Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [14. Kolejka] Wisła Kraków - Lechia Gdańsk sobota 18:15 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5060)

Żuczek 15.11.2008 19:09

Z taką skutecznością to znowu pogubimy punkty w meczu ze słabym przeciwnikiem. Chyba że będziemy mieli tyle szczęścia, co z Odrą.

4fan_player 15.11.2008 19:09

Chyba jednak coś nie tak jest z nami. Stwarzamy dużo sytuacji a nic strzelić nie możemy. Nie wiem co się dzieje. Chyba parę ostrych słów w szatni powinno pójść w stronę piłkarzy.

HEDu 15.11.2008 19:12

Cantoro byl na boisku ? Bo widzialem go moze 3 razy jak przerzucal pilke. Sobol dzisiaj slabo, duzo strat.

Nalokson 15.11.2008 19:13

Straszna kiszka - nie wiem, gdzie się podziała Wisła, która wygrywała 5-0 z Beitarem. Nie zapominajmy, że Lechia to beniaminek. Jeśli mamy problemy z beniaminkiem, to daleko nam do Europy - w grupie p. UEFA też byśmy nie dali rady. Gramy kiszkę i nie widzę jakoś powodu, aby to się miało zmienić w najbliższym czasie :/

HEDu 15.11.2008 19:16

Bez wmocnien nic nie bedzie, tak samo jesli gramy 4 słabymi pomocnikami (Zieniu, Cantoro, Sobol, Boguski), 1 z młodzieżowki (Małecki, bo Łobo jest jeszcze słabszy) i 1 napastnikiem ktory forme stracil (Brozek.) Co my mamy w ofensywie? Nic.

rafal777 15.11.2008 19:18

Hehe teraz to się już cieszę, że odpadlismy z TT! Pomyślcie co by było jakby jeszcze doszedł PUEFA...dramta. Diaz w ogole nie nadaje sie na lewego obrońce. Każdy go mija jak chce...Cantoro dramat nad dramaty, Sobol baaardzo słabo. Nie ma środka pola!! Małecki słabo, Brożek słabo. W sumie wszysy słabo. A Legia wczoraj w pierwszej połowie oddała 3 strzały (wynik do połowy 3:0...)

arti 15.11.2008 19:20

Paweł w słabszej formie niestety-piła mu odskakuje i goli brak.
Musi wejść Jirsak za Cantoro i może coś wturlamy...
Zieńczuk też słaby, ale Piotr równie cienki ostatnio...
A ogólnie to aby do zimy...

rafiABG 15.11.2008 19:20

można prosić o wrzucenie linka meczu na justin.tv bo nie ograniam tej stronki

Krolik 15.11.2008 19:43

Teraz to Marcelo powinien wyleciec z boiska !!! Trzeba sedziemu podziekowac ......

Żuczek 15.11.2008 19:48

Nareszcie 1:0! Niby gol z karnego, ale ważne że jest!

unpredictable_wislaczka 15.11.2008 19:50

No brawa dla Małego!!! Bardziej za to,że chciał niż za to,że strzelił:)
Heh jak to ten Brożek robi? Potrafi zmarnować dosłownie wszystko przez ponad pół godziny,żeby za chwilę strzelić naprawdę fajną bramę,tak jakoś bokiem

4fan_player 15.11.2008 19:51

No i już 2-0. Wynik dobry tylko szkoda że w pierwszej połowie nic nie wpadło.

piotrek chicago 15.11.2008 19:53

mimo ze jest 2-0 to gramy do 70 minuty niesamowity piach niby akcje ida niby wrzutki sa ale....

skeba 15.11.2008 19:57

Przeważnie jak skrytykuje poczynania Wiślaków, to oni potrafią :P mi przepięknie zamknąć buzię.
3-0, wynik cieszy, ale z grą to już jest różnie.
Graty za zwycięstwo

harthausen 15.11.2008 20:03

ja tam czekam na mecz, gdy strzelą bramkę, dwie w pierwszej połowie i spokojnie będę sobie oglądał meczyk bez możliwości zejścia na zawał lub wpadnięcia w zgubne szpony nałogu :)

By stępić działanie adrenaliny człowiek musi, po prostu musi.

edytka:
co nie zmienia faktu, że nawet po trzech lufach następne setki marnują , scheisse !!!

arti 15.11.2008 20:09

uff.dzięki i gratulacje!
na szczęscie po pierwszym golu Lechia pękła i było trochę efektownych akcji.
jeszcze 3 mecze do końca.. oby zwycięskie.
bo puchar ekstraklasy to dla mnie trzeciorzędna sprawa.

HEDu 15.11.2008 20:10

Jirsak sie rozegrał od 1 gola, teraz pieknie rozgrywa. Łobo kurde pieknie, jestem zachwycony. Brozek za lekko strzela, dobrze ze ten karny wpadł, a mogl byc hattrick po sam na sam po podaniu Jirsaka. No ja pierdziele od 70 minuty mam orgazm dzieki grze Wisly.

pysio 15.11.2008 20:12

znowu martwi beznadziejna skuteczność Wiślaków...

Zieńczuk, Cantoro do odstrzału w zimie...

Styk83 15.11.2008 20:16

Szacunek dla kibicow za piekna zabawe,co do meczu to do strzelonej bramki gramy jak bysmy sie zablokowali,skutecznosc tragedia,potrzeba swiezej krwi aby rozruszac nasza Wiselke,druga polowa juz lepiej,Lobo na plus.

fst 15.11.2008 20:23

Przed zdobyciem bramki- masakra. Po- gra godna Wisły, co prawda skuteczności dalej brakowało, ale już zupełnie inny obraz tej gry. Po Pawle już na prawdę widać, że jest zmęczony, a mimo wszystko bardzo sie do tej wygranej przyczynił- szacunek. Tak samo duży szacunek dla Małego, choćby za podjęcie się tego karnego, a źle też dzisiaj nie grał
PS. Kurna, jak patrzyłem dzisiaj na grę Łobodzińskiego to na początku na prawdę nie mogłem uwierzyć w to co widziałem, wreszcie zagrał tak jak grać powinien i tak jak się od niego oczekuje.

szczebrzeszcz 15.11.2008 20:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krolik (Post 629542)
Teraz to Marcelo powinien wyleciec z boiska !!! Trzeba sedziemu podziekowac ......

po lewej był Głowacki, myslę że to bliskość bramki powoduje kontrowersje wokół tego, przenieś na środek boiska tą sytuację i się zastanów czy dałbyś czerwień czy żółtko:-)

pozdrawiam

Snakes 15.11.2008 20:29

Mecz taki sam jak z ŁKSem i Odra ,czyli męczarnie. W pierwszej polowie 3 setki (2 xrazy Malecki 1 x raz Zienczuk,ktory nie gral najgorzej).Na uwage zasluguje obroniona setka przez Pawelka.Meczarnia do strzelonego gola ,pozniej juz bylo lepiej .Malecki strzelajacy karnego ,palpitacja serca.
Co do braku formu u 7,8 zawodnikow to chyba wychodzi zmeczenie bo gramy ciagle tymi samymi pilkarzami ,taka chocby Legia ma duzo wiecej pilkarzy. Teraz jeszcze 3 trudne mecze ktore ,nie zapeszajac tak jak przed ŁKSem,trzeba wygrac albo przynajmniej zdobyc z 7 punktow

zloto 15.11.2008 20:29

Ale brawa dla Loba, dal naprawde bardzo dobra zmiane, i te pare dosrodkowan, palce lizac. A i gola mogl tez strzelic.

dostuffca 15.11.2008 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grzadq (Post 629565)
Zieniu, Cantoro, Diaz do odstrzału. Diaz nigdy mnie nie przekona do siebie. Reszta poprawnie

Bo w sumie po co nam młody lewy/defensywny pomocnik (przyznaję, obrońcą to on nie jest), który wie jak podać, ma pomysł na grę a dziś trafił z główki w poprzeczkę.

buczo1985 15.11.2008 20:33

cieszy wynik....choc skuteczność wciąz szwankuje. Powinno być z 5:)
Łobo dziś super zmiana, fajnie zagrał, Wojtek pracuj dalej na treningach i graj tak jak potrafisz najlepiej, potencjał masz:)

JrQ- 15.11.2008 20:34

Ten bramkarz Lechii dobry jest.
Warto by go wyciągnąć.

lord damien 15.11.2008 20:35

no z Diazem to jest nieporozumienie. To jeden z lepszych piłkarzy.

A mecz taki jak zwykle. Kontrulujemy gre, a bramkę strzelamy jak się robi gorąco. Po wejściu Jirsaka gra wyglądała lepiej. Dobre pikli do dobrze grającego Łobo i udalo się strzelić 3 bramki.

Brożek musiał się wkurzyć, że to nie on strzelał pierwszego karnego:-)

Kamson 15.11.2008 20:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 629531)
Bez wmocnien nic nie bedzie, tak samo jesli gramy 4 słabymi pomocnikami (Zieniu, Cantoro, Sobol, Boguski), 1 z młodzieżowki (Małecki, bo Łobo jest jeszcze słabszy) i 1 napastnikiem ktory forme stracil (Brozek.) Co my mamy w ofensywie? Nic.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez HEDu (Post 629558)
Jirsak sie rozegrał od 1 gola, teraz pieknie rozgrywa. Łobo kurde pieknie, jestem zachwycony. Brozek za lekko strzela, dobrze ze ten karny wpadł, a mogl byc hattrick po sam na sam po podaniu Jirsaka. No ja pierdziele od 70 minuty mam orgazm dzieki grze Wisly.

Ze skrajności w skrajność...

Co wy pieprzycie, że przed pierwszą bramką graliśmy piach? W pierwszej połowie graliśmy dużo lepiej niż w drugiej (przynajmniej w pierwszej części drugiej połowy), zabrakło jak to ostatnio bywa skuteczności. Na duży plus dziś Łobo.

WISŁA&LECHIA

edit
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grzadq (Post 629565)
Zieniu, Cantoro, Diaz do odstrzału. Diaz nigdy mnie nie przekona do siebie. Reszta poprawnie

:lol: No to doje***eś...

JrQ- 15.11.2008 20:36

Ale potem pokazal nonszalancję ;]
W 1na1 z GK...

zloto 15.11.2008 20:39

Ale wydaje mi sie ze Brozek nie strzelal pierwszego karnego bo bal sie wziasc troche na siebie odpowiedzialnosci, potem bylo 2:0, to latwiej.

ILuKoI 15.11.2008 20:40

Łobo dobra zmiana ale jeszcze nie jest w pełni dyspozycji. Dzisiaj dobrze wychodził i dośrodkowywał, brakowało tylko udanych dryblingów ;) Cała drużyna zagrała świetnie. Jirsak zasłużył by wychodzić w pierwszej "11" , ładnie kreował grę. Boguski coś dzisiaj słabo. Małecki trochę samolubny :P Dziękujemy i brawa dla Lechii ;)

nesta 15.11.2008 21:04

To co Zienczuk odstawial w 1 polowie to byl dramat totalny. Jak go wzielo na sentymenty to mogl powiedziec trenerowi, ze za te 30 tys zl miesiecznie jest dla niego za trudno zagrac w meczu. Paru mlodych z wielka checia wystapilowby w takim spotkaniu.

Styk83 15.11.2008 21:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zloto (Post 629579)
Ale wydaje mi sie ze Brozek nie strzelal pierwszego karnego bo bal sie wziasc troche na siebie odpowiedzialnosci, potem bylo 2:0, to latwiej.

chyba odczowal jeszcze skutki starcia z bramkarzem Lechi,Brozek raczej by strzelal bo zalezy mu na koronie krola strzelcow,

zloto 15.11.2008 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Styk83 (Post 629590)
chyba odczowal jeszcze skutki starcia z bramkarzem Lechi,Brozek raczej by strzelal bo zalezy mu na koronie krola strzelcow,

To moze byc nawet bardziej prawdopodobna wersja, ale bez tego i tak zdobedzie korone. Pamietam jak po meczu z Legia w sezonie 2007/08, po nietrafionym karnym, ze wiecej juz nie bedzie strzelal z karnego.

czesiu 15.11.2008 21:22

Mecz trwa 90 min. i dlatego nie ma co marudzić. Muszę przyznać, że ten Marcelo się Bedarzowi udał. Silny jak drwal jakiś. Kowalczyk się mu powiesił na ręce, a ten się opedził jak od muchy i biegł dalej :lol:
A to że Zieniu, Baszczu, Cantoro czy Głowa... to widomo od dawna.

jachting 15.11.2008 21:30

Drugą połowę słuchałem dziś w radiu Biała Gwiazda(a słucham go też nie pierwszy raz) ,zupełnie inne podejście ,inne mentalność,obiektywne ocena piłkarzy inaczej się tego słucha .
To bardzo cieszy że obiegowe opinie na forum nie mają odbicie w rzeczywistości .

Wasiu 15.11.2008 21:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czesiu (Post 629594)
A to że Zieniu, Baszczu, Cantoro czy Głowa... to widomo od dawna.

Skoro wiadomo od dawna to po jaka cholere kontrakt przedluzali ?!
Baszczu tez tragicznie nie gra. Natomiast do Mauro i Zienia sie zgadzam. Przyda sie mala rewolucja kadrowa.
Dzisiejszy mecz dosc dziwny. Moglo byc 0:0, moglismy miec problemy gdyby Lechia w 1szej polowie strzelila cos, a mogla to zrobic, chociaz jednoczesnie mogla byc dwucyfrowka i nikt by pretensji nie mial.
Diaza pilka szuka po dosrodkowaniach, troche strzal glowa musi poprawic.
Natomiast cala druzyna musi posiedziec nad rzutami wolnymi bo to, co pokazuja w tej kwestii to jest porazka.
Nie mniej jednak, gratulacje za zwyciestwo i za wspanialy doping, trzeba wygrac wszystkie mecze do konca !

darotsok73 15.11.2008 21:41

Wielkim naszym problemem jest nieskutecznośc! Przecież do przerwy powinno być min. 2-0 i Lechia nie miałaby do nikogo żalu.

A my jak zwykle ze słabiakami - jak ich szybko nie ustrzelimy to zaczyna być nerwowo a kibice wymagający gradu goli wściekają się i obrażają piłkarzy.
Nasza gra jest niestety zbyt czytelna, a jednostajne wrzuty-balonówki nic kompletnie nie przynoszą.
Do przerwy cieniutki pressing i unikamy lub przegrywamy grę 1 na 1,widać niestety że Skorża "nie ma z czego ulepić".

Świeża krew jest konieczna, słabsze ogniwa grają z braku alternatywy.
Sorry Mauro i Zieniu ale dla Was nawet ławka( na dzisiaj) to za dużo.!

czesiu 15.11.2008 21:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wasiu (Post 629601)
Skoro wiadomo od dawna to po jaka cholere kontrakt przedluzali ?!...

Też się dziwię.

Charlie 15.11.2008 21:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czesiu (Post 629622)
Też się dziwię.

Może przedłużyli dlatego, że miał świetny poprzedni sezon :> ?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:45.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl