Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [10. kolejka] Lech Poznań - Wisła Kraków 18.10.2009 niedziela godz.17:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6430)

saklak1906 03.10.2009 15:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 799955)
słabą medialnie drużyną był i chyba nikt tego nie zaprzeczy, dziś natomiast Lech może i piłkarsko jest dalej w tym samym punkcie co dwa lata temu, natomiast medialnie strasznie się wybił i nasi piłkarze ewidentnie nie potrafią sobie poradzić z tą drużyną od dwóch lat.. większa presja = słabszy wynik..

mam jednak głęboką nadzieję, że w końcu się uda i Maciej Skorża udowodni mi i innym niedowiarkom, że potrafi motywować drużynę na bardziej wymagających przeciwników niż Ruch, Lechia czy Śląsk..

Mieli super runde w tamtym sezonie i tyle, na wiosne juz nie byli tacy super co przyplacili trzecim miejscem.
Spieli sie na nas i tyle, a mistrzostwo sie wygrywa z ogonami ligi a nie z Legia czy Lechem bo to sa cztery mecze w sezonie.
Jakos im ta medialnosc nie pomogla w zdobyciu majstwa a chyba wrecz przeciwnie pismaki ich zaglaskaly co teraz sie odbija czkawka Amice.

Jak bys czlowieku nie wiedzial na Wisle presja wyniku jest zawsze i to nie wazne czy mecz jest z Amika, Legia czy Polonia Bytom, wiec te swoje smutne historie jakoby nasi kopacze bali sie medialnej potegi Amiki mozesz sobie wlozyc w cztery litery.

Po prosu dla nas to jest zwykly mecz a dla Poznaniakow jak walka na smierc i zycie bo jedyna ich satysfakcja z braku sukcesow moze byc jaranie sie na wszystkich dostepnych forach ze pokonali Wisle lub Legie i tyle wtemacie.

royalmichael 03.10.2009 16:43

Cytat:

słabą medialnie drużyną był i chyba nikt tego nie zaprzeczy, dziś natomiast Lech może i piłkarsko jest dalej w tym samym punkcie co dwa lata temu, natomiast medialnie strasznie się wybił i nasi piłkarze ewidentnie nie potrafią sobie poradzić z tą drużyną od dwóch lat.. większa presja = słabszy wynik..

Ale Ty gadasz głupoty. A końcówka zeszłego sezonu to jaka była? Każdy mecz był o śmierć i życie a Ty twierdzisz że to był spacerek bez żadnej presji?

MaG* 03.10.2009 17:31

Kuchenkorz jest jak najbardziej do ogrania , musimy tylko zagrać tak jak ze Śląskiem.
Liczę ,że chłopaki się zmobilizują i dobijemy dziadów.

Darson 03.10.2009 19:13

beda Nas wpuszczali na mecz?

crazykaro 03.10.2009 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 799923)
pierwszy sezon się nie liczy, bo wtedy Lech był słabą drużyną taką jak mniej więcej dzisiaj Zagłębie Lubin.. więc to żaden wyczyn było wygrać z Lechem w tamtych czasach..

Pysio ty geniuszu ! Pierwszy sezon po połączeniu Lecha z Amicą to był 2006/2007. Wówczas Wisła 2x zremisowała a w Poznaniu z 1-3 wyciągnęła na 3-3

koyoot 03.10.2009 19:54

Ogolnie rzecz biorac to jesli jutro Lech nie wygra w Gdyni to chyba Zielinski moze pozegnac sie ze stanowiskiem. Na pilkarzy Lecha moze podzialac mobilizujaco te ostatnie kary jakie dostali. Wiec sprawa jest otwarta odnosnie jutrzejszego meczu. Wracajac do tematu to mysle ze zepna sie cholernie na mecz z nami, ale i Wisla sie zepnie. Wisla jest na fali wznoszacej teraz, choc tak naprawde bedziemy mogli to ocenic po nastepnej kolejce. Moim osobistym zdaniem wygrana 1:2 dla Wisly mozemy brac w ciemno. Bedzie to bardzo trudny mecz ale Lech jest kompletnie bez formy mentalnej i sportowej, wiec o wynik jestem spokojny. Choc moim osobistym marzeniem jest wynik 5:1 dla Wisly(2 gole Malego, po jednym Brozka, Kirma i Cwielonga:)).

Pokonamy ich!

KOMINEK 03.10.2009 22:18

1: 4 na Reymonta to był moment, gdy wydawało się, że cała liga jest nasza i nikt po poprzedni sezonie nam nie podskoczy. Dostaliśmy szybkie dwa strzały. Zaczęliśmy gonić no skończyło się wielką wpadką.
Teraz nikt nie pojedzie na ten mecz z myślą, że pojedziemy ich na stojąco. Wręcz przeciwnie mimo pozycji w tabeli Amici drużyna będzie na pewno maksymalnie zmotywowana.
Czy wygramy?

Myślę, że każdy wynik jest tu możliwy i dużo będzie zależało od szczęścia i dyspozycji dnia.

Chyba, że któraś drużyna po kadrze wystąpi zdekompletowana.

Wojtas 03.10.2009 22:40

To bedzie dla Amiki mecz prestizowy bo ciagle moczą sie po nocach wspominajac te 4;1 i niby to wypada im utrzyac dobra passe,a druga sprawa to ze przegrywajac ich strata bedzie juz duza.W telj lidze jednak nigdy nic nie wiadomo ,wiec liczy sie ilosc punktow na koniec sezonu.

My jedziemy do krainy latających muszek wygrać ,bo Wisla zawsze o to gra.

AS82 04.10.2009 06:05

Łatwo napewno nie bedzie ,bo to bedzie ostatnia szansa dla Lecha udowodnienia ze jeszcze tego sezonu nie przegrali . Z drugiej strony w zeszlym roku nie wygralismy z nimi zadnego z bodaj 4 meczów + Superpuchar ,wiec najwyzszy czas :-D

JrQ- 04.10.2009 08:48

Mam nadzieję, że będzie rewanż, za porażkę na Reymonta 1-4.
Nie rozumiem tych, którzy by brali remis w ciemno.
Jedziemy tak po 3 pkt!!! Koniec z tym minimalizmem!!!

Grzadq 04.10.2009 12:07

Chcę przypomnieć, że Amica zagra z obecnym mistrzem Polski. Chcę przypomnieć, że Amica zagra z niekwestionowanym liderem tabeli ekstraklasy w tym roku. Chcę przypomnieć, że Amica ma mega obniżkę formy, zaś Wisła właśnie rozegrała najlepszy mecz w tym roku w ekstraklasie (imho).

Wiadomo że się zepną na nas, wiadomo że dla nich to będzie "być albo nie być", bez względu na wynik meczu z Arką. Mają już tyle punktów straty do nas, że jakakolwiek przegrana z Wisłą spowoduje tam dosłownie trzęsienie ziemi. Zepną się na nas, presja duża, natomiast uważam że to my powinniśmy rzucić się na nich i wygrać. Śmiem twierdzić, że przy takiej grze jak ze Śląskiem, dodając jeszcze skuteczność, jesteśmy nie_do_pokonania w tej lidze. Nie widziałem żadnej drużyny która by grała taką szybką, kombinacyjną piłkę, z tyloma sytuacjami (a wiadomo że zawsze coś wpadnie). To my jedziemy na Amice z pełnym komfortem psychicznym, że jak przegramy to nic się absolutnie nie stanie, jak zaryzykujemy i ich powieziemy te 4:0 to rozgłos, słowa pochwały, jeszcze większy komfort psychiczny + sranie w portki innych zespołów przed nami mamy pewne.

Dlatego osobiście chciałbym bardzo żeby Wisła wyszła w takim samym ustawieniu jak na Śląsk, bardzo mocno zdeterminowana tymi porażkami sprzed roku, Levadią itp, z nastawieniem że "jedziemy z nimi". Jest to ryzykowne bo znowu możemy dostać z kontry, jakkolwiek porażkę po ładnej, ambitnej, kombinacyjnej grze jestem w stanie wybaczyć :) Poza tym, patrząc na to ile bramek stracili w tym sezonie (12!!) uważam że atak to najlepszy sposób na Amicę. Raz, dwa, trzy, potem dobiegać do końca, może jeszcze coś z kontry i jazda.
Ryzykowne, aczkolwiek "w tym szaleństwie jest metoda :)".

Adrian_Suvalkai 04.10.2009 12:27

Cytat:

słabą medialnie drużyną był i chyba nikt tego nie zaprzeczy,

Hahahahah :rotfl: Czy ty w ogóle interesujesz się czymś poza tabelką Ekstraklasy? Lech w tamtym czasie był słaby medialnie... Taa... Tylko że właśnie podwaliny pod politykę marketingową były w tamtym czasie takie same jak dzisiaj, współpraca z kibicami, strona internetowa, sklepik... To wszystko było wtedy tak jak i dziś, wiesz czego wtedy nie było? Tego biura podróży pod egidą Lecha.

Wiesz dlaczego ci sie wydaje ze Lech byl slabszy medialnie? Bo brakowalo wtedy punktu zapalnego, tzw. boomu dzięki któremu mógłby wypłynąć na szersze wody tzn. cały kraj. Lech stał się popularny w całym kraju po pojedynkach w el. UEFA i samej UEFIE i opinni bardzo widowiskowej gry. Wtedy pojawiło się bardzo wielu kibców Lecha w całym kraju, a istniejąca już dobra siatka marketingowa tylko to ustabilizowała i wzmocniła...

Cytat:

mam jednak głęboką nadzieję, że w końcu się uda i Maciej Skorża udowodni mi i innym niedowiarkom, że potrafi motywować drużynę na bardziej wymagających przeciwników niż Ruch, Lechia czy Śląsk..

Ja tam bym wolał aby moja drużyna wygrywała wszystkie spotkania z rywalami spoza czuba tabeli w kraju, bo na zwycięstwach z samymi dobrymi ekipami długo nie zajedziesz, powie ci to każdy i Man Utd i Franek Smuda.

lucekj 04.10.2009 12:47

pysio nie masz zielonego pojęcia o piłce nożnej,wpierw dorośnij , potem się zastanów kilka razy, skończ grać w menagerów komputerowych, zastanów się jeszcze dwa razy i potem napisz posta...

jak tak patrze na Twoje posty, to nie wiem czy mam się śmiać czy płakać, Twoje głupawe myślenie zawsze wpędza to forum w wir kłótni i chaosu

co do meczu:
musimy pójść za ciosem i spoliczkować Amice na jej terytorium we Wronkach! DO boju!

Romy S. 04.10.2009 13:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lucekj (Post 800214)
co do meczu:
musimy pójść za ciosem i spoliczkować Amice na jej terytorium we Wronkach! DO boju!

Dzieci ( małolatów zwłaszcza ) nie bije się po twarzy !
Na kolano i parę razów na dupę wystarczy, a i skutek wychowawczy będzie lepszy.

crazykaro 04.10.2009 14:26

Lech przegrywa teraz z Arką 0:1. Zwykle nie kibicuje Arce ale wyjątek potwierdza regułę :D Z tego co widzę to warto przed meczem z kuchenkorzem poćwiczyć stałe fragmenty gry

willow 04.10.2009 17:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kamikaze (Post 800269)
Każdy wygrywa z Amiczką to nie wypada, żeby Wisła się ośmieszyła i nie przywiozła kompletu punktów.

Tylko weź pod uwagę, że:

1. Lech na Wisłę spręży się szczególnie i na pewno nie będzie odwalał takiej chały jak w poprzednich meczach
2. Nam po przerwie na reprę zawsze grało się ciężko

Remis biorę w ciemną. Byle później wygrać z Legią.

felipe 04.10.2009 17:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez morgenes (Post 800326)
Tylko weź pod uwagę, że:

1. Lech na Wisłę spręży się szczególnie i na pewno nie będzie odwalał takiej chały jak w poprzednich meczach
2. Nam po przerwie na reprę zawsze grało się ciężko

Remis biorę w ciemną. Byle później wygrać z Legią.

Otóż to!
Nie jeden mecz "wygrywaliśmy" jeszcze przed pierwszym gwizdkiem sędziego, że tak przypomnę "spacerek" z Levadią... Troche pokory, na nas Lech sie spręży, to pewne. A postraszyć ma kim...

robertos 04.10.2009 17:55

Sprawa prosta wygrać i to minimum 3 lub 4:0 mobilizacja zawodników 100 % .Mam nadzieje że to będzie najlepszy mecz Wisły w tej rundzie ,walka ,walka i jeszcze raz walka od 1 do 90 minuty bez względu na wynik .

westersyl 04.10.2009 18:30

Generalnie po meczu z Arką dostrzegłem to co widziałem już wcześniej u Lecha. Dać im pograć pozycyjnym, my nie musimy atakować za wszelką cenę. Lech dopiero się ożywił wtedy kiedy Arka zostawiła im trochę miejsca bo zawodnicy nie mieli siły się już wracać albo za bardzo zapędzali się do przodu. A atakiem pozycyjnym poza stałymi fragmentami gry nie są wstanie zdziałać nic. Jak Ćwielong, Małecki, Brożek się urwą to wątpię czy ktoś tam ich dogoni. Patryk jest w takiej formie, że nawet z piłą przy nodze odlatuje wszystkim. Mam nadzieje tylko, że wszyscy zdrowi wrócą z kadry, to najważniejsze.
No i zgodnie z zasadą zwycięskiego składu się nie zmienia Łobo na ławie.

crazykaro 04.10.2009 18:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 800331)
Otóż to!
Nie jeden mecz "wygrywaliśmy" jeszcze przed pierwszym gwizdkiem sędziego, że tak przypomnę "spacerek" z Levadią... Troche pokory, na nas Lech sie spręży, to pewne. A postraszyć ma kim...

Akurat Levadia grała lepiej niż to co gra Lech

skeba 04.10.2009 19:17

Cytat:

Akurat Levadia grała lepiej niż to co gra Lech
Nie przesadzaj. Ten mecz był nauczką, którą już z kolei. Do 3 razy sztuka Maciek, myślę, że tym razem dojdziemy daleko w pucharach, LM, czy LE.

grzechu1991 04.10.2009 19:27

Sprawa wygląda tak, że granie z Lechem wybitnie nam nie podchodzi. Natomiast oglądając ostatni nasz mecz, gdzie wyglądamy tu zacytuję Wieszczyckiego jak drużyna z dobrej ligi zagranicznej jestem pełen optymizmu. Oby chłopaki się sprężyły, bo jak będa maksymalnie skoncetrowani, to Kuchenkorz nawet jak będzie chciał to nic nie zwojuje.

masterlag 04.10.2009 19:38

Nie wiem czy ktoś tutaj zauważył, ale tak mi ostatnio przeszło przez myśl, że z Lechem gramy niestety po przerwie na reprezentacje, a... no cóż, my po tych przerwach to dość średnio gramy...
No, ale trzeba być optymistycznie nastawionym ;)

GregorTS 04.10.2009 19:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 800357)
.Patryk jest w takiej formie, że nawet z piłą przy nodze odlatuje wszystkim. Mam nadzieje tylko, że wszyscy zdrowi wrócą z kadry, to najważniejsze.

To co Mały ma gaz w nogach to jest niesamowite. Jak na tą chwile odkrycie rundy(przynajmniej).

masada 04.10.2009 20:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzechu1991 (Post 800386)
Sprawa wygląda tak, że granie z Lechem wybitnie nam nie podchodzi.

Spokojnie, to już nieco inna drużyna, wystarczy spojrzeć na ich wyjściowy skład z tego lania 1-4 sprzed roku.

Krzysztof Kotorowski - Grzegorz Wojtkowiak, Zlatko Tanevski, Manuel Arboleda, Luis Henriquez (Jakub Wilk 17') - Sławomir Peszko (Hernan Rengifo 65'), Rafał Murawski, Tomasz Bandrowski, Semir Stilić (Piotr Reiss 80'), Dimitrije Injac - Robert Lewandowski

Z tamtego składu grali dzisiaj od początku Lewandowski Injac i Peszko.

Zresztą u nas dokładnie to samo. ;)

Grzadq 04.10.2009 20:04

Z forum kuchenek:

Cytat:

Po tej kolejce mam swojego faworyta- myślę,ze trener , który jest na tyle charyzmatyczny,że poradził sobie z Grosickim i nie boi sie wystawiać do bramki na mecz z Legią 19-letniego wychowanka może być ciekawą alternatywą. Oczywiście zawsze powstaje problem,że co innego ze średniego zespołu zrobić dobry a co innego z dobrego bardzo dobry.Jeśli jednak trener z Polski to nie widzę innej opcji (zakładam,ze Skorża jest poza zasięgiem)
Cytat:

Wcześniej czy później i tak trafi do nas Skorża...
Marzenia :)

Pozwole sobie na taki mały off, na temat kuchenek. Chodzi mi o ich trenejro. Uważam że popełnili błąd, którego Wisła nie popełniła. Chodzi o zwolnienie Smudy. Jaki był taki był, trzeba mu było dać podwyżkę, sprowadzić tych kilku zawodników co chciał i pozwolić mu dalej kierować tym zespołem. Myślę że gdyby tak zrobili, nie byliby teraz w tabeli tu gdzie są a i graliby o wiele lepiej.
W Wiśle, po blamażu z Levadią, Cupiał zostawił Skorżę. Strzał w "10". Chyba teraz nikt nie uważa, że z jakimkolwiek innym trenerem Wisła po 9 kolejkach miałaby komplet zwycięstw bez jednego remisu. Zmiana trenera to zmiana "myśli", poznawanie piłkarzy, ich możliwości, mentalności itp. Nie można po kolei wyganiać trenerów z piaskownicy bo "tak będzie lepiej" (pozdro panie Wojciechowski, 1 liga czeka).

A teraz kuchenkarze muszą znależć nowego trenera, który zacznie budować całego to gówno od początku. A to trwa.

saklak1906 04.10.2009 20:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masterlag (Post 800392)
Nie wiem czy ktoś tutaj zauważył, ale tak mi ostatnio przeszło przez myśl, że z Lechem gramy niestety po przerwie na reprezentacje, a... no cóż, my po tych przerwach to dość średnio gramy...
No, ale trzeba być optymistycznie nastawionym ;)

Wszystko kiedys sie konczy, widac ze nasze chlopaki sa w gazie a Amika wrecz odwrotnie. Jak dostana brameczke na dziendobry to sa nasi.

Jedynie czego sie obawiam to skutecznosc jak to poprawimy chociaz o 20% do nastepnego meczu to sa nasi juz w pierwszej polowie bo obrona Amiki bez Arboledy nie istnieje.
Niech powiedza Krimowi ze wystarcza asysty bramek nie musi strzelac to juz bedzie dobrze.

tomaso 04.10.2009 20:57

A ja wam powiem ze nie wiadomo jak to bedzie po tej przerwie na repe no i oni sie zawsze mobilizuja na nas wiec troche pokory ja wiem ze trzeba wierzyc w swoje mozliwosci ale nie zapisujmy zwyciestwa juz teraz bo bedzie jak z lewadia

Oldpara 04.10.2009 21:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masada (Post 800408)
Spokojnie, to już nieco inna drużyna, wystarczy spojrzeć na ich wyjściowy skład z tego lania 1-4 sprzed roku.

Krzysztof Kotorowski - Grzegorz Wojtkowiak, Zlatko Tanevski, Manuel Arboleda, Luis Henriquez (Jakub Wilk 17') - Sławomir Peszko (Hernan Rengifo 65'), Rafał Murawski, Tomasz Bandrowski, Semir Stilić (Piotr Reiss 80'), Dimitrije Injac - Robert Lewandowski

Z tamtego składu grali dzisiaj od początku Lewandowski Injac i Peszko.

Zresztą u nas dokładnie to samo. ;)

Tylko u nas przebudowa drużyny prowadzona jest z głową. Szacun za to jak wprowadzono do drużyny świeżą krew: Marcelo, Kirm, Alvarez, Ćwielong, Małecki, Diaz błyskawicznie wkomponowali się w skład i należą do najlepszych w Ekstraklasie.
Nikt nie płacze po Zieńczuku, Baszczyńskim, Dudce, Cantoro (nie gra), Boguskim (kontuzja), Cleberze.

Nowe twarze w Lechu to na razie nic specjalnego.

Ale trzeba uważać, bo Peszko z Lewandowskim potrafią rozmontować każdą defensywę.

tofik 04.10.2009 21:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 800357)
Generalnie po meczu z Arką dostrzegłem to co widziałem już wcześniej u Lecha. Dać im pograć pozycyjnym, my nie musimy atakować za wszelką cenę. Lech dopiero się ożywił wtedy kiedy Arka zostawiła im trochę miejsca bo zawodnicy nie mieli siły się już wracać albo za bardzo zapędzali się do przodu. A atakiem pozycyjnym poza stałymi fragmentami gry nie są wstanie zdziałać nic. Jak Ćwielong, Małecki, Brożek się urwą to wątpię czy ktoś tam ich dogoni. Patryk jest w takiej formie, że nawet z piłą przy nodze odlatuje wszystkim. Mam nadzieje tylko, że wszyscy zdrowi wrócą z kadry, to najważniejsze.
No i zgodnie z zasadą zwycięskiego składu się nie zmienia Łobo na ławie.

Zgodzę się z Tobą. Bo też pisałem podobnie :lol:
Zagrać wyrachowanie i wypunktować, ale nie dać się zepchnąć do jakiejś defensywy czy cuś of kors.

As 04.10.2009 21:16

Ja mysle, ze konfrontacja z Lechem bedzie bardzo ciezka, ok w tym momencie sa w dolku ale ci zawodnicy nie sa wzieci z lapanki. Nikt tam nie zapomnial jak sie gra, dwa tygodnie to mnostwo czasu w ktorym mozna spokojnie poprawic to co obecnie szwankuje w Lechu.
Na dzisiaj to my jstesmy faworytem ale ta reprezentacja to jednak nam nie lezy.

royalmichael 04.10.2009 21:23

Tak mówicie o tej reprze a ja już naliczyłem sześciu podstawowych piłkarzy Amiki którzy też opuszczą drużynę: Wilk, Gancarczyk, Peszko, Lewandowski, Stilic, Rengifo
ktoś jeszcze wyjeżdża na zgrupowanie?

Grzadq 04.10.2009 21:25

Cytat:

Tak mówicie o tej reprze a ja już naliczyłem sześciu podstawowych piłkarzy Amiki którzy też opuszczą drużynę: Wilk, Gancarczyk, Peszko, Lewandowski, Stilic, Rengifo
Jedno przeczy drugiemu ... ;) 5

As 04.10.2009 21:27

wniosek:
Czy mozecie przestac pisac Amica?
Koniecznie musimy rownac do poziomu zalosnego forum Cracovii i ich obsesji z GTS'em?

flamengista 04.10.2009 21:31

As,

problem w tym, że pod względem prawnym to jest właśnie Amika. Lecha Poznań już nie ma.

royalmichael 04.10.2009 21:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grzadq (Post 800463)
Jedno przeczy drugiemu ... ;) 5

Fakt. Ale jeszcze tydzień temu to było 6. podstawowych graczy :P

As 04.10.2009 21:43

@ flamengista
tak samo jak my dla pasiastych jestesmy GTS ze zmienionym szyldem, powiedz mi ze nie wywolyje to u Ciebie usmiechu politowania za kazdym razem gdy czytasz jakis post z ich forum.
Jesli ktos ma miec kompleksy to Lech do nas a nie my do nich.

flamengista 04.10.2009 21:57

Tak, jesteśmy GTS ze zmienionym szyldem i powiem ci, że ja się tego nie wstydzę. Taka była historia klubu, trudno.

Natomiast Amika Poznań powstała po to, by:
a) nie spłacać długów dawnego Lecha
b) nie odpowiadać za korupcyjne zaszłości Lecha

Skoro powiedziało się, a to trzeba powiedzieć i b. Skoro obecny klub nie ma nic wspólnego z dawnym Lechem Poznań, szczególnie pod względem prawnym to nim też nie jest. Proste.

Zupełnie nie wiem, o co ci chodzi. Podobnych dylematów nie mają przede wszystkim prawnicy klubu z Poznania. Więc sami chyba wiedzą lepiej.

As 04.10.2009 22:04

Opinia jest jak dupa, kazdy ma swoja :)
Ja swoja wlasnie przedstawilem pod rozwage.

Nic tam, ide na browar.

flamengista 04.10.2009 22:08

Ok.

Ja tylko dodam, że z kompleksami nie ma to wiele wspólnego. Owszem, nie przepadam za nimi ale np. taka Arka Gdynia - też członek "Triady" jest mi zupełnie obojętna.

Ja po prostu nie lubię, jak ktoś tam bezczelnie kombinuje i mu to uchodzi na sucho. Gdyby Lech został normalnie przejęty przez Rutkowskiego, to po jednorocznej banicji za korupcję grałby teraz o MP. Jako Lech, a nie nowy twór kolejorzopodobny.

Szkoda, bo tym samym zmarnowano tradycję jednego z najważniejszych klubów piłkarskich w Polsce.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:53.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl