![]() |
Tasio1906 generalnie się zgadzam, tylko Cebanu w bramce ;) naszym 3 wspaniałym gwiazdorom: Pawełek, Diaz, Brożek, przyda się im odpoczynek w końcu tacy zmęczeni, że prawie grać nie umieją xD ewentualnie zrezygnować z Brożka bo dobrze asystuje ;)
|
Cytat:
|
A mieszkasz w Myślenicach? Bo jak tak to zmienia postać rzeczy :D
|
Cytat:
|
Ja się nie napalam. Zadowoli mnie nawet 1:0[ważne aby były 3 pkt]. Z Ruchem, który do mocnych nie należy trzeba przyznać, że 2:0 przyszło nam trudniej niż 1:4 z Zagłębiem. A GKS mimo, że nie w formie to nie popadałbym w zachwyt po rozgromieniu Zagłębia[choć 4 bramki na wyjeździe to od kilku lat u to rzadki widok]. Jednak typował będę dopiero we czwartek lub piątek, bo ktoś ze składu może wypaść. Jednak nadszedł chyba moment, aby w bramce stanął Cebanu, bo na litość jak można puścić bramke z 40 metrów !!!Nawet jeśli była ręka to gra się do gwizdka i wiedzą o tym nawet w C klasie[IX liga dla mniej wtajemniczonych]. Pawełek musi usiąść na bramce, a drugą sprawą jest wywalenie Kazimierskiego.
|
Jest taki bramkarz, kolego PhantomRanger, który gra w mistrzu Angli - Manchesterze United, któremu gola strzelił... również bramkarz, ale nie z 40 metrów, ale z ponad 90!!! metrów. Jednak się da puścić gola z dalszej odległości. Obwińcie Pawełka jeszcze za kryzys na świecie i wojnę w Afganistanie!
|
Cytat:
ale on puścił babola raz, a u Pawełka babole to reguła. Widzisz różnicę? |
Boruc pełno w swojej karierze popełnił błędów, które kosztowały o wiele wiele więcej niż takie kiksy Pawełka jak w meczach z Ruchem Chorzów, Zagłębiem Lubin, czy w tamtym sezonie z Lechią Gdańsk. Dla mnie Pawełek jest o wiele lepszym bramkarzem od podstarzałego ANGELO HUGHES'a, który dla mnie był wielkim nieporozumieniem, czy Adama Piekutowskiego, który miał nadwagę i był za niski według mnie. Niektórzy piszą że Mariusz Pawełek nie wybroni 100% sytuacji
http://www.youtube.com/watch?v=30BZr0XYsbI http://www.youtube.com/watch?v=T_rG0...eature=related , ale te dwie sytuacje utwierdzają mnie w przekonaniu że Mario nie jest takim strasznie słabym bramkarzem, ale według mnie w Wiśle powinien bronić ktoś o umiejętnościach... Emiliana Dolhy. |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
problem w tym ze, nie wiem jak to dziala bo jakos nigdy nie mialem okazji zostac tam tak dlugo, ale oficjalnie ten parking jest do 23 ... |
Oby tak się nie stało że Niedzielan nam jakomś bramke strzeli.
|
Dobrze się czujesz?
Co do meczu, kiedy wracają piłkarze ze zgrupowania? 5podstawowych zawodników ubyło :P |
Zgrupowania kadr to szansa na grę w lidze dla zmienników zwłaszcza dla Jirsaka bo Diaz może być zmęczony. Mam nadzieje że Skorża nie wystawi Cantoro bo to co wyprawiał w meczu z Zagłębiem przyprawiało mnie o zawroty głowy.
Co do spekulacji na temat występu Cabanu za Pawełka mam mieszane uczucia. Bo z jednej strony należy pokazać Mariuszowi że nie jest niezastąpiony, ale z drugiej zmiana bramkarza to zawsze jakieś ryzyko związane z grą obronną ogółem. Co do samego meczu to nie ma co dywagować trzeba wygrać wysoko i przede wszystkim zaliczyć kolejny dobry występ podobnie jak z Zagłębiem. Bełchatów na pewno tanio skóry nie sprzeda zwłaszcza do straty pierwszej bramki przez nich mecz może być w miarę wyrównany. |
Cytat:
Pozwolę sobie nie zgodzić się ze zdaniem przedmówcy i pozostać przy swoim stanowisku. Mauronek zagrał bardzo przyzwoite zawody moim prywatnym zdaniem. |
he oby doping wyszedł tak jak w na zagłębiu:)
|
Cytat:
|
Ejdzbiol moim zdaniem Mario powinien bronić w każdym meczu ligowych... Ilie niech broni w krajowych pucharach. A jeśli chodzi o dyskusje na temat Mauro to ja jestem przeciwny jego występowi od pierwszej minuty...
|
Mauro nawet nie grał przyzwoicie, ale dobrze. Przypominał mi bardzo dawnego Mauro, jedynak wolniejszego i słabszego w ofensywie.
|
Mi też spodobał się Mauro w meczu z Zagłębiem. Na pewno zaprezentował się lepiej od Diaza. Największą jego wadą jest jednak szybkość. Jest tak niemiłosiernie wolny, że aż żal patrzeć. No ale nadrabia innymi elementami gry. Skoro Jirsak notorycznie nie wykorzystuje swojej szansy, to może niech wróci środek Sobol-Mauro. Choć ja podobnie jak Wy wierze w Jirsaka i w to, że w końcu się przebudzi i zacznie grać tak jak oczekujemy. Widzimy, że Łobodziński spisuję sie b. dobrze, to może teraz czas na Tomka.
|
W kontekście gry Pawełka radze nie komentować tego przemilczmy to !!!!
Skorżą oczywiście jest za miękki by zaryzykować i wpuścić Cebanu lub Kurto nóż zaskoczą !!!! .... Nie mnie to komentować dopóki jest jak jest trzeba to przemilczeć mam nadzieję tylko że za rok nie skończy się to tragedią dla nas wszystkich w postaci gry Pawełka na Europejskim poziomie !!! , bo niestety mecz z Levadią przekonuje że jeden błąd czasami kosztuje bardzo wiele !!!!. |
a pamiętacie jak pewien trener, nie był miętki i zaryzykował, i dał pograć Jarosińskiemu, na którego tak czekaliśmy że będzie dobrym bramkarzem?
Mam nadzieje że pamiętacie 4 bramki które puścił. Cebanu jest słabszy niż Pawełek, więc niech Pawełek dalej broni. |
Trzeba by było zmusic Skorze do wpuszczenia Cebanu. Rotacja musi byc.
macie do niego numer telefonu:)? Cytat:
Cracovia nas wyprzedzila. Jest 3 kolejka , nie ma sie czego bac ja chce zobaczyc Cebanu czy sobie poradzi. |
a co jak sobie nie poradzi, dostnaiemy 2 w dupe, i to będą 3 punkty których nam braknie do mistrza?
Od sprawdzania jak sobie radzi drugi bramkarz, są sparingi. Ja np. nie chciałbym by w Realu, któremu kibicuje, w jakimkolwiek meczu sezonu wszedł Jerzy. |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cebanu jest u nas 3 lata, rocznik 86
Czy gdyby naprawde był powiedzmy, niezły, uważacie że mamy tak tępego trenera, że nie dałby mu szansy? |
Może właśnie nadszedł czas żeby dostał tą szansę??
|
Tak jak element i szprotson uważam, że błędem byłoby eksperymentowanie z Cebanu w meczach ligowych. Gra jest o zbyt dużą stawkę - mistrza zdobywa ta drużyna, która najrzadziej gubi punkty, a wszystko wskazuje na to, że w tym sezonie potknięć czołowych drużyn będzie mało i każdy z rywali będzie czekał aż przeciwnikowi powinie się wreszcie noga. Nie możemy zatem robić Lechowi i Legii prezentu ryzykując z Cebanu.
Większość z nas słusznie narzeka na Pawełka, ale prawda jest taka, że nie mamy lepszego bramkarza. Jakby Cebanu był pewniejszy, to by stał na bramce, ale widocznie trenerzy wychodzą z założenia, że z nim między słupkami byłaby większa nerwówka niż z Pawełkiem. Koniec końców w sztabie klubowym są profesjonaliści i taki Skorża pewnie wie co robi. A krzyki co po niektórych kibiców "wpuśćcie Cebanu" z rozwagą mają niewiele wspólnego, to zwykła frustracja po słabych występach Pawełka i choćby słuszna (ja też jestem sfrustrowany), to frustracja nie jest jednak dobrym doradcą. |
a czemu niby nie dac szansy Cebanu?
|
Np. dlatego, że puścił 4 bramki w ME, a co dopiero w dorosłej? Że jest gorszy od Pawełka, którego mamy serdecznie dość?
|
Cytat:
Lech idzie jak burza w tym sezonie i nie możemy dać się wyprzedzić już w 3 kolejce. Nie możemy kalkulować, że jak stracimy punkty eksperymentując z bramkarzem, to i tak je nadrobimy przy następnym potknięciu Lecha, bo nie sądzę, aby Lech stracił tak formę jak to było ostatniej wiosny, gdzie mieliśmy dużo czasu na doścignięcie ich w tabeli. To się już raczej nie powtórzy. Dlatego w kontekście tego sezonu wydaje się, że każda strata punktów to katastrofa i nie można prowokować takich sytuacji. No chyba, że wystarcza nam LE, ale dla mnie jak i pewnie wszystkich w Skorżowym sztabie cel ligowy jest jeden: Obrona mistrzostwa i kolejne, tym razem udane podejście do LM. |
Zdania podzielone a i tak decyzja należy DO Macieja.
Ale bylbym zadowolony gdyby stanal w bramce. |
Ja bym był gdyby grał choć jedną połówkę jakoby za błąd Pawełka ;)
|
Ee.. Mam cholera problem... Czy wy też uważacie że urwanie się ze ślubu siostry na mecz to lekkie przegięcie? W końcu w kościele jeszcze będę :-D
|
Cytat:
|
Cytat:
A tak na powaznie jesli bywasz czesto na meczach - np 25 w sezonie to wypada zostac na slubie siostry. |
Skorza jesli wie ze chlopaki moga wycisnac podobny rezultat jak ostatnio (oczywiscie nie musimy wygrac 4-1 ,wystarczy 1-0 ) ,to moglby dac szanse Cebanu ,a reszty nie zmieniac
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:53. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl