Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [2. kolejka] Ruch Chorzów - Wisła Kraków 15 sierpnia niedziela godz. 19:15 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7536)

mitmichael 11.08.2010 17:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez junior1906tsw (Post 958149)
Są jakiekolwiek szanse na gre Chaveza z Ruchem?

"Nie wiadomo jednak czy znajdzie się on w składzie Wisły już na mecz 2. kolejki ekstraklasy z Ruchem Chorzów. - Czekam na dokumenty z PZPN, z którymi udam się do Hondurasu starać się o pozwolenie na pracę w Polsce - tłumaczy Chavez. Doświadczenie mówi, że proces ten trwa średnio ok. 10 dni, a mecz z Niebieskimi Wisła rozegra 15 sierpnia" wiec sprawa jest prosta - z Ruchem bez Chaveza.

chojski365 11.08.2010 19:25

Ja bym zaproponował taki skład :
Jovanić
Cleber Bunoza
Cikos Junior Diaz
Sobolewski
Kirm Piotr Brożek
Małecki
Brożek Rios ( Boguski )
tak bym ustawił skład ale nie wiem czy może zagrać Cleber z Bunozą w obronie bo obaj to lewonożni piłkarze a raczej nie daje się takich na środku defensywy.ruch jest bez formy więc licze na spokojne zwycięstwo Wisełki !

s1mone 11.08.2010 19:30

Wisła gra w tym momencie bardzo słabo i dopiero się zgrywa, ale Ruch gra jeszcze gorzej.

Nie wyobrażam sobie innego wyniku niż zwycięstwo.

Ejdzbiol 12.08.2010 11:11

Ja bym stawił na Bunozę i Clebera, na Jovanica może też. I fakt jest taki że gra z dwoma defensywnymi pomocnikami może nam przynieść dużo dobrego jeżeli skrzydła będą grały bardziej ofensywnie. Zarówno Piotrek jak i Kirm mają do tego dryg. Na podwieszonego Mały, a na szpicy Brożek

felipe 12.08.2010 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ejdzbiol (Post 958714)
Ja bym stawił na Bunozę i Clebera, na Jovanica może też. I fakt jest taki że gra z dwoma defensywnymi pomocnikami może nam przynieść dużo dobrego jeżeli skrzydła będą grały bardziej ofensywnie. Zarówno Piotrek jak i Kirm mają do tego dryg. Na podwieszonego Mały, a na szpicy Brożek

Popieram.
Jovanic - nie zawalił w dwumeczu z Azerami, ponadto to raczej on na dłuższą metę ma być bramkarzem - warto zatem mu zaufać, dać poczucie pewności. Z drugiej strony wątpię w tą zmianę. Czuję, że Pawełek zagra jeszcze z Ruchem bo Kulawika nie zawiódł. Po nowym trenerze już spodziewać się można wszystkiego.
Bunoza/Cleber - byłoby super, Kowalski przekonuje mnie najmniej. Dotychczasowa kariera Gordana pokazuje, że drzemie w nim jakiś potencjał - po prostu czuję, że brak mu wsparcia kogoś doświadczonego. Z nowym trenerem liczę na duet Chavez - Bunoza, póki co odstawić Kowalskiego.

Po bokach Cikos/Diaz, to raczej pewne.

W pomocy Kirm-Wilk-Sobolewski-Piotr Brożek - nie strzelamy wielu goli, więc priorytetem jak dla mnie powinno być zero z tyłu. Stąd dwóch defensywnych. W razie kłopotów Rios za Wilka i do przodu.

Atak - Małecki pewniak (ma formę to trzeba ją wykorzystać), jako drugi Żuraw/Brożek.

Co do wyniku - Ruch jest słabiutki, ale boję się wtopy 1:0, czy remisu 1:1. Na wiele bramek nie liczę.

FredzIo 12.08.2010 12:33

Trzeba przyznać, że w ofensywie na prawdę mamy bardzo duże pole manewru. Ja bym widział miejsce i dla Zurawia i Pawła i Małeckiego, a szanse też musi dostać Rios. Boguski może w końcu się ogarnie i może te braki techniczne nie beda juz takie razace. Kirm i Sobol sie sprawdzili, wiec oni na pewno wyjdą. Myślę, że na Gargułe nie ma co liczyć, to tylko kwestia kilkunastu dni aż złapie kolejna kontuzję. Wydaje mi sie, ze Wisla wyjdzie takim ustawieniem:
Pawełek
Cikos Bunoza Cleber Diaz
Kirm Sobol Pietia
Malecki Zuraw Paweł Brozek

Kazdy ofensywny piłkarz z ławki może wnieść nową jakość do naszej gry. Myślę, że zwycięstwo dwoma bramkami to minimum.

felipe 12.08.2010 12:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FredzIo (Post 958798)
Pawełek
Cikos Bunoza Cleber Diaz
Kirm Sobol Pietia
Malecki Zuraw Paweł Brozek

Kazdy ofensywny piłkarz z ławki może wnieść nową jakość do naszej gry. Myślę, że zwycięstwo dwoma bramkami to minimum.

Moim zdaniem 2 gole minimum ale w plecy. Przy tak wesołym ustawieniu i aktualnej formie kopaczy.

FredzIo 12.08.2010 13:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 958801)
Moim zdaniem 2 gole minimum ale w plecy. Przy tak wesołym ustawieniu i aktualnej formie kopaczy.

Chyba nie widziałes w jakiej formie aktualnie jest Ruch :S.

Watts 12.08.2010 13:15

Chyba nie widziałeś, w jakiej formie aktualnie jesteśmy my :S.

Będzie bezbramkowy remis albo wygramy jedną bramką. Jedyna nadzieja w dziurawej obronie Ruchu.

felipe 12.08.2010 13:17

Wojaży europejskich Ruchu nie komentuję, bo one nie są żadnym wyznacznikiem w obecnej sytuacji, gdy przegrywamy z kim się da w eliminacjach do eliminacji.Nie wiem co gorsze - 0 punktów i 6 goli w plecy z Austrią Wiedeń czy 0 punktów i 4 gole w plecy z Karabachem :)
Skupmy sie na ligowym bagienku - a tu:
- Ruch remisuje na wyjeździe z solidną Lechią
- Wisła uciułała 1:0 z czołową kandydatką do spadku - Arką i to tylko dzięki Pawełkowi, który 2-3 setki wybronił

Więc nie wiem, skąd optymizm :) Ale ok, chciałbym byś miał rację.

wislacki mati 12.08.2010 13:18

Ja bym bardzo chetnie zobaczl sklad i ustawienie zaproponowane przez FredzIo. Cleber wraca. sobol cos pociagnal w ostatnim meczu, 3 napastnikow jak bedzie mialo pare sytuacji to moze to sie pozbiera w kilka bramek :)

WISŁAZWE 12.08.2010 13:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Watts (Post 958835)
Chyba nie widziałeś, w jakiej formie aktualnie jesteśmy my :S.

Będzie bezbramkowy remis albo wygramy jedną bramką. Jedyna nadzieja w dziurawej obronie Ruchu.

Czyżby Ruch miał bardziej dziurawą obronę, od naszej nie zgranej bądź co bądź obrony, gdzie znowu pierwszy mecz zagramy z innymi środkowymi obrońcami, bo nie pamiętam, aby Cleber grał już z Bunozą na środku obrony w meczu o punkty.
Jeżeli taki obrońcami zagramy oczywiście, nie wiadomo co wymyśli trener Kulawik.

s1mone 12.08.2010 13:23

Czuję, że znów zagramy 4-5-1, fajnie by było zobaczyć taki skład :

----------Pawełek --------------
Cikosz, Bunoza, Cleber, Diaz
------Sobolewski(Wilk)---------
------Małecki-------Rios--------
Kirm---------------------Brożek (Paljic)
------------Brożek--------------

wislacki mati 12.08.2010 13:24

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktualnosci/chca_grac/ Guła juz gotowy :)

Barocco 12.08.2010 20:43

jak dla mnie

Pawełek - Cikos - Bunoza Cleber Brożek - Kirm Diaz Garguła Małecki - Rios Brożek

dałbym odpocząć Sobolowi, Rado jest troche surowy technicznie, w żadnym wypadku nie wystawiałbym Kowalskiego ani Boguskiego - Ci dwaj muszą sobie odpocząć od piłki na kilka kolejek - a Kowalski to sobowtór Jopa - do widzenia.

na zmianę Łobodziński (za słabszego z pary Kirm Małecki) i Żurawski (za Gargułę lub słabszego z pary Rios Brożek)

junior1906tsw 12.08.2010 21:23

---------- Jovanic --------------
------Wilk-----------Jirsak---------
Kirm--------------------- Paljic

Bóg Trybun (objawion) 12.08.2010 21:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez junior1906tsw (Post 959344)

Zajebisty skład!
4-4-3. Tylko czy sędzia się zgodzi.

JrQ- 12.08.2010 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez junior1906tsw (Post 959344)

o k*rwa
to żeś taktyku wymyślił, w 12 granie :rotfl:

sevenheaven 12.08.2010 22:23

zastanawiał się pewnie kogo wyrzucić, nie mógl się zdecydować to podał 12 osobową :D

junior1906tsw 12.08.2010 22:59

hahaha troche nie wyszło :D chciałem wspomóc naszą drużynę jak się da :D

Wojtas 12.08.2010 23:40

Ruch jest teraz cieniutki ale my tez wiec mecz moze byc wyrównany :)

co do rotacjii w skladzie to Boguski na razie trybuny,i niech w koncu Rios zagra i cos pokaze

Kula pewnie nic wielkiego nie wymysli wiec byle jakie zwyciestwo bedzie cenne,...w takiej formie....

Arturo Qr2nów 12.08.2010 23:45

Tu wiele będzie zależało od chęci i "świeżości" naszych galacticos. Wiadomo, część była na kadrach, część bardzo ciężko harowała pod okiem Kulawika, a jeszcze inni są w kiepskim stanie psychicznym po Karabachu... Módlmy się by Kulawik nie zechciał wpuścić do składu Jelenia, Rado i innego Bruda, ot tak po koleżeńsku. Warto też odmówić litanie w intencji naszej obrony, bo zanosi się na nowe ustawienie z Bunozą i Cleberem, które chyba nie miało okazji zagrać ze sobą i tu nadzieja w - osłabionym przed sezonem - ataku Ruchu. Na kolanach warto też zaliczyć rundkę (niekoniecznie do Częśtochowy) za to, by na boisku nie pojawił się Boguski. W wymienianie składu raczej nie ma sensu się bawić, bo Kula i tak zrobi swoje, ale jakbym musiał :D To:
--------------Jovanic--------------
--------Cleber - Bunoza - Diaz--
Cikos-------------------------------
-----------Sobolewski-------------
-------------------------Wilk-------
---------Kirm--------------Paljic---
----------------------Brożek-------
---------------Rios-----------------

Ewentualnie w miejsce Paljica , Garguła.

arti 13.08.2010 08:14

Musimy to wygrać. Guzik mnie obchodzi jak.

Grantar 13.08.2010 09:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 959475)
co do rotacjii w skladzie to Boguski na razie trybuny,i niech w koncu Rios zagra i cos pokaze

Patrzyłem na statystyki piłkarzy w meczach pucharowych i w punktacji kanadyjskiej najlepszy jest Boguski.
Fakt że zagrał 2 beznadziejne mecze może być powodem posadzenia Bogusia na ławce ... ale na trybuny to już przesada, zwłaszcza ze to nie jest gwiazdeczka którą trzeba czasem zdołować .... ja np Paweł B czy Małecki ...

A Rios ? powoli .... na razie proponowałby 30 minut .......

Jagul 13.08.2010 09:46

Nie wydaje mi się, żeby Rios dostał szanse od pierwszej minuty.
Mam nadzieje, że Kulawik postawi znowu na Rado. Ogólnie Ruch to już nie to samo, co sezon temu. Poza tym stracili 2 najlepszych napastników, a następcy póki co zawodzą. Rywal spokojnie do "rozjechania" (oczywiście przy odpowiednim zaangażowaniu i grze).
Fajnie jakby Brożek zagrał z takim zaangażowaniem jak w reprezentacji...

JrQ- 13.08.2010 10:55

Cytat:

Fajnie jakby Brożek zagrał z takim zaangażowaniem jak w reprezentacji...
ŻE CO!?

Przecież Brożka to na boisku w ogóle widać nie było.

daniel123 13.08.2010 11:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 959590)
A Rios ? powoli .... na razie proponowałby 30 minut .......

30 minut bo mlody czy co bo nie rozumiem,on u Nas jest na wypozyczeniu to raz,a dwa nie mamy drugiego tak dobrze wyszkolonego technicznie grajka w zespole,trzy Boguski czy Brozek chyba czas by w koncu na lawce usiedli,niech jak najszybciej nowy trener przyjdize z zagranicy bo u Nas beda wiecznie grac za nazwisko.

yogul 13.08.2010 11:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Barocco (Post 959298)
jak dla mnie

Pawełek - Cikos - Bunoza Cleber Brożek - Kirm Diaz Garguła Małecki - Rios Brożek

dałbym odpocząć Sobolowi, Rado jest troche surowy technicznie, w żadnym wypadku nie wystawiałbym Kowalskiego ani Boguskiego - Ci dwaj muszą sobie odpocząć od piłki na kilka kolejek - a Kowalski to sobowtór Jopa - do widzenia.

na zmianę Łobodziński (za słabszego z pary Kirm Małecki) i Żurawski (za Gargułę lub słabszego z pary Rios Brożek)

skład fajny, ale nie po to kupowaliśmy zastępce Sobola żeby Diaza pchać na ŚP.
Poza tym z Arka to Piotrek zagrał slabo, a Diaz dobrze, więc po co zmiana na LO

iq1000 13.08.2010 11:34

Jovanic - Cikos Cleber Bunoza Diaz - Kirm Garguła Sobolewski Małecki - Rios Brożek

z ławki Żurawski, Wilk, Piotr Brożek

moskit 13.08.2010 12:37

nie tylko wislakrakow.com robi live z konferencj dzisiejszej. pod tym adresem tez będzie http://www.xn--maopolska-rub.tv/port...przed-sezonem/

Grantar 13.08.2010 12:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez daniel123 (Post 959670)
30 minut bo mlody czy co bo nie rozumiem,on u Nas jest na wypozyczeniu to raz,a dwa nie mamy drugiego tak dobrze wyszkolonego technicznie grajka w zespole

30 minut - bo jakoś nie chcę mi się wierzyć że Rios to mistrz nad mistrzami techniki piłkarskiej, a nawet gdyby to była prawda to jednak piłka nożna jest grą zespołową i nowy trybik trzeba wkładać ostrożnie. 30 minut na podmęczonego przeciwnika to dobre na debiut ...
Cytat:

Pierwotnie napisane przez daniel123 (Post 959670)
Boguski czy Brożek chyba czas by w koncu na lawce usiedli,niech jak najszybciej nowy trener przyjdzie z zagranicy bo u Nas bedą wiecznie grac za nazwisko.

Brożek posadzony w pierwszej połowie w Azerbejdżanie ... w drugiej połowie pokazał że potrafi grać ...
Boguski siedział na ławce w drugiej połowie w Azerbejdżanie i w pierwszej połowie z Arką ... wiec taka świętą krową nie jest ....
Mam przeczucie że teraz całkiem odstawiony od składu będzie na następne pół roku stracony.

wolfy 13.08.2010 13:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bóg Trybun (objawion) (Post 959366)
Zajebisty skład!
4-4-3. Tylko czy sędzia się zgodzi.

Biorąc pod uwagę, że w transferach poszliśmy w ilość, to próba wykorzystania tego nie jest taka głupia...

Kirm i Pajlić grają jakby ich nie było, więc może nikt nie zauważy?

Jagul 13.08.2010 14:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 959781)
Biorąc pod uwagę, że w transferach poszliśmy w ilość, to próba wykorzystania tego nie jest taka głupia...

Kirm i Pajlić grają jakby ich nie było, więc może nikt nie zauważy?

Akurat tu się nie zgodzę. Gdyby w ostatnim spotkaniu z Arką nasi piłkarze umieli przerzucić piłkę na drugą stronę do Kirma, to mielibyśmy jeszcze więcej okazji. Niestety my woleliśmy grać super bezproduktywnym Pietią, który w całym spotkaniu miał 1 (słownie: JEDNO) dobre zagranie. Ze strony Kirma padła bramka i były najgroźniejsze sytuacje.

zapalony 13.08.2010 15:20

Kulawik powiedzial na konferencji co do spotkania z Ruchem, ze sadzi, ze 'Rios bedzie dobrym strzalem', wiec chyba w koncu mozemy spodziewac sie jego debiutu.

Markus 13.08.2010 15:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zapalony (Post 959891)
Kulawik powiedzial na konferencji co do spotkania z Ruchem, ze sadzi, ze 'Rios bedzie dobrym strzalem', wiec chyba w koncu mozemy spodziewac sie jego debiutu.

Zatem tym bardziej nie będzie wytłumaczenia dla dalszego pomijania przez niego Riosa w pierwszym składzie. Bardzo potrzebujemy nowych, wartościowych zawodników w ofensywie. Na pewno może dać drużynie więcej niż Rado, czy będący w beznadziejnej formie Boguski.

Mam nadzieję, że nie zabraknie także Garguły. Bez niego nasz środek pola w ofensywie kompletnie nie istnieje.

vaazon 13.08.2010 16:27

Osobiście liczę na to, że Rado znowu dostanie szansę. Może niekoniecznie w pierwszym składzie, ale na 15/20 minut powinien wejść.

63.5 Kg 13.08.2010 16:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vaazon (Post 959942)
Osobiście liczę na to, że Rado znowu dostanie szansę. Może niekoniecznie w pierwszym składzie, ale na 15/20 minut powinien wejść.

Osobiscie licze ze jej nie dostanie bo mamy wystarczajaco szeroki sklad zeby mogl rac a nie mlodzian ktory kpoie pilke po boiskach Wawelu...

vaazon 13.08.2010 18:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 959944)
Osobiscie licze ze jej nie dostanie bo mamy wystarczajaco szeroki sklad zeby mogl rac a nie mlodzian ktory kpoie pilke po boiskach Wawelu...

Według mnie Jirsak i Boguski powinni być poza 18 meczową, dzięki czemu młodzi chłopcy będą mieć miejsce. Nie powiesz mi chyba, że aktualnie ci dwaj zawodnicy prezentują się lepiej od Rado?

mitmichael 13.08.2010 19:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 959602)
Nie wydaje mi się, żeby Rios dostał szanse od pierwszej minuty.

Szkoleniowiec przyznał, że w meczu z chorzowskim Ruchem zamierza poczynić pewne zmiany w składzie. Kibice mogą się spodziewać debiutu Andresa Riosa w barwach Białej Gwiazdy. „Nie ukrywam, że z Arką chciałem wpuścić Riosa, ale musiałem ratować środek pola, gdzie Sobolewski zostawił troszeczkę zdrowia. Arka przeszła na trzech napastników, wolałem wzmocnić środek pola Cezarym Wilkiem niż zagrać va banque ofensywnie z Riosem. Myślę, że na Ruchu może to być dobry strzał” – stwierdził Tomasz Kulawik.

Nie po to Rios został sciagniety by siedziec na lawce. Potrzeba swiezej krwi w zespole. Kogos kto zdecyduje sie pociagnac druzyne a Rios jest w stanie to zrobic. On przewyzsza umiejetnosciami nie jednego napastnika z naszej ligi. Kulawik musi w koncu na niego postawic.

tarantulaw2 13.08.2010 19:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 960056)
Szkoleniowiec przyznał, że w meczu z chorzowskim Ruchem zamierza poczynić pewne zmiany w składzie. Kibice mogą się spodziewać debiutu Andresa Riosa w barwach Białej Gwiazdy. „Nie ukrywam, że z Arką chciałem wpuścić Riosa, ale musiałem ratować środek pola, gdzie Sobolewski zostawił troszeczkę zdrowia. Arka przeszła na trzech napastników, wolałem wzmocnić środek pola Cezarym Wilkiem niż zagrać va banque ofensywnie z Riosem. Myślę, że na Ruchu może to być dobry strzał” – stwierdził Tomasz Kulawik.

Nie po to Rios został sciagniety by siedziec na lawce. Potrzeba swiezej krwi w zespole. Kogos kto zdecyduje sie pociagnac druzyne a Rios jest w stanie to zrobic. On przewyzsza umiejetnosciami nie jednego napastnika z naszej ligi. Kulawik musi w koncu na niego postawic.

Masz rację. Zresztą sam Wilk powiedział , że wszedł on a nie Rios tylko po to , by poukładać grę z Sobolem.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:07.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl