![]() |
a ja uważam że Wisła spokojnie ten rekord 13 wygranych pobije jeśli Brożek bedzie troche bardziej skoncentrowany pod bramką bo sytuacji 100 % Wisła bardzo wiele sobie stwarza w meczu a to świadczy o wysokiej formie (jak na naszą lige oczywiście) bo puchary to inna bajka.....
|
Mam pewne obawy czy się mecz odbędzie :/ Bo nie zdziwie się, jak nasz prezydent ogłosi żałobę ... ehhh
|
Cytat:
|
nie byłoby to dziwne, jak dla mnie. Wkońcu ogromna tragedia...do tego na Śląsku.
|
Ogromna tragedia, ale tylko dla rodzin. Jest mi smutno z tego powodu, ciężko chłopaki pracują, otrzymują zerowe wynagrodzenie, nieproporcjonalne do pracy jaką w to wkładają.
Może zostane skrytykowane, ale nie róbmy parodii, od razu wprowadząc żalobę. Dojdzie kiedyś do sytuacji, w której co tydzień będą robić zalobe. Może zrobimy za tydzień, bo umrze na polskich drogach 200 osób. Wielka strata, ale nie popadajmy ze skrajności w skrajnosc. Mozna oddac im szacunek, ale w inny sposob. Minuta ciszy, zawodnicy z opaską na ręku. |
dokladnie, jaka zaloba narodowa? wspolczuje rodzinom, ale nie robmy szopki. zaraz beda zdjecia na naszej klasie z tragedii i z kondolencjami.
|
to juz staje sie zasada, ze jak ginie wiecej, jak 5 osob w jednym miejscu, to prezydent chcac byc bardziej swiety od papieza oglasza zalobe.. co pol rok zaloba narodowa.. co za panstwo..
|
Cytat:
Owszem trzeba uczcic pamiec zmarlych ale bez przesady |
Może w niedzielę po 18 będzie w całej Polsce ale na Śląsku pewnie wcześniej.
Prezydent Lech Kaczyński rozważa wprowadzenie żałoby narodowej w związku z katastrofą w kopalni "Wujek-Śląsk", w której zginęło 12 górników - powiedział prezydencki minister Paweł Wypych. Na razie jednak taka decyzja nie została podjęta. http://fakty.interia.pl/polska/news/...odowej,1370431 |
Co do żałoby to zgadzam się z Wami i polecam posłuchać: http://www.youtube.com/watch?v=S-fyEW8-mME
rewelacyjny tekst, gość trafia w sedno sprawy |
Co do zaloby --
w kazdy weekend na polskich drogach ginie w wyniku wypadkow samochodowych 25 osób. Dlaczego wiec nie robic zaloby np w 3 pierwsze dni tygodnia dla rodzin tragicznie zmarłych??? Posluchajcie wiec jak to dziwacznie brzmi,bo stawiamy na szali czyje zycie bylo waznjsze poległych dzis Gornikow czy rodzin z dziecmi w samochodach?? Nie robmy zatem absurdu,smuto ze gina ludzie ktorzy ida tam bo nie maja innego wyjscia chcac zarobic dla swoich rodzin,ale zycie toczy sie dalej. Minuta ciszy przed meczem ,absolutnie tak ,ale na tym powinno sie to zakończyc. |
Można jeszcze kupować bilety?? Ile zostało sprzedanych ? :D
|
Żałoba w poniedziałek od rana.
|
No moi drodzy, Rywale zainkasowali komplet punktów. Trzy kluby z tzw. grupy pościgowej zainkasowały komplet punktów: Legia, Lech i Ruch. Nasi zawodnicy muszą jutro podejść do meczu niezwykle skoncentrowani i zagrać spotkanie z pełnym zaangażowaniem. Szkoda by było zacząć roztrwaniać kapitał zgromadzonych dotychczas punktów z "takim" akurat przeciwnikiem... (z całym szacunkiem dla Polonii)...
|
Panie Trenerze Macieju Najdroższy, jeżeli któremuś z naszych wybitnych footballistów wydawałoby się, że grają z teoretycznie słabszym przeciwnikiem, a nazwa klubu, z którym przyjdzie się zmierzyć w najbliższą niedzielę nie wywołuje na plecach dreszczyka emocji, względnie gęsiej skórki w okolicach ud, bardzo proszę przekazać szykującym się na rozluźnienie piłkarzom jedno słowo ---> LEVADIA.
A teraz bez .......enia proszę wyjść na boisko, stłamsić, zdominować, zdusić w zarodku jakiekolwiek zapędy przeciwnika i marzenia o wywiezieniu choćby punktu. I tak w każdym meczu. Amen. |
Ja nawet nie próbuję wyobrażać sobie innego scenariusza niż nasze zwycięstwo. Sęk w tym, że nie chcę też patrzeć na ciężką i niepłynną grę. Marzy mi się takie gładkie 3:0, po naprawdę ładnym spotkaniu. Bytomianie wyglądają jednak na twardych facetów, więc znowu będzie ciężko i zainkasujemy punkty po męczarniach.
Panie Trenerze, niech Pan coś zrobi, żeby było naprawdę ślicznie, a do tego żebyśmy wyszli z tego zwycięsko! |
a ja mam dosyć narzekań na styl Wisły. Żeby grać piękny i radosny futbol, trzeba mieć do tego dobą pomoc, a sam Sobolewski w środku nie wystarczy. Diaz ma katastrofalnie niecelne podania, on jest do destrukcji i wygrywania świec. Skrzydłowi mają ganiać po skrzydłach, więc z tak kiepsko podającym Diazem narażalibyśmy się na straty i szybkie kontry. Owszem, powie mi ktoś, żeby grać przez Sobola, który jednak też królem rozgrywania nie jest. Jirsak? Ile można czekać, aż wreszcie coś pokaże? Żeby grać fajny futbol, tak jak kiedyś Wisła za swych najlepszych czasów, musi być w środku ktoś taki jak Szymkowiak, który będzie tym wszystkim dyrygował.
Poza tym, u mnie Skorża ma ogromnego plusa. Za to, że wprowadził taki styl. Jest to taktyka minimalizująca ryzyko, bo gdy straci napastnik, to przecież są pomocnicy i obrońcy. A jak straci pomocnik w środku? no właśnie. To jest bezpieczna taktyka, która przynosi efekt, więc n ikt nie powinien narzekać. A przecież akcje podobne do tych, jakie widzieliśmy w meczu z Zagłębiem też się przytrafiają (zależy od dnia). Dla mnie nie jest najważniejszy styl, ale wynik. Chcę, żeby Wisełka została mistrzem i wreszcie, w końcu awansowała do LM. A do tego trzeba zwycięstw, a nie radosnego futbolu, na który tylko Barcelona tak naprawdę może sobie pozwolić. |
Cytat:
A co do meczu - mysle, ze Polonia swoje juz wygrala jak do tej pory, nie wyobrazam sobie innego wyniku niz zwyciestwo, jedyne z czym wiaze nadzieje to to , zeby Wisła w koncu po strzeleniu bramki nie odpuscila meczu i nie przestala atakowac. Tak jest juz kilka lat niestety i w koncu musi sie to zemscic... |
po 3 punkty, po zwyciestwo, po rekord klubowy, po to, by w gazetach pisano o hisotrycznym wycznie Wisly Krakow, po to, by w przyszlosci kibice mowili, ze Wisla z brozkami, sobolewskim, maleckim, glowackiem alvarezem, diazem, kirmem byla najlepsza w Polce, po to, by zmazac plame levadii....DO BOJU WISELKA!!!
jest mnostwo powodow dla ktorych tego mecu nie mozna zlekcewazyc i ktore powinny wyjatkwo zmoytwowac naszych pilkarzy |
Ja powiem tak: Bytom to jest właściwie drużyna zagraniczna. Oni mają w dupie, że grają z Wisłą i się z tego powodu nie obsrają. Dlatego jak będzie z naszej strony odwalana fuszerka, to oni to wykorzystają i stracimy punkty.
|
Cytat:
Co do meczu - trudno nawet wyobrazic sobie,że Wisła zremisuje ten mecz - przewaga po naszej stronie jest własciwie w każdym aspekcie piłkarskiego rzemiosła. Choc cuda się zdarzają ponoc... |
Cytat:
a) druzyne na fali, czyli rozkrecona i potrafiaca w pilke ciupac b) nie posranych ogorkow, ktorzy zamuruja sie w 11 w polu karnym i beda czekac na najnizszy wymiar kary c) vicelidera, gdzie nawet w naszej gownianej Polish Premiership ma jakies znaczenie. Oczywiscie chcialbym sie mylic i na zakonczenie spotkania widziec 3:0 dla Wisly, czego sobie i Wam zycze, ale czuje intuicyjnie, ze nie bedzie to latwy mecz, bo naprawde Wisla nie gra teraz fenomenalnej jak na swoje mozliwosci pilki, a Bytom wlasnie jest w fazie bycia fenomenalnym. Ciekawe starcie, bez dwoch zdan. |
Musimy dziś zagrać na 100% możliwości żeby myśleć o 3 pkt.. Śmiem twierdzić że to najtrudniejszy rywal z jakim gramy "u siebie"..Drużyna jest na fali, chłopaki są zgrani ze sobą i grają ofensywną piłkę..Jak nie zagramy tak jak w pierwszej połowie z Jagą (wysoki presing) i nie strzelimy szybko bramki, to może być kiepsko..Mam tylko nadzieję że Job z Pawełkiem podołają;))
|
Cytat:
No np z Jagą tez to bylo by sobie trudno wyobrazic,a wystarczyło ze taki Jezierski z 3 metorow w 93 minucie dokladniej by tą głowe włozyl i co......??? Wieksza koncentracja,bo jak sie wygrywa 2;0 to to nie jest 5;0 ,tylko i dalej trzeba walczyc. Polonia Bytom to zas takie ogórki nie są ,cos tam potrafią wiec trzeba bedzie uwazac. Z drugiej strony moze to bedzie rywal co nie stanie w 11 na swojej polowie i czeka kiedy sie mecz skonczy.Niech rywale cos grają,niech wywierają presje,niech biegają.Tak jak Levadia Tallin.......... Moze to smieszne ale na dzis dzien oprocz moze Legii i Amiki taka Levadia dała by rade reszcie naszej wspanialej Ligi. |
Cytat:
|
już jedną druzyne "na fali" pokonalismy , choć ma obecnie 0 pkt
|
Cytat:
Myślę,że mimo kiepskiej kondycji naszych drużyn przesadzasz też z tą Lewadią,ale to temat na posty gdzie indziej... |
Cytat:
|
Pawełek gra z 18 czy mi sie wydaje ?
|
Kirm chyba 3 setka, którą marnuje w Wiśle. Z Levadią, chyba z Zagłębiem i teraz :/ Nie wiem czemu nie potrafi się chłopak przełamać.
|
Cytat:
|
****a mać ....
|
0:1 w plecy, wszystko zaczęło się od złego podania kogo? Małeckiego. Oj Patryk, a jeszcze tydzień temu opieprzyłeś Tomka o piłkę, która nie miała takiego znaczenia.
|
Spokojnie jak nie wyrownaja do 80 trzeba sie denerwowac
|
Szkoda, że gra niewiele się zmieniła.
Dalej nasze rozgrywanie opiera się na czekaniu na błąd rywala |
Alvareza wkręcił jak chciał. Kirm kolejna seta nie wykorzystana, ale tak to jest jak nie ma drugiego lewego pomocnika w zespole mistrza Polski. Koleś nie musi grać wybitnie, by mieć pierwszy sklad
|
Oj naciągany spalony......
|
Odwrócił się los, my strzeliliśmy najpierw ze spalonego, teraz nam nie uznali.
|
Kpiny :shock: Taki piękny gol zdobyty prawidłowo i.... nieuznany :-(
Liniowy czasem nie z Warszawy? |
Co robi lobodzinski w pierwszym skladzie to chyba tylko Cupial wie... Diaz bramka kolejki gdyby nie spalony, pocisniecie polonie bankowo 3:1 ;) !! Powodzonka chlopaki!
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:36. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl