Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Hokej na lodzie (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5293)

Domas 14.03.2009 00:40

http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,357...k_od_raju.html

Cytat:

Comarch Cracovia jest o krok od obronienia mistrzostwa Polski! W najmniej emocjonującym meczu finałów krakowianie pewnie pokonali GKS Tychy i w poniedziałek we własnej hali mogą przypieczętować sukces. Brązowy medal zdobył Wojas/Podhale
GKS Tychy - Comarch Cracovia 1:3

Tercje: 0:1, 1:2, 0:0

Bramki: 0:1 Bondarevs (10. Słaboń), 1:1 Bacul (31. Gonera), 2:1 Verczik (36.), 3:1 L. Laszkiewicz (40. Słaboń)

GKS Tychy: Sobecki - Gonera, Jakesz, Bacul, Parzyszek, Paciga - Mejka, Majkowski, Proszkiewicz, Garbocz, Sarnik - Kotlorz, Śmiełowski, Bakrlik, Bagiński, Woźnica - Prochazka, Banachewicz, Jakubik, Krzak, Wołkowicz.

Cracovia: Radziszewski - Csorich, Bondarevs - L. Laszkiewicz, Słaboń, D. Laszkiewicz - Szkorvanek, Dudasz, Verczik, Mihalik, Witowski - Noworyta, Dulęba, Piotrowski, Kowalówka, Radwański - Kłys, Wajda, Cieślicki, Pasiut, Rutkowski.

Stan rywalizacji: 1:3 (do czterech zwycięstw)

fantom chicago 14.03.2009 03:25

Jak widze niektorych,ktorzy az slinia sie , ze krakowski zespol jest juz tak blisko zeby miec mistrza w hokeju to zastanawiam sie czy wy przypadkiem nie pomylyliscie forum Wisly z kims innym?

Krystian14 14.03.2009 05:49

Unia Oświęcim prowadzi w play offach 2-1 z Krynicą i tylko jednego zwycięstwa brakuje do powrotu do najwyższej serii rozgrywek. Spadek druzyny do I ligi spowodował istny bum na Unie w Oswiecimiu i chłopaki daja naprawde czadu. Od wyjazdów na baraże do Bytomia w 500 osób, przez wojaże po okolicznych wioskach za piłkarska drużyną i "temperowaniu nielubianych od dawna", wizytowanie Katowickiego spodka w 150, przez skrojenie flagi Podhala, zyskanie silnej zgody z Olkuszem, przepędzeniu ochrony na lodowisku w Opolu w 100 osób, skrojenie flagi i ustawce z Odrą 15x15 (niestety przegranej) aż po nigdy do tej pory nie widziany w Oświecimiu pokaz Ultras:

http://unia-oswiecim.pl/galeria/2008.../slides/07.jpg

http://unia-oswiecim.pl/galeria/2008...%20009.jpg

http://unia-oswiecim.pl/galeria/2008...s/IMG_1226.JPG

http://unia-oswiecim.pl/galeria/2008...es/0%20031.jpg

Dla zainteresowanych polecam: www.unia-oswiecim.pl

Grzegorz z Sanoka 14.03.2009 10:38

Osobiście na mistrza typowałem Tychy, ale wygląda na to ze Cracovia obroni tytuł. A my w Sanoku jak co roku w ostatnich latach emocjonowaliśmy walką o utrzymanie w lidze...

A już niedługo Reprezentacja zagra o powrót do Elity
http://www.mistrzostwaswiata.torun.pl

pozdrawiam z "Miasta Hokeja" :-)

igortsw 14.03.2009 10:49

No niestety, chyba przedtem za wcześnie pokusiłem się o wytypowanie dwóch drużyn z małopolski w finale, szkoda bo po dobrej grze przed play-offami i wygranych dwóch meczu z Tyszanami, Nowotarżanie odpadli w półfinale. Liczyłem ze w tym roku zleją pasiaków i Mistrz wróci do NT, jednak nie w tym roku.

P.S. Czyżby wielki powrót Unii...

wkurzona 14.03.2009 23:00

"Szarotki" sezon 2008/2009 kończą z brązowym medalem. 13 marca hokeiści Wojasa Podhale pokonali gdańskiego Stoczniowca 4:3. Wiadomo,ze apetyty mielismy wielkie przed PO, ale braz tez cieszy.

donPedro23 15.03.2009 22:27

Unia Oświęcim wraca do ekstraligi, czyli tam gdzie jej miejsce!! Nie zejdzie z trybun wiara ma...

http://www.hokej.net/?c=mdAktualnosci-cmPokazTresc-90-20961-unia,oswiecim,powraca,do,plh!

Oswięcim 16.03.2009 19:12

http://unia-oswiecim.pl/galeria/2008...%20013.jpg

Unii w Krynicy ponad 200 osób. po meczu w Nowym Sączu małe atrakcje ze strony Sandecji.

rafalek 16.03.2009 19:43

Cracovia po dwóch tercjach gromi GKS Tychy 6-0. Jest to najprawdopodobniej ostatni mecz o mistrzostwo więc Cracovia będzie mistrzem PLH

marcinugorek 14.04.2009 16:35

mistrzostwa sie zaczeły a tu pusto .. jak myslicie awansuja nasi??
ja osobiscie myśle ze dzis dostana i z Włochami tez....

Krissu 14.04.2009 16:42

E tam mistrzostwa.

Już za chwilę w NHL play-offy się zaczynają.

:hura:

spartan 17.04.2009 20:32

Bramkarz legenda czyli Dominik Haszek ma powrócić na lód. Od nowego sezonu jak podaje idnes.cz (http://hokej.idnes.cz/hokejovy-sok-d...40050_hokej_ot) ma wzmocnić klub w którym się wychował czyli HC Pardubice. Dominator 9 czerwca 2008 oficjalnie zakonczył karierę i pożegnał się z Detroit Red Wings

Romek.TS 21.04.2009 12:04

http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358...ozrabiali.html

no i znów bijatyka, znów bijatyka, bijatyka cały dzień !!! :)

Cytat:

Hokeiści to nie baletnice, mają twarde charaktery. Nie będziemy od razu wyrokować i wyciągać daleko idących wniosków. Do związku nie wpłynęły żadne skargi, mimo to rozpoczęliśmy postępowanie wyjaśniające
tak qwa jasne. sport jak sport.

flamengista 19.06.2009 10:28

Dramatyczna sytuacja Szarotek:

http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358...na_lodzie.html

Zawodnicy odchodzą, klub ma zaległości finansowe. Wszystko następstwem odejścia Wojasa - a to z kolei spowodowane kryzysem finansowym.

Obawiam się, że legenda polskiego hokeja albo zagra sezon juniorami, albo od razu karnie zostanie zdegradowana o klasę niżej. Chyba, że wydarzy się cud...

PS. i co za ironia losu - 18-20 lat temu w identycznej sytuacji była sekcja hokejowa Pasów. A Szarotki były hegemonem w lidze. Teraz sytuacja się odwróciła.

zawszewiernyts 07.03.2010 22:15

No i mimo różnych kolei losu ze sponsorami Podhale dziś awansowało do finału PLH po zwycięstwie 6:0 nad GKSem Tychy. A w finale Podhale zagra z Cracovią, tak więc walczyć Podhale! :D

igortsw 07.03.2010 22:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 747662)
Dramatyczna sytuacja Szarotek:

http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358...na_lodzie.html

Zawodnicy odchodzą, klub ma zaległości finansowe. Wszystko następstwem odejścia Wojasa - a to z kolei spowodowane kryzysem finansowym.

Obawiam się, że legenda polskiego hokeja albo zagra sezon juniorami, albo od razu karnie zostanie zdegradowana o klasę niżej. Chyba, że wydarzy się cud...

PS. i co za ironia losu - 18-20 lat temu w identycznej sytuacji była sekcja hokejowa Pasów. A Szarotki były hegemonem w lidze. Teraz sytuacja się odwróciła.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zawszewiernyts (Post 865990)
No i mimo różnych kolei losu ze sponsorami Podhale dziś awansowało do finału PLH po zwycięstwie 6:0 nad GKSem Tychy. A w finale Podhale zagra z Cracovią, tak więc walczyć Podhale! :D

Jak pięnie się komponują te dwa posty ze sobą, Podhale miało faktycznie poważne problemy, a tu finał PLH jednak zagości na południe Małopolski.

No to mamy dwójkę z naszego województwa w finale, to co wywróżyłem w tamtym roku, spełniło się w tym, liczę na powrót trofeum do NT

P.S. HEJ, HEJ PODHALE!!!:D

flamengista 07.03.2010 22:55

Igor,

ja mam nadzieję, że ten wielki sukces (bo to, że Podhale jest w finale ligi to prawdziwy sukces, biorąc pod uwagę wcześniejsze kłopoty) spowoduje, że coś się w Nowym Targu ruszy. Bo górale siedzą na tyłku i nic nie robią, by bronić klubu - wizytówki całego regionu.

Rozumiem, że sam Wojas ma ciągle utrzymywać klub? Przecież w NT i najbliższej okolicy mieszka 50 tys. osób, jest sporo firm i do tego Polonia. Wziąć, zorganizować drugą grupę 100 i klub się uratuje.

Na razie mimo sukcesu sytuacja jest zła. Lodowisko zarządzane fatalnie, ostatnio była awaria instalacji - ale wszyscy mają to w nosie. Na meczu Podhala po raz pierwszy od niepamiętnych czasów burdy. Nawet na półfinałach z Tychami nie było kompletu.

Co do finału - Podhale zagra na luzie, bo awans to wielka niespodzianka. Ale raczej sensacji się nie spodziewam. Widziałem w tym roku dwa mecze Szarotek z Pasami i widoczna jest różnica co najmniej 1 klasy. Cracovia ma dobrego bramkarza, świetną obronę i rewelacyjny atak z Laszkiewiczem. Pięknie rozgrywają grę w przewadze. W osłabieniu świetnie się ustawiają. Podhale musi liczyć na dobrą formę Zborowskiego, kontry i skuteczność Kolusza. Dziś błysnął, pokazał że jest w wielkiej formie.

spartan 08.03.2010 21:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 866028)
Cracovia ma dobrego bramkarza, świetną obronę i rewelacyjny atak z Laszkiewiczem. Pięknie rozgrywają grę w przewadze. W osłabieniu świetnie się ustawiają. Podhale musi liczyć na dobrą formę Zborowskiego, kontry i skuteczność Kolusza. Dziś błysnął, pokazał że jest w wielkiej formie.

Jakby tego wszystkiego było mało to dzięki bzdurnemu przepisowi nowotarżanie zaczynają rywalizację od stanu 0-1. To efekt bonusa jaki dostali ludzie Filipiaka za większą ilość zwycięstw z Podhalem w lidze.
Pozostaje tylko wierzyć w to co wydaje się nierealne.

Kandzior 08.03.2010 21:39

KS KTH Krynica-Zdrój wygrał trzeci mecz z TKH Nesta Toruń 5-3 i zapewnił sobie awans do przyszłorocznych rozgrywek Polskiej Ligi Hokejowej. :)

Ostatni decydujący mecz KS KTH Krynica-Zdrój - TKH Nesta Toruń 5:3 (1:2, 3:0, 1:1)

lukas74 08.03.2010 21:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spartan (Post 866476)
Jakby tego wszystkiego było mało to dzięki bzdurnemu przepisowi nowotarżanie zaczynają rywalizację od stanu 0-1. To efekt bonusa jaki dostali ludzie Filipiaka za większą ilość zwycięstw z Podhalem w lidze.

No, ale w gwoli sprawiedliwosci trzeba pamietać o tym ,że Podhale w meczu z Tychami tez miało bonus 1:0.

jkw 08.03.2010 21:59

Cytat:

Tylko jakby nie te bonusy i pierwszy mecz u siebie dla zespołu który ma więcej pkt w sezonie zasadniczym, to by nie było praktycznie żadnych emocji.

igortsw 08.03.2010 22:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spartan (Post 866476)

Tę zasada to chyba dziecko w gorączce wymyśliło, dla mnie to jak dołożyć bogatemu 1000 złoty z puli biednego...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 866028)
Rozumiem, że sam Wojas ma ciągle utrzymywać klub? Przecież w NT i najbliższej okolicy mieszka 50 tys. osób, jest sporo firm i do tego Polonia. Wziąć, zorganizować drugą grupę 100 i klub się uratuje.

Taka jest prawda, że górale umieją dużo mówić, kłócić się, ale ciężko im coś samemu zorganizować.

Co do szans Podhala, to wiadomo, że statystycznie Cracovia ma więcej do zaoferowania, ale są jeszcze ludzie w Podhalu którzy mogą swoim doświadczeniem, pociągnąć zespół jest Baranyk jest Zapała, to nie są jacyś hokeiści z przypadku, liczę że zagrają naprawdę na wysokim poziomie w finale.

nce 12.03.2010 21:53

Szacunek dla Szarotek za dzisiejszą postawę!

igortsw 12.03.2010 22:24

Kolega powyżej mało sprecyzował, ta postawa to WYGRANA z pejsami na wyjeździe 4:3!! Niestety nie oglądałem meczu, bo pewnie jak większośc użytkowników tego forum oglądałem wypociny w Białymstoku...

16 i 17 mecze w NT.

A tak w roli podsumowania meczu:
ComArch Cracovia – Wojas Podhale 3:4 (0:0, 1:3, 2:1)

0:1 - Kmiecik (Ivičič) 26:11 (5/5)
1:1 - Łopuski (Musial) 28:26 (5/5)
1:2 - Kapica 36:10 (5/5)
1:3 - Baranyk (Bakrlik) 36:49 (5/5)
2:3 - Dudaš (Łopuski) 41:26 (5/3)
2:4 - Kolusz (Baranyk) 43:56 (5/5)
3:4 - Musial (Łopuski, Radwański) 45:33 (5/5)

HEJ,HEJ PODHALE!!

LuKaS TSW 12.03.2010 22:30

Ja mecz oglądałem,naprawdę dobry hokej jak na nasze Polskie realia.Koszmarny błąd Radzikowskiego przy bramce na 1-2.Ogólnie jak reszta spotkań będzie tak wyglądać jak dziś to będzie bardzo dobrze:)

Edit.Tak jest 1-1

!!IRIVER!! 12.03.2010 22:33

Czy to oznacza, że stan rywalizacji jest 1:1..?

igortsw 12.03.2010 22:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 868340)
Czy to oznacza, że stan rywalizacji jest 1:1..?

No, najprostszymi obliczeniami to 1:1, ale oficjalnie; przynajmniej tak na necie wyczytałem to na dzień dzisiejszy : Stan play-off 0-1 (Cracovia potrzebuje 3 zwycięstwa, Podhale 4).

EDIT: River nie zapeszaj :D Jest dobrze, skazywani na pożarcie, potrafią wygrać w paszczy lwa. Koszernym nawet Maleńczuk nie pomógł:

Cytat:

Pierwotnie napisane przez interia
Występy Macieja Maleńczuka i grupy Wu-Hael i doping tego pierwszego i trzech tysięcy gardeł nie pomogły Comarchowi/Cracovii w starciu z Wojasem/Podhalem.

:lol:

!!IRIVER!! 12.03.2010 22:42

Jutro jeszcze mi mowi kumpel z NT, grają w Krakowie.. Gdyby tak Szarotki wygrały ten drugi mecz... :>

rocco_1906 12.03.2010 22:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LuKaS TSW (Post 868333)
Ja mecz oglądałem,naprawdę dobry hokej jak na nasze Polskie realia.Koszmarny błąd Radzikowskiego przy bramce na 1-2.Ogólnie jak reszta spotkań będzie tak wyglądać jak dziś to będzie bardzo dobrze:)

Edit.Tak jest 1-1

tez oglądałem i patrząc na tego gola doszedłem do wniosku że chlopaki sobie meczyk ustawili.normalnie pomieszanie z poplątaniem;o ale,że PLH oglądam od święta to nie wiem.... moze takie kwiatki to codziennosc??:>

LuKaS TSW 12.03.2010 22:48

Rocco a co w NHL nie puszczają szmatławców?:P Co tu dużo mówić nie ma porównania tak PLH do NHL jak i Ekstraklasy np do Premiership.Inny świat ,inni zawodnicy.Ale jak się nie ma co się lubi... :D

rocco_1906 12.03.2010 22:52

no owszem,ale TO mnie przerosło :D poza tym,nie widzialem u gospodarzy 100% determinacji w walce o zwyciestwo... coz,dzieki tej porazce beda mieli okazje swietowac ew.mistrza u siebie:) no ale dość teorii spiskowych:) w nocy gra Washington i ja sie na tym skupiam:)

iiYama 13.03.2010 22:25

Podhale wygrywa drugie spotkanie :), dziś 5-4, prowadzi w serii 2-1, teraz dwa spotkania w Nowym Targu :)

Garret 13.03.2010 22:52

Na meczu był Fedorowicz. Przyszedł z profesorem. Żenada.

Brawa dla Podhala! Teraz koniecznie trzeba wygrać min. 1 mecz w Nowym Targu i mistrzostwo będzie na wyciągnięcie ręki.

TSNH 13.03.2010 23:27

Jest ktos w radzie miasta jeszcze za Wisłą czy filipiak wszystkich kupił?
ale to ten temat

Podhale ostro daje popalić, nie sądziałem nawet że nawiąże walke a tu prosze...
Przy dużym farcie moga zakończyć sprawe dwoma meczami u siebie....

iiYama 13.03.2010 23:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Garret (Post 868914)
Na meczu był Fedorowicz. Przyszedł z profesorem. Żenada.

Brawa dla Podhala! Teraz koniecznie trzeba wygrać min. 1 mecz w Nowym Targu i mistrzostwo będzie na wyciągnięcie ręki.

Znaczy młody F.? Jeśli tak to wiadomo czemu głosował tak a nie inaczej na sesjach RMK...

pan Dudi 13.03.2010 23:50

Bo Filipiak prowadzi swoje akcje agitacyjne i potem ma tego efekty. To stary komuch i ze współczesnymi "politykami" doskonale się dogaduje. Tu flaszeczka, tu karnecik na żydów, tu zabierze kogoś na tournee po USA i się kręci.

Garret 13.03.2010 23:53

Ponoć...stary, ale nie jestem w stanie tego dokładnie zweryfikować. Osoba, która mi o tym mówiła, siedziała po drugiej stronie lodowiska.
Tak czy owak, został konkretnie zwyzywany przez trybuny i tutaj trzeba sobie zadać pytanie, czy mieliby powód, by tak potraktować młodego pana F. ...

laurence 14.03.2010 02:02

Jako że kibicuje Unii finał PLH nie wywołuje u mnie nadmiernych emocji. Jednak z dwojga złego wolałbym aby mistrzostwo trafiło do Nowego Targu.

Mam pytanie do kogoś z NT jak wygląda sytuacja z Wojasem? W prasie głośno było o tym że ma wycofać się ze sponsorowania hokeja. Czy wejście do finału może zmienić jego decyzję?

flamengista 14.03.2010 11:40

Wojas w zasadzie już się wycofał. Jego wkład finansowy w Podhalu jest minimalny. I nie z tego powodu, że mu się nie chce. Po prostu nie ma pieniędzy. Wojas popłynął na kontrakcie dla polskiej armii. Porwał się z motyką na słońce, a potem ten kontrakt zerwano. Zaszkodziło to firmie i jej marce.

Problem w tym, że Wojasowi - prawdziwemu pasjonatowi hokeja - nikt na Podhalu nie chce pomóc. Wszyscy patrzą z założonymi rękami, wymagając jeszcze samych zwycięstw. A wystarczyłoby od każdego handlarza na targu ściągać po1 zł w dniu targowym na Podhale. I przetrwanie klubu byłoby zapewnione (oczywiście, mówię o skromnym bycie, nie budowaniu potęgi).

Nowy Targ udowodnił, że mają świetne szkolenie młodzieży. Ja widzę tutaj mnóstwo młodziaków, którzy na podwórkach zamiast kopać piłę w lecie biorą łyżworolki, kije i grają w hokeja na asfalcie. W zimie oprócz treningów na hali robią lodowiska na otwartym powietrzu (u nas w Krakowie też kiedyś takie robiono - pamiętam takie w Bronowicach przed wiaduktem). Potencjał jest olbrzymi. Taki Kmiecik, Kapica, Gruszka (obecnie kontuzjowany, ale świetny w sezonie zasadniczym), Galant, Bryniczka, Ziętara - to wszystko młode chłopaki, które dopiero stawiają pierwsze kroki w dorosłym hokeju.

Dlatego dla polskiego hokeja, który jest w katastrofalnym stanie Podhale Nowy Targ jest światełkiem w tunelu. Ci młodzi zawodnicy mają tu szanse na rozwój i regularną grę. Wielka byłaby szkoda, gdyby ten klub znikł z mapy hokejowej Polski.

A dwa mecze wygrane w Krakowie to nie niespodzianka, to megasensacja. Dalej uważam Cracovię za zdecydowanego faworyta, ale jestem pełen podziwu dla Szarotek. Za niesamowitą walkę i ambicję.

1q2 15.03.2010 01:10

punkt bonusowy - to akurat mało ważne że parchy go dostały a nie Podhale...co to w ogóle jest, gdzie to obowiązuje oprócz naszej żałosnej ligi?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl