![]() |
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,357...k_od_raju.html
Cytat:
Tercje: 0:1, 1:2, 0:0 Bramki: 0:1 Bondarevs (10. Słaboń), 1:1 Bacul (31. Gonera), 2:1 Verczik (36.), 3:1 L. Laszkiewicz (40. Słaboń) GKS Tychy: Sobecki - Gonera, Jakesz, Bacul, Parzyszek, Paciga - Mejka, Majkowski, Proszkiewicz, Garbocz, Sarnik - Kotlorz, Śmiełowski, Bakrlik, Bagiński, Woźnica - Prochazka, Banachewicz, Jakubik, Krzak, Wołkowicz. Cracovia: Radziszewski - Csorich, Bondarevs - L. Laszkiewicz, Słaboń, D. Laszkiewicz - Szkorvanek, Dudasz, Verczik, Mihalik, Witowski - Noworyta, Dulęba, Piotrowski, Kowalówka, Radwański - Kłys, Wajda, Cieślicki, Pasiut, Rutkowski. Stan rywalizacji: 1:3 (do czterech zwycięstw) |
Jak widze niektorych,ktorzy az slinia sie , ze krakowski zespol jest juz tak blisko zeby miec mistrza w hokeju to zastanawiam sie czy wy przypadkiem nie pomylyliscie forum Wisly z kims innym?
|
Unia Oświęcim prowadzi w play offach 2-1 z Krynicą i tylko jednego zwycięstwa brakuje do powrotu do najwyższej serii rozgrywek. Spadek druzyny do I ligi spowodował istny bum na Unie w Oswiecimiu i chłopaki daja naprawde czadu. Od wyjazdów na baraże do Bytomia w 500 osób, przez wojaże po okolicznych wioskach za piłkarska drużyną i "temperowaniu nielubianych od dawna", wizytowanie Katowickiego spodka w 150, przez skrojenie flagi Podhala, zyskanie silnej zgody z Olkuszem, przepędzeniu ochrony na lodowisku w Opolu w 100 osób, skrojenie flagi i ustawce z Odrą 15x15 (niestety przegranej) aż po nigdy do tej pory nie widziany w Oświecimiu pokaz Ultras:
http://unia-oswiecim.pl/galeria/2008.../slides/07.jpg http://unia-oswiecim.pl/galeria/2008...%20009.jpg http://unia-oswiecim.pl/galeria/2008...s/IMG_1226.JPG http://unia-oswiecim.pl/galeria/2008...es/0%20031.jpg Dla zainteresowanych polecam: www.unia-oswiecim.pl |
Osobiście na mistrza typowałem Tychy, ale wygląda na to ze Cracovia obroni tytuł. A my w Sanoku jak co roku w ostatnich latach emocjonowaliśmy walką o utrzymanie w lidze...
A już niedługo Reprezentacja zagra o powrót do Elity http://www.mistrzostwaswiata.torun.pl pozdrawiam z "Miasta Hokeja" :-) |
No niestety, chyba przedtem za wcześnie pokusiłem się o wytypowanie dwóch drużyn z małopolski w finale, szkoda bo po dobrej grze przed play-offami i wygranych dwóch meczu z Tyszanami, Nowotarżanie odpadli w półfinale. Liczyłem ze w tym roku zleją pasiaków i Mistrz wróci do NT, jednak nie w tym roku.
P.S. Czyżby wielki powrót Unii... |
"Szarotki" sezon 2008/2009 kończą z brązowym medalem. 13 marca hokeiści Wojasa Podhale pokonali gdańskiego Stoczniowca 4:3. Wiadomo,ze apetyty mielismy wielkie przed PO, ale braz tez cieszy.
|
Unia Oświęcim wraca do ekstraligi, czyli tam gdzie jej miejsce!! Nie zejdzie z trybun wiara ma...
http://www.hokej.net/?c=mdAktualnosci-cmPokazTresc-90-20961-unia,oswiecim,powraca,do,plh! |
http://unia-oswiecim.pl/galeria/2008...%20013.jpg
Unii w Krynicy ponad 200 osób. po meczu w Nowym Sączu małe atrakcje ze strony Sandecji. |
Cracovia po dwóch tercjach gromi GKS Tychy 6-0. Jest to najprawdopodobniej ostatni mecz o mistrzostwo więc Cracovia będzie mistrzem PLH
|
mistrzostwa sie zaczeły a tu pusto .. jak myslicie awansuja nasi??
ja osobiscie myśle ze dzis dostana i z Włochami tez.... |
E tam mistrzostwa.
Już za chwilę w NHL play-offy się zaczynają. :hura: |
Bramkarz legenda czyli Dominik Haszek ma powrócić na lód. Od nowego sezonu jak podaje idnes.cz (http://hokej.idnes.cz/hokejovy-sok-d...40050_hokej_ot) ma wzmocnić klub w którym się wychował czyli HC Pardubice. Dominator 9 czerwca 2008 oficjalnie zakonczył karierę i pożegnał się z Detroit Red Wings
|
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358...ozrabiali.html
no i znów bijatyka, znów bijatyka, bijatyka cały dzień !!! :) Cytat:
|
Dramatyczna sytuacja Szarotek:
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358...na_lodzie.html Zawodnicy odchodzą, klub ma zaległości finansowe. Wszystko następstwem odejścia Wojasa - a to z kolei spowodowane kryzysem finansowym. Obawiam się, że legenda polskiego hokeja albo zagra sezon juniorami, albo od razu karnie zostanie zdegradowana o klasę niżej. Chyba, że wydarzy się cud... PS. i co za ironia losu - 18-20 lat temu w identycznej sytuacji była sekcja hokejowa Pasów. A Szarotki były hegemonem w lidze. Teraz sytuacja się odwróciła. |
No i mimo różnych kolei losu ze sponsorami Podhale dziś awansowało do finału PLH po zwycięstwie 6:0 nad GKSem Tychy. A w finale Podhale zagra z Cracovią, tak więc walczyć Podhale! :D
|
Cytat:
Cytat:
No to mamy dwójkę z naszego województwa w finale, to co wywróżyłem w tamtym roku, spełniło się w tym, liczę na powrót trofeum do NT P.S. HEJ, HEJ PODHALE!!!:D |
Igor,
ja mam nadzieję, że ten wielki sukces (bo to, że Podhale jest w finale ligi to prawdziwy sukces, biorąc pod uwagę wcześniejsze kłopoty) spowoduje, że coś się w Nowym Targu ruszy. Bo górale siedzą na tyłku i nic nie robią, by bronić klubu - wizytówki całego regionu. Rozumiem, że sam Wojas ma ciągle utrzymywać klub? Przecież w NT i najbliższej okolicy mieszka 50 tys. osób, jest sporo firm i do tego Polonia. Wziąć, zorganizować drugą grupę 100 i klub się uratuje. Na razie mimo sukcesu sytuacja jest zła. Lodowisko zarządzane fatalnie, ostatnio była awaria instalacji - ale wszyscy mają to w nosie. Na meczu Podhala po raz pierwszy od niepamiętnych czasów burdy. Nawet na półfinałach z Tychami nie było kompletu. Co do finału - Podhale zagra na luzie, bo awans to wielka niespodzianka. Ale raczej sensacji się nie spodziewam. Widziałem w tym roku dwa mecze Szarotek z Pasami i widoczna jest różnica co najmniej 1 klasy. Cracovia ma dobrego bramkarza, świetną obronę i rewelacyjny atak z Laszkiewiczem. Pięknie rozgrywają grę w przewadze. W osłabieniu świetnie się ustawiają. Podhale musi liczyć na dobrą formę Zborowskiego, kontry i skuteczność Kolusza. Dziś błysnął, pokazał że jest w wielkiej formie. |
Cytat:
Pozostaje tylko wierzyć w to co wydaje się nierealne. |
KS KTH Krynica-Zdrój wygrał trzeci mecz z TKH Nesta Toruń 5-3 i zapewnił sobie awans do przyszłorocznych rozgrywek Polskiej Ligi Hokejowej. :)
Ostatni decydujący mecz KS KTH Krynica-Zdrój - TKH Nesta Toruń 5:3 (1:2, 3:0, 1:1) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Co do szans Podhala, to wiadomo, że statystycznie Cracovia ma więcej do zaoferowania, ale są jeszcze ludzie w Podhalu którzy mogą swoim doświadczeniem, pociągnąć zespół jest Baranyk jest Zapała, to nie są jacyś hokeiści z przypadku, liczę że zagrają naprawdę na wysokim poziomie w finale. |
Szacunek dla Szarotek za dzisiejszą postawę!
|
Kolega powyżej mało sprecyzował, ta postawa to WYGRANA z pejsami na wyjeździe 4:3!! Niestety nie oglądałem meczu, bo pewnie jak większośc użytkowników tego forum oglądałem wypociny w Białymstoku...
16 i 17 mecze w NT. A tak w roli podsumowania meczu: ComArch Cracovia – Wojas Podhale 3:4 (0:0, 1:3, 2:1) 0:1 - Kmiecik (Ivičič) 26:11 (5/5) 1:1 - Łopuski (Musial) 28:26 (5/5) 1:2 - Kapica 36:10 (5/5) 1:3 - Baranyk (Bakrlik) 36:49 (5/5) 2:3 - Dudaš (Łopuski) 41:26 (5/3) 2:4 - Kolusz (Baranyk) 43:56 (5/5) 3:4 - Musial (Łopuski, Radwański) 45:33 (5/5) HEJ,HEJ PODHALE!! |
Ja mecz oglądałem,naprawdę dobry hokej jak na nasze Polskie realia.Koszmarny błąd Radzikowskiego przy bramce na 1-2.Ogólnie jak reszta spotkań będzie tak wyglądać jak dziś to będzie bardzo dobrze:)
Edit.Tak jest 1-1 |
Czy to oznacza, że stan rywalizacji jest 1:1..?
|
Cytat:
EDIT: River nie zapeszaj :D Jest dobrze, skazywani na pożarcie, potrafią wygrać w paszczy lwa. Koszernym nawet Maleńczuk nie pomógł: Cytat:
|
Jutro jeszcze mi mowi kumpel z NT, grają w Krakowie.. Gdyby tak Szarotki wygrały ten drugi mecz... :>
|
Cytat:
|
Rocco a co w NHL nie puszczają szmatławców?:P Co tu dużo mówić nie ma porównania tak PLH do NHL jak i Ekstraklasy np do Premiership.Inny świat ,inni zawodnicy.Ale jak się nie ma co się lubi... :D
|
no owszem,ale TO mnie przerosło :D poza tym,nie widzialem u gospodarzy 100% determinacji w walce o zwyciestwo... coz,dzieki tej porazce beda mieli okazje swietowac ew.mistrza u siebie:) no ale dość teorii spiskowych:) w nocy gra Washington i ja sie na tym skupiam:)
|
Podhale wygrywa drugie spotkanie :), dziś 5-4, prowadzi w serii 2-1, teraz dwa spotkania w Nowym Targu :)
|
Na meczu był Fedorowicz. Przyszedł z profesorem. Żenada.
Brawa dla Podhala! Teraz koniecznie trzeba wygrać min. 1 mecz w Nowym Targu i mistrzostwo będzie na wyciągnięcie ręki. |
Jest ktos w radzie miasta jeszcze za Wisłą czy filipiak wszystkich kupił?
ale to ten temat Podhale ostro daje popalić, nie sądziałem nawet że nawiąże walke a tu prosze... Przy dużym farcie moga zakończyć sprawe dwoma meczami u siebie.... |
Cytat:
|
Bo Filipiak prowadzi swoje akcje agitacyjne i potem ma tego efekty. To stary komuch i ze współczesnymi "politykami" doskonale się dogaduje. Tu flaszeczka, tu karnecik na żydów, tu zabierze kogoś na tournee po USA i się kręci.
|
Ponoć...stary, ale nie jestem w stanie tego dokładnie zweryfikować. Osoba, która mi o tym mówiła, siedziała po drugiej stronie lodowiska.
Tak czy owak, został konkretnie zwyzywany przez trybuny i tutaj trzeba sobie zadać pytanie, czy mieliby powód, by tak potraktować młodego pana F. ... |
Jako że kibicuje Unii finał PLH nie wywołuje u mnie nadmiernych emocji. Jednak z dwojga złego wolałbym aby mistrzostwo trafiło do Nowego Targu.
Mam pytanie do kogoś z NT jak wygląda sytuacja z Wojasem? W prasie głośno było o tym że ma wycofać się ze sponsorowania hokeja. Czy wejście do finału może zmienić jego decyzję? |
Wojas w zasadzie już się wycofał. Jego wkład finansowy w Podhalu jest minimalny. I nie z tego powodu, że mu się nie chce. Po prostu nie ma pieniędzy. Wojas popłynął na kontrakcie dla polskiej armii. Porwał się z motyką na słońce, a potem ten kontrakt zerwano. Zaszkodziło to firmie i jej marce.
Problem w tym, że Wojasowi - prawdziwemu pasjonatowi hokeja - nikt na Podhalu nie chce pomóc. Wszyscy patrzą z założonymi rękami, wymagając jeszcze samych zwycięstw. A wystarczyłoby od każdego handlarza na targu ściągać po1 zł w dniu targowym na Podhale. I przetrwanie klubu byłoby zapewnione (oczywiście, mówię o skromnym bycie, nie budowaniu potęgi). Nowy Targ udowodnił, że mają świetne szkolenie młodzieży. Ja widzę tutaj mnóstwo młodziaków, którzy na podwórkach zamiast kopać piłę w lecie biorą łyżworolki, kije i grają w hokeja na asfalcie. W zimie oprócz treningów na hali robią lodowiska na otwartym powietrzu (u nas w Krakowie też kiedyś takie robiono - pamiętam takie w Bronowicach przed wiaduktem). Potencjał jest olbrzymi. Taki Kmiecik, Kapica, Gruszka (obecnie kontuzjowany, ale świetny w sezonie zasadniczym), Galant, Bryniczka, Ziętara - to wszystko młode chłopaki, które dopiero stawiają pierwsze kroki w dorosłym hokeju. Dlatego dla polskiego hokeja, który jest w katastrofalnym stanie Podhale Nowy Targ jest światełkiem w tunelu. Ci młodzi zawodnicy mają tu szanse na rozwój i regularną grę. Wielka byłaby szkoda, gdyby ten klub znikł z mapy hokejowej Polski. A dwa mecze wygrane w Krakowie to nie niespodzianka, to megasensacja. Dalej uważam Cracovię za zdecydowanego faworyta, ale jestem pełen podziwu dla Szarotek. Za niesamowitą walkę i ambicję. |
punkt bonusowy - to akurat mało ważne że parchy go dostały a nie Podhale...co to w ogóle jest, gdzie to obowiązuje oprócz naszej żałosnej ligi?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:05. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl