![]() |
Cytat:
|
To skoro sa takimi mistrzami to niech sie zmierza z mistrzem Polskim :K-1,Kick-Boxing-Muay Thai itd i niech sie zastanowia czy ich sztuka walki jest wartna tego co robia.
|
Dla nich warta, i to jest dla nich najważniejsze. Będą chcieli się w MMA pobawić to pewnie spróbują czegoś innego, nowego.
|
Dokladnie zabijako :)
|
no to Mamed zabił prawie :P
|
Poza tematem: da sie obronic przed nozem, ale trzeba miec cohones. Heh, znam takiego co neraz mu sie udao, raz maczeta, drugi raz metrowy pret, wyrwał i jeszcze poprawił przez łeb napastnikowi. Pzede wszsytkim zimna kew.
|
Nie ma co tu rozkminiać, każdy robi to co lubi, dla jednego jest to pasja/zajawka dla drugiego sposób na życie itp itd
Co do obrony przed nożem to tu chyba trzeba mieć jednak dobre cohones.. Są też SW, które w tym mogą pomóc np żydowska krav maga, którą praktykowali agenci mosadu .. Oskar jak chcesz być streetfighter'em to dobre byłoby SAMBO - podobno zdaje egzaminyna to o co Ci chodzi (trenowali to oficerowie szmaciarze z nkwd.). zresztą można poczytać na necie o tym, szkoła tego jest gdzies w Nowej Hucie. co do SW polecam oglądnąć to : http://www.youtube.com/watch?v=Nl2ES4XV_hw Anatomia Sztuk Walki. Z ich badań wynika, że najmocniejsze pier... z łapy ma bokser, najmocniejszy kop to kolano z muy thai, a najbardziej niebezpieczne to ninjutsu . Bardzo fajny dokument ! |
eee PenQ ten dokument to mało udowadnia- każdy zawodnik inny - nie da się tego zbadać kto będzie miał co najmocniejsze tak naprawde
|
a ja sie pochwale że kiedys trenowałem u Punishera w Sosnowcu.........
kumaci wiedzą o kogo chodzi;) |
czesc
wpłynął na mnie artykuł na aktualnej "Forzy" przypomniał nam bardzo ważne hasło... Jesteś Wiślakiem? - trenuj sporty walki. Polecam Międzyszkolny Klub Sportowy "Spartakus" Oddział w Krakowie Sekcje: ul. Tyniecka 7 ul. Królewska 1 tel. 501 616 789 , 606 248 108 e-mail: [email protected] www.karate.krakow.pl Instruktorzy: Paweł Janusz 3 Dan Michał Janusz 2 Dan Rafał Wajda 2 Dan oraz zupełnie nowa sekcja z tradycjami Krakowskie Centrum Karate Tradycyjnego nr licencji: 071 507 115 655 Instruktor: Ireneusz Dworakowski 2 Dan W lipcu i sierpniu treningi odbywają sie w poniedzialki i środy w szkole podst nr 132 ul Benedyktyńska 4 ( w Tyńcu). w wakacje te treningi są niedpłatne. Zapraszam |
Cytat:
dobra szkoła, shoto kan - karate tradycyjne, warto SKWK organizuje spotkanie i trening z Markiem Piotrowkim "Punisherem" ze względu na promocję sportów walki w środowisku kibiców Wisły POWRÓT LEGENDY Seminarium z Markiem Piotrowskim „PUNISHERS’ DAY” 3.10.2009r Pamietam jak bylem na gali Kickboxingu na Hali Wisły z 14 lat temu. Gość miażdży. Jakis pijoczek chciał zacząć doping i zawył: Piotreeeek Markowskiiii !! :lol: Wtedy walczyła też nie tak znana Iwona Guzowska. http://i.wp.pl/a/f/jpeg/22459/marek_piotrowski_470.jpeg |
Powie tam Sambo... hmm nie jestem za bardzo prekonany bo wole BJJ , nigdy tego nie widzialem ,nie chce tego oceniac ,ale...BJJ bardziej mi sie widzi.Poczytam sobie o tym.
Co do Discavery , to nie jestem do tego przekonany , moze maja aparature itd ale NIGDY w normalnej walce nie wejdzie proste kolano(prawie) ,bo kazdy na jakis sposb sie chroni i kazdy jest podeksytowany,adrenalina itd.Troszke racji napewno maja.Naj niebiezpieczniejsze jesli chodzi o sztuke walki to ninjutsu ? |
Co sądzicie o kickboxingu połączonym z przewrotami i elementami karate ??? Chodził ktoś może ??? A tak w ogóle jaką sztuke walki polecacie ?
|
Ramon Dekkers,
Styl walki: Thai Boxing, Kickboxing Statystyka: 185 zwycięstw ( 98 przez KO ), 20 porażek, 5 remisów http://www.youtube.com/watch?v=M3R4xtjl5b4 jak dla mnie,gość to chodzący zabijaka..i chyba sie skusze na MT :D |
Tu masz prawdziwego zabijake :D Fedor
http://www.youtube.com/watch?v=20-o3pIqRlI Mieszane sztuki walki: 2008-obecny: Mistrz World Alliance of Mixed Martial Arts (WAMMA) w wadze ciężkiej 2004: Pride Grand Prix Heavyweight Tournament – 1. miejsce 2003-2007: Mistrz Pride FC w wadze ciężkiej 2002: Rings Kings of Kings Tournament – 1. miejsce 2001: Rings World Class Tournament – 1. miejsce w wadze ciężkiej Sambo bojowe: 2009: Mistrzostwa Rosji – 1. miejsce w kat. +100 kg 2008: Mistrzostwa Świata – 3. miejsce w kat. open 2008: Mistrzostwa Rosji – 1. miejsce w kat. +100 kg 2007: Mistrzostwa Świata – 1. miejsce w kat. open 2007: Mistrzostwa Rosji – 1. miejsce 2006: Mistrzostwa Rosji – 1. miejsce 2005: Mistrzostwa Świata – 1. miejsce w wadze ciężkiej 2005: Mistrzostwa Rosji – 1. miejsce w kat. +100 kg 2002: Mistrzostwa Świata – 1. miejsce w kat. open 2002: Mistrzostwa Świata – 1. miejsce w wadze ciężkiej 2002: Mistrzostwa Rosji – 1. miejsce 2000: Mistrzostwa Rosji – 3. miejsce 1998: Mistrzostwa Rosyjskich Sił Zbrojnych – 1. miejsce w wadze ciężkiej 1998: Mistrzostwa Rosyjskich Sił Zbrojnych – 2. miejsce w kat. open 1998: Mistrzostwa Rosji – 3. miejsce 1997: Mistrzostwa Europy – 1. miejsce 1997: Mistrzostwa Rosji – 1. miejsce Judo: 1998: Mistrzostwa Rosji – 3. miejsce w kat. open 1997: Mistrzostwa Rosji – 1. miejsce w kat. +100 kg Do tego MMA 31 zwycięstw (8 przez KO/TKO, 16 przez poddanie, 7 przez decyzję) – 1 porażka – 0 remisów – 1 no contest) |
Ćwiczy ktoś jakieś sztuki walki w Extremefitness na Wiśle? Jeśli tak to można na PW, bo mam parę pytań.
|
Jaki polecacie Sport Walki na początek i gdzie zacząć go trenować, może być PW.
|
Podbijam, dodam, że okolice Ruczaju, nastolatek. Tylko nie mówcie proszę, że ceny w J&J Skotniki są normalne. = o
|
Czy można ćwiczyć jakąs sztuke walki na Wiśle oprucz boksu.? Chodzi mi głównie o kickboxing. Jeśli kto bedzie miał jakies namiary to pisać . :)
|
Cytat:
Wiśle !! :evil: http://www.tswisla.pl/ Sekretariat(12) 630 45 00 |
Jeżeli miałby ktoś na zbyciu worek treningowy, w miare dobrym stanie, to pisać na priv. Sory za OT
|
ja to mogę nawet kupić worek, jak by ktos mial go gdzie powiesić na terenie NOWEJ HUTY i żebym mógł pokopać z raz w tygodniu chociaż
|
podpowie mi moze ktos gdzie zrobic badania lekarskie do trenowania np. boksu?
Moj lekarz I kontaktu zlecil mi badanie krwi,moczu i dal skierowanie do poradni sportowej.Dzwonie do tej poradni bo mam juz wyniki a ci mi wylatuja z tekstem w stylu "zapraszamy I Grudnia lub wizyta prywatna 200zl od zaraz" Chce cos zaczac trenowac ale co mam czekac do grudnia? Nie znacie jakiejs poradni ktora da mi ten swistek od zaraz? Pamietam ,ze gdy gralem w pilke nozna to badania wygladaly tak: -sprawdzali cisnienie krwi -osluchali pluce,serce itd.. -Dziekuje ! Zdrowy moze grac.. Pomocy ;) |
wiem ze do kick boxu musialem kiedys wykonac eeg ,robilem to w przychodni w RYNKU PODGORSKIM
|
|
w jaką częśc nogi najlepiej trafic przeciwnika żeby od razu upadł na glebe ? Piszczel ? kostka ? kolano ? Czy jest to bez znaczenia bo liczy sie siła uderzenia ? Oczywiście mam na myśli uderzenie z nogi.
|
Kolano...ale to grozi ciężkimi obrażeniami! Oczywiście zależy jak mocno sie kopnie
|
ja mysle ze w kolano jest bardzo ciężko kopnąć aby zrobic krzywde ,po pierwsze trzeba uderzyć z dobrej strony czyli z przodu ,ale tego nie uczą na treningach ,kiedyś bawiłem sie w karate itp i wydawało mi się że kopniecia to podstawa ,teraz uważam ze jak powalać to tylko z łapy
|
Cytat:
Zasadniczo kopnięcia nożne na dół nie są stricte nokautujące ( mówię o pojedynczych) to potrafia tylko najlepsi, ew.jeśli jest duża dysproporcja masy czy umiejętności przeciwników. Co innego kilka serii uderzeń na udo które mogą spowodować skuteczne wyeliminowanie przeciwnika z walki |
Cytat:
Oczywiście wszystko zależy od tego czy chodzi o sport zawodowy czy uliczny casual. Żeby tylko obalić czy żeby uszkodzić. Mimo wszystko jednym kopnięciem rzadko da się coś wskórać. Staw skokowym. Tutaj złamać jest ciężko, najczęściej pęka torebka stawowa- specyficzny ból. Dobre podcięcie, parter, dziękuję. Kolano. Kopniesz centralnie z dużą siłą to możesz pogruchotać. Kopnięcie w dolną, górną albo boczną część z odpowiednim impetem może spowodować przesunięcie się rzepki i po wszystkim. Piszczel. Albo złamiesz, albo konkretnie obijesz. Ból specyficzny, ciężko kopniętemu stanąć, metaforycznie, twardo na nogi. W tym wypadku unikać oczywiście kontaktu piszczel-piszczel, to służy tylko do blokowania a i tak jest bardzo ryzykowne i kontuzjogenne. Udo- aby osłabić mięsień i spowodować samoistne uginanie się nogi, czasami udaje się jednym kopnięciem jednak aby obalić powinieneś uderzyć w uda obydwu nóg. |
Czy chodzi ktoś na Kick'a w eXtreme fitness na R22?
jezeli tak prosze o PW :) |
Umówmy się że low kicków od Pudziana raczej lepiej się nie uczyć :)
|
Niech mi ktos powie,jak powinno zakladac sie owijki.
|
Odezwij sie na gg to Ci napisze.. xP
|
|
Hmm... Ciekawy temat widzę się utworzył, ze swojej strony jak najbardziej mogę polecić TaeKwon - Do !
Świetna sztuka walki w 90% polegająca na używaniu nóg. Skuteczna. Trenowałem 2 lata w Myślenicach, jednak sekcja się rozpadła. |
Jaką sztukę polecanie dla osoby, która dopiero ma zamiar "bawić się w te klocki" ? ;)
|
taekwon-do jest ok mozesz potrenowac rozciągnąć sie ,pomachać nogami a potem przejdz na kick boxing ,nauczysz sie technik bokserskich i przede wszystkim są tam sparingi...aha i zmień nick żle sie kojarzy
|
do master 17.
Jak masz zamiar dopiero bawić się w te klocki to proponuję klocki Lego Duplo w sam raz dla początkujących. |
Jak już mowa o Taekwondo to trenował ktoś tutaj: http://www.taekwondo.org.pl/
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:42. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl