Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [23. kolejka] WISŁA Kraków - JAGIELLONIA Białystok, sobota 11.04.2009 17:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5614)

Proximus 06.04.2009 20:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bo ogladać już mi mało (Post 704409)
Nie wiem czy regulamin PZPN-u wogóle przewiduje mini tabelę... tam raczej prawo powstaje na bieżąco pod potzreby chwili ;]

Lepiej uniknąć tej samej liczby punktów, bo bilans z czołówką mamy w tym roku tragiczny, Tylko na Polonii zdobyliśmy 6 pkt, Lech siądzie zobaczycie i za 3-4 kolejki odpadnie z wlaki o mistrza a Smuda pójdzie w cholerę

Pozdrawiam
Sredczenie

Tak mówisz?? Tylko z Lechem mamy niekorzystny z Polonią i BOT-em już mamy na plus a z Legia i Ślaskiem wystarczy skromne 1:0.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kordel_Walker
Wariant, że trzy lub cztery kluby zdobędą tyle samo pkt. na koniec sezonu jest mało prawdopodobny. Gdyby już miało się tak stać to pod uwagę będzie brana "mini tabela" czyli załóżmy Wisła, Legia i Amika i wyliczenie kto zdobył najwięcej punktów w grach pomiędzy tylko tymi trzema ekipami. Załóżmy, że wygramy z Legią to będziemy mieli tylko 4 pkt a Kuchenki na dzień dzisiejszy już mają ich 5, więc scenariusz z trzema dróżynami mającymi tyle samo punktów naprawdę nic nam nie daje. No chyba, że wśród tych dróżyn - 3! nie będzie Amiki co jest tak samo prawdopodobne, jak to, że Śląsk zagra w pucharach...Trzeba mieć w świadomości, że tracimy do amiki 4 pkt. Innego myślenia nie można brać pod uwagę...Chyba, że Polska to kraj prawa i uczciwości i Amica zostanie za korupcje ukarana degradacją...

Zważ że jeśli do tek trójki wskoczy Polonia to dla nas w małej tabeli są 6 pkt. Plus remis z Lechem-7pkt. Kolejorz w przypadku porażki na Konwiktorskiej miałby też 7 pkt. I teraz pytanie:Czy w takim przypaku liczą bramki w tej małej tabeli? Bramki ogólnie?? Czy bramki w małej tabeli??

HEDu 06.04.2009 20:15

najwiecej asyst ma Kajosevic (4), pozniej Grosik (3) i Franek (3), pozniej Krol (2) i gdzies tu jest Zawistowski z 2-3 napewno ma.

prober 06.04.2009 20:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 704568)
Nie zapominałbym jednak o tym, że Frankowski na wyjeździe nie strzelił bramki w tym sezonie.

Przypuszczam, że w Krakowie będzie grał jak u siebie...

Cytat:

Zważ że jeśli do tek trójki wskoczy Polonia to dla nas w małej tabeli są 6 pkt.
To już tylko teoria: ukończenie rozgrywek przez 4 najlepsze zespoły z równą ilością punktów graniczy z prawdziwym cudem. Takim cudem, że nawet nie ma co na to liczyć :)

BRTS39 06.04.2009 20:39

Wydaje mi sie że nie ma co liczyć punktow tylko wygrać co swoje i nie ogładać sie na te smieszne kluby.

Tylko jak to zrobić? Przede wszystkim Kibice muszą co mecz ambitniej dopingować a piłkarze się dostosowywać. Żeby nie było wpadek. i Cele proste wyznaczyc : teraz 4 mecze musza byc wygrane bo to są średniacy. potem mecz z Legią który trzeba wygrać a potem 3 mecze ze słabiakiem i dwoma przyjaciółmi . mam nadzieje że wtedy Lechia bedzie miala zapewnione utrzymanie, bo Wisła musi to wygrac.
Wiem że ameryki nie odkryłem ale próbowałem :)

Pablo84 06.04.2009 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prober (Post 704586)
Przypuszczam, że w Krakowie będzie grał jak u siebie...

To już tylko teoria: ukończenie rozgrywek przez 4 najlepsze zespoły z równą ilością punktów graniczy z prawdziwym cudem. Takim cudem, że nawet nie ma co na to liczyć :)

Żebyś się nie rozczarował :lol:

jerry.lii.lewis 06.04.2009 20:55

Obawiam się trochę, żeby Franek (inteligentny i technicznie świetny lis pola karnego) nie pokazał Pawełkowi czego ten ostatni nie umie ...
Niestety dla Pawełka Franek jest najgorszym egzaminatorem.
O przegranej nie myślę (przynajmniej się staram).

JacobusTSW 06.04.2009 21:02

Tak trochę jako ciekawostkę podam, że Franek swoją 100 bramkę w lidze strzelił... Mariuszowi Pawełkowi kiedy ten grał jeszcze w Odrze (tak przynajmniej wynika z dodatku "franek łowca bramek" który kiedyś tam dodawano do gazet jak Frankowski odchodził z Wisły). Niestety interwencja bramkarza w iście Pawełkowym stylu, puścił ją pod pachą;/

BRTS39 06.04.2009 21:20

Marcelo to wielki chłop odbije z brzucha franka i ten bedzei musial wyjsc albo wyleciec z pilka z pola karnego i akcje znowu rozgrywac albo stracic pilke:)

kot_dżinks 06.04.2009 21:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pablo84 (Post 704599)
Żebyś się nie rozczarował :lol:

Myślę, że się nie zrozumieliście, bo na R22 Franek chyba trochę czasu spędził i boisko jest mu znane. Zaś atmosfera zobaczymy...

Coolpick 06.04.2009 21:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BRTS39 (Post 704590)
Wydaje mi sie że nie ma co liczyć punktow tylko wygrać co swoje i nie ogładać sie na te smieszne kluby.

Tylko jak to zrobić? Przede wszystkim Kibice muszą co mecz ambitniej dopingować a piłkarze się dostosowywać. Żeby nie było wpadek. i Cele proste wyznaczyc : teraz 4 mecze musza byc wygrane bo to są średniacy. potem mecz z Legią który trzeba wygrać a potem 3 mecze ze słabiakiem i dwoma przyjaciółmi . mam nadzieje że wtedy Lechia bedzie miala zapewnione utrzymanie, bo Wisła musi to wygrac.
Wiem że ameryki nie odkryłem ale próbowałem :)

Czyli trzeba wszystko wygrac do konca? Wiec to takie proste, dziwne, ze pilkarze na to wczesniej nie wpadli...

:lol:

Marszałek 06.04.2009 22:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 704245)
Ogladam dzis sobie skrot meczu Jaga-Lks i od razu w oczy rzucaja mi sie dwie postacie.

Grosicki i Frankowski.Dobrze wspolpracuja ,generalnie ogladam Jage na Orange Sport i naprawde na nich trzeba bedzie uwazac.

Ja Cie proszę. Na tle ŁKS-u to każdy kto potrafi piłkę kopnąć i się przy tym nie wywrócić to dobrze wygląda. Rzemieślnicy przyjeżdżają, nikt więcej. Jedynie obawiam się piłkarza Frankowskiego, bo łon ****a z niczego jedną na pewno ukłuje. Biorąc pod uwagę naszego mocarza Pawełka, to wpaść może jakiś podstępny strzał i niepotrzebne nerwy mogą się wkraść w nasze szeregi. Nawet jak dobrze odejdziemy mentalnie do tego meczu,jak z Amicą to mimo wszystko na Frankowskiego trzeba uważać.

eye63 06.04.2009 23:16

Na Franka sposób jest jeden, pokiereszować go. Mam nadzieję, że Głowacki nie będzie miał żadnych skrupułów i będzie walczył wręcz równie zażarcie co z Lewandowskim.

Arked 06.04.2009 23:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 704645)
Ja Cie proszę. Na tle ŁKS-u to każdy kto potrafi piłkę kopnąć i się przy tym nie wywrócić to dobrze wygląda. Rzemieślnicy przyjeżdżają, nikt więcej.

Tak. Pokazaliśmy to w zeszłej rundzie w meczu z ŁKS-em (słabszym niż teraz). Jagiellonia jest w tej rundzie jak narazie drużyną lepszą od nas więc należy podejść do nich z należnym respektem.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eye63
Na Franka sposób jest jeden, pokiereszować go. Mam nadzieję, że Głowacki nie będzie miał żadnych skrupułów i będzie walczył wręcz równie zażarcie co z Lewandowskim.

Głowacki nie zagra z Jagiellonią.

Charlie 07.04.2009 05:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eye63 (Post 704648)

A Głowacki nie jest czasem zawieszony za kartki?

zim zum 07.04.2009 08:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez eye63 (Post 704648)

tak chyba na PES 2009 jak sobie ściągnie patcha z Ekstraklasą. Głowacki jest zawieszony za kartki, już tyle razy było to pisane.

ciacho 07.04.2009 08:44

Cytat:

Ja Cie proszę. Na tle ŁKS-u to każdy kto potrafi piłkę kopnąć i się przy tym nie wywrócić to dobrze wygląda.

Przypomnę Ci to po 28 kolejce.

AS82 07.04.2009 09:05

Są dwa scenariusze na to spotkanie wg mnie:
1. Jaga podbudowana dobrymi wystepami w lidze ,zagra bez żadnych kompleksów i bedzie liczyc na duet Frankowski-Grosicki. Widac ,ze dobrze im sie ze soba wspolpracuje,zatem nie sa bez szans w starciu z Pawelkiem i nasza obrona
2. Jaga odbiła sie od dna i zajmuje wysokie 7 miejsce w tabeli ,zatem w tym meczu nie beda sie bardzo spinać i bedzie to mecz do pierwszej bramki , po ktorej juz calkowicie zejdzie z nich powietrze i Wisła spokojnie zainkasuje 3 punkty.
Co by sie niedzialo,trzeba wykorzystac nasza przewage w formacji pomocy i wykorzystac nieporadnosc ich defensywy. Moze atak maja niezly ,ale my mamy przewage w pozostalych formacjach .Jesli marzymy jeszcze o Mistzostwie musimy to wygrac. Stawiam 3-1 dla Nas :)

eye63 07.04.2009 09:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 704677)
tak chyba na PES 2009 jak sobie ściągnie patcha z Ekstraklasą. Głowacki jest zawieszony za kartki, już tyle razy było to pisane.

Najlepiej to sobie majty ściągnij.
Nie ma Głowy, wróci Marcelo - koncept pozostaje ten sam.

zim zum 07.04.2009 09:16

Cytat:

Ja Cie proszę. Na tle ŁKS-u to każdy kto potrafi piłkę kopnąć i się przy tym nie wywrócić to dobrze wygląda.

Wisła Kraków 0-0 Łódzki KS 8 listopada, 16:00

a co powiesz o tym ? :)

7 kotów 07.04.2009 09:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 704692)
Wisła Kraków 0-0 Łódzki KS 8 listopada, 16:00

a co powiesz o tym ? :)

Bez Bodzia Wu wyjechali by z nowym numerem kierunkowym do Lodzi.
Jakies 09.

TSNH 07.04.2009 09:35

Odbiegając od tematu to wypadało by nie pokazać buractwa i wpuścić kibiców Jagi na którys z naszych sektorów......(i tak bedą wolne miejsca)

iiYama 07.04.2009 09:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSNH (Post 704696)
Odbiegając od tematu to wypadało by nie pokazać buractwa i wpuścić kibiców Jagi na którys z naszych sektorów......(i tak bedą wolne miejsca)

http://www.jagiellonia.cp2.win.pl/fo...pic.php?t=6506

ciacho 07.04.2009 09:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 704693)
Bez Bodzia Wu wyjechali by z nowym numerem kierunkowym do Lodzi.
Jakies 09.

Gdyby babcia miała wąsy.. Gdyby nasi potrafili strzelać w inną część bramki niż tam gdzie stał Bodzio W to może i by wyjechali. Ale nie potrafili.

ReymontBoy 07.04.2009 09:54

Pewnie bilety na E dostali bo na D to wątpie...

zim zum 07.04.2009 09:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 704701)
Gdyby babcia miała wąsy.. Gdyby nasi potrafili strzelać w inną część bramki niż tam gdzie stał Bodzio W to może i by wyjechali. Ale nie potrafili.

dokładnie. ciągle tylko gdyby :)

TSNH 07.04.2009 09:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mozdzierz (Post 704700)

dzięki za info....:)

Wojtas 07.04.2009 13:39

Cytat:

Ja Cie proszę. Na tle ŁKS-u to każdy kto potrafi piłkę kopnąć i się przy tym nie wywrócić to dobrze wygląda. Rzemieślnicy przyjeżdżają, nikt więcej. Jedynie obawiam się piłkarza Frankowskiego, bo łon ****a z niczego jedną na pewno ukłuje. Biorąc pod uwagę naszego mocarza Pawełka, to wpaść może jakiś podstępny strzał i niepotrzebne nerwy mogą się wkraść w nasze szeregi. Nawet jak dobrze odejdziemy mentalnie do tego meczu,jak z Amicą to mimo wszystko na Frankowskiego trzeba uważać.

Ale Marszałku,piszesz jakby LKS to byl jakis klubik dla ktorego złozyc 11 graczy zdolnych do gry to juz sukces.

Ja majac Orange obserwuje teraz nasze polskie boskie teamy,bo ogladajac zespol 90 minut mozna wyciagnac jakies wnioski.
Nie ogladajac skroty w Lidze na Canale ,czy w smiesznej "Szybkiej Pilce",tylko wlasnie zobaczyc zespol z perspektywy calego meczu.

I naprawde taki LKS czy Jaga maja zawodnikow dla ktorych taktyka nie ogranicza sie do długiej piły do napadziora tylko mozna z nimi cos rozegrac ,czy sklepac jakas akcje.

Dlatego Bruno,Grosicki,Stano,Frankowski czy Hermes to zawodnicy na których Skorza musi zwrocic uwage,bo Grosicki z Frankiem potrafia naprawde przejsc niejedną obrone .

Podchodze do meczu z optymizmem ,ale musimy uwazac.

kaśka16 07.04.2009 16:28

Będzie trudno, ale wygramy oczywiście. Trzeba uważać na Frankowskiego, bo jest na fali.

JrQ- 07.04.2009 16:32

Bez jaj.
Sam Franek to może będzie dobry na takie gnioty jak ŁKS, Arka itp, ale z dobrymi zespołami nie powinien błyszczeć. Odciąć od piłek i koniec zabawy.

kaśka16 07.04.2009 16:41

Ale myślę, że na mecz z Wisłą szczególnie się zmobilizuje... Co nie zmienia faktu, że z nimi wygramy ;)

radekogi 07.04.2009 16:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarTSW (Post 704896)
Bez jaj.
Sam Franek to może będzie dobry na takie gnioty jak ŁKS, Arka itp, ale z dobrymi zespołami nie powinien błyszczeć. Odciąć od piłek i koniec zabawy.

Zgadzam sie w 100%. Gramy u siebie, Jaga na wyjazdach gra słabiutko, najlepszy przykład co pokazali w Poznaniu. Zero woli walki, Franek chyba 2 razy dotknął piłki i nie oddał strzału przez cały mecz. Odciąć go tak jak inne zespoły odcinały Brożka i bedzie dobrze

kaśka16 07.04.2009 16:45

Szkoda, że Diaza straciliśmy w meczu z Lechem... Lubię jego sposób gry... W ostatnim meczu wszędzie go było pełno.

saklak1906 07.04.2009 16:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kaśka16 (Post 704893)
Będzie trudno, ale wygramy oczywiście. Trzeba uważać na Frankowskiego, bo jest na fali.

Aniby czemu ma byc trudno? a coz takiego gra ta Jagiellonia zeby przed nimi srac w pory. Przypilnowac Franka i Grosickiego i po meczu dla Jagielloni.

Waldus88 07.04.2009 16:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kaśka16 (Post 704904)
Szkoda, że Diaza straciliśmy w meczu z Lechem... Lubię jego sposób gry... W ostatnim meczu wszędzie go było pełno.

Junior zagra w sobote, gdyż są to jego pierwsza i druga żółta kartka dopiero :)

Fan Wisełki 07.04.2009 17:56

Wszyscy zawsze wiedzieli zeby go odciac od podan i bedzie po zabawie ;) Mimo to strzelił tyle goli ile strzelił wiec takie pieprzenie to sobie mozna :) Obyśmy tylko nie żałowali potem ze Franek sie zemscil ;)

Lech ma trudniejszy terminarz do konca niz Wisła i teoretycznie nam powinno byc latwiej i trzeba gryzc trawe!

Naprzod pilkarze, amibicja Wam kaze, grac na calego i walczyc do upadlego!!

Zieniu17 07.04.2009 18:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sayek89 (Post 704205)
Mecz o 3 pkt, Jestem ciekaw jak zostanie przyjęty Frankowski. Co do samego meczu to trzeba go wygrać.

Z tym, że mecz o 3 punkty to ja bym sie zastanowił...:rotfl: bo pzpn planuje przyznawac tyle punktow ile bramek strzeli zwycięska drużyna:-D

kaśka16 07.04.2009 18:07

Kurde, niektórzy z Was olewają Frankowskiego. Możemy o nim pisać różne rzeczy, ale na pewno nie można twierdzić, że jest w kiepskiej formie. Najgorsze co może być to olewanie przeciwnika.

nazgulTSWot 07.04.2009 20:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarTSW (Post 704896)
Bez jaj.

Z Legią jednak błysnął konkretnie. Przypominam również, że Jagiellonia zdobyła najwięcej punktów w meczach rozegranych w 2009 roku.

Z drugiej strony, Jagiellonia na wyjazdach gra słabo. Na pewno to Wisła jest faworytem, aczkolwiek należy pamiętać, że Jagiellonia ostatnio prezentuje się naprawdę korzystnie. Najważniejsze są 3 punkty i to, żeby w końcu zacząć regularnie zdobywać komplet punktów. Nie tylko na Reymonta, ale także na wyjazdach.

Aleks 07.04.2009 20:13

Z Lechem nam mecz nie wyszedł, trudno. Ale czy ma nie wyjść z Wisłą? Ostatnie mecze mogą uskrzydlić naszych piłkarzy i dać wiary w siebie, że można wygrać na Reymonta. Mam nadzieje, że wygramy :)

kaśka16 07.04.2009 20:50

Raczej nie wygracie;) Ale trzeba przyznać, że jesteście czarnym koniem rundy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl