Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [16 kolejka] Ruch Chorzów - Wisła Kraków, niedziela 6 grudnia godz. 14:45 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6684)

grzesiek632 30.11.2009 19:10

A obczaja ktoś jak się ma sytuacja kadrowa w Ruchu? Może ktoś kontuzjowany/kartki?

Tasio1906 30.11.2009 19:29

w Ruchu napewno nie będzie Janoszki-kontuzja

Edo 30.11.2009 19:55

No to trzeba odciąć podania kierowane do Niedzielana bo jeśli ten dostanie piłkę to Jop będzie oglądał jego numer na koszulce i tylne uczesanie:)

Peroslaw88 30.11.2009 19:58

o grę Diaza na stoperze jestem spokojny. Przypominam mecz z Barceloną na Camp Nou, gdzie zagrał naprawdę dobrze (nie patrzcie na wynik 0:4, bo tam np. Atletico Madryt dostało 1:7).

masada 30.11.2009 20:46

Diaz da radę, ale skład naprawdę zaczyna już wyglądać źle. To już nawet nie chodzi o to kto gra w pierwszym składzie, tylko że na ławce żadnego manewru nie ma. Wejścia Boguskiego póki co szału nie robią, a Łobo jako joker? No raz mu się to udało, może powtórzy? ;)

wolfy 30.11.2009 20:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masada (Post 824248)
Diaz da radę, ale skład naprawdę zaczyna już wyglądać źle. To już nawet nie chodzi o to kto gra w pierwszym składzie, tylko że na ławce żadnego manewru nie ma. Wejścia Boguskiego póki co szału nie robią, a Łobo jako joker? No raz mu się to udało, może powtórzy? ;)

On ma średnio jeden dobry mecz na rundę. Jedyna szansa, że w poprzedniej nie miał, to może awansem na początku tej mu się zdarzy?
Ale to tylko moje niczym nie poparte myślenie życzeniowe.

KOMINEK 30.11.2009 21:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 824256)
On ma średnio jeden dobry mecz na rundę. Jedyna szansa, że w poprzedniej nie miał, to może awansem na początku tej mu się zdarzy?
Ale to tylko moje niczym nie poparte myślenie życzeniowe.

Jak to nie miał a z Lechią :-)

wolfy 30.11.2009 21:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 824264)
Jak to nie miał a z Lechią :-)

Ech, bo ja chciałem być taki poprawny i za "poprzednią" uznałem tę "obecną" zakończoną meczem z Odrą:lol:
Ale to nie moja wina, że mamy tak zrąbany terminarz...

1q2 30.11.2009 23:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 824162)

Nie przez przypadek z oni z Legią czy Amiką nawet nie pierdnęli.

Z nami oni też z tego co pamiętam nic nie mogli zrobić a choć przebiegu nie pamiętam, to na bank szału nie graliśmy bo w ogóle w tej rundzie ponad przeciętność się nie wychylamy.

Z drugiej strony, mimo że ostatnio spuścili z tonu , to są i tak w o wiele lepszej sytuacji psychicznej.3 miejsce na półmetku - toż to taki wyczyn w wolnej Polsce się im chyba nie zdarzył jeszcze;)

Myślę że zagrają twardo i bez kompleksów a w tej rundzie z tak grającymi drużynami w ogóle nam nie idzie.
Dlatego - w normalnych warunkach bać się Chorzowian to jednak śmiech na sali bo mimo bardzo dobrych wyników nie jest to żadna świetna(nawet na nasze ligowe warunki) drużyna.
Jednak przy takiej grze jaką prezentujemy+ kolejna absencja i to najlepszego naszego gracza - jak bym miał tak stawiać na zimno wyłączając remis - to bym postawił na Ruch, tyle że po cichu liczę iż się mylę.

OPTIMUS_(konto_usunięte) 01.12.2009 00:14

Trzeba to jakoś wygrać . W rundzie wiosennej będzie lepiej wrócą gracze od składu zostanie odsunięty kołek typu Jop i gitara ;]

Proud 01.12.2009 10:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 824336)
Z drugiej strony, mimo że ostatnio spuścili z tonu , to są i tak w o wiele lepszej sytuacji psychicznej.3 miejsce na półmetku - toż to taki wyczyn w wolnej Polsce się im chyba nie zdarzył jeszcze;)

Zdarzył się:)

jeszcze za czasów Bizackiego, Śrutwy i Molka.

wtedy to też było zaskoczenie.

to był ten sezon w którym Wisła zremisowała w Chorzowie 1:1 po strzale chyba Grześka Patera.

nie pamiętam które miejsce wtedy mieli, bo młody byłem...ale na bank byli w ścisłej czołowce.

funkykoval 01.12.2009 11:04

Najbardziej obawiam się środka obrony - Jop przecież jest tak zwrotny i szybki niczym ślimak w ciąży (to stwierdzenie faktu a nie próba obrażenia piłkarza) a NIedzielan i Sobiech są bardzo szybkimi zawodnikami.
Bez Pawła Brożka co brzmi dziwnie - mamy większą szansę na wygraną - Ruch-acze będą mieli większą zagwozdkę - za kim biegać ;-)

joshi 01.12.2009 12:09

Środek obrony po wypadnięciu Marcelo wygląda dramatycznie. Jedyną opcją na ten moment to Diaz-Jop, Ci co myślą że Burliga mógłby sobie poradzić chyba nie oglądali meczu z Odrą. Łukasz moim zdaniem zaliczył słaby występ i na mecz z Ruchem się nie nadaje.
Zgadzam się z Markusem, Wisła powinna się dobrze ustawić w obronie, zawezić środek pola i zmusić Ruch do ataku pozycyjnego. Dzięku temu zabierzemy im ich największy atut czyli długie podanie na szybkich napatników.
Z przodu powinniśmy wyjść w składzie Kirm, Małecki, Ćwielong i Boguski, szybkośc dobra technika i wymienność pozycji to ich atuty, które na Ruch powinny wystarczyć.

DevilMayCry 01.12.2009 13:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 824336)
Z nami oni też z tego co pamiętam nic nie mogli zrobić a choć przebiegu nie pamiętam, to na bank szału nie graliśmy bo w ogóle w tej rundzie ponad przeciętność się nie wychylamy.

Pamiętaj ,że wszystkie te mecze mieli na wyjazdach (a na nich grają słabo).Ciężki mecz dla Wisły.Bez Marcelo może się to dla nas tragicznie zakończyć (Jop i Diaz w środku obrony??? Jeden nie panuje nad swoimi nogami- ciało w prawo ,nogi w lewo, oraz Jop którego nawet Matusiak odstawiał na kilku metrach).W każdym razie nie wiem jak to połata Skorża, ale ten mecz musimy wygrać -chociaż by nawet 1:0 , aby odstawić Ruch w tabeli.

Markus 01.12.2009 14:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 824162)
E tam Markus,ogladalem mecz Niebieskich z Korona i wcale nie widzialem zeby ktos od nich oszczedzal sily.Korona poprostu cos grałą,a wtedy Ruch sie gubi.

Nie przez przypadek z oni z Legią czy Amiką nawet nie pierdnęli.Mamy grac swoje i uwazac na kontry ,i jak bedziemy z Jopem bez Marcelo slowo UWAZAC na kontry nabiera troche mocnejszego wydzwieku.

Nei doceniasz Ruchu, który terraz w naszej lidze stać na dużo lepszą grę niż z Koroną. Pokazali to. JEden słabszy mecz o niczym nie świadczy.

Sekretem tej ich dobrej postawy jest w dużej mierze ogromna jak na Ekstraklasę ruchliwość zawodników - dużo biegają, walczą, więc tworzą sobie okazję. Są tu przeciwieństwem Wiślaków, zawsze starających się biegać jak najmniej i jak najmniej dawać z siebie w każdym meczu.

Oczywiście musimy zagęścić środek, trochę się cofnąć, by ograniczyć prostopadłe podania na wolne pole, ale i jednocześnie nie można zapominać wówczas o skrzydłach, gdzie zrobi się więcej miejsca dla Brzyskieogo i Grzyba.

Powtarzam - kluczem będzie odcięcie Straki (mózg Ruchu), zablokowanie skrzydeł (przy leniwym i pyskującym Brożku może być z tym duży problem), i wyprzedanie Sobiecha przy wszelkich podaniach zwłaszcza górą - wtedy i Niedzielan nie będzie dostawal piłek.

A ponieważ boczni obrońcy "niebieskich" grają ofensywnie, Małecki z drugim Brożkiem powinni często schodzić do boków, gdzie będą mieć więcej miejsca. Liczę też na szybkość Kirma. Trzeba wreszcie pamiętać, że lewa strona Ruchu słabo broni (czyli nasze prawe skrzydło ma szanse). Pewnie znów zostanie tam więc przesunięty Nykiel. Co z kolei da też większe możliwości naszemu drugiemu skrzydłu, bo z Jakubowskiego jest taki sam obrońca, jak z Ćwielonga łowca goli.

Jirsaka oddelegowałbym do krycia Straki - może choć w ten sposób przyda sie drużynie, bo żaden z niego wartościowy środkowy pomocnik na chwilę obecną.

jacek67 01.12.2009 14:42

Na oficjalnej pisza ,że odwołaliśmy się co do kartki dla Marcelo .Może z Ruchem zagra.Decyzja w czwartek

jacek67 01.12.2009 14:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 824436)
Nie mamy dziś 1 kwietnia.

Realnie patrząc nie mamy obrony, gramy na wyjeździe gdzie kilkunastu tysięcy fanów zrobi wszystko żeby Wisła siadła.
Remis sukcesem.

To sprawdz czy tak nie piszą , a nie pisz nic o 1 kwietnia

Markus 01.12.2009 16:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jacek67 (Post 824435)
Na oficjalnej pisza ,że odwołaliśmy się co do kartki dla Marcelo .Może z Ruchem zagra.Decyzja w czwartek

Gdyby Marcelo nazywał się Choto, lub chociaż Radović, to zapewne zagrałby, tak jak już kiedyś bywało w przeszłości, gdy komisja usłużnie anulowała "niesłuszne i nieuzasadnione" kartki legionistom.

Ale ponieważ tak nie jest, będzie figa z makiem, a nie cofnięcie ewidentnie błędnej decyzji Mikulskiego.

KOMINEK 01.12.2009 16:59

Nieprawda przełożą sprawę na następne obrady i cofną za dwa tygodnie

Markus 01.12.2009 17:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 824512)
Nie prawda przełożą sprawę na następne obrady i cofną za dwa tygodnie

Taaaak, nie ma obaw, oni już coś wymyślą, to wszak w sprawach dotyczących karania Wisły niezwykle prężni i kreatywni ludzie. :evil: Nawet rzekłbym, że wybitni w parafrazowaniu dawnego powiedzenia: "dajcie nam klub, a paragraf się znajdzie". A tu nawet szukać już nie muszą... :evil:

Wojtas 01.12.2009 19:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 824532)
Taaaak, nie ma obaw, oni już coś wymyślą, to wszak w sprawach dotyczących karania Wisły niezwykle prężni i kreatywni ludzie. :evil: Nawet rzekłbym, że wybitni w parafrazowaniu dawnego powiedzenia: "dajcie nam klub, a paragraf się znajdzie". A tu nawet szukać już nie muszą... :evil:

Alez ty masz cisnienie na tą cała komisje ligi :D

Swoją drogą ciekawe jaka decyzje podejmą bo do tej pory my jako Wisla mamy na nich ostre cisnienie za te absurdalne kary jakie nam nałozyli a teraz moga sie choc troche sie oczysćić

jestem bardzo ciekawy ich decyzji

Markus 02.12.2009 14:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 824583)
Alez ty masz cisnienie na tą cała komisje ligi :D
i

Bo mam ciśnienie na wszystkie złodziejstwa, układy, zakulisowe gierki, nieuczciwość i niesprawiedliwość. Zwłaszcza tak bezczelną, jak ta propagowana przez obecne komisje dyscyplinarne Ekstraklasy.

Choto neigdyś anulowano rzekomo niesłuszną żóltą kartkę. Ale oczywiście Marcelo ewidentnie niesłusznej nie cofną. Choto może rzucać nawet rywalami o ziemię bez piłki i nic, wszyscy 3 sędziowie nagle ślepną.

Dziś dowiedzieliśmy sie, że zatrzymano kolejną ważną figurę - byłego SZEFA sędziów piłkarskich, za korupcję.

Jestem na 200% przekonany, że i obecny trafi z czasem do Wrocławia, za ustawianie ligi, czego dowodem były choćby tylko 2 ostatnie mecze LEgii, ewidentnie reżyserowane przez arbitrów i gwizdane pod L-kę. Małek, Szulc i Borski drukują bezczelnie nie dlatego, że boją się szefów. Wszyscy jak siedzieli w jednym g....nie, tak dalej siedzą.

ciacho 02.12.2009 15:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 824831)
Bo mam ciśnienie na wszystkie złodziejstwa, układy, zakulisowe gierki, nieuczciwość i niesprawiedliwość. Zwłaszcza tak bezczelną, jak ta propagowana przez obecne komisje dyscyplinarne Ekstraklasy.

Choto neigdyś anulowano rzekomo niesłuszną żóltą kartkę. Ale oczywiście Marcelo ewidentnie niesłusznej nie cofną. Choto może rzucać nawet rywalami o ziemię bez piłki i nic, wszyscy 3 sędziowie nagle ślepną.

Dziś dowiedzieliśmy sie, że zatrzymano kolejną ważną figurę - byłego SZEFA sędziów piłkarskich, za korupcję.

Jestem na 200% przekonany, że i obecny trafi z czasem do Wrocławia, za ustawianie ligi, czego dowodem były choćby tylko 2 ostatnie mecze LEgii, ewidentnie reżyserowane przez arbitrów i gwizdane pod L-kę. Małek, Szulc i Borski drukują bezczelnie nie dlatego, że boją się szefów. Wszyscy jak siedzieli w jednym g....nie, tak dalej siedzą.

To u Ciebie to nie jest ciśnienie na ogólnie pojętą niesprawiedliwość tylko paranoja.

Pan Jotka 02.12.2009 15:52

Troche racji Markus ma. Bo skoro isteniej zapis wideo to widać na nim jak Marcelo wyskakuje i jest spychany na bramkarza przez obronce Odry.Wiec co najzywej to MArcelo byl faulowany, a nie on faulował bramkarza. Zatem kartka winna być anulowana.Co od teorii o spisku prolegijnym to niestety nie posiadam żadych wiadomości w tym temacie.

Markus 02.12.2009 16:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 824853)
To u Ciebie to nie jest ciśnienie na ogólnie pojętą niesprawiedliwość tylko paranoja.

Nazywasz świadomość FAKTU postawienia zarzutów korupcyjnych kilkuset osobom we Wrocławiu paranoją?

Paranoją jest przekonanie, że były szef sędziów został zatrzymany za pracę tychże, a nie za niewinność? Albo, że legioniści nie są tak samo kartkowani jak inni ligowcy, choćby piłkarze Bełchatowa ( o Wiśle nic teraz już nie piszę)? Paranoją jest dostrzeganie, że nasz klub otrzymuje wyższe kary od innych od komisji dyscyplinarnej?

Ja uważam, że nasza liga była i jest nadal pełna korupcji i układów. Czym się Twoim zdaniem mają przejawiać, jak nie "majstrowaniem" przy wynikach, nieuzasadnionymi karami, niezrozumiałymi ułaskawieniami, dziwnymi "błędami"? Kolędowaniem?

Wojtas 02.12.2009 19:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 824831)

Ja tez przyznam sie ze "upatrzylem" sobie sedziego Szulca i dodatkowo Broskiego i tez jak ty sadze ze w niedlugim czasie beda musieli chcac nie chcac udac sie nie przejażdzke do Wroclawia.

O Małku pedałku nic nie pisze ,bo on sam jakby na czole ma wypisane ze niedlugo do Wronek wyjezdza

generalnie korpucja kwitnie ,lesne dziadki do Euro maja jeszcze czas pocharcować

Proud 02.12.2009 21:37

mój typ to sędzia Siejewicz :)

Gwiaździsty 02.12.2009 21:47

Wogóle ta cała sędziowska afera korupcyjna to jedna wielka teoria spiskowa, a Wdowczyk Wielkim Trenerem Legii był :)

geryl1906 02.12.2009 21:58

a do afery korupcyjnej to robert małek bo to menda

Wisslak 02.12.2009 22:22

Markus w 100% się z Tobą zgadzam. Komisja (L)igi to jedno wielkie oszustwo ( nie chcę tu uzyć niecenzuralnych słów )

Joshua TS 02.12.2009 22:28

Dajcie już spokój z tą komisją (L)igi:) Trzeba wygrać, nie ma innej opcji

AYALA 02.12.2009 23:29

Ruch już nie jest taki mocny jak miesiąc temu, ale to i tak silniejsza ekipa niż Odra.Obstawiam spokojne 2-0 dla Wisełki no może 2-1.Inny wynik niż zwycięstwo uznam za klęske.

funkykoval 03.12.2009 10:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 824922)
Ja tez przyznam sie ze "upatrzylem" sobie sedziego Szulca i dodatkowo Broskiego i tez jak ty sadze ze w niedlugim czasie beda musieli chcac nie chcac udac sie nie przejażdzke do Wroclawia.

O Małku pedałku nic nie pisze ,bo on sam jakby na czole ma wypisane ze niedlugo do Wronek wyjezdza

generalnie korpucja kwitnie ,lesne dziadki do Euro maja jeszcze czas pocharcować

Sorry za OT, ale może warto pociągnąć temat:

We wczorajszej "Piłce Nożnej" komentator J. Szostek zjechał sędziego Borskiego za reprezentowaną przez niego cieniznę - w tym:
1) niepodyktowanie dla Wisły rzutu karnego w meczu z Lechem za faul na Małeckim (Wojtkowiak)
2) niepodyktowanie dla Wisły rzutu karnego w meczu z Legią za faul na Diazie (chyba Choto)
i inne grzeszki w międzyczasie

Mr. Borski to pupil naszego środowiska sędziowskiego - arbiter międzynarodowy pełną gębą.

W dzisiejszym PS w artykule o aresztowaniu byłego szefa Kolegium Sędziów, jest napisane, że utracił on to stanowisko, w związku z "błędnym przeliczeniem średnich not" (poziom 3 może 4 klasy podstawówki - ułamki dziesiętne) w wyniku czego z ligi zleciał sędzia M. z Piły, a wśród sędziów I ligowych w 2004 roku utrzymał się nie kto inny jak ......... Mr Borski...............

Jeden i dwa daj trzy, a trzy oznacza tajemnicę ....... Być może hasło Skorży rzucone w twarz Borskiemu, nie było rzucone na wiatr ??? Może Zarząd Wisły powinien wystąpić z odsunięciem mr Borskiego od sędziowania mecżów Wisły ????

Kao 03.12.2009 13:28

Bez przesady. "przyjaźniejszy" nam sędzia Siejewicz skroił nas w tym sezonie na bramkę. Poziom sędziowania to dno.

Ponadto Wisła ma sobie radzić bez karnych.

Peroslaw88 03.12.2009 16:33

W sprawie anulowania kartki Iwańskiego przez Komisję Ligi, znalazłem takie coś:
Cytat:

Komisja Ligi uznała, że kartka jaką ukarany został Maciej Iwański jest niezasłużona i anulowała karę. Rozgrywający Legii Warszawa został ukarany żółtym kartonikiem w meczu z Lechem Poznań.

- Sprawa była oczywista. Nawet jeśli Iwański zagrałby ręką, nie chciał nikogo oszukać. Przyjął piłkę w biegu. Wściekłem się. Będziemy reklamowali tę decyzję, bo każda kartka w końcówce ligi jest ważna - powiedział dziennikowi "Polska The Times" Jan Urban.
Po tym tekście dla mnie sprawa Marcelo jest oczywista. Jeśli Iwańskiemu anulowali za rękę, którą rzekomo nie chciał zagrać, to Marcelo powinni zrobić to samo. Przecież Marcelo nawet nie sfaulował bramkarza, a jeśli być upierdliwym (tacy są z Komisji Ligi) to po rzekomym faulu Marcelo doszło do przepychanki z graczami Odry, ale EWIDENTNIE widać na powtórkach, że to gracze Odry mieli jakieś agresywne zagranie w stronę Brazylijczyka, a on nawet nie drgnął i nie wykonał żadnego gestu. KARTKA MUSI BYĆ ANULOWANA, jeśli sprawa będzie rozpatrzona merytorycznie. :)

Wojtas 03.12.2009 18:57

Oczywsicie .tez obejrzalem sobie pare razy sytuacje Marcelo i nic brutalnego czy ZAMIERZONEGO ataku tam nie widze.
Poprostu twarda walka i tyle.W Angli nikt by sie nad tym wogole nie rozczulał.Karta Marcelo powinna zostac anulowana.

Ciekawe ze tyle sie mowi o slabej lidze, slabych pilkarzach ,slabych trenerach ,ale jakos nie o słabych sedziach.

A ich poziom to ponizej dna .,ale jakos dziwnie sie ten temat przemilcza.

Ich "mentor" Wit Zelazko wielki ekspert i komenator kiedys w C+ do dzis chyba schyla sie po mydlo we Wronkach ,a 7 na 10 rowniez Wroclaw odwiedzilo.Ale poziom jest ok.

Żmijka 03.12.2009 18:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 825231)
Oczywsicie .tez obejrzalem sobie pare razy sytuacje Marcelo i nic brutalnego czy ZAMIERZONEGO ataku tam nie widze.
Poprostu twarda walka i tyle.W Angli nikt by sie nad tym wogole nie rozczulał.Karta Marcelo powinna zostac anulowana.

I została :-) O dziwo :shock:

(inf. SKWK)

derr 03.12.2009 19:01

ufffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff fffff

Peroslaw88 03.12.2009 19:03

nie chce się chwalić, ale to mój post na tym forum miał decydującą opinie. Na komisji ligi był laptop i komisja czytała to:D

Proud 03.12.2009 19:09

no to całe szczęście...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl