Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła - Arka Gdynia, 8 sierpnia (niedziela) 19:15 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7526)

AS82 07.08.2010 21:55

Kulawik dawaj Kirma zamiast Paljica

Barocco 07.08.2010 22:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 955402)
Na Arkę Gdynia to mogliby mnie wystawić...
Jeśli tego meczu nie wygramy to już na prawdę czas na łzy. Najgorsza druzyna obecnie, więc 2-0 i pozamiatane, ale z formą naszych zawodników to i 1-0 będzie rewelacją.

popieram - jak na te chwile Arka to wg mnie najgorszy kadrowo zespół w Ekstraklasie, jak z nimi będą problemy to :/. Ale zakładam że wygramy bo to jednak cieniasy - o ile postrzelamy coś - bo że zagramy na zero z tyłu... ciężko w to uwierzyć.Trzymać kciuki za Chaveza bo nasz środek obrony to w tym momencie środek ligi a z takim o mistrzostwo walczyć się po prostu nie da.

tomek9 07.08.2010 22:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filemon (Post 955510)
a chwile wczesniej napisalem...
czytaj dokladniej koleżko, a pozniej wysuwaj (mam nadzieję, że w przyszlości takie będą) dobre wnioski :lol:
rozumiem Cię, ale nie uważasz chyba że liga to czas na eksperymenty? mieliśmy ładnych parę sparingów.

szkoda, że w tych sparingach Kirm, Paljić, Wilk nie brali udziału w tych najważniejszych przygotowaniach, sparingach..

Uran235 07.08.2010 22:58

Zapominacie, że na stoperze może grać Sobol. Moim zdaniem fizycznie nie jest on w stanie robić za defensywnego pomocnika dłużej niż przez 60 minut a i to z rozsądnym wsparciem. Poza tym ja bym ustawiał Wisłę 4-3-3.
Jovanic-
Cikos, Kowalski, Sobolewski, Diaz-
Kirm, Wilk, Brożek-
Brożek, Rios, Małecki.
Jutro trzeba wygrać, bo za dużo jest w lidze drużyn, z którymi można wtopić. Kto nie ogra ogórków zaprzepaści szanse na mistrzostwo.

konkursowicz 07.08.2010 23:40

Sobolewski? Przyznam, że nie pamiętam kiedy ostatni raz grał na stoperze.
Szkoda że Kulawik nie wziął z ME jakiegoś środkowego obrońcy...

ostach1906aka 07.08.2010 23:50

ja chyba w ogolę nigdy go na stoperze nie widziałem, grał wgl kiedyś Sobol na obronie? :O

zloto 07.08.2010 23:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pablo92TSW (Post 955503)
Widzę, że forumowi malkontenci już skreślili Bunozę po jednym meczu. Po meczu, w którym nie było szans na to, żeby dobrze się rozumiał z kolegami z zespołu. Po meczu, w którym wszyscy zagrali na tym poziomie co on... Po meczu, w którym bądź co bądź mógł odczuwać tremę.

Zgodze się, chłopak miał pecha, wystawić go w obronie, która jest kompletnie nie zgrana, mało tego, to był bardzo ważny mecz Wisły nom i do tego jego debiut, wiele kwesti się złożyło, że zagrał słabo, ale ja w niego wierze.

BRTS39 08.08.2010 00:18

Musza to wygrac bo jest szansa odskoczyc juz.

ostach1906aka 08.08.2010 00:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BRTS39 (Post 955582)
Musza to wygrac bo jest szansa odskoczyc juz.

w pierwszej kolejce raczej się słabo odskakuje :)

BRTS39 08.08.2010 00:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ostach1906aka (Post 955586)
w pierwszej kolejce raczej się słabo odskakuje :)

No dwa punkty nad lechem moga sie przydac np. w 29 kolejce. Nigdy niewiadomo jaki jop bedzie u nas grał.

ostach1906aka 08.08.2010 01:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BRTS39 (Post 955596)
No dwa punkty nad lechem moga sie przydac np. w 29 kolejce. Nigdy niewiadomo jaki jop bedzie u nas grał.

z Twojego rozumowania można wywnioskować, ze Wisła wygrywa 1 kolejkę, a od 2 Wisła z amica wygrywają wszystko do 29 kolejki, co jest mało prawdopodobne, ale ok, odskoczymy...

1q2 08.08.2010 01:11

Ogólnie rzecz biorąc na wymioty mnie zbiera przed tym meczem.Na tych gości nie da się po prostu patrzeć.Gdyby oni zarabiali tyle ile są warci, nie było by problemu.Latami oglądało się Wisłę czy to broniącą się przed spadkiem, czy to w drugiej lidze i nie było z tym problemu.
Nie lubie zaglądać ludziom do kieszeni ale ****ica mnie strzela widząc ile te nieudaczniki zarabiają bo oni zasługują co najwyżej na 1/10 tej sumy

Pytanie pozostaje, do kogo mieć pretensje, do nich że są tak nieudolni czy do działaczy że dali im taką kasę.
Wygrają,zremisują przegrają...na dziś to jest jeden ch.To co mieli pokazać to pokazali i jakoś jestem spokojny że dostarczą nam jeszcze wielu 'wspaniałych' wrażeń.
Wisła pany - coś mi się wydaje że na to poczekamy sobie trochę.

junior1906tsw 08.08.2010 01:34

Chciałbym się spytać jak można odskoczyć rywalom w I kolejce Ekstraklasy :D? Raczej można dobrze zacząć sezon nie? :P

tofik 08.08.2010 08:04

Nie ma to jak sprzedać cały blok defensywny, a później trzęść portkami przed Arka. Eh skandal i tyle.Chavez oczywiście nie podpisany. Ciekawe, czy po ew transferze będzie musiał latać do Hondurasu załatwiać wizę. Wtedy zdążymy go zarejestrować na koniec rundy pewnie.

Tarann 08.08.2010 08:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 955599)
Ogólnie rzecz biorąc na wymioty mnie zbiera przed tym meczem.Na tych gości nie da się po prostu patrzeć.Gdyby oni zarabiali tyle ile są warci, nie było by problemu.Latami oglądało się Wisłę czy to broniącą się przed spadkiem, czy to w drugiej lidze i nie było z tym problemu.
Nie lubie zaglądać ludziom do kieszeni ale ****ica mnie strzela widząc ile te nieudaczniki zarabiają bo oni zasługują co najwyżej na 1/10 tej sumy

Pytanie pozostaje, do kogo mieć pretensje, do nich że są tak nieudolni czy do działaczy że dali im taką kasę.
Wygrają,zremisują przegrają...na dziś to jest jeden ch.To co mieli pokazać to pokazali i jakoś jestem spokojny że dostarczą nam jeszcze wielu 'wspaniałych' wrażeń.
Wisła pany - coś mi się wydaje że na to poczekamy sobie trochę.

Mam podobne odczucia jednak będę oglądał z ciekawością. Z prostej przyczyny. Jestem ciekaw w jaki sposób wybrną z sytuacji w jaką sami się wmanewrowali. No bo jeśli są fatalnie przygotowani to nie powinni zagrac olśniewająco, jeśli tak zagrają to pojawi się uzasadnione pytanie czy w meczach z Azerami nie grali przeciw Kasperczakowi ( który im namieszał dymisją/zwolnieniem bo tak na jego konto można by było jeszcze potruchtać). Do tego ciekawi mnie reakcja kibiców ( czy wycieczka fundowana przez Sobola wystarczy :))
Krótko mówiąc fascynująco zapowiadające się widowisko mniej piłkarsko bardziej z gatunku tragedia grecka 11 kopaczy w 2 aktach po 45 minut.

skeba 08.08.2010 08:20

A to, że Chavez jeszcze nie zakontraktowany to wina działaczy. Jakos w kazdym dobrym klubie sprawy wizowskie i inne sprawy są załatwiane raz dwa, u nas zawsze miesiącami.

Manager89 08.08.2010 08:25

Jovanić-Cikos, Kowalski, Bunoza, Brożek-Boguski, Wilk, Jirsak, Małecki-Żurawski, Brożek

Z ławki Diaz, Łobo, Rios.

Maciuś 08.08.2010 08:26

Bron Boze tylko nie Boguski.

63.5 Kg 08.08.2010 08:29

A Chavez to a Chavez tamto...Wy napewno ejstescie calkiem normalni??
Brakuje dokumnetow dlatego ca;y czas na nie czekaja,jak go mieli podpisac??
Kontrakt Chaveza jest dziwnie skonstuowany ze przez ten rok on nie jest zawodnikiem klubu z ktorym ma podpisany kontrakt i Wisla na tym korzysta zatrudniajac go wlasnie na ten rok.

Po roku on musi wrocic do swojego klubu wtedy my musimy go wykupic.
Wiec pzrestancie *******ic ze to wina dzialaczy itd....

VanBasten 08.08.2010 08:54

A po za tym zachowujecie się jak ten Chavez miał zbawić Wisłę i dimienić obraz drużyny .A tak naprawde nawet nie wiecie jak on gra .O Bunozie też pisało się wiele dobrego a teraz po jednym meczu chcecie go wywalać .Moim zdaniem Bunoza będzie dobry ale potrzebuje czasu . Marcelo też nie od pierwszego meczu był najlepszy . A jak będzie z Chawezem to nikt nie wie .wieć spokojnie . To że grał na mistrzostwach w ekipie Hondurasu to tez nie jest jakas super recenzja .Przypominam że Kirm też grał na MS a chcecie go zlinczować mimo że Kasperczak konsekwentnie odstawiał go od skłądu a fundował nam słabego Palica . A moim zdaniem Kirm to jeden z lepszych zawodników naszej druzyny tylko trzeba na niego postawić i tyle . ZIeńczuk był słabszy niż Kirm ale grał .

mitmichael 08.08.2010 09:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Manager89 (Post 955619)
Jovanić-Cikos, Kowalski, Bunoza, Brożek-Boguski, Wilk, Jirsak, Małecki-Żurawski, Brożek

Z ławki Diaz, Łobo, Rios.

Pietia na lewa pomoc zamiast Paljica, do obrony Diaz na lewa strone i bez Boguskiego.

Jovanic - Cikos, Kowalski, Bunoza, Diaz - Małecki, Sobolewski, Jirsak, Pietia - Brozio, Rios

ja bym taki skład wystawił.

jarcze 08.08.2010 09:31

Orientuje się ktoś ile biletów jeszcze zostało?

iq1000 08.08.2010 09:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 955643)
Pietia na lewa pomoc zamiast Paljica, do obrony Diaz na lewa strone i bez Boguskiego.

Jovanic - Cikos, Kowalski, Bunoza, Diaz - Małecki, Sobolewski, Jirsak, Pietia - Brozio, Rios

ja bym taki skład wystawił.

Kirm za Piotra Brożka. Żurawski za Riosa. Z ławki Rios, Piotr Brożek i Łobo/Wilk.

Rahmad 08.08.2010 09:51

Ja to widzę tak: Jovanić - Cikos,Kowalski,Bunoza,Diaz - Małecki,Sobolewski,Jirsak,Kirm - Żurawski,Brożek

Jako zmiennicy wchodzą: Wilk,Rios i Piotr Brożek

SpoXsteR 08.08.2010 09:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jarcze (Post 955645)
Orientuje się ktoś ile biletów jeszcze zostało?

sporo.. przed meczem w kasach Hutnika kupisz

Karherop 08.08.2010 10:25

Paru zawodników powinno mieć dłuższą przerwe po Azerskiej klęsce , mam tutaj na myśli w szczególności Piotra Brożka , Jirsaka , Boguskiego , Żurawskiego , Kowalskiego ( tyle że jego nie ma na razie kim zastąpić ) , nawet Sobolewskiego ( tyle że Garguła nie jest zdrowy ) , Paljić równiez nie jest zawodnikiem pierwszej 11 - na teraz . Obecna forma tych zawodników nie kwalifikuje ich jako zawodników pierwszej 11 .
Trener Kulawik i tak połowe jak nie wiekszość z nich wystawi w pierwszym składzie - to jego decyzja i jest ona dosyć przewidywalna.

Od początku spotkania z Arka powinni szanse dostać Wilk , Rios , Kirm , Bunoza ( gorzej niż w 1 meczu z Azerami nie może już grać ) .

tgz trzon to w tej chwili Jovanić , Cikos , Małecki , Paweł Brożek teoretycznie oni z całej drużyny najmniej zawiedli w ostatnim dwumeczu . Szkoda że Cleber i Garguła nie są zdrowi bo przydali by nam sie juz w poprzednim meczu .

Co do samego meczu to gra może być bardzo wyrównana , ale oczywiście typuję nasze zwyciestwo . Arka jest drużyna nieprzewidywalną , jednak w ligowej rywalizacji nie możemy dać takiemu rywalowi urwać sobie 3 punktów - oczywiście jeśli zawodnicy Wisły maja jakakolwiek ambicje , poczucie wstydu i chęci zrehabilitowania sie - co wcale nie jest takie pewne .

skeba 08.08.2010 10:27

Rios nie zagra, bo Kulawik nie będzie ryzykował. Zagra "sprawdzonym" składem i w razie niepowodzenia pójdzie na Kasperczaka i tyle.

Rios wejdzie na 10-15 minut i to będzie sukces, obym się mylił

BRTS39 08.08.2010 10:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ostach1906aka (Post 955597)
z Twojego rozumowania można wywnioskować, ze Wisła wygrywa 1 kolejkę, a od 2 Wisła z amica wygrywają wszystko do 29 kolejki, co jest mało prawdopodobne, ale ok, odskoczymy...

****a chłopie ty masz jakis problem? trzeba gromadzić punkty i wykorzystywac kazdą okazje.

A najlepsze jest to że do 29 kolejki Wisła zagra z Amica dwa razy. Rzeczywiscie mało prawdopodobne żeby wszystko wygrywali grając miedzy soba. buahahaha

Cytat:

Pierwotnie napisane przez junior1906tsw (Post 955601)
Chciałbym się spytać jak można odskoczyć rywalom w I kolejce Ekstraklasy :D? Raczej można dobrze zacząć sezon nie? :P

Chodzi o lecha.

speedfashion 08.08.2010 10:30

Ja postawiłbym na Wilka miast Sobolewskiego. Radek to Radek, ale mógłby usiąść na ławce, krótka przerwa mu nie zaszkodzi. Kula nie ma nic do stracenia, mam nadzieję, że zobaczymy dzisiaj ciekawy skład, który zagra interesującą piłkę. Przekonamy się już o 19 15.

uzytkownik_forum 08.08.2010 12:17

Nie wiem, skąd tyle jadu i pomyj lanych na Jirsaka. Jak tam sięgną pamięcia, to chyba JEDYNY pilkarz Bialej Gwaizdy, ktry potrafi strzelic z dystansu.Prawda jest taka, ze gdy Tomek strzela, to pilka praktycznie zawsze leci w swietlto bramki - technike na tle naszych gwiazdek w tej materii ma wrecz bajeczna. Prosze porownac, jakie strzaly ostatnio serwuja Nam pozostali gracze, z Radkiem na czele - strzelanina Bogu nie w okno, tylko do przedpokoju raczej. Majac na uwadze fakt, ze ostatnio chcielismy wejsc z pilka do bramki, to stzraly z dystansu powinny byc panaceum na ten gowniany patnetn na gre. W ogole nie strzelamy, taka prawda, a Barca nie ejstesmy, zeby wkrecici cala obrone i konczyc strzalem z 2 m do pustej. Co do reszty gry na pozycji AM - jak Jirsak ma rozgrywac, jak najnormalniej w siwecie nie ma z kim grac. Proponuje przypatrzec sie, co sie dzieje na boisku, gdy pilke ma ktorykowliek z graczy w strefie srodkowej. Podpowiem - nie dzieje sie nic. Nikt nie truszy dupy, nie zejdzie na skrzydlo rozciagajac, nikt iei pojdzie sreodkiem szukaajc prostopadlej itd. Nikt. Wszyscy stoja i czekaja na pilke do nogi, ktora to pilka tak naprawde niczego nie zmieni, bo i tak maja gwiazdorzy problem z jej przyjeciem ( i nie jest to niestety dowcip) albo przy zawodniku przyjmujacym stoi obronca, bo przy bezruchu nie ejst ciezko ustawic cala obrona i czekac. I tak wlasnie gramy. Nie ganilbym Jirsaka, jak to ktos powiedzial, ktory nie ma prawa wejscia na trening. W srodku pola to dzis nawet Pirlo zostanie jutro zje...any przez prase za beznadziejny mecz. Ciezko niszczyc dyrygenta, gdy orkiestra nie ptorafi grac na instrumentach. Problemem Wisly jak gra calosciwo jako zespol, z plynnym bronieniem i przechodzeniem przez srodek/skrzydl z pilka do ataku. Nie widzialem tego ostatnio; pilki leca od losowego zawodnika w przod na chybil trafil. Nikt mi nie powie, ze Wisla gra cwiczonymi schematami, bo tak nie jest. Nowy zespol, za duzo roszad, wiara, ze nowe nazwiska zbawia Wisle w pierwszym spotkaniu do debilizm. Jak na razie poczekalbym tez z ocena nowych nabytkow przynajmniej z miesiac; nie myslicie chyba, ze Pallij czy Rios wejda i zrobia dla Wisly 3 bramki. Chcialbym, by robili, lecz za 2 miesiace, gdy zespol sie zgra. Na razie do ciekawie i ekspeymentalnie budowany zespol kandydatow na graczy głownej 16 meczowej, czas pokaze, ktorzy z nich powinni tam miec miejsce. I wlasnie tego zycze nowemu szkoleniowcowi - czasu i troche szczescia, by zatrybila machina, bo potencjal jest.

Baala 08.08.2010 12:38

Jovanic - Cikos, Kowalski, Bunoza, Diaz - Małecki, Sobolewski, Wilk, Pietia - Brozio, Rios

Wystawiłbym dwóch defensywnych pomocników:
1) ponieważ środek obrony jest słaby to niech przerywają akcje DM wcześniej
2) Jirsak jak zwykle słaby i czas na kogoś nowego
3) skrzydła są ofensywne w takim ustawieniu, a Rios to wydaje się grajek który lubi rozegrać.

Ogryzek 08.08.2010 12:45

Zgadzam się z Baala.
Lepiej zagrać 2 defensywnymi pomocnikami przy takiej obronie niż od razu dać szansę Arce na kontry.

A co do ataku, to postawiłbym paradoksalnie na Boguskiego z Brożkiem. Na boku pomocy nie umie grać, ale jako cofnięty napastnik gra lepiej. O Riosie się nie wypowiadam - bo normalnie nie widziałem w żadnym oficjalnym meczu. Sparingi to inna bajka.

Robbie92 08.08.2010 12:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Baala (Post 955757)
Jovanic - Cikos, Kowalski, Bunoza, Diaz - Małecki, Sobolewski, Wilk, Pietia - Brozio, Rios

Wystawiłbym dwóch defensywnych pomocników:
1) ponieważ środek obrony jest słaby to niech przerywają akcje DM wcześniej
2) Jirsak jak zwykle słaby i czas na kogoś nowego
3) skrzydła są ofensywne w takim ustawieniu, a Rios to wydaje się grajek który lubi rozegrać.

Dokładnie.Na zmianę Kirm lub Paljić, Żurawski i może młody Rado?? :P

Kamson 08.08.2010 13:01

Zamiast pisać kogo byście wystawili w obronie, ruszcie leniwe dupy i stawcie się o 19:15 na Suchych Stawach, bo liczba sprzedanych biletów na tą chwile, to jakaś paranoja...
Pokażcie, że macie jaja i nie odwracajcie się od Wisły, mimo ostatniej kompromitacji w Baku.

ChG 08.08.2010 13:10

Rios moim zdaniem nie wyjdzie w I składzie. Wejdzie na zmianę, na jakieś 15-20 minut.

darekolsztyn 08.08.2010 13:21

Zobaczymy jak drużyna się zaprezentuje po blamażu z Azerami. Wilk powinien zagrać od pierwszej minuty, co do Riosa niech wejdzie na 20 minut i zobaczymy co z niego za grajek.
Wygramy 3-1

zapalony 08.08.2010 13:22

w 20 min chcesz ocenic jego przydatnosc do druzyny? niezle...

darekolsztyn 08.08.2010 13:25

A ja napisałem, że ocenię jego wartość do drużyny? potrafisz czytać ze zrozumieniem?
Jestem za powolnym wprowadzaniem go do drużyny i ocenie jego wad i zalet. Na razie mało kto go widział a większość ma o nim bardzo dobre zdanie ( oby mieli rację )

JrQ- 08.08.2010 13:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 955773)
Zamiast pisać kogo byście wystawili w obronie, ruszcie leniwe dupy i stawcie się o 19:15 na Suchych Stawach, bo liczba sprzedanych biletów na tą chwile, to jakaś paranoja...
Pokażcie, że macie jaja i nie odwracajcie się od Wisły, mimo ostatniej kompromitacji w Baku.

Dokładnie, wszyscy na mecz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A nie mądrzyć się przed komputerem...

zapalony 08.08.2010 13:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darekolsztyn (Post 955793)
A ja napisałem, że ocenię jego wartość do drużyny? potrafisz czytać ze zrozumieniem?
Jestem za powolnym wprowadzaniem go do drużyny i ocenie jego wad i zalet. Na razie mało kto go widział a większość ma o nim bardzo dobre zdanie ( oby mieli rację )

No jak widac to wlasnie Ty nie potrafisz interpretowac slow, ktore piszesz. Wyraznie napisales, " co do Riosa niech wejdzie na 20 minut i zobaczymy co z niego za grajek." co jest rownoznaczne z tym, ze ocenisz jego przydatnosc do druzyny.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:19.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl