Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Cała prawda o WTC ! (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5115)

kms 01.12.2008 12:59

OK, to kto teraz wytlumaczy o co chodzilo ze sprzedaza akcji przed atakami ? na samym poczatku filmu to jest opisane..

Arked 01.12.2008 13:28

Moim zdaniem zdaniem prawdopodobne jest, że za ataki odpowiada ktoś inny niż arabscy terroryści.

Duże wątpilwości budzą we mnie techniczne aspekty zawalenia budynków. Runęły z prędkością zbliżoną do wolnego upadku co oznacza, że kolejne piętra podczas "składania się" napotykały tylko na minimalny opór. Jedynym wytłumaczeniem takiego stanu rzeczy jest fakt, że ktoś w zawaleniu się WTC doraźnie pomógł czego dowodem są znalezione w ruinach stalowe elementy konstrukcji przecięte pod kątem typowymdla profesjonalnych prac wyburzeniowych (np. za pomocą termitu). Nie sądzę żeby terroryści mogli tego dokonać.

Kto jest odpowiedzalny za 9/11 i czemu to wszystko miało służyć - nie wiem.

kuba-wisla 01.12.2008 20:18

Nie czytałem całości ale ktoś tam napisał że Al-Kaida mogłabyć finansowana przez Amerykanów. Jest w tym dużo racji wkońcu kiedyś Amerykanie sami wyposażali w sprzęt Talibów (potem Ruscy mieli na nich haka z tego powodu ale to inna wojna :P). Z drugiej strony chyba nawet w Hollywood nie wpadli by na tak durny pomysł jak: Amerykański rząd chce zniszczyć własny kraj po to aby... no właśnie po co? kryzys wtedy nie był zbyt duży ,a wątpie aby niewiedzieli że wojna na Bliskim Wschodzie może zrujnować wiele. Mnie bardziej od samego 11 września (byłem wtedy gówniarzem który oglądał sobie kreskówki na TVN i nagle je przerwali i jakieś samoloty sie w coś wbijały) ciekawi fakt masowych ataków w późniejszym czasie: Madryt, Afryka (chociaz tam to norma), Londyn itd. Tak naprawde nie dowiemy się nigdy jak to było ale wątpie by Al-Kaida bez dobrego wsparcia dała rade sama to zoorganizować.

_ukoL 01.12.2008 20:20

Ktokolwiek za tym stał i ktokolwiek to finansował, ofiarami padli jak zawsze w większości Bogu ducha winni ludzie w większości.

podszywacz 01.12.2008 20:49

Wszystkie wojny w które włączyły się USA były pod jakimś pretekstem: I Wojna Światowa - zatopienie amerykańskiego liniowca przez u-booty. Liniowiec został tam wysłany celowo i na śmierć poszli niewinni ludzie, II Wojna Światowa - atak Japończyków na Pearl Harbour, wywiad amerykański doskonale o tym wiedział i nie zareagował. Wietnam - zatopienie jakiegoś amerykańskiego rzekomego krążownika czy lotniskowca który wogóle nie istniał. Atak na WTC - wojna w Iraku. A teraz najlepszy wywiad na świecie poszukuje wirtualnego Bin Ladena. Jaki będzie następny pretekst? Kto o tym wszystkim decyduje? Prawdopodobnie kartel finansowy USA - rodziny Rockeffelerów i innych.

cpc 01.12.2008 22:47

Ciekawy sprawa, warto dodać, że obecnie 11 września łączy się z innym tematem, o którym i tak pewnie większość z Was słyszało NWO - czyli new world order, w sumie sam nie mam wyrobionego zdania w tej kwestii, nie mam wystarczającej wiedzy, ale warto zwrócić uwagę na pewne zdarzenia jakie mają miejsce - w stanach wojna z terrorem pozbawiła amerykanów wielu praw obywatelskich. Kryzys finansowy jest dla wielu rządzących powodem dla stworzenia czegoś w rodzaju światowego porządku ekonomicznego, oczywiście po to aby w przyszłości uniknąć takiego samego wielkiego kryzysu. Tylko należy zauważyć, że obecnie również istnieje wiele instytucji, jak choćby bank światowy czy międzynarodowy fundusz walutowy, iluś ekonomistów i polityków dba na co dzień o nasze pieniądze a koniec końców jak jest lipa to jak zwykle sięga się po pieniądze zwykłego obywatela - plan Paulsona.

Pozostaje obserwować rozwój wypadków i jakoś to ogarniać :-)

koyoot 02.12.2008 00:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kuba-wisla (Post 636937)
Nie czytałem całości ale ktoś tam napisał że Al-Kaida mogłabyć finansowana przez Amerykanów. Jest w tym dużo racji wkońcu kiedyś Amerykanie sami wyposażali w sprzęt Talibów (potem Ruscy mieli na nich haka z tego powodu ale to inna wojna :P). Z drugiej strony chyba nawet w Hollywood nie wpadli by na tak durny pomysł jak: Amerykański rząd chce zniszczyć własny kraj po to aby... no właśnie po co? kryzys wtedy nie był zbyt duży ,a wątpie aby niewiedzieli że wojna na Bliskim Wschodzie może zrujnować wiele. Mnie bardziej od samego 11 września (byłem wtedy gówniarzem który oglądał sobie kreskówki na TVN i nagle je przerwali i jakieś samoloty sie w coś wbijały) ciekawi fakt masowych ataków w późniejszym czasie: Madryt, Afryka (chociaz tam to norma), Londyn itd. Tak naprawde nie dowiemy się nigdy jak to było ale wątpie by Al-Kaida bez dobrego wsparcia dała rade sama to zoorganizować.

Wlasnie myslisz zupelnie odwrotnie niz jest:). Wojna napedza koniunkture zawsze i wszedzie, chocbysmy tego chcieli czy nie. Tyle razy juz pisalem, amerykanie chcha z Afganistanu Narkotyki z Iraku rope i Uran.

Odnosnie samego zawalenia wiez to nie chodzilo o wywolanie wojny(choc to tez) tlyko o ukrycie jakichs machlojek przekretow i innych rzeczy ktorych dokumenty byly przechowywane w budynku C - Archiwum World Trade Center.

Arabowie swoja droga w moim odczuciu sa za glupi by nawet dokonywac zamachow samobojczych a co dopiero ataku na WTC...

CPC - o Rockefellerach i Rotschildach pisalem wczesniej w temacie sprawy paranormalne i niewyjasnione. tak na marginesie to jezeli mowa o klubie 300 do ktorego prawdopodobnie naleza Rotschildowie i Rockefellerowie wartoby sie zapatrzyc na.. Watykan i ojca Rydzyka(coby nie mowic o nim...) a takze na jego marionetke czyli Kaczynskiego(nie wiem ktory jest ktory moze zamiennie jakos graja?). Mam dziwne wrazenie ze probuja wywolac wojne bo juz drugi raz w gruzji byl incydent z udzialem Kaczki. ZA pierwszym razem ciekawa rzecz bo samolotem wtedy na spotkanie lecialo 4 przywodcow panstw europejskich a kaczor chcial leciec tuz nad osetia, jakby zestrezlili samolot...
Ciekawa rzecz jest ze wczesniej slynna Wegierska jasnowidzka powiedziala ze "4 przywodcow bedzie leciec samolotem gdy zostana zestrzeleni, w ten sposob wybuchnie 3 wojna swiatowa". Ile w tym prawdy byc moze sie nie dowiemy, choc byc moze gdyby nie pilot juz teraz bysmy smigali z kalachami lub Berylami w lapach na froncie...

Odosnie tego ekonomicznego aspektu to ja to juz wczesniej znacznie wczesniej pisalem...

orzeu 02.12.2008 00:30

Stare jak swiat.
Pod rozwage poddam wam tylko to, ze tzw. teoria spiskowa zawiera wiele ze soba sprzecznych elementow "nie bylo samolotow / byly samoloty wojskowe", "twierdzenie ze dokonano kontrolowanego wysadzenia vs. twierdzenie ze przygotowanie tego trwa kilka tygodni".
Bo chyba o .......ach typu strazak mowiacy "slyszalem bang, bang (slyszal jak pietra spada na pietro i na nastepne i na nastepne), na pewno to wysadzili!" jako rzekomy dowod na costam lub kretynski tekst "nigdy na swiecie zaden budynek nie zawalil sie od pozaru" (a czy w jakis inny .......nal samolot z tonami paliwa?) albo np. "dokonano manipulacji na akcjach linii lotniczych przed zamachami" (tak jakby terrorysci nie mogli tego zrobic :lol: ) nie bedziemy sie rozwodzic bo sa to rzeczy uragające intelektowi przecietnego zjadacza chleba.
Jak ktos chce doglebnie wniknac w temat niech sobie przeczyta WSZYSTKO z forum paranormalne.pl, goscie tam rozlozyli kazdy aspekt sprawy na czynniki pierwsze i kazdy moze wyciagnac sobie sam wnioski, ale ciezko z tych analiz wysnuc wnioski inne niz to ze 11 wrzesnia ze spiskiem nie ma nic wspolnego. Madryt, Londyn, Bali, ambasady USA, teraz Bombaj to tez dalsza czesc spisku?

WislaFan123 02.12.2008 01:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 635754)
Pytanie:

Dlaczego Al-Kaida przyznała się do tych zamachów? Skoro nie była to ich robota, to czemu wzięli winę na siebie narażając w ten sposób państwa muzułmańskie na atak USA (w tym też na siebie)?

Jak dla mnie trochę to nielogiczne

Tak naprawde o przyznaniu sie do zamachow mowi tylko osama w jednym z filmow, na ktorym tez znaleziono pewne niedorobki, jak to ze nosi pierscionek, skoro cos takiego jest zakazane w ich religie to tak sobie zalozyl?? i do tego pisal inna reka niz na stronie CIA jest. Wiec niekoniecznie musieli sie przyznać...

Fakty/Fikcja
1. Wieże

Pod wpływem czego mogły by sie zawalić? Uderzenie? Tylko w przypadku jesli samolot uderzylby w dol budynku i tym samym naruszyl by mocno jego konstrukcje. Jednak uderzyl w okolice bodajze 70 pietra, nie w sam srodku w przy jedenej ze scian, wiec konstrukcja jest oslabiona z jednej strony, to jakim cudem budynek od samej gory zapada sie idelanie rowno? Dokladnie na filmach rowniez widać ze wiekszosc paliwa wybucha, wiec ile tego tam zostalo? no i troche po drodze juz spalil... Na filmach na zywo rowniez duzo ludzi potwierdz ze slyszeli wybuchy.
W filmach jest to jednak nie do konca wytlumaczone, bardziej przychylaja sie do teorii ze bomby esksplodowaly, wtedy jak budynek sie zawalal, ale o eksplozjach wspominaja troche wczesniej, wiadomo tylko o dolnych czesciach, nie wiadomo nic o gorze, wiec istnieje tez duze prawdopodobienstwo ze mogly byc detonacje przed zapadnieciem sie budynku, aby go oslabić

Nastepna sprawa, ubezpieczenie budynku na niewyobrazalne pieniadze kilkanascie dni przed zamachami, a trzeba dodać ze wlascicielem byl ŻYD, (żydkow z drugiej strony zostawiam w spokoju, zero zwiazkow;P ) ale o tym powiem na koncu ale sobie zapamietajcie po ma duze znaczenie.

2. Pentagon

Jak zamachy mialy miejsce mialem 13 lat... w zasadzie nie mialem pojecia co to WTC, ale wiedzialem wtedy jedno NIC nie mialo prawa uderzyć w Pentagon, wiedzialem ze to najlepiej strzezony budynek na swiecie. Teraz wiem, ze jesli lecialoby cos w jego kierunku, to dolatuja przy okreslonej odleglosci od Pentagonu 2 mysliwce i go choluja, jesli do kolejnego limitu samolot dalej nie zmienia kierunku to jest zestrzeliwany, bez wyjatkow. Nie ma ze one gdzies tam na treningach byly, zawsze sa w gotowosci 24h i w kilka minut moga byc przy celu.

Jak ktoś moze napisac ze samolot idealnie sie wbil, sa dwie wersje jak lecial, jesli z ogonem do gory, to czemu jest tylko mala dziurka na dole a budynek sie trzyma, i z boku od skrzydel tez nie ma zadnych sladow, jesli do gory nogami to gdzie sa nastepne 2 dziury po bokach od silnikow? ktore sa zrobione z duzo twardszego materialu niz kadlub, a samolot wbil sie na tyle ze silniki o sciane budynku powinny uderzyc.

Dlaczego nie udostepniego zadne tasmy z nagraniem? Przynajmniej obalilo by to co tak naprawde uderzylo w Pentagon.

3. Pensylwania

Tutaj najmniej informacji i trudno tak naprawde stwierdzic czy byl ten samolot czy nie... ale troche za malo czesci porozrzucanych jak na moj gust...

Powody

http://uk.youtube.com/watch?v=SMgGC9...eature=related

http://uk.youtube.com/watch?v=1HgSz6...eature=related

Polecam najpierw ogladnąć to, oczywiscie nie bede wiele pisal na temat NEW WORLD ORDER, bo sporo tego jest, ale jednym z zalozen tego jest to ze swiatem beda rzadzic ŻYDZI. Wczesniej wspomnialem ze wlascicilem WTC byl żyd i ubezpieczyl zaraz przed atakami? Zbiego okolicznosci? To, że swiatem będą rządzić żydzi, a kto wygral zybory? Obama, na którego wszystko wskazuje, że również jest żydem (mimo wszystko chcialem zeby wygral, poki co wiecej moze zrobic dla ameryki:

http://uk.youtube.com/watch?v=AMU_Ep...eature=related
http://uk.youtube.com/watch?v=tT3iQ9Wh-FY

Również większość senatorów to żydzi, oczywiście moglo by sie zdarzyć, ale w polaczeniu z tym wszystkim fajnie to wyglada? Dollarowki, kolejne szukanie teorii spiskowej czy smianie sie ludziom w twarz pokazujac im bialo na czarnym jaki maja stosunek do swiata...? Te wszystkie znaki na dollarowce, to pokazuje kto rządzi tym krajem.

Przyjąć można ze to żydzi powybijali ludzi z WTC, ale zwalili na Al-Kaide, ale po co? Ktoś już wczesniej wspomnial na czym robi sie najwieksze pieniadze, na dragach i na wojnie. Dragi, rośnie tego troche w Afganistanie, nie? i tam szukaja Osamy, kontroluje ktoś wojskowe samoloty? Niee...

Jeśli chodzi o samą wojne, to oczywiscie ma ona związek z ropą, ale nie z tym, że się ona kończy na świecie i drożeje i niby co raz mniej, teraz kosztuje ponizej 50$, da sie? da... Chodzi o to za Ameryce kończą się złoża, które oni posiadaja, mimo ze w swoich okolicach pare ogromnych odkryli, ale teraz potrzebuja miec jej sporo i posiadać wieksza kontrole? Powod, kasa misiu kasa... Chca miec wiekszy wyplywa na to co sie dzieje z ropa aby jak nadluzej ja trzymać na rynku, w tym momencie, a sa ta informacje od zolnierzy tam patrolujacych, z tamtych rejonow codziennie wyplywaja kontenerowce z ogrymni ilosciami ropy naftowej, oczywiscie za którą nie płaca, Ameryka dobrze wiedziala na jakim etapie technologicznym jestesmy. Dzis juz mamy darmowe auta, z bateramii slonecznymi na dachach, wiec co podatek od slońca naliczą?

Choć taka wzmianka o tych autach na baterie sloneczne, one eliminuja wszystkie minusy, ale nie maja wielkiego pozytywnego wplywu (mowie o czyms nowym, nie wyeliminowaniu wad ropy itp). Wiec z duzo prawdopodobienstwem zostana wprowadzone silniki wodorowe, ktore zostaly opracowane na Akademii Krakowskiej czy jak sie to nazywa, ogolnie ktoras z krakowskich uczelni. 2 lata najpierw wymyslono silnik, wodorowy ktorego spalanie to... ozon, którego tak brakuje w atmosferze, wiec automatycznie bysmy ja łatali, ale pojawil sie problem, że tak ozon świetnie wyplywa na atmosfere, ale nie do konca na ludzi, oczywiscie jest duzo zdrowszy niz spaliny, ale zawsze tam jakis negatywny wplyw ma. Więc roku temu wymyślono silnik którego spalaniem jest para wodna, rowniez na tej samej uczelni. Więc moje przypuszczenia sa takie ze silniki z para wodna beda w samochodach, zmiennie z baterami slonecznymi, a w samolotach te ktore wydzielaja ozon, choc nie wiem na ile techicznie to bedzie mozliwe aby wlasnie w samolotach je umiescic, kazdy z tych pomyslow zostal sprzedany do USA za bodajze 5mln zlotych. Wodor, jak paliwo dostaje sie poprzez rozczepienie wody, a wode z oceanow, bo juz co raz to nowsze i tansze metody odsalania wymyslaja.

I powracajac do tematu, to jest wlasnie powod dla ktorego taki duzy nacisk jest teraz na rope i jej kradziez, a w koncu przejcie zloz ze wprowadzanie demokracji w Iraku :)

Sie rozpisalem, oczywiscie to jest moja subiektywna ocena, poparta dzesiatkami jak nie setkami godzin spedzonym czytaniem i ogladniem na ten temat. Pewnie sa osoby co sie z tym zgodza i sa ktore nie, staralem sie tlumaczyc nie naukowo, ale na zdrowy rozum, naukowo macie w filmach:)

1q2 02.12.2008 01:23

oj Kasztan Kasztan:>tja...to byli na bank zydzi....sory ale normalnie rece opadaja.

A co do postu orzeua(kuwa moze lepiej orla;) - wlasnie mialem taki plan by z forum paranormalne.pl ,przeniesc informacje tak by bylo to bardziej czytelne(bo tam to lekki burdel jest) ale jak ktos chce poznac na prawde zajebiscie konkretna wiedze, niech sam sobie radzi

oto link
http://www.paranormalne.pl/index.php?showtopic=12135

Zwroccie szczegolna uwage na posty Aquili i mariusha - to co zrobili to na prawde kawal wielkiej i zmudnej roboty, ktora wyjasnia w zasadzie wszystko, co wazniejsze w sposob rzetelny(nie teledyskowy jak w 90% spiskowych klipow) i panowie Ci nie mieli zandego celu w tym by cokolwiek przeklamywac.

To lektura na sporo godzin ale czyta sie to znakomicie wiec potraktujcie to powaznie(sa tam oczywiscie tez posty zwolennikow spisku wiec w zasadzie mamy doczynienia z kompendium na ten temat)

orzeu 02.12.2008 02:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KaSzTaN (Post 637055)

Fakty/Fikcja
1. Wieże

Pod wpływem czego mogły by sie zawalić? Uderzenie? Tylko w przypadku jesli samolot uderzylby w dol budynku i tym samym naruszyl by mocno jego konstrukcje. Jednak uderzyl w okolice bodajze 70 pietra, nie w sam srodku w przy jedenej ze scian, wiec konstrukcja jest oslabiona z jednej strony, to jakim cudem budynek od samej gory zapada sie idelanie rowno? Dokladnie na filmach rowniez widać ze wiekszosc paliwa wybucha, wiec ile tego tam zostalo? no i troche po drodze juz spalil... Na filmach na zywo rowniez duzo ludzi potwierdz ze slyszeli wybuchy.
W filmach jest to jednak nie do konca wytlumaczone, bardziej przychylaja sie do teorii ze bomby esksplodowaly, wtedy jak budynek sie zawalal, ale o eksplozjach wspominaja troche wczesniej, wiadomo tylko o dolnych czesciach, nie wiadomo nic o gorze, wiec istnieje tez duze prawdopodobienstwo ze mogly byc detonacje przed zapadnieciem sie budynku, aby go oslabić

Zanim cokolwiek dalej, masz jakies pojecie o budownictwie/inzynierii? Wiesz np. co to konstrukcja stalowa oparta na kratownicy z centralnym rdzeniem? Bo wydaje mi sie ze raczej nie wiesz o czym piszesz twierdzac ze "konstrukcje naruszono z jednej strony".
Pomijam juz calkowicie fakt podkladania ladunkow wybuchowych przez dobrych pare dni przed zamachami w budynku w ktorym na co dzien przebywalo kilkadziesiat tysiecy osob, gdzie nikt nic nie nzauwazyl no i oczywiscie nikt z uczestniczacych w spisku nie puscil pary z geby, bo to totalna abstrakcja.

WislaFan123 02.12.2008 02:28

Napisalem, nie naukowo tylko na zdrowy, rozum to w takim razie nie mam racji, mimo wszystko paliwo wybuchlo, wiec oficcjalan wersja ze to pod wplywem temperatury? Nie wiem jakby to bylo mozliwe umieszczenie bomb w budynku, ale totalna abstrakacją nazwalabys to jesli ktos by Ci powiedzial ze bede takie zamachy, tez bys se pomysal jak to mozliwe...

To wszystko i tak naprawde to są przypuszczenia, fakty to by byly jakby rząd pokazal wszystkie dokumenty z tym zwiazane, filmy itp, skoro nie robi to znaczy ze sie czegos boi..

1q2 02.12.2008 02:30

Najwiekszym absurdem jest to ze argumentem za wybuchem kontrolowanym jest to ze WTC byly projektowane pod kontem .......niecia przez samolot wiec nie mogly sie zawalic od tego.
Co ciekawe to musial chyba wymyslec to jakis amerykanski Nostradamus przedwidujacy celowy atak.A tak na prawde powodem tego byla zwykla ostroznosc , ze w przypadku zlej pogody, jakis samolot moze przypadkowo nadziac sie na ktoras z tych wiez.Wiec trzeba je zbudowac tak zeby sie nie zawalily

Wiadomo ze miedzy zalozeniami a rzeczywistoscia jest duzy rozdzwiek ,bo przeciez mozna by stwierdzic ze wszystkie katastrofy lotnicze, wynikajace z uszkodzen roznych czesci samolotu, to wszystko jedna wielka sciema, bo przeciez samolot mial zalozenie by latac a nie by sie psuc:>
A jak wiadomo cala technologia rozwinela w glownym stopniu poprzez katastrofy i badanie ich przyczyn

Nie dosc ze przed budowa WTC nie mielismy takich przypadkow, wiec projekt byl dziewiczy, to energia uderzenia przekraczala, w przypadku jednej wiezy 6.5 a drugiej 9.9 razy ta zalozona w projekcie. Poprzez m.in wiekszy gabaryt samolotu i 3 krotnie wieksza predkosc uderzenia.

Wiec fundamentalnie - nie mogla sie zawalic bo nie i **** - jest po prostu zalosne.
Tak jak zalosne jest negowanie oczywistych faktow.

Sednem sprawy powinno byc, czy ktos im 'wewnątrz' pomagal, czy moze czegos celowo zaniedbal ,badz ukryl a nie nie dyskusja o rzeczach oczywistych czyli ze 2 samoloty jebly w wtc - w koncu wieze sie zawalily, 3 walnal w pentagon a 4 rozbil sie gdzies w polu.

Dla mnie jedyne watpliwosci sa w kwestii - jak im sie to udalo, gdy duza czesc z nich byla skatalogowana i ponoc obserwowana.

Ja swoje wnioski w tej kwestii przedstawilem wczesniej ale nie sa one fundamentalne bo pelnej informacji nie mam.

Devonisch 02.12.2008 09:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KaSzTaN (Post 637064)
Napisalem, nie naukowo tylko na zdrowy, rozum to w takim razie nie mam racji, mimo wszystko paliwo wybuchlo, wiec oficcjalan wersja ze to pod wplywem temperatury?

To jeszcze jedna kwestia z zakresu inżynierii. Wybuchnąć to może np. wodór zmieszany z tlenem czy acetylen - reakcja jest natychmiastowa po chwili nie ma śladu mieszanki wybuchowej. A paliwo nie wybucha tylko się zapala. Wybuchnąć mogą opary paliwa ale nie ono samo. Wiec jak samolot wrypał się w budynek to rozpryskujące paliwo się zapaliło a pierwsza gwałtowna reakcja "spaliła" max 10% tego paliwa w stosunku do tego co było w baku (spalanie powierzchniowe). Cuś jak koktajl mołotowa. Reszta się spokojnie paliła wewnątrz budynku rozgrzewając centralne kratownice szkieletu budynku. A ten szkielet dla tych co nie wiedzą był prowadzony centralnie w środku budynku. Wystarczyło osłabienie na 70 piętrze budynku przez co wyższa część "osiadła" a 69 była już na tyle osłabiona, żeby nie wytrzymać obciążenia górnej części budynku, która była dodatkowo "cięższa" o energię kinetyczną podczas osuwania się w dół. Im niżej budynek się walił tym ta energia była większa miażdżąc wydawałoby się stabilne niższe piętra.

Zwolennikom teorii, że wybuchy zaczęły się od fundamentów polecam prześledzić proces walenia się budynków.
1. Osłabienie w okolicach uderzenia samolotu.
2. Walenie się niższych pięter pod naporem górnego "klocka" WTC, który rozwala się jako ostatni od uderzenia w glebę pod wpływem czegoś takiego jak przyspieszenie ziemskie.

Tyle techniki..... kwestie finansowe i inne powiązania pomijam bo się na tym nie znam.

PS. Co nie zmienia faktu, że amerykanie to dla mnie opasły głupi naród.

cpc 02.12.2008 09:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 637063)
Zanim cokolwiek dalej, masz jakies pojecie o budownictwie/inzynierii? Wiesz np. co to konstrukcja stalowa oparta na kratownicy z centralnym rdzeniem? Bo wydaje mi sie ze raczej nie wiesz o czym piszesz twierdzac ze "konstrukcje naruszono z jednej strony".

racja, ale

Cytat:

250 amerykańskich architektów i inżynierów podpisało się pod petycją zawierającą następujące oświadczenie: „W imieniu narodu Stanów Zjednoczonych Ameryki, niżej podpisani architekci i inżynierowie (…) apelują i żądają przeprowadzenia całkowicie niezależnego dochodzenia wraz pozwem sądowym w celu ujawnienia pełnej prawdy, dotyczącej wydarzeń 11 września 2001 r., w szczególności zniszczenia wież World Trade Center i Budynku 7. W naszym przekonaniu istnieją powody zmuszające do podważenia oficjalnej wersji wydarzeń i z tego względu wszczęcia dochodzenia, uwzględniającego pełne zbadanie możliwości użycia środków wybuchowych, które mogły być rzeczywistym powodem zniszczenia wieżowców WTC wraz z Budynkiem 7”.
http://wolne-media.h2.pl/?p=2183

...i oczywiście to niczego nie przesądza, ale na przykład zastanawiające jest dlaczego zawalił się budynek nr 7, bo chyba nie z powodu pożaru na kilku piętrach. Poźniej przyznano, że zdecydowano się na położenie budynku z jakiś tam powodów, no ale w takim razie niech mi ktoś powie ile trwa średnio obłożenie budynku materiałami wybuchowymi ??

aa nie jestem fanem tzw teorii spiskowych, ale jakoś administracji Dabelju również nie wierze

kms 02.12.2008 09:46

Prawda jest jak dupa, kazdy ma swoja, tak jak juz orzeu pisal paranormalne.pl tam duzo wiecej ciekawostek..

orzeu 02.12.2008 09:57

kms nie do konca bo w wypadku gdy jest nauka i logika to prawda moze byc tylko jedna ;)
Zeby nie bylo ze bezkrytycznie przyjmuje wersje oficjalna, do myslenia daje troche Pentagon ale tylko troche bo jest nawet calkiem niezly film w necie z symulacja uderzenia samolotu. Zreszta nawet gdyby to nie byl samolot tylko pocisk to lepiej dla samej armii USA byloby juz podac wersje z samolotem niz np. brutalna prawde o tym ze samolot zestrzelili gdzies nad oceanem lub obciachowa, ze byle kto sobie strzela do siedziby armii najpotezniejszego kraju na swiecie.

cpc to nie jest argument, zreszta poziom wiedzy inzynierow amerykanskich nie jest najwyzszy :D

Polecam wam ta strone o ktorej juz tu bylo, tam sa odpowiedzi chyba na wszystkie pytania i watpliwosci. Trzeba tylko cierpilwie poszukac.

7 kotów 02.12.2008 10:48

Nie chce mi sie czytac wszystkiego, ani ogladac tych idiotycznych filmikow, ale:
- Grupa X robi najwiekszy przekret stulecia, rozpierdzielajac we wlasnym kraju 3tych duszyczek, centrum finansowe, w jakiejs czesci centrum dowodzenia krajem, do tego rozwala 2 czy 3 samoloty, konsekwencja jest wojna, smierc kolejnych ludzi, olbrzymie koszta prowadzenia tejze,
i robi to w taki sposb, ze w odleglym kraju nad Wisla nastolatek koyoot kwestionuje prawdziwosc ataku na podstawie takich detali jak brak samolotu, czy dziwactwo sposobu w jaki zawalilo sie owo WTC.

Zazwyczaj przy przekretach zwraca sie uwage na szczegoly. Bo najdrobniejszy detal Cie zgubi. A brak pierprzonego aeroplanu czy kontrolowany wybuch to nie jest detal tylko 90% atrakcji programu.
Wiec albo za 9/11 sie wzial logik pokroju Stevena Spielberga, tweirdzac ze jak bedzie duzo huku, blysku, ladna muzyka, placzace dziecko, murzyn tulacy sie do chinczyka, to walek przejdzie, albo sie wzieli za to zajebisci amatorzy - tacy Lobodzinscy od akcji pseudoterrorystycznych.

Innymi slowy - przyjaciele spiskowej teorii twierdza ze za zniszczeniem WTC i Pentagonu stoi amator. Prawdopodobnie górnik odkrywkowy Werbus (ten z Vinci'ego).

kms 03.12.2008 11:20

Orzeu, ale i tak kazdy bedzie wierzyl w to co chce/jest dla niego wygodne/modne/lepsze.

pirat.z.karaibow 08.12.2008 18:18

http://wiadomosci.onet.pl/1876951,12,item.html

Mamy coś nowego. Jak się do tego odniesiecie?

Kocur 08.12.2008 18:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pirat.z.karaibow (Post 640042)
http://wiadomosci.onet.pl/1876951,12,item.html

Mamy coś nowego. Jak się do tego odniesiecie?

Po kilkumiesięcznych wakacjach spędzonych w Guantanamoto pewnie niejeden by się przyznał nawet do zamachu na arcyksięcia Franciszka Ferdynanda albo że jest odpowiedzialny na zburzenie Bastylii :-)

WiślakNH 08.12.2008 18:52

Co do tego całego tematu o WTC od siebie dodam,że po oglądnięciu tego filmu inaczej patrze na tą sprawę.
A do osób,które twierdzą,że jest to fałszywe napiszę (przyjmując,że to wszystko jest nieprawdą) : dlaczego te samoloty nie zostały zestrzelone?

Vinci 08.12.2008 18:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakNH (Post 640061)
Co do tego całego tematu o WTC od siebie dodam,że po oglądnięciu tego filmu inaczej patrze na tą sprawę.
A do osób,które twierdzą,że jest to fałszywe napiszę (przyjmując,że to wszystko jest nieprawdą) : dlaczego te samoloty nie zostały zestrzelone?

Bo do 11 września nikt nie zakładał konieczności strzelania do samolotów cywilnych z własnymi obywatelami na pokładzie.

WiślakNH 08.12.2008 19:42

Zwłaszcza,że te samoloty zboczyły z kursu o wiele wcześniej zmierzając w zaludnione miejsca ?Albo samolot hmmm (o ile sie nie mylę)zmierzający w Waszyngton?

puszek06 08.12.2008 19:49

do 11 września problem zestrzeleń samolutu kierującego się na skupiska ludzkie byl traktowany jako ciekawostka prawnicza i kazus dla ludzi zamjujących się ochroną praw człowieka(co nie znaczy że niedopuszczlane było zestrzelenie - po prostu wiedziano że tak może się zadarzyć).... dopiero po 11 września zaczęto na serio zajmować się tą kwestią i wprowadzać porcedury jakie muszą być spełnione przy takiej formie ataków.. co tu mówić - zaskoczyli cały świat s****ysyny

medyk 22.02.2009 17:28

http://www.youtube.com/watch?v=BdcYwg7xmIY

Coś ciekawego o Obamie i polityce USA

HanysKce 22.02.2009 17:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez medyk (Post 679623)
http://www.youtube.com/watch?v=BdcYwg7xmIY

Coś ciekawego o Obamie i polityce USA

jak zwykle żadnych dowodów tylko pieprzenie w kółko o tym samym...

typowa propaganda przeciwników Obamy :rotfl:

orzeu 22.02.2009 19:41

Co jest propagandowego w stwierdzeniu ze Obama ma w swoim sztabie ludzi... Busha i Clintona?
Obama jest slaby, przekonasz sie o tym za pare lat ze historia osadzi go gorzej niz Busha.

pio 22.02.2009 19:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 679767)
przekonasz sie o tym za pare lat ze historia osadzi go gorzej niz Busha.

Orzeu wyprzedziłeś trochę historię :)
Nie mówię, że nie masz racji, bo na razie dał się poznać jedynie jako sprawny demagog... ale dajmy czas historii.
BTW: Nikogo, poza czasem nie bronię :)

vote-for-mikey 22.02.2009 20:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez orzeu (Post 679767)
Obama jest slaby, przekonasz sie o tym za pare lat ze historia osadzi go gorzej niz Busha.

IMHO Obama zdaje sobie sprawę z tego, że wygrał, nie dlatego, że był lepszy, ale dzięki PiaRowi i poparciu konkretnych lobby i dlatego też otacza się ludźmi którzy w Waszyngtońskim burdelku siedzą od lat, więdzą o co toczy się gra i mają doświadczenie. Ci ludzie, z poprzednich administracji mogą uratować Obamie drugą kadencję.

qazwsx123 23.02.2009 00:58

WG. przepowiedni bodajże Nostradamusa po długo żyjącym papieżu ma zostać wybrany czarny a imię jego będzie 44 :) Nie wiem jak to ma się do Obamy :)

Gdzieś kiedyś czytałem, że podczas zamchów na WTC nie zginął prawie ani jeden Żyd a pracowało ich tam kilkaset, poprostu nie przyszli do pracy. Trzeba być amerykaninem aby myśleć ,że był to zwykły atak terrorystyczny.CIA i MOSAD to organizacje które ustanawiają prawo w swoich państwach.

1q2 23.02.2009 01:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez qazwsx123 (Post 680013)

Gdzieś kiedyś czytałem, że podczas zamchów na WTC nie zginął prawie ani jeden Żyd a pracowało ich tam kilkaset, poprostu nie przyszli do pracy.

A ja kiedys czytalem ze Elvis zyje, ba - nawet go niedawno widzialem, to bylo dzien po tym jak porwalo mnie ufo...pytanie czy jedno z drugim mialo cos wspolnego:>

fantom chicago 23.02.2009 06:03

Zgadzam sie z Orzeu -ledwie zaczela sie prezydentura Obamy a jego obietnice przedwyborcze padaja jak domki z kart poczawszy od tego jak obiecywal rychle wycofanie sie wojsk z Afganistanu , Iraku ( zaczal dobrze , bo Guantanamo Bay to teraz tylko relikt przeszlosci , jak kiedys Alcatraz) ,poprawe stanu gospodarki(wielu czarnych myslalo , ze juz po wtorkowym zaprzysiezeniu w srode bedzie zylo w dostatku) - okazuje sie , ze jak poprzedni wybrancy byl po prostu lepszym lgarzem i te 13 % czarnej mniejszosci narodowej w powiazaniu z innymi marzycielami przeciera teraz oczy ze zddumienia i mowi ,, What the f...?".Pozdrawiam z Wietrznego Miasta - tak przyznaje sie , ja glosowalem na Mc Caina - Fantom

Vinci 23.02.2009 06:46

Obama nigdy nie obiecywał wycofania wojsk z Afganistanu. Twierdził, że chce zakończyć konflikt w Iraku, by jednoznacznie i zdecydowanie rozwiązać kwestię terroryzmu, którego jądro stanowi pograniczne afgańsko-pakistańskie.

Za każdym razem podkreślał, zgodnie z decydentami NATO, że do walki z Talibami, potrzeba konkretnego zwiększenia środków w tamtym właśnie rejonie.

Co do filmu, to przecież nic nowego. Mamy kryzys, wiele warstw społecznych jest pogrążonych w niepokoju ( zwłaszcza w USA jest to widoczne), więc takie spiskowe teorie trafiają na podatny grunt...

mcovalski 25.02.2009 14:50

Coś związanego z datą 11.09 tylko że roku...............2008 może dać do myślenia. http://www.youtube.com/watch?v=8tfRQIL8IKE

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:40.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl