![]() |
Witam, powiedzcie mi jak łączyć HMB z Kreatyną, tzn ile czegos jesc i w jakich porach dnia?
pozdrawiam |
Jesli masz problem z nadwaga to nie powinienes pic piwa,jesli jestes szczuply to piwo nie bedzie Ci przeszkadzało. Mocniejszych alkoholi unikaj.
|
gonzo rano na czczo 5g kreatyny i 1 g hmb
po treningu 5 g kreatyny i 1g hmb przed snem 1g hmb pavay wg ciebie olimpu nie trzeba robic nasycenia , a activlabu to już trzeba ? brawo :))) w obu jest monohydrat i w obu nie trzeba tak a propo nasycenia: http://www.mocnyblog.pl/2007/10/25/k...aniem-czy-bez/ |
Faza ładowania kreatyny nie jest konieczna! Istnieje spór pomiędzy zwolennikami a przeciwnikami f. nasycenia i jeszcze nie stwierdzono którzy mają rację. Ja należę do przeciwników:-P
Według mnie podawanie mniejszych ilości kreatyny znacznie wydłuża jej pozytywne działanie.Jeśli bierzesz duże dawki kreatyny po pełnym nasyceniu swoich mięśni, nadmiar kreatyny dosłownie spłukiwany jest w toalecie(optymalna przyswajalność 5 - 10g. Kreatyna przyjmowana w nadmiarze może niepotrzebnie obciążać nerki i wątrobę i ...... portfel:-) |
Pavay skoro twierdzisz że faza nasycenia(której też chciałbym uniknąć) nie ma sensu to mógłbyśmi rozpisać jak najlepiej to zażywać?
|
Wg zaleceń producenta (kretka Olimp) 4 kaps./dzień po treningu lub o podobnej porze w dni nietreningowe.
Jednak ja biorę nieco inaczej. W dni treningowe rano, na czczo 3 kaps. oraz 3 po treningu ( 6 kaps. co daje 7,5 g na dzień), natomiast w dni odpoczynku łykam zgodnie z "przepisem" 4, niezapominając o dodatku w postaci glukozy. Ale każdy ma swój przepis na sukces:-) |
jaki jest najlepszy sposob na zrzucenie oponki? gdzies czytalem, ze biegac rano, na czto, a ktos mi mowil, ze jemu mowil lekarz :-p , ze nie mozna biegac rano, bo organizm jeszcze w pelni nie pracuje. zglupiec mozna. prosze o jakies porady jak szybko i skutecznie zrzucic troche tluszcyku:)
|
stwierdzenie ze alkohol tuczy jest pojeciem wzglednym. Owszem jest to prawda, ale zalezy od sytuacji. Gdy na ten przyklad organizm potrzerebuje budulca na energie i walniemy browca to on go przyswoji tyle ile potrzebuje, reszte mozemy spalic ruchem a jak nie to sie odlozy. i w tej sytuacji nie ma znaczenia czy wypijemy browca czy kontener selera o rownej liczbie kalorii. Natomiast gdy jemy schaboszczaka i jego popijemy browcem to juz inna bajka. tu alkohol jest wybitnie nie wskazany jak i w polączeniu z innymi pokarmami (bialka cukry). Dzieje sie tak dlatego bo pierwsze co organizm bierze na tapete do spalania to wlasnie alkohol. jesli sie nasyci energią pochodzącą z jego rozkladu, reszte odkłada i robi sie opona. Dlatego jesli juz alkohol, to nie łączyć z niczym innym.
|
co co kreatyny to pisalem na blogu o fazie nasycenia , wystarczy przeczytac :
http://www.mocnyblog.pl/2007/10/25/k...aniem-czy-bez/ dlatego polecam jesc 10 gram dziennie w dawkach podzielonych bez zadnego ladowanie tak sie zreszta sklada ze w wywiadzie darek karpinski (mam nadzieje ze wieecie kto to) wlasnie pisze jak to jesc czytajcie aha no i : UWAGA DARMOWE SUPLE Kilka puszek aminokwasów do rozdania Zapraszam do lektury wywiadu z Mistrzem Europy w Kulturystyce Darkiem Karpińskim. Jest też konkurs , po odpowiedzi na 3 proste pytania można wygrać fajny zestaw gadżetów w tym puszke aminokwasów serwatkowych szczegóły: http://www.mocnyblog.pl/2008/07/15/w...zem-i-konkurs/ |
Gdzie w okolicach Olszy można się zapisać na Kick boxing albo Muay Thai?
|
Cytat:
|
Cytat:
A tak na serio to plan treningów jest dobrą rzeczą i, przynajmniej na początku, powinno się używać planu do treningów. Nie liczę oczywiście pierwszych 2 tygodni siłowni (jak ja zaczynałem, to przez tydzień, może półtora, chodziłem na siłownię 4 razy w tygodniu i próbowałem zrobić jak najwięcej ćwiczeń i dowiedzieć się od "starych bywalców" co jest dobre na początek, na co są poszczególne ćwiczenia, jak je wykonywać) A tak to efekty... Zależy, co chcesz osiągnąć i w jakim czasie. Jednak uprzedzam, że jeżeli chcesz pochwalić się jeszcze w tym roku na plaży wyrzeźbioną klatą to się przeliczysz ;] |
jeszcze kilka dni na głosowanie
http://img229.imageshack.us/img229/6...yamino2jx3.jpg aminokwasy czekają |
ostatnie godziny głosowania !
tylko do 23:59 dzisiaj możesz oddać swoje głosy w konkursie i wygrać puszke aminokwasów i gadżety ! szczegoły na : www.mocnyblog.pl |
Aminokwasy.....xD ........szkoda ze nie odrazu Koks xD
|
Jakie ćwiczenia na brzuch polecacie? Niestety od nadmiaru pewnego płynu mam "birceps" i chciałbym się go pozbyć, możliwie mało obciążając dostatecznie już przeciążony kręgosłup ;]
|
a ja mam pytanie co do rozwijania mięśni poprzez...basen
jaki styl pływania ma największy wpływ na rozrost mięśni klatki piersiowej? Crowl, żabka a może coś jeszcze innego ? Może delfin( ale tym niestety nie umiem pływać :( ) ? |
Cytat:
|
Witam wszystkich mam prośbę aby ktoś kumaty zrobił mi rozpiskę na ćwiczenia na masę :-D do wagi 71kg i wzrostu 183cm...
|
Cytat:
|
|
Poleci ktoś dobrą szkołe jiu-jitsu (dobry klimat, profesjonalizm) gdzieś w rejonach Azorów,NK,R22 czy Opolskiej i najlepiej treningi wtorek, czwartek ? Dziękówka. :)
|
ponawiam pytanie bo wrzesień sie zbliża i trzeba byłoby sie gdzieś zapisać, co z tym jiu-jitsu w krk? jezeli chodzi o kicka polecam http://smok.otwarty.pl/ spoko trenerzy, miła atmosfera itp. pozdro.
|
czy picie kawy ( 3 filiżanki dziennie ) wpływa pozytwnie czy negatywnie na organizm osoby uprawiającej sport (siłownia , troszke boksuje) ? Wiem że kofeina podnosi kortyzol. Byłbym wdzieczny za odpowiedzi.
|
http://www.sfd.pl/Czy_kawa_szkodzi__-t90733.html
PS. W ogóle polecam zanim zada się tu pytanie poszukać najpierw na sfd.pl , to naprawdę kopalnia wiedzy na takie tematy. :-) |
Czy bóle głowy (tylnej części) są normalne przy dużym wysiłku fizycznym? Bo wczoraj po treningu nie mogłem się praktycznie ruszać przez ten ból...
|
Radze rowniez poszperac po sfd.pl
Ogolnie bol jest od tego zeby alarmowac ze cos jest nie tak. Idz z tym do lekarza |
Penq - polecam klub Promień na Salwatorze. Wuefista robił nam tam treningi zamiast WF-u i treningi były naprawdę super. Po 6 tygodniach walczylismy już w stójce i parterze. Polecam, bo warto!
|
Cytat:
|
popieram !!!
i do powyższych : kawa - pozytywny wpływ !!! (wyjątek to suchary - pamietajmy ze kawa zwieksza termogeneze u osob ktore są strasznie chude bedzie to kolejne utrudnienie w zdobywaniu masy) ból głowy po treningu - absolutnie nienormalna sytaucja może to być uraz kręgosłupa szyjnego mogą być problemy z ciśnieniem , BARDZO NIEBEZPIECZNA SPRAWA zrob sobie zdjecie RTG kregoslupa piersiwego i szyjnego , zbadaj ciśnienie z wynikami tych dwoch badan idź do NEUROLOGA btw. wrzesien sie zbliża czas na odbudowanie formy po wakacjach , zapraszam po odżywki :) |
http://www.allegro.pl/item425168677_..._24m_gwar.html - co o tym myślicie?? Opłaca się w to zainwestowac?
I mam pytanie w sprawie ławek - gdzie mozna w dobrej cenie kupic w Krakowie, albo jaka na allegro byście polecili?? Tak do 250 złotych. |
Co poradzicie na spalenie tkanki tłuszczowej z miesni brzucha? Chodzi mi o jakies tzw. "domowe" sposoby bez sprzętu ponieważ na siłownie przyjdzie czas...
Powiem odrazu ze aktywność fizyczną mam dosyć dobrą!! |
Cytat:
Co do ławki...hmmm w wiekszości hipermarketów , np M1 |
Cytat:
|
qqba a6w nic nie da na spalenie tkanki;/ ona wzmocni tylko twoje mięsnie!
|
Właśnie do spalenia tłuszczyku A6W jest bardzo dobra. :-)
|
mam ciezki plan do wykonania, 20 podciagniec na drazku [220cm wysokosci] nachwytem w 4 miesiace, proste lokcie -> broda ... jesli ktos by mial jakies porady albo z wlasnego doswiadczenia cos mogl pomoc to czekam. drazek to moja najwieksza slabosc wiec nie bedzie latwo , RZETELNYM z gory dziekuje za porade
|
Cytat:
Ja polecam tussi z kawa i jazda A6W skanka :] |
Cytat:
|
na spalanie tłuszczu podstawa to dieta + aeroby..
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:16. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl