![]() |
Panowie, Legia obecnie jest słabsza od Korony Kielce! Niestety my od niej nie jesteśmy wcale lepsi, choć może zrzućmy to na "szalone" tempo rozgrywek. Siłą Legii są stałe fragmenty, z których zdobywają sporo bramek. Gramy w najlepszym składzie, trzeba ukąsić Muchę inaczej mistrza w Krakowie nie zobaczymy. Chyba, że walka o drugiego frajera roku będzie się toczyła pomiędzy Wisła, a Lechem do ostatniej kolejki. Prawda jest taka, że 1 połowa z Piastem i z Koroną są na poziomie meczów z Arką.
Jeszcze co do Issy Ba, to nie wiem czy nie najkorzystniejsze byłoby go ustawić na pozycji Boguskiego, żeby nie miał zadań defensywnych, wysoki jest, więc jest większa szansa, że coś w górze wygra i z Brożkiem mógłby coś kombinacyjnie zagrać. No i może w końcu zrobiłby coś efektywnego, bo na razie te sztuczki niewiele dają. |
Będzie remis. Obie drużyny zneutralizują swoje poczynania ofensywne. Tylko czy Lech straci dzisiaj punkty... jakieś punkty. Trzymajmy kciuki za Śląsk.
|
Cytat:
|
Cytat:
Kolego ,prosze cie...nie używaj tego słowa!!! O majstra...to walczą w Poznaniu.A ty jak masz ochote,to idź do swojego majstra i poproś go żeby nie pastwił się nad tobą w pracy.Ewentualnie postaw mu browara.Koniecznie tego z zieloną etykietką.... |
Legia gra jeszcze gorzej. To będzie trudny mecz ale to Wisła ma więcej atutów. I to nasz zespół walczy o Mistrza. Legia co najwyżej o puchary. Czemu większość osób sra przed tym meczem, że przegramy? Założę się, że tak samo się legioniści srają na swoich forach. |
Krótko i konkretnie. Wygramy 1:0, lub 2:1.
|
ja jedynie sie obawiam, ze mecz z Legia Warszawa moze byc podobny do meczu z Lechem, walka w srodku
jedyna nadzieje na fajny mecz to szybko strzelona bramka zostaly 3 kolejki i mam nadzieje ze utrzymaja lidera do konca |
Cytat:
|
wie ktoś co z Pawełkiem? Bo z Juszczykiem to raczej nie mamy czego szukac w Warszawie...
|
Kurto zagra ;D
|
Cytat:
Natomiast Legia nie ma nic do stracenia przegrali z Ruchem i muszą się ostro napocić żeby być na 2-3 miejscu. |
http://demotywatory.pl/1494671/Puma-Wybieram-cie
Nowa myśl Henia na mecz z Legią? :) *Eberk* a no "sramy", bo gramy na wyjeździe, bo Wisła nie rozjeżdża wszystkich jak w sezonie 07/08 (choć i wtedy na Łazienkowskiej przegraliśmy). Mało mnie obchodzi to co myślą o tym meczu kibice Legii. Interesuje mnie tylko Wisła, która po ostatnim meczu zmazała mój optymizm. |
Ciekawe czy Dikson będzie gotowy ale raczej tak,szkoda ze nikt z zagrożonych zawodników nie dostał kartki było by lepiej,ale wiadomo nie ma co sie oglądać na rywali trzeba grać swoją piłkę mam nadzieję,ze wygramy w Warszawie i zdobędziemy mistrza.
|
Chaotycznie grające zespoły z przeciętnymi kopaczami.Każdy wynik możliwy,silenie się na analizę nie ma większego sensu skoro to są ekipy nie trzymające żadnego poziomu. raz grające dobrze a raz padakę. Jedyne racjonalne pytanie przed tym meczem mozna zadać takie. Czy większego babola będzie wrzucał Małecki czy Alvarez?,taki wewnętrzny pojedynek. No i rywalizacja między zespołowa,kto gorszy,Brożek czy Grzelak. I taka nieobsadzona konkurencja,choć z zdecydowanymi liderami, kto więcej razy będzie machał rekoma?,Małecki,Brożki,Grzelak,Iwański,Choto...wym ieniłem faworytów. Tak więc nie jest tak,że ten mecz nie wyzwala we mnie emocji,wszak tyle pytań się rodzi:)
|
Remis po obronie Częstochowy to max co możemy wywieźć ze stolicy. Przy takim poziomie nie-chcenia zdobycia mistrza nie szans na nic więcej. Z grą taką jak w piątek nawet nie zbliżymy się do bramki Muchy. No może po 80. minucie jak już wynik będzie ustalony. Legia gra podobnie słabo jak Wisła ale mimo wszytko widać większe zaangażowanie, większą odpowiedzialność w jej grze. Przykładowo, takie stałe fragmenty we Wiśle, to jest niemal sabotaż. Legia ma tą przewagą, że - na ten moment - wydaję się, że bardziej stanowią drużynę, nie mają tylu pretensji na boisku do siebie nawzajem, do sędziów i całego Świata. Wiślacy grają tak jakby się im ten tytuł należał z urzędu. Niestety nasi traktorzyści po raz szósty zeszli w tym sezonie pokonani i po raz szósty są tym faktem mocno zdziwieni. Niestety wciąż do nich nie dociera, że oni są po prostu bardzo przeciętnymi kopaczami, którzy muszą zapieprzać na boisku. Bez zapieprzania niestety licznik porażek w tym sezonie nie zatrzyma się na "szóstce".
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale oczywiscie ty jako glowny placzek tak sobie zaklałes rzeczywistosc ze wyszlo ze Legia jest na fali, angazuje sie w gre, jest zgrana a Wisla w tej chiwli im do piet nie dorasta. Płacz dalej :) |
Zasadniczo trudno przewidzieć wynik.
Nie można powiedzieć, że Wisła jest słaba, bo przegrała z Koroną, a Legia bo przegrała z Ruchem. Wpadki w wielu meczach ze słabszymi nie zdarzają się tylko w naszej ekstraklasie. Wisła będąc kiepsko przygotowana do rundy, potrafiła się podnieść i walczyć jak równy z równym ze świetnie grającym na wiosnę Lechem, wcześniej wygrywając spotkania. Gramy mecz o mistrzostwo, rok temu była podobna sytuacja i Wisła potrafiła zostawiając zdrowie na boisku wygrać z Legią, co prawda u siebie ale jednak. Ważne, aby nasi wypoczęli po tym niesamowitym jak na naszą ligę tempie meczowym, a na Łazienkowskiej wyszli pełni woli walki, skupieni i świadomi tego, jaki bój ich czeka. Legia nie da się łatwo, ale jej pokonanie jest w pełni możliwe. |
@Jaroo1, możesz mnie obrażać i nazywać płaczkiem - nie robi to na mnie wrażenia. Nie dam się sprowokować. To jest moja ocena aktualnej sytuacji a Twoje kontrargumenty są zupełnie nieprzekonujące.
"Po niezłym meczu z Lechem?" Lech był lepszy w tym meczu od Wisły. Niewiele ale jednak piłkarsko prezentował się solidniej. Na marginesie dodam, że bilans dwumeczu jest korzystny dla Lecha więc ten remis wcale nie był taki zły dla Lecha jak większość sobie to wmawiało. Z do Legii to nie rozumiem co oznacza "mają wszystko wyjebane" więc nie mów, że jak tak twierdzę. Nie przyglądam się tej drużynie aż tak bardzo bo ani mi to nie sprawia przyjemności ani mnie specjalnie nie interesuje. Z fragmentów jakie widziałem, wnioskuję, że nawet jak im nie idzie to walczą i starają się a nie jest to tylko takie pozorowane jak np.w naszym meczu z Koroną. No dobra ostatnie parę minut cisnęliśmy Kielczan ale pierwsze 80 minut to pozoranctwo zainteresowania grą w piłkę nożną. To czy Wisła im do pięt nie dorasta to Ty napisałeś, a ja Ci napiszę, że to zweryfikuje boisko. Ja się obawiam, że znowu to Legii będzie bardziej zależało na zwycięstwie a kiedy umiejętności są zbliżone to właśnie zaangażowanie może się okazać decydującym czynnikiem. Na Legii nigdy nie mieliśmy farta. Jak wygrywaliśmy to minimalnie i to nawet będąc zdecydowanie lepszą drużyną. |
Cytat:
Cytat:
ja nie wiem co gdzie Ty plusy w ich grze widziales.. chyba tylko w ich bramkarzu ktory zremisowal im mecz.. Lewandowski, Peszko i Stilic calkowicie wylaczeni z gry |
To jest właśnie ta propaganda kolejarska
A z Legią to żę się zazwyczaj nie udawało to nie znaczy ze się tym razem nie uda. Im dłużej nie możemy wygrać na Legii tym większe prawdopodobieństwo że w końcu nam się to uda (patrząc przez pryzmat bukmacherów) |
Wiele zależy od dzisiejszego meczu. Jeśli pyry wygrają to trzeba będzie zagrać z Legią o pełną pulę i wtedy każdy wynik będzie możliwy. W razie straty punktów przez kuchenki remis z Legią utrzymuje nas na pozycji lidera i Kasperczak pewnie zagra asekuracyjnie jak tydzień temu co skończy się remisem.
Cytat:
|
thechris wlasnie o to chodzi ze Ty wszedzi widzisz zle strony, rozumiem ze jestes sympatykiem Wisly ale ja z Twoich postow to moge tak jakby wywnioskowac ze piszesz tylko po to zeby pisac zle o Wisle, jaka to ona slaba, ten mecz powinnismy przegrac, to zle, tamto zle. Z całym szacunkiem ale nie rozumiem takich osob jak Ty. Napisałem ze czemu nie odniesiesz sie do meczu z Lechem ktory byl dobry w naszym wykonaniu a Ty od razu mowisz ze Lech powinien wygrac tamten mecz... Niby kibic Wisły a nawet nie wykazujesz sie obiektywizmem tylko wszedzie zanizasz zaslugi Wisły. O Wisle piszesz le za to o rywalach w samych superlatywach. Mimo ze Legia gra jeszcze wieksza padake to piszesz ze u nich to tak sie rozumiej, nie kloca sie i angazuja sie w gre. Bez przesady. Byloby dobrze dla dobra tego forum gdybys Ty plus kilka osob ktore wszedzie widza zle strony dali sobie troche na luz. Nie wiem w czym polega problem ze ciagle narzekacie i nawet zamiast pisac ze Wisła jest dobra (bo jak jestescie jej kibicami to powinniscie nieobiektywnie mowic ale w ta dobra strone a tymczasem Wy ciagle na zla strone przeciagacie Wisłe) to co by nie było to jest dla Was zle i Wisła napewno nie wygra meczu, Mistrza nie oze zdobyc. To ostatnie zdanie juz nawet sie nie odnosi do sytuacji z tej kolejki ale do wszystkich poprzednich lat i sezonow. Ciagle mowicie ze nie wygramy, ze z taka gra o Mistrzu mozna pomarzyc i co Wy na to ze Wisła ma szanse na 3 tytuł z rzedu?
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
A co do tego ze nastepny komentarz po meczu z Legia. Ja juz Ci z miejsca mowie ze moze bedzie w naszym wykonaniu obrona Czestochowy a moze bedzie w wykonani Legii taka obrona. Moze przegramy 3:0 a moze wygramy 3:0. W tej lidze wszystko jest nieprzewidywalne i ten mega optymiz jak i mega pesymiz to jest wrozenie z fusow. I ogolnie wrozeniem z fusow jest robieni jakichkolwiek zalozen w sporcie bo to jest sport i chocby spotkala sie najlepsza druzyna swiata (patrz Barcelona- wracam do meczu z nimi :D) i ta ktora przegrywa z Levadia (patrz Wisła) to moga pasc trzy rozstrzygniecia. Dlatego z Legia mozemy zakonczyc mecz 3 roznymi rezultatami tak jak kazdy inny, szkoda ze dla Ciebie zawsze musimy przegrac bo jestesmy slabsi a rywal jest lepszy |
Kilka słów przed meczem z Legią:
1) Za tekst, że mistrzostwo nam ucieka - nasz kapitan Arek Głowacki do końca rundy powinien posiedzieć na ławce. Na chwilę obecną mamy własny los w swoich rękach i wystarczy wygrać trzy mecze, a mogą wystarczyć nawet dwie wygrane i remis i będziemy mistrzami. Na naszej drodze nie stoi Barca, Tottenham czy inna klasowa drużyna, ale najsłabsza Legia jaką w życiu widziałem, która gdyby nie Mucha byłaby w dolnej połówce tabeli, a także Cracovia, z która zagramy na ,,własnym, dobrze znanym boisku". 2) Jeśli nie zmażemy ,,tallińskiej hańby" zdobywając mistrzostwo, to piłkarze powinni mieć zapowiedziane, że w tym sezonie urlopów nie będą mieli. Może świadomość tego, że zamiast wylegiwać się na zabukowanej już Krecie czy Malediwach taki Małecki od 15 maja zacznie już trenować wrzutki ze stojącej piłki, a Boguski z Brożkiem przyjęcie piłki i inne podstawy gry w piłkę, spowodowałaby, że piłkarzyki poważnie potraktowaliby swoją profesję. 3) 50% wartości Legi to Jan Mucha. Warszawska szkoła bramkarska nakazuje w sytuacji sam na sam z maksymalną agresywnością atakować szarżującego napastnika. Mucha błyskawicznie wychodzi, skraca kąt dlatego ma tak duża skuteczności w bronieniu sam na sam. Najlepszą metodą wykańczania akcji przeciwko takim bramkarzom, jest jego kiwnięcie i strzelenie do pustej bramki. Mam nadzieję, że ktoś w sztabie zwrócił na to uwagę. Tak samo w przypadku ewentualnego karnego - z tego co czytałem w wywiadach z Muchą, to wyczekuje do ostatniej chwili i dopiero się rzuca w róg, dlatego odpada wariant strzelania na siłę w środek bramki lub ewentualna podcinka - zwłaszcza, że Paweł Brożek ma w tej materii już pewne doświadczenia. 4) W tym meczu nie wyobrażam sobie jakiejkolwiek kalkulacji, że remis będzie dobrym rezultatem. Trzeba wyjść na boisko i od pierwszej minuty walczyć o zwycięstwo. Ponieważ brakuje nam walczaków - piłkarzy z jajami rozważyłbym wystawienie Clebera jako defensywnego pomocnika. Sobola można byłoby przesunąć ciut wyżej, aby straszył rywala strzałami z dystansu. 5) Jeśli w ciągu tygodnia na treningach Małecki nie poprawi jakości dośrodkowań należy kategorycznie mu zabronić wykonywania stałych fragmentów gry. Mając w drużynie tak kapitalnie grających głową: Marcelo, Diaza, Głowackiego, a do tego Ba i Łobo mają prawie po 190 cm, grzechem jest nie wykorzystywanie takiego potencjału. No ale widocznie dośrodkowanie ze stojącej piłki dla niektórych piłkarzy stanowi olbrzymi problem. KONKLUZJA: WISEŁKO tylko 3 punkty, tylko mistrzostwo mogą zmazać hańbę po Levadii i po przegranych derbach. |
Cytat:
|
kij, że z Legią
kij, że wyjazd kij, że bez naszych kibiców po ostatnich wtopach trzeba ten mecz wygrać jak się przegrywa u siebie z ostanią drużyną ligi to nie ma się o dziwić TRZY MECZE O WSZYSTKO |
Brakuje takich chłopów w ofensywie jak Kosa, Uche, Szymek, Żuraw takich co mają umiejętności i mentalność zwycięscy.
Obecnie to tylko Sobol został, reszta to albo jakieś marudy bez formy, albo przypadkowi ludzie nie pasujący umiejętnościami do mistrza Polski. Dlatego mam obawy. |
i pomyśleć ze padaka z Korona moze nas pozbawic mistrza, obysmy nie musieli załowac tej wpadki, bo Amicka juz 2 do 0 Ślask jedzie....a nam z Legia bedzie bardzo ciezko wygrac niestety...
|
Wygrana z Legia mozna moim zdaniem osiagnac w jeden sposob, w pierwszej 11 musi wybiec Issa Ba
|
Chyba pójdę dać za ten mecz na tace. Do tego gorliwe modlitwy w intencji tej sprawy.:D Trzeba wygrać , amikusz sie speszy i zremisuje z Polonią Bytom , a wszystko skończy sie na wygranych derbach i przegranej kuchennych na Cichej. Taką mam nadzieję.
|
ja nic nie spekuluje.Do końca zostały 3 mecze zdobywamy 9 punktów i jesteśmy mistrzami!Patrzeć się na amikorza jest bez sensu.Ciężko będzie w warszawie ale ludzie!My to WISEŁKA!!!!JAZDA Z NIMI!
|
Cytat:
|
Dlaczego nie ? Dużo meczy wygrał Żuraw Wiśle :)
|
My mamy mecz z Legia, amica ma mecz z Ruchem-wiec nie dramatyzujcie.
Ogladajac mecze Legii, zauwazyłem, ze graja tragicznie (wiecej szczescia niz talentu) wiec nie wiem dlaczego mowicie, ze przegramy, albo z nimi zremisujemy? Ludzie oni sa do ogrania! Na taki mecz zawsze przychodza dodatkowe bodzce (motywacja, wola walki). Te bodzce zaprocentuja zarowno w Wisle jak i w Legii, ale to my jestesmy pilkarsko lepsi! Wiec gadanie o remisie itp to jak dla mnie straszna glupota. Zaliczylismy wpadke z Korona, ale to juz sie raczej nie potworzy. Pozdrawiam i troszke chłodniejszego umyslu zycze. |
Śląsk-Lech 0-3 czyli mamy punkt nad Amica jeśli nie wygramy wszystkiego do końca to strach pomyśleć...
|
Lech w następnej kolejce ma Polonie Bytom, która nie gra już o nic więc Kolejorz powinien wygrać. Następna kolejka my z parchami ( wynik jest tylko jeden możliwy ) a Lech gra z Ruchem w Chorzowie i to właśnie tam jestem przekonany że Pyry zgubią punkty tak że panie i panowie... Jak wygramy z Legią mamy Mistrza.
|
Umiesz liczyć licz na siebie....Żadne tam Ruchy , Polonie i inni nie pomoga Wiśle. Najlepiej przekonaliśmy się o tym dzisiaj. Śląsk nawet nie pierdnął jak był dziś lany po pysku przez Lecha. Jak nie wygrają wszystkiego do końca to są maxymalnymi frajerami.
|
Patrząc na naszą formę to trzeba by się ostro napocić żeby ograć Legie i to na Łazienkowskiej ehh...
|
Z formu Lecha: „Mimo iż Wisła ma teraz pełne gacie to jednak od nich wszystko zależy. ”
I otóż to! WSZYSTKO ZALEŻY OD NAS! Do cholery! Choćbyśmy byli w nie wiem jak słabej formie, to my jesteśmy Mistrzem Polskim, liderem i nazywamy się WISŁA KRAKÓW! Więc apeluję w tym miejscu do piłkarzy, może przynajmniej ty Mały czytasz to forum: Jeźdźmy na tę Łazienkowską i wygrajmy, zdobądźmy 3 punkty i mistrzostwo. Pokażmy, że w gaciach to mamy ale... cojones!!! |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:21. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl