Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [3 Kolejka] Wisła Kraków-Gks Bełchatów 15.08.2009 godz.20:45 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6150)

Ejdzbiol 10.08.2009 18:34

Tasio1906 generalnie się zgadzam, tylko Cebanu w bramce ;) naszym 3 wspaniałym gwiazdorom: Pawełek, Diaz, Brożek, przyda się im odpoczynek w końcu tacy zmęczeni, że prawie grać nie umieją xD ewentualnie zrezygnować z Brożka bo dobrze asystuje ;)

krzysiek85_TSW 10.08.2009 19:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez radekogi (Post 776798)
Ale nie rozumiem, chodzi Ci o zostawienie auta w Krakowie i pojechanie pociągiem, czy szukasz parkingu w Sosnowcu bo chcesz aż pod stadion jechać autem?

Tak , chodzi mi o zostawienie auta w Krakowie , gdzieś w pobliżu dworca

WiślakMyślenice 10.08.2009 20:05

A mieszkasz w Myślenicach? Bo jak tak to zmienia postać rzeczy :D

Robert_wislak 10.08.2009 20:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzysiek85_TSW (Post 776872)
Tak , chodzi mi o zostawienie auta w Krakowie , gdzieś w pobliżu dworca

Parking jest nad dworcem, bezpłatny.

PhantomRanger 10.08.2009 20:12

Ja się nie napalam. Zadowoli mnie nawet 1:0[ważne aby były 3 pkt]. Z Ruchem, który do mocnych nie należy trzeba przyznać, że 2:0 przyszło nam trudniej niż 1:4 z Zagłębiem. A GKS mimo, że nie w formie to nie popadałbym w zachwyt po rozgromieniu Zagłębia[choć 4 bramki na wyjeździe to od kilku lat u to rzadki widok]. Jednak typował będę dopiero we czwartek lub piątek, bo ktoś ze składu może wypaść. Jednak nadszedł chyba moment, aby w bramce stanął Cebanu, bo na litość jak można puścić bramke z 40 metrów !!!Nawet jeśli była ręka to gra się do gwizdka i wiedzą o tym nawet w C klasie[IX liga dla mniej wtajemniczonych]. Pawełek musi usiąść na bramce, a drugą sprawą jest wywalenie Kazimierskiego.

Blaszczu16 10.08.2009 20:33

Jest taki bramkarz, kolego PhantomRanger, który gra w mistrzu Angli - Manchesterze United, któremu gola strzelił... również bramkarz, ale nie z 40 metrów, ale z ponad 90!!! metrów. Jednak się da puścić gola z dalszej odległości. Obwińcie Pawełka jeszcze za kryzys na świecie i wojnę w Afganistanie!

FraMat 10.08.2009 20:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 776909)
Jest taki bramkarz, kolego PhantomRanger, który gra w mistrzu Angli - Manchesterze United, któremu gola strzelił... również bramkarz, ale nie z 40 metrów, ale z ponad 90!!! metrów. Jednak się da puścić gola z dalszej odległości. Obwińcie Pawełka jeszcze za kryzys na świecie i wojnę w Afganistanie!

tak
ale on puścił babola raz, a u Pawełka babole to reguła. Widzisz różnicę?

Blaszczu16 10.08.2009 20:59

Boruc pełno w swojej karierze popełnił błędów, które kosztowały o wiele wiele więcej niż takie kiksy Pawełka jak w meczach z Ruchem Chorzów, Zagłębiem Lubin, czy w tamtym sezonie z Lechią Gdańsk. Dla mnie Pawełek jest o wiele lepszym bramkarzem od podstarzałego ANGELO HUGHES'a, który dla mnie był wielkim nieporozumieniem, czy Adama Piekutowskiego, który miał nadwagę i był za niski według mnie. Niektórzy piszą że Mariusz Pawełek nie wybroni 100% sytuacji
http://www.youtube.com/watch?v=30BZr0XYsbI
http://www.youtube.com/watch?v=T_rG0...eature=related
, ale te dwie sytuacje utwierdzają mnie w przekonaniu że Mario nie jest takim strasznie słabym bramkarzem, ale według mnie w Wiśle powinien bronić ktoś o umiejętnościach... Emiliana Dolhy.

krzysiek85_TSW 10.08.2009 21:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 776879)
A mieszkasz w Myślenicach? Bo jak tak to zmienia postać rzeczy :D

Mieszkm koło Myślenic, w Głogoczowie. A o co Ci konkretnie chodzi?
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Robert_wislak (Post 776882)
Parking jest nad dworcem, bezpłatny.

I nie będzie problemu żeby tam parkować pół dnia i odebrć auto po północy ?:D

ciacho 10.08.2009 22:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzysiek85_TSW (Post 776983)

Nie będzie. Możesz nawet sobie tam namiot rozstawić i w nim zamieszkać:-p

wiernyTS 10.08.2009 22:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzysiek85_TSW (Post 776983)

Z tego co wiem, to bedziesz mial problem zeby tam znalezc miejsce wolne. Trzeba rano zostawic:-D Raz tylko tam jechalem ale pamietam miejsca za chu.. nie znalazlem...

andalemono 11.08.2009 00:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiernyTS (Post 777010)
Z tego co wiem, to bedziesz mial problem zeby tam znalezc miejsce wolne. Trzeba rano zostawic:-D Raz tylko tam jechalem ale pamietam miejsca za chu.. nie znalazlem...

W tym samym miejscu jest 3poziomowy parking Galerii Krakowskiej, dwójke za godzine -2 za pierwszą.

Stasik 11.08.2009 05:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez andalemono (Post 777041)
W tym samym miejscu jest 3poziomowy parking Galerii Krakowskiej, dwójke za godzine -2 za pierwszą.

pierwsze godzina free, druga za 2zl ale kolejne juz za 4 :)
problem w tym ze, nie wiem jak to dziala bo jakos nigdy nie mialem okazji zostac tam tak dlugo, ale oficjalnie ten parking jest do 23 ...

BiałaGwiazda1906 11.08.2009 07:39

Oby tak się nie stało że Niedzielan nam jakomś bramke strzeli.

royalmichael 11.08.2009 08:02

Dobrze się czujesz?

Co do meczu, kiedy wracają piłkarze ze zgrupowania? 5podstawowych zawodników ubyło :P

a11 11.08.2009 09:03

Zgrupowania kadr to szansa na grę w lidze dla zmienników zwłaszcza dla Jirsaka bo Diaz może być zmęczony. Mam nadzieje że Skorża nie wystawi Cantoro bo to co wyprawiał w meczu z Zagłębiem przyprawiało mnie o zawroty głowy.
Co do spekulacji na temat występu Cabanu za Pawełka mam mieszane uczucia. Bo z jednej strony należy pokazać Mariuszowi że nie jest niezastąpiony, ale z drugiej zmiana bramkarza to zawsze jakieś ryzyko związane z grą obronną ogółem.
Co do samego meczu to nie ma co dywagować trzeba wygrać wysoko i przede wszystkim zaliczyć kolejny dobry występ podobnie jak z Zagłębiem. Bełchatów na pewno tanio skóry nie sprzeda zwłaszcza do straty pierwszej bramki przez nich mecz może być w miarę wyrównany.

Adenalix 11.08.2009 11:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez a11 (Post 777092)
Mam nadzieje że Skorża nie wystawi Cantoro bo to co wyprawiał w meczu z Zagłębiem przyprawiało mnie o zawroty głowy.

Pozwolę sobie nie zgodzić się ze zdaniem przedmówcy i pozostać przy swoim stanowisku. Mauronek zagrał bardzo przyzwoite zawody moim prywatnym zdaniem.

fighter1906 11.08.2009 11:59

he oby doping wyszedł tak jak w na zagłębiu:)

a11 11.08.2009 12:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adenalix (Post 777160)
Pozwolę sobie nie zgodzić się ze zdaniem przedmówcy i pozostać przy swoim stanowisku. Mauronek zagrał bardzo przyzwoite zawody moim prywatnym zdaniem.

Nie podoba mi się w jego grze to że nawet jak popracuje trochę w obronie, odbierze piłkę to potem stoi dosłownie stoi w kole na środku boiska i nie uczestniczy w akcji ofensywnej. Sobol wychodzi do obrońców po piłkę, stara się być pod grą a Mauro nic. W meczu z Bełchatowem nie jest nam potrzebny taki zawodnik, jeden Sobol jako defensywny pomocnik wystarczy. Sam Skorża powiedział że Jirsak mocna pracuje na treningach i "dobija" się do pierwszej 11 dlatego ten mecz będzie idealny, aby po raz kolejny dać mu szansę bo Diaz będzie zmęczony po meczu i podróży a GKS nie jest zespołem, którego musimy się obawiać, zwłaszcza jeśli chodzi o środek pola bo ani Cetnarski ani Gol nie powinni nam zagrozić.

Tasio1906 11.08.2009 12:48

Ejdzbiol moim zdaniem Mario powinien bronić w każdym meczu ligowych... Ilie niech broni w krajowych pucharach. A jeśli chodzi o dyskusje na temat Mauro to ja jestem przeciwny jego występowi od pierwszej minuty...

grogoriogreg 11.08.2009 13:03

Mauro nawet nie grał przyzwoicie, ale dobrze. Przypominał mi bardzo dawnego Mauro, jedynak wolniejszego i słabszego w ofensywie.

FredzIo 11.08.2009 13:19

Mi też spodobał się Mauro w meczu z Zagłębiem. Na pewno zaprezentował się lepiej od Diaza. Największą jego wadą jest jednak szybkość. Jest tak niemiłosiernie wolny, że aż żal patrzeć. No ale nadrabia innymi elementami gry. Skoro Jirsak notorycznie nie wykorzystuje swojej szansy, to może niech wróci środek Sobol-Mauro. Choć ja podobnie jak Wy wierze w Jirsaka i w to, że w końcu się przebudzi i zacznie grać tak jak oczekujemy. Widzimy, że Łobodziński spisuję sie b. dobrze, to może teraz czas na Tomka.

Borinho 11.08.2009 14:33

W kontekście gry Pawełka radze nie komentować tego przemilczmy to !!!!
Skorżą oczywiście jest za miękki by zaryzykować i wpuścić Cebanu lub Kurto nóż zaskoczą !!!! ....
Nie mnie to komentować dopóki jest jak jest trzeba to przemilczeć mam nadzieję tylko że za rok nie skończy się to tragedią dla nas wszystkich w postaci gry Pawełka na Europejskim poziomie !!! , bo niestety mecz z Levadią przekonuje że jeden błąd czasami kosztuje bardzo wiele !!!!.

szprotson 11.08.2009 14:35

a pamiętacie jak pewien trener, nie był miętki i zaryzykował, i dał pograć Jarosińskiemu, na którego tak czekaliśmy że będzie dobrym bramkarzem?
Mam nadzieje że pamiętacie 4 bramki które puścił.

Cebanu jest słabszy niż Pawełek, więc niech Pawełek dalej broni.

BRTS39 11.08.2009 14:35

Trzeba by było zmusic Skorze do wpuszczenia Cebanu. Rotacja musi byc.
macie do niego numer telefonu:)?

Cytat:

a pamiętacie jak pewien trener, nie był miętki i zaryzykował, i dał pograć Jarosińskiemu, na którego tak czekaliśmy że będzie dobrym bramkarzem?
Mam nadzieje że pamiętacie 4 bramki które puścił.

Cebanu jest słabszy niż Pawełek, więc niech Pawełek dalej broni.
ja nie pamietam, a pozatym w tamtym sezonie bylismy slabi jak Odra W.
Cracovia nas wyprzedzila.
Jest 3 kolejka , nie ma sie czego bac ja chce zobaczyc Cebanu czy sobie poradzi.

szprotson 11.08.2009 15:10

a co jak sobie nie poradzi, dostnaiemy 2 w dupe, i to będą 3 punkty których nam braknie do mistrza?
Od sprawdzania jak sobie radzi drugi bramkarz, są sparingi.

Ja np. nie chciałbym by w Realu, któremu kibicuje, w jakimkolwiek meczu sezonu wszedł Jerzy.

felipe 11.08.2009 15:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 777245)

Cebanu jest słabszy niż Pawełek

ponieważ ?

mic 11.08.2009 15:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BRTS39 (Post 777246)
Trzeba by było zmusic Skorze do wpuszczenia Cebanu. Rotacja musi byc.
Jest 3 kolejka , nie ma sie czego bac ja chce zobaczyc Cebanu czy sobie poradzi.

Taaa, i Belchatow bedzie miec 100% skutecznosc... Sorry ale Cebanu jest zbyt slaby na ekstraklase. Poza tym teraz nie czas na eksperymenty, poki gramy poza R22.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez felipe (Post 777280)
ponieważ ?

Ty serio sie pytasz ?

szprotson 11.08.2009 15:16

Cebanu jest u nas 3 lata, rocznik 86

Czy gdyby naprawde był powiedzmy, niezły, uważacie że mamy tak tępego trenera, że nie dałby mu szansy?

bebeto 11.08.2009 15:18

Może właśnie nadszedł czas żeby dostał tą szansę??

Jazon 11.08.2009 18:17

Tak jak element i szprotson uważam, że błędem byłoby eksperymentowanie z Cebanu w meczach ligowych. Gra jest o zbyt dużą stawkę - mistrza zdobywa ta drużyna, która najrzadziej gubi punkty, a wszystko wskazuje na to, że w tym sezonie potknięć czołowych drużyn będzie mało i każdy z rywali będzie czekał aż przeciwnikowi powinie się wreszcie noga. Nie możemy zatem robić Lechowi i Legii prezentu ryzykując z Cebanu.
Większość z nas słusznie narzeka na Pawełka, ale prawda jest taka, że nie mamy lepszego bramkarza. Jakby Cebanu był pewniejszy, to by stał na bramce, ale widocznie trenerzy wychodzą z założenia, że z nim między słupkami byłaby większa nerwówka niż z Pawełkiem. Koniec końców w sztabie klubowym są profesjonaliści i taki Skorża pewnie wie co robi. A krzyki co po niektórych kibiców "wpuśćcie Cebanu" z rozwagą mają niewiele wspólnego, to zwykła frustracja po słabych występach Pawełka i choćby słuszna (ja też jestem sfrustrowany), to frustracja nie jest jednak dobrym doradcą.

Wiślak709 11.08.2009 18:26

a czemu niby nie dac szansy Cebanu?

WiślakMyślenice 11.08.2009 18:43

Np. dlatego, że puścił 4 bramki w ME, a co dopiero w dorosłej? Że jest gorszy od Pawełka, którego mamy serdecznie dość?

Jazon 11.08.2009 18:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wiślak709 (Post 777378)
a czemu niby nie dac szansy Cebanu?

Już wytłumaczyłem: Bo wszystko wskazuje na to, że jest słabszy od Pawełka, a nie możemy sobie pozwolić na ryzyko utraty punktów, by się przekonać, że tak nie jest. Jakby Cebanu faktycznie był lepszym bramkarzem (co ujawnia się choćby na treningach), to Skorża już dawno by go wpuścił. Ale widocznie jego umiejętności są nieprzekonujące.
Lech idzie jak burza w tym sezonie i nie możemy dać się wyprzedzić już w 3 kolejce. Nie możemy kalkulować, że jak stracimy punkty eksperymentując z bramkarzem, to i tak je nadrobimy przy następnym potknięciu Lecha, bo nie sądzę, aby Lech stracił tak formę jak to było ostatniej wiosny, gdzie mieliśmy dużo czasu na doścignięcie ich w tabeli. To się już raczej nie powtórzy. Dlatego w kontekście tego sezonu wydaje się, że każda strata punktów to katastrofa i nie można prowokować takich sytuacji. No chyba, że wystarcza nam LE, ale dla mnie jak i pewnie wszystkich w Skorżowym sztabie cel ligowy jest jeden: Obrona mistrzostwa i kolejne, tym razem udane podejście do LM.

BRTS39 11.08.2009 18:44

Zdania podzielone a i tak decyzja należy DO Macieja.
Ale bylbym zadowolony gdyby stanal w bramce.

Ejdzbiol 11.08.2009 19:02

Ja bym był gdyby grał choć jedną połówkę jakoby za błąd Pawełka ;)

Rob_Zombie 11.08.2009 20:47

Ee.. Mam cholera problem... Czy wy też uważacie że urwanie się ze ślubu siostry na mecz to lekkie przegięcie? W końcu w kościele jeszcze będę :-D

pirat.z.karaibow 11.08.2009 20:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 777426)
Ee.. Mam cholera problem... Czy wy też uważacie że urwanie się ze ślubu siostry na mecz to lekkie przegięcie? W końcu w kościele jeszcze będę :-D

Hardcore ale przesadzony :rotfl:

BRTS39 11.08.2009 20:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rob_Zombie (Post 777426)

Przeciez wesela trwaja do rana zazwyczaj:) mozesz po kilku godzinkach wpasc spowrotem.

A tak na powaznie jesli bywasz czesto na meczach - np 25 w sezonie to wypada zostac na slubie siostry.

AS82 11.08.2009 20:58

Skorza jesli wie ze chlopaki moga wycisnac podobny rezultat jak ostatnio (oczywiscie nie musimy wygrac 4-1 ,wystarczy 1-0 ) ,to moglby dac szanse Cebanu ,a reszty nie zmieniac

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:53.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl