Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   W Hołdzie Lechowi Kaczyńskiemu (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7195)

cebulka997 12.04.2010 19:36

mnie najbardziej jest szkoda tych wszystkich PUŁKOWNIKÓW bo oni to mieli " ŁEB NA KARKU"
polska armia nie ma teraz dowodow i jakby ktos teraz chcial wkroczyc do Polski to mamy "pozamiatane"
wg mnie to wogole w tym wszystkim to Ruscy w tym maczali palce chyba ze to wszystko taki dziwny zbieg okolicznosci, ale samolot, w ktorym lacialo kilku dowodcow, prezydent wraz ze swoja zona, kilku poslow i senatorow rozbil sie na terenie Rosji, ktory lecial na 70 ROCZNICE ZBRODNI KATYNSKIEJ(wszyscy dobrze wiedza co sie wtedy stalo) i chcieli to wykorzystac, ale jak to poki co nie idzie tego udowodnic

MMTS 12.04.2010 19:37

Dlaczego znowu to miejsce? Dlaczego tylu dobrych ludzi? Ile jeszcze tragedii musi przejść polski naród by zostać wynagrodzonym za ten i inne bóle?
Panie Prezydencie, Pani Mario, Politycy, Generałowie i wszyscy którzy byli na pokładzie, dziękuję.
Dziękuję za patriotyzm. Dziękuję za dumę. Dziękuję za prawdziwość.
Spoczywajcie w pokoju.

Kandzior 12.04.2010 19:51

Panie Prezydencie, nie wielu Pana rozumiało. Nie wszyscy szli w parze z Panem. Dziś nie ma to znaczenia. I co by nie powiedzieć, mówimy zwykłe ludzkie dziękuję, bo to słowo jest najprostszym a za razem najlepszym słowem które do Pana kierujemy. Dziękujemy...

_ukoL 12.04.2010 20:27

Wiadomo, że w obliczu wielkiej tragedii nie powinno się wyliczać i wybiórczo pisać o pojedynczych osobach ale śmierć Ryszarda Kaczorowskiego mnie osobiście dotknęła. Całe życie walczyć o wolną Polskę, uniknąć śmierci z rąk NKWD i w takim miejscu o takiej porze zginąć, niesamowita symbolika. Straszne i aż wzruszające.

Ni_Ma 12.04.2010 22:03

Pamiętajcie wy o mnie co sił! Co sił!
Choć przemknąłem przed wami jak cień!
Palcie w łaźni, aż kamień się zmieni w pył -
Przecież wrócę, gdy zacznie się dzień!
Jacek Kaczmarski

Świeć Panie nad Ich duszami...
Do zobaczenia.

Syn Kangura z 1984 12.04.2010 22:33

Ehh... mija już 3 dzień od tej tragedii, a ja za każdym razem gdy rano wstaję mam wrażenie że skończył się zły sen, niestety to wrażenie kończy się po jakimkolwiek kontakcie ze światem ( TV, internet etc.) :(

Niech im ziemia będzie lekka.

szczebrzeszcz 12.04.2010 23:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 883616)
Swego czasu bardzo popularne były liczniki odliczające dni do końca jego kadencji. Można wyzerować.

tu był
http://www.pepepe.pl/

universe 13.04.2010 00:03

Pamietam.. kiedys wpadla mi w rece opasla ksiazka o bitwie pod Monte Cassino, angielskich autorow. A w niej, wedle przewidywan, skromniutka tylko czesc poswiecona Polakom.. jednak kilka zdan przykulo uwage. Mianowicie autor z niemalym podziwem opisywal jak to polscy oficerowie i zolnierze zdobyli u miejscowych ludzi ogromny szacunek - nieskazitelnymi manierami, szarmanckoscia, odwaga, zyczliwoscia czy chociazby tym, ze zadali sobie trud szybkiego nauczenia sie miejscowego jezyka.. Moze nie pamietam dokladnie tych slow, ale pamietam, ze napawaly mnie duma jednoczesnie sciskajac serce na mysl ilu z najlepszych swoich synow Polska kolejny raz wtedy utracila..

Jakos tak mi sie teraz wsrod zalu przypomina, to scisniete serce i to poczucie dumy..

Spoczywajcie w Pokoju.

MatMario 13.04.2010 00:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 883705)
Mnie najbardziej boli to jakim go wykreowano .

Pan Wojewodzki,pan Figurski ,pan Majewski

Ci ludzie korzy dzis sa dla mnie nikim ,zerem ,powinno sie ich zostawic jak tredowatch ,wtyd ze sa moimi rodakami.

To oni nie warci dzis nic wyrzutki ,przyczyli sie swoimi programami i wpajaniem glownie do ludzi mlodych mitu wad prezydenta (ze maly,brzydki itd)

co to za k*** kwalifikacja czlowieka,kto im dal przyzwolenie obrazac czlowieka ktoremu nie dorastali do pięt.

To mnie caly czas boli i nie daje spac.

Weź już ochłoń... Śmierć nie powinna zmienić odbioru osoby jaką była za życia i co robiła.

Jako Polak czuję się źle z powodu śmierci PREZYDENTA, mam dla niego szacunek za to że był wierny sobie, wierzył w swoje postępowanie. A to kto jak go odbierał, niech zostanie dla tych osób.

Jeśli ktoś uważa jedno, a teraz odkręca się o 180 stopni i mówi coś innego to jest hipokrytą.

Ja mam apel o zmianę nazwy tematu, aby upamiętnić wszystkich poległych.

Zgineła elita osób nie będących na pierwszej lini medialnego szumu, o nich PAMIĘTAJMY! Robili dla Polski wiele, wśród nich osoby z naszego miasta i regionu.

Wymienię tu choćby:

Andrzeja Przewoźnika, Andrzeja Kremera, Wiesława Wodę.

CZEŚĆ I CHWAŁA POLEGŁYM!

laurence 13.04.2010 00:21

Po wiadomości, że zginął prezydent NASZEGO kraju wpadłem w straszna traumę.
Jako, że na Kaczyńskiego nie głosowałem i w zasadzie nie byłem zwolennikiem jego rządów miałem podwójną satysfakcję z tego, że potrafiłem go bronić podczas każdego koleżeńskiego sporu, luźnych rozmów, imprez rodzinnych. Broniłem go ponieważ był Prezydentem Rzeczpospolitej Polskiej - Moim Prezydent. Takim osobom należy się bezwzględny szacunek!!!
Zawsze uważałem, że to "polskie" media wykreowały Kaczyńskiego na niezdarę . Wypominano mu wszystko i wszędzie. Najdrobniejszy szczegół, detal, drobiazg był obiektem drwin mediów.
Z tego wszystkiego najbardziej boli mnie to, że TO rodacy w taki sposób traktowali Głowę Państwa.

Teraz dopiero media przedstawiają Lecha Kaczyńskiego w pozytywnym świetle, natomiast na usta ciśnie się pytanie: dlaczego tak późno?

darotsok73 13.04.2010 00:44

W hołdzie ofiarom katastrofy....Prezydentowi , politykom , funkcjonariuszom , duchownym , kombatantom , lotnikom....

Wieczny odpoczynek.. niech Was Dobry Bóg przygarnie..

matssman 13.04.2010 01:14

http://www.youtube.com/watch?v=_WS-sU5r5dA

JEDREK76 13.04.2010 03:21

Dziękuję CI Panie Prezydencie, że wielokrotnie mogłem być dumny z tego, że Byłeś także moim Prezydentem, że to właśnie na Ciebie oddałem swój głos.

Przepraszam wszystkich z góry za kilka gorzkich słów, które muszę jednak napisać, bo jak widzę wciąż znaczna część osób nie rozumie różnicy pomiędzy normalną różnicą poglądów w debacie politycznej (jak np. w rozmowach pomiędzy Kaczyńskim, Stasiakiem i np. Gowinem), a zwykłym chamstwem, obsobaczaniem i nagonką jaka była stosowana wobec tego Człowieka przez zarówno polityków (Palikot, Niesiołowski to skrajne przypadki) jak i dziennikarzy. Nie widzicie doprawdy różnicy pomiędzy różnymi koncepcjami dążenia do poprawienia sytuacji w kraju a drwieniem ze szczeliny pomiędzy zębami, niskim wzrostem, przekręceniem czyjegoś nazwiska (przykładów naprawdę można wymieniać wiele)??

Przychodzi mi do głowy taka gorzka myśl czy gdyby Bóg dał, że Prezydent ocalałby z tej katastrofy, to który tym razem polityk bądź dziennikarz poszedłby w ślady Bronisława Komorowskiego stwierdzającego po ostrzelaniu w Gruzji samochodu Prezydenta Kaczyńskiego "jaki Prezydent, taki zamach"... w jakim innym kraju takie słowa po takim wydarzeniu byłyby możliwe?? Czy rzeczywiście Człowiek musi zginąć, żeby Jego odbiór tak krancowo się zmienił??
Temu Człowiekowi w podły sposób próbowano odebrać honor, cześć, godność a przede wszystkim to co miał najważniejszego w przeciwieństwie do wielu swoich oponentów ODWAGĘ i Gotowość do Poświęceń dla Ojczyzny.

Jeszcze raz dziękuję Panie Prezydencie, niech dobry Pan Bóg przyjmie Ciebie, Twoją Małżonkę i pozostałych uczestników tej ostatniej delegacji do swojego Królestwa.

Wieczne Odpoczywanie Racz IM dać Panie...

P.e.c.h 13.04.2010 07:39

W czwartek (15.04) o godz 20 organizowany(przez rózne organizacje młodzieżowe) jest Marsz poświęcony pamięci tragicznie zmarłych w katastrofie lotniczej pod Smoleńskiem.

Wymarsz z Placu Matejki pod Krzyż Katyński.

Zapraszamy i prosimy o rozpowszechnianie.

KOMINEK 13.04.2010 11:55

Ten temat służy tylko do składnia kondolencji. Jeśli chcecie się dzielić swoimi przemyśleniami zapraszam na polityczny
Każdy ma prawo do różnych przemyśleń i odczuć a to nieraz wywołuje odzew i chęć dyskusji. Bardzo proszę żebyście uszanowali ten podział.

TommyTSW 13.04.2010 16:20

smutek i żal pozostał po nagłej śmierci tylu rodaków, nie szanowałem telewizyjnych masek polityków jednak zgineło sporo ojców synów i męzów, więc nie możemy patrzeć na nich przez ten pryzmat, polecieli oddać hołd poległym a sami polegli, pamiętajmy za co zgineli a nie jakie decyzje podejmowali [*]

universe 14.04.2010 11:57

Z potrzeby serca.

Przezywamy zalobe narodowa i rozpamietujemy tragedie jaka spotkala nasz kraj. Tragedie, ktorej symbolika, wymowa sa wrecz porazajace.. towarzysza nam przerozne emocje, uczucia.. jestesmy tez bardzo zjednoczeni i troche szlachetniejsi niz zazwyczaj..

Po lekturze tego i politycznego tematu z ostatnich dni zrodzila sie we mnie potrzeba wdziecznosci

przede wszystkim tym, ktorzy bardzo poruszeni przezywaja ostatnie dni w milczeniu..
tym, ktorzy jednak staraja sie wyrazic, nieraz bardzo pieknie, to co czuja..
wreszcie tym, ktorzy w sposob wywazony, godny i z szacuniem dla naszych Bohaterow biora udzial w dyskusjach.

Dla Was slowa "ojczyzna" i "patriotyzm" to nie sa puste slowa.

Chwala i Czesc Tym, ktorzy oddaja swoje zycie sluzac tym wartosciom.

asgardflame14 18.04.2010 21:42

http://www.inicjatywa14.net/index.ph...noci&Itemid=61

kibice (i nie tylko) w hołdzie ofiarom Smoleńska i Katynia.

el Nuero 18.04.2010 22:21

Hołd i pamięć tym wszystkim, którzy zginęli w kwietniu pod Smoleńskiem - zarówno teraz, jak i przed 70 laty. Spoczywajcie w pokoju....

PS. Może to szczegół ale bardzo spodobała mi się postawa prezydenta Gruzji - postanowił przybyć do Krakowa, żeby oddać hołd prezydentowi Lechowi Kaczyńskiemu - i nic go przed tym nie powstrzymało. Ani wcześniejsza wizyta w USA, ani chmura pyłów nad naszym kontynentem, ani odyseja przez pół Europy. Jedni tchórzliwie rezygnują, inni by oddać hołd stoją w kolejce przez wiele godzin (przed pałacem prezydenckim w Warszawie) bądź robią wszystko by dotrzeć na pogrzeb do Krakowa. Chyba tacy ludzie najlepiej potrafią zrozumieć, czym jest hołd i podziękowanie zmarłym.

kot 18.04.2010 22:43

Symbol za symbolem w Polskę uderza i wszyscy pytają dlaczego .... i słusznie pytają, gdyż jeśli nawet wierzący ponownie zwątpili a inni będąc ślepi, szybko zapomnieli, to czas na odpowiedź najwyższy, tylko jak odróżnić przypadek od przeznaczenia, jak uwierzyć w symbolikę zdarzeń i ją zrozumieć inaczej niż sugerowany mistycyzm, jeśli świat twierdzi, że nadprzyrodzenie nie istnieje, że ponad żywym człowiekiem, zwłaszcza tym aktualnie zwycięskim, nie ma silniejszych i nie ma mądrzejszych, ani inaczej predysponowanych ?

A potem nastaje mądrość zbiorowa, wydawałoby się irracjonalna, instynktowna, która wbrew logice, i tych zwycięskich i poniżanych, objawia się nagle i niespodziewanie i szokuje adekwatnie do symbolu krzywdy, dosłownie wszystkich, i tych aktualnie zwycięskich i tych poniżanych i tym bardziej nie idzie tego wszystkiego ogarnąć rozumem, gdy świat także instyktownie, symbolom tym się kłaniać wreszcie zaczyna, tym razem zmartwychwastałym poprzez bliźniaczość, przyznając ich niesamowitość, lecz bojąc się do tego przyznać, że one mówią coś więcej, że znowu wskazują wybór przyszłości, nie tylko dla tych predysponowanych inaczej.

KOMINEK 19.04.2010 08:26

Ten temat służy tylko do składnia kondolencji. Jeśli chcecie się dzielić swoimi przemyśleniami zapraszam na polityczny
Każdy ma prawo do różnych przemyśleń i odczuć a to nieraz wywołuje odzew i chęć dyskusji. Bardzo proszę żebyście uszanowali ten podział.

Maile zostały przeniesione do tematu Politycznego

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:52.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl