Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [27. kolejka] WISŁA Kraków - LEGIA Warszawa, niedziela 10.05.2009 17:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5719)

ZNAMEK 02.05.2009 17:28

przypomina mi się trochę sezon z przed 3 lat-wygrywająca Legia większość meczy w ostatnich minutach lub w doliczony czasie gry. Teraz podobną sytuację mamy z Lechem który dzieki kilku bramkom strzelonym w doliczonym czasie gry jest w tej chwili w czubie tabeli a nie ponizej bełchatowa w tabeli. Dzisiaj pofarciło się Legii... kiedy pofarci się Wiśle?!. Jedyny pozytyw z tego to fakt, że Legia gra bardzo słabą piłkę no i pomimo, wolnego tempa meczu w drugiej połowie ponownie mieli problemy z kondycją (podobnie jak w meczu z Lechem). W środku tygodnia Legia gra jeszcze mecz w pucharze więc osobiście uważam, że jak Wisła narzuci swój styl-czyli dosyć szybkie tempo gry to może zajechać Legię w drugiej połówce. Jestem po dzisiejszym meczu dużo spokojniejszy o wynik kolejnego meczu Wisły... ale czy to wystarczy na zdobycie Mistrza??

diablo885 02.05.2009 17:35

Jesli za tydzien nie pokonamy tak slabej Legi, to po prostu nie zaslugujemy na mistrzostwo.

Bik 02.05.2009 17:37

To w koncu zagra za tydzień Chinayama czy dostał dzis żółtko? Bo Rzeźniczak napewno nie zagra

Aro1234 02.05.2009 17:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bik (Post 719015)
To w koncu zagra za tydzień Chinayama czy dostał dzis żółtko? Bo Rzeźniczak napewno nie zagra

Tylko Rzeźniczak nie zagra.

Zimon 02.05.2009 17:41

rozne zrodla podaja innaczej wiec sam juz w koncu nie wiem czy Choto zagra za tydzien z anmi czy nie. wie kto moze?

JrQ- 02.05.2009 17:41

Zagra Choto. Pauzuje Rzeźniczak, ale akurat to żadna strata dla nich.

Stavanger 02.05.2009 17:44

Legia w Krakowie zastąpi Rzeźniczaka Inakim Descarga. Nie wiem sam, czy dla Legii będzie to in plus czy in minus???

wilis 02.05.2009 17:51

pnanowie!!!
sytuacje nie jest tragiczna....!
wygrywamy z legia
lech napewni nie wygra na Slasku..
my mamy 55
legia 54
amica 53

WYGRYWAMY DO KOŃCA I MAMY MISTRZA !!!

zawiślak23 02.05.2009 17:56

Ja jutro liczę na Ruch ,ale meczu już nie oglądam.Za dużo nerwów.A Legia zgubi punkty z nami i ze Śląskiem.
Ważne ,żeby Lechia dziś wygrała,ponieważ ja nie chcę żebyśmy ich spuścili do drugiej ligi........... :-/

skeba 02.05.2009 18:00

Cytat:

WYGRYWAMY DO KOŃCA I MAMY MISTRZA !!!
Przed meczem z Piastem słyszałem to samo.

wilis 02.05.2009 18:01

dokaldnie...
ale i tak spadnie gornik i pasy:Dhajhaha
spokojnie panowie!!!:D
nie rubcie narazie paniki!

cola 02.05.2009 18:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 719038)
Przed meczem z Piastem słyszałem to samo.

a coś sie zmieniło? nie jeśli wygramy wszystko do końca mamy mistrza bo Lech anpewno straci punkty ze swoja gra alto tu albo tam a moze i nawet jutro.

Karherop 02.05.2009 18:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 719017)
Legii to raz, dwa przestańcie pisać te bzdury "jeśli nie pierdniemy to nie zasługujemy na mistrzostwo".

Jeśli na koniec nie zajmiemy 1 miejsca to nie zasługujemy. I mało ważne czy przegramy z Legią a z ŁKS-em zremisujemy. Jeśli mimo to zdobędziemy MP to logicznym jest że na nie zasłużyliśmy, bo walka o MP to nie jest jeden, dwa czy 7 meczy, a kto z kim i po jakiemu to zrobił nie jest ważne, bo nikt o tym nawet pamiętać za tydzień nie będzie.

Wszyscy na stadion!
.

Podpisuję się pod tym , jakby patrzeć na to realistycznie , to w tym sezonie nikt nie zasłużył na mistrzostwo.

Lega wygrywa fuksiarsko po 1-0 po golach czarnego alibaby , Lech z ostatnich 6 meczy 5 zremisował i strzela goile tylko w ostatnich minutach , Wisła wygrała tylko 4 z 13 meczy na wyjeździe i wdupiła 1-4 u siebie i ma najgorszy bilans bramkowy z czołówki .

Także albo zaczynamy wygrywać zdecydowanie z każdym , albo będziemy dalej płakać że inni POTRAFIĄ grać do końca , a my nie . Co nam z tych 30 strzałów w meczu oraz 70% posiadania piłki jak zawodnikom brakuje jaj pod bramką .

Niewiem ilu z was wierzyło że Wisła w tym jakże dla siebie kiepskim sezonie wygra ostatnie 8 meczy w lidze , dla mnie wydawało się to bardzo mało prawdopodobne . Teraz pozostają nam 4 spotkania , i wierzę że wygrane z Legią , Lechią i Śląskiem dadzą nam mistrzostwo , remis z ŁKSem jest wielce prawdopodobny , ale nawet i on dać nam może MP , bo przy chaotycznej grze calej czołówki każdy wariant jest możliwy .

diablo885 02.05.2009 18:26

element- ogladalem dzisiaj mecz Legi i na pewno nie poprawia formy przez najblizszy tydzien a do tego dochodzi im mecz w PP w ktorym musza zagrac na 100% aby awansowac takze jesli nie pokonamy tak slabej Legi przed wlasna publicznoscia, to bedziemy mogli pomarzyc o majstru

wilis 02.05.2009 18:41

dokladnie;P ;)
panowie..jak nie wygramy z legia...no tosie pogOdzmy..z tym ze majstra miec nie bedziemy;/
ALE JESLI WYGRAMY Z legia...napompujemy sie na łks:D haha..i tez wygramy ,to osttanie 2 mecze (moze jakos przejdziemy :D wiadomo Bracia nam pomoga jesli bedzie juz jasne kto spada )
takze wszysyc w niedziele na REYMONTA!!!!!!!! na czerwono!!!!!
i pomagamy WISEŁCEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

NHwiernyTS 02.05.2009 19:46

Mobilizować na ten mecz się nie trzeba bo to, że będzie pełny stadion to oczywiste. Jeśli chodzi o doping to musimy pomóc kopaczom, może w ten sposób jakoś dodamy im wiary, że mistrzostwo jest w zasięgu ręki! Mecz ma wyglądać jak ostatnie 20 minut meczu z Piastem! Musimy dominować na boisku, ale co najważniejsze większa skuteczność! Może teraz szczęście jakieś będzie po naszej stronie, a nie Legii czy Lecha.

westersyl 03.05.2009 09:52

Legia jest bezradna kiedy musi się bronić dlatego sprawa jest prosta zepchnąć ich do defensywny. I Łobodzińskiego nie chcę widzieć na tym boisku, być może zapłacimy za niego bardzo wysoka cenę bo ja wciąż twierdze ze w meczu z Piastem Skorża załatwiał do niego swój prywatny interes, a gdyby nie zmieniał zwycięskiego składu ten mecz mógłby wyglądać inaczej. Skorża zaczął kręcić i teraz pewnie tego żałuje. I nawet jeśli oszczędzał Małeckiego to tym, który zasługiwał na pierwszą 11 był Ćwielong, a nie Łobo, jego asysta z Górnikiem była tylko żałosnym pretekstem aby go wystawić. Skorża na silę chce przekonywać ludzi/Cupiała, że nie wyrzucili 400 tys euro w błoto...

Rustin 03.05.2009 10:07

To chyba ślepa wiara, też to sobie powtarzam, że mamy szansę. Ale jak dziś Lech wygra, dostanie wiatru z żagle i będzie ogrywał każdego po 3:0. W niedzielę my remis albo wtopa, bo nie mamy skuteczności, a Brożek tylko statystuje zamiast biegać. Ważne, aby były Puchary, tam coś może się udać, ale tylko gdy kupimy porządnego napastnika, nie jakiegoś Nowaka, który strzela mniej od Boguskiego.

diablo885 03.05.2009 10:18

Rustin- Nie wiem skad takie twierdzenie ze jesli Lech dzis wygra, to dostanie wiatru w zagle.. To samo mozna bylo powiedziec o nas po meczu z Cracovia.. Ja jestem pewny na 100% ze 10 pkt w 4 kolejkach da nam mistrza tylko musimy po prostu te 10 pkt zdobyc..

NHwiernyTS 03.05.2009 10:18

Ze wszystkim się zgodzę Łobo nie ma szczytowej formy, ale wg mnie w ostatnim meczu pokazał się kilkoma dośrodkowaniami i w sumie w pierwszej połowie gdy nie szło nam tak jak w drugiej to dzięki niemu, że był tyle razy faulowany były rzuty wolne.Brożek po kontuzji w meczu z Górnikiem pokazał się strzelił dwie bramy mimo, że mógł z pięć nawet, ale w meczu z Piastem nic wg mnie, rozumiem, że to jest taki zawodnik co czeka na piłę od pomocników, ale ją też trzeba samemu zdobyć. Wyglądało to jakby chciał wygrać ten mecz na stojąco.Ale nie ma co czarować sam nie wiem kogo Skorża wystawi, sam bym miał problem bo każdy gra nie równo! Oby w niedziele każdy miał dobry dzień...

Ogryzek 03.05.2009 11:08

Mecz pewnie będzie ciężki i zacięty, tak jak większość Naszych meczów z nimi. Może nawet zadecydować 1 bramka, bo co jak co ale Legia umie się bronic i wyprowadzać szybkie kontry. Mam nadzieje że to będzie 1-0 dla Wisły:D

Evil_ 03.05.2009 11:10

Spokojnie Panowie. Wygrywamy z Legią i mamy z górki - potem dwa mecze z przyjaciółmi i z ŁKS, z którym trzeba wygrać - nie ma innej opcji. Bądźmy dobrej myśli :)

AYALA 03.05.2009 11:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Evil_ (Post 719293)
Spokojnie Panowie. Wygrywamy z Legią i mamy z górki - potem dwa mecze z przyjaciółmi i z ŁKS, z którym trzeba wygrać - nie ma innej opcji. Bądźmy dobrej myśli :)

z ŁKS-em raczej spaceru nie będzie.
Co do meczu z Legią to wydaje mi sie że najwięcej bedzie zależało od dyspozycji Pawła Brożka, jak zagra tak jak z Zabrzem to na pewno coś ustrzeli i wygramy.

Wojtas 03.05.2009 15:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 719303)
z ŁKS-em raczej spaceru nie będzie.
Co do meczu z Legią to wydaje mi sie że najwięcej bedzie zależało od dyspozycji Pawła Brożka, jak zagra tak jak z Zabrzem to na pewno coś ustrzeli i wygramy.

Jak Paweł przestanie sie chować za obrońcami jak z Piastem i licząc ze pilka sama do niego przyjdzie , to moze cos strzeli.

Zgadzam sie ze duzo bedzie od niego zależalo,ale nie mniej od kazdego inngo zawodnika.
Poprostu kazdy musi udzwignąc presje i szanse na to zeby zdobyc Mistrza w sezonie kiedy faworytem byl ktos inny.

skeba 03.05.2009 16:40

Lech też ma szczęście, koleś nie potrafi strzelić sam na sam.

As 03.05.2009 16:44

Janoszka to matol roku!!! Chryste panie, chlop z 7 metrow nie potrafi wykonczyc akcii.

skeba 03.05.2009 16:49

No to 1-0, jak mnie wk...a ten Lech, farcą niesamowicie.

thechris 03.05.2009 17:09

A mnie wq..a nieustanne liczenie na życzliwie tracenie punktów przez inne zespoły. Wystarczyło nie grac na stojąco przez 70 minut w Gliwicach i nie byłoby "stresu" podczas meczu Lecha... Pretensje tylko do siebie.

Gwiaździsty 03.05.2009 17:24

To wszystko przez te "czarne scenariusze" o których mówił Skorża w wywiadze pomeczowym :)

skeba 03.05.2009 17:28

1;1 :)
Trzymajcie chłopaki
Znająć Lecha to 90+4 na 2;1 dziabną

qchar90 03.05.2009 17:41

nie ma co patrzec na innych trzeba grac o swoje...
nasi muszą grać od pierwszej minuty...a nie ze pod koniec im sie zachce...
wedlug mnie beda dwa ciezkie mecze z LKS i Lechia...
musimy grac swoje nie patrzec na innch...
ja wierze ze po meczu ze Ślaskiem bedziemy miec mistrza!

JrQ- 03.05.2009 17:41

Proponuję nie pisać nic do końca.
Może pomoże xD

skeba 03.05.2009 17:56

Elegancko, znów wszystko w naszych nogach

JrQ- 03.05.2009 17:57

I o to chodziło.
Teraz zacznie się rozpamiętywanie, co by było, gdyby nie samobój ŁKS oraz gdybyśmy wygrali..Heh

Łukasz1987 03.05.2009 18:00

Pytanie tylko ile szans Lech i Legia nam jeszcze dadzą?? Moim zdaniem musimy koniecznie wygrać z Legią a co będzie potem... Tego chyba nikt z nas nie wie skoro Bełchatów ma serie 6 zwycięstw... Choć musimy pamiętać że mecz z Warszawką będzie piekielnie trudny, a nie zagra jeszcze Baszcz... Mam nadzieję że chłopaki dadzą z siebie wszystko i po tym meczu wrócimy na 1 miejsce w tabeli i nie oddamy go już do końca sezonu.

Kortys 03.05.2009 18:00

Po remisie Lecha nasza sytuacja w lidze jest lepsza, ale paradoksalnie w następnej kolejsce będzie nam trudniej. Legia może grać na remis, bo jeśli im się uda, to wystarczą 2 zwycięstwa u siebie i remis we Wrocławiu, żebyśmy ich nie minęli. Warszawianie nie muszą grać o zwycięstwo, mogą stać skomasowaną obroną (najlepszą w lidze) i kontrować. Gdyby Lech wywierał presję, musieliby grać otwartą piłkę z nami..

qchar90 03.05.2009 18:02

Legia zagra o 3 pkt...nie ma co kalkulowac...bo sie przejada...z kondycja u nich tez nie za dobrze...nie graja zbyt dobrego futbolu...
dobra obrona plus bramkarz...tylko ze oni też nie sa nieomylni...ostatnio Mucha ładnie sobie pilke do siatki wpakowal ;D
więc nasi na bank pocisna odrazu...
i mam nadzieje ze na skrzydlach zagraja Ćwielong i Mały

Raporter 03.05.2009 18:07

legia ma chyba najlatwiejsze mecze. jak nie wygramy to praktycznie....

koyoot 03.05.2009 18:10

Panstwo powiedzcie mi kiedy w ostatnich latach Legia wygrala na naszym stadionie jakis mecz w Lidze. Dawno temu. Teraz tez nie bedzie inaczej my u siebie jestesmy nie do pokonania a jesli przegrywamy to sa to wypadki przy pracy.

Sklad na Mecz: Pawelek-Singlar-Glowacki, Marcelo-Junior Diaz- Malecki- Sobolewski,Jirsak- Cwielong- Brozek, Boguski. W mojej opinii nie ma innej mozliwosci niz zwyciestwo Wisly w tym meczu. Po dzisiejszym remisie Lecha wszystko przed nami.

DJ Hazel 03.05.2009 18:11

Za tydzień taki mecz z takim rywalem odwiecznym i o taka stawkę nie wiem jak to nerwowo wytrzymamy!!!!!Nie ma co kalkulować dzięki remisowi Lecha znów jesteśmy w grze musimy zwyciężyć wszystko najlepiej do końca choć będzie ciężko zważywszy na to że mamy 2 wyjazdy pod rząd.Przegrana z Legia nas praktycznie eliminuje remis nie wystarcza więc wiadomo jak ważne są 3 punkty.Już dawno takich emocji nie przeżywałem.Kocham Cię WISEŁKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:01.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl