![]() |
Panowie derby to derby niby w Sosnowcu co odbiera troche ten "smak" ale coz ....
nasi po porazce z L ,maja troche noz na gardle bo wiedzą ze inni juz z tylu sie czają i sa coraz blizej teraz potrzeba mocnej psychiki bo wiadomo lepiej gonic niz byc gonionym ,ale tu wlasnie wychodzi kto jest "mocny" wierze ze pilkarze rozumieja ciezar derbow i wage takich meczow ,i zrobia wszytko zeby dac po dupie Pasom :) |
Porażki nie będzie bo nie ma bata, natomiast Psikus by Orest w postaci remisu możliwy jezeli nasi nie zbiorą się do gry.
|
Ja jestem spokojny o wynik. Piłkarze wiedzą, że nie mogą sobie pozwolić na stratę punktów, bo po klęsce z Legią byłoby gorąco w klubie.
|
Wygrają, bo Cracovia jest po prostu słaba. Jak by się nie starali, przegrac będzie bardzo ciężko.
Z drugiej strony argument że będzie gorąco w klubie w razie wpadki do mnie nie przemawia. Oni mają wyjebane na to co się dzieje w klubie. Najwyżej się mogą poskarżyć, że przez zawirowania klubowe stracili formę. I wyjdą na pokrzywdzonych :D |
Cytat:
Jak się Panom Piłkarzom nie będzie chciało się chcieć to będzie znowu ręka w nocniku. Skorża powinien zainstalować wszystkim geniuszom zgrupowanko tygodniowe, żeby trochę popracowali nad sobą, a nie grali to co z Legią...... |
Ja tak o Legii nie pisałem :) Nie generalizujmy. Cracovii sie nie obawiam, bo oprócz biegania nic nie potrafią.
|
Wiadomo derby jak derby rządzą się swoimi prawami, jeżeli nasi zawodnicy nie uświadomią sobie jak ważny jest to dla Nas mecz to nic z tego nie będzie.
Więcej ambicji zaangażowania walki i profesjonalizmu przede wszystkim a wtedy wynik powinien być pozytywny . Z drugiej strony każdy wie jak działa na Nas przerwa na reprezentacje mam nadziej że tym razem będzie inaczej, tego meczu po prostu nie można przegrać... Najlepiej byłoby gdyby piłkarze odcięli się od wywiadów, mediów i skupili się tylko i wyłącznie na meczu z Cracovia. |
Dlatego tak, jak ktos pisal warto zafundowac lekkie zgrupowanko naszym gwiazdorom :) A noz uda sie nauczyc ich grac w pilke :P
A wynik... Od kiedy awansowali nigdy nie przegralismy, a teraz pasiaczki wydaja sie byc slabsze niz kiedykolwiek :) |
Cytat:
No dobrze tylko czy takie zgrupowanie ma sens połowa zawodników na zgrupowaniu swoich reprezentacji do tego dochodzą kontuzjowani zawodnicy, więc może z tym zgrupowaniem to nie za dobry pomysł... Tak przynajmniej mi się wydaje. |
Niech ci, co beda grali zobacza, ze to robota. Robota dobrze platna, ale wymagajaca. Poza tym czesc wroci pare dni przed meczem. Z niektorymi tez warto przeprowadzic wychowawcze rozmowy, bo nie potrafia sie zachowac wzgledem kolegow z pracy, a i wzgledem po prostu czlowieka - bo oni sa gwiazdy... Nie mowie zeby siedzieli tydzien na zapyzialej wiosze, gdzie pies z kulawa noga nie zawita. Natomiast niech spedza pare dni ze soba, niech odpoczna od dup, niech nie ida przed meczem do Prozaka, Frantica, Cienia, Stalowych Magnolii :) A i po przerwie na kadre, to powinno im dobrze zrobic.
|
Zobaczymy, jak się ułoży sytuacja kadrowa. Brożek ma zostać przygotowany do gry. Małecki i Piotrek wrócą ze zgrupowań, mam nadzieję, że z pozytywną energią. Tak jak ktoś mądry powiedział: derby derbami, wszystko się może zdarzyć. Ale wygramy i nabierzemy sił na resztę sezonu.
|
Derby - derbami, ale gramy jako gospodarz - przed swoimi kibicami, na Ludowym w Sosnowcu nie gramy pierwszego meczu, w koncu to my walczymy o mistrzostwo, a Cracovia broni sie przed spadkiem i obok Odry gra najgorszy futbol w lidze - lepszy prezentuja druzyny w nizszej klasie rozgrywkowej! Potraktowac ten mecz profesjonalnie i nie ma innej opcji niz zwyciestwo. Generalnie tu upatruje jedyna szanse naszych adwersarzy - w podejsciu naszych do meczu oraz ewentulanej zabawie Pawelka (to on wystapi - umowmy sie) w kolege z naprzeciwka.
|
Myślę że nie będzie różnicy jak zobaczymy zamiast Łobodzińskiego Leszczaka, dla tego drugiego jest nadzieja. Nawet jeśli Leszczak zagrałby słabo to nie ma się czym martwić przynajmniej zbierze trochę doświadczenia, a Łobodziński zagrałby na pewno nie lepiej niż on. Tylko blokuje miejsce komuś innemu a gra dlatego że kosztował 400 tys euro. Dobre dośrodkowanie które pokazuje raz na 5 meczy to za mało aby reprezentować barwy Wisły Kraków. Inter umoczył na Quaresme kupe kasy, koleś nie dał rady. Murinho nie bał się go odsunąć, ponikąd przyznając się do tego że umoczył kasę. A Skorża na siłę chce przekonać nas że z Łobodzińskiego coś będzie.
|
Cytat:
ja uważam że i z Łobodzińskiego i z Quaresmy coś będzie, różnie to bywa z formą w życiu piłkarzy i różnie to się toczy - ja bym wystawiał dalej Łobodzińskiego. Inna sprawa to zachowawczość Skorży co do rozwiązań w środku pola - wrzucenie dwóch defensywnych pomocników na mecz z Cracovią to jest dla mnie nie do przejścia - ma być Jirsak i koniec. Kirm koniecznie na lewej zamieniany w razie potrzeby z Łobo na prawej ( i np Gargułą który wchodzi w drugiej połowie np za Cantoro lub Diaza <za defensywnego ofensywny w zależności od potrzeby boiskowej>) Wystawiłbym Cebanu (Pawełek leczy bok;) a w ogóle to dałbym tak: Cebanu Alvarez Diaz (ewentualnie Jop w 2 połowie jeśli zła gra) Marcelo Brożek Cantoro (wspomagający Diaza) Łobodziński Jirsak Kirm (Garguła jako 1 wchodzący, Ćwielong ewentualnie jako 2 wchodzący lub w ogóle) Brożek Małecki II połowa - wpuścić Gargułę za Cantoro jeśli wynik nie zadowala - jeśli wynik dobry przewaga - to nie ma sensu wywalać defensywnego pomocnika - i wtedy za najsłabiej grajacego z czwórki (Łobo, Małecki, Diaz, Kirm) przy słabiutkiej grze Diaza lub Cantoro wejście Jopa na defensywę i wyoutowanie odpowiednio Diaza lub Cantoro jeśli Łobo będzie kulał - a Garguła już zastąpi kogoś innego - to zawsze mamy Ćwielonga no i najważniejsze - jak Paweł i Patryk nie będą potrafili trafić w piłkę a potem w bramkę - to dalszej alternatywy nie ma i jak jakiś pomocnik albo obrońca ich nie zastąpi w strzeleniu gola to będzie koks. Pozytywy: rosnąca forma Kirma, dobra forma Jirsaka |
3 punkty i po kłopocie, ale czy będzie tak łatwo ? Myślę, że nie i po cięzkim dla nas boju wygramy różnicą jednej bramki
|
Cytat:
Ja mysle ze jakby na lewej nikogo nie bylo ,i wyszlibysmy w 10 ,to brak Lobodzinskiego byly praktycznie nie zauwazalny + fakt ze ni bylo by strat ,i dzieci nie musialy by latac 20 metrow za bramke po jego wspanialych centrach w pole karne. Natomiast widzialem kawalek Polonia-Cracovia i poziom tego meczu byl tak zenujacy ze nie bedzie ZADNEGO usprawiedliwenia jak z ta Cracovią nie wygrają. tamci sa rozbici ,wypadl im SLusarski a Matusiak to nie to.3 punkty musza byc ,nie mozemy sobie pozwilic na zadne staty punktowe do konca rundy. Dodatkowo ktos napisal ze "im gorzej gra sie w Sosnowcu"?? a co mnie to obchodzi?? biorą takie pieniadze za to ze raz w tygoniu zagraja tam 90 minut ze takie tlumaczenia to smiech na sali. oni juz sie skomromitowali Levadią i teraz powinni gonic kazdy za trzech ,bo kary nie poniesli zadnej wiec teraz maja zap*****lac w kazdym meczu jak male samochodziki. |
Ja już wyobrażam sobie te wypowiedzi terenerów/piłkarzy po żenującym spektaklu.
-derby to zawsze mecz walki. haha |
Po co się licytujecie kto zagra? Po co mówicie o wpuszczaniu młodzieży, wpuszczeniu Jirsaka, poeksperymentowaniu z Diazem na środku obrony. Po co!? Skoro i tak wiadomo że wybiegnie ta sama żelazna jedenastka. Przez pierwszy rok naprawdę wielbiłem naszego trenera za to co zrobił z drużyną. W drugim trochę zaczynałem nie rozumieć pewnych decyzji, ale w końcu MP bylo - ciężko się kłócić. Ale kurde ten sezon to paranoja jest, najpierw Levadia, a teraz dosłownie brak jaj. Co mnie wnerwia najbardziej. Prowadzimy 3:0 z Zagłębiem, Bełchatowem, ze Sląskiem po 2:0 ileś tam razy a on jedyne co to wpuścił Burligę 2 razy na minutę. No to żart jest jakiś. No jak można wpuszczać Cantoro jak się prowadzi 2:0 do przerwy z Zagłębiem Lubin!!! Drugie co mnie wnerwia tp trzymanie tego składu. Żadnego ryzyka, żadnego przemieszania raz na czas. No nie można by było posadzić raz Pawła Brożka na ławce może by poczuł że jednak nie ma miejsca w składzie za darmo i by coś grać zaczął bo jak na razie kiche gra straszną... Małeckiego gwiazdora, Pawełka np. po tym co z Legią zrobił to ja bym nawet Kurto zastąpił żeby wiedział że ktoś mu na dupie siedzi. Naprawdę z przykrością to mówię ale woałbym chyba już Smu..., no bez przesady ale albo niech ktoś Skorży powie że skoro i tak prowadząc Wisła traci głupie bramki w końcówe to mogą się w tych końcówkach ogrywać młodzi(końcówki-ostatnie 15-20 min, nie doliczony czas gry) albo czas się z naszym treneiro pożegnać.
|
Ale Skorży nie można zarzucić, że nie ma jaj bo przy korzystnym rezultacie nie daje szansy wykazania się innym zawodnikom. On się z tego wybroni. Zaraz odpowie, że był taki mecz gdzie prowadziliśmy 3:0 i graliśmy z przewagą dwóch zawodników, wpuścił na ostatnie kilkanaście minut Boguskiego i Gargułę i dwie bramki straciliśmy...
|
Cytat:
|
Jedno jest pewne. Szykuje sie bardzo ciezki mecz, Cracovia pewnie zamuruje bramke, nasi nie wykorzystaja ze 4 setek, bedzie nerwowka i pozniej Malecki powie, ze musi zostawac po treningu bo nie wie co sie z nim dzieje. Nie mowiac juz o Broziu.. Ciekawe czy chociaz powalcza bo ostatnio nie bylo tego widac. Nie wierze w Lobodzinskiego i mam nadzieje,ze lawka juz na dlugo dla niego, choc przeciez za zawodnika kupionego za niemala kase plac do gry sie nalezy - takie pewnie myslenie jest w klubie ale coz. Ja sie godze z realiami panujacymi obecnie i nawet wtopa z Cracovia mnie nie zdziwi.
Smutne acz prawdziwe |
Mi sie wydaje ze najlepiej będzie zawitać na treningu u naszych grajków i przypomnieć im ile ten mecz dla nas znaczy..
|
diablo885 , moim zdaniem to całkiem dobry pomysł ! Pójść na trening i cos pokrzyczec !!
|
Co do tematu..derby o 20.00 czy o 17-stej w niedziele są hm?.
A co do samego meczu..za pewne nie będzie to piękny mecz i zakończy sie skromnym,niewysokim wynikiem 1-0 dla Nas..bo w takim meczu najważniejsza jest wygrana-nieważne w jakim stylu wywalczona i w jakim rozmiarze. |
czyli jak w każdym ostanim meczu:))
|
Ale dla kogo 1 a dla kogo 0???? :D
|
Na pewno raczej oby daj Boże tym razem 1 będzie dla Nas w Sosnowcu. :D
|
a beda kibice cracovi czy jest to mecz wielkiego ryzyka dla miasta sosnowiec?
|
Cytat:
10 znaków |
Cytat:
|
A jakaś drużyna w lidze naszej prezentuje jakikolwiek styl?. Wszyscy grają piach i kazdy tylko chce jak najmniejszym kosztem i najlepiej bez wysiłku zdobywac 3 punkty..na razie naszym grajkom najlepiej to wychodzi w sumie. :)
|
Cytat:
Jedyny mecz ktory wygladal "milo dla oka" to chyba ze Slaskiem we Wroclawiu. Troche to beda dziwne derby Krakowa w Sosnowcu ,ale wygrana ma byc.Cracovia jest slaba jak nigdy ,oszalamiajcego stylu sie nie spodziewam ale musza wygrysc 3 pkt. |
Cytat:
pzodrawiam |
Szczególne względy bezpieczeństwa
Dziś rozpoczęła się sprzedaż biletów na niedzielny mecz derbowy z Cracovią. Jednocześnie klub dziś przypomniał o wprowadzonych przed sezonem obostrzeniach związanych z bezpieczeństwem na meczu, co oznacza, że pewne przepisy będą w niedzielę szczególnie rygorystycznie stosowane. Przed wejściem na mecz należy upewnić się, że jest on czytelnie podpisany imieniem, nazwiskiem i numerem PESEL. Podczas wejścia na stadion należy okazać zarówno bilet jak i dokument potwierdzający tożsamość. Przepis ten dotyczy zarówno osób wybierających się na trybunę odkrytą jak i krytą. Brak biletu imiennego i dokumentu tożsamości spowoduje, że osoba taka nie zostanie wpuszczona na stadion - przypomina dyrektor ds. bezpieczeństwa Wisły Kraków S.A. Kazimierz Antkowiak. wislakrakow.com (redakcja) |
Wystarczy przypomnieć sobie niedawny mecze derbowy na Reymonta. Wisła grała pierwszą połowę na stojąco i było 0:1, a po przerwie się im chciało i padły cztery gole dla nas. Tylko w tamtym meczu grał Sobolewski, który dał sygnał do ataku (nie mówię tyko o golu na 1:1). Przy kontuzji Sobolewskiego i Głowackiego nie widzę w drużynie charakternego chłopaka na maxa. Brożek się do tego nie nadaje. Jedynie Marcelo ma takie cechy przywódcze, ale czy nasi polscy kopacze będą się słuchać gracza z Brazylii. Małecki dalej będzie machał łapami, Łobodziński będzie bał się włożyć nogi, gdzie inni bez wahania wkładają głowę. Zobaczymy jak to będzie...
|
Bardzo fajny wywiad z Lucjanem Franczakiem - byłym trenerem Wisły i Cracovii.
http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...tml#material_1 Fragment: Na pewno Cracovia nie powinna przypisywać sobie kombatanckich zasług. O ile bowiem Wisła była oparta na funkcjonariuszach milicji, o tyle Cracovia na działaczach partyjnych. Takie były czasy. Choć wiadomą rzeczą jest, że Wisła wspierana przez ważny urząd represji, była w nieco lepszej sytuacji, niż stojąca z boku Cracovia. Na dodatek w "Pasach" zawsze był jakiś problem z zarządzaniem. Jeden z nieżyjących już starych działaczy Cracovii, mając ponad dziewięćdziesiąt lat, powiedział mi: "Panie Lucjanie, Cracovią przed wojną rządziło dwóch Żydów i był porządek, a po wojnie dwudziestu Polaków i nie mogli sobie z Cracovią poradzić". He, he. |
Cytat:
Gdy przychodzil do Wisly, nasza druzyna byla w dolku w pierwszej rundzie II ligowej banicji. Juz pod koniec rundy druzyna grala z polotem i kasowala rywali jak lecialo. Korupcja wowczas tylko przeszkodzila w awansie druzyny Franczaka do I ligi. Awansowala Amica, ktora obecnia stala sie Lechem. Franczak sie nie patyczkowl z pilkarzami, kawal chlopa, ktory wiedzial czego chce, zdaje sie ze niezly fachowiec, szkoda ze nie ma go obecnie przy pierwszej druzynie. |
Franczak fajny chłop
Przeczytałem ten artykuł od deski do deski. Muszę powiedzieć, że mile mnie zaskoczył. Facet prawił tak mądre rzeczy, że aż miło posłuchać. Dawno nie przeczytałem takiego świadectwa kibica krakowskiej piłki!
|
Cytat:
|
Czapki z głów przed Franczakiem
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:43. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl