formy, ze slaby itd...
A jak taki moze byc jak nikt go w akcji w sumie jeszcze nie widzial?? Jak Gargula ma grac coraz lepiej jak nie gra?? Napewno w obecnym czasie nie jest slabszy od Jirsaka bo slabszym byc nie mozna... |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
:lol: Rozwaliłeś mnie. Nowe nabytki się nie nadają ale Rios się nadaje. Czyli idąc od tyłu: jeżeli Rios się nie nadaje to nowe nabytki się nadają :> Ale żeby nie było, że się czepiam tylko to zgodzę się co do Boguskiego.. Już dawno próbowałem wytłumaczyć co po niektórym, że ten piłkarz nie potrafi szybciej pobiec, mocniej kopnąć ale.. Cieszy to, że w końcu się przekonujecie. Cytat:
Mówienie, że z Jagą będzie 2-0 dla Nas albo w drugą stronę nie ma sensu. Bo Jadze może (nie)wyjść mecz i zagrają na nieciekawym poziomie (wtedy ich jedziemy). Mogą też zagrać od razu do przodu, strzelą nam fartem bramkę na początku i kończymy mecz z 0 pkt. Jestem bardzo ciekaw tego meczu, a to dlatego, że powinno być w nim już widać 'rękę' Maaskanta. Powinno.. a czy będzie? Pewnie się łudzę, jak większość z Nas.. |
Cytat:
Cytat:
|
czy przypadkiem strona fanow Jagielloni nie zostala shakowana ? :D www.jagiellonia.cp2.win.pl/forum
Mam nadzieje ze tutaj sie takiego numeru wykrecic nie da... |
Bez komentarza :lol::rotfl:
Tu jest jeszcze lepsze http://www.jagiellonia.cp2.win.pl/fo...c.php&p=373066 |
Ale ich załatwili masakra mam nadzieje że nasi chłopcy przygotują się na taką możliwość bo to dramat jest.
|
-------------------------------------------------Pawełek-----------------------------------------------
---------------------------Singlar-----------Bunoza--------Cleber----------Diaz------------------- ---------------------------Paljić----------------Wilk--------Rado-----P.Brozek--------------------- ------------------------------------------Rios------------Małecki------------------------------ Chciałbym zobaczyć środek Wilk - Rado . Powiew młodości i chyba jedyne pozycje w klubie o które w najbliższych latach nie będziemy się martwić. Rado zaprezentował z Ruchem kilka ciekawych akcji - pokazał, że nie m kompleksów w drużynie w której piłkarze zarabiają po kilkadziesiąt razy więcej niż on. Wilk to wiadomo, czyści pole lepiej niż Sobol i Tomas razem wzięci. Atak Rios-Małecki to chyba najlepszy jaki możemy teraz wystawić. |
Cytat:
A mi sie cos wydaje ze jednak do zimy to my tak bedziemy balansowac miedzy tym co by Maaskant chcial grac a stanem realnym druzyny.A ze stan realny jest taki ze nie ma kto strzelac z półdystanu , dystanu, z wolnych ,roznych nie ma kto rozgrywac,nie ma kto strzelac bramek.... obraz Wisly na dzis to bida i nedza,musimy jakos dotrwac do zimy,moze holenderskie ziomki cos wymyslą bo czas w koncu na jakies przemyslane transfery i robione tak zeby zespol mial czas na zgranie,bo tej sztuki nie dualo sie nam dokonac od paru ładncyh lat.A podobno Wisla to klub profesjonalny.Podobno. |
Niestety, ale tradycyjnie polski zespół osłabia się w momencie kiedy jest względnie przyzwoicie (jak na naszą mierną Ligę) mocny. Z Jagielloni odchodzi Grosicki. Nie muszę mówić co wniosło jego wejście w ostatnim meczu z Kuchenkami.
"Stety" dla nas na najbliższy z nami mecz. Grosicki chyba już w nim nie zagra. |
Hmm, oficjalny portal Jagi dzisiaj zdementowal to info, wiec Grosicki pewnie zostanie.
|
W canal + Grosik nie chcial powiedziec czy i gdzie odchodzi ale podobno powiedzial poza antena ze idzie do Arisu. Ciekawe czy to prawde czy kolejna plotka transferowa :) (niby klub to zdementowal ale zobaczymy)
Dla Wisly lepiej gdyby odszedl bo za bardzo szaleje z Frankiem i bedzie ciezko wygrac z Jaga ale jak zostanie to lepiej dla jagi i atrakcyjnosci ligi bo oni dwaj jeszcze moga sporo namieszac :D |
|
Witam, mieszkam ponad 400 km od Krakowa, wstyd się przyznać ale na meczu Wisełki jeszcze nie byłem. Teraz w 5 kolejce Wisła będzie grała z Jagą, do Białegostoku mam około 120 km i planowałem się wybrać na ten mecz, tylko może ktoś z Was będzie wiedział...bo czytałem gdzieś, że w Białymstoku nie wpuszczają zorganizowanych grup kibiców, czy coś takiego bo stadion jest w przebudowie i zamknięty jest sektor gości czy jakoś tak. Planowałem zamówić sobie bilet przez internet, bo nie wiem czy gdybym pojechał w dniu meczu, czy bilety będą jeszcze w kasach, a jak już bym miał bilet to gdzie ewentualnie zasiądą kibice Wisły?
|
Cytat:
Co do Riosa z Małeckim ..... to nie do końca ... wg mnie w ataku powinien grać jeden bardziej pancerny napastnik (np Brozek w dobrej formie) .... Musisz sie pogodzić z Czikoszem i Piotrem Brożkiem w obronie ...... a w pomocy ......... ten nowy co z zeslania w Turcji uciekł musi grać ..... lub Kirm |
Patrzac na gre i jakosc pilkarzy, a takze ich forme, to stawiam na 2 : 1 dla Jagielloni. Grosicki, Kupisz i Frankowski rozmontuja nasza obrone(jesli tak to mozna nazwac, bo jedynie Cleber gra na wysokim poziomie) w pierwszych 45 minutach, podobnie jak zrobili to Chorzowianie. Pod koniec spotkania powinno udac sie zdobyc bramke honorowa. Z remisu nalezaloby sie cieszyc :).
|
------------------Jovanic---------------
-----Chavez-----Cleber-----Bunoza--- Cikos-----------------------------Brozek ------------Wilk------Boukhari---------- ---Małecki------------------------Rios--- ------------------Brozek------------------ Ja bym wystawil taki skład, w takim ustawieniu(3-4-3)..Broniac sie mamy 5 obronców + defensywnego Wilka, atakujac Cikos i Brozek(obaj usposobieni ofensywnie) przechodza bardziej do ofensywy(bez glupiego i bezproduktywnego obiegania pomocnika) i mamy 7 zawodników na polowie rywala... |
To może choinka, tak jak teraz Smuda kombinuje ;)
--------------Jovanic-------------- Cikosz, Bunoza, Cleber, Brożek -------Kirm ...Wilk.... Paljic----- ---------Małecki, Boukhari------- ----------------Rios---------------- |
Cytat:
|
Belzebub znalazł bardzo ciekawe ustawienie, wykorzystujące dobrze nasze wady jak i zalety w kadrze, mogło by mieć to fajny skutek.
|
Cytat:
A co do Jovanica...skoro ostatnio bronił Pawełek i wygrali, nie wiem czemy wy go widzicie w składzie. AAAA...nie, jednak wiem czemu wszyscy widza w składzie Jovanica. Bo po prostu nie lubią Pawełka. |
Tak, tak. 3 obrońcami z Cleberem w środku. Widział z Was ktoś jaką on ma teraz szybkość? A właściwie jak bardzo jej nie ma? Jaga by tylko postawiła Grosickiego i Franka na szpicy i grala dzide okrągłe 90 minut.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Fajnie byłoby ustawić drużynę 4-3-3, żeby w końcu zawodnik na szpicy miał jakieś wsparcie... |
Riosa ja bym jednak dal do środka, na typowego rozgrywającego.Boukhari może pierwszy skład, na lewą stronę na prawą Kirm do ataku Mały i oczywiście od pierwszych minut Wilk :P
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:28. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl