![]() |
No jak teraz nie będzie 3 punktów to ja się chyba zajebie. Cały weekend miałem zjebany, począwszy od porażki Wisełki. Wszystko, doprawdy wszystko się .......iło. Kolejka 18 była cała zjebana. Praktycznie każdy wynik mi nie pasował. Ale skoro tamta taka była, to ta 19 powinna być świetna. A jeśli kolejka będzie świetna, to Wisełka rozjedzie Areczkę. Moze gdyby Mały grał z Bełchatowem, to by chociaż do remisu doszło. No ale jak pech to pech.. .FORZA WISŁA!
|
Cytat:
|
Cytat:
I skoro juz piszemy o anty, to moze nie dzieki uprzejmosci pilkarzy GKSu, tylko dzieki anty-pilkarzom GKSu ? Aha, Łobo tez ***** amauri1990: bez jaj, z takiego konta i z 4 obroncow przed soba ? |
mic, pewnie mowa jeszcze o akcji, kiedy Pawełek z prawie narożnika wybił piłkę na oślep wprost pod nogi piłkarza GKS-u (tego z loczkami, jak mu tam), bramka była pusta, strzelić mu się nie udało bo nasi zblokowali
ja tam do Pawełka nic nie mam, przyzwyczaiłem się że czasem coś mu nie wyjdzie - dobrze jest jak jest, jest w lidze wielu bramkarzy którzy są gorsi @up: ja już nie takie cuda widziałem ;) no ale to tylko potwierdza że Pawełek nie popełnił żadnego dużego błędu w tym meczu oprócz akcji ze strzałem Ujka |
Gramy na Hutniku bez kibicow z powodu kary czy organizacji ?
|
:shock: kary .
|
Jeszcze mam nadzieję, na lewego obrońcę. Ale skoro nie przeszedł u nas testów medycznych to raczej zgłoszenie go do rozgrywek nie dojdzie do skutku.
W takiej sytuacji przesunął bym Diaza na lewą obronę a Piotrka Brożka do pomocy. To zbilansowałoby nasze zdolności defensywne przy wstawieniu do podstawowego składu Issy. A Diaz jest ważny w kontekście stałych fragmentów gry. Pawełek Alvarez/Burliga Marcelo/Jop Głowacki/Cleber Diaz/Pi.Brożek- Kirm/Łobodziński Sobolewski/Diaz Issa Ba/Jirsak Pi.Brożek/Kirm Małecki/Boguski Pa.Brożek/Hristov Podstawowa jedenastka(najsilniejsza): Pawełek- Alvarez Marcelo Głowacki Diaz- Kirm Sobolewski Issa Ba Pi.Brożek- Małecki Pa.Brożek Mecz z Bełchatowem pokazał, że zbyt duża wymienność funkcji nie ma sensu bo piłkarze nie mają co grać. W takim wypadku namawiałbym Skorżę do zmniejszenia rotacji z taką charakterystyką: Diaz- lewa obrona ew. zastępca Sobola przy jego nieobecnosci Pi.Brozek- lewa pomoc, ew. lewa obrona przy konieczności przesunięcia Diaza. Kirm- prawa pomoc ew. lewa pomoc przy nieobecności Pi.Brożka Issa Ba- ofensywna pomoc, zmiennik to Jirsak Małecki Pa. Brożek Hristov Boguski- wystawianie któregoś z nich w pomocy to strata dla drużyny Czy nasz filozof nie potrafi wyciągnąć oczywistych wniosków? |
Trzeba rozwalić Arkę najlepiej ze 3-0 żeby było wrażenie, że wróciliśmy na mistrzowską drogę... jak i wszystkich kolejnych rywali. Jak mówi tabela w tej chwili nie ma już miejsca na kolejny błąd.
|
Żadne ustawienie i żadna jedenastka nie zagwarantują nam 3 punktów z Arką jak nie będzie pomysłu na grę, taktyki i zaangażowania. Niczego z tych 3 rzeczy nie zobaczyłem w Bełchatowie... na Arkę liczę jedynie na to ostatnie - czyli zaangażowanie - co na poziomie naszej Ekstraklasy, może wystarczyć na ogranie Mistrza Polski a pokazały to nam Levadia, Cracovia i PGE. My nie przegrywamy z klasowymi drużynami. My przegrywamy bo inne drużyny bardziej chcą wygrać. Zostawiają więcej potu na boisku. I to trochę boli...
|
Bardzo celna uwaga, thechris
Kolejna drużyna pokazała całej ligowej Polsce, że jesli chce się wygrac z Wisłą, wystarczy presing, podwajanie, a nawet potrajanie przy odbiorze piłki,szybkie doskakiwanie w dwóch przynajmniej do wiślaka, który ma piłkę, bo oni wszyscy (poza Issa Ba) nie są wtedy w stanie zareagować grą do przodu, a partnerzy nie dają szansy na dogranie do nich piłki. I mnożą się błędy, straty, pojawia sie chaos i walenie glową w mur. Tak, wiem, że nie każdą drużyne na to stać, ale te które na to stać będą z nami wygrywały |
a mnie nurtuje od dawna pytanie: kiedy Maciek Skorża odważy się i W KOŃCU zagra Kurto??????? ( ewentualnie Juszczyk)
|
juz tak 20 minutową grą wstawiacie Isse do najsilniejszej jedenastki, pff. co za ludzie:D
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Faktycznie, bramka Bełchatowa bez winy Pawełka. Przyznaję.
Ale popatrzcie sobie na to jaki Pawełek zrobił postęp: dawniej jak pilka leciala mu za kołnierz, albo widać było, że strzał nie do wybronienia to Pawełek stał i tylko wzrokiem odprowadzał piłkę. Tym razem wykonał piękną robinsonadę. Oczywiście, że widać było iż jest to na zasadzie: "No tak, piłka wpada do bramki, ale ja ładnie rzucę się w ten róg, gdzie pilka juz jest. Przynajmniej na forum Wisły nie będą na mnie nap..alali". :> Mariusz, bez urazy... :rotfl: |
Co do Kurto czy Juszczyka to powiem tak : trenerzy widzą jak bronią Ci bramkarze podczas treningów. Gdyby prezentowali się lepiej od Pawełka, to Mario grzałby ławę. Oczywiście można dać szansę np. Filipowi w meczu z Arką, ale to spore ryzyko.
PS. Pamiętacie debiut Jarosińskiego?;) |
Cytat:
Mówicie, żeby szansę gry dostał Kurto a jeżeli w tym meczu popełni gorsze błędy niż Pawełek to co wtedy będziecie pisać... Oczywiście życzę mu jak najlepiej. Dobrze wiem że znajdą się ludzie, którzy powiedzą że jak nie dostanie szansy to się nie dowiemy jak będzie to wiadome oczywiście ale ja uważam że nie czas na eksperymenty w bramce. Uprzedzając następne pytania, o to kiedy będzie lepszy czas na to nie wiem ale będę uważał, że na pewno mecz z Arką powinien zagrać Pawełek. Co do debiutu Jarosińskiego, jak dobrze pamiętam to on zadebiutował z przymusu a nie z woli trenera (kontuzja Dolhy, Pawełka) miał prawo czuć się stremowany i mecz mógł mu nie wyjść. Ale to tylko i wyłącznie moje osobiste zdanie. Mam też nadzieje, że w pełni gotowy na spotkanie z Arką Gdynia będzie Issa Ba, widać że gość mimo tego że parę miesięcy był bez klubu, to nie zapomniał jak się w piłkę gra, powinien być ewidentnym wzmocnieniem naszej środkowej linii, wie jak się ustawić jak zagrać nie konwencjonalnie po prostu krótko mówiąc mam nadzieję, że będą z niego ludzie. Wróci jeszcze Małecki i linia ataku będzie mocniejsza. |
Najlepsze jest to, że mecz w Bełchatowie nie przypominał futbolu tylko cymbergaja. Totalny chaos. Co chwile piłkę ma inna drużyna a tak naprawdę to nikt jej nie ma... A ci z C+ zachwyceni poziomem (a może wynikiem?) Z taką grą to nasz nowy stadionik będzie świecił pustkami... Od 6 kolejki jak będzie chodziło 8-9 tys... to się nie zdziwię ...publiczność w Kraku jest dość wymagająca... Może być taki paradoks, że stadion jest większy a chodzi mniej ludzi na mecze. Wszak mamy najsłabszą drużynę na przestrzeni ostatnich 12 lat a oczekiwania jak zawsze te same.
|
Z tego co pamietam to naszym piłkarzom średnio się grało w rundzie jesiennej z Arka. Boli brak Brozka. Według mnie Issa powinien grać od pierwszej minuty (o ile jest kondycyjnie gotowy), dałbym jeszcze jedna szanse Hristovowi Miejmy nadzieje ze mocna Wisla, taka jaka pamiętamy zza czasów Schalke albo nawet Barcelony zacznie wreszcie istnieć. Nie jestem żadnym specjalista w sprawach futbolu, ale z takim poziomem gry jaki prezentujemy obecnie nie mamy szans "nawet" na mistrza Polski. Pozdrawiam.
|
Cytat:
|
Cytat:
Zatrważające jest ile razy można popełniać ten sam błąd. Nawet komentator Śrutwa źle ocenił umiejętności "ręcznika" z naszej bramki, bo powiedział iż z reguły popełnia jeden wielki błąd w meczu. Niestety nasz AS popełnił 2. Czekamy na kolejne ekstra parady w piątek, bo przecież dopóki nie będzie kontuzjowany to i tak on musi bronić. |
"Czekamy na kolejne ekstra parady w piątek, bo przecież dopóki nie będzie kontuzjowany to i tak on musi bronić."
Naprawde bedziesz czekac na jego pomylki?? No to masz swoisty sposob na wspieranie naszych pilkarzy.. ja wprost przeciwnie, bede trzymac kciuki za jak najepszy wystep Pawelka i calej reszty. |
Cytat:
|
Cytat:
|
nie jestem anty - Pawełek, ale tyle razy naprawdę drżało serce przez niego, ja rozumiem dawać szanse, ale jak długo? wydaje się, że drużyna gra niebo lepiej, gdy czuje za plecami mocne wsparcie , pewność itp bramkarza, ile wpadek musi mieć jeszcze w/w aby dać szansę drugiemu? Prawdziwy bramkarz nigdy nie ogra się w meczach bez stawki....
niew wiem ile prawdy jest w szeptanych rozmowach o układach w Wisełce, bo wiem na 100 %, że za Kazimierskiego były..... |
Cytat:
Jestem krytykiem Mariusza od początku jego pojawienia się w tej drużynie. W pewnym momencie zacząlem zauważać u niego pewne postępy, ale był to chyna jakiś przypadek. Mnie, wszystkie niepewne pawełki bardzo wkurzają i irytują, a nie cieszą i dlatego krytykuję tego bramkarza i nieudolną politykę sportową klubu. Oczywiście, po każdym kolejnym błędzie Pawełka, nie omieszkam stwierdzić na forum, że "a nie mówiłem?". Ale nigdy wpuszczona przez niego bramka nie będzie dla mnie powodem do zadowolenia. Będę zadowolony jak Pawełek faktycznie kiedyś podnesie swój poziom sportowy (co zaliczam do bajek na dobranoc), albo wróci tam gdzie jego miejsce (klub pokroju Odry). Tak więc, nie twórzcie mitów o kibicach cieszących się z wpuszczanych goli i przegranych meczy |
Wiosna na Hutniku http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...na_w_krakowie/
|
Cytat:
Facet nie zrobił żadnego postępu i już wiadomo, że nie zrobi. Będzie tylko gorzej. To samo zresztą dotyczy Jirsaka. |
Cytat:
|
Dokładnie jak i FraMat nie byłem, nie jestem i NIGDY nie będę zwolennikiem Mariusza Pawełka. Myślałem, że odejście ultra zwolennika jego bramkarskiego kunsztu i zastąpienie go przez Artura Łaciaka poprawi naszą sytuację. Jednak skończyło się jak zawsze i szkoda komentować telenoweli pt: "Nowy bramkarz Wisły".
Niemniej jednak warto zaznaczyć, że 3 interwencje Pawełka w meczu z Bełchatowem na pewno nie wpłynęły na cały zespół budująco, a tylko wprowadziły niepotrzebne nerwy. Nie rozumiem też tłumaczenia niektórych na tym forum typu: "Ja to się przyzwyczaiłem, że Mariusz ma w każdym meczu jakieś złe zagranie". Aż nóż w kieszeni otworzyłby się, gdybym go posiadał. Bądź, co bądź ekstraklasa to _najlepsi_ piłkarze jacy grają w Polsce. Może poziom naszej ligi nie jest wybitny, ale błędy Pawełka są czasami żenujące, aż nie przystoi bramkarzowi mistrza Polski popełniać takich klopsów. WG mnie Mariusz Pawełek jest kiepski. Koniec, nie musicie się z tym zgadzać!(Fakt gra on tylko bo nie ma rywala na swojej pozycji). Co do samego meczu z Bełchatowem, osobiście nie spodziewałem się, że będziemy w stanie wywieźć więcej niż remis. Wyszliśmy w takim ustawieniu, które nie zwiastowało zbyt ofensywnej gry. Powracający po kontuzjach Sobolewski i Boguski nie zagrali praktycznie nic. Długie zagrania do przodu na tego biednego i osamotnionego Hristova(pokazał, że nie boi się walki - w odróżnieniu od Jirsaka) przeplataliśmy próbami rajdów Kirma. Oczywiście dużych korzyści to nie przyniosło i nie ma się co dziwić skoro powtarzane było do znudzenia. Swoją drogą kolejny raz nie wykorzystujemy ofensywnego stylu Alvareza, który nieco odważniej zaczął poczynać sobie, gdy po jego stronie znalazł się Kirm, a nie bezproduktywny w tym meczu Boguski(nie jest w formie, rozumiem trener nie ma kogo wpuścić to liczy na łut szczęścia). Ale już w przypadku Jirsaka to nie wiem na co liczył Skorża wystawiając malutkiego Czecha do walki z obrońcami, który każdy ma powyżej 180cm wzrostu. Poza tym to chucherko nie potrafiło nawet odebrać piłki silnym obrońcą GKS, inaczej jak faulem. Do tego dochodzi Diaz... gość kompletnie nie używający mózgu podczas gry, zamieszany w idiotyczne dryblingi, rzec można cyrkowiec! Notabene tylko dzięki uprzejmości sędziego dograł ten mecz do końca, bo kolejnymi bezsensownymi faulami(wiadomo temperament południowy, ale ileż można kosić ludzi równo z murawą) utwierdzał mnie w przekonaniu, że 1 zdanie jakie o nim tutaj napisałem jest właściwe. Można by tak długo o tym mistrzu żonglerki pisać, ale daruję sobie bo zagrał gniota i nie wiem co robił tak długo na boisku, bo czerwona wisiała w powietrzu. Do tego wszystkiego dochodzi śpiący królewicz Marcelo, co to za Nowakiem nie podążył. Poza tym błędem poprawny występ, ale już przesunięcie go do przodu było istnym aktem desperacji, nie pierwszym trenera Skorży. Na koniec nieco optymizmu, czyli występ Issa BA, gość wszedł w 70 minucie i zagrał tak, że można pisać w samych superlatywach. Nienaganne przyjęcie piłki(tak nie każdy potrafi, dlatego o tym piszę), dobra technika, świetny przegląd pola(od czasów Szymkowiaka nie widziałem w Wiśle zawodnika, który by tak pewnie podawał). Nawet jak zaczął dryblować to wychodziło mu to tak jak chciał, widać, że możemy mieć z niego pożytek, jeżeli tylko koledzy z drużyny dostosują się do jego poziomu o MP2009/2010 jestem spokojny. Podsumowując: - Issa Ba w meczu z Arką od początku, - Tomasz Jirsak lepiej niech nie wchodzi, bo jeszcze sobie krzywdę zrobi, - Georgi Hristov wg mnie optymistyczny początek, poprawi się zgranie, to i jego gra również, liczę na 1 trafienie, - Andraż Kirm szacun dla niego, bo gdy wszyscy już zwątpili to jedynie on próbował i szarpał, często niezauważany przez kolegów(nie dziwne skoro rozgrywają u nas Głowacki z Marcelo), niestety nawet w 50% nie wykorzystujemy jego niemałych umiejętności(dobry rozgrywający w Wiśle i nikt nie ma argumentów, żeby konkurować z Kirmem o tytuł najlepszego skrzydłowego w lidze), - Pablo Alvarez sytuacja analogiczna do Kirma, potencjał ofensywny ogromny, pokazał to w sparingach, ale potrzebne są podania, podania, podania... w tempo, - Patryk Małecki myślę, że znacząco na grę Wisły nie wpłynie, ale będzie miał jaja, żeby pociągnąć z piłką, nie bojąc się, że go ktoś kopnie, odepchnie czy za głośno na niego krzyknie, - Radosław Sobolewski defensywny pomocnik, od którego nie należy oczekiwać rozgrywania piłki, finezyjnych dryblingów, masy bramek, podań otwierających drogę do bramki. Zawsze ma za zadanie to samo, rozmontowywać akcje przeciwnika w początkowej jego fazie i robi to wyśmienicie _jeżeli jest w formie_, a aktualnie nie jest, nie wiem czy nie lepiej było wstawić w mecz z Bełchatowem Krzysztofa Mączyńskiego, bo Radek był wyraźnie sfrustrowany grą zespołu, a może i swoją formą również(głupia żółta). Ogólnie nie wierzę, że możemy nie zdobyć w meczu z Arką 3 pkt. Wszyscy, którzy już teraz zwątpili w Wisłę(po jednym meczu, w niepełnym składzie, z jednak dobrze grającym w meczach u siebie GKSem) mogą równie dobrze już teraz przerzucić się na badmintona albo curling, bo widać o piłce nożnej mają pojęcie takie jak ja o wcześniej wymienionych dyscyplinach. |
Cytat:
Nauczcie sie pisac nazwisko nowego gracza, do cholery, nie Christow, tylko HRISTOV ! |
Niestety
na mecz z Arką nie będziemy mieli za wiele mozliwości zmian. Moim zdaniem powinniśmy zagrać następującą 11: Kurto - Alvarez, Marcelo, Głowacki, Pi. Brożek - Boguski, Sobolewski, Ba, Kirm - Christow, Małecki Na lepszy skład na dzisiaj nas nie stać. W przypadku gdyby Ba nie wytrzymywał trudów spotkania - Diaz albo Maczyński. Co Jirsaka - niestety - ławka, ale przy tej ławce jest również jednym z kandydatów do zmian. W bramce Kurto zamiast Pawełka - gramy z niezbyt mocną Arką, więc niech młody pokaże, jak wiele potrafi, może w koncu przestaniemy szukać nowego bramkarza, tylko rozejrzymy się po tym co mamy w klubie, bo Pawełek chyba już lepszy nie będzie, a kontrakt konczący się w czerwcu - wcale nie musi być przedłużony. |
Cytat:
|
Skorza w rybryce "ryzykowanie" ma wpisane '"0" wiec nie ma szans na Kurto.
|
Chyba Maciek nie ma innego wyjscia jak zagrac taka 11-nastka
Pawełek - Alvarez, Marcelo, Głowacki, Pi. Brożek - Małecki, Sobolewski, Ba, Kirm - Christow, Boguski No chyba, ze Paweł bedzie mogl zagrac to trzeba bedzie go dac za Christowa lub Boguskiego... Wogole to nie mam pojcia dlaczego nie gramy dwójka z przodu!? Przeciez jestesmy Mistrzami, kogo sie mamy bac? Nie rozumie taktyki Skorzy w meczu z GKS-em . |
Cytat:
|
Racja , Jirsak nawet zagrał ostatnio dobre spotkanie , jego zmiennik Ba również przez te 20 minut zagrał dobrze. Ale wydaje mi się , że Ba będzie teraz próbowany od poczatku, tylko , iz to jest także defensywny pomocnik co o Jirsaku nie można powiedzieć. Ale mimo to Issa umie także dobrze rozegrać piłkę , wiec wydaje mi sie , iż on teraz zagra od początku , bo pozycja Radka jest niepodważalna. a co do Rafała to racja , nie jest jeszcze fizycznie dobrze przygotowany po kontuzji. Także typuje , że zagra coś ok 60-70 min. Myśle , że Paweł zdąży na Arkę. bo bez niego jednak jakoś ten przód fiest mało aktywny. A jak nie on to znów CHristow będzie musiał grac pełny mecz. Albo Mały zagra w przodzie , Kirm na prawej i Diaz na lewej pomocy. mozna eksperymentować. dużo zależy od zdrowia Pawła na Arkę.
|
Cytat:
Masz ku temu jakieś argumenty?? |
Cytat:
Cytat:
Poza tym w Auxerre ustawiano go też na prawym skrzydle co widać na tej stronie: http://aolsport.aol.fr/football/joue...a-ba-1966.html Natomiast Jirsak sprowadzany jako playmaker okazał się tak naprawdę ni psem ni wydrą Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:36. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl