![]() |
Cytat:
|
http://www.weszlo.com/blog/1/420 - Czesio niestety chyba miał rację.
Smutne, ale coś w tym jest. |
W sobotę wszyscy musimy drzeć ryja i okazać wsparcie drużynie. Trzeba z nimi być na dobre i na złe. Pisałem, że jeśli będzie koncentracja i ambicja to wygramy derby. Okazało się inaczej przez kuriozum w ostatnich sekundach i sprzedajnego arbitra. Boli cholernie, ale trzeba się podnieść.
Szanse na to, że Lech zgubi punkty są małe, ale są. Dlatego nie ma teraz co płakać nad rozlanym mlekiem tylko trzeba wygrać z Odrą i czekać na wynik z Poznania. Dopiero bym się wku*wił gdyby Zagłębie wywiozło remis, a nasi odpuszczając mecz z Odrą straciliby mistrzostwo. |
Cytat:
Gdyby Wisła grała 15 spotkań na Reymonta to też nie było by dyskusji. Gdyby Wisła grała swoją piłkę - to też nie było o czym dyskutować . Gdyby, gdyby - jeden wyraz a zmienia bardzo dużo. Nie ma co patrzyć na sędziów, szukać spisku, nie wiadomo czego piłka jest niesprawiedliwa i nie zawsze tak jak mówisz wynik zależy od prawidłowo strzelonych ( nie uznanych) bramek, Wisła powinna w tym meczu strzelić 2-3 bramki nie zrobiła tego a gra na 1-0 została nagrodzona samobójczą bramką. Żyjemy dalej bo czasu nie cofniemy i nie zmienimy wyniku, ale patrząc obiektywnie ja nie zabraniam nikomu marzyć (mieć nadziei, że Lech zremisuje), ale żeby potem nie było znowu narzekania że jest tak a nie inaczej. Mecz z Cracovią zmienił moje podejście do następnych spotkań. A jeżeli przed sezonem ktoś by Ci zaproponował 2 miejsce na koniec zawodów, a Ty wiedząc że cały sezon grasz na wyjazdach, nie przyjął byś tej propozycji ?? Piłkarze, postarali się o to aby rozbudzić w nas marzenia, plany o Mistrzostwie Polski a My w to uwierzyliśmy i jak wielkie jest teraz nasze rozczarowanie, gorycz że tego Mistrza może nie być, mimo ich kiepskiej gry, przeplatanych meczów zwycięskich z porażkami długo byliśmy liderami i łudziliśmy się że w takie słabej formie zdobędziemy Mistrzostwo, wiadome wszystko jest możliwe, ale czy aby znów nie uwierzymy za szybko w potknięcie Lecha i jakże pewne zwycięstwo Wisły w sobotę?? Popatrzmy na to z tej strony, zajmujemy 2 miejsce gramy w Pucharach, w lipcu wracamy na Reymonta teraz może być już tylko lepiej. W końcu zagramy przy pełnych trybunach, powróci magia R22. Nic mnie już nie dziwi jak napisałem wcześniej w innym temacie, mistrz jest możliwy ale nie napalam się już tak na to bo nie chcę po raz kolejny przeżyć rozgoryczenia w sobotę, jak się okaże że nie udało się go obronić. Będę się cieszył jak się uda, ale to będzie oznaczać że Lech jest większym frajerem od Nas. |
Cytat:
|
Panowie jak wygląda sytuacja powrotu z pod stadionu do centrum podstawiony jest jakiś autobus? zwykła linia, która kursuje cały czas?. Jeszcze jedno autobus na stadion jedzie z okolic runku ulica Lubicz,Basztowa? i o której.Prosiłbym Was bardzo o jakieś sprostowanie.
|
Piszecie o premii dla zagłębia, a dla lecha za mistrza jest pewnie z 5 razy wyższa, więc tutaj bym nie upatrywał szans.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Pieniądze nie graja, Lech jest lepszy. Do tego mamy pewność, że będą zapierdzielać. Wypada się pogodzić z vicemistrzostwem ("pogodzić z vicemistrzostwem" - Boże, jak to brzmi :D ) i żyć dalej. Klepnąć Odrę i niech leci, chociaż taki pozytyw sezonu. "Liga będzie ciekawsza" - oj wykrakałeś Macieju... |
Cytat:
|
Cytat:
To, co się stanie, okaże się po ostatniej kolejce. Zaczekałbym z dywagacjami na ten temat, co zrobi Cupiał, a czego nie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Gadanie teraz,w takiej sytuacji o "dodatkowych motywacjach" w postaci lewej kasy za remis dla Zagłębia,moim zdaniem nie przystoi.
Trzeba mieć odrobinę godności.Panowie i Panie.Przecież tak naprawdę nasi "kopacze" s*******ili całą robotę nie w ostatnich sekundach meczu derbowego! To stało się już dawno!Cudem było to ,że pomimo tak bezbarwnej gry naszej Wisły,ta od 26 kolejek przewodziła w tabeli ligowej stawce. Inną sprawą jest że Zagłębie zagra w meczu z amiką,na totalnym luzie.Ci drudzy pod zajebistą presją,i tu ewentualnie można doszukiwać się pewnej szansy na stratę punktów przez lokomotywę. Stara to prawda że kiedy się coś bardzo chce,to niekoniecznie to wychodzi.Więc? No własnie.Na nic nie liczę,ale jak ktoś wcześniej powiedział "suma zysków i strat zawsze wychodzi na zero".No i tego się trzymajmy. Skoro lokomotywa dostała w prezencie od sędziów w meczu z Ruchem kolejne 3 pkt,a my w ostatniej chwili punkty w meczu derbowym straciliśmy... Nic bardziej by mnie nie ucieszyło,już pomijam fakt kolejnej "soboty cudów" ,pełnego stadionu amiki przygotowanego do wielkiej fety...a tu dupa! To może być piekne! Co do meczu z Odrą.No cóż.Mamy tam swoich byłych graczy.Trzeba bedzie ich spuścić z ligi.Pamiętajmy o tym ,zapomnieć o derbach.To już sie stało a nasi piłkarze będą nas bardzo potrzebować w tym ostatnim meczu! Odrębnym faktem jest praca polskich sedziów. Myślę że wrocławska prokuratura powinna się przyjrzeć bardziej szczegółowo pracy niektórych panów,którzy swoimi błędnymi (zamierzonymi bądź nie?) decyzjami decydują kto bedzie MP a kto z ligi spadnie. Ja rozumiem możliwość popełnionych błędów w tej pracy,ale to co sie dzieje nie wiem jak Was,ale mnie aż w oczy kłuje. Pozdrawiam |
IMO te całe gadanie o premii dla Lubina za urwanie pkt Amice to tylko zasłona żeby nie było gadania po meczu jak Amica wygra że Zagłębie odpuściło żeby nie było tej samej sytuacji co w meczu Lechia - Piast
Dla mnie ten sezon to był jeden z bardziej pokręconych: mecze na jakiś dziwnych stadionach przebudowy na dobrą sprawe Wisła grała 30 meczy na wyjeździe. Trzeba wreszcie coś zmienić w tej drużynie bo nawet jak byśmy mieli te MP to marne były by szanse na powalczenie w Europie. W tym sezonie LM (raczej) nie bedzie dla Wisły. Dajmy się skompromitować Amice w Europie. Z poziomem naszej ligi jest to bardzo realne |
Czy zdobędziemy MP czy nie,czas pokaże. Na obecną chwilę tli się iskierka nadziei. Graliśmy w tym sezonie katastrofalnie więc brak MP przyjmę z godnością,choć boli sposób w jaki go straciliśmy oraz to,ze na rzecz druzyny,ktora wcale lepiej od nas nie grała. To wszytko da się wytlumaczyć,zrozumieć. Ale nie da się w ni cholerę wyjaśnić i racjonalnie wytłumaczyć jak trener druzyny,ktora jeszcze ma szanse na MP,mówi,że już się pogodził z drugim miejscem. Ja się pytam,co to ****a jest?Trener nie wierzy to zawodnicy mają wierzyć?I to jest clue tego seoznu. Brak wiary i motywacji. Kiedyś na weszlo był o tym wpis. Że ta drużyna nie ma jaj, i tu się zgadzam z redaktorami z Weszło.
Mimozy do n -tej potęgi. Grają mecz z nieprawdopodobnie słabą Cracovią, prowadzą 1-0 i już zadowleni. Henryk stoi na ławce rezerowych i z kimś sobie pogaduszki prowadzi. A on powinien stać i drzeć się dobić,dobić. Wszak parchate musiałyby się po stracie bramki odkryć. Wbić im jeszcze jednego gola sztuką wielką nie było. No ale po co,wszak przykrości przeciwnikowi robić nie można. Doprawdy nie wiem na co oni liczyli stojąc i kopiąc się po czołach. Tym bardziej,ze Chorzowie był mecz na remis. No ale to nie pierwszy taki mecz,odbębniony wręcz. Tutaj potrzeba wymiany mentalnej,takiego Bellamego,Materazziego, itd. Kogoś kto walnie jak Kahn swego czasu swojego obrońce przy wszystkich za brak reakcji i ambicji w grze. Wiele spotkań przez brak jaj zremisowaliśmy i przegraliśmy. Jedne patrzyt na drugiego i tyle. Agresji przeciwko rywalowi nie ma za grosz,no jest co prawda ale tylko w formie pretensji za źle zagraną piłke. To co teraz czytam,że w Poznaniu już jest mistrz jest dla mnie nie pojęte. Zostal jeszcze jeden mecz,tym bardziej,że Amika nie gra znów nie wiadomo czego. Wystarczy zgnieść ich presingiem i już mają problem. No ale gdzież. W sumie to po co wychodzić na murawę. Niech Henryk drugi skład wystawi,wszka mistrz już jest w Poznaniu. Za takie podejście to bym powywalał z roboty zaraz po usłyszeniu takich słów z ust trenera i piłkarza jakiegoś. Żeby nie było tak,jak już ktoś o tym wpsomniał,że nagle Zagłębie wyrówna,lub strzeli gola,które da im prowadzenie a my będziemy oglądać piknik,no bo mistrz już jest w Poznaniu. Żebyśmy jeszcze bardziej frajersko nie stracili tego mistrza. No ale z tego co widże to w sumie już wszyscy sa pogodzeni. Ot mentalność zwycięzców. |
Cytat:
|
ŚP Kaziu Górski mawiał piłka jest jedna a bramki są dwie,zostało 90min, zobaczymy cuda sie zdarzają przykład ostatnia kolejka
|
Odra gratuluje Lechowi mistrzostwa....
http://www.odra.wodzislaw.pl/?page=a...=nastepny-mecz Ten mecz musimy wygrać!!! I spuścić ich wreszcie do niższej ligi - jak nie teraz to kiedy?? |
Cytat:
|
A co Wam ta Odra nagle przeszkadza? Trzeba było dwa razy wygrać z Cracovią która miałaby teraz 27 pkt zamiast 31. My mielibyśmy 5 punktów więcej czyli MP co oznacza, że można było Odrze oddać 3 pkt, żeby poleciała Cracovia. I to byłby pozytywny akcent sezonu. "Spuścić Odrę"... zajebisty sukces.
A tak w przyszłym sezonie znowu będziemy się użerać z pasiastymi i uj wie ile punktów znowu nam odbiorą... |
Jak z naszych wyjdzie mentalność zwycięzców, to jeszcze zakończymy sezon efektowną wtopą z Odrą. Jest szansa, że Onyszko sam sobie gola nie strzeli, jak co niektórzy reprezentanci Polski. Jak już wielu napisało, katastrofa z Cracovią, to w jakiś sposób spięcie klamrą całego niezwykle udanego sezonu:/ Nie mam nic personalnie do Jopa, tym niemniej stracić mistrzostwo, strzelając sobie gola samobójczego w 90 min. to po prostu jest śmieszne. Z Odrą będzie jak w pozostałych meczach, dużo machania rękami, pyskówek. Wszyscy się podniecili meczem z Legią - słabą jak nigdy w ostatnich latach. Mnie jakoś wartość Wisły na dzień dzisiejszy obrazują mecze z Levadią, Arką, Cracovią, Lechem... I jedno 3:0 z Legią nie może przyćmić obrazu. A zresztą, Mistrzostwo ok, tylko co dalej ? Wtedy wszyscy uwierzyliby na kolejny sezon, że Pawełek to super bramkarz, obrońcy są nie do zatrzymania, Boguski to maszyna do strzelania bramek, a Małecki mistrz dośrodkowań. Tak, może ktoś przejrzy wreszcie na oczy, bo jak na razie ten sezon ma dwa symbole - 1:1 w derbach i piłkarz z You Tube, nasz "łowca bramek" z Bułgarii - oba idealnie obrazują wyczyny Wisły i te sportowe i te transferowe.
|
Naciagniety miesien Brozka
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...iesien_brozka/ W Lubinie wszystko zdarzyc sie moze, boje sie tylko ze z tego prezentuje nie skorzystamy i to byloby frajestwo stulecia na pelnej ****ie z Odra , to samo na trybunach |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Choc sam jestem kibicem Wisły to wkur...mnue takie teksty że lepiej Cracovie spuścic. Moim zdaniem to bardzo dobrze że zostaje w lidze (szkoda że naszym kosztem) i będa kolejne derby. Jako Krakus chciałbym aby jeszce ze dwa kluby z naszego miasta były w lidze a nie jakieś Odry w. Piasty czy Bełchtowy. Teksty o jakiejś chorej nienawiści do Cracovii czy radośc piłkarzyn Cracovii z tego że Amika ma szanse na MP jest kur.wa porażające. Pamiętajmy przede wszystkim że jesteśmy Krakusami a potem dopiero fanami jakichś zespołów. Między innymi poprzez takie myślenie zostaliśmy przez warszawke/gdańsk/poznan/wroclaw wywaleni z Euro2012. |
Wujor, może i masz racje. Cracovia się przyda jako pre-eliminacje do LM. W tym roku Cracovii nie przeszliśmy, może za rok się uda ;)
|
Cytat:
|
Poza tym nie oszukujmy się, derby to jest jeden z tych meczy w sezonie kiedy jest szansa na pełny stadion. Chciałbym, żeby tak było na każdym meczu, ale póki co to powinno nam zależeć by takich meczy było jak najwięcej.
|
Polecam lekturę dla niedowiarków:
http://www.lechpoznan.pl/art,14303,_...arek_bajor.htm Dopóki piłka w grze Panowie! |
Odnośnie artykułu a ja w sobotę chciałbym zobaczyć Wisłę grająca w piłkę i nie pamiętającą ostatniej kolejki, skupmy się na sobie bo od tego trzeba zacząć, najlepiej jak wynik Lecha będzie podany po meczu a nie co 15- 20 minut.
Skoncentrujmy się na własnym podwórku, na własnych problemach, lukach w składzie i mobilizacji naszych kopaczy, wiecznie patrzymy na kogoś. Patrzmy na własną szatnię i po cichu zróbmy swoje a potem dopiero sprawdźmy wyniki innych meczu, bo nawet jak Amica zremisuje to nie jest jednoznaczne z tym że to My zdobędziemy mistrza, do tego potrzebne jest nasze zwycięstwo przeciwko zdeterminowanej Odrze, która będzie robić wszystko aby się uratować od spadku. Wszystko się może zdarzyć ale patrzmy na to z umiarem i racjonalnym podejściem. |
|
Krakowska: Nadzieja Wisły ma kolor miedzi
http://krakow.naszemiasto.pl/artykul...?kategoria=664 Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Trzeba wygrac z odra!
|
Cytat:
A dylemat czy pasy mają spaść czy nie nie jest nowy. Bo chce się ich lać w lidze i życzy się jak najgorzej też, paradoks taki. Jak tu zjeść ciastko i mieć ciastko? Z Odrą trzeba wygrać koniecznie choć zdążyłem już polubić tą dziwną drużynę, z dziwnym stadionem i dziwnymi kibicami. Stawiam dolary przeciw orzechom że Lech nie straci punktów. A na mecz idę dla Wisły nie złudnych nadziei |
O to że wygramy z Odrą się nie boję. Wydaje mi się, że odreagują porażkę z pasami, podobnie jak odreagowali na Legii Koronę. Szanse na mistrza mamy iluzoryczne, ale dopóki piłka w grze... Liczę bardzo na Micańskiego. Pokazał, że jest dobrym piłkarzem, ma formę i nie pała pewnie zbyt wielką miłością do Lecha. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:10. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl