Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Aktualni pracownicy Wisły Kraków: prezes, marketing... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7417)

dj_ibutti 10.05.2010 20:34

Niestety w temacie Pana Ochalika, nie sposób się nie zgodzić...

BRTS39 17.05.2010 13:28

Są jakieś zdjęcia lub wywiady gdy prezesem Wisły był Pan Bogusław Cupiał? Pierwsze lata Telefoniki.

QBAS 17.05.2010 13:42

Z tego co pamiętam, to prezes Cupiał udzielił chyba tylko jednego wywiadu. Może ktoś go gdzieś znajdzie. Choć było to tak dawno temu, że będzie on miał wartość jedynie historyczną

picasso 17.05.2010 13:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez QBAS (Post 900708)
Z tego co pamiętam, to prezes Cupiał udzielił chyba tylko jednego wywiadu. Może ktoś go gdzieś znajdzie. Choć było to tak dawno temu, że będzie on miał wartość jedynie historyczną

tych wywwiadów było ciut więcej.chyba trzy.pierwszy był po wyczynie Miśka w meczu z Parmą.istniało wtedy zagrożenie,że TF wycofa sie z Wisły.Boguś powiedział wtedy,że wchodząc do klubu będzie inwestował przez dziesięć lat,a później klub ma zarabiać sam na siebie.wywiad ten był w (jeszcze)"tempie"albo już w "przeglądzie sportowym".tego już nie pamiętam.

Łukasz1987 17.05.2010 13:57

Wisła nigdy nie miała porządnego zarządu, marketingu i całej tej otoczki... Niestety taka prawda... Bardzo się dziwie że p. Cupiał który wpompował w Wisełkę mnóstwo pieniędzy do tej pory nie potrafił przypilnować stworzenia klubu z prawdziwego zdarzenia... Bo prawda jest taka że na tle europejskich drużyn wypadamy mówiąc delikatnie strasznie blado...

mr.kupa 17.05.2010 14:00

Takie pytanie - nie wie ktoś może jak się nazywa obecny spiker? Ten co był na Odrze... Czy to nie jest ten gość, który daje reportaże w TVN 24? :D

Marcinnno 17.05.2010 14:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr.kupa (Post 900717)
Takie pytanie - nie wie ktoś może jak się nazywa obecny spiker? Ten co był na Odrze... Czy to nie jest ten gość, który daje reportaże w TVN 24? :D

Marcin Cupał. Z tego co mi wiadomo w Tvn24 nie pracuje ;)

blanco 17.05.2010 14:10

Zmiany w Wiśle już się rozpoczęły:

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

Tenzen 07.06.2010 08:10

I jak? Basałaj stawił się dzisiaj w pracy? ;)

blackluk 07.06.2010 10:55

No oczywiście

Belzebub 07.06.2010 11:12

http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=23229

Skoro mamy wspolpracowac z firma Sportfive przy zarzadzaniu obiektem na Reymonta, to mam pytanie czy jest mozliwosc aby Sportfive zostala naszym sponsorem np. na koszulkach?

murray 07.06.2010 11:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Belzebub (Post 910000)
http://www.wislakrakow.com/www/showa...rticleid=23229

Skoro mamy wspolpracowac z firma Sportfive przy zarzadzaniu obiektem na Reymonta, to mam pytanie czy jest mozliwosc aby Sportfive zostala naszym sponsorem np. na koszulkach?

Raczej to oni załatwią nam sponsora.

pan Dudi 07.06.2010 11:26

Wygląda na to, że Basałaj zaczął urzędowanie od wysokiego C (sprawa stadionu to raczej jego zasługa, bo mówi się, że w Wiśle nieoficjalnie pracował już od co najmniej kilku dni). Oby tak dalej i oby prawdą były pogłoski o tym, że jego głównym celem będzie uniezależnienie Wisły od TeleFoniki. Oby, oby. Jak już wspominałem- jeśli uda mu się do tego doprowadzić, to gość z miejsca zyskuje moje poparcie.

PiotrG 07.06.2010 13:03

Jest może jakaś transmisja z konferencji w internecie?

PrzemyślABG 07.06.2010 13:10

M. Wilczek dyrektorem ds. organizacyjno-finansowych

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...o_finansowych/

massoud 07.06.2010 13:38

no i co już 40 minut konferencji
pojawiły się jakieś dodatkowe konkrety oprócz tych:
1. Wilczek dyrektorem ds. organizacyjno-finansowych
2. Bogdan Basałaj prezesem Wisły
3. Wisła przejmie stadion przy współpracy ze Sportfive

??

Bartosz 07.06.2010 14:19

Tutaj jest coś więcej:

http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...kcesow,1489111

qchar90 07.06.2010 14:26

Mam nadzieje ze Basałaj stowrzy porzadne struktury w naszym klubie. Takze wierze ze juz wiecej dyrketorzy z Tele-Foniki nie beda wchodzic w sklad zarzadzu Wisly Krakow.
Dobrze ze Basalaj chce dyrektora sportowego i scoutow, a takze mysli nad marketingiem( to jest glowna sprawa)
Juz w zarzadzie jest Basalaj, Wilczek i Jarosz czekam na kolejne wzmocnienia zarzadu.

SpoXsteR 07.06.2010 14:37

Basałaj: Marketing, akademia piłkarska i centrum treningowe

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...um_treningowe/

pan Dudi 07.06.2010 14:41

Wilczek, z tego, co wiem, to żadne wzmocnienie, a dowód na to, że te wszystkie ruchy mogą być tylko pozorne. Fajne wieści z rana- w końcu ktoś raczył się określić co do stadionu, przychodzi prezes, który niby ma ambicje i chce wprowadzić tutaj nową jakość, a potem news o Wilczku, który negatywnie rzutuje na wcześniejszych. Następnie informacja, że dyr sportowy zostanie zatrudniony "do 2 miesięcy"... trochę późno, nie uważacie? Niemniej najważniejsze, żeby jutro Basałaj wybrał się do UM i zobaczył w jakiej dupie jest budowa stadionu. Może, skoro wiadomo, że budują go dla Wisły, ktoś się za to weźmie na poważnie... Chociaż jest za późno o dobre pół roku.

MaG* 07.06.2010 15:18

Mam nadzieję ,że coś w końcu się ruszy w tym klubie. Roboty jest od cholery i to w planie na lata.
Oby Basałaj dobrał sobie dobrych pomocników i Cupiał dał mu trochę czasu na zrealizowanie tych planów.
Ciekawe czy nowy dyr sportowy to też będzie ktoś kto już u nas pracował.

Reser 07.06.2010 15:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MaG* (Post 910133)
Mam nadzieję ,że coś w końcu się ruszy w tym klubie. Roboty jest od cholery i to w planie na lata.
Oby Basałaj dobrał sobie dobrych pomocników i Cupiał dał mu trochę czasu na zrealizowanie tych planów.
Ciekawe czy nowy dyr sportowy to też będzie ktoś kto już u nas pracował.

Powiem tak. Nie trzeba być wielkim filozofem, aby zrobić Akademię Piłkarską i Centrum Treningowe. To jest priorytet, ale aby to zrobić potrzebne są odpowiednie środki finansowe. I na to trzeba liczyć.

maRgrabkarz 07.06.2010 15:29

Jak będzie, zobaczymy ale jakoś powiało dla mnie optymizmem po ogłoszeniu Basałaja oficjalnie Prezesem. Wiele wiadomo zależy od widzi mi się Dużego Dziecka ale przynajmniej wreszcie jest jakiś Prezes, który jasno określa na czym mu zależy i co chce wprowadzić a przy tym ma też jakąś wiedzę i doświadczenie w tym zakresie. Bo jakbym usłyszał od kolejnego Prezesa ogólnikowe: "Chcemy budować wielką Wisłę!" to bym mu od razu odpowiedział: "Idź Pan spać!". Najeżdżacie na Wilczka, ale akurat w tym systemie ma odpowiadać tylko za finanse, czyli za coś, z czego do tej pory żył, to więc źle?

QBAS 07.06.2010 15:34

Jakby udało się na dyr sportowego Mielcarskiego zakontraktować byłby to bardzo dobry sygnał.

Po pierwsze to odpowiedni człowiek na odpowiednim stanowisku. Co więcej, gdzieś czytałem że Mielcarski jeśli wróci do nas to postawi warunki, że będzie musiał mieć większą niezależność.

Idąc tym tropem, jeśli zobaczymy go u nas będzie to oznaczało, że Cupiał chyba próbuje coś na nowo zbudować i nie popełniać starych błędów.

KoPer 07.06.2010 16:19

tak sobie oglądam filmik z Basałej na oficjalnej i przechodzi mi przez głowę myśl: chłopie, ale masz prze**bane ...

Teraz dokłądnie widać jak wiele dziedzin z funkcjonowania klubu było zaniedbane i jak dużo na głowie ma w tym momencie Basałaj. Miejmy nadzieje, że gdy zaległości zostaną odrobione będzie mógł działać rozwojowo.

SpoXsteR 07.06.2010 16:21

przemowienie Basalaja
http://www.youtube.com/watch?v=Mws3S...layer_embedded

TymonPRO 07.06.2010 16:39

Co by nie mówić dobrze gada chłop,Panie Bogdanie liczymy na pana

Mario Nh 07.06.2010 17:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SpoXsteR (Post 910169)

5:00

Mielcarski? Oby.

Hiroji Hanzo 07.06.2010 18:07

Jestem jak najbardziej na TAK jeśli chodzi o zatrudnienie Basałaja,jednakże oprócz słów o budowaniu piłkarskich akademii,i o polityce długofalowej Wisły Kraków.
Jednego mi jednak brakło.Chociaż słówka które wlałoby cień optymizmu,w serca nasze ,po słowach z ust prezesa że jednak coś też robimy z obecną kadrą.Wzmacniamy.Dajemy kasę za transfer...Troszke mi tego brakło,ale mam nadzieję że sie ruszy ...i to grubo!
Pozdrawiam Wiślaków!!!

WiślakMyślenice 07.06.2010 18:11

Cytat:

Jestem jak najbardziej na TAK jeśli chodzi o zatrudnienie Basałaja,jednakże oprócz słów o budowaniu piłkarskich akademii,i o polityce długofalowej Wisły Kraków.
Jednego mi jednak brakło.Chociaż słówka które wlałoby cień optymizmu,w serca nasze ,po słowach z ust prezesa że jednak coś też robimy z obecną kadrą.Wzmacniamy.Dajemy kasę za transfer...Troszke mi tego brakło,ale mam nadzieję że sie ruszy ...i to grubo!
Pozdrawiam Wiślaków!!!
To co, mieli powiedzieć że będziemy skupować zawodników jak Polonia i przepłacać? Za dużo już razy nosa w transferach żeby popełnili ten sam błąd.

Maciuś 07.06.2010 18:24

Raczej za duzo ostatnio bylo wciskania kitu na temat "juz dajemy kase, cierpliwosci".

willow 07.06.2010 18:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hiroji Hanzo (Post 910220)
Pozdrawiam Wiślaków!!!

Być może Basałaj wolał wypowiadać się na temat spraw, na które ma jakiś wpływ, a nie na temat rzeczy, które tak na prawdę od niego nie zależą. A jestem przekonany, że właśnie na transfery to on wpływy mieć nie będzie żadnego.
Jeśli zatrudnienie v-ce prezesa musi konsultować z RN i Cupiałem, to o czym my mówimy...

tofik 07.06.2010 19:06

Czy nie ma lepszych kandydatów od Mielcarskiego na dyr sportowego ? Co on właściwie może Wiśle zagwarantować. To, że klepie banały w C+ jest jakimś atutem ? To, że kopał piłkę za granicą, to znaczy że umie zarządzać pionem sportowym ? Kpina tu trzeba ludzi wykształconych i doświadczonych.

brylant17 07.06.2010 19:11

Mam nadzieję, że pan Bogdan przyciągnie sponsora :P i nie spocznie na laurach* Życzę owocnej i długiej pracy w Wisełce :P

*jak to się pisze?

PhantomRanger 07.06.2010 19:20

Ja mam nadzieje, że Pan Bogdan popracuje dłużej niż do czerwca przyszłego roku. Dać mu czas 3-4 lat [chociaż zaniedbania sięgają nawet 10 o ile nie więcej], a być może coś w kwestii skautingu i marketingu ruszy się. Jest przynajmniej konkretny i wie co należy zbudować od podstaw i wierze, że z tym prezesem Wisłe może nie w tym, ale za 2-3 lata czekają wspaniałe chwile w Europejskich pucharach. A skauting powinien opierać się na przeszukiwaniu niższych polskich lig a nie jeździć po bałkanach i sprowadzać wynalazki.

Wojtas 07.06.2010 23:04

10 minutowa konferencje Basalaja mozna by ujac w jedno zdanie

"Panowie ,roboty w ****u i jeszcze wiecej "

praktycznie kazdą elementarna dziedzine ,gdzie na zachodzie jest to juz dawno wykonane(baza,profesjonali trenrzy,szkołki,marketing,scouci,muzea ,) ..dzis slyszymy ze Basalaj ma to w planach...

fajnie ,ale czy to nie tak z 5 lat za pózno...
teraz widac jak ten klub kuleje ,niby taka marka a bida jak sie tak popatrzy głebiej

wiec panie Basalaj powodzenia ,przywroc pan Blask naszej kochanej Wisle.

dj_ibutti 07.06.2010 23:15

4:45 - "To nie może być tak, że zawodnika oglądamy na YouTubie ... yyyy jak słyszałem w jakimś klubie tak robią"

Tylko nie "w jakimś", nie "w jakimś!" Wisła to nie JAKIŚ klub :rotfl: :rotfl:

1q2 07.06.2010 23:21

Ja to w przypływie naiwności pomyślałem - przyjdzie z ekipą - pojedzie konkretami.Przyszedł sam,poględził trochę i tyle - konkret jeden - będą szli pogadać o stadionie :lol:

Nie przeczę że wisielczy humor po tej konferencji mi się udziela, ale cóż można napisać po takim wystąpieniu.
To że w klubie od dawna rządził Kononowicz i swój program zrealizował w 100% to już oficjalnie wiemy.
Na dziś nie ma niczego - ani skautingu,ani marketingu ani bazy ani szkółki z prawdziwego zdarzenia - Stadion budują ale zasługa nasza w tym żadna.
Trochę się zagalopowałem - nie było niczego - od dziś mamy prezesa, czyli już coś.Oprócz tego zwykła gadanina że ma być wszystko.

Reasumując - w tej ekstraklasie to chyba bardzo mało płacą;)

brylant17 08.06.2010 05:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 910405)
Ja to w przypływie naiwności pomyślałem - przyjdzie z ekipą - pojedzie konkretami.Przyszedł sam,poględził trochę i tyle - konkret jeden - będą szli pogadać o stadionie :lol:

Nie przeczę że wisielczy humor po tej konferencji mi się udziela, ale cóż można napisać po takim wystąpieniu.
To że w klubie od dawna rządził Kononowicz i swój program zrealizował w 100% to już oficjalnie wiemy.
Na dziś nie ma niczego - ani skautingu,ani marketingu ani bazy ani szkółki z prawdziwego zdarzenia - Stadion budują ale zasługa nasza w tym żadna.
Trochę się zagalopowałem - nie było niczego - od dziś mamy prezesa, czyli już coś.Oprócz tego zwykła gadanina że ma być wszystko.

Reasumując - w tej ekstraklasie to chyba bardzo mało płacą;)

i po co się czepiasz? już go skreślasz może sam idź i pokaż na co cię stać, zaje... nastawienie

spinna 08.06.2010 12:32

a mnie się bardzo podoba jak się nowy prezses wypowiada. Jeśli tylko wprowadzi w czyny to co zapowiedział to czekają nas tluste lata
Tutaj relacja z konferencji, raczej same konkrety, jakby ktoś jeszcze nie widział: http://kiks.tv/2010/06/nowy-stary-pr...-wisle-krakow/

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:42.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl