![]() |
to nie zaden mecz sezonu, Gikiewicz ładna runde juz rozegrał, a jak Wisla gra to bramkarze zawsze maja mecze zycia, nie zauwazyles ?
|
Bez jaj, jedyny plus który jest za Arką, to zmiana trenera - zazwyczaj wtedy wszyscy się spinają i grają lepiej. A tak to co? Lepsi jesteśmy, trzeba wreszcie zacząć te wyjazdy wygrywać.
|
A ja pamiętam mecz Arka-Wisła w II lidze , wynik 0:2 . I jakie ma to znaczenie ?
I tak wygramy i tak . |
Uprawiacie zwykłe wróżenie z fusów.
Historia meczów ma znikome znaczenie (najbliższy mecz jest niezależny od wcześniejszych). Z mobilizacją graczy można sobie przyjmować jak się chce: drużyna równie dobrze może zagrać lepiej po zmianie trenera (mobilizacja, chęć pokazania się), gorzej (skutek zmian) lub... tak samo jak w poprzednich meczach (chyba najbardziej prawdopodobne). Więc biorąc pod uwagę kilka czynników (formę obydwu drużyn, determinację, umiejętności i inne takie) przewidywania w totalizatorze sportowym powinny wyglądać tak: Arka - Wisła (1 X 2) 2 3 5 |
a wg mnie 3.50 3.00 2.40
|
Czegoz ten mag Chojnacki moze ich nauczyc przed meczem z nami??
Nic. Jedynie co moga to wykazac wiecej walki i ambicjii by potem powiedziec "Tak trener Chojnacki zdzialal cuda.:lol: ."ale licze ze nasi nie ustapią ,a ze czysto pilkarsko górujemy to musimy wygrac ,bo od listopada na wyjazdach jest kaszanka. Szybko strzelic gola ,pilnowac sie i bedzie dobrze.To jeszce nie te czasy zeby srac po gaciach przed meczem ze sledziami. Wiec cieszmy sie co mamy i jedziemy po 3 pkt!!! |
zawsze jak wszyscy piszą uuuuuuu dzisiaj wygramy z 3 - 0 i rozdaja bramki zawodnikom ja choz z gory jestem optymistom chcialbym spisac najgorszy scenariusz :
No Wisła nie bedzie mogla dlugo strezlic bramki i wtedy jedna akcje przeprowadzi Arka i po meczu. Sadze że nie damy rady tam dobrze zagrac. Pozdrawiam :) |
wygląda na to ze zeby zachowas status quo w tabeli to trzeba ten mecz wygrac. a kolejki uciekają...
|
Jeśli dopisze nam ODROBINA szczęścia to wygramy. Patrzcie na Ległą, po 2 głupich błedach gospodarzy oni już 2 wyjazd z rzędu wygrywają. Myśmy niemiłosiernie BOT cisnęli i ch*j z tego. Mimo tego jestem optymistą. Ale powiem wam jeszcze z czego jestem zadowolony. Zawsze uważałem(tzn od początku sezonu) że Lech nie istnieje bez Stilica a Legia bez Astiza. Nie chciałem tego głośno mówić bo jak wiadomo my też byliśmy troche zależni od Pawła. Ale tu mnie czekała miła niespodzienka. My bez Pawła zdobyliśmy już 7 pkt w 3 meczach(w tym remis w Poznaniu). A co oglądam mecz Legii(kto oglądał widział jak Rzeźniczak za wszelką cenę próbował asytować...któremuś z Gliwiczan przy bramce) to widzę że bez Astiza w każdym meczu Warszafka by traciła 1-2 bramki.(Na potwierdzenie-Na początku sezonu Astiza nie było-Legia w 2 meczach 4 bramki stracili). To samo Lech. Nie pamiętam kżdego ich meczu , ale co oglądam to on ma decydującą bramkę lub asystę. Dlatego pod tym względem jestem bardzo dumny z naszych chłopaków!
|
Suche fakty. W 8 ostatnich meczach tylko dwukrotnie strzelilismy wiecej niz jedna bramke. Tylko dwa mecze zakonczylismy z czystym kontem (Jaga i BOT). W tej rundzie bilans wyjazdowy mamy 0-3-1 (wraz z PP). To nie jest bilans na mistrza na ta chwile. Przebudzenie? Tylko czy my naprawde mamy sie z czego przebudzic? Potrzebni sa napastnicy, ktorzy beda strzelac z dystansu, a nie pakowac sie w pole karne z pilka w celu wjechania(?) do bramki. Mamy takiego tylko jednego, i licze na jego na powrot w ndz, ale czy bedzie juz w takiej formie, zeby poprowadzic Wisle do wygranej...
ps. co z tego, ze cisnelismy BOT? w poprzek boiska grac moze kazdy. ile strzalow bylo w Belchatowie, ile sytuacji? no wlasnie, praktycznie zadnej |
Ten mecz spokojnie powinniśmy wygrać... a jeśli nie to możemy zapomnieć o mistrzostwie...
|
Cytat:
Że tak Ci wylicze: 100% sytuacja Ćwielonga, którą bramkarz sparował na słupek' 1000% Sytuacja Sobola, który nie wiedzieć czemu pokusił się o lobowanie stojącego bramkarza. dwie, dosyć dobre okazje Beto. Jeżeli przynajmniej jedna z nich w pierwszej połowie by tam wpadła, to jestem pewny, że wygralibysmy, i że Brożek nie odniósł by kontuzji. |
Cytat:
|
zastanawiam się dlaczego w Młodej Wiśle nie gra Michał Jończyk? Chyba nie dlatego że się nie łapie...
|
Cytat:
|
Wiecie czego się najbardziej boję? Nie tego że może nie udać się wygrać ale tego, żeby nie odnowiła się kontuzja Pawła w jakimś starciu...
|
Cytat:
@Arkas Też mam nadzieje, że się nic nie stanie Pawłowi, ale jeśli okaże się że popełniono błąd w leczeniu w jakim kolwiek stopniu to lekarzy powinno się zlinczować, ale ufam w to że był pod dobrą opieką i wszystko będzie dobrze.. co do meczu to tylko zwycięstwo, przyszły MP a za takiego się uważamy, nie może bać się Arki, liczę wkońcu na Boguskiego i 15 minut Pawła z jakąś brameczką co by mu pewien pan z (L) nie uciekł za daleko ;) |
Niech Paweł wraca i strzela bramki!
Musi przegonić w bramkach tą czarną mał.. yyy... mambe z Legii! |
Cytat:
|
Ale ten Lech to ma farta. Znowu bramka w 90 minucie. No ale jutro mamy szanse zbliżyć się do czołówki ;)
|
MOJE marzenia sie spełniły możemy za tydzien w piatek bytc liderem a dzin pozniej byc wiceliderem i miec tyle samo punktow co Legia ale jutro trzeba wygrać
|
Umówmy się, Arka jest teraz bardzo słaba więc nie ma lepszej okazji na przełamanie się na wyjeździe.
Jedyny problem to skuteczność naszych napastników. Może Brożek coś pomoże, choć jego forma to wielka niewiadoma. W każdym razie po tym meczu wiele się wyjaśni. Jeśli się nie wykorzystuje takich prezentów od rywali, to nie ma szans na MP. |
Dokładnie. Trochę boję się o Pawła, nie grał, może mieć problemy ze skutecznością...
Za tydzień możemy być liderem(zrównać się z Legią konkretnie), wystarczy dziś zwycięstwo oraz remis Lecha i Legii (co wg jest bardzo możliwe). I mamy przecież ich jeszcze u siebie. Do boju Wiślacy! |
Trzeba pamiętać, że Arka to najbardziej skorumpowany klub ostatnich lat. Opłacane od lat sympatie i układy sędziowskie zostały. Tam są przyzwyczajeni, ze sędziowie im sprzyjają. Nie wiem czy pamiętacie obrazek sprzed lat Baszcza szarpanego przez ich tzw. ochronę w czarnych chełmach ? To oczywiście otoczka spotkania, które trzeba wygrać bez dwóch zdań.
|
jak dla mnie jest to dla nas mecz o mistrzostwo czas wreszcie wykorzystac kolejny prezent od Lecha
|
Nie chciałbym remisu, bo Legia już by dociułała do majstra.
Polonia i Lech zrobiły prezent, trzeba bez dwóch zdań wykorzystać. Lech będzie miał już ciężko, Polonia podrażniona i Legia - Legia, Wisła - te dwie drużyny będą walczyć |
Musimy pokonać śledzi! Niech Wisła zrobi to dla siebie ale i też dla Lechii. ...My wierzymy...
|
Mocniejszego kopa niż dzisiejsze wyniki nasz zespół dostać nie mógł.Gigant w innym temacie napisał bardzo ważną rzecz - jeśli jutro nie wygramy to znaczy że na mistrza nie zasłużyliśmy a ja dodam od siebie że w takim przypadku mistrza raczej nie zdobędziemy.Paweł wraca - reszta zdrowa, Arka ma bardzo przeciętny zespół.
Wygrać- pozostać w grze - wywrzeć presje na konkurencji ,pognębić Arke, pomóc Lechii... |
Nie chciał bym krakać tfu tfu ale ostatnio jeżeli rywale gubią punkty to Wisła znając ich wyniki też często lubi zremisować :/ No ale los się musi odmienić !! Trzeba zmniejszyć straty. Arka ostatnio gra piach więc musimy ich pokonać
|
Cytat:
W 93. Znowu mecz jak tydzień temu przedłużony o 4 minuty nie wiadomo dlaczego... |
Jutro mam nadzieję, że skończy się zabawa a zacznie prawdziwa gra. Trzeba pokazać Śledziom gdzie ich miejsce. Ważne też, że nasza wygrana pomoże Lechii w utrzymaniu!
Typuję 2:0 dla Wisełki po bramkach Zieńczuka i Pawła ;) |
Cytat:
|
Sytuacja ułożyła się przedziwnie.
Zakładając zwycięstwo Wisły jutro z Arką i w następnej kolejce remis w meczu Legia-Lech jest szansa na dogonienie lidera. Jest to o tyle ważne, że gramy u siebie ważny mecz z Legią - sytuacja staje się o tyle klarowna, że szanse na mistrzostwo będą mogły wtedy zależeć tylko od Białej Gwiazdy, bez oglądania się na wyniki rywali! Ale warunkiem bezwzględnie koniecznym jest wygrana w Gdyni. Niech ten mecz będzie sprawdzianem, czy tą drużynę naprawdę stać na walkę o mistrzostwo Polski pomimo braku odpowiednich środków. |
Jesli nie wykorzystamy tego prezentu Lecha i kryzysowego momentu Arki to nie ma generalnie o czym rozmawiac. W teorii nadal bedzie wszystko mozliwe, ale pozostanie 6 kolejek, z ktorych np. Legia zgara az 4 mecze u siebie. Jesli teraz cos stracimy dodatkowo to szanse zmaleja
Legia Warszawa - Lech Poznań Legia Warszawa - Łódzki KS Wisła Kraków - Legia Warszawa Legia Warszawa - Polonia Bytom Śląsk Wrocław - Legia Warszawa Legia Warszawa - Ruch Chorzów Legia Warszawa - Lech Poznań Lech Poznań - Ruch Chorzów Śląsk Wrocław - Lech Poznań Lech Poznań - Lechia Gdańsk Polonia Warszawa - Lech Poznań Lech Poznań - Cracovia |
Dodam jeszcze wszystkie nasze mecze.
Arka Gdynia - Wisła Kraków Wisła Kraków - Górnik Zabrze Piast Gliwice - Wisła Kraków Wisła Kraków - Legia Warszawa ŁKS - Wisła Kraków Lechia Gdańsk - Wisła Kraków Wisła Kraków - Śląsk Wrocław Z tych meczy Legii to pewniakami do ich straty punktów są mecze z nami i ze Śląskiem. Lech pewnie w Dyscopolii straci i z WKSem, lecz znając zamiłowanie obu klubów do prezentów dla WISŁY, na pewno stracą więcej... |
Cytat:
hehe tez tak sobie dzis pomyslalem.jaby pieknie smakował Mstrz wywalczony kiedy media niejako namascily na tytuł przekręciaży z pod szyldu kuchenek mikrofalowych. A przy dzisjszych "prezentach" jutro nasi musza maksymalnie sie sprezyc i skonczyc pitolenie "Jakto w tej Gdyni ciezko"....niech sie przełamią w koncu , JJJBG!!! |
Jestescie fazowi.Dziekuje:D
Kuchenki mikrofalowe :lol: |
Jezus, nie spodziewalem sie ze Wislacy zadrżą przed szparkowcami!! Daliscie rade z amica to i ze szparka dacie!! Wisla gra coraz lepsza pilke i wraca Brozek!! WIECEJ WIARY!!!!!!!!!! :foch:
|
Musimy dzisiaj wygrać! MUSIMY!
Według mnie w walce o Mistrza liczy się już tylko Legia i Wisła. Tak wiem, wiem, że nawet jeśli wygramy to mamy punkt straty, ale popaytrzmy obiektywnie na grę Lecha. Aż z 5(!) meczów w tej rundzie wywozili punkty tylko dzięki golom w końcówkach. Ten fart MUSI się już skończyć. A termianarza nie mają wesołego. 3 wyjazdy - Legia, Polonia Warszawa i Śląsk. W tych meczach na pewno stracą punkty. A pamiętacie zimą? Jak ci "eksperci" mówili jaki Lech to wspaniała drużyna, jak to "poznańska lokomotywa" będzie zmiatać kolejnych rywali... A co mówili o Wiśle? Że wypaleni zawodnicy(zwłaszcza widać to po Baszczynskim), że brak młodej krwi(to mnie śmieszy najbardziej- Marcelo, Małecki, Ćwielong- to przecież 1 skład). Dzisiaj z Arką ja wystawiłbym następujący skład: Pawełek Baszczyński Głowacki Marcelo Diaz Łobodziński Jirsak Sobolewski Zieńczuk Boguski(Paweł Brożek- zależy od dyspozycji) Ćwielong Dziwi was zapewne obecność Łobo. Otóz przyznać trzeba, że powiniśmy raczej się gościa pozbyć, ale jego dośrodkowania w dziosiejszym meczu mogą być bardzo pomocne. A Małecki? Póki co, oprócz niezłej szybkości, odwagi i walki, ten gośc pokazuje bardzo mało. Niewiele dobrych dośrodkowań, udanych dryblingów. Ale powinno coś z Małego być. |
Cytat:
Wracając do meczu to najwyższy czas wygrać na wyjeździe, bo ile można , wynik 1-0 biorę w ciemno zapewne będzie taka kopanina że dramat, ale najważniejsze są teraz w każdym meczu 3 punkty!! A o stylu nikt nie będzie pamiętał. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:54. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl