Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [25. kolejka] WISŁA Kraków - LECH Poznań, 24.04.2010 sobota 16:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7205)

Donki 21.04.2010 20:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bebeto (Post 886984)
A skąd "kibole Kolejorza" mają się znaleźć na meczu ??:)

A dla czego ma ich nie byc??

thechris 21.04.2010 22:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 886960)
Remis biorę w ciemno

Ja też. Ale niestety takie gadanie nie ma sensu... bo trzeba grać :foch: :P

tofik 21.04.2010 22:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 886964)
Może nie zdecydowanym faworytem, ale jednak faworytem.
Podane kursy oznaczają, że bukmacherzy oceniają szanse około 40-30-30.

Tylko z uwagi na atut własnego boiska. Typowy mecz no bet , za dużo może się zdarzyć

Skipper 21.04.2010 23:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jabadabaryba (Post 886985)
Minuta ciszy miała być tylko w 1 kolejce po tragedii, a do końca sezonu granie z opaskami z tego co czytałem na wp.

Póki co praktycznie przed każdym naszym meczem w tej rundzie jest minuta ciszy więc kij wie czy znowu coś nie wypadnie.

Wojtas 21.04.2010 23:24

Cytat:

Po oglądnięciu meczu ze Śląskiem mogę powiedzieć że nie wygramy z Lechem jeśli będziemy mieli tak marną skuteczność. Nie dość tego, stracimy przynajmniej 1 bramkę. Nie jestem optymistą a raczej mam spore obawy. Gramy praktycznie bez Pawła Brożka i "dochodzącego" Boguskiego. Jedyny piłkarz który jest w formie porównywalnej do formy ofensywnego kwartetu Lecha (Lewandowski, Stilić, Peszko, Krivets) to Małecki. 4-1 dla Lecha.... oby nie było powtórki. Nie wiem skąd u niektórych ten potężny optymizm? Chyba nie po meczu z żenująco słabym Śląskiem:) Remis to będzie nasz sukces.... taka prawda.

Oczywiście Wierzę w zwycięstwo ale rozum mówi co innego.

Remis biorę w ciemno

To jest jeden mecz i wszytsko sie zdarzyc moze.

Oczywsicie mozna zakladac ze bedzie ciezko itd ale nasza gra poprawila sie i mamy jeden mecz po tej dluzszej przerwie wiecej.To moze miec jakies tam znaczenie.

Przeciwko Amce trzeba grac twardo tak jak oni z nami zagrali we Wronkach.

Pewnosc siebie i wiara w ewlasne umiejtenosci.Psychologia ma dzis duuuze znaczenie w futbolu :)

Billy 21.04.2010 23:50

Ja liczę, że to będzie ten mecz. Mówiąc "ten" chodzi mi o spotkanie na, który wszyscy w Krakowie czekamy. W tym sezonie nie mieliśmy jakiegoś wielkiego zwycięstwa i chyba Panowie najwyższy czas. Dodatkowo dawno nie wygraliśmy z Lechem i chyba pora się przełamać. To musi być coś w stylu meczu z Legią z 10.05.2009r. To będzie spotkanie o praktycznie Mistrzostwo Polski i nasi piłkarze chyba wiedzą o co grają. Nasza gra nie jest ostatnio zadowalająca, ale czuję, że w sobotę wzniosą się na wyżyny swoich możliwości.

To napisałem tak można powiedzieć od serca :P, a realistycznie patrząc to rzeczywiście grając tak jak np ze Śląskiem to Lech nas zmiecie w pył. Jak już jednak mowiłem wierze w naszych. Dadzą chłopaki radę ; )

TYLKO ZWYCIĘSTWO, WISEŁKO TYLKO ZWYCIĘSTWO !

TIGERTSW 22.04.2010 00:08

Jak dla mnie Cleber za Głowackiego i gra gitara :)

Uważam że jest jeszcze jedna zagadka, mianowicie Amica nie grała od 2 tygodni i też nie wiadomo jak ta przerwa na nich wpłynie.

TYLKO ZWYCIĘSTWO !!!

Ejdzbiol 22.04.2010 09:58

Wiecie co? Tak mi się wydaje, że zapomnieliście kim był dla nas Cleber ;) To był TYTAN PRACY! Chodził na treningi pracował na 100% i zostawał po nich jeszcze trenować, te dobre nawyki z tego co pamiętam przejął Marcelo. Cleber był zawsze czyścicielem, nie pamiętam jednej główki przegranej przez niego, jeżeli widział, że idzie groźna kontra nie cackał się z odbiorem, ale wywalał piłkę na aut. To był ZAWSZE najpewniejszy punkt naszej obrony, który miał miejsce pewniejsze w składzie od Marcelo, który jest teraz najlepszym obrońcą ligii i zdobył 7 bramek w sezonie. A wy mu nie ufacie? Cleber to doświadczenie, on już widział niejednego takiego piłkarza jak Lewandowski czy Peszko i wie na co ich stać. Moim kandydatem na środek obrony zdecydowanie jest Cleber, przynajmniej w tak ważnym dla nas meczu!

rafkur 22.04.2010 10:09

Tworzenie mitu, że to "mecz o mistrzostwo" wqrwia mnie. To jest mecz o 3 pkt i tyle. Ważny bo prestiżowy ale nie o mistrzostwo bo to mistrzostwo można stracić chwilę później z np Piastem. Byłoby bardzo źle gdyby piłkarze również uwierzyli w to że to mecz o mistrzostwo bo w przypadku przegranej mogą "pęknąć" przed następnymi meczami a w przypadku wygranej zlekceważyć kolejnego przeciwnika. To jest kolejny mecz ligowy który trzeba wygrać i tyle !

KOMINEK 22.04.2010 10:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ejdzbiol (Post 887137)
Wiecie co? Tak mi się wydaje, że zapomnieliście kim był dla nas Cleber

Słusznie używasz słowa był - bo kilka miesięcy leczenia kontuzji sprawia że nie wiemy w jakiej teraz formie jest Clebi

mariusz92abg 22.04.2010 11:41

a ja sie boje,ze sedzia moze sie postarac aby liga byla ciekwasza,i przeszkodzic Wisle w zdobyciu 3 pkt.obym sie mylil!!!:)

arti 22.04.2010 13:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafkur (Post 887141)
Tworzenie mitu, że to "mecz o mistrzostwo" wqrwia mnie. To jest mecz o 3 pkt i tyle. Ważny bo prestiżowy ale nie o mistrzostwo bo to mistrzostwo można stracić chwilę później z np Piastem. Byłoby bardzo źle gdyby piłkarze również uwierzyli w to że to mecz o mistrzostwo bo w przypadku przegranej mogą "pęknąć" przed następnymi meczami a w przypadku wygranej zlekceważyć kolejnego przeciwnika. To jest kolejny mecz ligowy który trzeba wygrać i tyle !

ale jak to my zdobędziemy te 3 pkt to inni będą mogli nas pocałować w d...
Do końca pozostanie 5 kolejek w których wystarczą nam 3 wygrane, a może nawet i nie tyle

emjot 22.04.2010 13:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mariusz92abg (Post 887162)
a ja sie boje,ze sedzia moze sie postarac aby liga byla ciekwasza,i przeszkodzic Wisle w zdobyciu 3 pkt.obym sie mylil!!!:)

o to by liga stała się ciekawsza postarali się
Skorza Maciej i jego ekipa kilkoma wiosennymi wynikami

MaG* 22.04.2010 13:58

Możemy to wygrać i musimy to wygrać. Lech nie jest zespołem z innej ligi. My też poziomem ich nie przewyższamy ale to my jesteśmy w lepszej sytuacji.
Po pierwsze gramy u siebie, po drugie mamy 4 pkt przewagi i to oni muszą nas gonić.Po trzecie Kuchenki nie wytrzymają ciśnienia.

Trzeba to wygrać bo takie zwycięstwo jak już zauważyliście jest nam w tym sezonie potrzebne. Piłkarze są nam to winni . Nikt mnie nie przekona ,że mając 7 pkt przewagi nad Amicą odwalimy lipę i oddamy im mistrzostwo.
Oni stracą nadzieję , my zaś złapiemy wiatr w żagle.

skttrbrain 22.04.2010 14:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 886864)
a co do tego jak gra Amica... w ostatnim meczu zagrali o niebo ładniej od nas, w przedostatnim zagrali gorzej od nas, więc o co się spierać?

W przedostatnim graliśmy z Legią i zagraliśmy najlepszy mecz za kadencji Zielińskiego. I bez napinki stwierdzam, że tak grającego Lecha Wisła w tej formie nie będzie w stanie zatrzymać. Ale tak naprawdę wszystko siedzi w głowach piłkarzy, bo umiejętności mają, i od tego zależeć będzie, czy będzie im się chcieć, móc i grać na 100%. Jeśli tak, to wygramy, jeśli nie, to remis murowany i MP znowu nie tym razem. Tak ja to na chłodno i subiektywnie widzę.

szprotson 22.04.2010 14:05

jesteś tak dobry jak twój ostatni mecz

TYLKO WISŁA TYLKO WYGRANA

prober 22.04.2010 14:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mariusz92abg (Post 887162)

Sędzia ma być nieobiektywny i ma popełniać błędy, bo życzy sobie ciekawszej ligi??
Ludzie, opanujcie się.

felipe 22.04.2010 14:22

Cytat:

Oczywiście Wierzę w zwycięstwo ale rozum mówi co innego.

Remis biorę w ciemno

Mam tak samo :)

martin_6 22.04.2010 15:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skttrbrain (Post 887193)
I bez napinki stwierdzam, że tak grającego Lecha Wisła w tej formie nie będzie w stanie zatrzymać.

Bez przesady. Gdyby Legia miała trochę więcej (to znaczy, jeszcze więcej) szczęścia, to byłby remis. Możecie atakować na przykład cały mecz i skończyć jak my z Levadią. Poza tym, mam nadzieję, że nasi piłkarze nie pozwolą wam rozhulać się tak jak w meczu z Legią, ale to już wyjdzie w praniu.

prober 22.04.2010 15:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skttrbrain (Post 887193)
I bez napinki stwierdzam, że tak grającego Lecha Wisła w tej formie nie będzie w stanie zatrzymać.

Bzdury pleciesz. Wisła Kraków ma potencjał porównywalny, a nawet większy niż Lech Poznań. Więc nie pisz, że Lech nie będzie do zatrzymania, bo remis jest bardzo prawdopodobny. Nie do zatrzymania była Barcelona na Camp Nou w 2008.

Galonek 22.04.2010 15:34

Moim zdaniem będzie remis. Wisła często dostosowuje się poziomem do gry rywala. Ze słabszymi gra gorzej, z silniejszymi lepiej. Myślę, że tak będzie i tym razem.

AS82 22.04.2010 15:48

A ja sie boje wysokiej wtopy . Lech zagral bardzo dobry mecz z Legia i Arka , my natomiast nie zachwycalismy nawet na tle beznadziejnego Slaska. Lech sie bankowo zepnie na ten mecz bo porazka praktycznie konczy ich gre o majstra , mam nadzieje ze nasi kopacze W KONCU zagraja na wyzszym poziomie. Lech co prawda nie ma tak dobrego rezultatu w meczach wyjazdowych , ale Wisła przegrała tez 3 mecze u siebie . Mam nadzieje ze gotow do gry bedzie Issa Ba ,bo bez niego srodek pola nieistnieje

WISŁAZWE 22.04.2010 15:56

Tylko, że Lech ostatnie spotkanie o punkty rozegrał w piątek 9 kwietnia a my we wtorek i to jesteśmy tu w lepszej sytuacji, bo nie wiadomo jak na Lecha wpłynęła przerwa 2 tygodni bez meczu o punkty.

My jesteśmy gospodarzem tego meczu i to my mamy od początku narzucić swój styl gry i zneutralizować mocne punkty Lecha tak jak to zrobił Inter w meczu z Barceloną, a 3 punkty zostaną w Krakowie.

Przede wszystkim musimy wykorzystywać okazję jakie stwarzamy, bo może się okazać, że nie będzie ich tyle co w poprzednim meczu ze Śląskiem i każda sytuacja będzie na wagę 3 punktów.

szprotson 22.04.2010 16:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 887228)
A ja sie boje wysokiej wtopy . Lech zagral bardzo dobry mecz z Legia i Arka , my natomiast nie zachwycalismy nawet na tle beznadziejnego Slaska. Lech sie bankowo zepnie na ten mecz bo porazka praktycznie konczy ich gre o majstra , mam nadzieje ze nasi kopacze W KONCU zagraja na wyzszym poziomie. Lech co prawda nie ma tak dobrego rezultatu w meczach wyjazdowych , ale Wisła przegrała tez 3 mecze u siebie . Mam nadzieje ze gotow do gry bedzie Issa Ba ,bo bez niego srodek pola nieistnieje

Bez Issy Ba środek nie istnieje? Wybacz, widzimy chyba innego zawodnika w innej drużynie. Owszem ma fajne triczki, ze 2 niekonwencjonalne podania, ale w defensywie to jest baaaardzo słabo. Najefektywniej dla niego było by grac za Brożkiem, jako wolny elektron bez zadnych zadan defensywnych.

AS82 22.04.2010 16:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 887233)
Bez Issy Ba środek nie istnieje? Wybacz, widzimy chyba innego zawodnika w innej drużynie. Owszem ma fajne triczki, ze 2 niekonwencjonalne podania, ale w defensywie to jest baaaardzo słabo. Najefektywniej dla niego było by grac za Brożkiem, jako wolny elektron bez zadnych zadan defensywnych.

W ostatnim meczu ze Slaskiem ,nasza gra opierala sie jedynie na skrzydlach (Malecki,Lobodzinski) ,wiem ze Kasperczak lubi tak grac , ale przydaloby sie tez zeby ktos ze srodka potrafil niekonwencjonalnie rozegrac pilke , a Issa to napewno umie

szprotson 22.04.2010 16:14

czyli nie widziales tego, ze po raz pierwszy chyba w historii, Jirsak zagrał jak na środkowego przystało, miał odbiory a przede wszystkim łaczyl obrone i pomoc. Wychodził do piłek i zagrywał do boku. W środku pomocy w Śląsku zagrał Dudek z Milą czyli naprawde niezli pomocnicy. Byli widoczni etc? Raz im wyszło prostopadłe podanie i tyle.
A mówiąc o Issa Ba ze jest królem środka to spora przesada. Królem to jest Radek, co zapierdala i pracuje cały mecz, aby taki Issa mogl spokojnie niekonwencjonalnie podac.

edit: zeby nie bylo, podoba mi sie gra Issy, ale to za mało by zrobic z niego bożyszcze po 2 meczach.

od kilku dni mówilo sie ze Kotor broni.

AS82 22.04.2010 16:30

No ja rzeczywiscie Jirsakiem zachwycony nie bylem po ostatnim meczu ,wiec wiecej sie spodziewam mimo wszystko po Ba

Billy 22.04.2010 16:38

Dobre wieści z obozu rywala: prawdopodobnie nie zagra Buric i Djurdevic :]

Cinek1906 22.04.2010 16:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Billy (Post 887262)
Dobre wieści z obozu rywala: prawdopodobnie nie zagra Buric i Djurdevic :]

Jeszcze tylko Lewandowski i Peszko i pozamiatane:D

prober 22.04.2010 17:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cinek1906 (Post 887269)
Jeszcze tylko Lewandowski i Peszko i pozamiatane:D

Do kompletu dorzućcie Arboledę, Stilicia i Kriwca. Z rezerwami byłoby łatwiej, nie?

skttrbrain 22.04.2010 17:56

@prober
napisałem przecież, że mówię o Wiśle w tej formie. Bo jak dla mnie to ona za dobra nie jest. Mecz ze Śląskiem widziałem i za specjalnie nie graliście. A o potencjałach drużyn nic nie wspomniałem.

Stavanger 22.04.2010 18:12

Cóż, nie mam zamiaru być nieobiektywny, ale Arka całkiem nieźle z wami pogrywała, tylko brakowało jej dobrego wykończenia z przodu ( Joel Tshibamba w tamtym meczu nie błyszczał ) i to nie przełożyło się na bramki. Ja wiem, że wy z Poznania już inną galaktykę reprezentujecie, ale to nie znaczy, że ( według Twoich słów ) mamy obawiać się pyknięcia Wisły przez Lecha. Pamiętaj, to wy musicie,my możemy ( choć wolałbym, żeby tej maksymy nie brali sobie nasi piłkarze do głowy ).

crazykaro 22.04.2010 18:55

No i trafiliśmy na sędziego Małka. Ciekawe jak mu to wyjdzie tym razem :-/

SpoXsteR 22.04.2010 18:59

Sedziowal dwie ostatnie nasze porazki z Amika w ekstraklasie :)

Zarko42 22.04.2010 19:03

do 3 razy sztuka :)?

saklak1906 22.04.2010 19:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prober (Post 887282)
Do kompletu dorzućcie Arboledę, Stilicia i Kriwca. Z rezerwami byłoby łatwiej, nie?

No tak Amika to potega i trzeba przed nimi srac w pory, moga wystawic nawet najsilniejszy sklad jak sie naszym bedzie tego dnia chcialo grac to o wynik jestem spokojny.

Donki 22.04.2010 19:08

No znowu ten Małek ;/
Czy tylko ja go nie trawie??

Blaszczu16 22.04.2010 19:09

Ostatni raz wygraliśmy z Lechem 2 lata temu. Czas zmienić tą passę. "Ten mecz musimy wygrać..."

SpoXsteR 22.04.2010 19:10

Cytat:

Jest szansa, że Jasmin Burić zagra jednak w sobotę z Wisłą Kraków. Piłkarz na pewno pojedzie z zespołem, decyzja zapadnie w ostatniej chwili - informuje "Przegląd Sportowy".

Bośniak doznał urazu mięśnia czworogłowego w meczu z Legią Warszawa. W kolejnym spotkaniu z Arką Gdynia nie wyszedł na boisko i miał też pauzować w sobotę w Krakowie.

- Pojedzie na pewno z nami do Krakowa. Są jeszcze trzy dni do meczu i wlele może się zdarzyć - mówi trener Jacek Zieliński, cytowany przez "Przegląd Sportowy".

Pomimo urazu Burić trenował w tygodniu (ale nie z zespołem) i ponoć z każdym dniem z jego zdrowiem jest coraz lepiej.
wp.pl

ale trzeba pamietac ze to tylko gierki przed meczem.. owszem, dobrze by bylo gdyby polowe zawodnikow nie gralo (z rezerwami najlepiej, a jak..).. bo tu nie czas na wyliczanki i zabawy w fair walki

SIP 22.04.2010 20:16

jak to w końcu jest z kibicami Lecha? wchodzą na sektor czy nie?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:37.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl