Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Dymisja Kasperczaka. Kto jego następcą? (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7522)

ToTylkoJa 06.08.2010 15:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez johny96 (Post 954323)
kreseq oj, będzie płacz po kilku meczach. Maciuś i jego sztab tak waszych nowych kopaczy przygotuje, że hoo. btw. decyzja o wybraniu na kapitana jakiegoś leszcza z Chorwacji była już fenomenem, wolał bym pączusia.

Ten leszcz z Chorwacji w każdym praktycznie sparingu błyszczał i był jednym z lepszych zawodników. A Ty nadal czytaj jakieś forumowe opinie, to daleko zajdziesz. Jeśli napisał byś o Mezendze, że to leszcz, to mógłbym to jeszcze zrozumieć- w końcu w sparingach nie błyszczy (chociaż ja mu daję szansę, niech się wykaże w lidze)
Jak na razie Legia fizycznie o dziwo wygląda dobrze, nawet Radovic biega i ma siły, a do tego nie przewraca się przy każdym kontakcie. Zaraz napiszesz kontuzje- Choto i Chinyama mieli urazy jeszcze przed przyjściem Skorży i jego sztabu. Astiz doznał kontuzji w ferworze walki na boisku. EOT

kreseq racja;)
Jako, że jestem kibicem Legii, to w sumię nie życzę Wiśle dobrego trenera, który wyciągnąłby ją na szczyty. Dlatego nie chciałbym, aby trenerem Białej Gwiazdy został jakiś trener z Niemiec, bo oni potrafią przygotowywać piłkarzy fizycznie i mentalnie. Z Polskich oby nie był to Janas (jego chętnie widziałbym w L), Ulatowski i Probierz- pozostali mogą być. Śmiesznie byłoby, gdyby nastąpiła wymiana na linii Legia Wisła, my Skorżę, Wy Urbana.

rasel1906 06.08.2010 15:01

a przepraszam co do Kur.wy nędzy osiągneli TRENERZY Larsson i Simeone- jedno wielkie nic oczywiscie pilkarzami byli wybitnymi przez dlugie lata ale jako trenerzy nie maja zadnego doswiadczenia i zadnych sukcesow wiec oferte klubu takiego jak Wisla przyjmia z pocalowaniem reki.

zapalony 06.08.2010 15:02

Myslicie ze powaznie jest szansa zeby Petrescu wrocil ? Niby powiedzial jak odchodzil ze 'Cupialowi nie odmowi'...

ChG 06.08.2010 15:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lucekj (Post 954332)
a jakie oni mają pojęcie o trenerce? Poważnie pytam, bo prócz tego, że byli zawodnikami sświatowego formatu nic więcej nie wiem.

Każdy musi od czegoś zacząć. To, że ktoś nie ma doświadczenia nie znaczy, że nie jest dobrym trenerem. ;)

szymonw7 06.08.2010 15:03

Obawiam się że Wisła weźmie jakiegoś bezrobotnego starego dziadka

killzone 06.08.2010 15:03

Simeone zdobyl tytuł Mistrza Argentyny z River Plate... ale sezon pozniej zajał z tym samym River ostatnie miejsce :D

rw88 06.08.2010 15:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zapalony (Post 954337)
Myslicie ze powaznie jest szansa zeby Petrescu wrocil ? Niby powiedzial jak odchodzil ze 'Cupialowi nie odmowi'...

Nie ma szans. Nikt go z Rosji do Wisły nie puści.

WISŁA 1906 NH 06.08.2010 15:03

Czekamy na zbymka może ma jakieś informacje co do naszego przyszłego trenera :)

arti 06.08.2010 15:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martiness (Post 954322)
Bawi mnie jedno; trener poddający się do dymisji w dniu rozpoczęcia rozgrywek...i wszyscy wołają hurra!
Ja rozumiem, ze oburzenie po klęsce z Azerami jest spore...ale nie czujecie w tym totalnego kwasu?
Myślę, że Henry się po raz kolejny obraził na świat, zabiera swoje zabawki a Wy się teraz martwcie sami.

Moim zdaniem HK miał klauzulę kopa za wylot z pucharów, więc mu powiedzieli - sam złożysz honorową dymisję albo jutro kop w tyłek od nas co będzie dla ciebie bardziej przykre i może gorsze w cv.
To nie oburzenie za Azerów (przynajmniej nie u mnie)... przegrana liga, PP, Azerowie i żadnych dobrych widoków na przyszłość poza pobożnymi życzeniami to czym i na jakiej podstawie się mam martwić? Inna sprawa - po co go było brać za Skorżę?
koyoot widzę jak zwykle zaczyna pozować na tego co wie...
Co z tym Pajlicem Kolego? Miał być lepszy od Kosy i...?

funkykoval 06.08.2010 15:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez johny96 (Post 954323)
kreseq oj, będzie płacz po kilku meczach. Maciuś i jego sztab tak waszych nowych kopaczy przygotuje, że hoo. btw. decyzja o wybraniu na kapitana jakiegoś leszcza z Chorwacji była już fenomenem, wolał bym pączusia.

Z Polski tylko Probierz, a zza granicy to musi być ktoś konkretny, ale taki ktoś sobie dużo życzy. A p. Cupiał woli przepłacać gwiazdki, niż sypnąć coś na jakiegoś szkoleniowca.

Nie będzie płaczu, bo Skorża ma taki sam czas na przygotowanie zespołu jak przychodził do Wisły. Wówczas też Wisła nie grała w pucharach (jak Legia teraz), też uległa przebudowie, no i w końcu
prawie 1,5 miesiąca na przygotowanie, zgrywanie formacji i piłkarzy bez konieczności gry o cokolwiek, daje szanse na odpowiednie przygotowanie zespołu. Ja bym się o Legię nie martwił.

Probierz - facet z dosyć przeciętnych, a czasem i zużytych piłkarzy (Franek, Hermes, Burkhardt) sklecił zespółktóremu przede wszystkim nie zabrakło woli walki.
Kasperczak (Skorża) miał w zespole zawodników wartych kilka razy więcej na rynku transferowym, o indywidualnie lepszych możliwościach - sklecili z nich jedno wielkie g......

Pancratius 06.08.2010 15:05

Muszę się zgodzić z blanco;/
Jak bym był takim Diego Simeone lub Henrik Larssonem to tylko duża kasa skusiła by mnie do trenowania w tym kraju.A my takich pieniędzy nie mamy.
Czyste marzenia...

rozarian 06.08.2010 15:05

Wielu nosi buławę w tornistrze(teczce)-tak w skrócie można scharakteryzować Wasze oczekiwania.Im bardziej znany dawniej piłkarz,tym lepiej,tak? Kolejny raz ma się ktoś taki uczyć zawodu na Reymonta? Szczury laboratoryjne z Reymonta...dzięki.Nam potrzeba doświadczonego trenera,ale nie takiego,który wypadł z obiegu.Petrescu to był nieudany eksperyment,mimo wszystko.

sayek89 06.08.2010 15:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zapalony (Post 954337)

Dan Petrescu tak, jezeli dostanie wolna reke w trenowaniu druzyny. Czyli zaden placzek nie bedzie mial nic do powiedzenia prezesowi, ze treningi za ciezki, ze sa one za dlugie etc. W innym razie nie ma sensu go wciagac w to samo pagno.

johny96 06.08.2010 15:07

Drodzy Warszawiacy, kapitanem się nie zostaje bo jesteś zajebistym dryblerem czy asystentem, ale gościem, który pociągnie drużynę mentalnie. Więc wątpie żeby chorwat przemówił do tej zbieraniny.

Summer, byłby ciekawą opcją.

laxa 06.08.2010 15:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cinek1906 (Post 954333)
Nie wiem czy ktoś proponował, ale

Don Petrescu!

a to brat naszego byłego trenera ?

zapalony 06.08.2010 15:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sayek89 (Post 954350)
Dan Petrescu tak, jezeli dostanie wolna reke w trenowaniu druzyny. Czyli zaden placzek nie bedzie mial nic do powiedzenia prezesowi, ze treningi za ciezki, ze sa one za dlugie etc. W innym razie nie ma sensu go wciagac w to samo pagno.

bardziej mialem na mysli kwestie formalna jego 'wyciagniecia' z Rosji, jego tamtejszy kontrakt itd

LooNatyk 06.08.2010 15:10

w morde! dostajemy z jakims Azerbejdzanem, a niektorym Simeone nie pasuje :) Kogo byscie chcieli, jakiegos dziadka po 60-ce? A moze kolejnego specjaliste z Polski, ktory futbolu z jakim do czynienia mial Simeone nawet nie liznal?

johny96 06.08.2010 15:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez laxa (Post 954353)
a to brat naszego byłego trenera ?

niet, chodzi mu o Dana, ale Don to taki określenie :D jak Corleone

yoda79 06.08.2010 15:10

Ludzio krytykującym Skorżę nawet przypomnienie,że z 8 drużyny zrobił maszynkę do wygrywania nic nie da,bo zaraz znajdą sto kontrargumentów. Legia ze Skorżą będzie bardzo,bardzo niebezpieczna.
Ktoś podał,że niby są negocjacje z Petrescu,ale jakoś w to nie wierzę. A nie wiem czy Probierz/Ulatowski daliby sobie radę z naszymi "gwiazdami"-nawet Kasperczak zamiast wziąć drużynę za pysk płakał do prasy jaki to Małecki niedobry.
Skoro jesteśmy na dnie zaryzykowałbym z Simeone,ale czy on by chciał objąć drużynę w egzotycznym kraju to nie wiem.

zapalony 06.08.2010 15:12

Dajcie spokoj z tym Larssonem. Maradona tez dobrze gral w pilke. Rownie dobrze Wisle moze objac moja babcia.

rasel1906 06.08.2010 15:13

Felix Magath albo ktos w podobie :D:D to oczywiscie nierealne marzenia

Seb@. 06.08.2010 15:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez raindog (Post 954359)
Ten Larsson jako trener nic nie osiągnął. Trenuje teraz od roku drugoligowy klub szwedzki, który po 19 lojekach jest na 6 miejscu. W ubiegłych latach ten klub kręcił się wokół 10.

To ze jest trenerem drugoligowego zespol szwedzkiego ktory jest obecnie 6 nie przekresla go jako trenera a tym bardziej nie mowi nic o jego umiejetnosciach. Pragne przypomniec ze nas leja na azjatyckiej prowincji. To co dla innych jest podloga dla nas moze byc daleko ponad sufitem.

PS. Nie jestem zwolennikiem w/w jako trenera zwracam tylko uwage na niedocenianie innych.

johny96 06.08.2010 15:16

Ale popatrzmy na to z innej strony. Mourinho też kiedyś zaczynał przygodę z trenerką i ktoś musiał zaryzykować i go pierwszy raz zatrudnić. Ktoś go lubi bądź, nie ale każdy przyzna, że taktykiem jest wyjątkowym. Dlatego Simeone czy inne wynalazki nie są takimi głupimi pomysłami. Jak ktoś napisał, jesteśmy na takim dnie, że musimy się ratować i kto wie czy taki ruch by nam nie pomógł. A, jeszcze jedno sądzę, że Simeone czy Larsson musieli by wpłynąć na np takiego Małeckiego już samym nazwiskiem.

szprotson 06.08.2010 15:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zapalony (Post 954360)
Dajcie spokoj z tym Larssonem. Maradona tez dobrze gral w pilke. Rownie dobrze Wisle moze objac moja babcia.

Larsson do ataku, a na trenera Diego Simeone. Ten chłop to ma wszystko czego potrzebujemy.

antoshka1985 06.08.2010 15:17

Larsson I Simeone, dwójka grających trenerów i da się to jakoś poskładać.

koyoot 06.08.2010 15:18

Heh, Larsson dopiero pierwszy rok prowadzi klub pilkarski. Simeone zdobyl juz Mistrzostwo Argentyny z Estudiantes la Plata w 2006 rooku po fenomenalnym meczu barazowym z Boca Juniors. To ten mecz w ktorym Estudiantes stracili gola w 4 minucie meczu a pozniej wyrownali w 64 minucie meczu a zwycieska bramke strzelili w 80 minucie. Simeone dal sie poznac jako trener potrafiacy swietnie umotywowac pilkarzy, przygotowac ich kondycyjnie, a takze umiejajcy im wpoic walke i wiare w zwyciestwo do samego konca. Do tego pokazal wiele razy ze umie zachowac spokoj i zimna krew na lawce trenerskiej.

Jesli mozna go do kogokolwiek porownac to bylby to tandem Smuda-Petrescu. W samych pozytywach. Jak bedzie... sie okaze.

ChG 06.08.2010 15:18

Petrescu pod koniec 2009 roku podpisał pięcioletni kontrakt u Ruskich, zarabia miliony rocznie i naprawdę nie wiem co mogłoby go skłonić do porzucenia tej pracy i powrotu do Polski. ;)

moce 06.08.2010 15:19

nikt z Polski nie opanuje tego motłochu potrzebny jest trener z twardą ręką i 100% poparciem prezesa panowie ja jestem za NIEMIECKIM trenerem zna ktoś dobre nazwiska w naszym zasięgu??

ToTylkoJa 06.08.2010 15:20

johny96 widac mało wiesz, co się działo np we Francji- piłkarze Legii chcieli zejść do szatni, a Vrodjak zaciągnął ich pod trybunę, aby podziekować fanom Legii za doping. Własnie takich rzeczy wymaga się od kapitana, poza tym swoją walecznościa pokazuje, że zasługuje na danie mu szansy.

W Petrescu w Wiśle nie wierzę, z jednego tylko powodu- kasa. Ile Wisłą może mu dać (lub jakiś inny polski zespół)? max 500 tys euro? W 2 lidze Rosyjskiej ma ok 2 mln euro. Przepaść. Poza tym klub go raczej nie puści, bo zajmują 1 miejsce w tabeli. Nie udało się go zatrzymać w Unireii, gdzie stworzył świetny zespół. Nie widzę szans (na całe szczęście)

lucekj 06.08.2010 15:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ChG (Post 954339)
Każdy musi od czegoś zacząć. To, że ktoś nie ma doświadczenia nie znaczy, że nie jest dobrym trenerem. ;)

DAN można powiedzieć, że zaczynał z nami, teraz jest dużo lepszym trenerem niż kilka lat temu, niestety nie czerpiemy żadnej korzyści z tego, że byliśmy poligonem doświadczalnym

dlatego moim zdaniem tylko osoba, która miała już do czynienia z trenerką

DrunkenBear 06.08.2010 15:24

Ale zawsze by istniała szansa, że Henrik wszedłby na boisko za brożka i strzelił 3 bramki :P

Petrescu nie sądzę, że wejdzie do tej samej rzeki drugi raz.

Z zagranicznych ciężko kogoś typować, bo nie wiadomo z kim Cupiał negocjuje. Tylko, to będzie dość ciekawe, bo jak przyjdzie zagraniczny trener, to pewnie będzie chciał zapisane mieć w kontrakcie konkretne sumy na transfery. Do tego jak narzuci tym naszym kalekom trening fizyczny, to z miejsca posypią się kontuzje i zacznie się płakanie, że nie ma jak skompletować składu. Jedynym plusem tego jest, to że jak takowy przyjdzie, to u nas w klubie jest dużo obcokrajowców.

johny96 06.08.2010 15:26

ToTylkoJa, wiesz jakoś mnie nie kręci śledzenie jak nasz klub ze stolicy odbija się od czołówki Ligue 1. Tak czy siak, nie przekonasz mnie, że nowemu gościowi należy się opaska kapitańska, ale co to ło, czyżby piłkarze wypieli się do kibiców ?

Zgodzę się z Tobą odnośnie Petrescu, nawet nie ma co marzyć, tam ma taką kaskę, ze nie dowiary.

Jagul 06.08.2010 15:27

Nie ma co mówić, że Larsson nie ma talentu, bo tak naprawdę nic o tym nie wiemy.
Leonardo przez parę ładnych lat był dyrektorem sportowym Milanu, aż w końcu jako kompletny żółtodziób usiadł na ławce trenerskiej i potrafił wykrzesać ze starych dziadków naprawdę sporo.
Zresztą w obecnej sytuacji wolę każdego trenera zza granicy od jakiegokolwiek Polaka. No chyba, że Probierz, bo to co zrobił z Jagą to naprawdę respekt.

_ukoL 06.08.2010 15:30

Cytat:

- Jak zareagowałby Pan, gdyby Bogusław Cupiał zadzwonił i powiedział – „Dan, popełniłem błąd, wracaj do Krakowa!”?
- On doskonale wie, że się pomylił, zwalniając mnie. Jestem tego pewien. Słyszałem zresztą kilka razy, że właściciel Wisły żałuje, że się ze mną tak szybko pożegnał.

- Czyli ewentualnej oferty by Pan nie odrzucił?
- Opuszczając Kraków powiedziałem, że kiedyś będę chciał wrócić do waszego kraju. Wisła jest dla mnie wyjątkowym klubem i zawsze będę zainteresowany powrotem do niej.
Wspaniale by było znów ujrzeć Petrescu na ławce trenerskiej. Może pora uderzyć się w pierś i powierzyć budowanie Wisły rumuńskiemu szkoleniowcowi. Szkoda, że teraz to już nierealne.

moce 06.08.2010 15:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 954382)
Nie ma co mówić, że Larsson nie ma talentu, bo tak naprawdę nic o tym nie wiemy.
Leonardo przez parę ładnych lat był dyrektorem sportowym Milanu, aż w końcu jako kompletny żółtodziób usiadł na ławce trenerskiej i potrafił wykrzesać ze starych dziadków naprawdę sporo.
Zresztą w obecnej sytuacji wolę każdego trenera zza granicy od jakiegokolwiek Polaka. No chyba, że Probierz, bo to co zrobił z Jagą to naprawdę respekt.

Probierz ma w Jadze ambitnych grajków myśle że nie musiał ich zmuszać do walki i jakoś szczególnie mobilizować przy zderzeniu się z rzeczywistością w naszym klubie zaraz by osiwiał i stracił wiare w siebie

JrQ- 06.08.2010 15:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 954320)
Dwoch glownych kandydatow. Diego Simeone lub Henrik Larsson. Zaakceptowali wstepne propozycje.

to zamiast drugiego petrescu bedzie drugi bakero:rotfl:

Cytat:

- Opuszczając Kraków powiedziałem, że kiedyś będę chciał wrócić do waszego kraju. Wisła jest dla mnie wyjątkowym klubem i zawsze będę zainteresowany powrotem do niej.
ta, przyjedzie, ale zeby nam wpier*olic

kpn 06.08.2010 15:33

Takich Danów na zachodzie z mysla BIEGAC BIEGAC BIEGAC jest multum. Wystarczy siegnąc po Niemca a efekty beda podobne

AS82 06.08.2010 15:33

Zatrudnijcie kogos z zagranicy

legion18 06.08.2010 15:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez johny96 (Post 954381)
ToTylkoJa, wiesz jakoś mnie nie kręci śledzenie jak nasz klub ze stolicy odbija się od czołówki Ligue 1. Tak czy siak, nie przekonasz mnie, że nowemu gościowi należy się opaska kapitańska, ale co to ło, czyżby piłkarze wypieli się do kibiców ?

Zgodzę się z Tobą odnośnie Petrescu, nawet nie ma co marzyć, tam ma taką kaskę, ze nie dowiary.

A kręci Cię śledzenie kto tam będzie kapitanem?

bojantsw 06.08.2010 15:35

Oskar Tabarez - jeśli można pomarzyć hehe:D

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl