![]() |
Na chwilę obecną zatrudnienie Kasperczaka to najlepsza z możliwych decyzja. Zna piłkarzy, ich potencjał i w pzreciwieństwie do trenera z zagranicy będzie w stanie uratować ten sezon.
|
Jeszcze powrotu Frankowskiego brakuje... Swoją drogą tak walczył o kasę a teraz wraca? Dziwne to wszystko...
ps. Jak takie cuda się dzieją to teraz jak Kapka wróci to się nawet nie ździwię ;) ps2. Dla mnie jak ktoś już raz wypiął się na Wisłę nie ma dla niego u nas miejsca i chętnie podpiszę się pod każdym transparentem, petycją, przyśpiewką antyHenrykową |
Cytat:
Wisła to nie Górnik z przed roku, ale to też nie jest już Wisła Kosy, Żurawia, Szymka czy Franka. Zupełnie inne realia i na dobrą sprawę efekt może być mocno ryzykowny. Równie dobrze ta zmiana może okazać się szkoleniowo pozytywna jak i być tylko pogłębieniem nieudolności decyzyjnej. Ale wszyscy krzyczący (pomijam pieniaczy jak WSB), że to fatalny wybór i czeka nas tylko kilo mułu - wszak przecież dno już osiągnęliśmy - wskażcie kogo mieliśmy posadzić na ławce? Personalnie. Z nazwiska. I tylko darujcie sobie Dana. |
Tylko patrzeć jak Kasperczak zaloguje się na forum i będzie przepraszał każdego z osobna...
****a żenująco się to czyta.... |
Cytat:
|
Lol, dla mnie bany jak można nazwać Kasperczaka śmieciem, i nie dostać bana <wow>
Trochę szacunku Was to skwk całe już całkowicie zaślepiło! Teraz nie dacie transparentu 1906 % poparcia dla decyzji Bogusława Cupiała? Czy zacznie się jakiś protest ? Już całe skwk robi swoje Lol. Maciuś Wam pasował, bo chciał się podlizać proste jak drut. To dyplomata lepiej częściej chwalić i mówi,że kibice są zajebiści i tym uzyskał poparcie. |
Cytat:
|
spartan, na przykładzie Lecha i tego co się dzieje w tym klubie łatwo jest powiedzieć że problemem Wisły nie jest trener. Skorzy nie dano pracować i tyle, ale to już historia, Kasperczak mnie nie przekonuje, obecny skład prawie w całości siedziałby na ławce porównując z piłkarzami jakimi wcześniej dysponował Kasperczak.
|
Pewne jest że wraz z Kasperczakiem przyjdzie Szymanowski. Ciekawi mnie tylko czy Łaciak z tym italiano się uchowają.
|
Cóż, kibic swoje i tak będzie pamiętał.
Może jednak nie rzucajmy mu tak od razu kłody pod nogi. Ma szanse się wykazać. |
Śmieciem Kasperczak to nie jest. Uwierzcie, że wystarczy mi, jak będzie mistrz 2010, jakaś LM i nie wiem co jeszcze. Oj Henry, masz niezłe wyzwanie :)
|
na konferencji prezes rady nadzorczej bodajze powiedzial ze w tym miesiacu konczy sie kontrakt z wlochem i to tylko zalezy od Kasperczak czy bedzie kontrakt przedluzony, ale chyba nie ( bo Kasperczak mowil podczas konferencji ze tylko jedna osoba odejdzie ze sztabu czyli wloch)
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...wie_bez_zmian/
Terziotti odchodzi, jedyna zmiana póki co. |
Ciekawe czy Heniek też chce wygrać Puchar Francji tak jak Białas:rotfl:
|
Dziwne
* Valarenga i Tybilisi * Kasper walczył z Cupiałem w sądach * W Afryce w ostatnich latach 0 sukcesów * Spektakularne spuszczenie Górnika z ligii i ................... Ale cóż ... życzę powodzenia |
A kto teraz (przynajmniej teoretycznie) odpowiada za transfery skoro Kasperczak zaznaczył, że nie jest menadżerem, a trenerem?
|
Cytat:
Faktu zatrudnienia HK nie będę komentować. 1 kwietnia szybciej nastał ? |
Cytat:
Italiano już nie pracuje http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...wie_bez_zmian/ |
napewno Brożek nie ośmieli sie pyskowac do Henia jak do Skorży.
Co do Górnika którego trenował to Kasper kompletnie nie trafił z transferami.Z tymi zawodnikami nie dał sobie rady ani Komornicki a Nawałce to też średnio wychodzi. |
A tak w ogóle, to jeśli dobrze usłyszałem w NSPORT mówili, że na stanowisko dyrektora sportowego wraca G. Mielcarski.
|
Cytat:
Krew mnie zalewa jak ludzie wynoszą pod niebiosa Petrescu, a krytykują Kasperczaka, któremu Rumun mógł by buty czyścić porównując osiągnięcia obu panów. Dan zdobył mistrzostwo w lidze rumuńskiej, kiedy to wykorzystał największą od lat SŁABOŚĆ Steauy i Dinama i defensywnym antyfutbolem opartym na przygotowaniu fizycznym osiągnął ten sukces, podczas gdy wcześniej z trzech klubów w których pracował został z hukiem wyrzucony! Nie musiał się kwalifikować do ligi mistrzów, trafił na najsłabszą możliwą grupę z Rangersami którzy tak jak cała liga szkocka są w tym sezonie po prostu żałośni, Stuttgart który w lidze niemieckiej był jedną z najsłabszych drużyn w tamtym okresie i Sevillę, którą pokonali kiedy ta już o nic nie walczyła, więc "sukces" porównywalny z pokonaniem Barcy przez Wisłę. Teraz ten "genialny" trener poleciał za kasą do drugiej ligi rosyjskiej. Wisła za jego czasów grała padakę, no ale wystarczyło zwalić na piłkarzy i powiedzieć, że "Polakom się nie chciało" i Polacy naiwny naród tanich krytykantów od razu to kupił, a jakże, jakie to proste. Bo dla zakompleksionych Polaków "zagraniczne" od razu znaczy lepsze, a "polskie" gorsze - ŻAL MI WIĘKSZOŚCI Z WAS, NAPRAWDĘ! Błaszczykowski trenuje na codzień w Niemeczech, jest znany jako jeden z najbardziej pracowitych piłkarzy Borussi, a bardzo mocno krytykował metody Petrescu - no tak, ale on jest Polakiem, musi być leniwy i wszystko mu wisieć (ironia) - szkoda tylko, że większość ocenia wszystkich naszych piłkarzy, swoich rodaków tutaj swoją miarą...Tyle w temacie. |
Najbardziej cieszy to, że pracę stracił ten Włoch od przygotowania fizycznego. To co od momentu jego zatrudnienia prezentowała drużyna pod względem motoryki, dynamiki i szybkości zakrawało na kpinę. Piłkarze byli wolniejsi od przeciętnego żółwia.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Od siebie dodam, że teraz Issa Ba będzie mógł pogadać z trenerem w swoim języku. |
Cytat:
Wyn Belotte? Omeonu? Lantame "Władzia" Ouadja? Brasilia? Trenerem może i jest dobrym, ale bardzo dobrze, że jemu akurat transferami zarządzać nie dadzą. |
Cytat:
Cytat:
|
1. Nie kompromitujcie się porównywaniem Górnika do Wisły bo to .... żenujące!
2. Orzeł napisał jedyne mądre słowa w tym temacie. Reszta to bicie piany! |
Cytat:
|
Cytat:
Nie jestem anty, ale sceptyczny. Jesli chce odkupic winy ma byc mistrz i ma awansowac do fazy grupowej w pucharach, bo fakt dobrym trenerem jest, ale honoru nie miał za grosz. |
Zaskakujące posunięcie, nie ma co. Ciekawe, czy Cupiał będzie równie decyzyjny w trakcie okienka transferowego i negocjacji z nowymi pracownikami.
Jeśli za zatrudnieniem Kasperczaka nie pójdą następne decyzje: wymiana sztabu (przynajmniej częściowa), zatrudnienie odpowiednich ludzi na chyba wszystkich(?) szczeblach w klubie, to powrót do Kasperczaka będzie zwykłą kompromitacją - albo przyznajemy się do błędu, wracamy do punktu wyjścia, bierzemy odpowiednich ludzi i do roboty, albo mamy burdelową politykę personalną i za miesiąc trenerem zostanie duet Engel-Liczka, a do ataku sprowadzimy Piechnę z kartą na ręku.. Aha - i z pewnością Kasperczak jest lepszym rozwiązaniem niż Niemiec. |
dla mnie to błąd na ten moment. zobaczymy.
Co do jeo postępowania z Wisłą: wszyscy wiemy, że to najmenik w dobrym tego słowa znaczeniu. Możemy sie niezgadzać z tą decyzją ze względu na zasady, ale to Cupiał był tym który był obrażony. Skoro panowie sobie to wyjaśnili, Kasperczak sie dzis zenująco płaszczył, to nie będę rżnłą świetego i unosił sie honorem. ogólnie prypomina mi to przyjście Okuki, ale nadzieja jest jednak większa :) |
Cytat:
Po drugie nie przeczytałeś chyba dokładnie tego co napisałem . Napisałem , ze poza sezonem 02/03 , ciężko doszukiwać się sukcesów Kasperczaka w europejskich pucharach a gdybanie z co by było gdyby to nie był Real , to sobie można porównać do tego co by było gdyby to nie była Barcelona . Iraklis(a konkretnie ten epizod w fazie grupowej p.uefa) podałem jako przykład meczów w europejskich pucharach , już po czasach Kasperczaka. |
po przeczytaniu tego ręce mi opadają ...
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html najbardziej mną wstrząsa ten fragment o sztabie szkoleniowym. |
Cytat:
|
Jedna rzecz, Maciek Skorża pokazał jak mu zależy na Białej Gwieździe a Kasperczak latami sądził Wisłę o pieniądze.
Kasperczak miał o wiele mocniejszy skład niż obecny. Chyba nikt co do tego nie ma wątpliwości. Styl był bo Żurawski, Frankowski, Szymkowiak, Kosowski, Uche itd. to byli zawodnicy którzy potrafili zrobić bardzo wiele z piłką. Dobrze, że wyleciał Terziotti. Może na jego miejsce znajdzie się jakiś Niemiec który przyciśnie ;) Może Henryk wyciągnie umiejętności Kirma i posadzi Pawełka na ławie. |
Cytat:
|
Cytat:
Szacun! Opamiętajcie się nie pamiętacie czasów z Żurawskim, Kosowskim, Frankowskim ? Jak graliśmy pięknie i jak by było tyle szczęscia co Skorża miał w ostatnich meczach to był by Puchar Uefa? Wy tak gadacie a piłkarzy miał takich.. A jakich piłkarzy ma Real : Kaka,Ronaldo, Alonso, Casillas i co ? I nic bo trzeba umieć zbudować drużynę! Łatwe jak widać to nie jest ! P.S: Fajnie,że teraz dla Was jest wiarygodne źródło onet.pl, gazeta.pl jak jest taka potrzeba to są ok,a tak to napier**** :) |
Wiecie sa pilkarze i trenerzy ktorzy z jednym konkretnym klubem odnnosza najwieksze sukcesy w swoich karierach. Byc moze dla Kasperczaka takim klubem jest Wisla(pamietajmy ze kiedys odnosil z nia sukcesy jako pilkarz i pozniej trener). Miejmy wiec nadzieje ze to zyczenie sie spelni i ze jest to poczatek nowej ery w dziejach Wisly.
|
Cytat:
|
Prosty sposób na zablokowanie działania forum na kilka godzin? Zmienić trenera :lol:
A co do tematu to: Pożyjemy, zobaczymy. |
Cytat:
|
Dla mnie jak bym miałbym wybierać miedzy "dziadkiem z Polski a z Niemiec" wybrał bym z Polski
Z Niemcen napewno nie obronilibyśmy tytułu i chodzi mnie tu o 2 aspekty znajomosci polskiej piłki i zarządu pzpn i innym tego typu ( jak przychodzi trener z zagranicy to nasi już próbują go dodatkowo podszczypać a wiadomo kto rządzi sedziami) Urlatowski - za przeproszeniem co osiągną w ostatnich 3 sezonach?? To ze teraz wypłyną na półrundy to nic nie znaczy. W naszej psełdolidzie to jest stałe zjawisko. Uważam ze jest to naj rozsądniejsze wyjscie!!! Jedyny trener który coś ugrał w pucharach a został zwolniony po 15 zwycienstwach w lidzie Przez kogo - pana Basałaja pamietacie |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:20. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl