Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [25. kolejka] WISŁA Kraków - GÓRNIK Zabrze, piątek 24.04.2009 20:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5674)

Ogryzek 21.04.2009 16:59

Mecz pewnie będzie podobny do tego w PP - oby wygrana jak wtedy 2-1 dla nas.

Górnik może nie atakuje olśniewająco ale ma dobre stałe fragmenty gry + dobra obrona i może być ciężko. Mimo to trzeba wygrać - choćby 1-0:D

AYALA 21.04.2009 17:04

bardziej niż meczu z Górnikiem bał bym sie spotkania z ŁKS-em czy z Piastem.Zabrzanie prezentują sie znacznie słabiej niż te dwa zespoły.Takie mecze jak z Górnikiem marzac o mistrzostwie trzeba pewnie wygrywac

lazernik 21.04.2009 17:27

nie będziemy pokazać grę na satelitarnej, proszę podać link w Internecie, w którym będą wyświetlane

pitr 21.04.2009 18:09

Będzie jakaś oprawa na Górniku?

raf.ABG 21.04.2009 18:10

podaj dalej...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Romek.TS (Post 712373)
http://i40.tinypic.com/2mosbco.jpg

wrzucajcie na nasza klasę, dajcie na opis na gg - werbujemy kolejne pokolenie Wislaków

KAŻDY !! BRAĆ ZNAJOMEGO NA MECZ !!

BILETY - http://wisla.krakow.pl/art.php?news_id=5624

jakby ktoś nie widział

vote-for-mikey 21.04.2009 18:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pitr (Post 712566)

przyjdź i zobacz.

co się dzieje z ludzmi - nie ma oprawy? nie idę
słąbo grają? nie idę
pada deszcz? co z tego, że dach. jak stoję po kiełbaskę to nie mam dachu, nie idę.

co do meczu:

liczę na Ćwielonga. czuję, że jak on się w końcu rozchula, to powieziemy żaboli wysoko.

Wiśle mistrza, Górnikowi spadku, a Legii zwycięstwa z Amicą.

Czopens 21.04.2009 18:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vote-for-mikey (Post 712581)
przyjdź i zobacz.

co się dzieje z ludzmi - nie ma oprawy? nie idę
słąbo grają? nie idę
pada deszcz? co z tego, że dach. jak stoję po kiełbaskę to nie mam dachu, nie idę.

co do meczu:

liczę na Ćwielonga. czuję, że jak on się w końcu rozchula, to powieziemy żaboli wysoko.

Wiśle mistrza, Górnikowi spadku, a Legii zwycięstwa z Amicą.

Też mnie ciekawi czy będzie oprawa, ta co miała być na derbach np.? , ale idę na mecz, więc sprawadzę. :D

harthausen 21.04.2009 19:02

na tym etapie w pojedynkach najbliższych rywali remis zawsze najlepszy, bo do nich idą dwa oczka (po jednym) a nie trzy.

Ale to jeszcze bez większego znaczenia, tylko jeden wynik jest ważny: nasz.

BRTS39 21.04.2009 19:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harthausen (Post 712601)
na tym etapie w pojedynkach najbliższych rywali remis zawsze najlepszy, bo do nich idą dwa oczka (po jednym) a nie trzy.

Ale to jeszcze bez większego znaczenia, tylko jeden wynik jest ważny: nasz.

To wogule nie są problemy te co kolega wymienił zastanówcie sie że macie blisko an stadion a nie 600 km. Nie każdy tak ma.

kot_dżinks 21.04.2009 19:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BRTS39 (Post 712604)
To wogule nie są problemy te co kolega wymienił zasatnowcie sie że macvie blisko an dtadiion a nie 600 km. nie kazdy tak ma.

Do szkoły chyba też masz daleko? Nie chciałem się przypieprzać, ale stary tego sie czytać nie da.

hunter TSW 21.04.2009 19:59

Jazda z nimi od początku i już. Nieważny styl i finezja najważniejsze to 3 punkty.

tofik 21.04.2009 20:14

Ciężki mecz. Ja zawsze mam szacunek do pracy Henrego. Potrafi poukładać drużynę. W Zabrzu był remis na własne życzenie. Teraz na stratę punktów pozwolić sobie nie można.

Suszanin 21.04.2009 20:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pitr (Post 712566)

Człowieku , może będzie a może nie - jezeli nie będzie to trudno , jeżeli będzie to lajtowo .
Przychodzisz dla Oprawy - czy dla Wisły ??

Pozdrawiam.

vote-for-mikey 21.04.2009 20:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BRTS39 (Post 712604)
To wogule nie są problemy te co kolega wymienił zastanówcie sie że macie blisko an stadion a nie 600 km. Nie każdy tak ma.

Nie rozumiem twojej odpowiedzi.

W momencie, w którym ja miałbym 600 kilometrów do Krakowa, to szczerze mówiąc na obecność oprawy lałbym ciepłym moczem i jeśli tylko miałbym szansę być na meczu Wisły, to przyjeżdżałbym bez gadania.

Chodzi o to, że oprawy są fajne. Ultra wkłada w nie mnóstwo pracy, pieniędzy, które poniekąd wkładamy także my wszyscy wrzucający do puch, i czasu wolnego. Jednak mimo to, obecność oprawy na meczu nie ma prawa decydować o tym, czy będziesz na meczu.

wybaczcie offtopa.

3rider 21.04.2009 21:24

No to zeby sie niektorzy nie przejechali tym lekcewazeniem Gornika. Poukladany zespol, zaczyna byc widac reke Kasperczaka. Moze bez gwiazd, ale solidna druzyna, wybiegana, potrafia zagrac kombinacyjnie, przede wszystkim mysla na boisku. Na szczescie Skorza zdaje sobie z tego sprawe.

PAWELEK
BASZCZU-MARCELO-GLOWACKI-BROZEK
MALECKI-CANTORO-SOBOLEWSKI-DIAZ
BROZEK-CWIELONG(BOGUSKI)

ps. Pepe udowodnil, ze jest w stanie spudlowac z kazdej pozycji ;) ale chcialbym go zobaczyc w ataku z Brozkiem
ps2. Caly czas brakuje w drugiej linii takiej osbowosci jak Cantoro. tu nawet nie chodzi o jakies cuda, ktorych moglby dokonac, ale zwykle przytrzymanie pilki, przesuniecie druzyny do przodu. Niestety w zestawie Diaz-Sobol gramy z nalogowym wybijaniem pilki na pale. W Gdyni wygladalismy po przerwie jak drugoligowa druzyna.

Wynik typuje 1:0 po sakramencko ciezkim boju i bramce w 87min

Tylko_Wisła! 21.04.2009 21:50

Na pewno będzie to trudny mecz.Cała drużyna będzie musiała zapierdalaj przez 90 minut i grać na 0 z tyłu Górnik według mnie będzie grał defensywnie będą grać kontrą...Myślę , że jeśli cała drużyna zagra na maksa to powinno być dobrze.Skorża powinien ich porządnie zmotywować i pobudzić do walki !! TYLKO ZWYCIĘSTWO WISEŁKO TYLKO ZWYCIĘSTWO !

AS82 22.04.2009 11:23

Trzeba od poczatku mocna ruszyc do przodu bo Gornik bedzie mial w planach albo gre z kontry albo zagraja otwarcie zeby nas zaskoczyc , zatem to my od poczatku musi ruszyc z calych sil,zeby sie pogubili .Byle ich nasi , po ostatnich dobrych wystepach nie zlekcewazyli ,bo strata punktó u siebie to koniec z marzeniami o Mistrzostwie

fugiell 22.04.2009 11:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 3rider (Post 712712)
ps2. Caly czas brakuje w drugiej linii takiej osbowosci jak Cantoro. tu nawet nie chodzi o jakies cuda, ktorych moglby dokonac, ale zwykle przytrzymanie pilki, przesuniecie druzyny do przodu. Niestety w zestawie Diaz-Sobol gramy z nalogowym wybijaniem pilki na pale.

Strasznie irytuje mnie to wybijanie pilki na pałe ;) ... ://///// Czy nie uwazacie, ze takze Pawelek powinien zagrywac pilke do obroncow a nie wybijac ja przed siebie liczac ze Piotrek lub Rafal o nia powalcza??

grogoriogreg 22.04.2009 12:02

W ogóle Pawełek nie powinien wybijać piłek spoza pola karnego, szybciej serce bije, trzeba myśleć czy piłka poleci wyżej niz 3 metry

Ale w ostatnich 3 meczach Pawełek broni dobrze, żeby utrzymal forme do konca sezonu

Ajax 22.04.2009 12:29

Myślę że chłopaki już wykożystali limit odpuszczonych meczów w tym sezonie:) Nie ma innej opcji niż zwycięstwo:]

saklak1906 22.04.2009 12:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fugiell (Post 712912)
Strasznie irytuje mnie to wybijanie pilki na pałe ;) ... ://///// Czy nie uwazacie, ze takze Pawelek powinien zagrywac pilke do obroncow a nie wybijac ja przed siebie liczac ze Piotrek lub Rafal o nia powalcza??

Niech lepiej nie kombinuje z gra z obroncami bo moze sie mu cos przytrafic nie dobrego i dopiero zacznie sie jazda po Nim.

Niech laduje z calej sily przed siebie byle daleko i wysoko i bedzie git, i niech chlopaki tylko pamietaja zeby pilek w swiatlo bramki nie posylac.

Nie znam zadnego dobrego bramkarza ktory gralby dobrze nogami.MU mial takiego jednego magika BARTEZA i te jego kiwki w polu kranym i przed skonczyly sie kilkoma frajerskimi bramkami.

Przepraszam za post pod postem ale cos mi sie po....

JrQ- 22.04.2009 14:21

Boruc gra dobrze nogami.
Serio mówię.

A że ostatnio się chłop sypnął na całego to już inna sprawa.

A co do tematu, to mam nadzieję, że Górnik się nie zamuruje, bo będzie ciężko...

pan Dudi 22.04.2009 14:22

Wg tego artykułu, który właśnie ukazał się na stronie głównej, KSG przyjedzie walczyć jak równy z równym. :D Cieszą się na ten mecz, bo trudno im się gra z murującym bramkę przeciwnikiem (ciekawe skąd to wiedzą, że skoro jeszcze nikt przed nimi się nie murował :lol: ).

kristos 23.04.2009 11:07

Boję się podejścia naszych zawodników do meczu z Górnikiem typu ; Przyjechały ogórki ze Śląska ,pukniemy im kilka sztuk i będzie po robocie.
Oglądałem grę zabrzan w kilku meczach i na prawdę nie wyglada ona tak żle,jak wskazuje miejsce w tabeli.
Przestrzegałbym więc przed "spacerkiem',co oczywiscie nie znaczy ,że należy się ich bać.

fugiell 23.04.2009 12:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 712943)
Niech lepiej nie kombinuje z gra z obroncami bo moze sie mu cos przytrafic nie dobrego i dopiero zacznie sie jazda po Nim.

Niech laduje z calej sily przed siebie byle daleko i wysoko i bedzie git, i niech chlopaki tylko pamietaja zeby pilek w swiatlo bramki nie posylac.

Tylko wtedy 99 procent pilek jest oddanych przeciwnikowi... dla mnie takie ladowanie przed siebie to tak jakby walil w aut..

Nie lepiej spokojnie do baszcza albo brozka ?

MCX 23.04.2009 12:16

Jeżeli ktoś komuś ma tu coś do udowodnienia to tylko Kasperczak Cupiałowi.
Mecz niewątpliwie będzie bardzo ciekawy, ale liczę, że będzie to pierwsze w tej rundzie spotkanie, które wygramy przekonująco. Stawiam 3-0 dla nas.

--

Jak to jest z Kasperczakiem? Wisła nadal płaci mu kontrakt, czy sprawa rozstrzygnęła się przed jakimś sądem?

saklak1906 23.04.2009 12:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fugiell (Post 713639)
Tylko wtedy 99 procent pilek jest oddanych przeciwnikowi... dla mnie takie ladowanie przed siebie to tak jakby walil w aut..

Nie lepiej spokojnie do baszcza albo brozka ?

Tak na pewno bylo by lepiej ale jest to balansowanie na krawedzi a w momecie ataku na bramkarza wystarczy brobny blad i jest bramka. Wiec jestem ciekawy co wtedy bys pisal o Pawelku jak by sie mu taki farfloc przytrafil. Smiem twierdzic ze nic dobrego.

Daleki wykop pilki nawet do przeciwnika to jest odsuniecie ataku na ich polowe i danie czasu na ustawienie obrony.
Bylem bramkarzem i uczono mnie w klubach ze co jest za linia pola karnego wybic jak najszybciej i powrot do bramki i smiem twierdzic ze wiekszosc trenerow bramkarzy powie dokladnie to samo. A po puszczonej bramce z kiwki to od trenera uslyszy kilka nieprzyjemnych slow

A co do meczu to Gornik bedzie kozaczyl do pierwszej straconej bramki i czym szybciej zdobedziemy gola tymm szybciej ustawimy sobie mecz a co za tym idzie wiecej bramek

fugiell 23.04.2009 12:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 713648)
Tak na pewno bylo by lepiej ale jest to balansowanie na krawedzi a w momecie ataku na bramkarza wystarczy brobny blad i jest bramka. Wiec jestem ciekawy co wtedy bys pisal o Pawelku jak by sie mu taki farfloc przytrafil. Smiem twierdzic ze nic dobrego.

Daleki wykop pilki nawet do przeciwnika to jest odsuniecie ataku na ich polowe i danie czasu na ustawienie obrony.
Bylem bramkarzem i uczono mnie w klubach ze co jest za linia pola karnego wybic jak najszybciej i powrot do bramki i smiem twierdzic ze wiekszosc trenerow bramkarzy powie dokladnie to samo. A po puszczonej bramce z kiwki to od trenera uslyszy kilka nieprzyjemnych slow

A co do meczu to Gornik bedzie kozaczyl do pierwszej straconej bramki i czym szybciej zdobedziemy gola tymm szybciej ustawimy sobie mecz a co za tym idzie wiecej bramek

Ja wcale nie mowie o tym aby ktos sie z kims kiwal :)
Nie twierdze tez ze nalezy wprowadzac pilke poprzez obroncow w przypadku wysokiego pressingu.
ale .. .w momencie kiedy np. taka arka siedziala sobie na wlasnej polowie to dla mnie bez sensu byly te wykopy.

Poporostu wydaje mi sie, ze Pawelek wali pilka przed siebie niewazne czy jest taka potrzeba (np. wysoki pressing, chec rozpoczecia kontry itp) czy tez nie.

fugiell 23.04.2009 12:35

.. a do meczu... Ja mam ogromna nadzieje, ze wkoncu : Moze Wtorek dostanie jakas szanse
2) Rafalowi nie bedzie odskakiwac pilka na 5 metrow
3) Moze wejdzie Tomas
4) Wygramy 3 mecz z rzedu co chyba w tym sezonie sie nie zdarzylo :)

4fan_player 23.04.2009 15:38

Cytat:

Wisła Kraków - Górnik Zabrze, godz. 20:00, sędzia: Hubert Siejewicz (Białystok).
Mogło być lepiej... ale i też gorzej bo jakby był Małek to szkoda gadać

szczaq21 23.04.2009 15:43

Małek by nie mógł bo jest ze Śląska.

Wojtas 23.04.2009 18:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez saklak1906 (Post 713648)

Zauważ ze tak gra wiekszosc zespołow na nasyzm stadionie.

Dopoki jest remis to jakos grają ,jak cos strzelimy to prawie pewne ze zaraz padna nastepne bramki.

Gornik gra o zycie,ale spodziewam sie ze tą porażke maja "wliczoną" ,bo pozniej zaczynaja mi sie "prawdziwe" serie...Lechia,Lks,Cracovia.

My musimy wygrac !!

Nalokson 23.04.2009 18:37

To będzie bardzo ciężki mecz - nie liczę na zwycięstwo więcej niż 1 bramką. Jeśli wygramy, to będę zadowolony.

Dlaczego? Bo nie mamy ataku, a Górnik nie gra wcale takiej padaki, jak się wielu wydaje.

tommiyacht 23.04.2009 19:22

bedzie komplet, nie ma bata ;PP

aha, w razie naszej viktoryji , to proponuje spiewke na dwie strony albo z pilkarzami:

- LIDERA MAMY !!.....

- I GO W NIEDZIELE ODDAMY !! :)

AS82 23.04.2009 20:17

Nie wiadomo czy Brożek zagra od 1 minuty,ale mam nadzieje ,że po tym co pokazał w Gdyni Ćwielong ,Pepe zasiadzie na ławie rezerwowych.Moze dać szanse Beto od poczatku meczu ?

prober 23.04.2009 20:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fugiell (Post 713651)
4) Wygramy 3 mecz z rzedu co chyba w tym sezonie sie nie zdarzylo :)

Zdarzyło się na początku sezonu.
I: Wisła - Bytom 1:0
II: Polonia W. - Wisła 0:2
III: Wisła - GKS 2:1.

Ale to były zamierzchłe czasy. W obronie grał wtedy Cleber, na Reymonta przyjeżdżali piłkarze klasy światowej (nic nie ujmując naszej lidze, Barcelona i Tottenham to poziom o dwie-trzy klasy wyższy). Biała Gwiazda zremisowała przy Kałuży, u siebie przegrała wysoko z Lechem i cały plan fajnego i miłego sezonu w ekstraklasie poszedł w cholerę ;)

Za to dużo emocji mamy.

Wiślak709 23.04.2009 20:38

Cytat:

Poporostu wydaje mi sie, ze Pawelek wali pilka przed siebie niewazne czy jest taka potrzeba (np. wysoki pressing, chec rozpoczecia kontry itp) czy tez nie.

i w dodatku cały mecz nie pewnie broni...

martin_6 23.04.2009 21:55

Cytat:

nic nie ujmując naszej lidze, Barcelona i Tottenham to poziom o dwie-trzy klasy wyższy
Oj, przesadzasz. Nawet porównując do naszego najbliższego przeciwnika, według mnie taki Szczot wcale nie odstaje od Modricia, a Zahorski prezentuje klasę zbliżoną do Henry'ego. Tylko teraz ma lekkie załamanie formy. Ale to minie...

A co do meczu - wygrać byle jak, najlepiej znowu po fuksiarskiej bramce obrońcy żeby się w Warszawie i Poznaniu wściekali, jakiego to my znowu farta nie mamy :D

luke1906 23.04.2009 22:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prober (Post 713943)
Barcelona i Tottenham to poziom o dwie-trzy klasy wyższy).

hehehehe, Barcelona o 2-3 poziomy wyżej, optymista jesteś towarzyszu :)
oni obecnie uprawiają całkiem inny sport

do dziś się zastanawiam, jakim cudem udało nam się z nimi wygrać, nawet biorąc poprawkę na to, że mecz był w zasadzie o pietruszkę

Aro1234 23.04.2009 22:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez luke1906 (Post 714018)
hehehehe, Barcelona o 2-3 poziomy wyżej, optymista jesteś towarzyszu :)
oni obecnie uprawiają całkiem inny sport

do dziś się zastanawiam, jakim cudem udało nam się z nimi wygrać, nawet biorąc poprawkę na to, że mecz był w zasadzie o pietruszkę

Wówczas po prostu mieliśmy piłkarskie szczęście. Mecz życia zagrał Baszczyński. Ogólnie, jakoś inaczej wtedy grała i Wisła i Barcelona.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:30.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl