![]() |
Mam nadzieję, że tak właśnie będzie. Wydaje mi się, że Cupiał zrozumiał, że aby coś osiągnąć w Europie nie wystarczy w bardzo słabej polskiej lidze ciułac punktów najmniejszym nakładem sił...Gra musi być efektowna i efektywna. Ale co najważniejsze pilkarze muszą się nauczyć walczyć przez 90 minut. Po 2 latach pracy nasz trener chyba też to zrozumiał...
|
Skorża mowi ze beda grali efektownie,mam nadzieje ze przede wszystkim efektywnie. Licze ze Kirm pokaze na co go stac, Lobodzinski bedzie dalej probowal grac dobrze i Brozek cos strzeli
|
No właśnie chodzi o to, aby przyzwyczaić naszych piłkarzy do gry z pełnym zaangażowaniem, determinacją, na 100% swoich możliwości w każdym meczu przez 90 minut. Musi wpaść im to w nawyk , aby nie myśleli o klasie przeciwnika, tylko dawali z siebie wszystko.
Bez tego zawsze będzie gadanie "nie lekceważymy przeciwnika", a tak naprawdę będą sobie myśleć "i tak ich pokonamy", a wyniki będą takie jak z Levadia. |
Jak przeczytałem wypowiedź Skorży to nie wiem czy to żart czy też na poważnie. Ciekawy jestem czy my z taką skutecznością w ogóle wygramy - a nie w jakim stylu....
Zobaczymy już jutro ten "styl". Oby zwycięski:) PS Dla mnie ważne jest tylko zwycięstwo... na styl przyjdzie jeszcze czas:) |
ja bym do ataku przesunął Marcelo,już wielokrotnie pokazał że nie brakuje mu zimnej krwi pod bramką.Na środek obrony za niego poszedłby Diaz któremu ostatnio średnio wychodzi rozgrywanie.
Natomiast jeśli chodzi o Cwielonga to ja bym go ustawił na środku pomocy, jako rozgrywajacego bo usatwianie go w ataku to zwyczajne robienie mu krzywdy |
Cytat:
|
Myślę, że ten mecz nie będzie należał do łatwych (obym się mylił). Zagłębie do momentu straty 2 bramki grało przyzwoicie. Mieli sytuacje jak słupek Pawłowskiego. Na niego trzeba uważać, ale Brożek powinien sobie tam na lewej stronie z nim poradzić. Micanski też jest groźny chociaż z legią zagrał słabo. My mamy jednak przewagę w środku pola bo jest Sobol i Diaz a nich tam jest słabiutko. Stary Jackiewicz, jakiś Portugalczyk Dinis i Hanzel. Bramkarz taki sobie no i obrona bez rewelacji. A co do posadzenia Pawła Brożka na ławce to tylko zasłona dymna bo nawet w słabszej formie jest on 100 razy lepszy od Ćwielonga, który robi dużo wiatru i nic więcej.
|
Jak podobnie mysle jak Ayala z Cwielongiem.Cofnac goscia do pomocy i niech tam robi zamieszanie a na razie strzelanie bramek zostawi Pawłowi .
Z Marcelo mamy swiente wycwiczone rzuty rozne ,na "niego" i ten zgrywa przez swoj niesamowity wyskok w kierunku bramki.Kiedys tak wlasnie strzlelimy gola :) I ciekawi mnie co ten Maciej z tym "stylem" tak wypalił.Z Ruchem postanowino wygrac jak najmneijszym nakladem po strzeleniu im 2 goli. Teraz tak latwo napewno nie bedzie ,...sam jestem ciekaw tego stylu :) |
co mnie pociesza przed tym meczem to wlasnie ta deklaracja trenera o potrzebie "posiadania stylu" i wyraz jego twarzy z meczu z ruchem (czyt. wku*wienie na widok kaszany i podejscia swoich podopiecznych). Nie jest to absolutnie gwarantem ze nagle zobaczymy styl ale takiej miny Skorzy dawno nie widzialem o ile kiedykolwiek widzialem. Pewnie szef wszystkich szefow nadmienil ze chcialby znowu zobaczyc "ladna pilke" w swoim klubie...
|
Jeśli faktycznie Jirsak i Ćwielong dobrze spisują się na treningach to myślę, że w środku zagra Jirsak a Diaz usiądzie na ławce. na prawej pomocy pewnie znów od początku zagra Łobodziński i w ataku Brożek z Ćwielongiem a Małecki wejdzie w drugiej połowie za Łobo/Ćwielonga zależy który będzie gorzej grał
|
Ale że Jirsak na treningach prezentuje się bdb to żadna nowość, przecież Skorża to mówi już od łohoho... albo i dłużej.
Tyle że na boisku gościa nie widać. |
Ja bym Marcelo wstawił do ataku w meczu o Puchar Polski, wtedy Jop i Głowa na środku.
Wg mnie Skorża nie zmieni składu, Ćwielong przy niekorzystnym wyniku wejdzie w 46 minucie |
Co do tego Ćwielonga, to sie zgodze. Możnaby zrobić z niego rozgrywającego :D bo strzelać bramek to on poprostu nie ma.. nie ma tego 'instynktu zabójcy', jak to niektórzy nazywają :) a marcelo do ataku.. po co? gość świetnie sobie radzi w obronie, a jak wiadomo, lepsze wrogiem dobrego .. pozdro.
|
Styl bardzo mile widziany, ale tylko w towarzystwie wyniku :D
|
A może ochota na mały przedmeczowy konkurs z paintballem w tle?
http://www.mmkrakow.pl/6167/2009/8/6/ I z góry sorry jeśli takie posty w tym wątku się nie kwalifikują :) |
Gdyby Skorża przytarł nosa Brożkowi też by się nic nie stało . Wierze ,że Ćwielong ma szanse zaliczyc naprawde dobry sezon . Jest bardzo dynamiczny a jak się wstrzeli to mogą byc tego naprawde dobre efekty !!!
|
Myśle że Ćwielonga miejsce nie jest w ataku, za dużo musi mieć sytuacji żeby cos strzelić,
może faktycznie niech sie zajmie "ostatnim podaniem" niż strzelaniem goli... a te rożne już są nudne za każdym razem piłka na Marcelo . . . od kilku meczy nic nie strzelił bo kazdy wie na kogo bedzie zagrywana piłka i jest specjalnie kryty. Zagłebie - Wisła 0-2 ;] |
Czekam na Gargułe może on rozrusza środek w najbliższym czasie ... a póki co Brozio musi coś palnąc w Lubinie .
|
ciężko będzie z Broziem :( ale tak czy inaczej niech się sprężają, bo nie można sobie tu pozwolić na remis
|
http://krak.tv/kategoria-9,film-611.html
Skorża przed meczem, jak zwykle optymistą :) oj panie trenerze oby było tak jak pan powiada na konferencji prasowej. Od 60 minuty Zagłębie nie istnieje? oby oby |
Wiadomo moze ilu mniej wiecej kibicow wiselki jedzie do lubina?
|
Obstawiam nasze gladkie zwyciestwo 3 : 1. Patrzac na sklad Zaglebia(1 sensowny pilkarz i poprostu fatalni stoperzy) i na mecz z Legia raczej nie mam obaw.
|
Cytat:
|
Już spokojnie do 10 minuty powinniśmy prowadzić 1:0. A potem tylko kontrolować mecz i najwyżej dołożyć jedną lub dwie bramki ;)
|
To widzę, że Wy to optymiści jesteście nieumiarkowani. Z drugiej strony, nie wyobrażam sobie żeby mogło być coś innego od zwycięstwa Wisełki, choć myślę, że tak łatwo nie będzie.
Jak dla mnie może być skromne 0:1, ważne żeby 3 punkty były. |
Cytat:
|
Widzę, że mamy typowy i powszedni problem...
Jedna strona mówi, że pojedziemy ich jak walec, inni zaś twierdzą, że będzie męczarnia, przypominają Levadie itd. Uwielbiam takie przebijanie piłeczki... Naprawdę te przedmeczowe tematy tracą powoli sens. Szkoda, że 80% komentujących to 15 letnie dzieci albo napinacze... Może lepiej pogadać o taktyce, składzie, formie niektórych zawodników, moralach zespołu? A, że przykład idzie z góry no to może ja zacznę. Chcemy dobrej widowiskowej gry? No to czekajmy na Gargułę i Boguskiego. Bez tych zawodników tracimy wg. mnie conajmniej 25% siły ofensywnej. Jeżeli moglibyśmy dziś wyjść składem takim jaki mamy nie licząc kontuzji czyli: Pawełek-Alvarez,Głowacki,Marcelo,Pi. Brożek-Małecki,Garługa,Sobolewski,Kirm-Boguski-Brożek no to byłoby coś, ale, że niestety mamy kontuzje w drużynie no to nie ma tego luksusu i jest jak jest. Typowanie wyniku myślę, że nie ma sensu. Dlaczego? Odpowiedź jest bardzo prosta. Możecie się zgodzić ze mną lub nie ale w przypadku Wisły funkcjonuje zazwyczaj stały schemat. Albo szybko strzelony gol ustawia nam mecz i dowozimy 1-0 do końca lub coś jeszcze wbijamy. Albo nie strzelamy gola do 60 minuty i wtedy zaczyna się męczarnia, piłkarze biją głową w mur i robi się problem. Jak będzie dziś? Obecny skład spokojnie wystarcza aby "miedziowym" pokazać i dać do zapamiętania, iż grali z Mistrzem Polski. Wyszkolenie techniczne, taktyka, doświadczenie, przygotowanie kondycyjne, trener, indywidualności- tym wszystkim bijemy ich na głowę. 10 000 publiki, chęć pokazania, że nie są chłopcami do bicia po blamażu z Legią, jeden Pawłowski?- to ich atuty. Pozwoliłem sobie poczytać co o dzisiejszym meczu z Nami piszą kibice Zagłębia na swoim forum. Doceniają naszą dobrą postawę w meczu z Lechem. Ba, nawet niektórzy twierdzą, iż byliśmy lepszą drużyną, a więc strach niewątpliwie przed nami jest. Wiedzą z kim grają i dlatego nie możemy ich "zawieść", a więc DO BOJU O 3 PKT i PEWNE ZWYCIĘSTWO PANOWIE!!! |
Jedno jest pewne jedziemy po 3 pkt do Lubina, Legia z nimi zdobyła komplet więc i my musimy. Zadanie nie będzie łatwe bo grają u siebie i będa miec pewnie komplet widzów na stadionie. To naszych powinno zmobilizować jednak . Musimy wygrać ale nie będzie łatwo jak już mówiłem
|
3 punkty, nie ma innego wyjścia. A wiecie co wam powiem? Po tym co Skorża powiedział mam pewne nadzieje ... pamiętam jak 2 lata temu zaczynaliśmy sezon w Lubinie. Narodziła się niejako nowa drużyna, ze stylem, agresją, chęcią zdobywania jak największej ilości bramek, mentalnością zwycięzców. Na jesień nie mieliśmy sobie równych. Może za dużo oczekuje, ale wydaje mi się, że nasi piłkarze mają coś do udowodnienia, nam, kibicom Wisły jak i całej Polsce. A nagłówki gazet po Levadii powinni powiesić sobie w szatni.
Może jest to złudna nadzieja, że obejrzę wreszcie Wisłę na miarę Wisły, ale co robić? |
A ja z przyjemności oglądnę to spotkanie ze względu na stadion:). Przynajmniej nie będzie w oczy razić byle jakoś bijąca z murawy. Wiem,że trener chce fajnie i miło, ale czy najemnym kopaczom będzie się chciało?
Tak naprawdę powinien sunąć atak za atakiem. Czy tak będzie? śmiem wątpić. |
Grzadq napisał:Może jest to złudna nadzieja, że obejrzę wreszcie Wisłę na miarę Wisły, ale co robić?[/QUOTE]
Wierzyć, kochać i mocno dopingować!!! |
Cytat:
Doladnie ,tez chce zobaczyc tą prawdziwą Wisle walcząca,biagajaca ,wrecz wsciekle atakującą Skorza nawet po minach na tej konferencjii roznil sie od tego Skorzy jakiego zawsze pamiatam Moze to zwiastun jakichs zmian ,koniec cackania ,czas zap***** nia. Oby |
Lechia do polowy 3;1 z Cracovia, coś niesamowitego. Cracovia wreszcie spadnie :)
Wystarczy mi 1-0 i będę happy |
Cytat:
|
Dzisiaj meczyk elegancko sobie czlowiek ogladnie, zadnych patroli, szesciopak budwaisera i jedziemy! Wiselka dzisiaj wygra, niewazne ile. Pozdro dla wszystkich Wislakow z Four Corners!
|
Cytat:
I czas to zmienic. Pilkarze powinniw wiedziec od Levadii ze jesli beda sie opierdlac to predziej poleci ktorys z nich niz trener W glowie mi sie nie miesci historyjka jak to pilkarze "chodzili do Cupiala ",na skarge. no jak to brzmi Przeciez beda na miejscu powaznego czlowieka a za takiego uchodzi chyba Cupial ,wyp**** bym takiego dellikwenta i płaczka za drzwi ,tak ze drugi raz wstydzilby sie wogole pokazac. Dlatego cos mi tu smierdzi jakąś machlojlą ,ale polskie dziennkarstwo dobiło juz takiego dna,mniej wiecej jak poziom gry Polskich zespolow w Pucharach. |
Mam nadzieję, że Zaglebie zaprezentuje się tak jak w Warszawie.
Ktoś mówił, że Cabaj jest dobrym bramkarzem :P Klops za klopsem: Lechia wygrywa 6;2 juz, elegancko. Cudownie Lechia gra |
Cracovio, oby tak dalej...! 2:6 Ładnie wygląda.
Jeszcze niech tylko dziś wygra Wisełka, jutro Jaga, a w niedzielę Śląsk - i będzie komplet radości. Oby tylko chłopakom nie zabrakło "powera". PS. Mam pytanie, sorry jeśli trochę dziwne. Czy na JAKIMKOLWIEK justinie.tv czy podobnym ustrojstwie da się obejrzeć dzisiejszy meczyk lub chociaż jego fragment? Bo z Rzymu Lubina nie widać, nawet gdybym wlazł na najwyższą wieżę telewizyjną na EUR-ze... |
Nie Wierze!
Ktos jeszcze bedzie narzekal na pomyslowosc naszych stalych fragmentow? |
No i pieknie zaczynamy
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:06. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl