![]() |
Cytat:
Myślicie, że czemu Adamek tak się pcha do wagi ciężkiej? |
Gołota przegrywał tylko z czarnymi.Ot taki strach przed czarnym ludem.Nie liczę porażki z Ruizem,bo to było oszustwo.Jest dobry kurs u buków na Gołotę,więc...Nie wierzę,by Adamek tę walkę wygrał.Obie walki z Riddick'iem Bowe widziałem i nie sądzę,by w najbliższych 20 latach jakiś Polak potrafił tak zlać aktualnie najlepszego boksera na świecie,bez podziału na kategorie(a takim był wtedy Bowe).
|
Jestem za Adamkiem, Gołoty nigdy nie lubiłem sorry :[
|
Co ma do rzeczy kwestia lubienia,czy nie lubienia? Gdybym się kierował tym kryterium,to poszedłbym u buka z torbami.
|
Cytat:
"Walczymy o coś, Popek Firma MMA" :lol: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Parę słów o Gołocie: http://www.golota.pl/modules.php?nam...rticle&sid=103
|
nie ma jak ich porównać nawet to dwie różne wagi, według mnie osiągnięcie Gołoty 5 na świecie jest dużo cenniejsze niż jakikolwiek pas Adamka, miejmy nadzieje że obejrzymy szybki nokaut !
|
Nie zgadzam się z tym, że Andrzej Gołota będzie chciał zakończyć walkę jednym potężnym ciosem. Dlaczego? Gołota silniejsze ciosy ma z lewej ręki, a tej nie może nadwyrężać bo była kontuzjowana niedawno. Poza tym od dawna nie walczy już w stylu szybkich nokautów.
Jednak jestem przekonany, że Adamkowi raz na zawsze wybije z głowy tą jego sławę. Tylko kontuzja albo ustawienie walki może sprawić, że Andrzej przegra. Adamek ma 33 lata i dopiero teraz walczy w wadze ciężkiej. Ktoś pewnie powie : za mały jest. Ja powiem : tchórz. Za mały? Mike Tyson jest jeszcze niższy od Adamka a mistrzem świata był w wieku 20 lat. Adamek po prostu bał się walczyć z najlepszymi. |
Troszke kolego pokreciles.
Od kiedy Golota ma wieksza sile ciosu w prawej rece? Adamek w ciezkiej za pozno? Jeszcze kilka lat temu nikt nie myslal ze bedzie z niego mistrz w lekkociezkiej. Potem przejscie do cruiser wzbudzilo sporo emocji. "Adamek jest za maly, nie poradzi sobie itd." Wyszlo jak wyszlo i zdobyl kolejny pas. Przejscie do ciezkiej to jego osobista decyzja. W cruiser nie zdobedzie tak duzych pieniedzy i nie znajdzie prestizowych walk, bo oprocz Cunninghama nikt mu nie zagrozi. Adamek jest naturalnie zawodnikiem LightHeavyweight. Jego (prawie) naturalna waga miesci sie w tym limicie i mowiac ze bal sie walczyc z najlepszymi przesadzasz. Bil sie z najlepszymi w obu poprzednich wagach i w obu zdobyl mistrzostwo swiata. Zeby bylo ciekawiej zaczynal zawodowa kariere w wadze super-sredniej wiec jeszcze nizej. Wtedy mial 20 lat z hakiem. Odebralem Twoja wypowiedz tak, jakbys uwazal ze Adamek nigdy nie byl w HW bo bal sie konfrontacji. Z tym ze on mial byc od zawsze zawodnikiem lekkociezkim, mimo ze czesto musial zrzucac wage zeby miescic sie w limicie. Zeby nie bylo w sobote bede za Gołotą. Zdziwilem sie jednak taka opinia. To w jakiej wadze walczy dany zawodnik jest w najwiekszej mierze uwarunkowane warunkami fizycznymi i budowa ciala. Adamek juz teraz nabral sporo masy jednak wystarczy go porownac z innymi zawodnikami wagi ciezkiej, ktorzy sa tam naturalnie. Zasieg ramion, wzrost, masa... |
Cytat:
U Tysona znaleziono ślady THC a to jest narkotyk który wybitnie się nie nadaje do takich rzeczy jak np walka, więc porażka z ujaranym Tysonem to nie jest powód do dumy - gdzie jestem przekonany że Tyson nie jarał przed walką a pewnie dzień czy 2 wcześniej. A co do tematu - zdecydowanym faworytem wydaje się być Adamek, choć jak wiadomo, w boksie różne rzeczy mogą się zdarzyć |
Cytat:
Cóż - moje zdanie na temat Adamka. Może rzeczywiście dopiero teraz "dorósł" do królewskiej wagi. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Powinienem najpierw siebie przeczytac :D
Chodzilo mi oczywiscie o lewa reke. Chcialem zapytac "Od kiedy Golota ma wieksza sile ciosu w lewej rece?". Konczac. Lewy prosty Goloty zawsze byl mocny a przedewszystkim cholernie szybki, szczegolnie przed wypadkiem. Natomiast jego prawa reka jest o wiele mocniejsza od lewej, co jest naturalne, gdyz jest praworeczny. Ty napisales ze Golota silniejsze ciosy ma z lewej reki i z tym sie nie zgodzilem. :) |
Ok, trochę się nie zrozumieliśmy. W każdym razie obaj stawiamy na Gołotę a to się liczy.
|
Niepokonany w dwudziestu dziewięciu walkach
Kolejny oponent na kolankach !! Andrzej Gołota Gołota Gołota ! Czekam z niecierpliwością na tą walkę. A tak nawiasem - http://allegro.pl/item775038792_wyja...r_wroclaw.html niezależnie od wyniku, przypuszczam że podróż będzie tam przednia ;)) |
Zgadza sie ale z kazdym dniem widze mniej szans dla Goloty. Mam nadzieje ze ten trening przed kamerami i uzywanie tylko prawej reki to podpucha. Oboz jeszcze kilka dni temu twierdzil ze lewa jest w pelni sprawna...
|
Gołota ma wszelkie predyspozycje do tego, aby wygrać. Ale ja jestem za Adamkiem, ponieważ już nie raz zawiodłem się na Gołocie. Do dziś nie mogę mu wybaczyc tego, że uciekł z ringu czy też gdy miał wygraną walkę, to nagle mu odwaliło i walił po jajach. Można przegrać, ale po walce, a nie jak tchórz lub pacan.
Do boju Adamek! |
Sprostujmy: Golota po ucieczce z ringu nie jest juz bokserem. Mozna pasc na dechy, ale nie uciec jak baba na oczach wielomilionowej publiki. Naprawde chlop jak dab, a jaj zero. Ratuje go o 30kg (!) wieksza masa od Gorala, inaczej musialby juz przed walka obmyslac droge ucieczki. Respekt dla Adamka, ze walczy z ciezszymi od siebie o 30kg i licze, ze opuka mu facjate pokazujac jak zwykle ciekawy boks. Ciezka walka dla obu.
Gołota waga: 120 kg wzrost: 193 cm zasięg: 201 cm Adamek waga: 90,5 kg wzrost: 187 cm zasięg: 205 cm |
Teraz Tomek waży więcej niż 90,5 kg bo to jest prawie limit wagi junior ciężkiej teraz podejrzewam, że z 95 będzie lekko może i więcej.W wywiadach mówili z Gmitrukiem, że cięższy jest o ile sie nie myle nawet.
Jedno jest pewne - bedzie ciekawie:D |
Bardzo ciekawa walka się zapowiada. Gołoto co zrobił to zrobił. Jak walczył tak walczył. Podobnie jak wielu sądzę, że przez samego siebie nie był nigdy chamiponem. Ale z drugiej strony nazywanie kogoś kto boksował z najlepszymi pięściarzami świata tchórzem to lekka przesada Panowie..
Nie wiem kto wygra ale liczę na dobry boks. Z jednej strony lepiej żeby Adamek wygrał, jest młodszy i ma więcej czasu żeby walczyć o najwyższe cele. Z drugiej jednak czy on się nadaje do najcięższej kategorii? A Gołota? Nawet jak wygra to czy jest REALNA szansa na jego kolejną już walkę o mistrzostwo? Jakoś ciężko mi w to uwierzyć.. |
Gołota przyjmie 20 ciosów i nawet nie poczuje.
Aż w końcu porządnie przy.......i i Adamek leży. btw - dlaczego większość osób woli żeby wygrał Adamek? Nie wiem jak jest z osobami na forum bo mi sie nie chce czytać całego tematu ale jak rozmawiam ze znajomymi to większość twierdzi, że Gołota polegnie. Ja tam wole, żeby większy wygrał :D |
Jeżeli Andrew przetrzyma początkowy atak Adamka (który na pewno zastosuje taktyke Lewisa lub Brewstera) i będzie w dobrej kondycji przez całą walke to może byc ciekawie i zdarzy się może hm niespodzianka. W każdym razie przez sentyment do Andrew będe mu kibicował w tej walce..by mu w końcu coś się udało..przynajmniej na koniec tej 'kariery'.
|
Cytat:
|
Cytat:
Adamek sie wypowiadał,że jego waga w granicach 97-98 kg i taką będzie chciał do walki podtrzymać. Jak to?Zasięg ma Adamek większy? |
Właśnie że Andrew to emeryt to niech ma od życia trochę radości na starość ;)
A poza tym - prawdziwy Polak i nigdy się z tym nie krył poza tym potrafi jak prawdziwy Polak nie tylko w ringu przyp...lić - vide Włocławek i Sopot :D |
Miałem ****a 11 lat wtedy, tyle godzin oglądałem te chujowe walki, żeby potem oglądnąć to...
http://www.youtube.com/watch?v=iHb-OuNFL5c Ja wiem, że to sport, boks i w ogóle... Ale jak można było tak po prostu zejść z ringu? I to dwa razy! Dlatego jutro kibicuje Adamkowi... Chodź bez entuzjazmu... |
Cytat:
Jak widać skuteczny. Mamy już dwa obozy - zwolenników wielkiego (niech to każdy interpretuje jak chce:)) boksera, który kilkukrotnie otarł się o mistrzostwo świata najcięższej kategorii oraz boksera, który nigdy tego zaszczytu nie dostąpi. Pod względem sportowym to jest lipa, ale przynajmniej chłopakom udało się trochę podgrzać atmosferę. Pojedynek Gołota z czasów walki z Bowem kontra dzisiejszy Adamek - to by miało sens. Dałbym Adamkowi jakieś trzydzieści sekund w pionie. Czterdzieści, gdyby uwiesił się na linach. |
Zobaczymy...sport i boks nie takie historie widzial(mam tu na mysli glownie Golote), ze wydawaloby sie sportowiec skonczony osiaga wielki sukces(i nie mowie tutaj o zwyciestwie nad Adamkiem, ale o tytule). Kibicowalem zawsze obu i jestem w patowej sytuacji. Licze na dobry boks i niech wygra lepszy.
|
Cytat:
ps. Ja tam jestem z obozu pt. niech wygra lepszy i niech nie będzie cyrku a konkretna napierdalanka - natomiast w sumie rozumiem obydwu bokserów - Adamek jest w cugu ale ogólnie boks przeżywa wielki kryzys a jemu nie chce się bić za 'grosze'.Gołota to emeryt więc każda walka gdzie ma gwarancje konkretnej kasy mu będzie pasowała. Więc pytanie 'why' ma tylko jedną odpowiedź:> Moim zdaniem Adamek wygra ale jak tego nie wiem;) |
Gołota trenuje z Lepperem.
http://www.dziennik.pl/zycienaluzie/...Lepperem_.html |
Cytat:
|
jutro kibicuje Gołocie - za lata 90 !
|
Ja myślę, że walkę wygra Gołota.
|
na ktora godzinie jest przewidywana ta walka?
|
Aaaaaandreeeeew Come On!!!!!
Z sentymentu za Gołotą. A Adamka lubie ale jego miejsce jest w półcięzkiej raczej. Do cięzkiej poszedł chyba tylko dla kasy... |
http://www.tvn24.pl/-1,1625352,0,1,o...wiadomosc.html - troche, jak mniejszy brat przy Golocie ;).
|
Prawie 20 kilogramów różnicy po oficjalnym ważeniu. Wygra Andrew
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:14. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl