![]() |
Czy w razie odpadnięcia w III rundzie trafiamy do Ligi Europejskiej?
Bo w razie trafienia na APOEL czy Red Bull Salzburg będzie bardzo ciężko. |
cos czuje ze tak bedzie:
II:Rhyl FC III:Kalmar FF IV:FK Partizan Belgrad |
Oby w 2 rundzie nie zdarzyła sie jakas katostrofa i zebysmy nie odpadli (jestem troche takim optymista ale czesto tez realnei podchodze do sprawy). Nie chdozi o to ze nie wierze w Wiselke, bo tak wierze jak i z całego serca pragne fazy gr LM ale wiemy jaka jest piłka ;) Wiec jak mowie zeby tylko w 2 rundzie sie jakies babole nie przydarzyły, bo pozniej nawet odpadajac w 3 rundzie to spadamy do LE i z kolej tam walcyzmy chyba w ostatniej rundzie kw o faze frupowa :) Napenwo bardzo chce sie awansu ale trzeba rozne scenariusze zakladac. Teoretycznie w 2 rundzie mamy leszczy na rozkładzie, ale juz w 3 rundzie Mistrz Szwecji, Austrii czy Cypru moze byc grozny. No a w ostatniej rundzie to jzu zepsoły rownorzedne Wisle. Ja sie najbardziej obawiam Olympiakosu a taki najłatwiejszy rywal z tej puli to mysle ze Maccabi Hajfa. Reszta z tej puli to mysle ze rowne zespoły na takim poziomie jak Wisła
|
W wypadku LM idę po najmniejszej linii oporu ;) ->
1.Football 1991 Dudelange - LUX 2 Ekranas Poniewieże - LTU 3.SK Slavia Praga - CZE |
Ja bym uważał na Dudelange. Tam gra Tomek Gruszczyński i on będzie chciał udowodnić Beenhakkerowi że zasługuje na powołanie !
|
Myślę, że to odpowiedni temat żeby o to zapytać.
Na jakim stadionie będziemy grać mecze w pucharach europejskich? @down wydaje mi się, że to najlepsze rozwiązanie.. stadion z licencją, pojemny i blisko.. |
Tego gdzie będziemy grać puchary nawet najstarsi górale nie wiedzą :] Może śląski...
|
W czwartej rundzie będą rozstawione:
Olympiakós SFP (Pireus) 52,633 FC København 26,890 (o ile awansuje w III rundzie) SK Slavia Praga 25,150 (o ile awansuje w III rundzie) FK Partizan (Belgrad) 23,266 (o ile awansuje w III rundzie) I tu zalezy kto wygra w Bułgarii: Lewski Sofia 24,250 lub CSKA Sofia 14,250 (raczej bedzie to Lewski bo ma 2 pkty przewagi na 2 kolejki przed koncem) Jesli jednak lige wygra CSKA to na piate rozstawione miejsce wskoczy mistrz Izraela Maccabi Hajfa 17,050 (o ile awansuje w III rundzie) moje typy na drogę Wisełki do CL: 2 runda: Felagsdeildin EB/Streymur - FRO 3 runda: Fimleikafélag Hafnarfjarðar - ISL 4 runda: SK Slavia Praga CZE/ Maccabi Hajfa ISR (jesli CSKA wygra w Bułgarii ;p) a tu zestaw jaki znając nasze szczęście w losowaniu może się trafić: 2 runda Bohemian FC- IRL 3 runda FC Salzburg - AUT 4 runda Olympiakós SFP - GRE Tak czy inaczej awansujemy :D |
Patrzac na potencjalnych rywali, to szansa na awans do fazy grupowej jest bardzo duza. Mam nadzieje, ze to sprawi rowniez, ze w klubie pojawi sie 4-5 bardzo wartosciowych pilkarzy i w koncu uda sie zawojowac ta LM :).
|
Cytat:
chciałbym żeby w tej sytuacji Wisła dogadała się ze kierownictwem stadionu Śląskiego, żeby Ci przesunęli planowany remont, z uwagi na mecze Ligi Mistrzów na ich terenie - co zresztą dla nich może być wspaniałym kąskiem. Piszą, że koncert U2, 6 sierpnia bedzie ostatnią imprezą... Śląski ma zostać oddany do użytku 29 kwietnia 2011 roku. Ale może uda się coś wskurać... [email protected] piszemy? Ale w sytuacji w jakiej znalazł się Chorzów po nie przyznaniu im EURO 2012, krążą opinie, że remont Śląskiego to wyrzucanie pieniędzy w błoto. Osobiście myślę, że gdyby przyjęli Wisłę i Ligę Mistrzów w tym sezonie, to byłyby ostatnie lata świetności tego legendarnego miejsca w historii naszej polskiej piłki. Za 2 - 3 lat już nikt tam nie będzie chciał grać. czytajcie - http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,3...e_picowac.html Fatk faktem, że pierwsze dwie rundy spokojnie możemy rozegrać w Chorzowie przed ich remontem. Second qualifying round, 1st leg 14/15.07.2009 Second qualifying round, 2nd leg 21/22.07.2009 Third qualifying round, 1st leg 28/29.07.2009 Third qualifying round, 2nd leg 04/05.08.2009 Potem planowany remont Stadionu Śląskiego... ale wierzę, że Wisła się dogada z kierownictwem !! Przecież nie będziemy jeździlii 300 km do Lubina lub ryzykowali zdrowie w Kielcach. A na mecze w Ostravie nikt z lokalnych przecież nie przyjdzie. Swoich teoretycznych rywali znamy http://www.wislaportal.pl/news.php?id=15413 ... Polecam spojrzeć kto w tym roku uczestniczy w LM http://www.uefa.com/competitions/ucl...id=788882.html |
Prawda jest taka, że tych ogórków w II rundzie to nasze rezerwy powinny pojechać inaczej nie mają w Wiśle czego szukać. Ludzie nie popadajmy w paranoje skoro obawiamy się jakiegoś mistrza Austrii, Szwecji czy Cypru to po co pchamy się do Europy?
PS. czy za rundy kwalifikacyjne też są przyznawane pkt za wygraną i remis? |
Cytat:
|
Wzmocnienia, wzmocnienia, wzmocnienia. Bez tego ani rusz....
|
Te pierwsze dwie rundy trzeba przejść to nawet nie ma o czym mówić . O LM bedziemy sie wtedy bic z : Olympiakosem, FC Kopenhaga,Slavia Praga,Partizan , mistrz bulgarii lub Maccabi . Co by nie mowic nie sa to Reale Madryt ani Barcelony ,ale taki Olympiakos ma naprawde niezla pake . Inne druzyny tez nie sa leszczami ,ale lepszej szansy w historii ery Cupiała nie mieliśmy
PS. Czy jak odpadniemy w decydujacej rundzie LM , to trafimy do tej Ligi Europejskiej ?? |
Ja tam wam nie chce przypominac, ale jest taki jeden klub z Gruzji, zwie się Dynamo Tibilisi...
Mówi wam to cos?? :) |
Cytat:
|
Cytat:
ale tak potem jest od razu faza grupowa LE |
Łatwo o awans napewno nie będzie bo my też jakąś potęgą nie jesteśmy. Ale tak jak ktoś już powiedział teraz najtrudniejszy przeciwnik to dawniej był jeden z łatwiejszych. Wydaje się że drugą rundę powinniśmy przejść bez problemu i co mnie zaskoczyło ewentualna porażka w 3 rundzie (oczywiście oby nie) daje gre w 4 rundzie el. Ligi Europejskiej.
Teraz wszystko w rękach działaczy, trenera i zawodników. Nam pozostaje wierzyć że będzie dobrze. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Czy będziemy grać w LM czy LE to i tak zagramy jesienią 6 meczy w pucharach.Dlatego warto o jakieś wzmocnienia.
|
22 czerwca już losowanie 1 rundy kwalifikacji LE. Kiedy rusz nasza Ekstraklasa (dokładny dzień) ??
|
Cytat:
|
Cytat:
|
My zaczyna my od Q2 (trzy rundy eliminacyjne Q2, Q3, Q4). Q1 to taka wstepna dla mega ogórków:
Mogren UE Sant Julia ----------------- Hibernians FC Tre Fiori Ktoś wie czy pary Q2 też sa losowane odrazu z Q1 22 czerwca? Ja narazie bym skupił sie na eliminacjach Q2, najlepiej byłoby ominąć jakis daleki wschód i trafic na jakąś Malte czy innych amatorów by spokojnie przygotować forme na Q3. |
22 czerwca losowane są 3 pierwsze rundy.
|
Obyśmy tylko nie trafili na APOEL. Bo po co tracić siły już w 3 rundzie. Lepiej być wypoczętym na ecydujace starcie:)
|
Cytat:
|
mnie najbardziej ciekawi co teraz z wzmocnieniami bo takiej szansy na LM nie można zmarnować trzeba się wzmocnić i to solidnie
|
Pamiętajmy,że wylosujemy w 3 rundzie zwycięzcę meczu i może okazać się,że zagramy z teoretycznie słabszym rywalem.
|
Zwróciłbym jeszcze uwagę na sędziowanie. Z takim RedBullem czy Olympiakosem moze byc naprawde ciezko w tej materii. Zeby daleko nie szukac kto widzial mecz kuchenek z Austria wie o co chodzi, nasz mecz w Atenach za Engela... Tacy ludzie jak Riley, Ovebro to jak dla mnie bedzie najwieksza przeszkoda dla naszego klubu w walce o CL.
|
Cytat:
|
Od ktorej rundu w Lm jest zagwarantowany występ w LE?? Od 3 tak jak bylo czy juz od 4??
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
To dośc ważne... Potratujcie to proszę powaznie. Na wysłany list do dyrekcji Stadionu Śląskiego z zapytaniem otrzymałem odpowiedź. [email protected] Subject: Wisła Kraków na Śląskim Witam Mam pytanie i proszę o skrupulatną odpowiedź. W obecnej sytuacji (remont w Krakowie, Wisła w LM, brak EURO w Chorzowie) najlepiej by było oraz wszyscy kibice z Krakowa pragneliby żeby Wisła dogadała się ze kierownictwem stadionu Śląskiego, żeby Ci przesunęli planowany remont, z uwagi na mecze Ligi Mistrzów na ich terenie - co zresztą dla nich może być wspaniałym kąskiem. Piszą w internecie, że koncert U2, 6 sierpnia bedzie ostatnią imprezą... Śląski ma zostać oddany do użytku 29 kwietnia 2011 roku. Ale może uda się coś wskurać... Ale w sytuacji w jakiej znalazł się Chorzów po nie przyznaniu im EURO 2012, krążą opinie, że remont Śląskiego to wyrzucanie pieniędzy w błoto. Osobiście myślę, że gdyby przyjęli Wisłę i Ligę Mistrzów w tym sezonie, to byłyby ostatnie lata świetności tego legendarnego miejsca w historii naszej polskiej piłki. Za 2 - 3 lat już nikt tam nie będzie chciał grać, bo będzie 5-6 duzo lepszym i nowoczesniejszych obiektów. Prosimy o przemyślenie decyzji i przesunięcie terminu zamknięcia obiektu na czas remontu do momentu odpadnięcia Wisły Kraków z europejskich rozgrywek. Obecnie Stadion Śląski to jedyny obiekt w Polsce, odpowiedni do przyjęcia Ligi Mistrzów. Proszę o odp Pozdrowienia Krakowscy kibice Odpowiedź: Szanowni Kibice! Poniższa kwestia jest w kręgu naszych zainteresowań, ale jest bardziej skomplikowana i nie należy jej traktować w tak uproszczony sposób. Po decyzji UEFA Wisła Kraków nie wyraziła woli rozgrywania swoich meczów na naszym obiekcie. Jesli tak się stanie usiądziemy do rozmów. Pozdrawiam Więc nie pozostaje nic innego jak wziąść się w garść i usiąść do rozmów z Chorzowem, panie Bednarz, panie Wilczek !! To nasza jedyna opcja... |
Czytaj wypowiedź prezesa
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,66...a_grupowa.html Są już prawie dogadani z Zagłębiem w sprawie stadionu |
http://www.wislaportal.pl/news.php?id=15425 wiem czytałem
a co nie mogą sie odgadac i dogadać na nowo ze Śląskim skoro w Chorzowie wyrażaja zainteresowanie tym tematem ?! przecież to dla nas kibiców zdecydowanie lepiej i bliżej i więcej (44 tys) a eliminacje do LM w Sosnowcu to przecież wstyd. Ektraklasa na Hutniku (lub Reymonta) LM na Śląskim - wg mnie to optymalny układ. Tylko daje wszystkim do zrozumienia, że są checi. Wszystko w rekach włodarzy z Reymonta. |
- Piłkarze Wisły Kraków w związku z remontem swojego stadionu mecze w kwalifikacjach Ligi Mistrzów będą rozgrywać w Sosnowcu, ale w przypadku awansu do fazy grupowej będą podejmować rywali w Lubinie - mówi prezes klubu Marek Wilczek.
Cytat z 90minut.pl, a to niestety jest dosc wiarygodne źródło :/ Co za żenada, już gorzej chyba się nie dało wybrać :/ |
Chodziło o koszty i tyle
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 22:16. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl