Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Gin z tonikiem, czyli nadchodzą szybkie driny. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6456)

tomo 09.10.2009 09:51

Drink ? a co to ku*wa jest ?!

Jeno czysta + popoja: soczek bananowy (bez kawałków owoców w środku!). Zapijam tym aż się uszy trzęsą ! Niebo w gebie ;)

Kibic z Grodu Kraka 09.10.2009 10:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 801695)
Wódka z Colą :D czasami lód,po prostu miodzio, pora coś innego wymieszać i spróbować :D np.soczek :P

P.s Popijał ktoś z was wódkę wodą? o.O

Brylant Tylko czysta wódka czysta woda i czyste kobiety

leyzer87 09.10.2009 12:00

Czysta, to najlepsza Wyborowa(wyborna), a jak nie za swoje, albo prezent w rodzinie to Orkisz(65, za 0,7).
Najczęściej popijana czymkolwiek, drinki są niepraktyczne. Wypijając 0,7 w drinkach ma człowiek zapchany bęben, albo zgagę gwarantowaną. A do tego na imprezach są przecież jeszcze rzeczy do szamania.

Z lekko smakowych to też Wyborowe. Gruszka najlepsza, ale niestety ci pacjenci muszą być dobrze zmrożeni inaczej smakują jak jakieś detergenty.

Nie cierpię rumu, tequili i apsyntu, ale jak trza, to i to pęknie.
Gin - tylko Lubuski, te angielskie Gordons'y i inne mi nie smakują. Koniecznie z Tonikiem i dużą ilością wyciśniętej cytryny.
Żubrówka - koniecznie z jabłkowym soczkiem i ewentualnie szczyptą cynamonu.
Wiśniówka, nie rozumiem za bardzo drinków z tego zacnego trunku, ma wystarczająco dobry smak sama w sobie. Świetna do piwka(na takiej zasadzie jak Jaggermeistere'm). Inna sprawa, że fajnie się komponuje z sokiem bananowym, czy ze Sprite'm.
Żołądkowa gorzka tylko z kawałkiem pomarańczy na przegrychę. Sposobu nauczyłem się w Rzeszowie, niestety w Krk zupełnie nieznana opcja.
Żołądkowa miętowa sama, na lodzie.

A i tak na zimę najlepszy jest jabol w kółeczku w plenerze. To dopiero łączy ludzi.

wolfy 09.10.2009 13:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez droho (Post 801790)
Kopie jak Bruce Lee na koksie.

Niżej podpisany to potwierdza - nie łączcie wódki z szampanem.

Vegetas 09.10.2009 14:12

Czysta zmrożona :) serwowana solo :) Jedyna dobrze działająca przepita dostępna w kartonie to sok pomidorowy. Generalnie od innych soków człowiek się truje czego objawy są nieraz niezwykle nieprzyjemne i nie estetyczne :D Lepsze są już zagryzki |ogóreczek , grzybki marynowane, szparaga marynowana, śledzik :)

Basketteur #9 09.10.2009 14:36

polecam tę stronkę -> http://www.absolutdrinks.com/
dużo przepisów + instruktażowe filmiki

w lecie orzeźwiające mohito - 7 listków mięty, pól limonki pokrojonej na 4 części, 2 łyżeczki cukru trzcinowego, 50 ml białego rumu, koniecznie kruszony lód, gazowana woda [dokładnie ugnieść miętę i limonkę, dosypać cukru, wlać rum, wsypać lód, zamieszać i dopełnić wodą]

50 ml wódki, sok ananasowy, sok pomarańczowy, sok żurawinowy

fresz mango, kiwi, limetka + 50 ml białego rumu + 1/8 limonki + łyżka kaktucha tymbarka lub soku pomarańczowego

cosmopolitan - 50 ml wódki, sok żurawinowy, sok pomarańczowy, 1/8 cytryny, sok z limonki

50 ml wódki + sprite + sok z zółtego grapefruita + blue curacao + 1/8 cytryny

50 ml wódki/rumu + sok bananowy + sok wiśniowy

Zakupy polecam robić w carrefourze lub almie, gdyż ceny są stosunkowo niskie, zaś wybór szeroki.

Smak jest sprawą gustu, jednak gdyby ktoś się wahał:
gin - seagram's (na pewno nie lubuski)
wódka - sobieski (niewiele droższa od wyborowej, a zdecydowanie lepsza)
gdyby ktoś szukał taniego rumu, to polski galeon jest całkiem w porządku, a kosztuje ok 25 zł za 0,5 l (bacardi 40 zł)

spirit 09.10.2009 14:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Basketteur #9 (Post 801870)
wódka - sobieski (niewiele droższa od wyborowej, a zdecydowanie lepsza)

Bluźnierca...

PS. A tak btw. pojawiły się plotki, że Bruce Willis chce wykupić udziały w spółce Belvedere będącej producentem "Sobieskiego" :-)

marian3a 09.10.2009 15:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez piotrek chicago (Post 801753)
Jagermeister bez zadnej przepitki

Trochę słodkie ale dobre :) czasami lubię Southern Comfort z sprite lemon
ogólnię vódkie piję tylko 3-4 rodzaje
Luksusowa najlepiej de lux z posłodzoną herbatą i cytrynką
smirnoff z red bull'em
absolut z sokiem
zawsze staram się zakupywać takie połączenia, nie pije smirnoffa z sokiem itd...

wiertar 09.10.2009 15:21

Wyborowa napewno lepsza od Sobieskiego ( nei wiem gdzie ty kupujesz bo wszsedzie gdzie sie spotykam z alkoholem to sobieski jest tańszy od Wyborowej) ale Wyborową przebija Gorzka Żołądkowa DeLuxe, jak dla mnei najlepsza wodka w tej chwili

Wiselka1906PBZ 09.10.2009 15:45

Absolwent najlepszy - cenowo i w smaku :)

Kamil 14.10.2009 09:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 801889)
Wyborowa napewno lepsza od Sobieskiego ( nei wiem gdzie ty kupujesz bo wszsedzie gdzie sie spotykam z alkoholem to sobieski jest tańszy od Wyborowej) ale Wyborową przebija Gorzka Żołądkowa DeLuxe, jak dla mnei najlepsza wodka w tej chwili

i do tego jest duzooo tansza, bo po 17 zl ;)
mnie poza klasycznie zubrowka+soczek, zasmakowal ostatnio rum 80% z colą bądż sokiem, oczywiscie nie drin tylko do przepijania ta cola lub sok

Marszałek 14.10.2009 09:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spirit (Post 801876)
Bluźnierca...

PS. A tak btw. pojawiły się plotki, że Bruce Willis chce wykupić udziały w spółce Belvedere będącej producentem "Sobieskiego" :-)

Wszedł do Rady Nadzorczej z ramienia Belvedere. I coś pisali,że sam chce zainwestować kilka gorszy, w ogóle to coś reklamuje jego osoba w Stanach. Tak czy siak Sobieski strasznie beznadziejna wódka. W sam raz dla Amerykanów:)

A co sądzicie o Nemiroffie? dla mnie też pycha.

saklak1906 14.10.2009 09:28

Finlandia Crunberry(czerwona zadna inna) ze spitem - to co misie lubia najbardziej.

Gin Gordons lub Bombay Blue z tonikiem- tym tez nie pogardze

Alsolut Curant z sokiem z czarnej pozeczki

Wodka Absolut, Finlandia a ostatnio Ruski Standard(rewelacja) z RedBullem

A najbardziej to lubie wodke cytrynowke i wisniowke swojej roboty

Kamil_mchw 14.10.2009 13:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LoRd (Post 801704)
Dzieki k...a serdeczne. Od poniedzialku sobie wmawiam że nie pije a Ty mi tu w czwartek z takim tematem... Wlasnie sobie z pół godziny temu jescze drążek rozporowy zakupiłem i umieściłem w futrynie drzwi coby dzielnie ćwiczyć. A idz w ch... :/

Gin+tonic+cytrynka ew limonka i z lodem.
Whiskey+cola+cytrynka+lód. Niestety polski rynek chyba nie oferuje za bardzo tańszych Łiskaczów niż te oscylujące w granicach 50zł za 0,5l a szkoda bo w sytuacji kiedy pije się z colą tańsza Whiskey jest dobrym rozwiązaniem ponieważ cola "zabija rocznik".
Czysta+sok pomarańczowy. Klasyczniej to już tylko sama czysta.
Czysta z zamrażalnika i przepijanie sokiem z lodem. SOKIEM NIE NAPOJEM ! - sposób stosowany jak każą pić bo łykanie czystej nie ukrywam walorów smakowych nie przedstawia żadnych.
Naleweczka mojej mamy solo lub z herbatka. Tego nic nie przebija.
Żubróweczka z sokiem jabłkowym.
Jak trzeba coś na szybko zaaplikować przed impreza to turbosoczek. Tarczyn+seta.

Oto w zasadzie moje alkoholowe menu.

Ma ktoś sprawdzony przepis na grzane piwko ? Wiem, że kiedyś w knajpie piłem sobie takie dobre "z nurkiem" tzn kufelek piwka grzanego plus przyprawy i do tego na dno wędrował kieliszek czegoś mocniejszego. Dobre to było. Tylko właśnie nie wiem jak to zrobić żeby nie zbeszcześcić:/

łyche można kupić znacznie taniej... 0,7 czerwonego labela kosztuje w realu 47zł. ja polecam pliską (bułgarska brendy) tania i dobra... z cola oczywiście... troche cytrynki i oczywiście lód podstawa:P
inne:
żołądkowa ze spritem, wiśniówka z rebullem... takie tanie opcje:P

StelmiOriginal 14.10.2009 14:02

Ktoś pił wódkę Chrobry z biedronki? 0,5 za 19.90zł bardzo dobra, polecam... a z redbullem... daje rade :)

brylant17 14.10.2009 15:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez StelmiOriginal (Post 803412)
Ktoś pił wódkę Chrobry z biedronki? 0,5 za 19.90zł bardzo dobra, polecam... a z redbullem... daje rade :)

Piłem dobra :D Biedronka codziennie niskie ceny :lol:

yoda79 14.10.2009 20:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiertar (Post 801889)

Dobra była ponad rok temu,teraz systematycznie jest coraz gorsza. Z polskich Wyborowa, z innych Finlandia czysta. Z łych najgorsza jest dla mnie RedLabel,już wolę te wynalazki z Lidla czy Biedrony.
Ach jak jak lubię ten stan po paru głębszych :)

gigant 14.10.2009 21:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez StelmiOriginal (Post 803412)

Kiedyś na "Chrobrym" zrobiłem w sobotę jakas imprezę w domu. Wszystko wyglądało normalnie do czasu jak szwagier (w tych sprawach zawodowiec) we wtorek zadzwonił z pytaniem "co to było, bo jeszcze mnie trzyma?". Od tamtej pory, nie kupuję.

dymek_nhs 14.10.2009 21:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 803439)
Piłem dobra :D Biedronka codziennie niskie ceny :lol:

Putinoff z Lidla też dobry :p
Poza tym Jack Daniels lub Jaś Wędrowniczek z Colą daje rade ale koneserom nie polecam tego połączenia.

wisl@k_TS 14.10.2009 22:54

To ja polecam Pole Star z Tesco, bodajże 0,5 l za 13 zł :lol:

Jeśli chodzi o drinki to preferuje je raczej tylko latem. A moimi faworytami są:
1) czysta z Tigerem (koniecznie Tiger, żadne zamienniki) - miła faza, pycha smak - czego chcieć więcej? :)
2) Sex on the Beach czyli 25 ml czystej, 30 soku żurawinowego, 60 brzoskwiniowego, 90 ananasowego plus parę kostek lodu i jakiś owoc z parasolką - cudo :)
3) Cuba Libre, 40 ml rumu jasnego, 150 coli, 1/4 limonki i kostki lodu. Również polecam.

AYALA 14.10.2009 23:04

kilka razy piłem wściekłe psy.Fajnie sie pije ale w pewnym momencie nagle mocno kopnie.

Młyniu_Miechów 15.10.2009 19:26

Raczyliście się może Śliwuchą? Połowka kosztuje ok. 25zl, taka buteleczka z zalakowanym korkiem..

Pan Jotka 17.10.2009 14:41

1)
50 ml Tequilli silver+50 ml soku kaktusowego+3 kostki lodu (zmieszac w shakerze)+ male kwadraciki z limonki wrzucone po nalaniu drina do szkalnki+jak ktos lubi to mozna brzegi szklanki obtoczyc cukrem lub sola.Zalezy co komu podchodzi bardziej.
Drink raczej wakacyjny.Zreszta jak wiekszosc drinkow owocowych.
2)
Jak ktoś lubi sok kaktusowy to moze sie tez napic:
50 ml wodki zoładkowej gorzkiej+100 ml soku z kaktusa.Koniecznie zmieszac w shakerze z 2-3 kostkami lodu.
3)
Z USA przytargałem takze Jaeger bomb:
Do pustej szklanki wkladamy kieliszek(50ml) jaegermestera, nastepnie zalewamy tak stojacy kieliszek w szklance zimnym redbullem. Wali jak cholera :D
4)
Przypomniał mi sie tez dosyc dobry w smaku drink jaki mozna spokojnie wypic z kobietą:
50 ml wiśniówki+sok ananasowy+3 kostki lodu.Pije sie przez rurkę
Wymienilem tutaj drinki dosyc latwe i "dostepne" w przyrządzeniu.Oczywsice najlepsze sa wszelkiej maści Martini's, i te dopiero kopią. Ale ich przyrzadzenie wymaga paru skladnikow co sprawia , ze sa dosyc drogie.

StelmiOriginal 17.10.2009 15:02

Jak temat o piciu, to mam pytanie :)

Z czym najlepiej wchodzi Żoładkowa ruda? Chodzi o to, zeby rano na wycieczce wstać i zebym sie nie czuł 'wczorjaszy'?
Jaki sok, energy drink albo coś sie łączy z Żołądkową Gorzką?

Wolalbym Chrobre wziac, ale klasa juz zakupiła inne...

MichauSzczu 17.10.2009 16:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez StelmiOriginal (Post 804574)
Jak temat o piciu, to mam pytanie :)

Z czym najlepiej wchodzi Żoładkowa ruda? Chodzi o to, zeby rano na wycieczce wstać i zebym sie nie czuł 'wczorjaszy'?
Jaki sok, energy drink albo coś sie łączy z Żołądkową Gorzką?

Wolalbym Chrobre wziac, ale klasa juz zakupiła inne...

Pozwól że spytam :D Pielgrzymka do Częstochowy? :P

StelmiOriginal 17.10.2009 16:11

Nie, Wrocław :)

Podbijam pytanie

mastahkillah 17.10.2009 16:29

rano rosół wszamaj.

żołądkową gorzką to trzeba było kupić miętową, delikatnie schłodzona bez żadnej przepity wchodzi i na drugi dzień nie jest tak źle.

co do drinków: 30ml czystej vódeczki + 50ml tiger'a + 20ml soku malinowego (taki do rozpuszczania w wodzie) Polecam 0,5 l na dwie osoby i gwarantuję przyjemne wrażenia. ;)

StelmiOriginal 17.10.2009 16:31

A skąd ja rano wezme rosół? ;)

Mowisz ze miętowa lepsza? Wstyd przyznać ale nie piłem ani de Luxe ani miodowej, ani miętowej itd... :)

Jakies propozycje?

wiertar 17.10.2009 16:42

oj widze ze kolega n doswiadczony w bojach:)

wiec moge ci powiedzie ze cokolwiek byś pil i czymkolwiek byś przepijal to i tak rano bedziesz sie czuł nei najlepiej(trening czyni mistrza):) oczywiscie jak wypijesz słuszną ilośc alko...
ogolnie gorzkiej to raczej sie nieprzepija.
przynajmniej ja tak robie:) a jak drinki to polecam sok ananasowy do tego( koleżankom bedzie smakować:D)

a tak wogóle to polecam troche poczytac:) dobry artykuł;)

http://www.alkopoligamia.com/pij_z_glowa.html

picasso 17.10.2009 16:46

żeby wyszło tanio i skutecznie (tanio o ile będzie więcej osób,bo produkty w zakupie do najtańszych nie należą) proponuję "moskiewskie ognie".butelka spirytusu,butelka szampana,zlać do jednego naczynia,zamieszać,wypić.sponiewiera napewno.......NA ZDROWIE!!!

lodecki 17.10.2009 17:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Młyniu_Miechów (Post 803954)
Raczyliście się może Śliwuchą? Połowka kosztuje ok. 25zl, taka buteleczka z zalakowanym korkiem..

nie pij tego. smakuje jakbyś wypił jakis sok z drzewa :)
Gin Lubuski lepszy.

fantom chicago 17.10.2009 17:52

Najlepsza jest zmrozona czysta ,osobiscie preferuje Sobieskiego i Debowa z polskich oraz Grey Goose , Absolut i Skyy z importowanych.Przepijac piwkiem lub sokiem z zurawiny.Na rano na dzien dobry bania lub schlodzony browarek poprawiony chinska zupka pikantno-kwasna.

lodecki 17.10.2009 17:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fantom chicago (Post 804652)
Najlepsza jest zmrozona czysta ,osobiscie preferuje Sobieskiego i Debowa z polskich oraz Grey Goose , Absolut i Skyy z importowanych.Przepijac piwkiem lub sokiem z zurawiny.Na rano na dzien dobry bania lub schlodzony browarek poprawiony chinska zupka pikantno-kwasna.

hmm mozna kupic w Polsce Greyy Goose'a ? bo pilem w stanach kilka razy ale w Polsce nie widzialem.
poza tym zupka chinska na kaca to jest poezja. tak jak herbatka z duza iloscia cukru i cytrynki.

kms 18.10.2009 10:15

do kielicha 2/3 wyborowej, zalac do konca spritem, na kielonek polowe cytryny od góry przytrzymac i jebut w stól. potem kilka takich shotów i jest dobrze :D

jak ktos nie wyobraza sobie kielona plus cytryny to dodam rysunek z pajta ;)

/nie lubie niedzieli po dobrej sobocie

Proud 18.10.2009 10:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 801695)
P.s Popijał ktoś z was wódkę wodą? o.O

ja zawsze popijam wodą gazowaną.

wody można dużo wypić, i Cię nie mdli. Do tego jak jest gazowana to zabija smak:)

po każdym kielonie piję literate wody, a przed snem z 0,5 l(o ile jestem w stanie o tym pamiętać) ...rano nie mam kaca w ogóle.

dodam tylko że ten sposób picia zaczerpnąłem od pewnej pani Profesor z AGHu :) która to na chemii nam takie mądre rzeczy wpajała. :D

a jeśli chodzi o żołądkową...to najlepsza jest miętowa :) nie trzeba przepijać:)

Prezydentowa 18.10.2009 11:14

Najlepszy drink to jest przywiezione z Kuby Daiquiri jakiego w knajpach nie znają :D
Lodem pokruszonym wypełnić praktycznie całą szklankę. I dolewać : SOK (nie żaden syrop czy coś) z cytryny lub limonki - lekko posłodzony + rumy biały + Sprite. Proporcje wg upodobań. Niebo w gębie.

A z dziwactw przeróżnych, to polecam coś, co wprawdzie profanuje mój ulubiony trunek, ale w smaku jest wyśmienite. Whiskey z kwasem chlebowym. BEZ CYTRYNY, bo się zepsuje. Bardzo lubię.
A gdy grzechem wydaje mi się profanowanie łiskacza to po prostu Jack Daniels albo Wędrowniczek (każdy byle nie czerwony) z lodem. Z colą lub bez :)

gigant 18.10.2009 11:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 804833)
po każdym kielonie piję literate wody, a przed snem z 0,5 l(o ile jestem w stanie o tym pamiętać) ...rano nie mam kaca w ogóle.

Zapomiałes dodać, że na imię masz Karino i 3 razy wygrałeś Wielką Pardubicką.

Ps
To jest poważny temat o piciu alkoholu, nie o pojeniu się wodą.

swirson 18.10.2009 14:47

Jak to mówią:

W wodzie to się ryby pier.dolą.

2litry spirolu 2x1,5 litra hopa wiśniowego, pusta butelka 5 l po wodzie mineralnej. Zmieszać, wstrząsnąć i pić. Do smaku dolać cytrynki w płynie.

mic 28.12.2009 13:41

Robil ktos z Was Ice'owke ?

polowka spirytusu
pol litra mineralnej
ok 200g (paczka i troche) cukierkow ice fresh (rozpuszczone w mineralnej)

Zrobilem, przy pierwszym probowaniu siekiera, jest szansa ze przezre sie w lodowce przed 2 dni ?

StelmiOriginal 28.12.2009 13:51

Jakieś proste drinki na sylwestra ktoś poleci?

Będzie zoladkowa de luxe, cos z tym fantem sa się zrobić? :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl