![]() |
Cytat:
|
Ja bym zaproponował taki skład :
Jovanić Cleber Bunoza Cikos Junior Diaz Sobolewski Kirm Piotr Brożek Małecki Brożek Rios ( Boguski ) tak bym ustawił skład ale nie wiem czy może zagrać Cleber z Bunozą w obronie bo obaj to lewonożni piłkarze a raczej nie daje się takich na środku defensywy.ruch jest bez formy więc licze na spokojne zwycięstwo Wisełki ! |
Wisła gra w tym momencie bardzo słabo i dopiero się zgrywa, ale Ruch gra jeszcze gorzej.
Nie wyobrażam sobie innego wyniku niż zwycięstwo. |
Ja bym stawił na Bunozę i Clebera, na Jovanica może też. I fakt jest taki że gra z dwoma defensywnymi pomocnikami może nam przynieść dużo dobrego jeżeli skrzydła będą grały bardziej ofensywnie. Zarówno Piotrek jak i Kirm mają do tego dryg. Na podwieszonego Mały, a na szpicy Brożek
|
Cytat:
Jovanic - nie zawalił w dwumeczu z Azerami, ponadto to raczej on na dłuższą metę ma być bramkarzem - warto zatem mu zaufać, dać poczucie pewności. Z drugiej strony wątpię w tą zmianę. Czuję, że Pawełek zagra jeszcze z Ruchem bo Kulawika nie zawiódł. Po nowym trenerze już spodziewać się można wszystkiego. Bunoza/Cleber - byłoby super, Kowalski przekonuje mnie najmniej. Dotychczasowa kariera Gordana pokazuje, że drzemie w nim jakiś potencjał - po prostu czuję, że brak mu wsparcia kogoś doświadczonego. Z nowym trenerem liczę na duet Chavez - Bunoza, póki co odstawić Kowalskiego. Po bokach Cikos/Diaz, to raczej pewne. W pomocy Kirm-Wilk-Sobolewski-Piotr Brożek - nie strzelamy wielu goli, więc priorytetem jak dla mnie powinno być zero z tyłu. Stąd dwóch defensywnych. W razie kłopotów Rios za Wilka i do przodu. Atak - Małecki pewniak (ma formę to trzeba ją wykorzystać), jako drugi Żuraw/Brożek. Co do wyniku - Ruch jest słabiutki, ale boję się wtopy 1:0, czy remisu 1:1. Na wiele bramek nie liczę. |
Trzeba przyznać, że w ofensywie na prawdę mamy bardzo duże pole manewru. Ja bym widział miejsce i dla Zurawia i Pawła i Małeckiego, a szanse też musi dostać Rios. Boguski może w końcu się ogarnie i może te braki techniczne nie beda juz takie razace. Kirm i Sobol sie sprawdzili, wiec oni na pewno wyjdą. Myślę, że na Gargułe nie ma co liczyć, to tylko kwestia kilkunastu dni aż złapie kolejna kontuzję. Wydaje mi sie, ze Wisla wyjdzie takim ustawieniem:
Pawełek Cikos Bunoza Cleber Diaz Kirm Sobol Pietia Malecki Zuraw Paweł Brozek Kazdy ofensywny piłkarz z ławki może wnieść nową jakość do naszej gry. Myślę, że zwycięstwo dwoma bramkami to minimum. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Chyba nie widziałeś, w jakiej formie aktualnie jesteśmy my :S.
Będzie bezbramkowy remis albo wygramy jedną bramką. Jedyna nadzieja w dziurawej obronie Ruchu. |
Wojaży europejskich Ruchu nie komentuję, bo one nie są żadnym wyznacznikiem w obecnej sytuacji, gdy przegrywamy z kim się da w eliminacjach do eliminacji.Nie wiem co gorsze - 0 punktów i 6 goli w plecy z Austrią Wiedeń czy 0 punktów i 4 gole w plecy z Karabachem :)
Skupmy sie na ligowym bagienku - a tu: - Ruch remisuje na wyjeździe z solidną Lechią - Wisła uciułała 1:0 z czołową kandydatką do spadku - Arką i to tylko dzięki Pawełkowi, który 2-3 setki wybronił Więc nie wiem, skąd optymizm :) Ale ok, chciałbym byś miał rację. |
Ja bym bardzo chetnie zobaczl sklad i ustawienie zaproponowane przez FredzIo. Cleber wraca. sobol cos pociagnal w ostatnim meczu, 3 napastnikow jak bedzie mialo pare sytuacji to moze to sie pozbiera w kilka bramek :)
|
Cytat:
Czyżby Ruch miał bardziej dziurawą obronę, od naszej nie zgranej bądź co bądź obrony, gdzie znowu pierwszy mecz zagramy z innymi środkowymi obrońcami, bo nie pamiętam, aby Cleber grał już z Bunozą na środku obrony w meczu o punkty. Jeżeli taki obrońcami zagramy oczywiście, nie wiadomo co wymyśli trener Kulawik. |
Czuję, że znów zagramy 4-5-1, fajnie by było zobaczyć taki skład :
----------Pawełek -------------- Cikosz, Bunoza, Cleber, Diaz ------Sobolewski(Wilk)--------- ------Małecki-------Rios-------- Kirm---------------------Brożek (Paljic) ------------Brożek-------------- |
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktualnosci/chca_grac/ Guła juz gotowy :)
|
jak dla mnie
Pawełek - Cikos - Bunoza Cleber Brożek - Kirm Diaz Garguła Małecki - Rios Brożek dałbym odpocząć Sobolowi, Rado jest troche surowy technicznie, w żadnym wypadku nie wystawiałbym Kowalskiego ani Boguskiego - Ci dwaj muszą sobie odpocząć od piłki na kilka kolejek - a Kowalski to sobowtór Jopa - do widzenia. na zmianę Łobodziński (za słabszego z pary Kirm Małecki) i Żurawski (za Gargułę lub słabszego z pary Rios Brożek) |
---------- Jovanic --------------
Cikosz, Bunoza, Cleber, Diaz ------Wilk-----------Jirsak--------- ------Małecki-------Rios-------- Kirm--------------------- Paljic ------------Brożek-------------- |
Cytat:
4-4-3. Tylko czy sędzia się zgodzi. |
Cytat:
to żeś taktyku wymyślił, w 12 granie :rotfl: |
zastanawiał się pewnie kogo wyrzucić, nie mógl się zdecydować to podał 12 osobową :D
|
hahaha troche nie wyszło :D chciałem wspomóc naszą drużynę jak się da :D
|
Ruch jest teraz cieniutki ale my tez wiec mecz moze byc wyrównany :)
co do rotacjii w skladzie to Boguski na razie trybuny,i niech w koncu Rios zagra i cos pokaze Kula pewnie nic wielkiego nie wymysli wiec byle jakie zwyciestwo bedzie cenne,...w takiej formie.... |
Tu wiele będzie zależało od chęci i "świeżości" naszych galacticos. Wiadomo, część była na kadrach, część bardzo ciężko harowała pod okiem Kulawika, a jeszcze inni są w kiepskim stanie psychicznym po Karabachu... Módlmy się by Kulawik nie zechciał wpuścić do składu Jelenia, Rado i innego Bruda, ot tak po koleżeńsku. Warto też odmówić litanie w intencji naszej obrony, bo zanosi się na nowe ustawienie z Bunozą i Cleberem, które chyba nie miało okazji zagrać ze sobą i tu nadzieja w - osłabionym przed sezonem - ataku Ruchu. Na kolanach warto też zaliczyć rundkę (niekoniecznie do Częśtochowy) za to, by na boisku nie pojawił się Boguski. W wymienianie składu raczej nie ma sensu się bawić, bo Kula i tak zrobi swoje, ale jakbym musiał :D To:
--------------Jovanic-------------- --------Cleber - Bunoza - Diaz-- Cikos------------------------------- -----------Sobolewski------------- -------------------------Wilk------- ---------Kirm--------------Paljic--- ----------------------Brożek------- ---------------Rios----------------- Ewentualnie w miejsce Paljica , Garguła. |
Musimy to wygrać. Guzik mnie obchodzi jak.
|
Cytat:
Fakt że zagrał 2 beznadziejne mecze może być powodem posadzenia Bogusia na ławce ... ale na trybuny to już przesada, zwłaszcza ze to nie jest gwiazdeczka którą trzeba czasem zdołować .... ja np Paweł B czy Małecki ... A Rios ? powoli .... na razie proponowałby 30 minut ....... |
Nie wydaje mi się, żeby Rios dostał szanse od pierwszej minuty.
Mam nadzieje, że Kulawik postawi znowu na Rado. Ogólnie Ruch to już nie to samo, co sezon temu. Poza tym stracili 2 najlepszych napastników, a następcy póki co zawodzą. Rywal spokojnie do "rozjechania" (oczywiście przy odpowiednim zaangażowaniu i grze). Fajnie jakby Brożek zagrał z takim zaangażowaniem jak w reprezentacji... |
Cytat:
Przecież Brożka to na boisku w ogóle widać nie było. |
Cytat:
|
Cytat:
Poza tym z Arka to Piotrek zagrał slabo, a Diaz dobrze, więc po co zmiana na LO |
Jovanic - Cikos Cleber Bunoza Diaz - Kirm Garguła Sobolewski Małecki - Rios Brożek
z ławki Żurawski, Wilk, Piotr Brożek |
nie tylko wislakrakow.com robi live z konferencj dzisiejszej. pod tym adresem tez będzie http://www.xn--maopolska-rub.tv/port...przed-sezonem/
|
Cytat:
Cytat:
Boguski siedział na ławce w drugiej połowie w Azerbejdżanie i w pierwszej połowie z Arką ... wiec taka świętą krową nie jest .... Mam przeczucie że teraz całkiem odstawiony od składu będzie na następne pół roku stracony. |
Cytat:
Kirm i Pajlić grają jakby ich nie było, więc może nikt nie zauważy? |
Cytat:
|
Kulawik powiedzial na konferencji co do spotkania z Ruchem, ze sadzi, ze 'Rios bedzie dobrym strzalem', wiec chyba w koncu mozemy spodziewac sie jego debiutu.
|
Cytat:
Mam nadzieję, że nie zabraknie także Garguły. Bez niego nasz środek pola w ofensywie kompletnie nie istnieje. |
Osobiście liczę na to, że Rado znowu dostanie szansę. Może niekoniecznie w pierwszym składzie, ale na 15/20 minut powinien wejść.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie po to Rios został sciagniety by siedziec na lawce. Potrzeba swiezej krwi w zespole. Kogos kto zdecyduje sie pociagnac druzyne a Rios jest w stanie to zrobic. On przewyzsza umiejetnosciami nie jednego napastnika z naszej ligi. Kulawik musi w koncu na niego postawic. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:07. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl