Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [26. kolejka] PIAST Gliwice - WISŁA Kraków, piątek 01.05.2009 20:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5700)

Evenstar 26.04.2009 21:33

Ja tam uważam, że wygramy. Nie będzie łatwo, jeśli nie uda się szybko strzelić gola może wkraść się nerwowa gra w poczynania Wiślaków.

Obstawiam, że zamiast Małeckiemu, Skorża da szansę Łobo w tym meczu, kto podbija? ;)

Wonsy_BW 26.04.2009 21:38

Jeżeli chodzi o formę Piłkarzy Białej Gwiazdy w ostatnich meczach to jest zadowalająca a nawet świetna.Chłopaki grają bardziej odważnie dzięki (według mnie)świetnie dysponowanym obrońcom m.in Głowacki i Marcelo którzy wyciągają wszystkie górne piłki.Wiślacy z meczu na mecz grają szybciej i bardziej kreatywnie co widać było na ostatnim meczu z Górnikiem.Według mnie Wisła pokona Piasta.Jednak wiadomo na wyjeździe gra się inaczej,ale i tak damy rade!!

diablo885 26.04.2009 21:41

Ja sie ciesze nawet ze Clebera sprzedali bo dalej by zajmowal miejsce mlodszemu i perspektywicznemu Marcelo, ma zajebiste warunki a do tego umiejetnosci tez dochodza.

Kordel 26.04.2009 21:43

2-0 w Gliwicach biore w ciemno.Pierwsza bramke strzelimy w 1 połowie i dopiero w samej koncowce strzelimy na 2-0.Typuje Diaza i Brożka.Ten mecz to bedzie hard-core xD

tommiyacht 26.04.2009 21:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dragon (Post 715769)
A ja Wam powiem tak. Pojedziemy Piasta 2-3 bramkami. Skońcyzł się dzień dizecka. Walec Wisła wjeżdża na murawę i golimy średniaków!!!! Idziemy na mistrza to ma być miazga!!

Przecież gdyby nie fuks Górnika (3 poprzeczki i 1 słupek) to piątkę w plecy mieliby jak w banku. A Piast od Górnika lepszy nie jest mimo wskazań tabeli.

nie chodzi o to z kim a gdzie gramy, a gramy na nieReymonta. Zdobywanie 3 punktów na wyjezdzie przychodzi nam niezwykle ciezko. Arka gra dno a mimo to ciezko bylo i nerwówka, skutecznosc na wyjazdach spada nam do ulamkowych wartosci. Licze dlatego na Brozia. Piast uksrzydlony zwyciestwem nad ŁKS (nawiasem mowiąc to myslalem ze najtrudniejszy wyjazd mamy wlasnie do Łodzi ale teraz sam juz nie wiem).

Marcelo chyba nie jest zagrozny jak tu ktos pisał ostatnio, pzrecież pauzował na Bułgarskiej. czy ja o czyms nie wiem ?

tylko_na_kilka_dni 26.04.2009 21:51

Cytat:

A ja Wam powiem tak. Pojedziemy Piasta 2-3 bramkami. Skońcyzł się dzień dizecka. Walec Wisła wjeżdża na murawę i golimy średniaków!!!! Idziemy na mistrza to ma być miazga!!

Przecież gdyby nie fuks Górnika (3 poprzeczki i 1 słupek) to piątkę w plecy mieliby jak w banku. A Piast od Górnika lepszy nie jest mimo wskazań tabeli.

taka postawa mi sie podoba :D. Jedziemy do Gliwic po 3 ptk. Nie ma innej mozliwosci.

węgorz2 26.04.2009 21:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez firstborn (Post 715747)
moze ktos kompetentny uswiadomic motloch, czy jest szansa na zorganizowany wyjazd do gliwic?

nie rozumie twojej wypowiedzi ,odpowiedzi czy czegoś co napisałeś...

As 26.04.2009 23:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez firstborn (Post 715747)
moze ktos kompetentny uswiadomic motloch, czy jest szansa na zorganizowany wyjazd do gliwic?

Widze, ze nie jestes zbyt rozgarniety.

Piast nie wpuszcza gosci w tej rundzie. Legia byla za plotem jak grali w Gliwicach.

węgorz2 27.04.2009 06:50

przepraszam ze jestem nie rozgarnięty,jak ty...przed monitorem ,o ten płot mi własnie chodzi ...szkoda gadać ...

yoda79 27.04.2009 07:34

1:0 i bedę szczęśliwy. Piast nie jest tak słaby jak co niektórzy piszą i przestrzegam przed hurraoptymizmem. Jakkolwiek (samobój, karny itp.) wywalczone 3 pkt i jest ok.

Marszałek 27.04.2009 07:36

Cytat:

A ja Wam powiem tak. Pojedziemy Piasta 2-3 bramkami. Skońcyzł się dzień dizecka. Walec Wisła wjeżdża na murawę....
.

Koniec harców i wygłupów, Niedźwiedź się obudził. Idzie po swoje.

kochur 27.04.2009 07:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 715843)

Piast nie wpuszcza gosci w tej rundzie. Legia byla za plotem jak grali w Gliwicach.

a no to klops...
naszym Wiślakom potrzebne jest wsparcie jak jeszcze nigdy !!!

prosze przypomniec z łaski swojej w takim razie czy nas przyjmą na ŁKSie i w Gdańsku ???

swinia 27.04.2009 08:14

Nie wyobrażam sobie nawet, żeby nie wpuścili kibiców na mecz w Gdańsku

firstborn 27.04.2009 09:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 715843)

a moze po prostu nie spedzam czalego dnia przed monitorem i nie jestem tak doskonale poinformowany, jak ty, drogi kolego. nie wiem, co do tego ma rozgarniecie lub nie.a CHAMSTWA nicecierpie.

pokoj, bracie

_ukoL 27.04.2009 09:53

Piłkarze zdają sobie sprawę, że muszą ten mecz wygrać, bo wpadka na tym etapie rozgrywek, kiedy w czubie mamy tłok i ścisk może skutkować tym, że fety na rynku w tym roku nie będzie. Dlatego wierzę, że Wisła udowodni, że jak na warunki polskie jest bardzo silną drużyną z aspiracjami do walki w europejskich pucharach i Piast zostanie pokonany, bo jeżeli Wisła miała by się obawiać Piasta ( z całym dla nich szacunkiem ) to "panie daj pan spokój". Z 1-0 ale do przodu. :-)

tofik 27.04.2009 10:00

Nie obchodzi mnie jak Piast gra. Trzeba zagrać swoje i przywieźć 3 punkty. Spotkania ze słabeuszami zadecydują o mistrzostwie Polski.

Griszka30KR 27.04.2009 10:07

A ja sie modle ,zeby nam "przypadkowo" nie wykartkowali Małekiego i Zieńczuka przed meczem z Legią...Dlatego moze lepiej jakby na skrzydłach od poczatku zagrali Ćwielong z Łobo.

thechris 27.04.2009 10:21

Dokładnie. Zwycięstwo musi być. Na skrzydłach można by zagrać z Ćwielongiem i Łobo jeśli Mały i Zieniu są zagrożeni kartkami. Przynajmniej Łobodzińskiemu chyba warto dać szansę zagrania od 1 minuty. W środku zamiast Diaza postawiłabym na Jirsaka który dał naprawdę dobrą zmianę z Górnikiem. Junior niech odpoczywa na Legie bo będziemy potrzebowali jego umiejętności w przeszkadzaniu i waleczności jak nigdy. Ale jak zagramy zobaczymy, ważne żeby były 3 punkty i oby bez kontuzji i kartek...

węgorz2 27.04.2009 10:32

LEGIA tez ma problem bo moga im wykartkowac CHINIJAME bylo by to potęzne osłabienie dla LEGII

swinia 27.04.2009 11:02

W Legii zagrożeni są
Borysiuk
Rzeźniczak
Kumbev
Chinyama
Szala

W Wiśle zagrożeni są
Zienczuk i Diaz
Małecki wg. statystyk ma 2 ŻK

Edit:
Chociaż wg 90minut.pl to właśnie Mały a nie Diaz ma 3 ŻK

thechris 27.04.2009 11:09

No to:
Singlar-Głowa-Marcelo-Brożek
Łobo-Sobol-Jirsak-Ćwielong/(ew. Mały)
Brożek-Boguski

Baszcza też oszczędzałbym przed Legią.

swinia 27.04.2009 11:18

Za to w Piaście nie zagra Kontuzjowany Bojarski i pauzujący za kartki Muszalik

Edit:
Jak już na forach Legii piszą ,że MP2009 zawita pod Wawel to chyba nie za bardzo wierzą w Legie.

7 kotów 27.04.2009 11:34

Nie ma co "oszczedzac" tylko wystawiac najsilniejszy mozliwy sklad.
Beda kartki - trudno. Taka jest pilka.
Kunktatorstwo nigdy nie poplaca. Gramy na calosc, o wszystko, i musimy to wygrac.

thechris 27.04.2009 11:42

No jakoś to się nie opłaciło przed meczem z Lechem bo sędzia wymyślił kartki i graliśmy w Poznaniu bez Piotrka Brożka i Marcelo. No ale cóż... I tak decyzja należy do trenera a nie do nas.

Angmir 27.04.2009 11:44

Gdyby mecz był w Krakowie typował bym łatwe zwycięstwo. A że nie jest to powiem że każdy wynik dający nam 3 punkty będzie sukcesem. Gdybym miał się bawić w trenera na ten mecz tak bym ustawił wisełkę.

Pawełek
Baszczu, Głowa, Marcelo, Pieta
Łobo, Sobol, Jirsak, Zieńczuk
Brozionhio, Boguś

Czemu Łobo i Zieniu a nie Mały i Ćwielong ? Bo Piast prawdopodobnie będzie grał skomasowaną defensywą ustawioną w polu karnym i potrzeba nam w takim wypadku dobrych wrzutek ze skrzydeł a ćwielong i Mały nadają się bardziej do gry z kontry i szybkiego wyprowadzania piłki. Po przerwie, w 60minucie, kiedy rywale opadną z sił (i Łobo pewno też) wprowadzamy Małego i Pepe żeby podkręcili tempo. W środku w wyjściowej "11" widze raczej Jirsaka, raz że Diaz miał ostatnio słabszy mecz, dwa że w ataku pozycyjnym lepiej wypadnie Jirsak chyba, zwłaszcza ze skomasowana defensywa Piasta moze zostawić nieco miejsca przed polem karnym na strzały z dystansu. Sobol powinien wystarczyć w opajnowaniu środka pola. Atak nie pozostawia żadnych wątpliwości. Beto jak dla mnie już teraz może jechać do Brazyli. Ok 70 minuty zakładając że wynik jest ok wprowadzamy Niedzielana żeby kontrował, ewentualnie Cantoro żeby uspokoił grę.

Devonisch 27.04.2009 11:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Angmir (Post 715955)
Gdyby mecz był w Krakowie typował bym łatwe zwycięstwo. A że nie jest to powiem że każdy wynik dający nam 3 punkty będzie sukcesem. Gdybym miał się bawić w trenera na ten mecz tak bym ustawił wisełkę.

Pawełek
Baszczu, Głowa, Marcelo, Pieta
Łobo, Sobol, Jirsak, Zieńczuk
Brozionhio, Boguś

Czemu Łobo i Zieniu a nie Mały i Ćwielong ? Bo Piast prawdopodobnie będzie grał skomasowaną defensywą ustawioną w polu karnym i potrzeba nam w takim wypadku dobrych wrzutek ze skrzydeł a ćwielong i Mały nadają się bardziej do gry z kontry i szybkiego wyprowadzania piłki. Po przerwie, w 60minucie, kiedy rywale opadną z sił (i Łobo pewno też) wprowadzamy Małego i Pepe żeby podkręcili tempo. W środku w wyjściowej "11" widze raczej Jirsaka, raz że Diaz miał ostatnio słabszy mecz, dwa że w ataku pozycyjnym lepiej wypadnie Jirsak chyba, zwłaszcza ze skomasowana defensywa Piasta moze zostawić nieco miejsca przed polem karnym na strzały z dystansu. Sobol powinien wystarczyć w opajnowaniu środka pola. Atak nie pozostawia żadnych wątpliwości. Beto jak dla mnie już teraz może jechać do Brazyli. Ok 70 minuty zakładając że wynik jest ok wprowadzamy Niedzielana żeby kontrował, ewentualnie Cantoro żeby uspokoił grę.

Łatwo się pisze, gorzej przewidzieć.
Wystarczy, że Piast zagra otwartą piłkę jak z Lechem i Twój plan o skomasowanej obronie Gliwic idzie sie delikatnie mówiąc rypać.

Wojtas 27.04.2009 13:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez swinia (Post 715946)
Za to w Piaście nie zagra Kontuzjowany Bojarski i pauzujący za kartki Muszalik

Edit:
Jak już na forach Legii piszą ,że MP2009 zawita pod Wawel to chyba nie za bardzo wierzą w Legie.

No no nie zagraja Bojarski i Muszalik ...ufff co za ulga ,będe spał spokojniej .:)

A tak na poważnie to Piast gra przedewszystkim ambicja i wolą walki,Jesli zagramy taka samo jak z Gornikiem + wieksze umiejetnosci czysto pilkarsko-taktyczne to musimy wygrac.

Teraz max skoncentownia przed kazdym meczem ,bo kazdy z tych 5 jest tak samo wazny w kontekscie obrony tytułu.

Ciekawe jak bedzie z Sobolem.Ma 3 kartki jak dostanie w Gliwicach to niezagra z Legią i bedzie lipa.
Moze Skorza niezaryzukuje i da na srodek za niego Cantoro??

jestem bardzo ciekaw co Maciej wymysli :)

kerim 27.04.2009 14:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 716025)
No no nie zagraja Bojarski i Muszalik ...ufff co za ulga ,będe spał spokojniej .:)

A tak na poważnie to Piast gra przedewszystkim ambicja i wolą walki,Jesli zagramy taka samo jak z Gornikiem + wieksze umiejetnosci czysto pilkarsko-taktyczne to musimy wygrac.

Teraz max skoncentownia przed kazdym meczem ,bo kazdy z tych 5 jest tak samo wazny w kontekscie obrony tytułu.

Ciekawe jak bedzie z Sobolem.Ma 3 kartki jak dostanie w Gliwicach to niezagra z Legią i bedzie lipa.
Moze Skorza niezaryzukuje i da na srodek za niego Cantoro??

jestem bardzo ciekaw co Maciej wymysli :)

nic nie wymyśli bo Sobol ma 6 kartek, musiał by dostać dwie żółte, proste

swinia 27.04.2009 15:12

Nie wiem co w tym dziwnego, że napisałem, że oni nie zagrają??
To są podstawowi zawodnicy Piasta i ich brak może akurat dla Piasta okazać się bardzo odczuwalny.

Nie mam żadnej wątpliwości kto ma większe umiejętności, ale w tym sezonie nie takie rzeczy już się działy w ekstraklasie, żeby lekceważyć zawodników Piasta.

han_solo 27.04.2009 15:15

A nie jest tak że pierwszą karę masz po 4 kartkach, a drugą po trzech??

swinia 27.04.2009 15:22

Nie jest
http://www.ekstraklasa.org/rozgrywki/regulaminy/
Regulamin dyscyplinarny PZPN

Początek rozdziału III

Wasiu 27.04.2009 15:27

Widocznie coś w tym sezonie zmienili. Zawsze się po 7 pauzowało.
Zresztą Skorża ściągnął Sobola w meczu derbowym żeby ten kartki nie wyłapał i mógł grać w Poznaniu. Nie wiem już jak z tym jest.
Zagrożeni są naoewno Małecki i Zieńczuk

Ar222 27.04.2009 15:31

Było po 7, ale zmienili przepisy. Skorża gdzieś chyba nawet mówił, że ściągnął Sobola, bo o tym fakcie zapomniał :-)

WislakP 27.04.2009 15:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez swinia (Post 715946)
Edit:

Taa... a wczoraj tak się podniecali że był doping na zdecha... 6 tysięcy to jednak rzadkość na tym stadionie...:D

O mecz z piastem jestem spokojny, jeśli zdech wygrał strzelając gola w ostatniej minucie, to co zrobi Wisełka która gra od samego początku? Z tym skrzydłowymi to bym nie przesadzał, wystarczy że trener ich uczuli żeby nie faulowali, przecież to rozsądni ludzie i wiedzą o co grają...

westersyl 27.04.2009 18:51

Jestem zdania, że powinno być tak jak w Anglii, czyli że w końcówce sezonu żółte kartki się kasują i kluby mogą wystawiać to co mają najlepsze.

Co do meczu to obawiam się go bardzo, oglądając drugi raz mecz z Górnikiem to była praktycznie jedna wielka kopanina a największe zagrożenie stwarzaliśmy po stałych fragmentach gry wrzucanych na Marcelo. Na gorącą po meczu wrażenie było trochę inne, wiadomo bramki poprzeczki trochę rozjaśniły ten obraz gry, jednak graliśmy z drużyną która oddawała nam piłkę nawet bez specjalnego pressingu. Aby zdobyć mistrza moim zdaniem musimy jeszcze poprawić grę.

Mecz z Piastem trzeba będzie wybiegać, bo jeśli pozwolimy sobie na mniejsze zaangażowania od gospodarzy to może być źle.

PS. Chciałem dodać, że powoli wraca efekt "piranii" czyli agresywnego odbioru, ale to jeszcze nie to samo co z mistrzowskiego sezonu.

As 27.04.2009 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WislakP (Post 716094)
Taa... a wczoraj tak się podniecali że był doping na zdecha... 6 tysięcy to jednak rzadkość na tym stadionie...:D

O mecz z piastem jestem spokojny, jeśli zdech wygrał strzelając gola w ostatniej minucie, to co zrobi Wisełka która gra od samego początku? Z tym skrzydłowymi to bym nie przesadzał, wystarczy że trener ich uczuli żeby nie faulowali, przecież to rozsądni ludzie i wiedzą o co grają...

Ogarnij sie chlopaku, pisze sie Lech. Infantylnie zmieniajac nazwe naszego rywala wcale nie osmieszasz ich tylko siebie.
Prezentujesz poziom z forum Cracovii.

1q2 27.04.2009 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 716025)

A tak na poważnie to Piast gra przedewszystkim ambicja i wolą walki

No właśnie i z gry to będzie na bank trudniejszy mecz niż ze snującym się po murawie Górnikiem.
Tu nie ma co kalkulować/oszczędzać się ,liczyć tylko na Brożka itp.
Trza zagrać bardzo twardo - pocieszające jest to że Piast nie ma noża na gardle ale 3 punktów to oni nam ot tak nie oddadzą.

ultr4 27.04.2009 19:32

Przepis o pauzowaniu po otrzymaniu 4 zoltych kartek to jeden z najwiekszych absurdow w regulaminie. Wynika z tego fakt, że zawodnik, który średnio otrzymuje zolta kartke raz na 7 meczy musi odpoczac sobie w 29 kolejce. Pamietam jak John Terry bil rekordy gry w pierwszym zespole Chelsea w Polsce byloby to niemozliwe...

As 27.04.2009 19:38

Jestem pewien, ze pokonamy Piasta. Forma wydaje sie jest na dosc wysokim poziomie, wedlug mnie kluczowym bedzie mecz z Legia, jesli go wygramy to juz raczej nic nam nie przeszkodzi. Przewiduje, ze z czolowki kazdy jeszcze gdzies punkty zgubi.

WISŁAZWE 27.04.2009 19:58

Kolejny z ciężkich meczy, na moje oko Piast jest lepszą drużyną w tym momencie niż Górnik i Arka więc trzeba będzie włożyć wiele więcej walki i zaangażowania niż w poprzednich spotkaniach.
Obecnie jesteśmy drużyną lepszą niż na początku rundy nasza forma zwyżkuje więc nie powinno być źle. Aczkolwiek nie możemy lekceważyć Piasta, bo to się może dla nas bardzo źle skończyć. Ja typuje 2-0 obawiam się tylko tego, że znów będzie taka kopanina jak z Arką ale jak już kiedyś pisała nawet kopaninę będę oglądał byle końcowy efekt był zadawalający ... :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:03.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl