![]() |
|
Cytat:
|
Informacja odnośnie pierwszego Grand Prix ligi
Grand Prix Australii na torze Albert Park odbędzie się w niedziele o 22:00. Przystąpi do niego pierwsza dwudziestka graczy z listy kwalifikacyjnej [ www........../liveview ] do 22:00 - trwa trening 22:00 - rozpoczęcie kwalifikacji do wyścigu [po rozpoczęciu okrążenia pomiarowego brak możliwości dotankowania oraz strukturalnych zmian w ustawieniach bolidu] 22:20 - start wyścigu [sesja zamknięta - brak możliwości wejścia na serwer] Wyścig: - 19 okrążeń z ustawionym zużyciem paliwa 3x, oraz zużyciem opon 2x - wyścig odbędzie się przy udziale sędziego, wiec wszelkie niesportowe zachowania na torze będą karane zjazdem do boksów [przejazd przez aleje, bądź Stop/Go] - wyścig rozpocznie okrążenie formujące [rozgrzanie ogumienia] - na wyścigu obowiązują wszystkie przepisy, po kolizjach na tor wjedzie Safety Car [na jedno okrążenie] - dublowanie gracza odbywa się przy niebieskiej fladze, w przypadku nie ustąpienia drogi wyprzedzającemu, sędzia nałoży karę przejazdu przez pitstop |
zapraszam chętnych na serwer
więcej w opisie pod postem |
nastąpiła zmiana w regulaminie, wyścig odbywał się będzie przy zużyciu paliwa 2x, większe korzyści rywalizacji to przyniesie
|
jestem za;)
PS jak forma panowie przed 1 GP ?? |
ku mojemu zaskoczeniu robi sie bardzo ciasno w czolowce, chyba nikt nie przypuszczal ze tysieczne sekundy beda decydowaly o pierwszym miejscu na liscie kwalifikacyjnej, dodac trzeba, ze na dwa dni przed koncem kwalifikacji
nowych graczy przybywa, jednak w bardzo malym tempie chetnych zapraszam na serwer [ www........../liveview ] |
male pytanko odnosnie wyscigu.... jaki bedzie ustawiony procent zniszczen pojazdu???
|
zostaniemy przy 30%
jestem przekonany ze nie jeden i to nie raz wyladuje na bandzie, wiec wydaje mi sie ze asekuracyjne podejscie na poczatku jest wskazane :) |
gdzie sa osoby, ktore wyrazaly chec udzialu w lidze, a teraz odpuscily na dwa dni przed startem?
Wilu, MicK, Bobic, Nejczel? kwalifikacje do ligi trwają do jutra do północy |
przypominam ze do polnocy trwaja kwalifikacje do ligi
aby sie zakwalifikowac nalezy wejsc na serwer gry i 'wykrecic' czas umozliwiajacy zajecie pozycji w pierwszej dwudziestce wszystkich chetnych graczy lista graczy - www........../liveview dane serwera w opisie pod postem |
Zajawka! No to zassysam i się kwalifikuje :P Super Gra.
|
Mam pytanie:
Jakie są zasady kwalifikacji przed GP?? A mianowicie chodzi mi o to czy po kwalifikacjach automatycznie zostanie do tankowana ilość stracona w kwalifikacjach (zasady 2 sezony temu - czyli tak zwane wypalanie paliwa na wstępie;) ) czy nie (czyli zasady obowiązujące w ostatnim sezonie) ?? |
upewnie sie dokladnie jakie gra mozliwosci udostepnia i odpowiem, na razie stoi serwer wiec nie moge sprawdzic
|
już mało czasu zostało, póki co ściągnąć najlepiej tylko gre z tego jednego pliku z sendspace'a i jeden plik z folderu to jest "rf.shanghai.rar" ? hamachi już mam
|
nie sciagaj rf.shanghai tylko rf.Albert.Park, to jest pierwszy tor sezonu, na nim sa kwalifikacje
|
ok dzięki za około 30 minut zaczne gre ;)
|
ostatnie informacje przed startem ligi
kwalifikacje do ligi przedluzylismy do dzisiaj do godziny 15:00 nastapily rowniez zmiany zwiazane z samym wyscigiem, skrocilismy czas kwalifikacji przedwyscigowych do 15 minut, a reguly obowiazujace podczas kwalifikacji i startu wyscigu zaczerpnelismy z oficjalnych na sezon 2007 czyli tyle paliwa ile wybierze sie na kwalifikacje, tyle bedzie w baku na starcie wyscigu, tak samo sprawa tyczy sie opon kwalifikacje przedwyscigowe - 22:00 start wyscigu 22:15 |
Kiedy bęndzie włończony serwer żeby sie móc zakwalifikować
|
serwer włączony, zapraszam
od rana wystepuja problemy z programem Hamachi, nalezy troche dluzej poczekac az profil sie zaloguje |
i jestesmy po pierwszym GP, ktore dalo wiele powodow do zastanowienia, najwazniejszy z nich to 'nie potrafimy jezdzic'
postanowilismy powtorzyc caly cykl kwalifikacji do ligi, ponownie kwalifikacje odbedą sie na torze Albert Park do soboty do 23:59 jednak postawilismy kilka wymagan, a najważniejszym z nich jest uzyskanie czasu jednego okrazenia ponizej 1:32.000!, tylko osoby ktore uzyskaja lepszy czas zostana zakwalifikowane do ligi nastepnie wypadaloby wiedziec przed udzialem w wyscigu jak sie korzysta z pitstopu, jak zmienia sie opony, jak sie tankuje, a wiedze tą mozna uzyskac nie inaczej jak wchodzac na serwer i trenujac, do czego zachecamy |
coraz ciekawiej to wyglada, do ligi zapisalo sie juz 11 osob z wymaganym minimalnym czasem 1:32 na okrazeniu [ tabela - www........../liveview ]
chetnych zapraszam na serwer |
Widzę że z ligi amatorskiej robi sie profesjonalna ? i czasy z kosmosu ;) dzieki postoje
|
Wilu, taki czas uzyskuje kazdy nowo zapisany po dwoch godzinach jazdy, oczywiscie jezeli chce zdobyc taki czas i skupi sie troche podczas jazdy, tak wiec nie ma co dramatyzowac :) zapraszam
|
panowie, 1.32.000 jest naprawde latwo 'wykrecic'... 14 osob juz to zrobilo, a kilka nastepnych jest blisko... wiec ZAPRASZAMY!!!!!!!!!
|
wyszedl nowy mod do gry, troche ulepszajacy aktualnego, na którym jezdzimy
podaje link, niech chetni sciągną go, przetestują i wyrazą swoją opinie na jego temat - http://files.filefront.com/MMG+SETUP.../fileinfo.html wystarczy tylko podczas instalowania wskazac folder z grą rFactor mod nazywa sie: MMG F1 2007 PE [Public Edition] kolejni gracze dołączyli do ligi, jest nas juz 15 z czasem ponizej 1:32 |
przypominam ze do dzisiaj, do polnocy trwają kwalifikacje do ligi
|
zakonczyly sie kwalifikacje do ligi
przydzial zespolow wyglada nastepujaco: http://images39.fotosik.pl/38/2caa7e6a8d27de6e.jpg ostateczna tabela kwalifikacji: [ www........../liveview ] |
czemu jestem kierowcą nr 2 w McLarenie? byłem szybszy niż tajfun.. ;)
odrazu mówię, że jeździłem bolidem Alonso i będę jeździł bolidem Alonso..! :D |
prosze o dokladne przestudiowanie ogolnej tabeli kwalifikacji :)
|
taa, ale tajfun wybrał BMW Sauber i jest drugim kierowcą BMW w kolejności.. ;)
więc ja pierwszy kierowca McL. :) |
tajfun zrobil ten czas w bolidzie BMW, ale wybral inny zespol, jako ze jest w tabeli przed Tobą mial wczesniej prawo wyboru, wybral McLarena, wiec Tobie pozostalo drugie miejsce w tym zespole :)
|
Informacja odnośnie pierwszego Grand Prix ligi
Grand Prix Australii na torze Albert Park odbędzie się dzisiaj o 22:30. Przystąpią do niego tylko zakwalifikowani gracze. do 22:30 - trwa trening 22:30 - rozpoczęcie kwalifikacji do wyścigu [po rozpoczęciu okrążenia pomiarowego zablokowane zostaje tankowanie bolidu, wyścig rozpoczyna się z taką ilością paliwa, jaką zatankowało się na początku kwalifikacji] 22:45 - start wyścigu [sesja zamknięta - brak możliwości wejścia na serwer] Wyścig: - 19 okrążeń z ustawionym zużyciem paliwa x2, oraz zużyciem opon x3 - wyścig odbędzie się przy udziale sędziego, wiec wszelkie niesportowe zachowania na torze będą karane zjazdem do boksów [przejazd przez aleje, bądź Stop/Go] - wyścig rozpocznie okrążenie formujące [rozgrzanie ogumienia] - na wyścigu obowiązują wszystkie przepisy, ale wyłączony jest wyjazd samochodu bezpieczeństwa po kolizjach - dublowanie gracza odbywa się przy niebieskiej fladze, w przypadku nie ustąpienia drogi wyprzedzającemu, sędzia nałoży karę przejazdu przez pitstop - nałożenie trzech kar na jednego gracza w wyścigu, skutkuje przesunięciem się na kolejne GP kary Stop/Go 10s dla karanego zawodnika |
Uwaga
od dzisiaj korzystamy z nowego moda do gry do sciagnieca stad [ http://files.filefront.com/MMG+SETUP.../fileinfo.html ], jezeli ktos woli, moze sciagnac całą gre z zainstalowanym modem z glownej strony ligi [ http://rfactor.com.pl ] wczorajsze GP zostanie powtorzone, ale dopiero na zakonczenie sezonu, jako ostatnie GP cyklu do kolejnego GP [Malezji] prowadzona jest kwalifikacja [jak do poprzedniego GP] wymagany czas to 1:40.000, a koniec kwalifikacji tradycyjnie w sobotę o północy tor Sepang [GP Malezji] można ściągnąć stąd: - http://odsiebie.com/pokaz/821601---eaba.html - http://www.sendspace.com/file/q5yh0t jeszcze niepewna informacja dotyczaca serwera, na same wyscigi bedziemy mieli serwer z publicznym IP, osoby ktore sie zakwalifikują dostaną szerszą informacje na jego temat [adres IP i haslo] |
mamy nowy serwer ligowy, dostepny 24 godziny na dobę, chetnych zapraszam do testowania
IP serwera 217.98.88.226 |
Wyścig o GP Malezji ile będzie liczył okrążeń??;) i kiedy dokładnie jest planowany?
|
Cytat:
Jak rozumiem musisz być na serwerze zeby móc jezdzic bo dzis nie było nikogo i mnie wywaliło edit: patcha miałem raczej przeciez wczoraj grałem ;) |
nie musze byc na serwerze, najwidoczniej wyrzucilo Cie poniewaz nie wgrales patcha ligowego do gry
wyscig w GP Malezji bedzie liczyl 19 okrazen, a odbedzie sie prawdopodobnie w poniedzialek o 22:00 |
zmiana terminu wyscigu
GP Malezji odbedzie sie jak poczatkowo planowano, w niedziele o 22:00 |
Wyscig
A co wy na to by zrobić wyścig ciut wcześniej tak o 21.30?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:26. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl