![]() |
no szkoda USA przy wyrównanych siłach mogło się inaczej skończyć. Bardzo do gustu przypadła mi natomiast gra Egiptu - nasunęły mi się trochę skojarzenia do gry reprezentacji Turcji na EURO'08. Dobra gra Aboutreiki i Zidane. Ciekawie też się zaprezentował ten rezerwowy Ahmed Eid. Podejrzewam również, że ten obrońca grający na prawej stronie mimo czerwonej kartki nie pogra długo w lidze egipskiej -Ahmed El Mohamadi
|
Po wczorajszych spotkaniach które raczej nie powaliły, dzisiejszy mecz Brazylii z Egiptem warty był oglądnięcia. Tak jak chyba większość zaskoczyła mnie gra Egiptu, który mimo iż przegrywał 3:1 potrafił wyrównać i toczyć wyrównany pojedynek z Brazylią. Zagrali naprawdę fajnie, widać że piłka im nie przeszkadzała, mieli pomysł na akcje i dobrze ustawieni pod względem taktycznym. Ogólnie lubię oglądać zespoły afrykańskie, podobała mi się gra WKS i Ghany na MŚ2006 i mam nadzieję że reprezentacje z afryki namieszają trochę na przyszłorocznym turnieju.
A w tej grupie szykują nam się ciekawe kolejne spotkania bo mimo dzisiejsych porażek USA i Egipt mogą jeszcze namieszać. |
Cytat:
Cytat:
|
Ta, Egipt gra dobrą piłę już od jakiegoś czasu - fajnie było popatrzeć jak tłamszą zblazowaną Brazylię - szkoda tego gola ale wd. mnie Egipcjanie teraz się totalnie ośmieszają.Może i ten karny nie był zbyt legalny ale należał się jak psu buda. - IMO sędziowie coraz częściej powinni naginać przepisy w imię sprawiedliwego i dobrego sędziowania a może wymuszą jakieś zmiany, bo to też w ich interesie.
A wczoraj niestety...zbyt pochopna czerwień i USA poległo, gdzie myślę że stać ich było nawet na zwycięstwo, gdyby gra toczyła się w pełnych składach.W 1 połowie czy to 11/11 czy 10.11 byli lepsi |
Dzisiaj kolejne mecze Hiszpania-Irak ciekawe czy będzie kolejny pogrom i RPA-Nowa Zelandia kolejna inwazja fanatyków z trąbkami :evil:
|
|
Irak w meczu z Polska zremisowal zobaczymy jak im pojdzie z Hiszpania
|
Jak na razie po 25 minutach skutecznie przeszkadzają Hiszpanom...
|
Do przerwy 0:0
|
W pierwszej połowi hiszpanie chyba liczyli że Irak sam sobie strzeli gola, bo grali bez agresjii i szybkości. Zobaczymy co będzie w drugiej
|
jak całego turnieju nie wygra ktoś z trójki Włochy, Brazylia, Hiszpania to będzie mega sensacja, ale to chyba niemożliwe
Hiszpania 1:0 |
W meczu na szczycie ;) Rpa wygrało z Nową Zelandią 2:0 Mecz był dość kiepskim widowiskiem
|
A Brazylia po 20 minutach 2:0 ze Stanami Zjednoczonymi. Trochę jestem zdziwiony, że tak kiepsko grają Amerykanie.
|
Amerykanie bardzo słabo... widać, że są bardzo słabi fizycznie bo Brazylijczycy ich nieźle biorą na szybkość, nie mówiąc o technice bo to wiadomo.
|
Brazyli rozjechała USA bez problemów 3:0, chociaż amerykanie mieli pecha te dwie poprzeczki.
|
Bylem pozytywnie zaskoczony gra Egiptu z Brazylia ale myslalem ze to przypadek byl.. Dzisiaj pokazuja ze sa bardzo dobrzy i beda sie liczyc na MS
|
Ciekawie jest za sprawą Egiptu :) Hitem meczu był Gattuso w majtach :P
|
wspomniany Gatusso bez majtek http://www.waszapilka.pl/artykul,941...tracil_spodnie
a tak z innej beczki Egipt całkiem całkiem |
Za kilka minut początek meczu RPA - Hiszpania. Mecz może przejść do historii futbolu. Jeśli hiszpanie wygrają ustanowią rekord kolejnych zwycięstw.
|
Brazylia w 8 minut pyknela makaroniarzom 3 bramki i po meczu. Jak dobrze pojdzie to bedzie final z Hiszpanami
|
Arcyciekawa sytuacja się zrobiła... W obecnej sytuacji: Brazylia 3-0 Włochy, USA 3-0 Egipt mamy:
Brazylia 9, Włochy,USA,Egipt - 3. A bilans bramek: Włochy 3-5 USA 4-6 Egipt 4-7 i... w półfinale jednak zagra USA.. :lol: |
Przeoczyłem 3:0 bramkę :P Mam nadzieje że Egipt coś strzeli :)
|
CIekawy meczyk był, makarony jadą do domu, chociaż na jedną bramke zasłużyli ;)
|
No to mamy półfinały
Hiszpania-USA i Brazylia-RPA |
Cytat:
|
No to będzie finał Brazylia - Hiszpania powiem wam że będzie ciekawie:)
|
Cytat:
|
Cytat:
Ciekawe czy Brazylijczycy zakonczą rekordowa serie Espańców :) |
Hiszpanom wyraźnie nie uśmiecha się gra na tym turnieju. Kto wie, może nawet odpuszczą walecznym Amerykanom miejsce w finale :) Rekord już mają.
|
No rekord zwycięstw tak, ale nie mają rekordu w ilości nieprzegranych meczów pod rząd.. a więc..? :)
Ps. Czemu się nie uśmiecha? |
Takie odniosłem wrażenie oglądając ich dotychczasowe spotkania. Albo im się nie chce, albo już są zmęczeni sezonem.. Z taką dyspozycją nie mają czego szukać w meczu z Brazylią.
|
No i po pierwszej połowie półfinału Hiszpania - USA niespodzianka, prowadzą Amerykanie 1-0. Hiszpanie niby przy piłce, prowadzą grę ale czystych sytuacji jak na lekarstwo.
|
Amerykanie rewelacyjnie taktycznie. Wysoki pressing, zageszczony srodek, wylaczony Xavi i nic przez to im nie idzie.
|
jak w tym meczu widać powoli rodzi się drużyna, która spokojnie w tej pierwszej dziesiątce we wszelkich statystykach będzie klasyfikowana.
Co by tu nie gadać, jak się Amerykańce za jakiś sport wezmą poważnie , to do wyników dochodzą. Jak nasze grajki będą na nich trafiać, to o remisie powiemy, że sukces. Ale oczywiście niech Hiszpanie wygrają , ja tam lubię jak hierarchia i tradycja się utrzymuje i wszystko jest na swoim miejscu. Choćby jak w naszej Ekstraklasie :) |
Z fonią nie da sie tego oglądać.
Obok stadionu jest chyba jakieś stado .......onych jeleni. |
Jak się nazywa ten sport, w który oni grają?
Eh, żeby nasi grali chociaż w połowie tak jak oni... UPD: ależ błędy obrońców |
Cytat:
|
2-0! Niech wracają Hiszpanie bykom jajca huśtać! :lol:
|
Cytat:
|
No i po "ptokoch" i po rekordzie. Do tego meczu Hiszpanie nie stracili nawet gola a tu taki psikus :P
Mówicie że USA czego się nie chwyci, to coś z tego jest, ale dziwicie się??Porównując tylko same zaplecze to jesteśmy do nich nieźle do tyłu,a dla nas puchar Konfederacji byłby po poprostu:"American Dream". |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:28. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl