![]() |
Akurat patent na Cracovię ma Boguski.
Co do Pawła na gnieździe to opcję tą można raczej włożyć między bajki. Ale jego obecność na D3 (nawet jeśli byłby zmuszony siedzieć z racji obciążenia i być może kul) jest do zrealizowania i byłaby to fajna sprawa i dla niego jak i dla kibiców. Jeśli miałby siedzieć na loży, równie dobrze mógłby usiąść na D3. I gwoli ścisłości nie chodzi o jakąś motywację do dopingu ze względu na Pawła tylko o 3 fakty - to jego marzenie, to zasłużony człowiek dla Wisły i to chyba najlepszy moment aby zawitał na serce stadionu, w tak ciężkiej dla niego chwili. |
Dobra... tylko jak już wlezie Brozio na to gniazdo to niech nie zacznie "zawsze nad wami" bo to już by poleciało po recydywie :D
Chyba, że dostanie kare na ten miesiąc co to w gipsie będzie to... niech sobie uzyje :D |
heh , pomysł na zaproszenie Pawła, choćby na chwile na D3 - świetny i pisze to bez żadnej ironii.
Natomiast co do samego meczu, to oczywiście pomijając to że i tak jesteśmy piłkarsko od nich o klasę lepsi , to niestety jest to dla żydów najlepszy moment by w końcu nas ograć(to juz chyba 14 ,albo 15 lat - akurat miałem ta nieprzyjemność to na żywo widzieć) - ja licze po pierwsze że nawet bez Brożka , nie będziemy jak stado owiec bez przewodnika(a tak to niestety wyglądało w 2 połowie meczu z Bełchatowem) i też na to że nasi oponenci z jedynej właściwej strony Błoń, jak to mają w zwyczaju, zwyczajnie się posrają. Gdzie nie ukrywam, że boję się tego meczu jak cholera. Byłbym tez za tym by role Brożka wziął na siebie Ćwielong.On jest w cugu i tylko bramki mu brakuje a to będzie świetna okazja by się w końcu przełamać. |
Wyobrażacie sobie jaki by był doping dyby Brożek wszedł chociaż na chwile na gniazdo ?:D miazgaaa!
|
Cytat:
|
hura, hura, Brozek bedzie kierowal dopingiem :evil:
doping miazga powinien byc bez Brozka. a on moze ew. wejsc sobie na chwile na gnizado, cos krzyknac i nara. od kierowania dopingiem sa odpowiednie osoby u nas. poza tym nie ten dzial i nie ten temat na takie rozkminki. co do meczu to mam nadzieje, ze wygramy. nawet 1-0 biore w ciemno. zwlaszcza, ze zostalismy bez napastnikow. |
Moim skromnym zdaniem ten pomysł z Broziem jest dobry ale nie w tym momencie, z kilku powodów:
- raczej teraz Brozek nie bedzie miał ochoty ani humoru do tego, w momencie gdy może pauzować być może nawet do końca roku - wyobrazacie sobie Brożka spiewającego z kibicami "zawsze nad wami" i poźniej ataki na niego ze strony Fucktu i innych PS-ów, że sieje antysemityzm?? - przy naszym aktualnym pechu do kontuzji jeszcze spadnie z gniazda i sie połamie:-) a tak na poważnie to by raczej nawet nie byłby wstanie tam wejść kontuzjowanym Pomysł dobry ale trzeba go odłożyć w czasie... |
Cytat:
swoją drogą proponuję zakończyć już temat Pawła w gnieździe, jeżeli ktoś coś ma z tym zrobić to zapewne info już do niego dotarło, nie potrzeba miliona opinii :P |
Tak dla sprostowania, bilety dziś w Wiślackim Świecie i w kasie sektora C od 17:00 ??
|
Cytat:
http://wisla.krakow.pl/art.php?news_id=5411 |
Jako ze gramy mecz derbowy z klubem "szemranego "pochodzenia ,obowiazkowo nalezy odspiewac hymn Polski.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Tak dla przypomnienia jak zwykle tematy derbowe są ściśle moderowane i wszelkie SZEMRANE posty będą usuwane a autorzy będą mogli sobie odpocząć
|
Moja cora w niedziele konczy roczek !
|
Bardzo ciężki mecz.
Pejsy grają bardzo dobrze w tym roku, są na fali po wygranej z Lechią. Cięzka sprawa bez napadziora. W tamtym sezonei czaem strzelił Zienczuk, w tym sezonie tylko Brozio potrafił uderzyć. Skandalem jest to, że taki klub jakWISŁA ma jednego napastnika! Jednego gościa, który potrafi strzelać bramki. MAciek musi coś wymysleć, chłopaki muszą zagrać na 120%!! Do boju WISEŁKA!!!! |
Cytat:
A co do meczu, to fakt bedzie ciężko, ale derby jak dobrze wiemy rządzą sie innymi prawami a o motywacje zawodników na ten mecz to sie nie boje. EDIT: 1q2 skoro uwzględniasz sparingi to uwzględniaj do końca, Ćwielong trafił chyba 3 razy w sparingach. Jak dla mnie Ćwielong własnie powinien zagrac od początku jako napastnik, widac ze chłopak sie stara i ciągnie gre do przodu. |
Ano napastników naszych to można by do księgi guinessa wpisać.Stan na dziś(zdrowi):
-Niedzielan - 1.5 roku w Wiśle - 1 bramka -Ćwielong - - 0 goli -Beto - 8 sparingów, 3 mecze z ławy - 0 goli. I to by było na tyle.Jedynie Boguski co akurat napastnikiem raczej nie jest coś tam strzelał, ale to co na dziś prezentuje, grą nazwać raczej nie można. Takiego bramkostrzelnego ataku to nie ma chyba żaden klub z 1 ligi. |
Niedzielan w najblizszy weekend, w 90 minut moze sobie zalatwic swoja przyszlosc w Wisle. Uwielbienie trybun i miejsce w pierwszej druzynie.
Wystarczy, ze trafi 2-3 razy do bramki cabajowej. Ja maksymalnie wierze w tego chlopaka, i w to, ze przelamanie nastapi w meczu z TAMTYMI. Ten gosc wie jak strzelac bramki. Moga byc brzydkie, wepchniete nosem, kutasem, kolanem. Ale musza wpasc. Dajesz Andrzej! Dla obydwu Zos! ; ) |
Ja tez liczę że któryś z dwójki Niedzielan,Ćwielong, najlepiej obaj;), coś ustrzelą - Byle tylko Skorża darował sobie kombinacje z Łobo czy też Beto.Skład taki jak był z Bełchatowem + Niedzielan i nie powinno być źle.
|
Cytat:
W sumie dobrze zaprezentowal sie w mlodej, ale z juniorami to nawet Janusz Dino Swierad moglby cos ukąsić. |
Cytat:
|
Nitrox - Beto tylko dlatego zaliczyłem sparingi bo w lidze to on niewiele zagrał - kilka minut w pierwszym, kilkanaście w drugim , kilkadziesiąt w trzecim ,więc nie moża wymagac jakiś cudów, natomiast grał w każdym z 8 sparinach w pierwszym składzie - gdzie powiedzmy sobie szczerze - gola jest o wiele łatwiej strzelić ,niż w meczu o stawke i nic z tego nie wynikło.
Gdzie ja nic do niego nie mam - widać że bardzo się stara, tyle że ja za bardzo nie wiem do czego on tak na prawdę jest nam potrzebny.Bo oprócz wzrostu to on jest przeciwieństwem tego, co chciał Skorża. A na Ćwielonga licze |
Ja się nie zgodzę co do Beto, bo uważam, że jest w nim duży potencjał. Po pierwsze gra tyłem do bramki na najwyższym światowym poziomie i ma dobrą technikę. Na razie to jedyne jego plusy, bo jest wolny, nie gra za dobrze głową i nie wiadomo jak u niego jest ze strzałem. Szybszy już raczej nie będzie, no ale gdyby był to grałby, gdzie indziej aniżeli w Wiśle. Natomiast techniki gry głową, umiejętnego ustawiania się i precyzji strzału może się jeszcze nauczyć, bo ma dopiero 21 lat. Nie chcę przypominać, co prezentował Paweł Brożek w jego wieku. Poza tym sparingi nie są wyznacznikiem czegokolwiek, bo Beto miał zaległości treningowe, a poza tym nasz najlepszy strzelec też nigdy w sparingach nie błyszczał. Będzie jeszcze z Beto duża pociecha, tylko Skorżą musi go odpowiednio ułożyć piłkarsko, tak jak to zrobił z Diazem.
|
Cytat:
|
To pokaż mi zawodnika, w polskiej lidze, który tak dobrze gra tyłem do bramki i jeszcze potrafi umiejętnie utrzymać się przy piłce i celnie odegrać. Na pewno koleś lepiej rokuje od Branko Radovanovicia czy Marcina Robaka, za którego trrzeba byłoby zapłacić ok. 0,4 - 05 mln E. Nie ma co skreślać chłopaka, bo jeszcze nie miał szansy w pełni się pokazać. Tak samo było mnóstwo lamentów na forum odnośnie MArcelo po błędzie w Wrocławiu, a jak się okazuje gra naprawdę dobrze.
|
Cytat:
|
Dajmy jeszcze troche czasu dla Beto , temperatura w Polsce rusza wysoko w górę to i może w Beto obudzi się ten piłkarski klimat Brazylii ;) a tak na poważnie to przypomina Branko Radovanovic'a...czyli jest Paweł Brożek a potem długo długo nic , no zapomniałem o Ćwielongu...w niedziele wygramy będzie dobrze...pozdrawiam
|
A podaj prosze, co wynika z takiego zastawiania sie i trzymania krotko pilki.
Bo to podobnie jak z Kielbowiczem - cudownie sie rozpedzal lewa strona i potrafil ulozyc noge do dosrodkowania na 32tys sposobow. Tyle ze w 99% przypadkow gówno z tego wynikalo. Pokoi co, to Beto jest slabszy od Kmiecika. Wymienil stryjek siekierke na kijek. |
Cytat:
|
Łobo kilka lat temu ( w Płocku) grywał jako napadzior , dopiero w Lubinie przekwalifikowali go na prawe skrzydło.No ale to zależy od Skorży jaki skład wystawi.
Co do Beto to od samego początku pisałem ze z ligi stanowej nie ściagnie sie drugiego Pato czy Robinho, prędzej zawodnika (w najlepszym razie) klasy Brasili lub takiego słabszego Pauliste a w najgorszym tych co grali w Pogoni Szczecin. |
Cytat:
wiec nie wynośmy chłopa na piedestały bo strzelił 3 gole. Ciekawe czy podobna by była opinia jakby nie wrócił do Polski. Nie sadze, bo wszyscy o nim zapomnieli My na tym forum potrafimy tylko narzekac Beto słaby, ten słaby, a jakoś nikt nie mowi ze waszka G.. yy Marcelo G gra na razie baaardzo poprawnie. Mieliśmy w Bełchatowie 20 sytuacji, owszem nie strzeliliśmy nic, jesteśmy nieskuteczni, ale mieliśmy okazje. ****a Rok czy 2 lata temu, to w meczu po 3 starzły oddawaliśmy. Niestety,ale z braku laku... |
Cytat:
|
Cytat:
na pewno tak zadziorny i przebojowy piłkarz zastąpi Brożka :) |
Cytat:
|
Na tym forum jest mnóstwo żenujących płaczków - kibiców sukcesu, którzy tylko potrafią krytykować. Jakby poziom frustracji i narzekań przełożył się na głośność dopingu, to byłoby zajebiście. Beto powinien wyjść w pierwszym składzie, bo te klocki grające na obronie cracovi mogą stłamsić delikatnego Boguskiego czy Ćwielonga. Poza tym drużyna powinna grać piłki do Beto na wykończenie akcji, a nie tylko po to aby on ją rozegrał.
|
BTW.. Ciekawostka:
Co roku, odkad Ice awansowaly, mecze rewanzowe wygladaja tak, ze ZAWSZE - my jestesmy w lekkim dolku/zadyszce/gorsze formie, a parchy wrecz eksploduja mistrzowska forma. I ZAWSZE konczy sie to ich zmiecieniemz powierzchni ziemi. Tak bedzie i tym razem, gdy jako zespol w kryzysie wygramy tradycyjnie 3:0. A z dziadostwa zamiedzowego nie zostanie nawet pyl. |
Dokładnie, ja też jestem przekonany że ich zmieciemy. :)
Zastanawia mnie jednak inna sprawa a mianowicie zestawienie obrony. Skorża ma nie mały orzech do zgryzienia. Głowa i Marcelo mają zagrożenie żółtych kartek, więc jeśli jakąś dostaną w tym meczu (a na derbach o to nie trudno) to nie mamy stoperów na Lecha. Chyba najlepiej by było jakby na derbach jeden z nich usiadł na ławie (wg. mnie Głowa) bo chłopaki i tak w tym meczu będą gryźć trawę a na Lechu bez Głowy nasza obrona posypie się jak domek z kart. |
Cytat:
|
Takie fakty, że wszyscy wieszają psy na Beto, a jakby piłka po jednym z kornerów (co Beto takim pół szczupakiem uderzał, ale trafił nieczysto) wpadła do siatki to wszyscy by się roztkliwiali nad tym jaki to świetny grajek i jak potrafi się zastawić. Dajcie mu trochę czasu zanim zaczniecie gościa równać z błotem. Podejrzewam, że jeśli Skorża postawi na niego to będą jeszcze z niego ludzie. Tylko najważniejsze, żeby czasem po prostu szybciej odegrał zamiast się zastawiać, bo często to jest aż za bardzo przewidywalne. A jak będzie stosował też inne rozwiązania, to będzie jeszcze groźniejszy. No i musi się trochę wyzbyć egoizmu i myślę, że będzie bardzo dobrze. Widzę w nim potencjał. Mam nadzieje, że przeciwko Cracovii wybiegnie od początku.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:21. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl