![]() |
Łobo bez formy , Brożek bez formy kur... ludzie ! 3/4 zawodników nie to że nie ma formy tylko nie chce im się dupy ruszyć . Powinno się zatrudnić kata i tak jak napisał "fpskora" przycisnąć gwiazdorów do ściany. Albo gracie albo wypadacie.
|
Ja powiem tak... nie licze na zwycięstwo gdyz w obecnej sytuacji bedzie o to trudno... brak trenera i niestety wciaz brak zgrania druzyny nie dzialaja na nasza korzysc. Mam tylko nadzieje ze piłkarze dadzą z siebie wszystko... ze nie zawioda tej grupy 800 osob ktore sie do Łodzi wybieraja
Ja na mecz jade i pojade na kolejny nawet jesli bedziemy przegrywać wszystkie mecze po kolei... bo albo sie ma Biała Gwiazde w sercu albo nie |
Widzew w Kielcach zagral calkiem solidnie,i uwaga na tego ich Sernasa ,bo moze pare razy zakrecic naszym wspanialym blokiem obronnym.
A jesli juz o obronie to wywalic(i sprzedac do Piasta)Kowlaskiego ,a Cikos na lawe Singlar-Chavez-Cleber-Piotr Brozek w pomocy niechze Gragula wreszcie zacznie grac ,bo mnie szlag trafia ze on jest ciagle kontuzjowany,i dac szanse Pajliciwi PajlicGargula-Sobolewski-Malecki w ataku Rios-Zuraw ,bo Zuraw bedzie na mega ku**wie teraz grał :D a jak bedzie nowy trener to zaobaczcie ze nagle kazdemu zacznie sie chciec biegac:) |
Szczerze gramy słabo, ale co się dziwić to jest inna drużyna. Popatrzcie na Legię oni też od nowa drużynę budują i mimo świetnych (wedle standardów Marcusa) zawodników przegrali pierwszy mecz a z Cracovią sędzia im załatwił 3 punkty, inaczej mieliby 1 punkt w 2 meczach.
Potrzeba czasu, żeby coś sobą reprezentować no i klasowego stopera, którym mam nadzieję jest Chavez, bo Kowalski to poracha. Przy nim cały zespół gra niepewnie, bo nikt nie ma zaufania (głównie dzięki niemu) do naszego bloku defensywnego. Mam nadzieję, że już z Chavezem zagramy po prostu lepiej niż z Ruchem, a fajnie by było jakbyśmy również zaczęli z nowym szkoleniowcem na ławce trenerskiej. |
Sernasa trzeba będzie przykryć, chłopak się rozkręca.
|
ciekawe czy Chavez zagra bo coś cicho o tym, że załatwił wszystkie papiery...
|
Widzew potrafił zremisować z drezyniorzem, a biorąc pod uwagę, że nasza forma jest na ich poziomie lub jeszcze niżej, to nie wiem czy wyjdzie z tego coś dobrego. Nawet nowy trener za kilka dni nie zrobi w drużynie (r)ewolucji.
|
Wg. mnie najlepszy skład : Jovanic - Singlar( damy odpocząć Erikowi) Chavez Cleber Brozek Pi - Małecki Sobolewski Garguła Kirm - Rios Pa Brożek
Licez że zadziała efekt nowej miotły:D |
Cytat:
I mam nadzieję , że nowy trener w przeciwieństwie do Markusa, nie będzie patrzył na nazwiska, lecz na faktyczne umiejętności piłkarskie. I każdy piłkarz z młodej ekstraklasy będzie miał szanse zadebiutować w pierwszym zespole gdy na to zasłuży. |
Mam za złe Kulawikowi, że nie wystawia Jovanica, tylko ten błąd uważam, że popełnił.
|
Cytat:
Rado - człowiek, który biegał jak dziecko we mgle, nie rozgrywał, nie rozciągał gry, nie grał dobrze w defensywie - jedyne co, to biegał bez sensu i próbował robić dobre wrażenie. Jeżeli zawodnik nie potrafi zdominować takich graczy jak Pulkowski(o którym sami kibice Ruchu od dawna piszą, że nie jest to zawodnik na ekstraklasę) czy też Straka(człowiek-szklanka, co chwilę kontuzje) - to nie ma prawa występować w wyjściowej 11 Wisły! |
Cytat:
Ale nawet na forum każdy z nas wie, choć nikt chyba nie bawi się w profesjonalną trenerkę, że Mario dobry mecz przeplata ze słabym i tak było z Arką - dobry mecz a z Ruchem słabeusz. Ciężki mecz czeka nas w sobotę, zagrajmy 2 defensywnymi pomocnikami i liczmy na kontry, bo chyba nie mamy zamiaru w takiej formie grać z Widzewem cios za cios, bo póki co nie mamy czy straszyć z przodu nie mówiąc już o naszej zgranej obronie, nie pomogą tu raczej zmiany partnerów typu Chavez za Kowalskiego lub Singlar za Cikosa. Obrona jest mało zgrana ale uważam że z Singlarem i Chavezem może to wyglądać jeszcze gorzej, być może się mylę, nie wiem przekonam się w sobotę. |
Cytat:
Wygląda jakby wszyscy grali 'unplugged" z ruchem czy w poprzednich wygladało to niestety delikatnie mowiąc słabo. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Sobolowi przeciez nie mozna nic zarzucic na tym forum ;)
Rado obok Małeckiego to jedyni pilkarze, ktorzy w pierwszej polowie cos grali. |
Najgorsza nasza bolączka to absolutny brak taktyki. To co oni grają to jest skandal i poziom podwórkowy, gdzie każdy biega we własnym tempie i nie ma pojęcia o ustawieniu. Gry kolektywnej NIE MA! : (
|
Zgadzam się z przedmówcą. Ta drużyna, nieważne czy z Rado czy bez, musi najpierw mieć wpojoną jakąś taktykę, bo jak narazie czegoś takiego jak taktyka na boisku po stronie Wisły nie widać.
Nie wiem czy jest sens się w chwili obecnej zastanawiać nad tym, kto będzie stał w bramce, bo jakbyśmy dobrze grali z przodu i uniemożliwiali skuteczne przeprowadzanie kontrataków, dobrze kryli to można by się zastanawiać nad tym, kto ma bronić w bramce Wisły. |
Cytat:
Też mam nadzieję, że nowy trener nie będzie patrzył ani na nazwiska, ani na "znajomości" i będzie wystawiał do gry zawodników, którzy nie tylko coś wartościowego potrafią, ale i na to zasługują. A nie swoimi decyzjami jak Kulawik narobi jedynie jeszcze większego dziadostwa. |
Ujmę to najlepiej jak umiem - w....... murowany
|
Cytat:
Nie wiem jak ten Kulawik pracuje z tą młodzieżą... rozumieniem mogą nie mieć techniki itp. Ale na litość boską powinni wiedzieć gdzie biegać i jak biegać... podstawowe schematy taktyczne powinny być oponowe w 100%. Zresztą tam mało kto wiedział co ma robić na tym boisku także nie dziwie się, że Rado nie wiedział o co chodzi. |
Kulawik poprowadzi...
Czyli znowu brak pomyslu na zestawienie zespolu i brak pomyslu na jakakolwiek sensowna gre. Pachnie mi tu porazka... |
Niestety nie tylko Tobie pachnie porażką. Jak to mówią, jak nie możesz wygrać to chociaż zremisuj:)
Ale nie ma co się załamywać - może coś fuksem ustrzelą i fuksem nic nie stracą? |
może w końcu Sobolewski się przebudzi
bo z takim ustawieniem to nawet ciężko grać na remis:-/ |
Cytat:
mi tam sie wydaje, że pomysł jakiś ma, tylko czy właściwy? |
Co się martwicie??
Nie wierzycie że nasze wypoczęte legiony (wszak w tym tygodniu tylko 2 treningi niczym w B klasie) pod wodzą wybitnego stratega Kulawikosa stawią czoła Widzewowi ? |
ludzie Wy macie jakieś pojęcie o przygotowaniu piłkarzy? za formę podziękujmy Kasperczakowi on przygotowywał ich...
|
ja już nie wierzę...ale przed ruchem wierzyłem - więc może będzie inaczej...
|
Nie jestem zadnym strategiem ale jezeli mamy tak wielkie problemy z linia obrony to wydaje mi sie ze najlogiczniejszym rozwiazaniem jest zagranie dwoma defensywnymi pomocnikami (Sobol, Wilk). Tak aby zagescic ten srodek pola aby stoperzy nie musieli tak czesto wychodzic za napastnikami i byc ogrywanymi jak dzieci.
To jest moje malo profesjonalne podejscie do sprawy bo strateg ze mnie zaden ale az mnie skreca jak Wisla dostaje baty. [QUOTE=westersyl;963263Nie wiem jak ten Kulawik pracuje z tą młodzieżą... rozumieniem mogą nie mieć techniki itp.[/QUOTE] A mnie sie wydaje, ze wlasnie tak mlodzi zawodnicy powinni miec tej techniki najwiecej, wtedy dotkniecie pilki wydaje sie byc naturalnym a z wiekiem zwykle zawodnicy staja sie drewniani. |
Cytat:
|
Cytat:
Czyli twierdzisz, że po miesiącu od końca tychże już należy im się tydzień wolnego, bo są przemęczeni? Szlag człowieka może trafić, bo z piłkarzami obchodzą się jak z jajkiem, a teraz mamy tego efekty. Gwiazdor Sobolewski, który od początku tego sezonu gra kasza beszczelnie będzie mówił " „Wszystkie problemy powinniśmy rozwiązać we własnym gronie. Przed nami jest ważny mecz, więc skupiamy się na nim, chociaż wiemy, że w Łodzi czeka nas ciężkie zadanie”. Tak 100 000 zł kary dla każdego z was rozwiązało by ten problem bardzo szybko, ale co tam przyjdzie mecz z Widzewem i dalej będzie chodzony i to samo słodkie pierdzenie, że "coś się nie zazębia". Małecki to kolejna pseudo gwiazda zabierająca się za rzuty wolne, których wykonywać nie potrafi. Niestety zmiennika brak lub jest jeszcze gorszy więc jesteśmy zmuszeni oglądać jego ciągłe pretensje do kolegów nawet jeśli to on zawali. |
Chavez juz bedzie mogl grac? Czy znow Kulawik uraczy nas Kowalskim...
|
Mimo wszystko nie wiem czemu tak naskakujecie na Kulawika. Nawet Mourinho mówi że żeby zbudować zespół potrzeba roku, a Kula ma zaledwie kilka dni.
Ochłońcie trochę, bo forumowa moda na jak największe krytykanctwo zatacza coraz szersze kręgi, i przestaje być zjadliwa. Trochę obiektywizmu! Jasne, z Ruchem nasza gra wyglądała fatalnie, ale weźmy pod uwagę że graliśmy na wyjeździe z 3 drużyną w Polsce. My jesteśmy drugą. Fornalik ma tę drużynę już dłuższy czas, podczas gdy Kula kilka dni. Siłą rzeczy ich organizacja gry musiała znacznie przewyższać naszą. Każda inna opcja to jedynie nasza życzeniowość. Życie to nie FM, że na dzień dobry 'ustalamy' sobie taktykę od A do Z i jest git. To wymaga czasu, kilku mniejszych czy większych eksperymentów, przetestowania jakiś rozwiązań w praktyce, popełnienia również błędów, bo to nieuniknione. Dla mnie takie jednoznacznie negatywne opinie nt. Kuli po zaledwie kilku dniach 'urzędowania' są zwyczajną głupotą, krytykanctwem i brakiem jakiegokolwiek obiektywizmu. |
stary wiesz co to cykl treningowy? mikrocykl? to nie pisz pierdół tutaj sprawa została zawalona na samym początku. Ja jestem jak i Ty za tym by dostali kare finansową np zamrożenie powłowy wynagrodzenia i dopiero za NAPRAWDĘ dobre wyniki im to podarować...
|
Cytat:
Ja osobiscie niemam nic do Kulawika jako trenera coz jest tymczasowy chcial cos zmienic dac od siebie niwyszlo bywa ale jak wypowiada sie na konferencji prasowej po meczu i obwinia pilkarza w tym wypadku Ciskosa to jest jakies przegiecie. Ok Ciskos nie jest swiety ale tu chodzi o to ze profesjonalny trener powinien tez byc dobrym mowca (trener to wizytowka klubu) a Kulawik pokazal ze moze na pilce sie zna zawodnikiem tez byl jak na polaska lige ok ale inteligencji za grosz jezeli chodzi o wypowiedzi w telewizji. Jest cos takiego jak PR (public relations) wiec jak w wisle mysla o kulawiku jako trenera w przyszlosci to juz nadszedl ten czas aby wyslac go do szkoly public relations. Niewiem jak ze znajomoscia jezykow obcych u Kulawika ale jak cienko to niech jak najszybciej zacznie uczyc sie angielskiego to jest minimum. Do tego niech go wysla zagranice do jakiegos klubu na dobry staz tak ze 2 do 3 lat i wtedy mozemy pogadac jako o pierwszym trenerze na lata ;) |
arbuz taki kibic z Ciebie a nie wiesz ze pod koniec roku Kula jedzie na staż do Włoch. Śmiejecie sie z jego UEFA Pro ale żeby je mieć trzeba odbyć zagraniczny staż i będzie go robił najprawdopodobniej w Fiorentinie
|
Cytat:
Jak jedzie na staz super to cieszy a niewysmiewam go w zadnym momencie poprostu to co zrobil na konferencji niebylo profesjonalne ale jak napisalem niemam nic do niego, chce tylko aby w Wisle bylo bardziej profesjonalnie. a sposob wypowiadania sie jezyki obce i oczywiscie najwazniejsze umiejetnosci trenerskie to 3 rzeczy bez ktorych ani rusz dzisiaj w profesjonalnym klubie |
Cytat:
Ale jeśli skrytykowanie Cikosa uważasz za brak profesjonalizmu to co powiesz o tym? http://www.youtube.com/watch?v=Bqp64q7kHmw O Skorży mówiło się 'złotousty' (w pejoratywnym znaczeniu) bo zamiast mówić prosto z mostu i skrytykować kilku grajków to ten zawsze okrągłymi, ładnymi słowy tłumaczył, brał winę na siebie, przepraszał. Teraz mamy odwrotną sytuację i też jest źle. Wszystkim nie dogodzisz... |
ja uważam że Kulawik jak by wszedł na boisko to nie jednemu by szczena opadła. nie obwiniajcie Kulawika, chłop chce jak najlepiej i nie jest w stanie podnieść morale drużyny i dopóki nie przyjdzie trener który pierdo...e w stół tak że aż wszyscy się zleją w majty to nic nie pomoże. Nie ma drużyny która by tworzyła kolektyw i spójność. Niestety ale oglądając ostatnio żydzew muszę się już zacząć przyzwyczajać do myśli ze przegramy i to sromotnie, mam tylko nadzieję że nasze chłopaki którzy udają się na mecz w liczbie 700szt nie dają się i pokażą klasę na trybunach!!!
|
będzie dobrze tylko trzeba Sernasa przypilnowac bo koleś jest w formie.Mam nadzieje że Chavez zagra z Clebim i go wyłacza z gry.Licze też że Brożkom ława podziałała na ambicje i zagrają w Łodzi jak za dawnych czasów.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:46. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl