Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [11.koleka] WISŁA KRAKÓW - PIAST GLIWICE..24.x.2009 GODZINA17 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6475)

Stavanger 22.10.2009 20:20

No to Skorża musi powstrzymać się od uwag - najlepiej niech uwagi piłkarzom przekazuje na ucho, bo Szulc słowa typu : " Mały, biegaj! " zinterpretuje jako obrażanie sędziego:lol: . Trzeba Piastowi wbić bramki z czystych sytuacji jak strzał z dystansu lub sam na sam i uczulić na sędziego, bo czerwień poleci.

Markus 22.10.2009 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stavanger (Post 806676)
No to Skorża musi powstrzymać się od uwag - najlepiej niech uwagi piłkarzom przekazuje na ucho, bo Szulc słowa typu : " Mały, biegaj! " zinterpretuje jako obrażanie sędziego:lol: . Trzeba Piastowi wbić bramki z czystych sytuacji jak strzał z dystansu lub sam na sam i uczulić na sędziego, bo czerwień poleci.

To prawda - przy sędzim z Wawy, aby wygrać ten mecz, trzeba będzie prowadzić minimum 2-3 bramkami - inaczej w końcówce może nagle pojawić się kolejny "kontrowersyjny karny" dla Piasta, lub inny rzut wolny na wysokości pola karnego.

Oczywiście już dziś mogę się założyć niemal o każde pieniądze, że na Legię będziemy mieli wykartkowanego Głowackiego i przynajmniej jeszcze Diaza... Sędziowie z Wawy już o to zadbają, spokojna głowa...

Karherop 22.10.2009 20:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 806575)
A czy ten Wojciech Cygal jest taki słaby i beznadziejny, że nasz treneiro go nie może włączyć do składu gdy kontuzjowany jest nasz lewy obrońca?

Wychodzi na to że tak i nasz trener woli wystawić w obronie Łobo

kwestia wystawiania młodych piłkarzy była już poruszana w temacie " Nasi piłkarze "

PhantomRanger 22.10.2009 21:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Stavanger (Post 806676)

Aby bramki strzelać z dystansu to najpierw trzeba to robić, a nasi niestety ale zawsze próbują z z piłką do bramki wejść jakby bali się strzelać z 25-30 metrów.

Markus 23.10.2009 15:22

Martwi mnie brak Garguły w kadrze na mecz z Piastem - argumentacja Skorży, że chce go wprowadzać bardzo powoi nie sprawia, że skoro już jest zdrowy nie mógłby usiąść choc na ławce rezerwowych. Bycie w kadrze jeszcze nie oznacza, że musiałby zagrać w sobotę choćby tylko minutę. Z ostrożnością też nie należy przesadzać i mylić ją z rozsądkiem.

Grantar 23.10.2009 15:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 806898)
Martwi mnie brak Garguły w kadrze na mecz z Piastem - argumentacja Skorży, że chce go wprowadzać bardzo powoi nie sprawia, że skoro już jest zdrowy nie mógłby usiąść choc na ławce rezerwowych.

Czyli inaczej: skoro już jest zdrowy mógłby usiąść choć na ławce rezerwowych. ?
Noo ... mógłby ... mógłby nawet chory ...
tylko po co ?
by zająć miejsce komuś kto mógłby zagrać cały mecz na swoje 100 %

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 806898)
Z ostrożnością też nie należy przesadzać i mylić ją z rozsądkiem.

Tak.
Ocenę co w tej sytuacji jest rozsądkiem a co nadmiarem ostrożności trzeba chyba jednak zostawić lekarzom i trenerowi.

Mimo iż w przypadku Dawidowskiego, a ostatnio Siglara i Boguskiego lekarze się nie popisują.

qchar90 24.10.2009 15:13

w pierwszym składzie dziś zagra Ilie Cebanu, zobaczymy jak sie sprawdzi :)

Pan Jotka 24.10.2009 15:38

Do wszytskich czarnowidzów: Czemu nie obstawiacie u buka , co? 5:1 za remis i 11:1 za zwyciestwo Piasta. Dawno ni ebylo tak korzystnych kursow na druzyne ktora ma wygrac lub zremisowac.....

Charlie 24.10.2009 15:44

Mnie ciekawi czemu Łobodziński, który nic nie gra od kilku kolejek jest w składzie zamiast Ćwielonga...

masterlag 24.10.2009 15:46

Ilie to fantastyczny człowiek i dobry bramkarz. Życzę mu bardzo fajnej kariery, która niech zacznie powoli rozkwitac już dziś :)
Rozpisywac się na temat meczu i składu nie będę, bo po prostu to trzeba wygrac i już. pokażmy jak się bawi Wisełka :D
Tak z trochę innej strony... Ten mecz to pierwszy mecz od niepamiętnych czasów, którego nie transmituje Canal+sport... x) (na szczęście Orange Sport stanie na wysokości zadania).
EDIT: *Pan Jotka*- a jak stał Rubin w meczu z Barca?

No to co.. Do pomeczowych opinii! :D

IncognitoTSW 24.10.2009 16:12

Brożek trochę spanikował, mógł wejść z tą piłką do bramki w 6 minucie.

DevilMayCry 24.10.2009 16:14

nie do końca. musiałby zagrać sobie piłkę na lewą nogę, a wiemy ,że nie jest jego mocną stroną (strzały z lewej nogi)

IncognitoTSW 24.10.2009 16:24

" szerokie podanie do Pedro Alvareza" ...

I już prowadzimy, więc raczej spokój

Konrad. 24.10.2009 16:32

Piast gra taki anty futbol, że aż oczy bolą...

Mam nadzieje, że jakieś trzy cztery zero, ich pojedziemy po wpadce we wronkach...

qchar90 24.10.2009 16:35

narazie w meczu niewidoczny Jirsak
pilke rozgrywaja Marcelo i Glowacki

IncognitoTSW 24.10.2009 16:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qchar90 (Post 807281)
narazie w meczu niewidoczny Jirsak
i

Widoczny, widoczny. Raz chciał złamać nogę Muszalikowi, za drugim razem dostał żółtą kartkę.

Hives4 24.10.2009 16:44

Małecki żegna się po każdej zjebanej akcji... Irytujące.

vaazon 24.10.2009 16:45

Szkoda, że Jirsak nie zaliczył asysty.

MaG* 24.10.2009 16:48

cholera Jirsak ma papiery na rozgrywającego.Te jego podania są 1 klasa.
Musi Skorża coś z nim zrobić bo szkoda chłopaka ;/
On ma ogromny potencjał ;/

tofik 24.10.2009 16:56

Denerwuje marnotrawstwo Wisły. Zamiastw każdej akcji ofensywnej starać się strzelić bramkę, my się nad Piastem litujemy i gramy takie pykanie ty do mnie ja do ciebie. No i oczywiście tradycyjna już nieskuteczność. ;/
Z plusów to akcja Brożek Jirsak Mały na europejskim poziomie. Mógł, powinien nawet strzelić. Miał również Kirma po lewej stronie. Gdyby sytuacja się odwróciła to pewnie Mały z****iałby Kirma na wszystkie możliwe sposoby, że ten nie podał :)

masterlag 24.10.2009 17:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hives4 (Post 807286)
Małecki żegna się po każdej zjebanej akcji... Irytujące.

jak dla mnie to irytujące jest .. zachowanie Pawła Brożka. Drze sie na każdego [szczególnie na Małego- w 98%], a sam je*ie nie raz nie dwa sytuacje. Rozumiem, że wolałby grac z Boguskim, ale skoro ten jest kontuzjowany, to jego cholernym zadaniem jest zgrać sie z Patrykiem. Skoro nie udało mu się przejść do Fulham to niech sie kurde weźmie i zbierze do roboty w Wiśle.
Jeżeli Wisła Kraków, to dla niego już nie jest tak wiele, to ja [przepraszam bardzo] mam go gdzies. Dopóki sam nie będzie wykorzystywał ok 90% swoich okazji, to niech się nie ma cały czas pretensji do innych i niech przestanie "rzucać" cały czas fochami...
Tyle ode mnie po pierwszej połowie. Bo to mi się tak najbardziej w oczy rzuciło.

Mimo wszystko pamiętajmy też, że nasi wygrywają do przerwy 1:0 i z tego sie musimy wspólnie cieszyć! :-D

qchar90 24.10.2009 17:04

znowu nie graja z Kirmem. Więcej akcji idzie prawym skrzydlem.

Brozek zawsze darl sie na innych, wymachiwał rekami.
Z takim zachowaniem to sobie zagranica nie pogra.

AYALA 24.10.2009 17:09

nie żartujcie sobie pisząc że Jirsak gra dobrze.Totalnie przeciętny,bezbarwny wystep w jego wykonaniu.Jak 95% jakie w Wiśle zaliczył

Grzadq 24.10.2009 17:11

Żałosny mecz. Ciężko go oglądać, serio. Piast- żal. Oni powinni grać w jakiejś lidze okręgowej. Stoją i czekają co też zrobi Wisła. Żal dupe ściska. A te błędy w obronie? No przecież ... ach, szkoda słów.
Dla mnie jedynymi "normalnymi" meczami w tej naszej ekstraklasie są mecze Wisła z Lechem i ew. Legią (to się jeszcze zobaczy). Tydzień temu był pressing, zagrania z 1 piłki, gra na małym kawałku boiska, celne podania, no po prostu był to mecz europejski. Dzisiaj? Mówie, Piast stoi i patrzy co zrobimy. I są tak wysoko w tabeli ... masakra.

Co do Wisły, ten mecz po raz kolejny idealnie pokazuje to, że Wisła nie ma linii pomocy.
Linia obrony super, nie można mieć pretensji czy to do Marcelo, czy Głowackiego że Wisła traci gole. Każda drużyna traci. Jeśli mogę mieć jakieś pretensje do bloku defensywnego, to do P. Brożka. Facet ma takie papiery na granie, a siedzi schowany na swojej połowie. Gdyby grał choć w połowie tak ofensywnie jak Alvarez, byłoby super.

Napastnicy - super. Małecki się skurczybyk tak rozwinął, pamiętam jaki był wolny 2 lata temu, jak parowóz. Teraz przyspieszenie ma takie jak hardcorowe kolejki w parkach rozrywki. Brożek - klasa. Marnuje sytuacje? Owszem, każdy napastnik marnuje sytuacje, prostsze lub bardziej skomplikowane.

Naszą bolączką jest linia pomocy. Diaz aka kółeczko aka faul to jakaś śmieszna pomyłka. Co ten typ robi w Wiśle? No idea.
Jirsak - tak, ten facet ma papiery na granie i mógłby grać super, gdyby miał dobrego partnera w środku pola. A tak? Zostanie z przodu, piłkę rozgrywają stoperzy (Głowacki i Marcelo) i słabo to wygląda. Zostanie bardziej z tyłu, to taka gra "pierdu pierdu" - ja do Ciebie, Ty do mnie. Jego miejsce jest zaraz za napastnikami, widać było ewidentnie przy kilku jego zagraniach jak się znalazł z przodu. A tak, z Diazem, to jest zupełnie bezużyteczny. Pamiętam jak grali razem z Sobolem - wtedy to fajnie wyglądało.
Jeśli chodzi o bocznych pomocników:
Kirm - tęsknię za Zieniem. Tamten to przynajmniej miał wrzutki super, czy z wolnego umiał strzelić. Kirm jest bez wyrazu.
Łobo - bez komentarza. Na stojącego Piasta starczy, na agresywnego i grającego pressingiem Lecha już nie. Oby Ćwielong się rozwinął, bo inaczej cienko to widze.
2 połowa, oby Wisła lepiej zagrała.

klubus 24.10.2009 17:17

KUR... jaki PEDRO ALVAREZ komentator zajebisty :D

Jazon 24.10.2009 17:18

Ja pier....
Jak tego nie wygramy to będzie masakra...

IncognitoTSW 24.10.2009 17:18

No i Piast nas zaskoczył

wisl@k_TS 24.10.2009 17:19

Czułem, to granie na 1 do przodu musiało się zemścić.

Kiedyś była gra na 2-0 i spokój, teraz naszym kopaczom wystarczy tylko jedna. Brawo, oby tak dalej.

Mam nadzieje, że teraz się zepną i unikniemy kompromitacji.

klubus 24.10.2009 17:19

1:1 no i będa nerwy

iiYama 24.10.2009 17:19

Piast jest na trybunach? Było ich słychać choćby na początku II połowy?

P.S. Grają jak cip...ki to się doczekali :/

P.S." Oki, już ich było widać :). Gościnnie?

Stavanger 24.10.2009 17:19

Brawo, brawo, brawo. My wygrywamy 4:0 czy 1:0 ( wygrywaliśmy)? Teraz Wisła musi zaskoczyć!

skeba 24.10.2009 17:19

Legia z 0;1 wyskoczyła na 5-0, my nie możemy. Tak to jest jak się ma 10 sytuacji, jedną wykorzystujemy. Piast miał 1 - to samo.
Małecki niech się więcej modli.

RAPH 24.10.2009 17:20

no i minimalizm sie odplacil

wolfy 24.10.2009 17:21

No to już nie można grać w dziesiątkę, "Łobo" out.

tofik 24.10.2009 17:22

No, wreszcie może zaczną zapierdalać pipy. Tak wyrachowanie grali, że aż się prosili o bramkę.

Syn Kangura z 1984 24.10.2009 17:23

Kur... co oni robia? Juz coraz bardziej irytuje mnie to co robia nasi kopacze, chca byc zabawni czy co?!

mr_kwolf 24.10.2009 17:27

Dramat co my gramy. Jak oglądam ten mecz to nie wiem jak można narzekać na styl jaki mieliśmy za Petrescu. Ciekawe kiedy nasi zauważą że my mamy strzelić więcej bramek a nie mieć więcej posiadania piłki.

legol 24.10.2009 17:27

ŻENADA... Piast przeszedł 2 razy na naszą połowę....
Cantoro???? Podania do tyłu i kółeczka...

IncognitoTSW 24.10.2009 17:29

Czy ktoś oprócz Głowackiego, Marcelo, Cebanu i Cantoro pokazuje się do piłek?... żenada

Hives4 24.10.2009 17:31

Małecki... oby Boguski wrócił.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:10.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl