![]() |
Cytat:
|
Godzina 11, a ja idę malować płot, szczerze to nie wiem czy przeżyje, no ale coś robić trzeba...
|
Wejscie do mego nieklimatyzowanego auta to dopiero wyczyn ;d
Jesli ktos chce skorzystac z sauny to zapraszam wlasnie do mego golfa :D posiedzisz 10 sek i juz bedzie sie z CIebie lalo :D tak powaznie, to z woda mineralna sie nei rozstaje ;d |
Lubie gorąco. Jestem jak jaszczurka i wygrzewam się w słońcu :)
|
Cytat:
|
Ja musiałem śmigać przez południe w garniaku na rozmowe kwalifikacyjną, prawie się rozplynąłem.
W ogóle to ku..a najpierw pół roku zimy, pózniej pora deszczowa no i teraz sahare mamy. Ze skrajności w skrajność. Kiedy ja takie 15 stopni z pochmurnym niebem bym chciał ;) PS Rozmowa wcale nie poszła źle ;) |
Cholera - ja też dzisiaj rano byłem na rozmowie - też pływałem w garniaku :D
Ale nie zapeszam :) ps. Dzisiaj w 152 gość nie włączył klimy - powiedział że czeka na sygnał z centrali - myślałem że go wywlokę z kabiny :[ |
Cytat:
|
na bagrach? hoho... ; )
|
Do autobusów z klimą trzeba dodać nowe Solarisy na trasie 522 - wieje jak skurczybyk :)
|
Cytat:
|
Ja sobie radze tak iż w domu rolety ciemno jak w siedzibie Szatana, natomiast w aucie wszystkie szyby otwarte i jazda bez koszulki. Po polu również chodzę bez koszulki.
|
|
Ja sobie tak radzę, że robię jak najmniej :D czyli prawie cały czas leże :-). Z klimatyzacjami wszelkiero rodzaju bardzo uważam bo to może zaszkodzić przy wspomnianych skokach temperatur. W domu (tzn mieszkaniu) zasłaniam okna żeby jak najmniej mieszkanie nagrzewać. Alkoholi ciężkich zero a i piwo w zmniejszonych ilościach bo alkohol działa dużo szybciej przede wszystkim też przez to że jem "lżejsze" posiłki. po domu noszę się w bokserkach tylko. W porzednim tygodniu byłem na dzaiłce więc cały czas prawie przeleżałem na leżaku :-). Staram się dopajać organizm częściej małymi ilościami (głównie mineralna niegazowana) bo tak lepiej żeby organizmu nie odwodnić
|
bardzoooo dużo wody mineralnej, ja akurat piję gazowaną, lub lekko gazowaną (niegazowanej nie znoszę bo czuję się jakbym pił kranówkę), a wieczorem zimne piwko. Do tego cały dzień zamknięte wszystkie okna w domu + zasunięte rolety, na noc wszystko otwieram żeby się chłodziło. Siedząc w domu jest okej, ale jakiekolwiek wyjście na pole to jest męka, jazda nieklimatyzowanym mpk to jest istna męka, na szczęście wakacje + praca w domu i można przetrwać :)
|
W mieście fajne kurtyny wodne postawili nie wiem czy ktoś o tym pisał, na pewno na rynku, pod Krakowską, i na pl. Marii Magdaleny i jeszcze w 2 miejscach mówili w radio. Dobry efekt dają ;)
|
Te 'fontanny' ratują życie :] szkoda że tylko w samym centrum miasta są.
|
Pomyslcie ze w Polsce upalny jest wlasnie najczesciej jeden miesiac -Lipiec
a co gdyby tak zmieszkac gdzies na Cyprze ,Grecjii :) jak jest jesien /zima to czlowiek teskni za cieplem ,jak juz ono jest wiecej niz tydzien to ma go powili dosc :) |
Cytat:
I tam też jest ok, bo życie publiczne zupełnie inaczej zorganizowane. Tam kierowcy nie musisz błagać, by włączył klimę, a dozowniki z wodą zdatną do picia, są na wyciągnięcie ręki w każdym atrakcyjnym turystycznie miejscu. Wygląda na to, że tropiki chwilowo się kończą od niedzieli i poniedziałku temperatura ok 20 -25 stopni, więc szykujcie się na mały szok termiczny, bo taką różnice będzie się odczuwało, jak gwałtowne oziębienie :) |
Polecam wypad na skałki :)
ciekawa miejscówka, woda czysta :) |
Cytat:
|
W przyszłym tygodniu jadę nad nasze morze i mam dziwne przeczucie, że się pogoda zje... zepsuje:P
|
Cytat:
Wystarczy spojrzec na prognozy... Ale i tak zycze slonca... |
człowiek siedzi na polu i się poci.
w słońcu u mnie skala na termometrze sie kończy, 49st. :shock: |
Dzisiaj jest rekord chyba ... wyszedłem na 5 min do sklepu i dosłownie dopłynąłem do domu :[
|
Powinny być jakieś dofinansowania do zakupu klimatyzacji do domu.
To jest jakiś dramat. Ale słońce napier*ala tak że nawet nie da się posiedzieć na polu albo leje deszcz i też nie wyjdziesz. Anomalia... |
W Nowym Targu 41'C w słońcu. Pojechaliśmy na chwilę na Długą Polanę. Troszkę chłodniej nad potokiem, w lesie. Ale tylko trochę - z 30'C jak nic. Wytrzymaliśmy 2,5 godziny i do domu.
Takich upałów w Polsce jak te obecnie nie pamiętam. Najlepsze jest to, że za 2 tygodnie jadę nad morze i jestem pewien, że pogoda będzie beznadziejna. |
Wie ktos czy Clepardię "naprawili", lub kiedy mają otworzyc?
|
Ja już chcę zimę ! Wolę śnieg z dachu cały dzień odgarniać niż siedzieć plackiem na piachu. Nawet piwo nie smakuje w taki upał.
|
heh a w zimie jak przywali -20 to mowimy to samo tylko w drugą stronę :D Ja chce lato:)
|
Masakra. Godzina 16:40 a u Nas w sloncu 47 stopni :/ Dobrze ze jest klima w domu i mini lodowka przy kompie :D
Mam nadzieje ze upaly beda przeplatane jako takimi zimniejszymi dniami, bo na dluzsza mete nie da sie tego wytrzymac. Obalilem juz dzisiaj ponad 8 litow wody mineralnej i nadal suszy :D |
Cytat:
coś tam o tym słyszałem,że fajnie ale nie wiem dokładnie co ,jak i gdzie :) Ps. jak nie tu,to na priv |
dobrze ze dalem maslanke na spalone plecy ? czy nic nie pomoze?
|
mi sie zsiada i pomaga :)
|
Cytat:
|
Dzisiaj wracałem pociągiem z Krakowa w południe!! Piekarnik i nic więcej!
|
Cytat:
|
Najbardziej współczuje osobom które w takie upały muszą pracować ciężko na zewnątrz oraz starszym osobom...To jest dramat...dziś pojechałem do Kryspinowa z nadzieją że się ochłodzę a tu zonk...woda zupa...Naprawdę wystarczyło by 23-27 stopni, a tak to mamy Afrykę
|
Cytat:
|
na Clepardii wywaliła rura i dlatego była nie czynna dwa dni. teraz już jest wszystko ok. woda 20 stopni na taki upał idealna.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:23. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl