Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [28. kolejka] ŁKS Łódź - WISŁA Kraków, niedziela 17.05.2009 17:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5752)

Nalokson 11.05.2009 20:39

To będzie arcytrudny mecz, bo ŁKS to nie są chłopcy do bicia. Na naszą korzyść powinien wpłynąć fakt, że mają już w miarę pewne utrzymanie, dlatego nie będą chcieli wygrać tego za wszelką cenę.

Robbie92 11.05.2009 20:45

nie wiem czemu ale jakos bardziej sie boje tego meczu niz z legia, wyjazdy zdecydowanie nie leżą Nam.
bedzie ktos z ŁKS-u pauzował?

Plastman 11.05.2009 20:57

a ja dalej będę nonkorfomistyczny

ŁKS - Wisła 0:3, tak będzie

PotiWisla 11.05.2009 21:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Robbie92 (Post 725521)
bedzie ktos z ŁKS-u pauzował?

Wszyscy będą mogli zagrać.

Pan Jotka 11.05.2009 21:05

Nie gralismy nigdy na ŁKSie jakis specjalnych meczy wiec i tym razem nie spodzieam sie rewelacji. Wygramy 1:0 ale okupimy to jakas strata. Takie moje przeczucie:D

tommiyacht 11.05.2009 21:19

Tomasz Hajto - człowiek z przyszłości

JrQ- 11.05.2009 21:21

ŁKS jest słaby, owszem stać ich na dobre występy, ale sam nie wiem z czego to wynika, nie równi są...
Boję się braku Boguskiego, bo kto tam będzie z przodu dzielił, może Paweł Brożek coś sam spróbuje lub też Jirsak wejdzie na drugiego napastnika, dobrze im się razem współpracowało, Jirsak też lubi kombinacje.

Choć może powinniśmy zacząć z Pepe i Jirsakiem, wszak trzeba atakować od samego początku.

Wojtas 11.05.2009 21:43

Marcelo i Sobol najprawdopodobniej wracają do zdrowia i pewnie znajda sie w pierwsyzm skladzie w niedziele.
To juz mamy swiatelko w tunelu.

Nie bedzie Rafała ,ale mysle ze Piotrek Cwielong dopoki bedzie mial sily to bedzie godnie go zastepowal

No i ta nasza wyjazdowa pseudoskutecznosc.
Musimy jakos sie przelamac.Wygrac w Lodzi i wreszcie strzelic jakies bramki na wyjazdach

1q2 11.05.2009 21:44

A ja bałem się najbardziej braku Sobola i Marcelo - bardzo podobnym zawodnikiem do Boguskiego jest Pepe(oczywiście pomijając skuteczność), więc w tym aspekcie powinno być ok.
Też chyba wolałbym Jirsaka zamiast Diaza ale można przypuszczać z dużą dozą prawdopodobieństwa że nasz wyjściowy skład będzie taki jak z Legią.

WhiteStarDvisionTheBest 11.05.2009 22:10

Widze,że nie tylko mnie denerwuje to,że kosztem Jirsaka w srodku pola gra Diaz,wg mnie powinien grać Jirsak bo wydaje mi się,ze jest bardziej kreatywny i jego jedno zagranie w meczu moze dac Wisle wiecej niz 10 Diaza,który wg mnie gra chaotycznie i gra tylko dlatego,żeby przeszkadzać przeciwnikowi a nie prowadzić gre..Wszystko przez to,że przegrał rywalizacje z Broźkiem i Skorża chyba na siłe próbuje z niego zrobić pomocnika,może jestem jakoś uprzedzony ale dla mnie Diaz to lewy obronca a Pietia na dziś jest od niego lepszy i tyle..Bradzo jestem ciekaw co sie będzie działo jak Garguła wróci do zdrowia i do formy,gdzie wypróbujemy Diaza?myśle,że Pawełek powoli może zaczać sie bać :DA Paweł Brożek zaczyna za bardzo gwiazdorzyć,jedna gwiazda na R22 w zupełności wystarczy,ta na D3

Cerber 11.05.2009 22:19

No bo Diaz jest głównie od faulowania, kopania po kostkach, wygrywania główek po zawiesinach i w ogóle od zniechęcania przeciwnika. Kreatywności - jedno podanie i jeden gol w rundzie jesiennej. Nie wiem, co się stało z Jirsakiem, który miał niezłą rundę jesienną (do kontuzji z Tottenhamem, widać, że tępe Angole wiedzieli kogo eliminować).

Martwi mnie jedno - gramy taktyką długiej piłki, aby zbierać piłki z drugiego sortu, ale w środku pola każdą bezpańską piłkę mają przeciwnicy. Coś tu jest nie tak, z taką grą będzie powtórka z Gliwic.

Nalokson 11.05.2009 22:23

Jeśli chodzi o atak, to ostatnią osobą, którą chciałbym tam widzieć jest Pepe. Niech już Maciek wpuści na prawą stronę Łobo, na lewą Zienia, a Małeckiego da do Ataku. Bo z Pepe w ataku to my gola nie strzelimy :P

Cerber 11.05.2009 23:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Nalokson (Post 725601)
Jeśli chodzi o atak, to ostatnią osobą, którą chciałbym tam widzieć jest Pepe. Niech już Maciek wpuści na prawą stronę Łobo, na lewą Zienia, a Małeckiego da do Ataku. Bo z Pepe w ataku to my gola nie strzelimy :P

Chyba, że sobie.

sandbender 11.05.2009 23:33

Co do ŁKS.
Prześledźcie terminarz i tabele.
ŁKS 32, Craxa, Górnik 25. Jako że obie drużyny grają ze sobą w 29 kolejce któraś z nich musi starcić punkty. Lech gra z Craxą w ostatniej kolejce więc tego meczu nie puści maksymalnie - 6 pkt, czyli 31.
Pozostaje znaleźć drugą drużynę do spadku - w piątek Arka gra z Ruchem, a w sobotę Górnik z Odrą. W przypadku remisu lub przegranej Górnika sytuacja w zasadzie jak wyżej. Jak jeszcze Ruch wygra to nawet Arka ŁKS nie dogoni.
A więc przy dobrych wiatrach, w niedziele, ŁKS może na mecz przyjść prosto z knajpy.

Galonek 13.05.2009 21:00

Moim zdaniem Łks jest już utrzymany. Poza tym z całym szacunkiem dla nich, jeśli zagramy na swoim normalnym poziomie spokojnie wywieziemy stamtąd 3 punkty. Wiem, że to wszystko truizmy, ale naprawdę mamy nieźle grającą w ostatnim czasie drużynę.

arti 14.05.2009 07:55

Cel taki jak zwykle - wygrać w byle jakich rozmiarach i stylu!

swinia 14.05.2009 08:44

Wlasnie, i niech nikt nie pisze, że Wisła pojedzie z ŁKS-em 3 czy 4 do zera bo tak pewnie nie będzie.

Bartosz 14.05.2009 08:50

Cel: Powtórzyć Gdynię.

koyoot 14.05.2009 11:52

Coz jesli LKS bedzie kontynuowal strajk to moze to byc latwiejszy mecz niz myslimy. Jak dla mnie 0:1 dla Wisly bedzie wystarczajace.

kubanczyk 14.05.2009 11:53

Jirsak jest ebz formy dla tego nie gra. Diaz nie gra efektownie ale efektywnie. Taki malontent jak ty tego nie widzi. i przestanmy wierzyc ze Jirsak wkoncu zacznie grac. 2 lata prawie nic nie gra, poza drobnymi wyskokami. odlmy sie lepiej zeby ktos chcial go kupic chociarz za pol banki euro.

a co do meczu, pilkarze chyba zobaczyli ze jest realna szansa na mistrza, wydaje mi sie ze zagraja zdeterminowani a to wystarczy na lks

bojantsw 14.05.2009 13:24

łks juz raczej pewny utrzymania, no ale..........mogą zostac "zmotywowani" przez kuchenki lub ległą,a tam bieda straszna to wiecie..........

westersyl 14.05.2009 13:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kubanczyk (Post 727226)
Jirsak jest ebz formy dla tego nie gra. Diaz nie gra efektownie ale efektywnie. Taki malontent jak ty tego nie widzi. i przestanmy wierzyc ze Jirsak wkoncu zacznie grac. 2 lata prawie nic nie gra, poza drobnymi wyskokami. odlmy sie lepiej zeby ktos chcial go kupic chociarz za pol banki euro.

O czym ty piszesz teraz ? Z każdym razem jak Tomas wchodzi na boisko to wnosi coś do gry. A z Piastem był absolutnym numerem jeden, lepszy nawet od Sobola.

AS82 14.05.2009 15:46

Z racji tego ze nei zagra Boguski,Jirsak powinien wejsc za niego ,ale pewnie Skorza wstawi Cwielonga.

szprotson 14.05.2009 16:00

0-4 dla nas będzie
i mit o Rycerzach Wiosny upadnie

Galonek 14.05.2009 16:07

Moim zdaniem Ćwielong zaprezentował się bardzo korzystnie po wejściu na boisko w meczu z Legią. Myślę, że jego gra z Łks-em od początku to rozsądne rozwiązanie.

Angmir 14.05.2009 16:28

Myśląc logicznie nikt nie jest wstanie wytypowac kto zostanie mistrzem w tym seznoie. Jeśli Wisła wygra te 2 mecze wyjazdowe to wtedy powiem ze ma na 90% mistrza.

Co mnie siekami to kiedy rusza przyszły sezon dokładnie bo gdzieś słyszałem że bardzo szybko w tym roku. Wie ktoś ?

Ogryzek 14.05.2009 18:00

Myślę że będzie to cięższy mecz niż w Gliwicach, może przesądzić 1 bramka. Liczę na 1-0 dla Nas:)

Wojtas 14.05.2009 19:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 727418)
Myślę że będzie to cięższy mecz niż w Gliwicach, może przesądzić 1 bramka. Liczę na 1-0 dla Nas:)

W Gliwicach wcale by tak cienko nie bylo,tylko niewykorzystywalismy tego co mielismy

I w taki sposb tracilsmy punkty gl na wyjazdach

W Lodzi MUSIMY byc bardziej skuteczni ,bo teraz juz zande straty punktowe niewchodzą w gre jesli chcemy byc MP.

prober 14.05.2009 19:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez omen69 (Post 725393)
jeżeli wyjazd do Łodzi i Gdańska ma być trudny to jak nazwiecie wyjazdowy mecz w LM czy UEFA, który prawdopodobnie niedługo nas czeka???

Co innego kiedy grasz z ŁKSem ze świadomością, że strata punktów może kosztować mistrzostwo, a co innego, kiedy grasz np. z AC Milan i możesz sobie pozwolić na ryzyko, bo możesz zyskać praktycznie nic nie ryzykując...

1q2 14.05.2009 20:00

Różne cuda się dzieją.Rangersi którzy od kilku lat nieudolnie próbują przełamać hegemonie Celticu też juz witali się z gąską - Tak jak my Legie, w poprzedni weekend pokonali Celtic i wydawało się że w końcu się uda.3 kolejki do końca, punkt przewagi i pierwszy mecz na wyjeździe z drużyna która miała prawie 40 punktów mniej i o nic już nie grała...I co? ,i klops.

Dalego jasne że ŁKS to nie jest żaden klub, też praktycznie nie gra o nic bo 32 powinny dać utrzymanie ale liczyć że się położą na murawie nie ma co a nerwy będą zżerać nas a nie ich.

Grisza1 14.05.2009 21:20

A sędziuje nam pan Piasecki. Posłuchajcie za co ten człowiek daje żólta kartki. Po meczu Odra Cracovia gdy wyrzucił trzech zawodników Pasów:
http://www.terazpasy.pl/index.php/cr..._tym_meczu_mp3

AS82 14.05.2009 22:00

Boje sie tego meczu (i pozniej w Gdansku ) bo w tym sezonie wygralismy tylko 4 mecze na wyjezdzie( z Polonia W , Jaga, Odra w 90 minucie i Arka) . To juz naprawde ostry finisz rozgrywek i jak nas po, nie daj Boze stracie punktow w Lodzi, wyprzedzi i Lech i Legia to bedzie bardzo ciezlo .Musimy to jakos wygrac

kubanczyk 15.05.2009 11:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez westersyl (Post 727268)
O czym ty piszesz teraz ? Z każdym razem jak Tomas wchodzi na boisko to wnosi coś do gry. A z Piastem był absolutnym numerem jeden, lepszy nawet od Sobola.

nie za kazdym razem tylko od czasu do czasu mu cos wyjdzie. a to stanowczo za malo jak za zawodnika kupionego za kupe kasy. raz na jakis czas to moze wyjsc Mączynskiemu. co innego jakbysmy go sprowadzili za jakies 100-200 tys euro. za takie pieniadze przyszedl Diaz, i moze jakas super gwiazda nie jest ale przynajmniej tym solidnym zawodnikiem ktory cos wnosi do zespolu.

caly zcas bronilem Tomasa, ze sie przelamie, ze jak dostanie szanse...no ale coz wkoncu przejrzalem na oczy.

co do meczu to za Boguskiego Cwielong albo Jirsak, sam nie wiem ktory lepszy ktory efektywniejszy. mimo wszystko chyba Tomas powinien wejsc bo Cwielong nie jest konkretny w swoich zagraniach tak jak Jirsak. wiec lepiej zeby Tomas zagral 3 konkretne pilki niz Cwielong 10 mniej konkretnych.

AYALA 15.05.2009 13:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kubanczyk (Post 727793)

co do meczu to za Boguskiego Cwielong albo Jirsak, sam nie wiem ktory lepszy ktory efektywniejszy. mimo wszystko chyba Tomas powinien wejsc bo Cwielong nie jest konkretny w swoich zagraniach tak jak Jirsak. wiec lepiej zeby Tomas zagral 3 konkretne pilki niz Cwielong 10 mniej konkretnych.

Cwielong jest znacznie bardziej aktywniejszy niż Jirsak który czesto kompletnie znika z pola widzenia, jakby go wogóle nie było.Pepe jak poprawi skutecznośc to może byc bardzo groźny dla rywali.7-8 lat temu Cwielong i Jirsak mieliby problemy z załapaniem sie do 22 osobowej kadry a co dopiero do pierwszej jedenastki

Galonek 15.05.2009 13:02

Mimo wszystko myślę, że Ćwielong byłby lepszym rozwiązaniem. Przy nienajszybszych obrońcach łodzian jego szybkość i zwinność może być kluczowa. Nawet jak nie strzeli bramki, co jest bardzo prawdopodobne, to trochę porozrywa szyki obronne.

1q2 15.05.2009 13:24

Poza tym Ćwielong potrafi zagrac na prawdę fajne piłki - widać że czuje grę - u niego szwankuje przyjęcie i wykończenie akcji - jak już przyjmie tą piłkę i będzie miał dobrze ustawionego partnera ,to powinien być z niego pożytek.

Angmir 15.05.2009 13:25

Zieniu dopiero wraca po kontuzji wiec skłąd może wyglądać tak.

Pawełęk
Singlar - Marcelo - Głowa - Pieta
Małecki - Jirsak - Sobolewski - Diaz
Ćwielong - Brożek

Zmiany: Łobo, Cantoro, Niedzielan

krak78 15.05.2009 13:32

mamy duze szanse na wygrana,nie zagra swir i czekas taki silny napastnik.jak bodzio w .bedzie mial dzien konia to lipa jak nie to spokojnie 2=0 dla Wisly.JIRSAK jest ok tylko ze za drogi.

KCW 15.05.2009 13:40

Ja teź się boje tego meczu ale wierze że wygramy z 3:0. Zostały 3 kolejki do końca sezonu, Brożek ma jedengo gola straty do Chinyamy i da tego nie będzie grał z Polonią i będzie go chciał wyprzedziź dlatego myślę że coś wbije :) Ćwielong jak widać powoli wravca do formy i teź będzie się chciał przełamać i teź coś powinien wbić. Małecki nieobliczalny, zrobi dużo dla drużyny, i też umie szczelać bramki ! Marcelo nie dość że jest nie złym obrońcom to jeszcze jak szczela ! Sobol prawdziwy walczak ! No i tyle ! A to składzik jaki bym dał ;]

Pawełek
Singlar Głowa Marcelo Pa.Brożek
Mały(Łobo) Sobol(Cantoro) Diaz(Jirsak) Zieniu
Pepe Brozinho

Gole dla Nas : Brożek Paweł, Pepe, Sobol

4fan_player 15.05.2009 13:45

Ale z Was optymiści, chyba za bardzo. Żeby płaczu nie było później...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:13.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl