![]() |
Asysta przy pierwszej i kluczowe podanie przy drugiej bramce
Takie są po 20 minutach efekty gry Jirsaka od pierwszego gwizdka . |
Jeszcze tylko Kirm sie odblokuje i bedzie pieknie.
|
Cytat:
|
Mariuuuuuusz Paweleeeeek !
nie wiem co ten chlop robi w tym zespole. po co sienpolozyl nie wiem? a wy? |
zero obrony
|
Mariusz Pawełek show!
|
Cytat:
1 jaskolka wisony nie czyni tyle |
W sumie kubanczyk ma rację, bo nawet jeśli podanie Trałki by przeszło, to Pawełek nie miałby szans żeby to wybić w pozycji w jakiej się położył. I kibice Polonii dobrze głosowali, ze może Pawełek coś ustrzeli :)
|
Cytat:
Sorry ale o co Ci chodzi ? Mario rzucił sie do dośrodkowania. Skąd miał wiedzieć , że Marcelo trąci piłke ? Ludzi dajcie spokój... |
dokladnie. gdyby ta pilka przeszla pawelek zapewne lezal by na ziemii..
|
Cytat:
|
Mariusz Pawelek :)!! Niektorzy go juz do reprezentacji powolywali :D.
Polonie spokojnie ogramy, bo to widac, ale kolejny klops... |
Oczywiście szukanie od razu kozła ofiarnego, którym jest jak zawsze Mariusz.
Przypadkowy gol, piłka go zmyliła po odbiciu jednego z naszych, a tak w ogóle nasi nie powinni się tak ograć to by wogóle nie było zagrożenia. No i oczywiście je.. przez niektórych gwiazdor, ćpun i melanzowicz zdobywa kolejnego gola. Brawo Patryk! |
Cytat:
zobaczysz ze pawelek nawet by jej nie dotknal baranie |
Diaz i Brożek na lewej za dużo się gubią.
|
Cieszy prowadzenie, ale poziom gry po raz kolejny bardzo słaby, by nie powiedzieć szokująco słaby.
Znów jest za mało ruchu, na boisku piknik, a nie gra, rozczarowuje Alvarez, Kirm, Diaz, Brożek się oszczędza. Drużyna straciła gola bo po raz kolejny nagle "umarła" w trakcie meczu - wszyscy stanęli jak słupy soli. Tak jak wcześniej. Nic się tu niestety mimo upływu czasu nie zmienia, choć mamy już 8 kolejkę. Pardon - zmienił się tylko moment tego "odpłynięcia" zespołu. Tym razem nie musieliśmy na nie czekać do 60-65 minuty. |
kibice Polonii mieli racje w tej ankiecie [o której wspomnieli na Canal+] x)
Ale ku..a mać! Ten gol to NIE jest jego wina! Także nie ma co sobie z niego drwić znów :| Jak już chcecie obwiniać to prędzej.. Marcelo :] Co do bramkarzy jeszcze... Jakoś w tym sezonie w lidze to Mario jest najbardziej przekonujący, najlepszy [wraz z Jankiem Muchą]. Także... więcej wiary w NASZEGO ... :] Czy spokojnie wygramy- nie wiem. lepiej zaczekać do końca meczu. A piłkarze- walczyć, walczyć i jeszcze raz walczyć! :) i grzeszyć kurde skutecznością! :)) btw. co pisze na 3 transparencie? o.O |
Pawełek to jednak jest bramkarski gigant, tylko jemu sie takie sytuacje zdarzają
|
ciekawa atmosfera na boisku...
jak na sparingu slychać trenerow... |
Poziom tego meczu poraża. Najpierw Wisła nie grając nic wielkiego strzela dwie bramki, a teraz Polonia odpowiada jakimś farfoclem. Liczbą błędów jakie popełniają oba zespoły w tym meczu można by obdarzyć całą kolejkę Premiership.
Polska liga to najgorsze gów... na świecie. |
Warto zauważyć jeszcze jedno - Polonia w obronie gra tak przeraźliwie źle, że aż brak przymiotników, które tą miernotę mogłyby oddać. Dlatego martwi, że nasi piłkarze poza dwoma okazjami bramkowymi (na szczęście tym razem wykorzystanymi), nie potrafią dołożyć kolejnych dobrych sytuacji i strzałowi z gry, że od 25 minuty ta koszmarna obrona na nich starcza.
Poloniści kryją luźniutko, a mimo to nie ma wartościowych akcji oskrzydlających z naszej strony, malutko jest gry kombinacyjnej, podań na 1 kontakt, szybkiego operowania piłką. W kontekście przyszłorocznych pucharów i kolejnych meczów, nie jest to dobra wiadomość. |
*Pioneer*- widzę, że jestes już tu długo więc:
1. co cię tak długo trzyma przy Wiśle [tym samym, polskiej piłce]???? 2. nie musisz oglądać :] 3. jaki związek i otoczka- taka liga i poziom. :] |
Ten Pawełek to jakiś magnez ma w sobie, że piłka tak lubi do niego latać?
|
Ja tak wam sie nie podoba polska liga to przełączcie na Real albo Arsenal. Wiadomo, ze poziom naszej ligi jest słaby, więc nie mam pojęcia czemu niektórzy wydają się tacy zdziwieni i non stop narzekają.
Mam nadzieje, że szybko strzelimy trzecią bramkę, bo Polonia może wyrównać z niczego, a strata punktów będzie blamażem. Na plus na pewno Małecki, Jirsak, moze też Diaz i Piotrek Brożek. Z kolei słabiutko Kirm i czuje, że to jego dziś zmieni Ćwielong. |
Po pierwszej połowie zdecydowany pozytyw to Jirsak, chociaż parę razy stracił piłkę w środku boiska
Kirm mało widoczny...szkoda chłopaka widząc jak gra w reprezentacji. Ogólnie poziom meczu poniżej przeciętnej. |
Kirm dla mnie to jest taki patałach, niewypał, że brak mi słów.
Ambicja naszych piłkarzy jest powalająca. Kibice też świetnie. Głowa jak nie Głowa same złe interewencje. Za łatwo wygrywamy, pewnie dostaniemy napoczątku drugiej na 2:2 i będzie remis, chce już mecze we Wrocławiu i we Wronkach - tam pokażamy mam nadzieję ładną piłkę. Jirsak natomiast dobbrzee ! :D |
Kirm z każdym spotkaniem co raz słabszy. Gdy ma piłkę, to ruszą się jakby go ktoś wrzątkiem oblał. Chaotyczny strasznie. Zmieniłbym go na Ćwielonga, a Jirsaka wrócił do środka.
Poza tym Polonia przestraszona jak większość drużyn i dodatkowo słaba. Plusem jest na pewno Jirsak, który chyba wyhodował przez okres siedzenia na ławce jaja. Bo gra odrobinę pewniej, pokazuje się do podań. |
Cytat:
Chłopie pomyśl zanim coś napiszesz...gość ma widoczne problemy z aklimatyzacją. Jest różnica w zdaniu "Kirm gra jak patałach" a "Kirm gra dzisiaj jak patałach" |
Cytat:
|
Cytat:
|
Kirm słabiutko, Jirsak naprawdę dobrze. Odnośnie kibiców - ludzie, zainteresujcie się tematem ultrasowskim to będziecie wiedzieli czemu nie ma dopingu. Od drugiej połówki jedziemy normalnie.
Obrona Polonii katastrofalna, gdyby Wisła bardziej zdecydowanie przycisnęła to kwestią czasu jest zdobycie kolejnej bramki (bramek). |
Cytat:
2. Jako że ogląda, to chyba ma prawo wyraźić swoją opinię. Która jest zreszta słuszna. 3. Otoczka stworzona przez C+ zamazuje nam prawdziwy obraz Ligi...jest znacznie słabsza. :P pobawiłem się w adwokata:-p nie wiem co Diaz robi na skrzydle. Kirm znów słaby. Mały dziś ladne akcje robi. Sobolewski ewidentnie w dołku jest ostatnio. na razie Polonia słaba...ale trzeba 3 bramke strzelić koniecznie. |
Cytat:
Mi się bardziej podoba ta druga ewenrualność. |
Cytat:
|
Cytat:
pierdzi taki w fotel i będzie komentował aspekty kibicowskie o których gówno zresztą wie, i wytykał kto patałach a kto nie.. |
Gol stracony to nie wina Pawełka, ale nasz bramkarz to taki Jonasz, dopóki będzie w Wisle to naszy zespól będzie prześladowany przez pecha.
Pozbyli sie z reprezentacji Boruca, czas by w Wisle pozbyto się Pawełka. |
Jirsak znikl...co nie dziwi.
|
Poziom gry obu stron w 2 połowie to jakaś kpina.
20 facetów przez 15 minut nie potrafi wymienić kilku podań i stworzyć ciekawej akcji. |
Kirm znowu tragicznie...kolejna sytuacja.
|
minimalizm, nonszalancja, brak zaangażowania, brak agresji, brak... ducha sportu.
To, co dzisiaj gra Wisła nie ma nic wspólnego ze sportem. Nie ma nic wspólnego z futbolem. To robienie sobie jaj z ligi, z kibiców, z trenera, z klubu. A na trybunach zamiast: "my chcemy gola", powinno byc: "Levadia, Levadia". Chociaż i tak oni chyba tego nie zrozumieją |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:06. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl